Politika Haberleri

Stagflasyonla mücadele politikaları nelerdir? Stagflasyonla nasıl mücadele edilir?

Stagflasyon, ekonomik bir durgunluğun yanı sıra yüksek enflasyonun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan karmaşık bir ekonomik sorundur. Bu durum, ekonomik politika yapıcıları için zorlu bir meydan okuma oluşturur, çünkü geleneksel araçlar genellikle bir sorunu çözmek yerine daha da kötüleştirebilir. Stagflasyonla mücadele etmek için izlenmesi gereken bir dizi politika bulunmaktadır.

Finans 30-06-2023 16:13

Para Politikası Kurulu nedir? Para Politikası Kurulu üyeleri kimlerdir?

Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Kanunu’nun belirttiği kurallar dâhilinde ülke ekonomisindeki sorunları gidermek, fiyatlarda istikrar sağlamak amacıyla hareket eder. Ülkenin bir sonraki dönemi için enflasyon durumuna odaklı olarak çalışmalar yapar.

Finans 11-11-2022 15:41

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Denizli STK Buluşmaları'nda konuştu: (1)

"Şimdi tüm dünyanın ihtiyacı olan gübrenin, hem Ukrayna hem de Rusya gübresinin uluslararası piyasalara, tüm ihtiyaç duyulan ülkelere gitmesi konusunda da bir çaba sarf ediyoruz" - "53 yıldır AB'nin kapısında bekletilen bir ülkeyiz"

Yurthaber 29-09-2022 21:22

AK Parti'li Özhaseki, Denizli'de partililere seslendi:

"Hükümet etme noktasında, Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş geçmiş ne kadar hükümet varsa, hangisini söylüyorsanız aklınıza getirin şimdi, bizim yapmış olduklarımız o hükümetlerin yaptıklarından kat kat fazladır" - "Şahsımızı, nefsimizi tatmin etmek için değil ama inandığımız değerler uğruna yine bir mücadelede iyi işler yapabilmek adına, bu milletin refahı adına, bu milletin iyiliği adına, yücelmesi adına, bayrağımızın dalgalanması ve ezanımızın okunması adına Allah'ın izniyle, yeniden biz, Haziran 2023'te yeni bir zafere imza atacağız"

Yurthaber 05-08-2022 15:54

Politika

Politika Hakkındaki Haberler Mynet'te. Politika Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.