Prof Dr Fuat Kalyoncu Haberleri

Deprem olmadan önceki belirtileri yazdı! İstanbul'da 'korkutuyor' diyerek 5 ilçenin adını verdi

Deprem Türkiye'nin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan acı olayın ardından uzman isimlerden peş peşe uyarılar geliyor. Jeofizik Y.Müh. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan son paylaşımında deprem olmadan önceki yaşanacak belirtileri aktardı. Ercan, İstanbul'a da dikkat çekerek en korkutan 5 ilçenin adını verdi. İşte detaylar...

Haber 2024-03-28 09:39:55

Entübe haberi üzmüştü! Kadir İnanır'ın doktoru açıkladı

Beyninde pıhtı atması sonucu geçtiğimiz pazar günü bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedbir amaçlı entübe edilen Yeşilçam efsanesi Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama geldi. Prof. Dr. Necdet Sağlam Kadir İnanır'ın son durumunu açıkladı.

Magazin 2024-03-27 14:22:33

AK Parti Elazığ Milletvekili Keleş, boğazına şeker kaçan çocuğu Heimlich manevrasıyla kurtardı

Elazığ'da nefes borusuna şeker kaçan çocuk, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş tarafından Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.

Yurthaber 2024-03-27 07:51:47

Kadir İnanır yoğun bakımdaydı! İlaçlar kesildi, uyandırma işlemi ertelendi

Kadir İnanır inme geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır'ın entübe edildiğini ve durumunun stabil olduğunu belirtmişti. Jülide Kural ise usta oyuncunun uyandırılacağını söylemişti. İşte Kadir İnanır'ın son durumu...

Magazin 2024-03-26 13:58:35

2024 yağışları Van Gölü Havzası’na nefes oldu

Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü Havzası’nın ihtiyaç duyduğu yağışın gerçekleşmiş olduğunu belirterek, “2024 yılı içerisinde özellikle ocak, şubat ve martta da giderek temposunu arttıran yağışın şekli, şiddeti havzayı büyük ölçüde rahatlattı” dedi.

Yurthaber 26-03-24 09:57
Van

Kadir İnanır sağ tarafı felçli halde hastaneye kaldırıldı... Doktordan ilk açıklama: Entübe olarak yoğun bakıma alındı

Usta oyuncu Kadir İnanır'dan üzen haber geldi. Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır sağ tarafında felçle hastaneye kaldırıldı. Beyin damarında pıhtı attığı öğrenilen İnanır'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Kadir İnanır'ın sağlık durumu ve hastalığı hakkında doktordan açıklama geldi. Prof. Dr. Necdet Sağlam "Entübe olarak yoğun bakıma alındı" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İnanır'ın uyutulmuş olarak takibine karar verildiğini bildirdi.

Magazin 24-03-24 14:45

En önemli 5 bitkiden biri: Birçok hastalığı önlüyor, tedavi ediyor! Gıdalara katıldığında bozulmasını engelliyor

Atatürk Üniversitesi Kimya Bölümü Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhami Gülçin, karanfilin kanser, Alzheimera sebep olan reaktif oksijen türlerini giderdiğini ve bu hastalıkların tedavisinde de potansiyel etkiye sahip olduğunu bildirdi.

Kadin 23-03-24 13:55

İftar sofrasında bulundurmadan önce bir kez daha düşünün! 'Vücuda zarar veren maddelerle dolu'

Ramazan sofralarında su ihtiyacını asitli içeceklerle gidermenin daha tehlikeli durumlara yol açtığını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “İftar sofralarındaki asitli içecekler, şeker ve vücuda zarar veren maddelerle dolu. Düzenli tüketimi diyabet riskinin artırır, kalp ritmini bozar. Ayrıca çabuk doymaya, gaz ve şişkinliğe neden olur” uyarısında bulundu.

Yemek 23-03-24 09:57

Hafta başından itibaren tüm yurtta görülecek 'Soğuk damla...' Prof. Dr. Orhan Şen 'toz taşınımı' haberlerine açıklama getirdi! Meteoroloji'den son dakika 23 - 27 Mart hava durumu

Kar ve yağmur devam edecek mi? Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar düşecek mi yükselecek mi? Tüm yurtta vatandaşlar meteorolojik gelişmeleri dikkatle takip ediyor. Bir süredir mevsim normalleri dışında seyreden hava durumu nedeniyle herkes gelişmeleri merak ediyor. Beklenenden sıcak geçen günlerin ardından yurdun belirli bölgelerinde yağmur ve kar yağışı görüldü. Meteoroloji, son hava durumu raporunu paylaşırken Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu tahminlerini aktardı.

Haber 23-03-24 09:47

Türkiye için kırmızı renkli çöl tozu uyarısı! Sahra Çölü'nden geliyor, pazartesi gününe dikkat! 'Maskeleri hazırlayın'

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtip, "Bu dönem 'bahar alerjisi' dediğimiz kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomlar görülür. Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı" dedi.

Haber 22-03-24 13:57

Adana'da keşfedilen yeni bitki türüne kentin mitolojik ismi verildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Eker'in bilim literatürüne "Gladiolus adanus Eker & Sağıroğlu" olarak kazandırdığı bitkiyle bugüne kadar keşfettiği tür sayısı 22'ye ulaştı.

Yurthaber 22-03-24 11:53

Tamer Karadağlı Kütahya’yı ziyaret etti

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı makamında ağırladı.

Yurthaber 22-03-24 10:57

Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti... 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı! O illerde okullara kar tatili, Ankara'da kar! İstanbul, İzmir ise... Meteoroloji'den son dakika 22 - 26 Mart hava durumu

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcakların ardından yurt geneline yağışlı bir hava hakim oldu. Bazı bölgelerde kuvvetli kar yağışı görülürken pek çok il ve ilçedeki okullardan kar tatili haberi geldi. Öte yandan Ankara'da da dünkü kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini gösterdi ve akşama kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji ise 13 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Peki, yağmur ve kar yağışı devam edecek mi? Sıcaklıklar yükselecek mi? Prof. Dr. Orhan Şen hafta başını işaret etti.

Haber 22-03-24 10:00

Balkanlardan gelen hastalar Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şifa buluyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan ülkelerinden gelen çok sayıda hastanın Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şifa bulduğunu belirtti.

Yurthaber 22-03-24 09:53

Kritik yaş 45! Profesör o hastalığa karşı uyardı 'En çok bu gıdalar sebep oluyor'

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, kolon kanserinde beslenmenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Paketlenmiş ve tütsülenmiş hazır gıdalar, içerisinde birçok katkı maddesi bulunan gıdalar kansere en çok sebep olan gıdalardır. Bunlardan uzak durun” dedi.

Kadin 21-03-24 17:27

Nur Viral'in canlı yayındaki 'kaçamak' sorusu Prof. Dr. Ekrem Çulfa'yı çileden çıkardı! 'Erkek fırsatını bulunca...'

Beyaz Tv ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Nur Viral'le Hayatta Her Şey Var programı her bölümüyle sosyal medyada gündem oluyor. Bazı günler ünlü sunucuya uzman isimler eşlik ediyor. Nur Viral'e bu defa Aile Evlilik Çift Danışmanı ve Psikoterapist Prof. Dr. Ekrem Çulfa konuk oldu. Canlı yayındaki 'kaçamak' sorusu ise herkesi şaşırttı.

Magazin 21-03-24 12:53

Nihat Hatipoğlu'na regl sorusu! Özür dileyerek söylüyorum...

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarıyla merak edilen soruları yanıtlıyor. Son olarak regl sorusu alan Nihat Hatipoğlu "Özür dileyerek söylüyorum" diyerek bu konudaki fikrini açıkladı.

Magazin 21-03-24 08:34

Yalova'daki deprem sonrası Övgün Ahmet Ercan uyardı: 5, 5.5 ve 6 büyüklüğünde depremlere hazır olun dedi, İstanbul için ise 2045 yılını işaret etti

Yalova açıklarında bu sabah saatlerinde meydana gelen deprem endişe yarattı. İstanbul'da da hissedilen depremin ardından akıllara "İstanbul depremini tetikler mi, etkisi ne olur? Büyük deprem yaklaşıyor mu?" soruları geldi. Konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hem rahatlattı hem de uyardı. Prof. Dr. Ercan, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili de tarih verdi.

Haber 20-03-24 11:19

Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Soğuk hava ülkeye giriş yaptı: Sağanak yağış ve kar geliyor, tarih verildi…

Hava durumu ile ilgili uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan son dakika hava durumu tahminlerine göre ülke genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Bu gece Balkanlar üzerinden ülkeye giriş yapan soğuk havanın etkisi ile başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ülke genelinde sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu bölgesinde ise yağışlar; karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkisini gösterecek.

Haber 20-03-24 08:07

Bursa'da keşfedilen yeni fay hattı hakkında korkutan senaryo! Prof. Dr. Ersoy, o soruya enerji gerilimi zaten doldu sözleriyle yanıt verdi...

Bursa'da 95 kilometrelik yeni bir fay hattı keşfedilmişti. Keşiften sonra tüm Türkiye, bu yeni fayın Büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini merak etmeye başladı. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük depreme ne kadar süre kaldığını ve hangi bölgelerin doğrudan risk altında olduğunu değerlendirdi. Ersoy ayrıca İstanbul'da deprem yaklaştı mı sorusuna da korkutan bir yanıt verdi...

Haber 18-03-24 17:05

Prof. Dr. Mustafa Karataş'a gelen ilginç sorular bitmiyor! Eşim üzerime 2 tane gacı getirdi...

Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın iftar ve sahur programında seyircilerden ilginç sorular geliyor. Son olarak sahur programında bir kişi yayına bağlanarak "Eşim üzerime 2 tane gacı getirdi..." dedi.

Magazin 18-03-24 14:17

90 yaşına merdiven dayayan profesör dinçliğin formülünü açıkladı! Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurmuştu

Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 yaşında olmasına rağmen üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün 1 saat yürüyüp, haftada bir gün pilates yapıp gençlere örnek oluyor.

Haber 18-03-24 13:51

Endişelendiren balon balığı uyarısı! Ölüsü de tehdit oluşturmaya başladı

Antalya'da olta ve ağlara takılıp, balıkçılar tarafından etrafa atılan istilacı tür balon balıkları, sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor. Finike ilçesinde çekilen görüntülerde, tutulan zehirli balıkların sokak hayvanlarının yaşam alanlarında bırakıldığı görüldü. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Bu balıkların etrafa atılmaması gerekiyor. Bir kara hayvanı, kedi, köpek bunu yiyebilir ve ölümüne sebep olabilir" dedi.

Haber 18-03-24 09:59

Ehliyet o kişiler için artık hayal oldu! Uyku sorunu yaşıyorsanız dikkat: Sürücü belgesini yenilemek de mümkün olmayacak

Bu yılın sonu itibarıyla eski sürücü belgeleri geçerli olmayacak. 2016'da çıkan yasayla sürücü belgelerine 5 veya 10 yılda bir yenileme zorunluluğu getirilmişti. Uyku apnesi olanlar yeni ehliyet alamayacağı gibi ehliyetini yenileyemeyecek de, bu kişiler tedavi olmak zorunda. Düzenlemeyi "yasal zorunluluk" şeklinde ifade eden Prof. Dr. Mehmet Karadağ yılbaşından önce mutlaka hekime başvurulması yönünde uyarıda bulundu.

Finans 17-03-24 12:14

Dikkat! Damar yolu ile verilen serumda tespit edildi: Uzmanı, Artık yeniden düşünmemiz gerekiyor dedi

Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceledi. İncelemeyle 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğu tespit edildi! Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıkarken, Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Plastiğin insanlar ve diğer canlılar ile bu kadar yakın temasta bulunması konusunu artık yeniden düşünmemiz gerekiyor" dedi, cam serum kullanımına dikkat çekti.

Haber 17-03-24 11:47

Uzman isim 4 farklı senaryoyu açıkladı: Marmara için korkunç deprem uyarısı! 7.8 büyüklüğünde deprem üretir

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'da beklenen depremle ilgili olası senaryoları açıkladı. Marmara'da kırılabilecek fayların 4 farklı senaryosunun bulunduğunun altını çizen Kutoğlu, Tekirdağ segmentinin en gergin ve kırılmaya en yakın fay segmenti olduğunu ifade etti. Depremin 7-7.1, 7.4, 7.6 ve 7.8 büyüklüklerinde olabileceğini ifade eden Kutoğlu bu 4 senaryonun nasıl gerçekleşebileceğini açıkladı.

Haber 17-03-24 10:28

6.8'e kadar artçı üretme potansiyeli var dedi! 4 il için uyarı: İhtimalin daha yüksek olduğunu görüyoruz

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen 2 büyük deprem nedeniyle binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 2 büyük deprem, çeşitli araştırmaların da konusu olurken, yapılan bir çalışma ise dikkat çekti. Bu çalışmada 6 şubat depremlerinin meydana geldiği bölgede 1 yıl içerisinde 5 ve üzeri artçı deprem olasılığı hesaplandı. Çalışmayı ise jeoloji uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz yorumladı.

Haber 17-03-24 09:33

Marmara'da mevcut tablo korkuttu! Artık daha sıcak... Görüş mesafesi düştü 'Sığ kıyılarda ortaya çıktı'

Prof. Dr. Mustafa Sarı Marmara Denizi'nde su sıcaklığının ortalamaya göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı. Görüş mesafesinin 2,5-3 metre civarında ve yoğun plankton çoğalması olduğunu belirtip "Şu an 11-12 derece civarında. Su sıcaklığı 9, en fazla 10 derece olmalıydı. Marmara ısınıyor" dedi. Prof. Dr. Mustafa Öztürk fosforlu kirleticilerin denize deşarj edilmesinin Marmara'nın tabanını olumsuz etkilediğini belirtip "Kirlilik kontrol altına alınırsa 5-10 yıl içinde kendini yeniler" dedi.

Haber 16-03-24 15:16

Fazla tüketimi kanser riskini yüzde 40 artırıyor! 70 bine yakın vaka incelendi

70 bine yakın vakanın incelendiği bir araştırmada bağırsak kanserine dair şaşırtan bir sonuç ortaya çıktı. Prof. Dr. Uğur Coşkun, ABD'de yapılan bu çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini söyledi.

Haber 16-03-24 13:55

'Cahil' göndermesi yine çok konuşulacak! İlber Ortaylı: İstanbul'un kalbini yok ettiniz

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Ramazan ayı etkinliğinde gençlerle bir araya gelen Ortaylı İstanbul'un yıllar içindeki değişimini hedef aldı. 'Bunlar cehaletin getirileridir' diyen Ortaylı, "Ne olduğu belirsiz bir kriminal bölge yaratmak için İstanbul'un kalbini yok ettiniz." ifadelerini kullandı.

Haber 16-03-24 11:19

Canan Karatay uyardı: Bir tane bile yemedim Üzerine püskürtülen gaz adeta zehir saçıyor!

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık ve hastalıklar hakkında yaptığı açıklamalarıyla gündemde yer alıyor. 81 yaşındaki ünlü profesör günümüzde sıkça tüketilen kuruyemiş hakkında dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Karatay, yurt dışından gelen besinlerin üzerine sıkılan bromür gazının adeta zehir saçtığını ifade etti.

Kadin 16-03-24 10:48

'Depremi 16 saniye öncesinden öğrenebiliyoruz' Deprem erken uyarı sistemi... Sona gelindi! '485 faydan sadece 25'i kırıldı' uyarısı: Kesip içine bakacağız

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.

Haber 16-03-24 10:33

Köylüler tesadüfen buldu! 2 bin 100 yıllık yazıtta dikkat çeken mesaj

Adıyaman'ın Gerger ilçesinde bulunan ve askeri helikopterle sarp kayalıklardan alınarak Perre Antik Kenti'ne taşınan 2 bin 100 yıllık yazıtın çevirisi yapılıyor. Pisa Üniversitesinden Prof. Dr. Margherita Facella, "Yazıtlarda Kommagene Kralı l. Antiochos'un halka verdiği demeçler var" dedi. Yazıtlarda özellikle vurgulanan mesaj ise dikkat çekti.

Haber 15-03-24 11:59

Yataktan zor kalkanlar aman dikkat! O hastalığın asıl belirtisiymiş

Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.

Haber 15-03-24 11:35

Prof. Dr. Orhan Şen paylaştı 'Kocakarı soğukları' detayı... Kuvvetli yağış uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor mu? Meteoroloji'den son dakika 15 - 19 Mart hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? Yağmur var mı? Yağışlar devam edecek mi? Son dönemde hava durumunda beklenenden farklı olarak yaşanan gelişmeler nedeniyle herkes bu soruların yanıtını araştırıyor. Yurt genelinde yağışlı bir hava hakim olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava durumu tahmini paylaştı. Öte yandan kuvvetli yağış, çığ tehlikesi ve toz taşınımı uyarısı geldi. Prof. Dr. Orhan Şen ise tahminlerini açıklarken 'Kocakarı soğukları'na dair bir paylaşımı sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber 15-03-24 11:01

DPÜ’nün Motivasyon Tırı ilkokul öğrencilerini ağırladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğretim üyelerinden Öğr. Gör. Dr. Kudret Armağan’ın yürütücülüğünü yaptığı Motivasyon Tırı eğitimleri, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın da katıldığı etkinlikte İnköy İlkokulu öğrencilerini ağırladı.

Yurthaber 15-03-24 07:23

Sahilde yürüyüş yapanlar karşılaştıkları manzarayla şaşkına döndü! 'Ölüsüne bile dokunmayın'

Mersin'in Erdemli ve Silifke ilçeleri sahillerine çok sayıda denizanası ölüsü vurdu. Vatandaşlar, önceki yıllara göre sayılarında bir artış olduğunu belirtirken belediye ekiplerinin 1 traktöre yakın ölü denizanasını götürdüğünü söyledi. Prof. Dr. Deniz Ayas ise söz konusu denizanalarının zehirli türlerden 'göçmen denizanası' olduğunu ve ölüsüne bile dokunulmaması gerektiğini belirtti.

Haber 14-03-24 16:59

Naci Görür çileden çıktı! Uzun uzun anlatıp isyan etti: Hakaret etmek istemiyorum

Deprem sözleriyle gündelik hayatımızda artık büyük bir yer edinen ve uyarılarıyla vatandaşlar başta olmak üzere yöneticilerin dikkatini çeken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür bu kez sinirlendi. 1999 yılında hazırlanan bir raporda imzası olması nedeniyle eleştirilen Görür, "Hakaret etmek istemiyorum" diyerek o süreci anlattı.

Haber 14-03-24 12:19

Yerde uzun süre hareketsiz yatan profesörü görenler polise haber verdi! Gerçek sonradan anlaşıldı

Sanatçı ve Akademisyen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, Erzincan'da 32 yıl önce 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremin yıl dönümünde performans gerçekleştirdi. Performansında uzun süre hareketsiz yere yatan profesörü görüp konudan habersiz olan bazı vatandaşlar durumu polise ihbar etti.

Haber 14-03-24 11:45

Prof. Dr. Şerif Barış'tan 7.7'lik deprem uyarısı! İki faya dikkat çekti: 'Sadece İstanbul'u değil, tüm Marmara'yı etkileyecek'

Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış, korkutan bir deprem uyarısında bulundu. Bursa'daki İznik fayı ve Gemlik fayına dikkat çeken Barış, "Bursa'nın içerisinde kırılmamış birçok fay var. İşte bu faylar potansiyel tehlike. İznik-Mekece fayı kırılırsa 7,2. Gemlik fayı 6,9. Bu ikisi birden kırılırsa 7,7. Burada olacak bir afet sadece İstanbul'u, sadece Adapazarı'nı, sadece Kocaeli'ni değil; tüm Marmara'yı etkileyecek" dedi. İşte detaylar...

Haber 14-03-24 10:59

Trakya'yı bekleyen Ganos Fayı tehlikesi! Marmara’dan Saros’a kadar uzanıyor! Deprem sessizliği 100 yılı aştı…

Marmara’yı bekleyen deprem tehlikesinde gündeme yeni bir fay hattı daha geldi. Marmara ve Saros Körfezi arasında uzanan fay hattındaki olası bir depremin Tekirdağ ve Edirne'nin güneyi açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya Ganos fayı ile ilgili yaptığı açıklamada "1912 yılında olan ilk deprem 7,3 büyüklüğünde ve 1 ay kadar sonra olan ikinci deprem de 6,8. Bu büyüklükte depremler hem Marmara hem de Saros kıyılarındaki yerleşim birimlerini tehdit edebilir" dedi.

Haber 13-03-24 17:56

Çanakkale Savaşları’ndan kalma yeni bir şehitlik alanı tespit edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Askeri Tarih Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş, Çanakkale Savaşları’ndan kalma yeni bir şehitlik alanı tespit etti.

Yurthaber 12-03-24 15:47

Herkes 'İstanbul depremi'nden korkarken Prof. Gökçeoğlu başka 5 ile dikkat çekti: Tamamı ciddi şekilde etkilenir

6 Şubat'ın ilk saatlerinde yaşanan yıkıcı depremin ardından Türkiye deprem gündeminden kopamıyor. En çok korkulan şehir ise Türkiye'nin megakenti İstanbul. Olası deprem senaryoları gün gün konuşulmaya devam ederken Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu başka bir noktaya dikkat çekti. "Hep 'İstanbul İstanbul' deniyor ama" diyen Gökçeoğlu 5 şehrin daha adını vererek, "Tamamı ciddi oranda etkilenir" dedi.

Haber 12-03-24 15:24

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, TEKNOFEST'le yaşanan değişimi değerlendirdi:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'yle 2018 yılından itibaren tüm Türkiye'de inanılmaz bir şekilde teknoloji bağımlılığından teknoloji tasarlayıcılığı ve geliştiriciliğine doğru bir dönüşüm var. Bu ülkemiz ve insanlık için bir kazanç." dedi.

Yurthaber 12-03-24 10:25

Naci Görür bekleyen tehlikeyle ilgili uyardı: O ili felç eder

'Deprem ve Dirençli Kentler' isimli konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, İzmir senaryosunu anlattı. Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknolojiyle yapılabilir.Bunu yapabilecek her şeyimiz var. İnsanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne gider" ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-24 17:23

Canan Karatay'dan çarpıcı balık uyarısı: Balığı unlayıp kızartmak bakın neye sebep oluyormuş! Karadenizliler bana kızmasın

Sağlıklı yaşam hakkında yapığı uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay balık hakkında çarpıcı bir uyarıda bulundu. Türk halkı genel olarak balığı unlayıp kızartmayı tercih ediyor. Canan Karatay'a göre balığı bu şekilde pişirmek büyük tehlikeye yol açıyor. Öte yandan kırmızı et konusuna da değinen Karatay, soslu kırmızı etlerin kanserojen madde içerdiğini ancak bizim halkımızın tükettiği kuzu eti, dana kıyma gibi ürünlerin zararsız olduğunu belirtti.

Haber 11-03-24 07:06

'7 ve üzeri' fikrine bir isim daha katıldı! Hatay için yeni 'deprem' açıklaması: Yakın bir yerde olacakmış gibi davranmamız gerekiyor

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım gören Hatay için yeni deprem açıklamaları peş peşe geliyor. Ölüdeniz Fayı'na dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Bu fay Hatay Kırıkhan’a kadar kırıldı. 7’den büyük depremde Hatay yeniden yıkılır” demişti. Prof. Dr. Semir Över de fayın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti fakat Över'e göre böyle bir felaketin gerçekleşmesi durumunda Hatay'ın göreceği yıkım bir şarta bağlı...

Haber 10-03-24 10:52

Orhan Şen'den uyarı geldi! Salı günü başlayacak, tam 5 gün sürecek

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugünden itibaren yurdun doğusundaki kar yağışının sonlanacağını, yarından itibaren ise sıcaklıkların 5-6 derece yükseleceğini söyledi. Salı günü yurdun batısından başlayarak bahar yağmurları görülmeye başlanacağını belirten Orhan Şen, bu yağışların tüm Türkiye'de 4-5 gün görüleceğini ifade etti. İşte hava durumu ile ilgili tüm detaylar...

Haber 10-03-24 09:59

Prof. Dr. Naci Görür bu kez deprem beklemediği yeri açıkladı! 2 faya dikkat çekti 'İkisi ayrı ayrı ya da birlikte kırılarak...'

6 Şubat deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği beklenen Marmara depremiyle ilgili her açıklama vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. 6 Şubat sonrası yaşanan her depremde yapacağı açıklamalar merakla beklenen Prof. Dr. Naci Görür de son olarak beklenen İstanbul depremine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Bölgedeki gerilime işaret eden Görür, İstanbul için beklenen depremin büyüklüğünü söylerken deprem beklemediği yeri de açıkladı.

Haber 09-03-24 11:15