Primera Dama De Honduras Haberleri

Dama nasıl oynanır? Dama dizilişi ve kuralları

Birden fazla kişi ile oynanan, belli stratejiler gerektiren birçok oyun bulunur. Bunlardan biri de tarihteki en eski oyunlardan biri olduğu bilinen dama oyunudur. On ikinci yüzyıldan bugüne ulaşan ve hala oynanan dama oyunu rakip oyuncunun taşlarını kırarak olabilecek en hızlı şekilde ilerlemek ve dama yapmaktır. Belli bir mantığı bulunan oyunlardan biri olan dama oynayabilmek için bazı püf noktalarını ve oyun kurallarını bilmek gerekir.

Haber 2023-07-26 21:00:30

WhatsApp grup isimleri: Güldüren, dikkat çeken komik ve yaratıcı WhatsApp grup isimleri

7’den 70’e herkes WhatsApp kullanıyor. Anne babalarımızdan ziyade artık dedelerimizden bile mesaj gelince şaşırmıyoruz. SMS'in pabucunu dama attıran bu uygulamada grup mesajlaşmaları da çok yaygın. Aileyle ayrı grup, arkadaşlarla ayrı grup, kızlarla ayrı grup, iş için ya da kankalarla ayrı grup derken gruplar aldı başını gidiyor. Grup mesajları çoğaldıkça da bazen komiklik olsun diye bazen de farklılık olsun diye WhatsApp gruplarına değişik isimler koyuyoruz.

Trend 2023-03-30 17:54:47

Galatasaray'da forvet transferi tamam! Icardi'nin pabucu dama atılmak üzere...

Galatasaray'da transfer harekatı başladı. Dünya Kupası dönüşü kadrosunu güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılar, adı Fenerbahçe ile de anılan yıldız golcü Moussa Dembele ile her konuda anlaşma sağladı. Seferovic'in performansından memnun kalmayan Galatasaray yönetimi, Icardi'nin yanına Moussa Dembele'yi transfer edip şampiyonluk yolunda daha da iddialı konuma gelmek istiyor.

Spor 2022-12-04 09:33:21

Son dakika: Arjantin Milli Takımı kaynıyor! Lionel Messi, Rodrigo de Paul'a tokat attı iddiası...

Son dakika haberleri: UEFA Uluslar Ligi nedeniyle dünya futbolunda liglere ara verildi. Arjantin Milli Takımı, kamp için Amerika Birleşik Devletleri'ni seçti. Arjantin, Honduras ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Lionel Messi'nin kaptanlığını yaptığı takım, rakibini 3-0 mağlup etti. Maç öncesinde ise çok konuşulacak bir olay yaşandığı iddia edildi. Lionel Messi ile Rodrigo de Paul arasında müsabakadan önceki son idmanda kavga çıktığı öne sürüldü. İşte ayrıntılar...

Spor 2022-09-25 12:44:32

Dama taşı ne demek? Dama taşı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Dama taşı birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Dama taşı ne demek?

Egitim 17-05-22 22:03

Dama tahtası ne demek? Dama tahtası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Dama tahtası birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Dama tahtası ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:03

Pabucunu dama atmak ne demek? Pabucunu dama atmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Pabucunu dama atmak ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Pabucunu dama atmak TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:06

Pabucu dama atılmak ne demek? Pabucu dama atılmak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Pabucu dama atılmak sözüdür. Pabucu dama atılmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:06

Eşeği dama çıkaran yine kendi indirir ne demek? Eşeği dama çıkaran yine kendi indirir TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Eşeği dama çıkaran yine kendi indirir şeklindedir. Eşeği dama çıkaran yine kendi indirir TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:03

Dama taşı gibi oynatmak ne demek? Dama taşı gibi oynatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Dama taşı gibi oynatmak şeklindedir. Dama taşı gibi oynatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:58

Dama demek ne demek? Dama demek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Dama demek de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Dama demek ne demektir?

Egitim 17-05-22 17:58

Dama çıkmak ne demek? Dama çıkmak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Dama çıkmak sözüdür. Dama çıkmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:58

Etli ana yemeklerin pabucunu dama attıracak mis gibi bir sebze yemeği: Mantar diblesi tarifi

"Ana yemek etli olur." algısını yıkmak isteyenler için et yemeklerini aratmayacak bir tarif hazırladık: Mantar diblesi. Sebze ağırlıklı beslenenlerin kesinlikle bayılacağını düşündüğümüz bu tariften tereyağını çıkararak bir vegan yemeğe de dönüştürebilirsiniz. Gayet ulaşılabilir, az sayıdaki malzemeyle kısa sürede pişireceğiniz mantar diblesinin lezzeti de damak çatlatıyor üstelik.

Yemek 01-12-21 10:36

Hem şifa deposu hem de şipşak hazırlanıyor! Tiryakisi olacağınız pancar turşusu tarifi

Yararları saymakla bitmeyen pancar, en sevilen sebzelerin başında geliyor. Salatası, çorbası, sosu derken mutfakların olmazsa olmazı haline gelmiş durumda. Fakat pancarın öyle bir hali var ki, diğer pancarlı tariflerin pabucunu dama atıyor: Turşu! Pancar turşusu hem bir şifa deposu hem de herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. İşte şipşak hazırlayabileceğiniz pancar turşusu tarifi...

Yemek 23-11-21 08:10

Kıyır kıyır pastane poğaçası yapımı! Lezzetinin sırrı ise...

Dilerseniz sabah kahvaltısına dilerseniz de beş çayının yanına... Bu poğaça tarifi ile pastane poğaçalarının pabucunu dama atacaksınız. İşte usta bir şef gibi kıyır kıyır poğaça hazırlamanın püf noktaları.

Yemek 11-12-20 11:56

Yurt dışından bile talep görüyor! Salatalık turşusunun pabucunu dama attı

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte turşuya olan talep de artış gösterdi. Salatalık, biber, lahana turşularının pabucunu dama atan pancar turşusuna talep yağıyor.

Yemek 17-11-20 14:22

Dama nasıl oynanır, kuralları nedir?

Tüm masa oyunlarının atası olarak görülen ve tarih boyunca önemini hiçbir zaman kaybetmemiş zeka ve strateji oyunu olan dama, ülkemizde ve dünyada en sevilen oyunlardan biri. Birçok çeşidi bulunan bu tarihi oyunun kuralları ve nasıl oynandığı ise sıklıkla merak edilen bir konu. Siz de "Dama nasıl oynanır?" sorusuna cevap arıyorsanız, işte dama oyunu ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler.

Trend 22-10-20 17:46

iPhone 11’in pabucu dama: 2020’de iPhone’lar değişiyor!

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in tanıtılmasının ardından, 2020 yılında satışa çıkacak iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’ler hakkında bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. JPMorgan Analisti Samik Chatterjee’nin iddialarına göre 2020 yılına iPhone 12’ler damgasını vuracak.

Trend 03-12-19 20:12

ANALİZ - Küba’dan Suriye’ye ABD’nin kiralık orduları

Trump’ın selefi Obama ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Suriye iç savaşının hangi noktasında ve hangi amaçlarla bir terör örgütüyle ortak olmaya yönelmişti? Irak ve Suriye’de örgütlenen DEAŞ’ın lideri Bağdadi’nin de ortadan kaldırıldığı konjonktürde, PKK/YPG ile ittifakın en önemli bahanelerinden biri de ortadan kalkmış olmadı mı? Bu soruların cevaplarını ABD’nin yakın tarihinde, Washington yönetiminin tasarımı olan ve terör örgütlerine dönüşen gizli orduların kaynağında aramak gerekiyor - 1959 yılında Fidel Castro liderliğindeki devrimcilerin Küba’daki Batista rejimini devirmesi, ABD’ye kendi ellerini kirletmeden ve “evlatlarını” sahaya sürmeden bir savaş yürütmenin ilk denemesini yapma fırsatını verdi. Küba örneği ABD’nin yasadışı ordu inşa etme yolculuğunun başlangıç noktasıydı - Nikaragua’daki rejimi devirmek için 1981 yılında CIA’ya yeşil ışık yakıldı. Devrik diktatör Somoza’ya yakın siyasi kesimlerden devşirilen, eli silah tutan Sandinist yönetim karşıtları Nikaragua’nın Honduras sınırında eğitilmeye başlandı - Günümüzde popüler kültür ürünü dizi ve sinema filmlerinde adına sık rastlanan Kolombiyalı uyuşturucu karteli patronu Pablo Escobar gibi figürlerin doğuşu da ABD’nin kirli savaşını beslemek için kurduğu sistemin sonucu oldu - 1984 yılının Ekim ayında CIA Direktörü William Casey, Pakistan askeri istihbaratı ISI tarafından desteklenen, Afganistan’ı işgal eden Sovyet Kızıl Ordusu’na karşı savaşan mücahitlere ne gibi bir destek verileceğini kararlaştırmak için Pakistan’a gelmişti. Bu ziyareti takip eden beş yıl içinde 2 milyar dolarlık silah ve mühimmat ABD eliyle Afgan mücahitlere aktı - Afganistan’da mücahitlerin direniş hareketini örgütleyen Abdullah Azzam ve iki oğlunun bulunduğu aracın 24 Kasım 1989’da Pakistan’ın Peşaver kentinde yol kenarına yerleştirilen bombayla havaya uçurulması yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Azzam’ın ortadan kaldırıldığı saldırının arkasında CIA’nın olduğu iddia edildi. Sebep ise ABD ile yakın bağlantılar tesis etmiş olduğu öne sürülen Usame bin Ladin’in, Afganistan’daki savaşın ardından amaçsız kalan, çoğu Arap ülkelerinden gelen savaşçıları yönlendirecek kişi olarak tercih edilmesiydi - Tam da bu dönemde Bin Ladin’in yıldızını parlatacak ve kuracağı terör örgütüne hedef belirleyecek olay gerçekleşti. 1990 yılının 2 Ağustos günü Irak ordusu, liderleri Saddam Hüseyin’in emriyle, petrol zengini komşuları Kuveyt’i işgal etti. CIA başta olmak üzere ABD’nin bazı resmi kurumlarının hem Reagan hem de George Bush (Baba Bush) yönetimindeki Beyaz Saray’a, İtalyan bankasının ABD tarafından onaylanan kredileriyle Saddam Hüseyin’in silahlanma programı yürüttüğüne ilişkin uyarıları sonuçsuz kalmıştı - Birinci Körfez Savaşı yalnızca Irak ve Kuveyt halkları için yıkım getirmekle kalmadı; ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerden binlerce yabancı askerin Suudi Arabistan’da üslenmesine, Üsame bin Ladin’in binlerce yabancı savaşçıyı çevresinde toplamasına ve inşa ettiği terör örgütü El Kaide için vizyon yaratmasına da vesile oldu - El Kaide’nin Ortadoğu’daki uzantısı olan ve aslında kökleri CIA’nın Afganistan’daki operasyonel geçmişine dayanan terör yapısına karşı ABD’nin, yine bir terör örgütü olan PKK’yı yanına alarak mücadeleye soyunması ve PKK/YPG’yi silahlandırması, buzdağının yalnızca görünen yüzü. Taraflar arasındaki ilişkinin geçmişi aslında 1991 yılına, Kuveyt’teki işgaline son vermek üzere ABD’nin Irak’a müdahale ettiği ve akabinde Irak’taki Kürt ve Şiilerin ayaklandığı günlere dayanıyor

Haber 30-10-19 12:30

Kardeşi olduğuna pek de sevinmeyen bu minikler yüzünüzü güldürecek!

Herkes bir kardeşi olsun ister ama pabucunun dama atılacağı fikri onları bu istekten alıkoyabilir. Bu nedenle tek çocuk olarak hükümdarlığını ilan etmişken aileye yeni katılan bireyi kabul etmek zorlu bir süreç olacaktır. Çoğu kardeşi olan kişi bu hislere kapılmıştır.

Trend 04-07-19 13:43

Uluslararası Af Örgütü’nden, Honduras Devlet Başkan Hernandez’e uyarı mektubu

Uluslararası Af Örgütü, Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez’e gönderdiği mektupta en az üç kişinin öldüğü hükumet karşıtı protestolarda askeri personeli kullanmakla suçladı.Uluslararası Af Örgütü’nün Amerika Direktörü Erika Guevara, Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez’e yazdığı mektupta, “Sayın Başkan Hernandez size uluslararası hukuka uygun olarak Silahlı Kuvvetlerin güvenlik görevlilerinin düzenlemesi gereken operasyonlara katılmaması, insanların barışçıl bir şekilde gösteri yapma haklarına sınırlama getirilmemesi, insan haklarının ihlal edilmemesi konusunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.Yetkili, Honduras hükumetini aşırı güç kullanımından kaçınması, güvenlik güçlerinin de dahil olduğu operasyonlarda ateşli silahların kullanılmaması ve insan haklarının güvence altına alınmasını tavsiye etti.Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi ile görüştükten sonra Devlet Başkanı Hernandez, 20 Haziran’da ordunun öğretmen ve doktorlar tarafından başlatılan ve iç isyana doğru evrilen protesto gösterilerinde ulusal polisin eşlik etmelerini emretmişti.

Haber 22-06-19 09:36

SAKEM yıl sonu etkinlikleri devam ediyor

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve yıl sonu sergi ve şenlikleri ile büyük ilgi toplayan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) etkinlikleri devam ediyor.Bu kapsamda dün gerçekleştirilen ‘Seramik Tasarım Etkinliği’ ve ‘Nasıl Formda Kalırım?’ başlıklı seminer yoğun ilgi gördü.Anadolu’da uzun yıllardır eğlence amaçlı oynanan ve satranç, dama gibi dikkat ve beceri de gerektiren Mangala Oyunu da çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağladı.Oyun bitiminde öğretmenleri ve çocukları tebrik eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Görüyoruz ki SAKEM yalnızca çeşitli kurslarla el becerisi değil, çocuklarımıza da pek çok konuda eğitim, eğlence, bilgi ve beceri de kazandırıyor” dedi.

Yurthaber 13-06-19 16:15

Donald Trump: Katilleri bize yolluyorlar!

ABD Başkanı Donald Trump ülkesine El Salvador, Guatemala, Honduras ve Kolombiya'dan suçluların geldiğini ve Kolombiya'dan yapılan uyuşturucu ticaretinin de yüzde 50 arttığını iddia etti.

Haber 11-04-19 08:05

Ticaret erbabımıza tahakküm kuran fırsatçılara fırsat vermiyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Ahilik kültüründe sağlam mal, hilesiz iş ve ölçülü kar var. Ahi birlikleri bu kurallara uymayanları cezalandırır, pabucunu dama atarmış. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız talimatlar doğrultusunda toplumda spekülasyonlar yaparak tüketicimize zarar veren, dürüst esnafımıza ve ticaret erbabımıza tahakküm kuran fırsatçılara fırsat vermiyoruz, denetimlerimizi sürdürüyoruz" - "2019'da da birinci hedefimiz ihracatın ithalatı karşılama oranını artırmak. İki ayda ocak ve şubatta ihracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 87 seviyesine getirdik. Bu, Türkiye'nin dış finansman ihtiyacını azaltmak demek"

Yurthaber 09-03-19 21:41

Ticaret erbabımıza tahakküm kuran fırsatçılara fırsat vermiyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Ahilik kültüründe sağlam mal, hilesiz iş ve ölçülü kar var. Ahi birlikleri bu kurallara uymayanları cezalandırır, pabucunu dama atarmış. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız talimatlar doğrultusunda toplumda spekülasyonlar yaparak tüketicimize zarar veren, dürüst esnafımıza ve ticaret erbabımıza tahakküm kuran fırsatçılara fırsat vermiyoruz, denetimlerimizi sürdürüyoruz" - "2019'da da birinci hedefimiz ihracatın ithalatı karşılama oranını artırmak. İki ayda ocak ve şubatta ihracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 87 seviyesine getirdik. Bu, Türkiye'nin dış finansman ihtiyacını azaltmak demek"

Finans 09-03-19 21:37

GRAFİKLİ - ABD'nin Latin Amerika'daki darbeci geçmişi

Venezuela'da sosyalist Nicolas Maduro yönetimini devirmek için askeri müdahale tehdidinde bulunan ABD'nin Latin Amerika'da kanlı bir geçmişi var - ABD'nin 1898'den bu yana Latin Amerika'da yaptığı müdahalelerle doğrudan ya da dolaylı yollarla onlarca kez yönetim değişti - Küba, Porto Riko, Panama, Nikaragua, Meksika, Haiti, Guatemala, Dominik Cumhuriyeti ve Grenada'nın yönetimleri, doğrudan ABD işgaliyle değiştirildi - ABD; Bolivya, Brezilya, Şili, Küba, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Guyana, Honduras, Meksika ve Panama'da darbelere destek verdi - Beyaz Saray, çok sayıda eli kanlı diktatörün yanı sıra aşırıcı, antidemokratik hareketlere de destek verdi - ABD'nin müdahaleleri ya da desteklediği diktatörlükler sırasında on binlerce kişi öldürüldü

Haber 25-02-19 12:56

Happy Lift ile hayata gülümse

Estetikte yüz germe ameliyatlarının tacını dama fırlatacak gelişmeleri ardı ardına yaşıyoruz. Plastik cerrahlar bile artık ameliyat yerine enerji bazlı uygulamaları, iple yüz germe işlemlerini tercih ediyorlar. Uzman Dermatolog Deniz Koral, iple yüz germede kullanılan oldukça kaliteli bir ip ‘Happy Lift’ hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Bu durum hem daha az maliyetli, daha az yan etkili hem de hasta açısından sosyal yaşama daha çabuk dönme avantajı sağlıyor.

Kadin 04-12-18 11:43

Trump’tan ‘Konvoy’ Açıklaması: ‘Bu Ulusal Acil Durum Orduyu Alarma Geçirdim’

Başkan Donald Trump, Orta Amerika'dan ABD'ye doğru ilerleyen konvoyun “ulusal acil durum” olduğunu, ordu ve federal sınır görevlilerini alarma geçirdiğini söyledi. Trump, ABD’nin Honduras, Guatemala ve El Salvador’a yaptığı yardımları keseceğini de belirtti

Haber 22-10-18 20:00

Guatemala, Honduras ve El Salvador'a yardımı kesme açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump: - "Guatemala, Honduras ve El Salvador, göçmenlerin ülkelerini terk etmelerine ve ABD'ye yasa dışı yoldan gelmelerine engel olamadı. Biz de şimdi onlara rutin olarak verilen yabancı yardımları kesmeye ya da büyük ölçüde azaltmaya başlayacağız"

Haber 22-10-18 17:56

Primera Air iflasını açıkladı

Primera Air artan maliyetlere daha fazla direnemeyerek iflasını istedi. Danimarka merkezli hava yolu şirketinin iflasında geciken Airbus A321neo siparişlerinin de etkili olduğu belirtiliyor.

Finans 02-10-18 13:54

Lima Grubu'nda Venezuela'ya askeri müdahaleye red bildirisi çatlağı

Arjantin, Brezilya, Guatemala, Kosta Rika, Meksika, Honduras, Paraguay, Peru, Santa Lucia ve Şili'nin katıldığı ve "Venezuela'ya yönelik herhangi bir askeri müdehalenin" reddedildiği açıklamada, Guyana, Kanada, Kolombiya ile Panama'nın isimleri yer almadı - Kolombiya Dışişleri Bakanlığı grubun diğer üyeleri gibi kendilerinin de şiddeti reddettiklerini fakat "bildirinin tamamında mutabakat sağlanmadığını" açıkladı

Haber 17-09-18 00:18

Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü Töreni

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: - "Ahilikte bir söz vardır, pabucun dama atılması. İnanıyorum ki millet 24 Haziran'da birilerinin pabucunu dama atacak" - "Sizler bir karar vereceksiniz. Bugün esnafın pirinin memleketindeyiz. Bir büyük ustaya mı, baş ustaya mı memleketi teslim edeceksiniz, yoksa çırak olup olamadığı tartışmalı, kendi partisinde usta bile olamayan birine mi teslim edeceksiniz?" - "2019 yılında 750 bin esnaftan hiç vergi almamış olacağız. Özellikle de esnaf kardeşlerimiz için destekleme anlamında attığımız adımları sürdüreceğiz"

Haber 11-06-18 18:49

FMI y Honduras celebran reuniones técnicas para un nuevo acuerdo

Expertos analizan los resultados económicos del país en 2017, proyecciones del sector público, objetivos de política monetaria, energía y estrategias de crecimiento para el 2018.

Haber 03-04-18 16:21

Dirigentes turcos y grecochipriotas se reunirán el 16 de abril

El presidente turcochipriota Mustafa Akinci y Nicos Anastasiades se encontrarán por primera vez desde las fallidas conversaciones de paz del año pasado.

Haber 30-03-18 22:55

Presidente de la Asamblea General de la ONU visita Colombia

Miroslav Lajčák inició este jueves su primera visita oficial a Colombia. Se quedará en el país tres días.

Haber 15-03-18 23:30

Rusia 2018: se utilizará el VAR para evaluar conmociones cerebrales

Esta será la primera vez que se usa el VAR en un mundial de fútbol, a nivel internacional fue utilizado en la Copa Confederaciones de 2018.

Haber 27-02-18 23:26

El próximo presidente de Costa Rica se elegirá en segunda vuelta

El conservador y predicador evangélico, Fabricio Alvarado, se impuso en la primera vuelta con el 25% de la votación y definirá la presidencia con Carlos Alvarado. Hasta el momento se ha escrutado el 80% de las mesas.

Haber 05-02-18 15:06

Sarı muzun pabucu dama! Deli gibi kilo verdiriyor

Hem doğal antidepresan hem de hızlı bir şekilde kilo verdiriyor. İlacımızı bulduk sanırım!

Yemek 29-01-18 13:57

Trump göçmen politikasında kararlı, sırada beş ülke daha var!

CNN, 200 bin El Salvadorlu'yu ABD'den göndermeye hazırlanan Trump yönetiminin, geçici koruma programıyla barınan Honduras, Suriye, Nepal, Yemen ve Somalililer için de benzer bir karar vereceğini duyurdu

Haber 10-01-18 12:15

Atatürk Havalimanı'nda lüks taksi dönemi

Atatürk Havalimanı’nda 'lüks taksi’ dönemi başlıyor. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi tarafından yolcuların hizmetine ilk etapta 60 lüks araç sunulacak. Bu araçların ücreti normal taksimetre ücretinin iki katı olacak. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Can, "Bu araçlar siyah ve büyük araç olduğu için yanlarında dama olacak ve üstlerinde taksi levhası olacak. Aynı zamanda beş yıldızlı otellerin ve AVM’lerin önün de hizmet verilecek." dedi.

Haber 08-09-17 04:14

Valencia - Real Madrid maçı canlı yayınla Lig TV 3'de

İspanya Primera Ligi'nin 18. haftasında Valencia Real Madrid karşılaşması yer alıyor. 21.30'da başlayacak Valencia Real Madrid mücadelesi canlı yayınla Lig TV ekranlarından futbolseverlerle buluşuyor.

Haber 03-01-16 15:45

Yeni Kahvaltı Alışkanlığımız Pancakelere Bir De Buradan Bakın!

Krepin pabucunu dama atan, daha hızlı, daha kolay ve daha lezzetli Pancake'leri aklınıza sokmaya geldik!

Yemek 22-11-15 11:07

Espanyol - Real Madrid maçı canlı yayınla D Smart Spor'da

İspanya Primera Ligi'nin 37. haftasında Espanyol ve Real Madrid karşı karşıya geliyor. Saat 20.00'de başlayacak olan Espanyol - Real Madrid karşılaşması D Smart Spor ekranlarından izlenebilecek.

Spor 17-05-15 10:15

D-Smart'ta yayınlanan Real Madrid-Valencia maçı berabere bitti

La Primera heyecanı Real Madrid-Valencia maçıyla devam etti. Dün akşam saat 21.00'de başlayan Real Madrid-Valencia maçı D-Smart'ta canlı olarak yayınlandı.  Real Madrid-Valencia maçını hakem Carlos Gomez yönetti.

Spor 10-05-15 09:35

Barcelona - Real Madrid maçı canlı yayınla NTV Spor Smart'ta

İspanya Primera Ligi'nin 28. haftasında Barcelona, Real Madrid'i Camp Nou'da ağırlıyor. NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak olan karşılaşma bu akşam 22.00'de sporseverlerle buluşuyor.

Spor 22-03-15 13:45

(özel Haber) Türk Ayakkabıları Çin’in Pabucunu Dama Attı

Çin’den ithal edilen kimi ayakkabıların zehirli çıkması, kiminin de kalitesiz olması, Türk ayakkabı sektörünü şaha...

Yurthaber 05-03-15 10:54

Athletic Bilbao – Barcelona maçı canlı yayınla NTV Spor Smart'ta

İspanya Primera Ligi'nin 22. haftasında Athletic Bilbao Barcelona ile karşılaşıyor. San Mames Barria Stadı'nda oynanacak bu mücadeleyi Antonio Mateu Lahoz yönetiyor. Bu heyecanlı karşılaşma saat 22.00'de NTV Spor Smart'ta sporseverlerle buluşuyor.

Spor 08-02-15 14:03

Malaga - Valencia maçı canlı yayınla NTV Spor Smart'ta

İspanya Primera Ligi'nin 21. haftasında Malaga Valencia ile karşılaşıyor. La Rosaleda'da oynanacak karşılaşmayı Carlos Gomez yönetiyor. Bu heyecanlı mücadele 21.45'de NTV Spor ekranlarından futbolseverlerle buluşuyor.

Spor 02-02-15 14:18

Barcelona Atletico Madrid maçı canlı yayınla ekrana geliyor

İspanya Primera Ligi'nin 18. haftasının en heyecanlı karşılaşması futbolseverlerle buluşuyor. Saat 22.00'de Barcelona Atletico Madrid mücadelesi Nou Camp'ta başlıyor. 

Spor 11-01-15 17:10