Pos Cihazı Haberleri

Tefeciden aldığı borç hayatını kabusa çevirdi! 10 katını ödedi, şehir değiştirdi kurtulamadı: 'Marketime pos cihazı koydular'

İzmir’de tefeciden borç alan bir esnafın hayatı kabusa döndü. Market işiyle uğraşan kişi Necmettin Kaşıkçı, iddialara göre tefecilerden aldığı borcun 10 katını ödemesine rağmen ölüm tehditlerinden kurtulamadı. Çareyi Ankara’ya taşınmakta gören esnaf, kendisini burada da bulan tefecilerin baskı, tehdit ve şiddet kullanarak tüm mal varlığını zorla elinden almak istediğini söyledi. Mamak’ta açtığı markete tefecilerin POS cihazı koyduğunu ve ödemelerin bu cihaza yapılmasını istendiğini söyledi.

Haber 08-04-2024 19:40

Pos cihazı nasıl kullanılır? Kart pos cihazına nasıl okutulur?

Ödeme çeşitleri son yıllarda oldukça arttı ve tüketiciler günlük hayattaki her işlem için nakit ödemenin ötesine kolaylıkla geçmeye başladı. Günümüzde artık yaşını doldurmuş her bireyin cebinde en az bir tane banka veya kredi kartı var. İşletmelerin de ödeme almasına kolaylık sağlayan POS cihazları iş operasyonlarının en kritik bileşenlerinden biri olarak öne çıkmaya başladı. Pos cihazı nasıl kullanılır?

Haber 27-10-2023 18:00

Toplu taşıma kullananlar dikkat: Durup dururken kartından para çekildi! Çantasında pos cihazıyla dolaşan hırsız insanları böyle soyuyordu

Arkadaşlarıyla marketin önünde bekleyen bir genç bir anda cep telefonuna gelen mesajla şaşkına döndü; mesajda kredi kartından 5 bin lira çekildiği yazıyordu ancak hiçbir işlem yapmamıştı. Güvenlik kamerası incelendi, mesaj geldiği sırada gençlerin yanına bel çantalı bir kişinin yanaştığı görüldü. Şüpheli, İstanbul Avcılar'daki markete günler sonra tekrar gelince foyası ortaya çıktı: Bel çantasındaki düzenek şaşkına çevirdi! 'Manyetik alanlı' hırsızlık için 4 santimetre yaklaşması yetmişti.

Haber 15-10-2023 15:28

İş yerlerinde POS cihazı zorunluluğu! Bakanlık harekete geçti, 1 Nisan'da başlıyor

İş yerinde kredi kartı okuyucusu (POS cihazı) bulundurma zorunluluğuyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığınca, bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, iş yerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu getirilmesi öngörülüyor.

Finans 19-01-2023 14:28

Pos Cihazı

Pos Cihazı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pos Cihazı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yer: Rize! düğün konvoyunun önünü kesti, pos cihazını çıkardı

Gelenek haline gelen gelin arabasının yolunu kesip bahşiş isteme Rize'de farklı bir şekilde yapıldı. Düğün konvoyunun önünü kesen damadın arkadaşı Muharrem Gül, pos cihazı ile bahşiş aldı.

Haber 07-08-2022 10:57

Gaziantep'te dolandırıcılık ve tefecilik operasyonunda 8 kişi yakalandı

Gaziantep'te dolandırıcılık ve tefecilik operasyonunda 8 kişi yakalandı

Yurthaber 24-05-2022 18:05

Son Dakika: Emniyetten 28 ilde 'kene' operasyonu! Borç verip fazlasını tehdit ve baskıyla almışlar... Dikkat çeken pos cihazı detayı

Son dakika haberine göre vatandaşları borçlandırıp ardından baskı ve şiddet yoluyla haksız kazanç sağlayanlara yönelik operasyon düzenlendi. 6 aylık takibin ardından bu sabah düğmeye basılırken, 28 ilde 160 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Haber 13-01-2022 09:26

PTT'den esnafa, 'ek ücret istemeyen POS cihazı' hizmeti

Tüm bireysel satıcılar, girişimciler ve e-ticarete masrafsız tek bir platform üzerinden ulaşmak isteyen herkese, hiçbir ek ücret ödemeden POS hizmeti sunulmasını sağlayan PTT Akıllı Esnaf Projesi hayata geçiriliyor.

Finans 30-03-2021 14:10

TESK Genel Başkanı'ndan POS cihazlarına komisyon indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, bankaların yeni tip koronavirüs salgınını da dikkate alarak bu yıl POS cihazı komisyonlarından feragat etmesi gerektiğini bildirdi.

Finans 18-03-2021 11:26