Portre Modu Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 tonluk hediye: Külliye'ye vinçle getirildi! 81 ilden toplanmış...

Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle hazırlanan "Cumhuriyet'e Yolculuk, Asırlık Portre" isimli Türkiye Haritası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edildi. 3 ton ağırlığında olan eser, Külliye'ye vinçle yardımıyla getirildi. Haritanın oluşumunda Türkiye'nin 81 ilinden toprak getirildiği öğrenildi.

Haber 2024-03-10 16:22:36

Instagram sakin mod nedir? Instagram sakin mod nasıl açılır?

Sosyal medya kullanımı son dönemde çok fazla artmışken bazı kişiler bu kullanımı azaltmaya ya da daha optimize etmeye yönelebilirler. Instagram, bu isteğe yönelik olarak kullanıcılarına "sessiz mod" özelliğini sunmaktadır. Instagram'ın sakin modu kullanıcılarına daha bilinçli ve sağlıklı bir dijital deneyim sunan özel bir araçtır. Bu mod çeşitli durumlarda daha odaklanmış bir çevrim içi varlık sağlama amacı taşır. Peki, Instagram sakin mod nedir, nasıl açılır?

Haber 2023-12-27 20:06:53

GTA 6 ne zaman çıkacak? GTA 6 kaç TL?

Rockstar Games'in Grand Theft Auto (GTA) serisi oyun dünyasında devrim yaratan bir fenomen oyunlar arasındadır. Şehirleri keşfetme imkânı, hikaye modu ve aksiyon içerikli atmosferi ile GTA, bazı oyunseverleri kendine çekmeyi başarmaktadır. GTA serisinin yeni oyunu GTA 6 ile bu serüvenin bir adım daha ileri taşınması beklenmektedir. Peki, GTA 6 ne zaman çıkacak, kaç TL olacak?

Haber 2023-12-26 12:15:24

Trabzonspor'da Trezeguet belirsizliği! Fenerbahçe'ye karşı oynama ihtimali düşük...

Süper Lig'in 10'uncu haftasında İstanbul'da oynanan Fatih Karagümrük - Trabzonspor karşılaşması golsüz tamamlandı. Bordo-mavililer, bu sezon ilk beraberliğini 17 maçın ardından aldı. Sahada eski 'Fırtına'yı görmek isteyen yerel basın, deplasmanda puan toplamakta zorlanan takımı 'uyku modu' başlığıyla eleştirdi.

Spor 2023-10-30 19:53:02

Düzce'de bulundu, büyük heyecan yarattı! 'Büyük İskender'e ait olduğu anlaşılınca müzeye teslim edildi

Düzce'de, Konuralp Antik Kenti'nde arkeologlar tarafından yapılan kazıda bir portre başı bulundu. Tarih uzmanları ile Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan incelemede portre başının Makedonya Kralı Büyük İskender’e ait olduğu tespit edildi. Kazıda bulunan eser müzeye teslim edildi.

Haber 20-09-23 21:20

iOS 17 çıktı! iPhone sahiplerine müjde... İşte iOS 17'nin özellikleri ve iOS 17'yi alan telefonlar!

iOS 17 çıktı, "iOS 17 ne zaman yayınlanacak?" sorusunun yanıtını arama dönemi sona erdi! iPhone 15 modellerini geçtiğimiz hafta tanıtan Apple, uzun zamandır beklenen yeni iPhone işletim sistemi sürümü iOS 17'yi yayınladı. Bazı iPhone modelleri iOS 17'yi alamadı. Yine de yeni iOS sürümü uyumlu olduğu iPhone'lara StandBy (Beklemede modu), Kişi Posterleri, NameDrop ve Etkileşimli Araç Takımları gibi birçok yeni özellik getirdi. İşte iOS 17'nin özellikleri ve iOS 17 güncellemesini alan telefonlar!

Haber 18-09-23 17:19

İki kez satıldı ama korkuyla geri getirildi! Hepsinin iade nedeni aynı... “Bu tablo lanetli”

İngiltere’de bir mağazada satılan genç bir kızın resmedildiği portre sosyal medyada dikkatleri üzerine çekti. Mağaza sahibinin tablonun iki farklı kişiye satıldıktan sonra ikisinin de aynı nedenlerle iade ettiğini söylemesi üzerine resim “lanetli” olarak kabul edildi. Sosyal medya kullanıcılarının bazıları hikayenin doğru olabileceğini savunurken bazıları ise tablonun değerini arttırmak için uydurulan bir hikaye olduğunu söyledi.

Trend 26-08-23 07:47

Otobiyografi nedir, nasıl yazılır? Otobiyografi örnekleri nelerdir, biyografi ve otobiyografi arasındaki fark nedir?

Yazın sadece kurguya ve kurgusallığa dayanmak zorunda değildir. Edebiyatta kurgusallığın yeri olduğu kadar nesnelliğin yani gerçekliğin de yeri vardır. Edebî türlerin büyük bir kısmı kurgusallığa dayanıyor olsa da gerçekliğe ve nesnelliğe dayanan edebî türler ve eserler de yadsınmayacak kadar fazladır. Otobiyografi, mogorafi, biyografi ve portre de gerçekliğe ve nesnelliğe dayanan edebî türler arasında yer alır. Peki, otobiyografi nedir, biyografi ve otobiyografi arasındaki fark nedir?

Egitim 30-03-23 17:27

Uçak yolculuklarında bir dönem sona eriyor! Yakında bunu yapmanıza gerek kalmayabilir: Gökyüzü artık...

Uçak yolculuklarında uçuş modu dönemi sona eriyor olabilir. Avrupa Birliği'ndeki (AB) havayolu yolcuları, gökyüzünde telefonlarının sinyal vermesini engelleyen uçuş modunun yerine, telefonlarını tam anlamıyla kullanabilmeye hazırlanıyor. Çünkü Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu, yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almalarına gerek kalmayacağı anlamına gelebilir.

Haber 05-12-22 09:45

Prens Philip’in arkadaşı Kraliçe 2. Elizabeth’in son günlerini anlattı! “Öleceğini anlamıştı”

İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan monarkı unvanına sahip olan Kraliçe 2. Elizabeth 8 Eylül’de 70 yıllık saltanatını sona erdirerek 96 yaşında hayatını kaybetmişti. Prens Philip'in bir arkadaşı olan Gyles Brandreth, Kraliçe'nin resmi ölüm nedeninin belirsiz olmasının ardından Elizabeth: An Intimate Portrait (Elizabeth: Samimi bir Portre) adlı biyografi türündeki kitabında Kraliçe hakkında iddialarda bulundu.

Trend 26-11-22 10:35

İşte sosyal medya WhatsApp'ın yeni özelliği! Adı eşlik ama sunduklarının eşi benzeri yok gibi: Aynı anda, farklı...

Sosyal medya platformu WhatsApp kullanıcıları için yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak WhatsApp'ın yeni bir özelliği daha ortaya çıktı. Bu yeni WhatsApp özelliğinin adı "eşlik modu" ancak sunduklarının WhatsApp içinde bir eşi benzeri yok gibi! WhatsApp'ın yeni özelliği sosyal medya platformunun yeni beta sürümünde keşfedildi. WhatsApp kullanıcılarının iOS ve Android için WhatsApp'a yakın zamanda gelmesi beklenen bu özelliği çok yararlı bulacağı düşünülüyor.

Haber 14-11-22 09:31

Suyun altında dahi kullanabileceğiniz, ses kalitesi ile sizi kendisine âşık edecek su geçirmez kulaklık önerileri

Su altında bile müzik dinlemek istiyor ve yüksek ses kalitesine sahip bir kulaklık arıyorsanız doğru yerdesiniz! Gürültü önleme özelliği olan kulaklıklardan oyun modu bulunanlara, 40 saate kadar pil ömrü sunan cihazlardan dokunmatiklere kadar birbirinden işlevsel cihazları bir araya getirdik. Gelin, hep birlikte en iyi su geçirmez kulaklıkları inceleyelim.

Haber 13-10-22 14:32

Instagram gece modu açma ve kapatma nasıl yapılır? Instagram nasıl gece modu olur?

Teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün yeni bir uygulama internet dünyasında yerini alıyor. Son dönemlerde cep telefonlarında ve çeşitli uygulamalarda gece modu tercih edilen bir kullanım haline geldi. Popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram da gece modunu kullanan uygulamalar arasında yerini aldı. Kullanıcılar tarafından Instagram'da gece modu nasıl açılıp kapandığı merak konusu olmaktadır. Instagram gece modu açma ve kapatma nasıl yapılır?

Haber 12-10-22 09:33

iPhone gece modu açma ve kapatma nasıl yapılır? iPhone gece modu nasıl çalışır?

Gün içinde en çok kullandığımız cihazlar telefonlarımızdır. Günden güne teknolojik gelişimleri artan telefonlarımızın yenilenen özelliklerine yetişmek bazen zor olabiliyor. iPhone telefonlar da bu şekilde sürekli güncellenmektedir. Farklı modlar oluşturup, farklı yetkinliklere kavuşur. Bu modlardan biri olan gece modu da oldukça merak edilen özelliklerindendir. iPhone gece modu açma ve kapatma nasıl çalışır?

Haber 12-10-22 09:31

PORTRE - Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tarık Ünlüoğlu vefatının 3. yılında anılıyor

PORTRE - Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tarık Ünlüoğlu vefatının 3. yılında anılıyor

Yurthaber 01-10-22 14:51

CS GO bekleme süresi kaldırma kodu nedir, nasıl kullanılır? CS GO bekleme süresi kaldırma nasıl yapılır?

Counter Strike Global Offensive (CS Küresel Saldırı) oyunu Valve tasarlamış ve sunmuştur. CS GO, Steam platformundan herhangi bir ücret ödemeden, ücretsiz bir şekilde indirilebilir. İlk olarak Half- Life modu olarak oyuncu ile buluşan mod, oyuncular tarafından büyük ilgi gördü. Oyuncuların konuya olan ilgisini görünce oyunun tasarımcısı olan firma CS’nin haklarını satın aldı. Counter Strike ismi ile çıkan son sürüm 1.6’dan sonra CS Source gelmişti fakat oyuncular tarafından beğenilmemiştir.

Haber 26-09-22 20:27

CS GO kendini kickleme kodu nedir? CS GO'da kendimi nasıl kicklerim, kickleme yapınca maç sonucu ne olur?

CS GO oyunu gün geçtikçe popülerliğini sürdürmektedir. Uzun yıllardır oyuncular tarafından severek oynanan CS GOda kendini kickleme kodu sıkça kullanılmaktadır. Geniş bir kitleye hitap eden CS GO'da birçok oyun modu bulunur. CS GO kendini kickleme kodu da bunlardan biliridir. CS GO’da kendini kickleme kodu nedir, nasıl yapılır? CS OGO kendini kickleme yapınca maç skoru ne olur?

Haber 26-09-22 20:10

Güvenlik görevlisiydi, aldığı kararla hayatı değişti! Fiyatları 600 ila 3 buçuk bin TL arasında değişiyor

Konya'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Yasemin Akın, kendine farklı bir gelir kapısı açtı. Mezun olduğu güzel sanatlar alanında çalışmaya karar veren Akın, merak sardığı ahşap yakma sanatıyla hayatını değiştirdi. Klasik arabalar, traktör, kişilerin portre resmi gibi bir çok alanda çizim ve yakma işlemi yaptığını söyleyen Akın, fiyatı 600 ila 3 bin 500 TL arasında değişen tablolar yapıyor.

Haber 11-09-22 12:34

Hangi renk oje sürsem diye düşünmeyin! Eylül ayında trend olan 8 oje rengi

Ojeli ve bakımlı ellerin görünüşü tüm modu etkileyebiliyor. Birçok kadın oje görüntüsüne çok önem veriyor. Gün içerisinde sürekli olarak ojeli tırnaklarınıza bakıp mutlu oluyorsanız TikTok'ta paylaşılan eylül ayının trend oje renklerini mutlaka almalısınız.

Kadin 05-09-22 17:00

Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı, yarım asrı aşan ömrüne binlerce eser sığdırdı

Özellikle kral, kraliçe ve devlet adamlarının portrelerini yapan Pehlivanlı, Şam'dan Bağdat'a, Berlin'den Londra'ya, Lahor'dan Lagos'a yurt dışında birçok şehirde açtığı sergilerle Türkiye'yi tanıttı - Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürü Onur Kızılkaya: - "En son çalıştığı portre Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a aittir. Sanatçı, Türkiye'de 5, dünyada 60'ın üzerinde kişisel sergi açmıştır"

Yurthaber 23-08-22 13:25

Yerli ve milli pasaportun üretimi 25 Ağustos'ta başlıyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü: - "Holografik şerit, hayalet resim, harflerle oluşturulan portre fotoğraf, metamorfik desen gibi birçok özellikle dünyanın en güvenli pasaportu olma özelliğine sahip olacak"

Yurthaber 20-08-22 18:35

OPPO Reno7 ile her anı yakalayan görüntüleme gücü

OPPO'nun Sony ile birlikte geliştirdiği IMX709 sensörlü Ultra Algılamalı Selfie, Mikrolens ve Bokeh Parlak Portre ile desteklenen Reno7 modeli, fotoğrafçıları profesyonel fotoğraf çekme imkanı sunuyor

Yurthaber 19-08-22 12:12

Klima gece modu nedir? Klima gece modu ne işe yarar, nasıl ayarlanır?

Klimalar gündelik yaşantımızda kurtarıcı haline gelmiştir. Aşırı sıcak havalarda soğutma, kışın ısınma amaçlı, iş yerlerinde ve evlerde çokça tercih edilen bir cihazdır. Klimada tasarruf sağlamak ya da sağlık açısından daha uygun konforu yakalamak adına klima gece modu özellikleri bulunmaktadır. Uyku modu olarak da anılan özellik, bu anlamda kullanıcılara fayda sağlamaktadır. Klima gece modu nedir, ne işe yarar ve nasıl ayarlanır?

Haber 19-08-22 00:14

PORTRE- Türk sanat hayatında ilklerin kadını: Semiha Berksoy

1984'te TBMM tarafından kamu sektöründe görev alan ilk kadın opera sanatçısı olarak, "Atatürk Opera Ödülü"nün yanı sıra 1961'de Dil Tarih Fakültesinden resim ödülü aldı

Yurthaber 15-08-22 12:02

OPPO, Reno7 modelini tanıttı

Sony ile birlikte geliştirilen IMX709 sensörlü Ultra Algılamalı Selfie, Mikrolens ve Bokeh Parlak Portre ile desteklenen OPPO Reno7, fotoğrafçılık performansında büyük bir yeniliğe işaret ediyor

Haber 04-08-22 11:44

PORTRE - Yeşilçam'ın unutulmaz anne karakteri: Nedret Güvenç

Filmlerde genellikle anne rollerini üstlenen Güvenç, sanat hayatı boyunca 300'den fazla filmde rol aldı

Yurthaber 31-07-22 13:01

Kaspersky'den Kilitleme Modu değerlendirmesi

Kilitleme Modu, kullanışlı bir dizi işlevden oluşuyor ve tüm internet kullanıcıları için iş görüyor

Yurthaber 18-07-22 10:57

PORTRE - Necmettin öğretmen şehadetinin 5'inci yılında anılıyor

Gümüşhaneli sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın görev yerinden memleketine dönerken PKK'lı teröristlerce Tunceli'de katledilmesinin üzerinden 5 yıl geçti - Şehit öğretmenin adı, Gümüşhane ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde yaşatılıyor

Yurthaber 15-07-22 11:03

PORTRE - Türk sanat müziğinin güçlü sesi: Hamiyet Yüceses

Sanatçı, yaşamı boyunca 500 kadar taş plak, 37 adet 45'lik ve 8 long playe imza attı

Yurthaber 09-07-22 15:27

Rockstar Games'ten Anlaşılan GTA 6 yolda dedirten hareket: Resmi açıklama yapıldı

Rockstar Games, GTA 6 olarak adlandırılması beklenen yeni GTA oyununa yoğunlaşırken, stüdyonun bir diğer ünlü oyunu Red Dead Redemption'ın çevrimiçi modu Red Dead Online'ın büyük içerik güncellemeleri almayacağını açıkladı. Rockstar, kaynaklarını yeni çıkacak Grand Theft Auto oyununa çektiğini de belirtti. "Red Dead Online'ı nasıl desteklediğimize dair bazı değişiklikler yapma sürecindeyiz" ifadelerinin yer aldığı açıklama GTA hayranlarına "galiba GTA 6 yolda" dedirtti.

Haber 08-07-22 18:06

PORTRE - Türk denizciliğinin kurucusu: İzmir fatihi Çaka Bey

Türk tarihinin ilk donanmasını oluşturduğu için tarihteki ilk Türk amirali olarak kabul edilen Çaka Bey, Bizans'a karşı kazandığı sayısız zafer ve yaptığı fetihlerle tarih sayfasına adını "altın harflerle" yazdırdı - İzmir ve civarında ilk Türk yerleşmesini sağladığı gibi bu bölgelerin daha sonra beylikler tarafından fethine de zemin hazırlayan Çaka Bey, Anadolu Selçukluları ile Balkanlar'daki Peçenekleri bir araya getirip Bizans'ın yerine büyük bir Türk devleti kurma hedefiyle yaşadı

Yurthaber 24-06-22 11:36

PORTRE - AA muhabiri Abdulkadir Nişancı vefatının 3. yılında anılıyor

Muhabirimiz Nişancı'nın, Bayburt-Trabzon arasında yer alan Soğanlı Dağı'ndaki karla mücadele çalışmalarını görüntülerken uçuruma düşerek vefat etmesinin üzerinden üç yıl geçti

Yurthaber 23-05-22 11:03

Portre ne demek? Portre kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Portre kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Portre kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 20-05-22 15:38

Instagram kaybolan mesaj modu nedir, ne işe yarar? Instagram kaybolan mesaj modu nasıl açılır?

Instagram'ın kullanıma sunduğu kaybolan mesaj özelliğinin nasıl çalıştığı kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Milyonlarca kullanıcısı olan Instagram kaybolan mesaj özelliğini yeni yayına almıştı. Peki, "Instagram kaybolan mesaj modunu açmak için yukarı kaydır" ne demek?

Haber 21-04-22 19:32

GTA 6'nın hikaye ve harita modu sızdı! Her köşesini keşfetmek isteyeceğiniz dev harita geliyor!

Dünyanın en popüler oyun serilerinden birisi olan Grand Theft Auto (GTA) yeni oyunuyla şimdiden heyecan yarattı. Uzun bir süre boyunca çıkacak haberlerinin ardından çalışmalara başlanan GTA 6'nın özellikleriyle ilgili yeni sızıntılar merak uyandırdı. GTA 6'nın haritasının devasa büyüklükte olacağı iddialar arasında. Hikaye modunda ise iki kardeşin acıklı hikayesine odaklanılabilir.

Haber 09-04-22 10:29

PORTRE - Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 13. yılında anılıyor

Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, darbe karşıtı söylemleri ve ilkeli duruşuyla Türk siyasinde iz bıraktı

Yurthaber 24-03-22 11:04

PORTRE - Aşık Veysel'in vefatının üzerinden 49 yıl geçti

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 49. yılında memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünde anılacak - Çocukken görme yetisini kaybetmesine rağmen şiirlerinde yansıttığı vatanseverlik, yaşama sevinci, birlik ve beraberlik mesajlarıyla hem kendi dünyasını aydınlatan hem de bugünlere ışık tutan halk ozanı, hafızalara kazınan eserler bıraktı

Yurthaber 20-03-22 11:06

PORTRE - Osmanlı padişahı Yıldırım Bayezid vefatının 619'uncu yılında anılıyor

Savaşlarda çok hızlı manevralar yapabilmesi dolayısıyla "Yıldırım" lakabıyla anılan 1. Bayezid, yaptırdığı başta Ulu Cami olmak üzere medrese, imaret, han, köprü, darüşşifa gibi yapılarla Bursa'yı bugünkü formuna kavuşturan ilk adımları atarak dönemine adını yazdırdı - Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim: - "Bayezid, dava adamıdır, Osmanlı Devleti'ni yüceltme noktasında ileri görüşlüdür, tam bir devlet adamıdır"

Yurthaber 08-03-22 11:08

PORTRE - Bolu'yu Bolu yapan değer: İzzet Baysal

Kente eğitim ve sağlık alanında çok sayıda tesis kazandıran hayırsever iş insanı İzzet Baysal, vefatının 22. yılında Bolu halkının kalbindeki yerini koruyor - İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal: - "İzzet Baysal, servetini edinmede de o serveti harcamada da gösterdiği davranışlarıyla günümüzde unutulma eğiliminde olan 'itibar ölçüsü'nün ne olması gerektiğini hatırlatan nadir örneklerden biridir"

Yurthaber 04-03-22 11:02

Tesla, otomatik sürüşlü araçlarına rahat ve iddialı sürüş modu ekledi

Tesla'nın sürücüsüz araç özelliğine iddialı sürüş modu ekledi. Otomatik bir sistemde, bir insan sürücü gibi iddialı sürüş modunun olmasının, fazla ihtiyatlı bir moddan daha güvenli olabileceği belirtiliyor.

Haber 21-02-22 10:07

Tesla, otomatik sürüşlü araçlarına rahat ve iddialı sürüş modu ekledi

Tesla'nın sürücüsüz araç özelliğine iddialı sürüş modu ekledi. Otomatik bir sistemde, bir insan sürücü gibi iddialı sürüş modunun olmasının, fazla ihtiyatlı bir moddan daha güvenli olabileceği belirtiliyor.

Haber 28-01-22 12:57

Tesla, otomatik sürüşlü araçlarına rahat ve iddialı sürüş modu ekledi

Tesla'nın sürücüsüz araç özelliğine iddialı sürüş modu ekledi. Otomatik bir sistemde, bir insan sürücü gibi iddialı sürüş modunun olmasının, fazla ihtiyatlı bir moddan daha güvenli olabileceği belirtiliyor.

Haber 10-01-22 21:35

Kate Middleton 40 yaşında: Cambridge Düşesi'nden doğum gününe özel fotoğraflar

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in büyük gelini Cambridge Düşesi Kate Middleton, dün 40. yaş gününde üç yeni fotoğrafını kamuoyuyla paylaştı. Fotoğraf sanatçısı Paolo Roversi tarafından çekilen portreler, 2023'te Londra'da Ulusal Portre Galerisi'nde sergilenecek.

Haber 10-01-22 02:59

Portre: Truva'yı keşfeden arkeolog Schliemann’ın 200. doğum yıldönümü

Bundan 200 yıl önce doğan Heinrich Schliemann, daha çocuk yaşlarda antik Truva’nın hayalini kuruyordu.

Haber 06-01-22 17:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gizli ambargolar tarihe karışacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi bünyesinde kamu-özel sektör iş birliğinde üretilen "milli deniz topu"nun test atışı törenine gönderdiği mesajında, "Donanmamız 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilen bu silah sayesinde daha da güçlenmiştir. Ayrıca yurt dışından tedarikte karşılaşılan yüksek maliyet ve gizli ambargolar da artık tarihe karışacaktır" dedi.

Haber 02-12-21 12:37

Apple, iPhone'ların makro moduna el attı

Apple, iOS 15.2 beta 2'de iPhone 13 ve iPhone 13 Pro'nun makro modu için bir geçiş seçeneği ekliyor.

Haber 15-11-21 11:12

10 yıldır oturulmayan tarihi evde Atatürk sürprizi! Hemen koruma altına alındı

Antalya'nın Finike ilçesinde Cumhuriyet dönemine tarihlenen ahşap evlerden birinin dış cephesindeki konservasyon çalışmasında, boya katmanları altında, hilal motifi içerisinde Atatürk'ün ahşap üzerine işlenmiş portre kabartması ortaya çıktı. Yaklaşık 10 yıldır oturulmayan ev, koruma altına alınıp restorasyon başlatıldı.

Haber 09-11-21 12:08

Samsung’un Eğlence Modu, yeni AR filtreleriyle öne çıkıyor

Samsung’un Eğlence Modu, yeni AR filtreleriyle öne çıkıyor

Yurthaber 22-10-21 15:06

Otopilot modu kazalara davetiye çıkarabiliyor

Accident Analysis & Prevention dergisi otopilot modu hakkında son derece önemli bazı çalışmalara yer verdi. Bu çalışmalara bakılırsa otopilot sistemi aslında tahmin edildiği kadar sağlıklı değil.

Haber 29-09-21 09:38