Pratik Bilgi Haberleri

Galatasaray'dan resmi Icardi açıklaması geldi! ''Kendini idare edebiliyor ama...''

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bir süredir sakatlığı devam eden Icardi'nin son durumu hakkında bilgi verdi.

Spor 2024-03-28 20:56:52

Kıdem tazminatı, mesai saatleri, vergi düzenlemesi... Çalışma hayatı baştan sona değişiyor!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenlemeler yolda. Çalışma hayatını baştan sona değiştirecek düzenlemeler için bilgi veren kaynaklar işveren ve işçi arasında 'zemin yoklamaları' yapıldığını kaydetti. Kıdem tazminatı fonunun kurulmasından, çalışma saatlerinin ve gelir vergisine kadar nasıl değişiklikler planlanıyor?

Finans 2024-03-27 07:41:53

Bakan Yerlikaya'dan suç örgütleriyle mücadele mesajı: Siz uyurken, şafak vaktinde onların kapılarını kıracağız

İçişleri Bakanı Yerlikaya organize suç örgütleriyle mücadele konusunda net mesajlar verdi. Yerlikaya, "Güvenlik birimlerimize diyoruz ki, 'Vatandaşımın bildiği, hissettiği, bazılarının da üzüldüğü ve canının yandığı eğer bir organize suç örgütü varsa, 3-4 ay içerisinde savcılarımızla beraber teknik takip, fiziki takiple bütün bilgi, belge, dokümanlarını alacaksınız'. Bir gün sabahleyin siz uyurken, biz şafak vaktinde onların kapılarını kıracağız, alıp götürüp adalete teslim edeceğiz" dedi.

Haber 2024-03-26 21:20:09

Erdal Özyağcılar'dan Kadir İnanır açıklaması geldi: 2017'de de...

Usta oyuncu Erdal Özyağcılar Nişantaşı’nda görüntülendi. Gazetecilerle ayak üstü muhabbet eden oyuncu sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Oyuncu ayrıca yoğun bakımda olan arkadaşı Kadir İnanır hakkında da konuştu.

Magazin 2024-03-26 17:38:32

Diğer Haber Etiketleri

buruk devam edecek galatasaray kaan ay son durumu icardi kıdem tazminatı mesai saatleri Gelir Vergisi Ali Yerlikaya Oyuncu Erdal Özyağcılar Kadir İnanır ortaöğretim genel müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı petshop pet shop hayvan sosyal medya emekli promosyon sgk açıklama emekli maaş e-devlet tarif Ramazan Ramazan menüsü iftar Sahur 11 ayın sultanı ÖSYM İstanbul Bilgi Üniversitesi ele Filiz Akın Candaş Tolga Işık eo müze oy pusulası YSK Yerel seçim ünlü şarkıcı Aynur Aydın turabi Göz viral enfeksiyon göz kızarıklığı nasıl geçer konjonktivit afad afet Iğdır oy kullanma oy kullanma işlemi Seçim 2024 seçim can kebabı çırpma dolar deprem Prof. Dr. Hasan Sözbilir söyledi Berna Laçin nota bir tarifi tarifi mozaik mozaik pasta mozaik pasta tarifi kolay mozaik pasta kolay mozaik pasta tarifi dereotlu poğaça dereotlu poğaça tarifi poğaça yapılışı poğaça bastı etli tatlılar şerbetli tatlı yemek tarifi kalburabastı kalburabastı tarifi makarna börek tava nohut borani borani tarifi böreği nasıl yapılır yiyecekler tava böreği son dakika Milli Savunma Bakanı Türkiye Bankalar Birliği Eskişehir kıymalı börek kıymalı börek tarifi yağlama yağlama tarifi kayseri yağlaması kayseri yağlaması tarifi farklı lezzetler muhallebili revani muhallebi revani revani tarifi islim kebabı islim kebabı tarifi çorba topalak çorba nasıl yazılır deyimler tdk yazım kuralları tdk yazım kılavuzu baş başa güllaç

MEB'den lise öğrencilerine yönelik Dijital Öğrenme Köprüsü

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), araştırma ve bilgi edinmede lise öğrencilerinin güncel ve doğru bilgilere kolay erişiminin sağlanması amacıyla hazırlanan "Dijital Öğrenme Köprüsü" erişime açıldı.

Yurthaber 26-03-24 12:23

Pet shopta yasaklanan hayvan satışı sosyal medyada patladı! Rakamlar dudak uçuklatıyor

Pet shoplarda kedi ve köpek satışı vitrinde yasaklandı, internet üzerinden yapılan satışlar ise arttı. Binlerce kişinin üye olduğu Telegram gruplarında, satışlar fotoğraflı ve videolu reklamlarla yapılıyor. Hayvan fiyatları belirtilmiyor ancak "görüşülür" diye not düşülüyor. Telefonla yapılan görüşmelerde ise hayvanların fiyatları ve cinsleri hakkında bilgi veriliyor. Bu satışlarda hayvanlar hakkında yeterli bilgi bulunmamasına tepki gösterilirken, fiyatlar ise dudak uçuklatıyor. İşte detaylar!

Haber 26-03-24 10:59

SGK'dan emeklilerin beklediği açıklama geldi... 8 ila 12 bin lira ödenecek! Beyan almadan yapılamıyor, 10 güne dikkat!

SSK'lısı, Bağkurlusu, memur emeklisi milyonlarca kişinin beklediği açıklama SGK'dan geldi. SGK, kamu bankalarının emekli promosyonlarına ilişkin olarak bilgi verdi. Peki emekli promosyonu almak için emeklilerin izleceği yollar neler?

Finans 26-03-24 10:08

Ramazanın 16. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere nefis tarifler!

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 16. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 26-03-24 08:48

ÖSYM'den, 2024-YKS 2'nci geç başvurularına ilişkin açıklama

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için 2'nci geç başvuru alınacağını duyurarak, bilgi güncellemesi yaptı.

Egitim 25-03-24 19:36

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yapay Zeka Fabrikası ile işbirliği yaptı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı ile İş Bankası Grubu iştiraki Trakya Yatırım Holding'e bağlı Yeni Nesil Girişimcilik bünyesindeki Yapay Zeka Fabrikası (YZF) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yurthaber 25-03-24 12:33

Ramazanın 15. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere pratik tarifler!

Ramazan ayının ilk yarısı biterken menü fikirleri de hız kesmeden araştırılmaya devam ediyor. Müslüman vatandaşların oruç ibadetini yerine getirdiği ramazan ayında hazır menüler oldukça kurtarıcı oluyor. Eğer siz de 'İftara ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız bu birbirinden lezzetli ve pratik tariflerle dolu ramazan menüsünü deneyebilirsiniz. İşte ramazanın 15. gününe özel hazırlanan menü fikri ve detaylı tarifler...

Yemek 25-03-24 11:26

Yeşilçam'ın yıldızı Filiz Akın son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi: Boğazda oluşan...

Yeşilçam'ın yıldızı Filiz Akın bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Instagram hesabını aktif olarak kullanan Akın, son sağlık durumuyla ilgili sevenlerine bilgi verdi.

Magazin 25-03-24 10:30

Candaş Tolga Işık isyan etti: 'Erenköy'de müptezelin biri arkadaşımızı arkasından bıçakladı'

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım gündem oldu. Işık, İstanbul Kadıköy'ün gözde semtlerinden Erenköy'de bir arkadaşının güpegündüz bir kişi tarafından arkasından bıçaklandığını belirterek isyan etti. Işık son paylaşımında yaralanan arkadaşının sağlık durumu hakkında bilgi vererek, polisin ise saldırganı yakaladığını duyurdu.

Haber 24-03-24 19:14

Dünyadaki tek örnek Türkiye'de! 700 yıllık Memlük kandiline yoğun ilgi.... Akın akın ziyaretçi görmeye geliyor!

Dünyada tek örnek olan Memlük kandiline ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Müzede yer alan kandiller hakkında bilgi veren Milli Saraylar Anadolu Yakası Saray, Köşk ve Kasırlar Daire Başkanı Akile Çelik, “Osmanlı Devleti’nin Batı'ya karşı kazandığı her zaferden sonra Memlük hükümdarları, Osmanlı hükümdarına hediye göndermeyi adet edinmiştir. Memlükler’e ait olan kadeh şeklindeki kandil, formu nedeniyle tek örnektir. Dünyada bunun gibi bir başka örnek bugüne kadar bulunmamıştır” dedi.

Kadin 22-03-24 08:49

31 Mart yerel seçimi için nefesler tutuldu! YSK’dan beklenen açıklama geldi! İşte oy kullanma rehberi ve pusulalar…

31 Mart seçimlerine 10 günden az bir süre kala adaylar kıyasıya yarışına devam ederken YSK oy kullanma rehberini yayınladı. Seçmenler, nerede oy kullanacağını seçmen bilgi kağıdından veya internetten öğrenebilecek. Oy verme günü, seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. İşte oy kullanma ilgili tüm detaylar…

Haber 22-03-24 08:00

Aynur Aydın ameliyat oldu! Son halini paylaştı

Son dönemde lüks eviyle adından söz ettiren ünlü şarkıcı Aynur Aydın göz kapağındaki şişlik nedeniyle ameliyat oldu. Aynur Aydın ameliyatın ardından sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Magazin 21-03-24 17:21

Apar topar yoğun bakıma alınmıştı! Turabi'den yeni haber geldi: Yine ölmedim

Survivor All Star'ın en iddialı yarışmacısıyken sağlık sorunları yüzünden yarışmayı terk etmek zorunda kalan Turabi apar topar yoğun bakıma alınmıştı. Turabi "Bazılarınıza kötü bir haberim var" diyerek durumuna dair bilgi verdi.

Magazin 21-03-24 15:24

Göz kızarıklığı deyip geçmeyin! 'Tedavide geç kalınırsa...'

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma çapaklanma sulanma batma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi. Hastaların genelde kırmızı göz sorunu ile kendilerine geldiğini anlatan Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.

Kadin 21-03-24 13:21

Iğdır'da gönüllüler AFAD'ın arama kurtarma eğitimleriyle olası afetlere hazırlanıyor

Iğdır'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi" kapsamında, teorik ve pratik eğitimlerle geleceğin kurtarma ekipleri yetiştiriliyor.

Yurthaber 21-03-24 11:39

Okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanır? Okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Seçimlerde oy kullanmak son derece önemli bir vatandaşlık görevidir. Her seçmenin oy kullanım hakkı olduğunda seçmen bilgi kâğıdında yer alan oy kullanım yerine gidip sandık başında oy kullanması çok önemlidir. Okuma yazma bilmeyen seçmenler için de aynı durum geçerlidir. Onların da oy kullanma haklarını kullanması gerekir. Peki, okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanılır ve okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Haber 20-03-24 19:55

Oy zarfa nasıl konulur? Yanlış oy kullanan seçmene yeni pusula verilir mi?

Seçim zamanlarında oy kullanma hakkını elinde bulunduran bireyler, seçmen olarak da tanımlanmaktadır. Seçmenlerin seçim günü sandık başına gidip oy kullanması önemli bir vatandaşlık görevi olarak bilinmektedir. İlk defa oy kullanacak olanların oy kullanımı hakkında bilgi sahibi olması bu noktada önemlidir. Oyların yanlış veya hatalı kullanılması ise oyların geçersiz sayılmasına neden olabilir. Peki, oy zarfa nasıl konulur ve yanlış oy kullanan seçmene yeni pusula verilir mi?

Haber 20-03-24 19:53

Oy nasıl kullanılır? Oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Seçimlerde sandık başına gitmek ve oy verme hakkını kullanmak her vatandaş için oldukça önemlidir. Oy kullanırken bazı önemli noktalara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Oy kullanım anında yapılan en ufak bir hata o oyun geçersiz sayılmasına neden olabilmektedir. Özellikle ilk defa oy verecek olan kişilerin bu konu hakkında bilgi sahibi olması, oy verme sürecinin sağlıklı geçmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Peki, oy nasıl kullanılır ve oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Haber 19-03-24 19:01

2024 seçmen kâğıtları ne zaman çıkar? YSK seçmen kâğıdı ne zaman dağıtılır?

Türkiye'de belirli periyotlar çerçevesinde seçimler düzenlenmekte ve yapılmaktadır. Bunlardan biri 5 senede bir gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimi’dir. Seçim için oy kullanacak olan bireylere seçmen kâğıdı denilen bir bilgi kâğıdı iletilmektedir. Peki, 2024 seçmen kâğıtları ne zaman çıkar?

Haber 19-03-24 18:52

'Bugün iftara ne pişirsem?' diye düşünenlere leziz tarifler! Ramazan'ın 9. günü iftar menüsü

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 9. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 19-03-24 11:02

'Dolar' haberlerine suç duyurusu! SPK, isimleri bir bir açıkladı: 'Merkez Bankası'nın açıklaması çarpıtıldı'

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan piyasalarda güvensizlik yaratan ve gerçeğe aykırı bilgi verenler hakkında suç duyurusu başlatılacağı bildirildi. Yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) her ay periyodik olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin mart ayı raporundaki bilgilerin çarpıtıldığı ve haberin tümüyle gerçek dışı olduğu dile getirildi.

Finans 18-03-24 11:37

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 16-03-24 10:33

Ameliyatı 9 saat süren Berna Laçin sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi: Mucizeyi gerçekleştirdi...

Sunucu ve oyuncu Berna Laçin, geçtiğimiz günlerde korkutan bir haber vermişti. Acil hastaneye kaldırılan ve yürümesi yasaklanan ünlü isim, 9 saatlik bir ameliyat geçirdiğini açıkladı. Laçin, acil ameliyata alındıktan sonra yaptığı açıklamada, "Ameliyat sonrası tedavim devam ediyor ama çok şükür hayatımın bağlı olduğu büyük tehlikeyi atlattım" dedi.

Magazin 16-03-24 10:17

'Bugün iftarda ne pişirsem?' diyenler için pratik tarifler! Ramazan'ın 5. günü iftar menüsü!

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 5. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 15-03-24 07:04

Müzikle ilgilenen herkesin işine yarayacak en iyi nota sehpaları

Notaların düzgün bir şekilde okunabilmesi için tasarlanan nota sehpaları, müzikle uğraşan kişilere prova ve performanslar sırasında büyük bir rahatlık sağlıyor. Dolayısıyla da piyasada farklı ölçülerde ve işlevlere sahip çok sayıda nota sehpası modeli var. Bu ürünler arasından en ergonomik ve pratik kullanım sunan nota sehpasını seçmek ise sizin elinizde. Performansınızı en üst seviyeye çıkarmak için nota sehpası edinmeye ne dersiniz? Sizin için en iyi modelleri listeledik.

Haber 14-03-24 17:12

Mozaik pasta tarifi: Mozaik pasta nasıl yapılır?

Hem çay saatlerinizde hem de tatlı krizlerinizde size eşlik edecek bir tarifimiz var. Hem yapımı son derece pratik olan hem de lezzetiyle parmak yedirten mozaik pasta tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarifi bir kez denedikten sonra sürekli elinizin altında tutacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 14-03-24 16:14

Dereotlu poğaça tarifi: Dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Yapabileceğiniz en hızlı, en pratik, en lezzetli ve malzemeleri en kolay bir şekilde bulunan dereotlu poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte dereotlu poğaça tarifimiz:

Yemek 14-03-24 16:00

Kalburabastı tarifi: Kalburabastı nasıl yapılır?

Türk mutfağının meşhur şerbetli tatlılarından biri de yüzlerce yıldır yapılan ve tüketilen kalburabastı tatlısıdır. Yapımı son derece pratik olan bu tatlı hem öğünlerde hem de bayramlarda ikram edilen lezzetli bir tatlıdır. Saraylardan evlerinizin mutfağınıza ulaşan bu lezzetin tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 14-03-24 15:41

Makarna böreği tarifi: Makarna böreği nasıl yapılır?

Türk mutfağında çeşit çeşit börekler, farklı soslarla hazırlanan birçok makarna tarifi vardır. Ancak bu iki pratik ve lezzetli yiyeceği bir araya getiren makarna böreği tarifi hem her öğünde servis edebileceğiniz hem de kısa zaman içinde hazırlayabileceğiniz bir tariftir.

Yemek 14-03-24 00:14

Nohut tava tarifi: Nohut tava nasıl yapılır?

Türk mutfağında pişen yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan nohut ile et yemeklerini aratmayacak bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Nohut tava tarifini bir kez denerseniz hem pratik hem de lezzetli olan bu yemekten kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 13-03-24 23:41

Borani tarifi: Borani nasıl yapılır?

Boraniye ya da borani adı ile bilinen bu lezzet, hem Hatay mutfağına has olan yöresel bir yemek hem de bir tür meze olarak tüketilen bir yiyecektir. Kabak, et havuç gibi malzemeler ile de yapılabilen boraniyi ıspanak kullanarak da yapabilirsiniz. İşte son derece pratik ve lezzetli olan borani tarifimiz.

Yemek 13-03-24 22:21

Shawarma tarifi: Shawarma tarifi nasıl yapılır?

Avrupa ülkelerinde Shawarma adı ile bilinen bu tarif Arap ülkelerinde şavurma adı ile anılır. Koyun, keçi, tavuk, hindi ya da sığır etinin özel bir sos ile harmanlanması ile yapılan bu yemeğin tarifi ise son derece kolaydır. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi, mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 13-03-24 21:47

Sahura 5 dakikada hazır tava böreği tarifi! Kolay tava böreği nasıl yapılır?

Ramazan ayında sahur hazırlıkları yapılırken genellikle hızlıca yapılabilen pratik tarifler aranıyor. Sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifi tam sahura layık. Sahur için pratik ve lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, kolayca hazırlanabiliyor ve kısa sürede de pişiyor. Kolay tava böreği nasıl yapılır, gelin birlikte öğrenelim ve sahur sofralarınıza hızlıca lezzet katalım.

Yemek 13-03-24 21:40

SON DAKİKA | Milli Savunma Bakanı Güler, Irak sınırında!

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile Şırnak’a gitti. Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlardaki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Yaşar Güler, bölgede yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

Haber 13-03-24 13:37

TBB'nin çocuklar için düzenlediği finansal okuryazarlık yarışması 23-24 Mart'ta yapılacak

Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) 13-15 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlediği Finansal Okuryazarlık Bilgi Yarışması'nın dördüncüsü 23-24 Mart'ta yapılacak.

Yurthaber 12-03-24 10:32

30 bin lira getirisi ve eleman sıkıntısı olan oto eksperliğini öğrenciler yerinde inceledi

Eskişehir’de hizmet veren Experix Kurumsal Oto Ekspertiz’i ziyaret eden meslek lisesi öğrencileri, aylık 40 bin liraya kadar maaş getirisi olan fakat nitelikli eleman eksiği bulunan oto eksperliği mesleği hakkında hem teorik hem de pratik bilgi sahip oldu.

Yurthaber 12-03-24 10:26

Sahur için kıymalı börek tarifi: Sahurda kıymalı börek nasıl yapılır?

Çeşit çeşit yiyeceklerin süslediği iftar sofralarının yanı sıra bir o kadar zengin olan sahur sofralarında uzun süre tok tutan, susatmayacak yiyecekler tercih edinir. Pratik ve tam da sahurluk tarifler arıyorsanız aşağıdaki sahur için kıymalı börek tarifimize mutlaka bir göz atmalısınız. Afiyet olsun.

Yemek 11-03-24 22:12

Hazır lavaştan pratik Kayseri yağlaması tarifi: Hazır lavaştan Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Türk mutfağının nadide yemeklerinden biri olan yağlama, Kayseri şehrine özgü bir yemek olduğu için daha çok Kayseri yağlaması olarak anılır. 2021 yılında coğrafi işaret de alan bu yemeği eğer isterseniz siz de yapabilirsiniz. Hazır lavaştan pratik Kayseri yağlaması tarifimiz hem çok kolay hem de çok lezzetli.

Yemek 11-03-24 21:52

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Filiz Akın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi: İyileşmem için...

Yeşilçam'ın en güzel kadın oyuncularından biri olan Filiz Akın bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Akın, sağlık durumuyla ilgili sevenlerine bilgi verdi.

Magazin 11-03-24 15:23

Muhallebili revani tarifi: Muhallebili revani nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirerek yeni ve değişik tarifler denemeyi sevenlerdenseniz muhallebi ve revaniyi buluşturan muhallebili revani tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Türk mutfağının geleneksel iki tatlısını buluşturarak yepyeni bir lezzet oluşturan bu tarif hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik.

Yemek 10-03-24 19:27

İslim kebabı tarifi: İslim kebabı nasıl yapılır?

Gaziantep ile anılsa da aslında Türkiye’nin dört bir yanında yapılan ve tüketilen, her evin mutfağına girmiş olan islim kebabı, yapımı en pratik yemeklerden biridir. Bu yemek, kürdan kebabı olarak da bilinir ve çok sevilir. Birçok lokantanın menüsünde yer alan bu lezzeti siz de evinizde kendi mutfağınızda yapabilirsiniz.

Yemek 10-03-24 15:02

Dede çorbası (Kesme hamur çorbası) tarifi: Dede çorbası (kesme hamur çorbası) nasıl yapılır?

Bursa yöresinde yapılan dede çorbası (Kesme hamur çorbası) zaman içinde tüm ülkeye yayılmış ve mutfaklardaki yerini almıştır. Bu lezzet hem malzemeleri hem de yapılış adımları ile son derece pratik bir o kadar da lezzetli bir çorbadır.

Yemek 10-03-24 14:31

Tuvalak tarifi: Tuvalak nasıl yapılır?

Az bilinen ama çok sevilen çorba tariflerinden biri de Türk mutfağında yeri olan tuvalak çorbasıdır. Bazı yörelerde ve şehirlerde topalak çorbası adı ile de bilinir. Hem lezzetli hem de yapımı son derece pratik olan bu çorbayı mutlaka denemelisiniz.

Yemek 10-03-24 14:14

Baş döndürücü nasıl yazılır? Baş döndürücü ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede deyim olarak kullanılan birleşik kelimelerden olan baş döndürücü TDK güncel sözlüğünde 3 ayrı şekilde tanımlanır. Sıfat türündeki bu birleşik kelimeyi oluşturan iki ögenin bitişik mi ayrı mı yazıldığı ise bazen unutulur. Bu konuya dair net bilgi sunulması için TDK Yazım Kılavuzu’nun birleşik kelimelerin doğru yazılışlarını temsil eden kategorileri incelenmelidir. Ardından baş döndürücü ifadesinin doğru yazılışı ve cümle içerisindeki kullanımı detaylı olarak açıklanabilir.

Egitim 08-03-24 22:04

Baş başa nasıl yazılır? Baş başa ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede hem yazılı hem sözlü dilde birçok bağlamda kullanılan baş başa kelimesi zarf türündedir. Bu zarf sözcüğü TDK çevrim içi sözlüğünde 'başkaları olmadan, birbirleriyle yalnız olarak' şeklinde tanımlanır. Baş başa kelimesine yönelik en çok bilgi eksikliği yaşanan husus ise bu sözcüğün ayrı mı bitişik mi yazıldığına ilişkindir. Dolayısıyla TDK Yazım Kılavuzu kapsamındaki açıklamalardan yola çıkılarak baş başa kelimesinin yapısına değinilmeli ve bu ifadenin nasıl yazıldığı öne çıkarılmalıdır.

Egitim 08-03-24 21:00