Pıhtı Atması Haberleri

Profesör açıkladı Toplardamar pıhtılarında kritik süre ilk 15 gün

Toplardamar pıhtılarının tedavi edilerek hastaların sağlığına kavuşması için ilk 15 günün çok kritik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, "İlk 15 gün içerisinde anjiyo ile damardan müdahale edilirse o pıhtıyı tamamen yok etme şansınız var. Hasta bize 25 gün sonra geldiği zaman bu pıhtıyı temizleyemiyoruz. Şansımız azalıyor, 1 aydan sonra artık imkânsız hale geliyor. İlk birkaç gün kahve telvesi gibidir, içerisini girip çekebiliriz. 15 gün diyoruz ama ne kadar erken o kadar iyi" dedi.

Kadin 07-02-2024 17:48

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Düzenli tüketenler doktor yüzü görmüyor

Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 14-04-2023 09:19

Uzmanı uyardı: Ayakta başlayan enboli riskine dikkat! Ölümcül sonuçlara neden olabilir

Deprem bölgesinde yaşanan çok çeşitli sağlık sorunları nedeniyle uzmanlar ciddi durumlara karşı uyarılarda bulunuyor. Bacakta ortaya çıkan küçük belirtiler enbolinin ciddi belirtisi olarak görülebiliyor. Prof. Dr. Nuri Tutar, müdahale edilmeyen pıhtıların ölümcül olabileceğini belirtiyor.

Haber 18-03-2023 10:10

Felç geçiren yüzlerce kişi felçten saatler önce aynı içeceği içtiğini paylaştı! Ani tehdit oluşturuyor

Felç, aniden gelişerek sağlık için büyük tehdit oluşturuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan inmenin riskini artıracak birçok faktör bulunuyor. Felç geçirenlerle yapılan araştırmalara göre yüzlerce insan felç geçirmeden önce aynı tehlikeli içeceği içtiğini itiraf etti.

Haber 06-12-2022 09:17

Pıhtı Atması

Pıhtı Atması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pıhtı Atması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kalbinde pıhtılaşmaya neden olan açıklık şemsiye yöntemiyle kapatıldı

Kalp damarlarında tıkanıklık bulunan Mürüvvet Yavuzcan, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu

Yurthaber 02-06-2022 14:38

Koronavirüs hastalarında bu hastalık görülmeye başlandı

Konya'da Doç. Dr. İbrahim Erayman, bazı koronavirüs hastalarında pıhtı atmasına bağlı unutkanlık belirtilerinin başladığını söyledi. Erayman, ''Kovid-19 hastalığında 'tromboembolik' dediğimiz, pıhtı atması diye tabir edilen olaylar gelişiyor. Bilimsel olarak sonuçlarını görmek gerekiyor; fakat koronavirüs hastaları unutkanlık yaşadıklarını belirtiyor" dedi.

Haber 15-04-2021 11:00

AstraZeneca'dan 'pıhtı riski' açıklaması: Hiç bir kanıt yok

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan 9 ülke “kan pıhtılaşmasına” neden olduğu gerekçesi ile 9 ülkede kullanımı askıya alınan Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca aşısına ilişkin ilk açıklama geldi. AstraZeneca yaptığı açıklamada, "Koronavirüs aşı kaynaklı kan pıhtılaşma riskine dair hiçbir kanıt görülmemiştir" dedi.

Haber 12-03-2021 17:24

Koronavirüs tedavisinde inme ve kangren endişesi kan sulandırıcı ile sonlanıyor

İngiltere'de yapılan araştırmalar koronavirüsün inme riskini 6 kat arttırdığını söylerken Prof. Dr. Yusuf Kalko inme ile birlikte kalp krizi ve kangren vakalarında artış gözlemlediklerini ifade ederek kan sulandırıcıların ise hayati rol oynadığının altını çizdi.

Haber 23-12-2020 12:14

Felç geçiren kadının hayatını görüntülü konuşma kurtardı

New York'ta yaşayan Opokua Kwapong, Manchester'da yaşayan kızkardeşi Adumea Sapong'la görüntülü konuşurken felç geçirdi. Kızkardeş Adumea, ablasına hemen doktora görünmesi gerektiğini söyleyerek ablasının hayatını kurtardı. Yapılan testler sonucunda Opokua'nın beyninde pıhtı attığı tespit edildi.

Kadin 23-02-2018 16:45

Pıhtı atmasına dikkat...

Yatan hastalarda önlenebilir en önemli ölüm sebebi: Pıhtı Atması

Haber 10-01-2012 16:19