Pratik Etkin Zumre Projesi Haberleri

Iğdır'da gönüllüler AFAD'ın arama kurtarma eğitimleriyle olası afetlere hazırlanıyor

Iğdır'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi" kapsamında, teorik ve pratik eğitimlerle geleceğin kurtarma ekipleri yetiştiriliyor.

Yurthaber 2024-03-21 11:39:49

İnternet alışverişi yapanlar dikkat! Yeni sistem devreye alınıyor: Etkin denetim, sıkı kural...

İnternetten siparişi verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için bu alandaki mevzuat düzenlemeleri tamamlanarak, e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi devreye alınacak. Uzaktan iletişim araçları yoluyla piyasaya arz edilen ürünlerin piyasa gözetim ve denetimine dair hayata geçirilecek projede denetlenen ürünlerden tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı olanları tespit edilerek gerekli süreç başlatılacak.

Finans 2023-11-07 14:20:50

Bolu'da madde bağımlılığıyla etkin mücadele için Eğiticinin Eğitimi projesi başlatıldı

Bolu'da başlatılan proje kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele eden kurum personeline daha etkin çalışma yürütebilmeleri amacıyla eğitim veriliyor.

Yurthaber 2023-01-11 13:59:16

Türk Telekom'un sağlıkta 5G projesine AB'den destek

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç: - "AICom4Health projesi ile 5G teknolojilerini kriz ile mücadele sürecine etkin bir şekilde entegre ederek, yapay zekâ destekli-gerçek zamanlı veri analizleri ile kamu sağlığı yönetimlerine destek olmayı planlıyoruz"

Yurthaber 2022-10-19 14:13:05

DHMİ, THY ve İGA İstanbul Havalimanı'nda Birlikte Karar Alma Projesi Mutabakat Protokolü imzaladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "Birlikte Karar Alma Projesi Mutabakat Protokolü ile İstanbul Havalimanı'nın kapasitesinin en etkin şekilde kullanılması, olası gecikmelerin azaltılması, operasyonların öngörülebilirliğinin artırılarak, İstanbul Havalimanı'na ait kaynakların en verimli, en etkin şekilde kullanılmasını sağlayacağız" - "2022 yılının ilk 7 ayında 2019 yılının aynı dönemine kıyasla, pandemi öncesindeki eski seviyesine yaklaştık. Havalimanlarımız toplam yolcu trafiğinde 2022 yılı Temmuz ayında 2019 yolcu trafiğinin yüzde 95'ini yakaladı"

Yurthaber 08-08-22 15:20

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni (2)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşüren Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu projesi ile 5 Temmuz-11 Temmuz tarihlerinde toplam 2,5 milyon saat tasarruf sağladık, yakıttan ise 1,5 milyon litre tasarruf elde edildi. Yakıttan, zamandan ve emisyondan sağlanan toplam tasarruf bedeli 85 milyon lirayı buldu" - "Hızlı tren bağlantısına sahip olan il sayısını 8'den 52'ye yükselteceğiz. Yıllık yolcu taşımacılığını 19,5 milyondan 270 milyon yolcuya ulaştıracağız. Emniyetli, hızlı, verimli ve etkin demir yolu ağımızın altyapısını tamamlayacağız. Demir yollarımızdaki toplam enerji ihtiyacının yüzde 35'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağız"

Yurthaber 16-07-22 13:46

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi Bursa'da tanıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü: - "Her kooperatifin aynı ürün bazında değil de kendi bölgesinde bulunan ürünler üzerine uzmanlaşıp pazardaki tedarik kısmında daha etkin rol alabilmesi konusunu çok önemsiyoruz" - Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı: - "İleriye doğru hedefler konulması gerekiyor. O yüzden bu aktiviteleri, bu etkinlikleri mutlaka hanımefendilerin kullanması ve bu eğitimlerden faydalanması gerektiğini düşünüyorum"

Yurthaber 27-06-22 13:49

Sakarya'da Sanayide Kadın Eli projesi başlatıldı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen: - "Kadın istihdamını sektörlerde etkin hale getirmenin önemli bir görev olduğu bilincindeyiz" - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ: - "Evlerinden çıkıp iş dünyasına adım atma cesareti veya fırsatı bulamayan kadınlara yönelik oldukça önemli bir proje"

Yurthaber 15-04-22 19:39

Elon Musk beynimize çip takacak endişesi olay oldu! Uzmanından Neuralink'in projesi ile alakalı dikkat çeken sözler: Bir yerden sonra hayatımızın parçası olabilir!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, beyin çipi girişimi Neuralink ile çipleri insan beynine implante edilebilmek için geri sayıma başladı. Devrim niteliğindeki bu projede bu yılın sonuna kadar insan denemelerine başlanması bekleniyor. Ancak bu proje ile alakalı toplumda "Elon Musk beynimize çip mi takacak?" şeklinde çeşitli endişeler var. Biz de bir sinir bilim uzmanı olarak beynin daha etkin kullanımı konusunda çalışmalar yapan Uzm. Dr. Kerem Dündar ile Elon Musk'ın Neuralink projesini konuştuk.

Haber 23-02-22 14:25

Şubeye gitmeden Vakıf Katılım müşterisi olmak kolaylaştı

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş: - "İnsanlar artık finansal işlemlerini vakit kaybetmeden, pratik ve etkin bir şekilde gerçekleştirmek, zamanını daha verimli kılmak istiyor" - "Önümüzdeki dönemde de finansal işlemleri daha da kolaylaştıracak yenilikçi hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 13-08-21 10:32

Karabük'te gençler mesleki eğitim kursuyla altın bilezik sahibi oluyor

"Gençler Bizim Umudumuz" projesi kapsamında mantar yetiştiriciliği kursuna katılan gençlerin, teorik eğitimin ardından bu alanda faaliyet gösteren firmada pratik deneyim kazandıktan sonra iş gücü piyasasına katılmaları amaçlanıyor - İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış: - "Programın sonunda gençlerimize girişimcilikle ilgili sertifika vereceğiz. İş yeri açabilmeleri için belgelerini vereceğiz. Programı tamamlamış olacağız. Projedeki en büyük hedefimiz gençlerin bir meslek edinmesi" - Kursiyer Hazar Akbulut: - "Burada aldığımız bilgiler dahilinde kendi işimizi kurma imkanımız oluyor. Bizlere istihdam sağlanıyor"

Yurthaber 09-04-21 12:12

Siirt’te aksiyon içerikli polis tanıtım filmi çekildi

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi tarafından İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan Uyuma Projesi uygulamasına dikkat çekmek amacıyla aksiyon içerikli tanıtım filmi çekildi.Teknolojik imkanlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek amacıyla kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak ve uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlanan Uyuma Projesi kapsamında il merkezinde emniyet mensubu polisler tarafından çekimleri yapılan video kamuoyu ile paylaşıldı.

Haber 07-04-21 12:24

Erzurum Ticaret Borsasından üyelerine yönelik büyük proje!

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUDAKA)’nın desteklediği , Erzurum Ticaret Borsası tarafından projelendirilen ve yürütücülüğü yapılacak olan “Ortak Pazarlama Ajansı ( ER-OPA) projesi” bugün düzenlenen imza töreni ile hayata geçirildi.Erzurum Ticaret Borsa tarafından çalışmaları yapılan ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ‘nın destek verdiği, “ Ortak Pazarlama Ajansı ( ER-OPA) projesi” , Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından imzalanarak start aldı.Toplam 360.000.00 TL Bütçesi olacak olan Ortak Pazarlama Ajansı ( ER-OPA) projesinin %75 ‘lik Destek oranı Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı KUDAKA tarafından karşılanacak ve projenin süresi 12 ay olacak.Başkan Oral: Bu Proje İle Üyelerimizin Ulusal ve Ulusal Pazarlara Erişimi daha kolay olacakErzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, KUDAKA ile imzalanan protokol çerçevesinde Erzurum İl’inde ve dolayısıyla Bölgesi’nde , yöresel ürünlere ilişkin üretim ve değer zinciri süreçlerinin geliştirilmesi suretiyle, İlin ve Bölge’nin yöresel ürün imalatı ve pazarlanması noktasındaki istihdam ve ihracat potansiyelinden daha etkin yararlanılması ve bu yolla ilgili sektörlerdeki ekonomik katma değerin sürdürülebilir olarak arttırılmasının amaçlandığı belirterek sözlerine şöyle devam etti, “Erzurum İl’inde, başta et ve süt sektörlerinde faaliyet gösteren yetiştiriciler ve üreticiler olmak üzere, yöresel ürünler alanında faaliyet göstermekte olan gerçek ve tüzel kişiler ile üyelerimizin Erzurum ve bölgeye ait yöresel ürünlere yönelik özellikle gıda sanayisinde yerli hammaddenin rekabetçi fiyat ve kalitede sürdürülebilir temini amaçlayarak, iç ve dış pazar için katma değeri yüksek ve özel tüketici gruplarının ihtiyaçlarını karşılayan ürünler geliştirilecek, sektörde bu çerçevede çevre duyarlılığı gözetilecek özellikle taklit, tağşiş ve kayıt dışının da önlenmesi sağlanacak ve Söz konusu sektörlerin bu proje kapsamında tedarik zincirinde yer alan diğer sektörlerde de istihdamı ve ulusal- uluslararası pazarlarda etkin bir şekilde rol oynaması sağlanacaktır.”Düzenlenen imza törenine Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yavuz Güney de iştirak etti.

Yurthaber 06-04-21 09:42

Tohumlar en erken Kayseri’de toprakla buluşturuldu

Tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılması ve tarımsal üretimin artırılması projesi çerçevesinde Kayseri’deki çiftçilere tohumları dağıtıldı ve tohumlar ülke genelinde en erken Kayseri’de toprakla buluştu.İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, "Bakanlığımız 2021 yılı yatırım programı dahilinde uygulamaya konulan, "Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi" kapsamında yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve Atıl Tarım Arazilerinin üretime kazandırılması için, proje kapsamında belirlenen illerden biri olan Kayseri’de tohumlar üreticilerimize dağıtıldı" dedi.Tohum dağıtımı esnasında bizzat bulunan İl Müdürü Mustafa Şahin; "COVİT-19 salgını dolayısıyla bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığını belirterek, "Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz.

Yurthaber 25-03-21 16:34

Kars’ta 34 ton kavılca buğdayından 250 ton ürün elde edildi

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün girişimiyle geçtiğimiz dönemde başlatılan ve başlangıç olarak üreticilere dağıtılan 34 ton Kavılca Buğdayı’ndan yaklaşık 250 ton ürün elde edildi.Kavılca Buğdayı’nın yaygınlaştırılarak üretiminin artırılması ve işlenerek ülke pazarına sunulmasının sağlanması için Kars Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanarak Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Progaramına sunulan “Ata Tohumu Kavılca Buğdayı İşleme Tesisi Projesi” iş ve işlemleri başlatıldı.Kars İl Özel İdaresi teknik personellerince keşif çalışması başlatılan “Ata Tohumu Kavılca Buğdayı İşleme Tesisi Projesi” inşaat ve tadilat işleri, inşaat mevsiminin başlaması ile birlikte start alacak.Çalışmaları başlatılan kavılca işleme tesisinin etkin kullanımının arttırılması amacıyla 2021 yılı üretim sezonunda Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan ve onaylanan “Ardahan ve Kars İli Ata Tohum Kavılca Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında; yüzde 75 Bakanlık, yüzde 25 çiftçi katkılı, Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bin dekar, Kars’ın Arpaçay İlçesinde bin dekar olmak üzere toplam 2 bin dekar alanda Kavılca Buğdayı ekimi yaptırılarak üretim sağlanacak.

Yurthaber 25-03-21 13:15

Dede korkut kültürel mirasına KUDAKA desteği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından yürütülecek olan 2,6 milyon TL bütçeli “Bamsı Beyrek (Beyböyrek) Seyir Terası” projesinin destek sözleşmesi, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası listesinde yer alan Dede Korkut hikâyelerinin başkahramanı olan Bamsı Beyrek’in ismini taşıyan seyir terası projesi, şehrin hâkim noktası konumundaki Duduzar tepesinde uygulanacak ve bu sayede kültürel mirasın yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlanacak.Bayburt ilinin sahip olduğu kültür ve turizm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtılmasına güçlü bir zemin oluşturulması amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Duduzar tepesi eteklerinde 50 metrekarelik seyir terası ve 500 metrekare alana sahip kır kahvesi inşa edilecek.

Yurthaber 24-03-21 15:54

“Bamsı Beyrek Seyir Terası” projesinin destek sözleşmesi imzalandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında Bayburt Belediyesi tarafından yürütülecek olan 2,6 milyon TL bütçeli “Bamsı Beyrek (Beyböyrek) Seyir Terası” projesinin destek sözleşmesi, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasında imzalandı.UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası listesinde yer alan Dede Korkut hikâyelerinin başkahramanı olan Bamsı Beyrek’in ismini taşıyan seyir terası projesi, şehrin hâkim noktası konumundaki Duduzar tepesinde uygulanacak ve bu sayede kültürel mirasın yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlanacak.Bayburt ilinin sahip olduğu kültür ve turizm değerlerinin etkin bir şekilde tanıtılmasına güçlü bir zemin oluşturulması amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Duduzar tepesi eteklerinde 50 metrekarelik seyir terası ve 500 metrekare alana sahip kır kahvesi inşa edilecek.

Yurthaber 24-03-21 15:54

Akdeniz Belediyesinde kadınlara yönelik eğitim seminerleri sürüyor

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce, Ev Kadınları Eğitimi Projesi kapsamında kadınlara çeşitli eğitim seminerleri düzenlendiği bildirildi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile bir kulübün işbirliğinde Akdam İlkokulu ile Güneş Kültür ve Sanat Evinde, ev kadınlarının bilinçlendirilmesine yönelik düzenlenen seminerlerde Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç, ’toplumsal cinsiyet kapsamında prensesler ve paşalar’, Psikolog Mervan Teselli, ’çocuğumun madde bağımlısı olduğunu nasıl anlarım?’ ve Hemşire Zeynep Koç da ’ev kazalarında ilk yardım’ konularında sunum yaptı.Kadınlara özgü düzenlenen bu eğitim faaliyetlerindeki katılımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve katılımları nedeniyle teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Kadınlarımızın toplumsal hayatta etkin bir şekilde rol almaları ülkemiz adına oldukça önemli.

Yurthaber 18-03-21 14:48

Çankaya’da geri dönüşüm farkı

Doğanın korunması ve çevre çalışmaları konusunda yerel yönetimler düzeyinde birçok proje ve hizmete imza atan Çankaya Belediyesi, Sıfır Atık Projesi ile doğal kaynakların etkin kullanılmasını duyarlılıkla sürdürüyor.

Yurthaber 18-03-21 12:23

En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında halkı bilinçlendiriyorlar

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında halkı bilinçlendiriyorlar.Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler il genelinde uyuşturucu ile mücadele konusunda duyarlılığı arttırmak, toplumsal sorumluluk bilinciyle daha etkin ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında halkı bilinçlendiriyorlar.

Yurthaber 17-03-21 10:52

OKA’dan tecrübe paylaşımı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), OKA’nın bölgesinde hayata geçirdiği iyi uygulama örneklerinin incelenmesine yönelik ’Tecrübe Paylaşımı Programı’nda bir araya geldi.10-12 Mart 2021 tarihlerini kapsayan programda FKA İmalat Sanayinde Dönüşüm Birimi uzmanları OKA’nın TR83 Bölgesi’nde uyguladığı iyi uygulama örneklerine ilişkin incelemelerde bulundu, uygulama çalışmaları ile ziyaretler gerçekleştirdi.Tokat Yatırım Destek Ofisi (YDO) uzmanları eşliğinde Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Küçük Sanayicilerin Büyük İş Birliği” projesi ile kurulan Tokat Ortak Kullanım Tesisi ziyareti ile başlayan program, Samsun YDO ile Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi uzmanları eşliğinde Ajans’ın Samsun merkez hizmet binasında OKA liderliğinde kurulan TR83 Bölgesi Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi çalışmalarını özetleyen bir sunum ve firmalarının da katılımıyla gerçekleştirilen ihracat pazar istihbaratı pratik uygulamaları ile devam etti.Programın son gününde ise TR83 Bölgesi Rekabetçilik ve Dış Ticaret Destek Merkezi’nin protokol uygulama ortaklarından olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yetkilileriyle toplantı yapıldı.

Yurthaber 12-03-21 17:01

Gülten Akın’la şiirden köprüler

Nilüfer Belediyesi’nin ’Yılın Yazarı Gülten Akın’ projesi kapsamında düzenlediği ilk etkinlik olan ’Gülten Akın’la Şiirden Köprüler’ buluşmasına konuk olan şair Asuman Susam, öğretmen ve öğretmen adaylarına, şiiri, derslerde etkin bir şekilde kullanmaları tavsiyesinde bulundu.2021 yılını Gülten Akın’a adayan Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Yurthaber 10-03-21 10:26

HKÜ’de “Ufuk Avrupa” seferberliği

Avrupa Birliği (AB) Çerçeve Programları kapsamında 2021-2027 yılları arasında uygulanacak olan “Ufuk Avrupa (Horizon Europe)” programının ilk bilgilendirme toplantısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) gerçekleştirildi.“Ufuk Avrupa”’nın etkin olarak tanıtılması, işbirliği fırsatlarının gözden geçirilmesi ve proje hazırlıkları sürecinin başlatılması amacıyla düzenlenen programa; alanında birçok AB projesi yürüten, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve Konya Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 06-03-21 09:22

Başkan Güder, 10 bin çocuğun yüzünü güldürdü

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde sosyal belediyeciliğin gereklerini eksiksiz yerine getirerek büyük takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Onlar Üşürse, Yürekler Üşür’ projesi kapsamında ilçedeki 103 mahallede yaşayan 10 bin ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımında bulundu.Belediyecilik yatırımlarının yanı sıra ‘İnsan odaklı hizmet’ anlayışını ilçede etkin bir şekilde sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi’nin 103 mahallesinde maddi durumu yetersiz olan 10 bin çocuğa yardım eli uzattı.

Yurthaber 27-02-21 14:40

Battalgazi’de 650 çocuğa kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Onlar Üşürse, Yürekler Üşür’ projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki 650 ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunarak, çocukların yüzünü güldürdü.Battalgazi’de hizmet belediyeciliğinin yanı sıra gönül belediyeciliğini de etkin bir şekilde sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Onlar Üşürse, Yürekler Üşür’ projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yurthaber 23-02-21 12:28

İnsan Kaynakları Ofisi Varlık yönetimi eğitimlerini tamamlandı

Atatürk Üniversitesi Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde yürütülen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm projesi ile varlık yönetiminin oluşturulmasına dönük çalışmalar kapsamında tüm varlıkların etkin ve verimli hale getirilmesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Taşınır Kayıt Yönetim Sistemi Mevzuatı teknik eğitim programı birinci etabı, Şubat ayının birinci ve ikinci haftasında Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) ile İnsan Kaynakları Ofisi iş birliğinde çevrimiçi olarak düzenlendi.Kurumsal stratejiler, yönetsel süreçler ve operasyonel kararlar için tüm varlıkların tek bir bakış açısıyla gözlenmesi ve değerlendirilmesinin büyük bir önem taşıdığı çalışmada, varlıklar hakkındaki önemli bilgiler tek bir noktada toplanarak analiz edildi.

Yurthaber 15-02-21 16:13

Battalgazi’de yürekleri ısıtan proje yüzleri güldürüyor

Battalgazi’de belediyecilik yatırımlarının yanı sıra ‘İnsan odaklı hizmet’ anlayışıyla da takdir toplayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Onlar Üşürse, Yürekler Üşür’ projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.Hayata geçirdiği yatırımlarla bir yandan daha yaşanabilir Battalgazi’nin yarınlarını inşa eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, diğer yandan ise ilçede gönül belediyeciliğini etkin şekilde uygulamayı sürdürüyor.

Yurthaber 15-02-21 12:40

Pandemide kitap okuyup ödülü hak ettiler

Yozgat Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Eğitim Stratejisinde Etkin Roller (ESER) projesi adı altında pandemi döneminde başlatılan ‘OkuYOZ Projesi’ kapsamında ocak ayı ödülleri sahiplerini buldu.Yozgat il genelinde eğitim öğretim faaliyetlerindeki kalitenin artırılması amacıyla ESER (Eğitim Stratejisinde Etkin Roller) projesi hazırlandı.

Yurthaber 10-02-21 17:57

Eskişehir OSB “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ’Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getirerek, Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.Ham madde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen Sıfır Atık Yönetmeliği kriterlerini yerine Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (EOSB), Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.Bu kapsamda Eskişehir OSB Müdürlüğü idari binası olmak üzere EOSB Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, EEE A.Ş., ATAP A.Ş., ESART A.Ş., ESBEM A.Ş., MEGEM A.Ş.

Yurthaber 31-01-21 14:00

İhtiyaç sahibi çocukların yüzü güldü

Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kış aylarının soğuk yüzünü gösterdiği bugünlerde kırsaldaki ihtiyaç sahibi çocuklara yardım elini uzatarak, onların yüzünü güldürmeye devam ediyor.Hayata geçirdiği yatırımlarla bir yandan daha yaşanabilir Battalgazi’nin yarınlarını inşa eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, diğer yandan ise ilçede sosyal belediyecilik anlayışını etkin şekilde uygulamayı sürdürüyor.Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün tarafından hazırlanan ‘Onlar Üşürse, Yürekler Üşür’ projesi kapsamında Üniversite, Hacı Yusuflar, Bağtepe, Bulgurlu, Çamurlu, Yenice, Fırıncı, Üzümlü, Selvidağ, Çolaklı ve Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi’nde yaşayan 500 ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımında bulunan Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi olarak projeyle güzel bir dayanışma örneği ortaya koyduklarının altını çizdi.Muhtarlardan Başkan Güder’e gönülden teşekkürBattalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Battalgazi’nin tüm ihtiyaçlarına koştuğunu belirten Üniversite Mahalle Muhtarı Esra Polat, “Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, kış mevsiminde mahallemizi ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi çocuklara yardımda bulundu.

Yurthaber 30-01-21 13:07

Malatya Ticaret Borsası ile Halk Bankası arasında işbirliği protokolü imzalandı

Malatya Ticaret Borsası (MTB), üyelerinin nakit akışını kolaylaştırmak ve tedarik zincirinde tahsilat riskini ortadan kaldırmak amacıyla Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörlüğü ile iş birliği protokolü imzalandı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Halk Bankası iş birliğinde hayata geçirilen "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi" kapsamında hazırlanan protokol, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan ile Halk Bankası Malatya Bölge Koordinatörü Tuncay Koramaz tarafından imzalandı.Törende konuşan Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, sosyal ve ekonomik hayatı her yönüyle etkileyen bir dönemin yaşandığını belirterek, bu süreçte reel sektörün ayakta kalabilmesi adına kamu bankalarının desteğinin önemli olduğunu vurguladı.Halk Bankası’nın salgının ilk günlerinden bu yana etkin bir rol oynayarak tüm finansal imkânlarını KOBİ’lerin hizmetine sunduğunu belirten Özcan, "Tedarik zincirinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkların firmaların faaliyetlerini olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla hayata geçirilen ’Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’ de önemli bir adım oldu.

Yurthaber 11-01-21 17:40

İzmir Ekonomi ve Milli Eğitim’den ortak proje

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak projesi kapsamında, İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla 50 İngilizce öğretmenine; etkin öğrenme, gelişmiş konuşma ve yazma teknikleri, dijital okuryazarlık ve problem çözme becerileri gibi farklı konularda eğitim verilmeye başlandı.İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, şehrin farklı okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak proje gerçekleştirdi.

Yurthaber 30-12-20 09:37

Yozgat’ta ESER projesi tanıtıldı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Eğitim Stratejisinde Etkin Roller (ESER) projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.Yozgat Valiliği Toplantı Salonunda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Yozgat Valisi Ziya Polat, bu projeyi hayata geçiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.Vali Polat, “Göreve geldiğimiz sürece Yozgat’ın eğitimine nasıl katkı sağlarız onun çabası içerisinde olduk.

Yurthaber 25-12-20 16:41

Erzurum’da Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi

Erzurum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları İl Temsilciliğince Engelsiz Çocuk Buluşması Projesi kapsamında Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne bağlı Nenehatun Yaşam Evinde kalan çocuklar ziyaret edilerek, çeşitli hediyeler dağıtıldı.Pandemi kurallarına uyularak düzenlenen programa AÇSH İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Şube Müdürü Muhammet Başbuğ, Engelisiz Yaşam Bakım Merkezi Müdür Yardımcısı Yakup Erzincanlı, Çocuk Hakları İl Temsilcisi Süleyman Tanas, Çocuk Hakları İl Temsilcisi Yardımcısı, Hilal Kaplan, Çocuk Hakları Kız Temsilcisi Esma Özpolat , Çocuk Hakları Erkek Temsilci Fırat Kalın katıldı.AÇSH İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, proje kapsamında engelli çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, projenin çocukların sosyal hayata entegre olması açısından önemli olduğunu söyledi.Ekinci, projenin etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi: ‘’ Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin ilke ve hükümlerinin yetişkin ve çocuk olmak üzere toplumun tüm kesiminde öğrenerek hayata geçirilmesi amacıyla Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2020 Yılı Eylem Planı kapsamında, Çocuk Hakları Komitelerine üye çocuklarımız ve engelli çocuklarımızın ‘Engelsiz Çocuk Buluşması’ projesi başlatılmıştır.

Yurthaber 25-12-20 10:53

Sıfır Atık Projesi online eğitim ile Kilis ve Şanlıurfa’da başladı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP’nin “Sıfır Atık” farkındalık kampanyasına Kilis ve Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen eğitimle başlandı.UNDP yoğun göç baskısı altındaki Kilis ve Haliliye’de atık yönetimi uygulamalarını iyileştirmeyi ve toplum temelli, katılımcı bir atık yönetim sistemi geliştirerek toplumsal uyumu desteklemeyi amaçlayan “Ev Sahibi Topluluklar için Etkin Kentsel Atık Yönetimi Faz II: Katılımcı Atık Yönetimi Aracılığı ile Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Projesi kapsamında “Sıfır Atık Farkındalık Kampanyası”nı başladı.

Yurthaber 24-12-20 12:23

Suluova’da atıklar geri kazandırılacak

Gelecek nesillere daha temiz bir ilçe bırakmak için önemli adımlar atan Suluova Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 120 adet / 770 litre çöp konteyneri ve 5 adet mobil atık ünitesini ilçeye kazandırdı.Belediye Başkanı Fatih Üçok, israfın önlenmesi, doğal kaynakların korunması, atığın azaltılması ve dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi’ni ilçe genelinde hayata geçirmek için örnek çalışmalara imza attı.Sıfır Atık ve geri dönüşümle birlikte milli servete katkı sağlanmayı amaçladıklarını belirten Başkan Üçok, "İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve ekonomiye kazanımının sağlanmasını hedefliyoruz" dedi.Belediye Başkanı Fatih Üçok açıklamalarının devamında ise, "Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan çevre kirliliğinin giderilmesi, kaynakların etkin kullanılması, kaynakların ayrıştırılması ve doğal kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkların geri kazandırılması amacıyla 250 bin TL değerinde 120 adet / 770 litre çöp konteyneri 5 adet 5’li mobil atık ilçemize kazandırdık.

Yurthaber 14-12-20 14:38

Dünya Engelliler Günü’nde Kızılay’dan “Engelsiz Kulüp” projesi

Engelli bireylerin yürütülen faaliyetlere gönüllü katılımını sağlayarak yardım süreçlerinde aktif görev almasını hedefleyen Türk Kızılay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlatacağı “Engelsiz Kulüp” projesi ile engelli bireylerin, hayata eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanmasını amaçlıyor.Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu karar sonrası "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edilen 3 Aralık, tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile her yıl çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Yurthaber 02-12-20 10:36

Düden Şelalesi’nde su seviyesi ölçümleri başladı

Avrupa Birliği Horizon 2020 programı dahilinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcısı olduğu CUTLER Projesi kapsamında Düden Şelalesi Rekreasyon Alanı’nın niteliğini ve etkin kullanımını arttırmak amacıyla su seviyesi ölçümlerine başlandı.Avrupa Komisyonu tarafından Akıllı Şehirler ve Toplumlar Programı kapsamında yürütülen CUTLER Projesi’nin odak noktası olarak Düden Çayı ve Şelalesi belirlenmişti.

Yurthaber 25-11-20 17:03

Siirt TSO WhatsApp danışma hattı kurdu

Üyelerine daha hızlı ve etkin hizmet sunmak için çalışmalarını sürdüren, bunu yaparken de teknolojik gelişmelerden faydalanan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası WhatsApp danışma hattı kurdu.Hizmet kalitesini teknolojik gelişmelerle destekleyen Siirt TSO üyelerinden gelen talep ve öneriler ile tespit edilen sorunları artık WhatsApp danışma hattı üzerinden, daha hızlı ve pratik olarak yanıtlayacak.

Yurthaber 23-11-20 17:17

Canik Belediyesi’nden “son vaka” projesi

Kovid-19 virüsünün etkisini göstermeye başladığı ilk andan itibaren ortaya koyduğu etkin önlem ve mücadele ile ön plana çıkan Canik Belediyesi, "son vaka" başlığı altında hızla tırmanışa geçen virüsle mücadele için yeni bir dönem başlatarak, belediyede ‘Kovid-19 Mücadele ve Destek Birimi’ kurdu.Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, pandemi sürecinde; sokakların anti bakteriyel suyla yıkanması, yasak sürecinde destek isteyen bütün vatandaşların evlerine ulaşılması, fırınların ve pazar yerlerinin aralıksız denetlenmesi, maske üretimi, dağıtımı, gıda yardımı, filyasyon destek, çocuklar ve yaşlılar için özel önlemlerin de içinde olduğu birçok başlık altında çok önemli bir mücadele yürütüldüğünü söyledi.

Yurthaber 06-11-20 16:31

Samsun’da ’ari işletme’ sayısı artıyor

Samsun’da “Ari İşletme Sertifikası” verilen süt sığırı işletme sayısı 4 oldu.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Türkiye’de görülen sığır tüberkülozu ve sığır brucellozu hastalıkları ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla “Hastalıktan Ari İşletmelerin Desteklenmesi Projesi” uygulanıyor.

Yurthaber 23-10-20 11:24

Yunus Timleri Kütahya’da göreve başladı

Başta asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüpheli şahısların yakalanmasında etkin bir şekilde görev alan ’Yunus Timleri’ Kütahya’da göreve başladı.Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Motosikletli Polis Timleri (Yunus) Kuruluş ve Sertifika Töreni Kütahya Valisi Ali Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.Fuar alanındaki törene; Vali Çelik’in yanı sıra Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Kyak ile polis memurları katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Yunus Timlerinin gösterileriyle devam etti.5 haftalık teorik ve pratik eğitim sonrası Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayan Yunus personelinin sertifikaları Vali Ali Çelik ile protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.Yunus personelini tebrik ederek başarılar dileyen Vali Ali Çelik, “Huzur ve güven şehri Kütahya’mızda gücümüze güç kattık.

Yurthaber 22-10-20 22:05

Can kurtarmak için güvenli ve defansif sürüş eğitimi

Tekirdağ’da UMKE ile afetlere hazırlık projesi kapsamında güvenli ve defansif sürüş teknikeri uygulamalı eğitimi düzenlendi.Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘’UMKE ile afetlere hazırlık’ isimli projesi kapsamında “Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri” Tekirdağ Ağız Diş Sağlığı Hastanesinde teorik ve Hayrabolu Motokros Parkur Sahası bünyesinde uygulama eğitimi tamamlandı.Proje kapsamında; Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde (UMKE) görev alan 26 personelin acil sağlık hizmetlerinde etkin sağlık ve kurtarma hizmeti sunabilmesi, eğitimli/ nitelikli sürücü sağlık personeli yetiştirilmesi planlandı.

Yurthaber 17-10-20 12:21

Üreten Kadınlar Projesi hayata geçiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Maksut Efendi Mahallesi Üreten Kadınlar” projesinin sözleşmesi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Palandöken Belediyesi arasında imzalandı.Palandöken Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında; Palandöken ilçesinde dezavantajlı bir bölge olan Maksut Efendi mahallesinde süt ürünleri üretimine yönelik bir tesisin kurulması planlanıyor.Ayrıca bölgede hayvancılıkla uğraşan kadınlara yönelik bir kooperatifin kurulması, çalışanlara işbaşı eğitimlerinin verilmesi, üretilen çiğ sütün işlenerek katma değerli ürünlerin üretiminin gerçekleştirilmesi ve etkin bir şekilde pazarlanarak bölgede yaşayan kadınlara düzenli gelir elde etme imkânının sağlanması projenin planlanan çalışmaları arasında yer alıyor.

Yurthaber 15-10-20 11:41

Gündüz Bakımevi” projesi ile ikinci desteği aldı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kooperatifi, ’Gündüz Bakımevi’ projesi ile ikinci desteği aldı.Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçeye büyük katkılar sağlaması ve kadın girişimcilerin çok daha etkin olmalarını hedefleyerek kuruluşuna destek oldukları Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin ’Gündüz Bakımevi’ projesi ile ikinci desteği aldığını söyledi.

Yurthaber 11-10-20 13:58

Düden Şelalesi halkın katılımıyla güzelleşecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Horizon 2020 programı dahilinde katılımcısı olduğu CUTLER Projesi kapsamında Düden Şelalesi Rekreasyon Alanı’nın niteliği ve etkin kullanımını arttırmak amacıyla ziyaretçi anket çalışması başlattı.

Yurthaber 06-10-20 15:37

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 yılı proje teklif çağrısı yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca; mevcut proje ve programlarla mükerrerlik oluşturmayacak yenilikçi destek programları tasarlamak ve uygulamak görevi doğrultusunda, başta kurumsal kapasite ve beşeri kaynak konuları olmak üzere, Bölge’de ihtiyaç duyulan alanlarda proje teklifi alınması ve bu projeler arasından desteklenecek projelerin belirlenmesi amacıyla Proje Teklif Çağrısına çıkıldı.Yalnızca bölge illerinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları tarafından başvuru yapılacağı belirtilen açıklamada, teklif edilen projelerden İdarenin 2021 yılı yatırım programında yer alacak programlar kapsamında değerlendirilerek uygun görülen projeler desteklenebileceği kaydedildi.Projeler için son başvuru tarihinin 16 Ekim 2020 olduğu belirtilerken, örnek proje programları ve içerikleri konusunda şu ifadelere yer verildi;“Yem Bitkileri Üretiminin Artırılması; Kaba yem ihtiyacının giderilmesine yönelik projeler, Silajlık yem bitkisi öncelikli olmak kaydıyla diğer yem bitkilerinin mekanizasyonun arttırılmasına yönelik projeler, Bölge şartlarına uygun verimi yüksek sertifikalı yem bitkisi tohumumun kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik projeler.Havza Bazlı Meyvecilik ve Endüstri Bitkileri Üretimin Artırılması; Kapama meyve bahçelerinin kurulması ve standartlarının arttırılmasına yönelik projeler, Bağların modernizasyonunun sağlanması ve yeni modern bağların kurulmasına yönelik projeler, Doğal formda yetişen meyve ağaçlarının aşılanma yöntemi ile tarımsal üretime kazandırılmasına yönelik projeler, Fidan üretim merkezi kurulumuna yönelik projeler, Endüstri bitkileri üretim ve verimliliğinin arttırılmasına yönelik projeler, Meyve ve Endüstri bitkilerinin işlenmesine ve paketlenmesine yönelik tesislerin kurulumuna yönelik projeler.Kırsal Kalkınma, Yöresel Ürünlerin Üretim, Satış ve Pazarlamasının Desteklenmesi; Tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesine yönelik projeler, Alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasına yönelik projeler, Tarımsal Faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik projeler, Kırsal alandaki kadınların kalkınmasına yönelik projeler, Kırsaldan göçün önlenmesine ilişkin ekonomik getiri sağlayacak yenilikçi projeler, Yöresel ürünlerin ve coğrafi işaretli ürünlerin üretim, işleme, satış ve pazarlamasına yönelik projeler.Mera Destekleme Programı; Mera ve yaylalarda otlatmayı kolaylaştırıcı yapı ve tesis yapılmasını sağlayan projeler (gölgelik, suluk, tuzluk, kaşınma kazıkları, mera çitleri, hayvan barınakları, göçerlerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, otlatmayı kolaylaştırıcı tesislerin ve meralarda hayvanların sevk ve idaresini sağlayan mera yollarının yapımı), Çayır ve Mera alanlarında mera bitkilerinin üretimini ve besin değerini artırmak, bitki örtüsü sıklığını sağlamak amacıyla, toprak analizleriyle toprak yapısına, meranın doğal yapısına uygun gübre çeşidi belirlenerek gübreleme çalışmalarını kapsayan projeler (yalnız mera ıslahı projeleri hariç).Et ve Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi Programı; Soğuk süt zinciri modernizasyonuna ve oluşturulmasına dayalı projeler, Hayvan hastalıklarının azaltılmasına yönelik projeler, Et ve süt ürünlerinin kalitesi, verimliliği ve karlılığını artırmaya yönelik projeler.Arıcılığın Geliştirilmesi Programı; Arı ürünlerinin üretim, paketleme ve pazarlanmasına yönelik projeler, Arı ürünleri üretim ormanı projeleri, Damızlık ana arı üretim merkezleri kurulumuna yönelik projeler, Arı yetiştiriciliğinde kışlatmaya yönelik projeler, Arı ırklarının ıslahına yönelik projeler, Kovan malzemesi üretimine yönelik projeler, Üretilen balın kalite ve standardizasyonunun artırılmasına yönelik projeler, Organik arıcılık yetiştiriciliğine yönelik projeler.Tarımsal Eğitim ve Yayım; Başta istihdama katkısı olan, uygulamalı eğitim faaliyeti içeren projeleri, Bitkisel ve hayvansal üretimde verimliliğin ve kalitenin arttırılmasına yönelik eğitim projeleri, Toprak ve su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik demonstrasyon ve eğitim alanı (örn: sera, ahır vb) kurulacak projelerBölgesel Sanayi Ekosisteminin Güçlendirilmesi Programı; Küçük Sanayi sitelerinin ihtiyaçlarına yönelik projeler (altyapı, çevre düzenlemesi vs.)Yerel Kurumların Kapasitesinin Geliştirilmesi Programı; Yerel hizmet sunumunda verimliliğin artırılmasını hedefleyen projeler, Hedef grubundaki idare ve kuruluşların insan kaynakları yönetimi strateji ve uygulamalarının güçlendirilmesini hedefleyen projeler, Hedef grubundaki idare ve kuruluşların proje yönetimi kapasitelerinin artırılmasını hedefleyen projeler,Özel Gereksinimi Olan Bireylerin Desteklenmesi Programı; Özel gereksinimli bireylerin yerel hizmetlere erişimlerini kapsayan projeler, Özel gereksinimli bireylere yönelik tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerini kapsayan projeler, Özel gereksinimli bireylere yönelik şiddeti engellemeye yönelik projeler, Özel gereksinimli bireylerin işgücü piyasasına daha fazla katılımlarını sağlayan projeler, Özel gereksinimli bireylerin toplumsal statüsünün güçlendirilmesine yönelik projeler, Özel gereksinimli bireylere karşı tüm engellerin kaldırılmasına yönelik bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmaya yönelik projelerKadın Dostu İlçeler Programı; Kadınların yerel hizmetlere erişimlerini kapsayan projeler, Kadınların yerel yönetimlerin planlama ve karar alma süreçlerine katılımını sağlayan projeler, Kadınların ekonomik faaliyetlerinin geliştirilmesi için kadın girişimciliğine kapsayan projeler, Kadınlara yönelik tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerini kapsayan projeler, Kadına yönelik şiddeti engellemeye yönelik projeler, Kadınların işgücü piyasasına daha fazla katılımlarını sağlayan projeler, Kadınların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıran projeler, Kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesine yönelik projeler, Kadınlarda sivil toplum bilincinin oluşmasına yönelik bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmaya yönelik projelerEğitim Kültür ve Sanat Faaliyetlerinin Desteklenmesi Programı; Kırsal alanlardaki eğitim kurumlarının alt yapısının iyileştirilmesi projeleri, Okuma alışkanlığının artırılması ve okuma kültürünü farkındalık yaratarak sürdürülebilir hale getirmeye yönelik faaliyetler, Okur-Yazar buluşmalarını içeren projeler, Spor Alanları, Butik Sinema ve Tiyatro Salonları, Kültür Merkezleri, Bilim, Sanat ve Spor Etkinlikleri, Sinema Makinesi ve Tiyatro Kostümleri alımlarını öngören vb.

Yurthaber 04-09-20 12:37

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün projesi GEKA’dan destek almaya hak kazandı

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi’nin, ’’Akuaponik Sistemlerin Su Ürünleri Yetiştiricilik Sektörü ve Teknik Personele Tanıtılması/Eğitimi’’adlı projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizdeki su ürünleri yetistiricilik sektöründe aktif olarak rol alan, yerel aktörlerin planlama, uygulama ve yenilikçi hizmet kapasitesinin artırılması, kurumumuzda görevlendirilen personelin uzmanlasması ve konu hakkında bilgi sahibi olup, teknik danışmanlık yapmasına katkı sağlayacak olan proje kapsamında; ilimizde sektöre yönelik faaliyet gösteren, Su Ürünleri Yetistiricileri Üretici Birlik üyeleri ile kurumumuz teknik personeline, kapalı devre sistemleri hakkında bilgi verilerek, sürdürülebilir üretimde önem kazanan akuaponik sistemler tanıtılacaktır.Aydın İl ve İlçe Müdürlüklerinden teknik personellerin daha etkin olmalarını amaçlayan, Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Aydın il Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme kapsamındaki eğitimin Doç.

Yurthaber 04-09-20 09:28

İpekyolu İSDEM ekibi denetimde

İçişleri Bakanlığının Sağlık Bakanlığı veri tabanı üzerinden kurmuş olduğu “İl-İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM)” projesi kapsamında Van’ın İpekyolu ilçesinde denetimler etkin bir şekilde yürütülüyor.İçişleri Bakanlığının 20 Ağustos’ta yayımladığı genelgeyle korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir dönem başlatıldı.

Yurthaber 03-09-20 16:55