Prof. Dr. Şükrü Ersoy Haberleri

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Marmara depremi açıklaması: 'Süre doldu, her an deprem olma potansiyeli var', O bölgeye dikkat çekildi: 'Hepsi yerle bir olur, kimse çıkamaz'

Gemlik Körfezi'nde yaşanan deprem hareketliliği sonrasında gözler beklenen büyük depreme çevrildi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Marmara’da en son 1766’da çifte bir deprem olmuş. Bunun süresi doldu. Dolayısıyla her an Marmara’da bir deprem olma potansiyeli var" dedi. İstanbul ve çevresinde olacak depremin büyük yıkım yaratacağını söyleyen Prof. Dr. Ersoy, "Özellikle Avrupa yakası Haliç kıyısının güneyindeki tüm ilçeler zemin bakımından hassas" dedi.

Haber 14-12-2023 14:49

Prof. Dr. Şükrü Ersoy beklenen İstanbul depreminin yerini ve büyüklüğünü canlı yayında açıkladı

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Denizi'nde meydana gelen 3,3 büyüklüğündeki depremin ardından canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bu depremin olası İstanbul depreminin öncüsü olup olmayacağını değerlendiren Ersoy "Genel deprem aktivitesi içerisinde Türkiye’nin her bölgesinde deprem oluyor. Nitekim Marmara’da da böyle bir durum söz konusu" dedi. Ersoy, beklenen İstanbul depreminin yeri ve büyüklüğüyle ilgili de ellerindeki verileri aktardı.

Haber 07-08-2023 20:12

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan İstanbul için deprem uyarısı! 'Mutlaka olacak' diyerek riskli yerleri açıkladı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından uzmanlardan olası Marmara Depremi ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. AFAD Bilim Kurulu üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da mutlaka bir deprem meydana geleceğini belirterek, şiddetinin 7'den büyük olacağını vurguladı. Ersoy ayrıca olası depremde İstanbul'daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı.

Haber 17-03-2023 09:49

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan beklenen Marmara depremiyle ilgili uyarı! 'En potansiyel tehlike yeri...'

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında beklenen Marmara depremi yeniden gündem oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, meydana gelecek depremin tsunamiyi de beraberinde getirebileceğini ifade ederek en potansiyel tehlike yerinin Doğu Marmara olduğunu açıkladı.

Haber 02-03-2023 17:40

İklim değişimine bağlı aşırı sıcaklıkla ani yağışlar artabilir

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ersoy: - "Sıcaklık arttığı için nem artıyor, birden su buharlaşıp bulutlara dönüşüyor, bulutlar da yağış getiriyor, ani yağışlar yaşanıyor" - "Şimdiye kadar kalıcı olarak sıcaklık 1 derece arttı. Bunu durduramazsak 1,5 dereceye çıktığında önümüzde kuraklık, aşırı iklim koşulları, sıcaklıklar ve bu buna bağlı insanı etkileyen pek çok faktörler, hastalıklar, hatta su konusunda anlaşmazlıklar, savaşlar çıkma ihtimali her zaman var"

Yurthaber 23-06-2022 11:03

Son dakika… Deprem sonrası tsunami korkusu! Uzmanlar açıkladı! Antalya, Mersin, Hatay tehlikede mi?

Akdeniz’de olan 6.4 büyüklüğündeki deprem Antalya’nın Alanya ilçesi, Mersin, Hatay, Adana, Konya gibi illerde yoğun bir şekilde hissedildi. Uzmanlar depremin şiddetinin yüksek olduğuna dikkat çekerken tsnami olasılığı hakkında da son dakika açıklamasında bulundular. Prof. Dr. Ersoy, ‘Tsunami olasılığı var. 6'yı geçen depremlerden sonra büyük dalgalar oluşabilir’ dedi. İşte son dakika haberinin detayları…

Haber 11-01-2022 06:58

Prof.Dr. Şükrü Ersoy'dan deprem sonrası Konya ile ilgili çarpıcı tespit: Yanlış algı var

Konya'da meydana gelen depremi değerlendiren Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy, " 'Konya çevresinde herhangi bir deprem tehlikesi yoktur' gibi bir algı yanlış. Burada deprem oluşturabilecek faylar var" dedi.

Haber 09-11-2021 13:16

İstanbul için korkutan deprem senaryosu: 50 bin bina çökebilir

İstanbul Kartal'da yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin, denizde yaşanan depremlerden farklı ele alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Depremleri biz deniz içerisinde bekliyoruz. Fakat Kartal’daki deprem karada meydana geldi. Kuzey Anadolu Fayı’nın ikinci kollarının birkaç tanesinin kara üzerine çıktığını biliyoruz. Marmara Bölgesi’ndeki bir depremde 100 milyar dolar ekonomik kayıp meydana gelip, 50 bin bina çökebilir” dedi.

Haber 21-06-2021 15:14