Porsiyon Haberleri

Ramazan Bayramı’nda ‘Tatlı’ uyarısı: İlk günler çok sıkıntılı oluyor

Ramazan Bayramı’nda tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Uzm. Diyetisyen Gülay Kurt Güneyi, “Özellikle bayramın ilk günleri çok sıkıntılı oluyor. Tatlı türü şeyler yapmak ve yemek zorundaysak tercihimiz; şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar. Porsiyon kontrolü önemli, kan şekerindeki sıkıntılarla birlikte başka hastalıkların da tetiklenmesine yol açabilir. En büyük sıkıntımız; ısrar özellikle misafirliklerde, zararlı olduğunu biliyoruz ancak hayır demeyi bilmiyoruz” dedi.

Haber 2024-04-08 12:06:23

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 2024-02-26 17:25:16

Yemekten sonra mide ağrısı ve şişkinlik neden olur? Her yemekten sonra mide ağrısı olur mu?

Yemekten sonra yaşanan mide ağrısı ve şişkinlik, birçok insanın zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sindirim problemidir. Bu durum, yemeklerin sindirim sistemi tarafından işlenmesi sırasında oluşan doğal reaksiyonlardan kaynaklanabilir. Yemeğin türü, porsiyon büyüklüğü ve kişisel sindirim alışkanlıkları bu durumda etkili olabilir.

Haber 2023-07-31 17:17:33

Pilav kilo aldırır mı? Diyet yaparken pirinç pilavı yenir mi?

Pilav dünya genelinde çeşitli kültürlerde yaygın olarak tüketilen lezzetli bir tahıl yemeğidir. Pilavın besleyici ve doyurucu özelliği, onu birçok sofranın vazgeçilmezi yapar. Ancak pilav ve kilo alımı arasındaki ilişki üzerinde zaman zaman merak uyandıran tartışmalar yaşanır. Pilavın besleyici özelliklerini koruyarak ve porsiyon kontrolüne dikkat ederek sağlıklı bir beslenme düzeni içinde tüketilebilir.

Haber 2023-07-31 14:17:29

Kavun kilo aldırır mı? 1 tam kavun kaç kalori?

Kavun yaz aylarında ferahlatıcı ve lezzetli bir meyvedir. Düşük kalorili, su içeriği yüksek ve besleyici bir meyve olarak bilinir. Bu nedenle, kavun, kilo yönetimi ve sağlıklı beslenme planları için sık tercih edilen bir seçenek olarak öne çıkar. Kavunun kilo alımı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Kavun düşük kalorili bir meyvedir ve büyük bir porsiyon almak için bile düşük kaloriler sağlar. Peki, kavun kilo aldırır mı?

Haber 31-07-23 13:59

300 hamburger menü sipariş etti! Beyonce yine ödediği parayla gündemde

Geçtiğimiz aylarda ekibine tavuk ısmarlayarak ödediği parayla gündeme gelen efsane isim Beyonce "Renaissance" adını verdiği turnesinin İngiltere ayağının ardından ekibi için parti düzenledi. 300 porsiyon hamburger menü sipariş eden Beyonce, ekibinin yemeğine 2 bin sterlin (ortalama 50 bin TL) ödedi.

Magazin 05-06-23 15:07

Sadece bir porsiyon balık yemek bile vücudu zehirleyebilir! Bağışıklık sistemini bitiriyor, kanser riskini artırıyor

Zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tüketimi her yaştan insan için büyük önem taşıyor. Kış aylarında artış gösteren balık tüketiminin sağlıklı olduğunu bilsek de yenilen balığın türüne dikkat etmek gerekiyor. Bazı balık türleri var ki yoğun kimyasallar taşıyor. Uzmanlar dikkat etmeniz gereken balıkları paylaşarak kanser riskine karşı uyardı.

Haber 18-01-23 10:09

Yöresel bir lezzet: Topalak çorbası! Zuhal Topal'la Yemekteyiz topalak çorbası tarifi ve malzemeleri!

Mersin, Konya, Adana yörelerinde sıkça yapılan topalak çorbası nohutla hazırlanan sulu bir tariftir. İçerisinde un, irmik, köftelik bulgur da bulunduğundan 1 porsiyon topalak çorbası 361 kaloriye denk gelir. Topalak çorbasını patates salatasıyla servis edebilirsiniz. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz topalak çorbası tarifi ve malzemeleri!

Yemek 13-01-23 17:02

Prostat kanserine kalkan oluyor: Haftada iki porsiyon tüketin!

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Prostat kanseri, normal bir prostat hücresinin DNA'sındaki anormal değişiklikler sonucunda gelişir. Prostat kanseri, sıklık bakımında dünyada yüz binde 28 iken ülkemizde bu oran biraz daha fazla olup, yüz binde 37’dir. Bazı uzmanlara göre doğru yiyecekleri yiyin ve prostat kanseri riskinizi azaltabilirsiniz.

Haber 19-10-22 16:40

Ekmek arası dönere zam üstüne zam! Dönerin porsiyon fiyatı 120 TL'ye dayandı

Son zamanlarda gelen zamlardan sonra dönerin tadı kaçtı. Ete gelen zamlardan sonra dönerin neredeyse her ay fiyatı artıyor. Bir porsiyon et dönerin fiyatı 120 TL'ye dayandı. Esnaf lokantasında ise bir kaç ay önce 45 TL'den satılan dönerin fiyatı da 70 TL oldu. Dürüm döner 60 TL, pilav üstü dönerse 70 TL'ye yükseldi.

Haber 16-10-22 10:27

Herkes kulak arkası yapıyor ama... Ömrü uzatır, kanseri def eder, kalbi korur...

Herkes sebze ve meyve yemenin ne kadar faydalı olduğunun farkında ama genelde yapmıyor. Beslenme dünyasında her geçen gün insan sağlığına nelerin faydalı olup olmadığı konusu daha derinlikli bir şekilde tartışılıyor. Ancak herkesin hemfikir olduğu bir şey var: Hepimiz daha fazla meyve ve sebze yemeliyiz. Büyüklerimizin sürekli yememiz için uyardığı meyve ve sebze uyarılarının aynısını uzmanlar söylüyor. Peki, günde beş porsiyon meyve ve sebze tüketince vücudumuza ne oluyor?

Haber 07-10-22 21:25

Kraliçe Elizabeth'e Türkiye ziyaretinde yemek yapan TAFED Başkanı Şef Açıköz:

"Kraliçe'nin 2008'deki Türkiye ziyaretinde, perhizine uygun porsiyon ve içerikte bir İngiliz menüsü düşünülürken, Kraliçe'nin Türk yemekleri yemesinde ısrarcı oldum" - "Kraliçe'den bir hafta önce Buckingham Sarayı'ndan gelen bir ekip, saray kuralları ve Kraliçe'ye yapılacak hizmetler konusunda otel çalışanlarına eğitim verdi" - "Türk mezelerinden oluşan başlangıç tabağı, cızbız alaturka ve sütlaçtan oluşan menüyü, Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip keyifle yedi"

Yurthaber 23-09-22 11:34

Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan'ı isyan ettiren fiyat! Bir porsiyon...

Uzun süredir ekranlardan uzak olan Yağmur Atacan son dönemde sosyal medyada oldukça aktif. Pınar Altuğ ile evli olan Yağmur Atacan bir porsiyon böreğe ödediği fiyata isyan etti.

Magazin 16-09-22 10:38

Sağlık Bakanlığından okul çağı çocukları için beslenme uyarıları

Sağlıklı ve dengeli beslenme, öğrencilerde büyüme ve gelişimin yanında okul başarısı, algılama, dikkat ve bilişsel yeteneklerin artmasında önemli rol oynuyor - Süt ve süt ürünlerinin 4-6 yaş grubunda günlük 2,5, 7-18 yaş grubunda ise 3 porsiyon olarak tüketilmesi, her gün bir yumurta yenmesi, sebze ve meyvelerin çeşitlendirilmesi, ayrıca günde 60 dakika açık havada oyun oynanması öneriliyor

Yurthaber 08-09-22 11:01

Diyarbakır'ın ciğer kebabı tescilli lezzetler arasına girdi

Tarihi Ongözlü Köprü'deki şenlikte, hazırlanan 600 porsiyon ciğer kebabı katılımcılara ikram edildi

Yurthaber 28-07-22 12:03

Kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçeli malzemeleri neler?

Kahvaltı sofralarına renk katan tariflerden biri olan kiraz reçelinin nasıl hazırlandığı merak ediliyor. Bir porsiyon kiraz reçelinde yaklaşık 65 kalori bulunuyor. Diyet listelerine uygun bu tarifi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Peki kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçeli malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 22-07-22 16:23

TBMM restoranında yemek fiyatlarına yüzde 50 zam! Dana kavurmanın porsiyonu 22 lira oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) restoranında yemek fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. Son zamla birlikte dana kavurma yemeğinin porsiyon fiyatı 22 liraya yükseldi. Meclis'teki restoran zammı sosyal medyada da gündem oldu.

Haber 19-07-22 10:18

Batman'da uyuşturucu operasyonunda 21 şüpheli gözaltına alındı

250 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda, bir miktarı porsiyon kebap ile çekirdek paketinde, 1 kilo 224 gram metamfetamin, 1 kilo 769 gram esrar, 40 gram sentetik kannabinoid, 6 gram eroin ele geçirildi

Yurthaber 25-05-22 12:05

Porsiyon ne demek? Porsiyon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Porsiyon, anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimeler, sayısız anlam ve ifadeyle şekillenen dili zenginleştiren unsurlardandır. Bu sebeple kelime anlamları hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Türkçe konuşan kişileri araştırmaya iten Porsiyon kelimesi ne demektir?

Egitim 20-05-22 15:38

Ramazan sonrası rutine dönerken bu önerilere kulak verin!

Ramazan’ın sona ermesine birkaç gün kaldı. Uzun saatler boyu tutulan orucun ardından yeniden rutin düzene dönüleceğini kaydeden uzmanlar birkaç günlük geçiş sürecinde yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu. Normal beslenme rutinine yumuşak bir geçiş yapmak için en iyi seçeneğin su tüketimini arttırmak ve vücudu susuz bırakmamak olduğunu kaydeden uzmanlar, öğünlerde tüm besinlerden bulunmasını, porsiyon miktarına dikkat edilmesini ve besinlerin iyi çiğnenmesi gerektiğini vurguladı.

Haber 28-04-22 15:13

Mutlaka tüketin: Alzheimer’a karşı inanılmaz derecede etkili!

Alzheimer ve demans hastalığı birçok nedenden ötürü kaynaklanabiliyor. Dünya’da ve ülkemizde gün geçtikçe artış gösteren Alzheimerdan korunmak için haftada iki porsiyon mantar tüketilmesi öneriliyor. Oldukça fazla faydaları bulunan mantar Alzheimer ve demans olma riskini de azaltıyor.

Haber 14-03-22 17:49

Türk kahvesinin kanser üzerindeki etkisi...

Kanser, günümüzde en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Kanseri tetikleyen birçok etken olduğu gibi kanser riskini düşüren etkenlerin sayısı da oldukça fazla. Türk kahvesi lezzetli tadının yanı sıra başta kanser ve kalp krizi olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyor. Kanser riskini düşürmek için kahvenin doğru tüketilmesi gerekiyor. Günlük bir porsiyon tüketilen kahve ile hastalıklardan korunabilirsiniz. İşte kahvenin bilmediğiniz o faydaları...

Haber 01-03-22 11:27

Taco nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte taco tarifi

Meksika mutfağının sevilen lezzetleri arasında olan taco tortilla ekmeği ile yapılıyor. Farklı bir tat denemek için tacoyu tercih edebilirsiniz. Yanına fasulye püresi gibi lezzetleri ekleyerek tacoyu daha leziz hale getirebilirsiniz. Bir porsiyon taco, yaklaşık 225 kaloriye denk geliyor. İşte taco tarifi ve malzemeleri...

Yemek 02-02-22 00:22

Kışın bağışıklığı artırmanın yöntemleri nelerdir?

Bağışıklığı artırmak için neler yapılması gerektiğini soranlara önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gözde Yapıcı, kışın bağışıklığı artırmanın en önemli yönteminin sebze ve meyve tüketimine bağlı olduğunu söyledi. Yapıcı, “Kışın bağışıklığı artırmak için meyve ve sebzeleri ölçülü tüketmek önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesini önermektedir” dedi.

Haber 27-10-21 15:54

Diyabet hastalarında yeterli beslenme programı yapılmalı

Medipol Çamlıca Üniversite Hastanesi Diyetisyeni Habibe Ramle Duzcan: - "Beslenmenin önemli noktalarından birinin porsiyon kontrolü olduğunu unutmadan, sağlıklı içerikleri makul seviyelerde tüketmeyi sürdürelim"

Yurthaber 11-09-21 09:36

Kurban Bayramı’nda fit kalmak isteyenler! Bu beslenme listesi tam size göre

Bayram kahvaltılarında başlayan et kavurmalarının yanı sıra diğer öğünlerde de kırmızın etin tercih edilmesi ve porsiyon kontrollerinin yapılmaması sonucunda mide yanmaları ve bağırsak problemleri gibi bazı rahatsızlıkların ortaya çıkabiliyor.

Yemek 19-07-21 10:11

Günde bir porsiyon 'nitrat zengini sebze tüketmek gerekiyor!

Bilim insanları, günde bir porsiyon nitrat zengini sebze tüketiminin kalp hastalığı riskini azalttığını tespit etti.

Haber 07-05-21 07:44

İki yüzlü kebap! 'Kuşbaşı mı yoksa Adana kebap mı yesem?' diyenler için yapıldı

Adana’da kebapçı Cihangir Korkmaz’ın kıyma ile bonfile eti birleştirerek ortaya çıkardığı ‘iki yüzlü kebap’ yoğun ilgi görüyor. Kısıtlamanın olmadığı süreçte günde yaklaşık 80-90 porsiyon 'iki yüzlü kebap' sattıklarını belirten Korkmaz, “İsmiyle tebessüm ettiren bu kebabı hem kuşbaşı hem de Adana kebabı bir arada yemek isteyen müşterilerimiz için tasarladık” dedi

Yemek 16-03-21 09:32

Dünyada ilk kez laboratuvar ortamında yapay biftek üretildi

İsrailli bir şirket, bu kapsamda dünyada ilk kez laboratuvar ortamında büyüyen sığır hücrelerinden 3 boyutlu biyo-baskı yöntemiyle yapay biftek üretti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, donör olarak kullanılan sığırların, yanağından swab örneği alınan bir insandan daha fazla acı çekmediğini söyledi. Yapay bifteğin porsiyon başına 50 dolardan (yaklaşık 350 Türk Lirası) satışa çıkacağı düşünülüyor.

Haber 10-02-21 14:59

Balık bağışıklığı güçlendiriyor

Balıkesir’de Diyetisyen Nevzat Durak, bağışıklık sistemini özellikle kış aylarında güçlendirmek için balıktan alınacak vitaminlerin önemli olduğunu söyledi.Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’a karşı bağışıklık sistemi ve metabolizmamızı hızlı tutmak için düzenli beslenme, günde 3 porsiyon meyve, günlük 5 bin adım ve kış aylarında balık tüketmek gerekiyor.

Yurthaber 03-02-21 11:12

Küçükçekmece’de Korona virüs tedbirleri hız kesmiyor

Küçükçekmece Belediyesi, 1-31 Ocak tarihleri arasında 2 bin 72 gıda kolisi ve 37 bin 170 porsiyon sıcak yemeği ihtiyaç sahipleriyle buluşturdu.

Yurthaber 02-02-21 11:38

Ciğerin fiyatı kırmızı eti geçti! Kilosu iki katına çıkarak 90 lira oldu

Gastronomi kenti Gaziantep'te, 4 ay önce 45 lira olan ciğerin kilosu, son aylarda iki katına çıkarak 90 liraya oldu. Gösterilen talep ve tüketim nedeniyle ciğerin fiyatının artmasıyla lokantalarda da bir porsiyon ciğer 25 liradan 40 liraya çıktı.

Finans 16-12-20 09:13

Koronavirüs 2. dalgaya karşı bağışıklığı çelik gibi yapıyor

Uzmanlara göre pandemi sürecinde bağışıklığı korumanın ve güçlendirmenin en iyi yolu doğru beslenmeden geçiyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için yetişkin bir kimsenin kuru baklagiller, et, yumurta grubundan günde 2-3 porsiyon tüketebileceğini ifade etti.

Kadin 10-09-20 14:32

Seyhan’dan yoksul ve kimsesizlere sıcak yemek

Seyhan Belediyesi, 4 mahalle muhtarının talebi doğrultusunda Kocavezir Mahalle Muhtarlığında kimsesizler için sıcak yemek verilmeye başlandı.Pandemi süresince Adana Valiliği ile koordineli bir şekilde Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde 144 bin porsiyon sıcak yemek üretip dağıtan Seyhan Belediyesi, “Yeni normal”de de aşevi hizmetini yeniden başlattı.1 Haziran’da açılan aşevinde Barbaros, Hadırlı, Akkapı, Mıdık mahallelerinin kesiştiği ortak noktada bulunan Bey Mahallesi Şehit Fatih Yeniay Aşevinde her gün en az 3 yemek çeşidi, saat 17:00 - 19:00 saatleri arasında ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşa sunuluyor.Seyhan Belediyesinin kendi personeli ve imkanlarıyla hijyen kurallarına tam olarak uyulan mutfakta gıda mühendisi kontrolünde üretilen yemekler, aşevinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ikram edilmesinin yanı sıra kimsesizlere de sunulmaya başlandı.Kocavezir ve çevre mahallelerdeki kimsesizlere, mahalle muhtarlarının da yönlendirmesiyle merkezi bir alanda bulunan Kocavezir Mahalle Muhtarlığı önünde sıcak yemek ikramı yapılıyor.

Yurthaber 19-07-20 11:28

Bu lokantada firik pilavı sadece cuma günleri servis ediliyor

Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve zahmetli yolculuğun ardından sofralara ulaşan firik, tarihi bir mekanda yıllardır sadece cuma günlerinde dürüm ve porsiyon pilav olarak sunuluyor - Aşçı Hüseyin Damcı: - "Cuma'nın hazırlığı çarşambadan başlar. Evde hanımlar özenle taşlarından ayıkladıktan sonra pilavı hazırlıyoruz. İlk kez tadanlar çok beğeniyor, bir yiyen başka bir yere gitmiyor" - Vatandaşlardan Memiş Kaplancan: - "Hem ucuz hem de lezzetli bir yemek. Her cuma mutlaka firik pilavı dürümü tüketirim"

Yurthaber 10-07-20 11:16

Bu besinleri aldığınızda yağ yakımı en üst seviyeye çıkıyor! Yağlar 1 ayda gidecek...

Yazın gelmesiyle birlikte kıyafetler inceldi, kışın sakladığımız kilolar ortaya çıkmaya başladı. Siz de kışın aldığınız kilolardan şikayetçiyseniz veya az yesem de kilo veremiyorum diyorsanız yanlış besleniyor olabilirsiniz. Kilo verebilmenizin formülü ise çok basit: Doğru besin ve doğru porsiyon! İşte kilo vermeniz için tüketmeniz gereken yağ yakan besinler…

Yemek 16-06-20 16:12

Küçükçekmece’de her hafta 5 bin 790 porsiyon sıcak yemek

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede kontrollü sosyal hayata geçişin ardından Küçükçekmece Belediyesi de çalışmalarına hız kesmeden devam etti.Kentte eşitlik ve kent adaleti ilkesiyle hareket eden Küçükçekmece Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı gereği ihtiyaç sahibi Küçükçekmecelilerin taleplerini yerine getirebilmek için sahadan hiç ayrılmadı.

Yurthaber 09-06-20 14:30

İhtiyaç sahibi 345 haneye yemek servisi sürüyor

Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde, her gün 470 kişilik yemek hazırlanarak ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşan 345 haneye servis ediliyor.Tepebaşı Belediyesi’nin Çamlıca Mahallesi’nde faaliyet gösteren Nihal-İsmail Akçura Aşevi, ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü vatandaşlara sıcak yemek hizmeti vermeye devam ediyor.Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren aşevinde, 8 kişilik ekip tarafından her gün 345 haneye öğle ve akşam yemeği olmak üzere toplam 470 porsiyon yemek hazırlanıyor.

Yurthaber 14-04-20 15:55

Tepebaşı Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında

Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmayarak sıcak yemek ulaştırmayı sürdürüyor.Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde her gün yüzlerce porsiyon yemek hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine servis edilmeye devam ediyor.Ülkece, tüm dünyayı tehdit eden Korona virüs tehlikesine karşı sağduyu ile mücadele edilirken, sosyal dayanışmanın da önemi giderek artıyor.

Yurthaber 06-04-20 14:50

İhtiyaç sahipleri yalnız değil

Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmayarak sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor.Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde her gün yüzlerce porsiyon yemek hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine servis edilmeye devam ediyor.

Yurthaber 01-04-20 15:21

İhtiyaç sahipleri yalnız değil

Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmayarak sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor.Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde her gün yüzlerce porsiyon yemek hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine servis edilmeye devam ediyor.

Yurthaber 01-04-20 15:20

Her yaşın vitamin ihtiyacı farklı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çapay: - "Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminleri alabilmemiz için her gün beş ile dokuz porsiyon sebze ve meyve tüketmemiz gerekir. Ancak bu, günümüz koşullarında pek mümkün değil. Bu nedenle vitamin takviyelerine ihtiyaç duyuyoruz" - "Her yaşın ve cinsiyetin ihtiyacı farklı, o halde vitaminleri de farklı olmalıdır. Çocukların farklı dozlarda, ergen bireylerin farklı dozlarda, yetişkinlerin ve yaşlıların da farklı dozlarda vitamin alması gerekir"

Yurthaber 19-03-20 11:13

Tepebaşı aşevi ihtiyaç sahiplerinin yanında

Tepebaşı Belediyesi Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde, her gün 256 porsiyon yemek hazırlanarak ihtiyaç sahibi 126 vatandaşın evine servis edilirken, Başkan Ataç ise, “Tepebaşı Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.Tepebaşı Belediyesi’nin Çamlıca Mahallesi’nde faaliyet gösteren Nihal-İsmail Akçura Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek hizmeti vermeye devam ediyor.

Yurthaber 18-03-20 16:32

Farklı sunumuyla Adana'nın damak çatlatan lezzeti: Metrelik Adana kebabı

Adana'nın ilk akla gelen lezzetlerinden kebap, kentteki bir restoranda porsiyonlar yerine metrelik şekilde sunumuyla müşterilerin beğenisini kazanıyor - İşletme sahibi Süleyman Gökmen: - "Metrelik kebabın görselliği ve tadı çok güzel, gözü de doyuruyor. Onun için müşterilerimiz tercih ediyor" - Müşterilerden Yusuf Akın: - "Buraya 6-7 kişi geliyoruz. Kalabalık olduğumuz için tek porsiyon yerine metrelik istiyoruz. Hem daha avantajlı hem daha uygun oluyor"

Yurthaber 17-03-20 11:31

Balaban köfte tarifi

Eskişehir mutfağındayız ve alıştığımız çibörek tarifi yerine bugün sizlere balaban köfte tarifini vereceğiz. Yedikçe iştah açan balaban köftede porsiyon kontrolü yapmak zor, aman dikkat diyoruz :)

Yemek 18-02-20 12:14

Takdir ve teşekkürü ile gelen öğrenciye hamsi ikramı

 İZMİR'de balık restoranı işletmecisi Serkan Alak (30), takdir ya da teşekkür belgesi alan öğrencilere, karne hediyesi olarak bir porsiyon hamsi ikram ediyor.

Haber 25-01-20 10:26

Yemeksepeti'nden 2019 Lezzet Ajandası!

Yemeksepeti, 2019 yılında 69 ilden verilen 340 milyon porsiyon siparişi inceledi ve kullanıcılarının lezzet tercihlerinden alışveriş alışkanlıklarına kadar birçok ilginç detayı ortaya koydu.

Trend 27-12-19 21:04

Gaziantep halkı 'düşük porsiyon' istemiyor

GASTRONOMİ kenti Gaziantep'te obezite oranının diğer şehirlere oranla fazla olması, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu Obezite ile Mücadele Alt Komisyonuna taşındı.

Haber 20-12-19 16:18

Gaziantep halkı 'düşük porsiyon' istemiyor

GASTRONOMİ kenti Gaziantep'te obezite oranının diğer şehirlere oranla fazla olması, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu Obezite ile Mücadele Alt Komisyonuna taşındı.

Haber 20-12-19 16:18