Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki Haberleri

Polonya Başbakanı Morawiecki bu sözlerle duyurdu: Wagner üyeleri Polonya topraklarına girdi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rus paralı asker grubu Wagner birlikleri hakkında uyarıda bulunarak, "En az 100 Wagner birliği üyesi Polonya topraklarına girdi" ifadelerini kullandı.

Haber 2023-07-29 19:52:51

Polonya, eski Sovyet savaş uçaklarını Ukrayna'ya göndermeyi planlıyor

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Sovyet yapımı MiG-29 savaş uçaklarını "önümüzdeki dört ila altı hafta içinde" Ukrayna'ya teslim edebileceklerini söyledi.

Haber 2023-03-14 21:42:59

İsviçre Polonya'ya mühimmat göndermeyecek! Tarafsızlığımız için uygun değil

İsviçre hükümeti, Ukrayna'ya silah desteği vermesi için Polonya'ya mühimmat sevk etmeyeceğini açıkladı. İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ignazio Cassis, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin Ukrayna için Polonya'ya mühimmat yollama önerisiyle ilgili olarak "Bu öneri bizim tarafsızlığımız için uygun değil." dedi.

Haber 2022-03-22 02:44:38

Polonya Ukrayna İçin NATO Barış Misyonu Teklif Edecek

Başbakan Mateusz Morawiecki, Polonya’nın gelecek NATO zirvesinde Ukrayna’da bir uluslararası barış misyonu görevlendirilmesi için resmen teklifte bulunmaya hazırlandığını bildirdi

Haber 2022-03-18 16:10:08

Polonya Çekya ve Slovenya Başbakanları Kiev'e Gidiyor

Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya, bugün Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Çekya Başbakanı Petr Fiala ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa bir ziyaret gerçekleştirecekler

Haber 15-03-22 11:55

Putin'in hedefi başka mı? Polonya'dan çarpıcı yorum! Ukrayna'yla yetinmeyecek

Sıcak bölgede gelişmeler tüm hızıyla devam ederken Rusya ve Ukrayna arasındaki krize ilişkin açıklamalar da birbiri ardına geliyor. Son olarak Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Morawiecki, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle yetinmeyeceğini, daha batıya ilerleyeceğini savundu.

Haber 23-02-22 22:18

Son dakika haberi: Ukrayna-Rusya krizine dahil oldular... ABD askerlerini ülkeye konuşlandıracaklar

Gelen son dakika bilgisine göre, Ukrayna-Rusya gerilimi devam ederken bölgede yeni bir gelişme daha yaşandı. Polonya'ya 2 bin 500 ilave ABD askerinin konuşlanacağı bildirildi. Sputnik, yaptığı son dakika açıklamasında haberin kaynağı olarak Varşova yönetimini gösterdi. Öte yandan Ukrayna'yı ziyaret eden Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna'ya savunma alanında destek mesajı vermişti.

Haber 02-02-22 10:19

Avrupa Parlamentosu'nda Polonya Tartışması

AB Komisyonu ile Polonya arasındaki "hukuk devleti" tartışması Avrupa Parlamentosu'na da yansıdı. Polonya Başbakanı Morawiecki, pandemi yardımını askıya alan AB yönetimini, açıkça, "Polonya'ya şantaj yapmakla" suçladı

Haber 19-10-21 18:55

AB-Polonya gerginliği: Avrupa Birliği 'Yaptırımlar masada' diyor, Varşova birliği 'şantaj yapmakla' suçluyor

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) bugün Strasbourg'da yapılan oturumunda, Polonya'da hukukun üstünlüğü prensibine yönelik tehditler tartışıldı. Avrupa Birliği (AB) ve Polonya'dan karşılıklı sert eleştiriler geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya'nın AB'nin ortak değerlerini ihlal etmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki AB'yi "şantaj yapmakla" suçladı.

Haber 19-10-21 13:05

Polonya’da Covid-19 aşı merkezi kundaklandı

Polonya’nın Zamosc kentinde bir koronavirüs (Covid-19) aşı merkezi ile devlet sağlık ve epidemiyoloji istasyonu, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklandı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ise aşı merkezlerine yönelik saldırılara tolerans göstermeyeceğini belirterek, "Covid-19 aşı merkezlerine yapılan saldırılar konusunda çok katı olacağız." ifadelerini kullandı.

Haber 03-08-21 01:18

Budapeşte zirvesi: Muhafazakar popülist partiler, Avrupa Parlamentosu'nda yeni bir grup kurmayı hedefliyor

Macaristan Başbakanı Orban, Polonya Başbakanı Morawiecki ve İtalya'daki geniş koalisyon hükümetine destek veren aşırı sağcı Lig partisi lideri Salvini, Budapeşte'de bir araya geldi. Avrupa'da merkez sağdan giderek uzaklaşan muhafazakar popülist partiler, Avrupa Parlamentosu'nda yeni ve güçlü bir grup oluşturmayı amaçlıyor.

Haber 01-04-21 23:25

Polonya’da İstanbul Sözleşmesi AYM’ye gidiyor

Polonya'da Başbakan Mateusz Morawiecki, İstanbul Sözleşmesi’nin Polonya anayasasına uygun olup olmadığının incelenmesini istedi.

Haber 30-07-20 22:55

AB Liderler Zirvesi'ne iklim değişimi damga vuracak

AB Konseyi Başkanı Charles Michel: - "İklim değişimi bugünün toplantısının ana gündem maddesi olacak" - Almanya Başbakanı Angela Merkel: - "Avrupa'nın 2050 yılına kadar iklim dengesini sağlaması dünyaya güçlü bir mesaj verir" - AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: - "İklim değişikliğinin ne kadar yıkıcı olduğunu görüyoruz ve hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz" - Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: - "İklim hedeflerini yakalamak için planlanan dönüşümün Polonya'ya maliyeti diğer ülkelere göre çok daha yüksek"

Haber 12-12-19 18:50

Merkel'den Auschwitz'deki Nazi toplama kampına ziyaret

Almanya Başbakanı Angela Merkel: - "(Auschwitz) Burada katledilenleri hiçbir şey geri getiremeyecek. Bu suç Alman tarihinin bir parçası olarak kalacak. Bu tarih sürekli anlatılmalı ki unutmayalım, anlatılmalı ki bugün ve yarın her insanın onurunu koruyabilelim" - Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: - "Hatıraları korumada ve onları aktarmada sorumluluğumuz daha da giderek büyüyor"

Haber 06-12-19 17:08

Polonya Başbakanı: “AB Balkan ülkelerine reel bir teklif sunmazsa, Rusya, Çin, Türkiye ya da radikal İslam sunacak”

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, parlamentoda yeni hükümet programını sunarken Balkan ülkelerinin Rusya, Çin, Türkiye ya da radikal İslam’a bırakılmaması gerektiğini söyledi.Polonya’da 13 Ekim’deki seçimler neticesinde ülkeyi ikinci kez yönetmeye hak kazanan milliyetçi ve muhafazakar Hukuk ve Adalet Partisi PiS, önümüzdeki 4 yıl için uygulayacakları hükümet programını açıkladı.Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, güven oylaması öncesi Polonya Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada hükümet programının yanı sıra Avrupa Birliğine ilişkin konulara da değindi.

Haber 19-11-19 19:37

Polonya'dan Netflix'e Nazi ölüm kampı belgeseli tepkisi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesini söz konusu kampların sorumlusu izlenimi yaratan belgeselde değişiklik yapılmasını istedi

Haber 12-11-19 10:57

Polonya Almanya'dan 850 Milyar Dolar Savaş Tazminatı İstiyor

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin 2. Dünya Savaşı'nda Alman ordularının neden olduğu kayıplar nedeniyle Almanya'dan maddi tazminat talep edeceğini açıkladı. Alman basın tazminat talebinin 850 milyar dolar değerinde olduğunu yazdı

Haber 21-08-19 17:11

AB'de başkanlık pozisyonları için uzlaşmaya varılması

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin başkanlık pozisyonlarında anlaşmaya varmasından memnun

Haber 03-07-19 18:21

AB Liderler Zirvesi başladı

Birlik üyesi ülkelerin liderleri zirvede, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, AB Konseyi, Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği gibi önemli pozisyonların başına getirilecek isimleri belirlemeye çalışacak - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: - "AB Konseyinin direkt belirleyeceği 4 pozisyondan 2'sinin kadın olması gerekiyor. Umarım bu akşam 'uzlaşı ruhuyla' bir anlaşmaya varırız" - Almanya Başbakanı Angela Merkel: - "Yeni bir AB Komisyonu Başkanı belirlemek kolay olmayacak" - İngiltere Başbakanı Theresa May: - "AB'den ayrıldığımızda 27 ülkeyle ilişkimiz sürecek. Benzer sınamalarla birlikte mücadele edeceğiz ve değerlerimizi koruyacağız" - Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: - "Timmermans üzerinde uzlaşıya varılan bir aday değil. Timmermans güçlü bir şekilde Avrupa'yı bölen aday. Komünizm sonrası oluşan Orta Avrupa'yı kesinlikle anlamıyor"

Haber 30-06-19 20:32

Polonya’dan İsrail’e tepki

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki: - "Polonya olarak bu yabancı düşmanlığı saldırganlığını şiddetle kınıyoruz. Diplomatlara veya diğer vatandaşlara yönelik şiddete asla müsamaha gösterilemez"

Haber 15-05-19 13:45

Polonya V4 zirvesine katılmayacak

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İsrail ile yaşanan diplomatik krizin artmasından dolayı ülkesinin Vişergrad Grubu Ülkeleri (Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya)-İsrail zirvesine katılmayacağını duyurdu.Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin bu hafta düzenlenecek Vişergrad Grubu Ülkeleri (Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya) - İsrail zirvesine katılmayacağını açıkladı.

Haber 18-02-19 17:31

Polonya ile İsrail arasında “soykırım” krizi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Polonyalıları Yahudi soykırımıyla ilişkilendirmesi üzerine, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki’nin İsrail’de yapılacak "Vişegrad Grubu" toplantısına katılmayacağı bildirildi.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Polonya’da düzenlenen Orta Doğu Konferansında, “Polonyalılardan bazıları Holokost döneminde Nazilerle iş birliği yaptı” demesi üzerine, iki ülke arasında yaşanan gerginlik devam ediyor.

Haber 17-02-19 20:34

Polonya Başbakanı İsrail ziyaretini iptal etti

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin yarın ve ertesi gün İsrail'de düzenlenecek "Vişegrad Grubu" toplantısına katılmama kararı aldığı belirtildi

Haber 17-02-19 19:42

Polonya Başbakanı İsrail gezisini iptal etti

Polonya Başbakanı Morawiecki, İsrailli mevkidaşının Polonyalıların Nazilerle işbirliği yaptığı yönündeki açıklamalarının basında yer almasının ardından İsrail gezisini iptal etti.

Haber 17-02-19 19:11

BM'nin Yeni Göç Anlaşması Merkel'i Zor Durumda Bıraktı

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un BM'nin göçe ilişkin paktından geri çekilmesinden sonra, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de anlaşmayı imzalamayacağını açıkladı

Haber 03-11-18 21:43

Polonya'nın İsrail Büyükelçiliği'ne gamalı haçlar çizildi

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'nin Yahudi soykırımını yapanlar arasında Yahudilerin de bulunduğunu söylemesinin ardından, Polonya'nın İsrail Büyükelçili'nin kapısına gamalı haçlar çizildi.

Haber 19-02-18 05:22

Başbakan Yıldırım Morawiecki ile görüştü

Yıldırım, 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Polonya Başbakanı Morawiecki ile bir araya geldi

Haber 17-02-18 19:23
Haber 17-02-18 19:03

Polonya Başbakanı Morawiecki Lübnan'da

Polonya Başbakanı Morawiecki Lübnan'da

Haber 12-02-18 22:47

Polonya'da Türk çocuğa saldırı

- Varşova'da 14 yaşındaki bir Türk kızının uğradığı "ırkçı saldırı" sonucu hafif yaralandığı bildirildi - Polonya Başbakanı Morawiecki sosyal medya hesabından saldırıyı kınadı

Haber 05-01-18 19:15

Rus komedyenler Nikki Haley’i işletti

İki Rus komedyen kendilerini Polonya’nın yeni Başbakanı Mateusz Morawiecki olarak tanıtarak, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’e telefonda şaka yaptı.

Haber 25-12-17 04:47

İngiltere ve Polonya arasında savunma işbirliği anlaşması

- İngiltere Başbakanı May: - "İlişkileri, imzaladığımız savunma ve güvenlik işbirliği anlaşmasıyla daha da ileriye taşıdık" - Polonya Başbakanı Morawiecki: - "İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla birlikte NATO’nun sadece askeri değil, siyasi bir platform olarak önemi daha da artacak"

Haber 21-12-17 19:42

Polonya'dan AB Komisyonu kararına tepki

- Polonya Başbakanı Morawiecki: - "Varşova ve AB Komisyonu arasındaki iletişimde açıklık ve dürüstlüğe ihtiyaç var"

Haber 20-12-17 19:06

Polonya Başbakanı Beata Szydlo istifa etti

Polonya Başbakanı Beata Szydlo, istifa ettiğini açıkladı. İki yıldır başbakanlık görevini yürüten Szydlo’nun yerine Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı Mateusz Morawiecki önerildi.

Haber 08-12-17 00:34