Prostat Kanseri Haberleri

Uzmanından kritik uyarı: Zamanında tedavi edilmezse vücuda yayılıp ölümle sonuçlanıyor! 'Vücutta çok sinsi ilerleyen bir hastalık'

Bazı hastalıklardan erken teşhis sayesinde kurtulmak mümkün. Dünyada yaygın olarak görülen ölümcül hastalıklarından biri olan kanser ilk evrelerde tespit edildiğinde iyileşme oranı daha yüksek oluyor. Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, "Prostat kanseri çok çok kötü bir kanser türüdür. Zamanında tedavi edilmezse, tespit edilmezse ve atlanırsa akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilecek kanserdir. En nihayetinde ölümcül bir kanserdir" dedi. İşte konuya dair detaylar...

Haber 25-03-2024 07:27

Her 8 erkekten biri bu hastalıktan muzdarip! Ailenizde varsa hemen harekete geçin, kanser olabilirsiniz

Kanser başta olmak üzere erken teşhis birçok hastalıkta büyük önem arz ediyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre yaşın ilerlemesi ile birlikte yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam prostat kanserine davetiye çıkaran faktörler arasında yer alıyor.

Haber 10-12-2023 13:56

Prostat kanseri nedir? Prostat kanseri ilk nereye sıçrar?

Prostat kanseri, prostat bezinde gelişen yaygın bir kanser türüdür ve özellikle yaşlı erkekleri etkiler. Erken teşhis ve tedavi, prostat kanserinin kontrol altına alınmasında kritik öneme sahiptir. Tedavi seçenekleri, kanserin evresine ve yayılma derecesine bağlı olarak değişebilir ve cerrahi müdahale, radyoterapi, hormon tedavisi veya izlemi içerebilir.

Haber 31-10-2023 09:54

Her 8 erkekten birinde görülüyor! Ailenizde varsa dikkat, kanser olabilirsiniz

Uzmanlar; baba, kardeş, amca, dayı gibi yakın akrabalarda prostat kanseri geçmişi olan kişilerin bilhassa 40 yaşından itibaren kontrole gitmesi gerektiğini belirtip uyardı, bu hastalık her 8 erkekten birinde görülüyor. İşte birçok erkeğin korkulu rüyası prostat kanserine ilişkin detaylar...

Haber 07-09-2023 06:56

Diğer Haber Etiketleri

belirti beslenme Besteci Doktor Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp balık çinko domates kabak çekirdeği magnezyum mastürbasyon sarımsak sperm süt cinsel ilişki kolesterol saç dökülmesi şeker biyopsi Hollanda Milli Futbol Takımı Louis Van Gaal su hastalık uyku genetik libido Akciğer‎ Beyin İngiltere Ağrı Samsun Van Zonguldak mantar Cinsellik D vitamini diyet kemik örümcek rahim kanseri Horlama tedavi sağlıklı beslenme kalori idrar seks akciğer kanseri bağırsak kanseri Bağışıklık Sistemi böbrek taşı cilt kanseri crohn hastalığı erken boşalma fil hastalığı grip idrar yolu enfeksiyonu kan basıncı kanser kolon kanseri lenfödem melanom Meme kanseri nezle obezite orgazm parazit prostat rahim ağzı kanseri soğuk algınlığı stres tansiyon testis kanseri uyku apnesi yumurtalık kanseri yüksek tansiyon ağız kuruluğu d vitamini eksikligi d vitamini eksikliği belirtileri cinsel cinsel performans bacak faydaları erkek fitoterapi içecekler idrar yapamama araba araştırma domatesin faydaları yemek yemek yaş yemek koruma lenfödem nedir saç pelvik bölge pet şişe prostat kanseri belirtileri prostat kanseri nedir regl ağrısı regl ağrısı nasıl geçer risk sağlıklı yaşam sarımsak faydaları nelerdir teknokent teşhis kabak çekirdeği faydaları kadın koku kol ölüm uyku bozuklukları uzman tiroid kanseri nedir kabak çekirdeğinin faydaları mastürbasyon faydaları mastürbasyon zararlı mı şişlik nasıl geçer

Prostat Kanseri

Prostat Kanseri Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Prostat Kanseri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Fitoterapi prostat tedavisine iyi gelir mi, tedavi edilebilir mi? Prostat kanserinde fitoterapi uygulaması nedir?

Genellikle erkeklerde görülen prostat kanseri mortalite oranı en yüksek 2. kanser türüdür. Tedavisi zor ve ağır olsa da mümkündür. Modern tıp ile kanseri tedavi etmek için erken teşhis oldukça önemlidir. Ancak pek çok kişi bu hastalığı son evredeyken fark etmektedir. Yine de doğru uygulamalarla prostat kanseri tedavi edilebilir. Bu tedavi sürecini hızını artırmak için ise fitoterapi uygulamalarına başvurulabilir. Peki, prostat kanserinde fitoterapi uygulamaları nedir?

Haber 17-02-2023 10:33

İçmeden önce tekrar düşünün! Faydalı diye biliyoruz ama kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar işlenmiş gıdaların zararlarını belirterek onların tüketimini azaltmamız gerektiğini açıklıyor. Ancak sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz ve içtiğimiz gıdalarda kanser riskini artırabiliyor.

Haber 15-02-2023 11:45

Uzmanlar uyarıyor: Grip sanmayın! Kanserin en erken uyarıcı belirtileri

Kanserin belirtileri türlerine göre değişiklik gösteriyor. Bazı kanser türleri hiçbir belirti vermeden sinsice ilerlerken bazıları vücutta çeşitli değişimler yaşanmasına sebep olabiliyor. Kanserin belirtilerini başka hastalıklarla karıştırmak en sık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Belirtilerin görmezden gelinmesi kanserin erken teşhis edilmesini önlüyor. Uzmanlar akşamdan kalma ve grip ile karıştırılan kanserin en erken belirtilerini açıkladı.

Haber 27-12-2022 13:48

Seks yapmamanın etkileri şaşırtacak! Yol açtığı hastalık...

Cinsel ilişkiye girmek temel ihtiyaçlar arasında bulunmasa da birçok kişi için büyük önem taşıyor. Bazı kişiler seksi diğer ihtiyaçlarının önüne koyuyor. Seks yapmanın çok çeşitli faydaları olduğu biliniyor. Bu konuda yapılan araştırmalarda seks yapmamanın sağlık üzerinde çeşitli yan etkileri olduğu bulundu. İşte seksi bırakırsanız ne olur sorusunun cevabı...

Haber 06-12-2022 09:48

Mastürbasyonun faydalarını duyanlar şaşırıyor! Regl ağrısını bıçak gibi kesiyor

Mastürbasyon hakkında kafalarda birçok soru işareti bulunuyor. İnsanlar mastürbasyon zararlı mı faydalı mı diye araştırmalarda bulunuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre mastürbasyonun oldukça etkili faydaları bulunuyor. Regl ağrısını azaltmak da bu faydalar arasında yer alıyor.

Kadin 25-10-2022 08:47

Meme kanserinin bir numaralı sorumlusu! Her evde var: Hemen kurtulun

Kanser herhangi bir zamanda herhangi birinde ortaya çıkabilir. Ancak tamamen bu sinsi hastalığın insafına kalmış değilsiniz. Yeme içme düzeninize dikkat edip, hayatınızdan alkol ve sigarayı çıkararak kanser riskini önemli oranda düşürebilirsiniz. Bunların yanı sıra her evde bulunan temizlik ürünlerine karşı da çok dikkatli olmalısınız. Çünkü bazı temizlik ürünleri dört kanser türüne davetiye çıkarıyor.

Haber 22-10-2022 20:25

Prostat kanserine kalkan oluyor: Haftada iki porsiyon tüketin!

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Prostat kanseri, normal bir prostat hücresinin DNA'sındaki anormal değişiklikler sonucunda gelişir. Prostat kanseri, sıklık bakımında dünyada yüz binde 28 iken ülkemizde bu oran biraz daha fazla olup, yüz binde 37’dir. Bazı uzmanlara göre doğru yiyecekleri yiyin ve prostat kanseri riskinizi azaltabilirsiniz.

Haber 19-10-2022 16:40

Cinsel ilişkinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Tehlikeli hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Cinsel ilişki hem erkekler hem de kadınlar için hayatın önemli bir parçası olarak görülüyor. Cinsel ilişkinin sadece haz vermek konusunda faydası olduğu düşünülüyor ancak bu konu doğru olarak bilinen büyük yanlışlar arasında bulunuyor. Seksin sağlık için birçok faydası bulunuyor. İşte cinsel ilişkinin sağlığa faydaları...

Haber 26-09-2022 08:52

'Bende olmaz' demeyin: Belirti vermez, beklemeye gelmez! 50 yaş üstü erkekler dikkat: Prostat kanseri riski yaşla beraber artıyor!

Prostat kanseri riskinin yaşla birlikte arttığı bilinse de daha erken yaşlardaki görülme oranını hafife almamak gerekiyor. 50 yaş öncesi her 350 erkekten biri bu hastalıkla tanışıyor. 50-60 yaş aralığında 52 erkek, 65 yaş üstünden sonra her iki erkekten biri tanı alıyor. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhis çok önemli. Uzmanlar, ailesinde prostat kanseri olanların 40 yaşından itibaren kontrollere başlaması gerektiğini vurguluyor.

Haber 20-09-2022 19:35

Bu şekilde yiyorsanız tehlike büyük! Kanser riskinizi artırıyor

Günümüzde en sık görülen hastalıklardan olan kansere yakalanan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Değişen yaşam koşulları kanserin oluşmasında büyük rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre beslenme düzeniniz kanser riskini artırıyor. Kanser riskini düşürmek için yaşam alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Haber 18-09-2022 10:38

İdrar şikayetlerine dikkat: Prostat kanseri için önceden uyarı veriyor!

Prostat kanseri erkeklerin en sık yaşadığı kanser türleri arasında bulunuyor. Prostat kanseri özellikle belirli bir yaşın üzerindeki erkekler için büyük risk oluşturuyor. Prostat kanserini erken teşhis etmek hayatınızı kurtarabiliyor. İdrar şikayetleri prostat kanseri için önceden uyarıcı olabiliyor.

Haber 15-09-2022 10:48

Prostat kanserinden erken tedaviyle kurtulabilmek mümkün

Prostat kanserinden erken tedaviyle kurtulabilmek mümkün

Yurthaber 13-09-2022 16:39

En sık yaşanan ölüm nedenleri arasında: Çok fazla yanlış bilgi içeriyor! Bunları yapmanıza gerek yok

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasına bulunuyor. Ölümcül sonuçlara neden olabilen kanserin çok tehlikeli çeşitleri bulunuyor. Erkeklerde sıklıkla görülen prostat kanseri de kansere bağlı ölümlerde ikinci sırada yer alıyor. Toplumda prostat kanseri ile ilgili yanlış bilinen çok sayıda bilgi var. İşte o yanlış bilgiler...

Haber 13-09-2022 11:12

Eksikliği çok kötü sonuçlara yol açabilir! Kanser riskini artırıyor

Vitamin eksiklikleri oldukça göz ardı edilen sağlık sorunları arasında bulunuyor. Vitaminler daha sağlıklı ve zinde olmamız, hastalıklardan korunmamız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar özellikle D vitamini eksikliğinin yol açtığı hastalıklar hakkında uyarıyor.

Haber 11-09-2022 09:56

Van'da idrardan prostat kanserini tespit eden tanı kiti geliştirildi

Prostat kanseri şüphesi olan hastaların idrar örneğinin incelendiği kit, bir günde sonuç vererek hastaların daha erken tedaviye başlamasını sağlıyor - Genetik Mühendisi Oğuzhan Aydınözü: - "Biz farklı bir gen üzerinden çalıştık. Burada da yüzde 99,8 bir doğruluk payı elde ettik"

Yurthaber 10-09-2022 12:13

Bu şekilde uyuyorsanız sorun büyük: Horlamak hem çevrenizi hem de sağlığınızı tehdit ediyor! Kanser riski ile önemli bağlantısı bulunuyor

Horlamak horlayan kişiden çok çevresini rahatsız ediyor. Ancak horlayarak uyuyan birçok kişi yetersiz solunum gibi nedenlerle uykularından yorgun bir şekilde uyanıyor. Yapılan araştırmalar genellikle önemsiz görülen horlama sorununun çok çeşitli kanser türleri ile bağlantısı olduğunu buldu.

Haber 06-09-2022 09:53

Riskten hızla uzaklaşmak için ayda 21 kez...

Erkeklerde en sık rastlanan kanser türü olan prostat kanseri ile ilgili ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Araştırma, erkekleri prostat kanserinden korumanın yeni bir yolunu keşfetti. Bilim insanlarının açıklamalarına göre, düzenli olarak boşalan erkeklerin prostat kanserine yakalanma ihtimali diğerlerine göre yüzde 33 daha az.

Haber 03-09-2022 07:04

Her yemekte tüketin! Cinsel gücü artırıyor, prostat riskini düşürüyor

Toplum içerisinde pek fazla konuşulmasa da birçok erkek iktidarsızlık yaşıyor. Cinsel güçte yaşanan değişimler erkeklerin kendilerini kötü hissetmelerine neden oluyor. Çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişen bu değişimleri doğal gıdalar ile önlemek mümkün. Domatesin içerisinde yer alan likopen cinsel gücünüze güç katacak.

Haber 31-08-2022 10:46

Önceden önleminizi alın: Bu kişiler risk altında! Lenfödem hastalığında dikkat edilmesi gerekenler

Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödem hastalığı son yıllarda görülme sıklığı artan hastalıklar arasında bulunmaktadır. Yaşamı oldukça etkileyen bu hastalığı önceden teşhis etmek önemlidir. Vücudun belirli yerlerinde bulunan şişkinliklere dikkat ederek fil hastalığını erken teşhis edip doğru tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.

Haber 25-08-2022 15:27

Bir de bu şekilde yemeyi deneyin: Cinsel performansı artırıyor! Çiğ sarımsak yemenin faydaları nelerdir?

Sarımsak mutfakta sıklıkla kullanılan gıdalar arasında yer alıyor. Yemeklerin lezzetine lezzet katan sarımsağın sağlık için sayısız faydası bulunuyor. Sarımsağın sağlık üzerindeki etkilerini artırmak için çiğ şekilde tüketilmesi öneriliyor. Peki sarımsağın faydaları nelerdir? İşte cevabı…

Haber 23-08-2022 14:59

Hayatınızı kurtarın! 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtileri

Kanser çağımızın ölümcül hastalıklarından. Kanser korkutucu olsa da önceden teşhis ve yeni tedavi yöntemleri ile tedavi sürecini çok daha iyi geçirmek mümkün olabiliyor. Kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar 8 ölümcül kanserin en yaygın belirtilerini söyleyerek bilinçli olmanız hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 22-08-2022 09:10

50 yaş üstü erkekler dikkat! Prostat kanseri riskini artırıyor

Prostat kanseri erkeklerin yakalandığı en riskli kanser türlerinden. Ölüme yol açan prostat kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor. Uzmanlar özellikle 50 yaş üstü erkeklerin prostat kanseri için tedbir almaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Prostat kanserinden korunmak için beslenme düzenine dikkat etmek ve düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek gerekiyor.

Haber 19-08-2022 09:38

Sadece bir avuç yemeniz yeterli! Kabak çekirdeği faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği sevilerek tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Kabak çekirdeğinin öyle faydaları var ki duyanlar şaşırıyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan kabak çekirdeğini yeme miktarına dikkat etmek gerekiyor. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 17-08-2022 09:12

Sakın içmeyin! Beklemiş pet şişelerdeki sular kansere yol açıyor

Doktorlar her seferinde su içmenin önemini vurguluyor. Su içmek başta böbrekler olmak üzere organlarımız için hayati önem taşıyor. Ancak içilen sulara dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar araçta beklemiş suları içmemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 15-08-2022 11:06

Bunlardan birini bile yaşıyorsanız doktora koşun: Ağrı, zorlanma, sertlik... Prostat kanseri belirtileri nelerdir?

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinin başında geliyor. Her 8 erkekten birinde prostat kanseri olduğu tahmin ediliyor. Her kanser türünde olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhis hayati önem taşıyor. Farkındalığı artırıp erken teşhis edilmesi için prostat kanseri belirtilerine hâkim olmak çok önemli. Son evrelere gelene kadar tespit edilmesi zor olan prostat kanserini erkenden fark etmenin yolları...

Haber 02-07-2022 09:22

Mastürbasyon erkeklerin hayatını kurtarıyor! Kadınlarda ise...

Cinsel uyarılma ve zevk için kadınların ve erkeklerin genelde yalnız başına yaptığı mastürbasyonun sağlığa olan faydaları şaşırtıyor. Cinsel anlamda zevk vermenin yanı sıra ruh halini ve özgüveni artıran mastürbasyon aynı zamanda uyku düzenini iyileştirir. Mastürbasyonun erkeklerde prostat kanseri riskini azalttığı da ortaya çıktı.

Haber 22-06-2022 12:11

Her şeyin fazlası zarar! Bunları yemek kanser riskinizi arttırıyor

Beslenme şekli sağlığı etkileyen en önemli faktörler arasında üst sırada yer alıyor. Uzmanlar sağlıklı beslenmenin önemini her seferinde vurguluyor. Sağlığı etkileyen yiyeceklerin sadece yağlı, şekerli gıdalar olduğu düşünülüyor ancak sağlıklı sanarak fazladan yediğiniz bazı yiyecekler de kanser riskinizi arttırıyor.

Haber 11-06-2022 14:45

Bu kişilerin prostat kanseri olma riski 3 kat daha fazla!

Meme kanseri özellikle kadınların en sık yaşadığı kanser türleri arasında üst sırada yer alıyor. Genetik faktörlerin oldukça etkili olduğu meme kanseri ailede prostat kanseri olma riskini de arttırıyor. Erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olan prostat kanseri riski ailede meme kanserine yakalanan varsa artıyor.

Haber 23-05-2022 14:30

Prostat kanseri için etkili tedavi! Çok daha hızlı...

Yaygın erkek hastalıkları arasında bulunan prostat kanseri endişeye sebep oluyor. Özellikle belirli yaşın üzerinde olan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riski artış gösteriyor. Prostat kanserinde yeni tedavi yöntemleriyle daha etkili ve daha az yan etkili tedaviler bulunuyor. Prostat kanserinde erken teşhis etmek için düzenli kontrollerin yapılması gerekiyor.

Haber 16-05-2022 16:32

İngiltere'de araştırma: İdrardaki bazı bakteriler agresif prostat kanserinin belirtisi olabilir

İngiliz bilim insanları, agresif prostat kanseri ile bağlantılı idrar bakterilerini belirlediklerini açıkladı. Uzmanlar, keşfin bu tehlikeli tümörleri tespit etme ve önlemede yeni yöntemler sağlayabilmesini umuyor.

Haber 12-05-2022 12:54

Akciğer, kolon, meme ve prostat kanseri riskini artırıyor! Kesinlikle uzak durun

Trans yağların zararları artık dünya çapında bilinen bir gerçek. İnsan sağlığına onlarca zararı olan trans yağların kullanımı maalesef devam ediyor. Kalp hastalıklarından obeziteye kadar birçok hastalığın sebebi olan trans yağların akciğer, kolon, meme ve prostat kanseri gibi kanser türleriyle ilişkili olduğu ortaya çıktı.

Haber 23-04-2022 10:39

İngiltere'de araştırma: İdrardaki bazı bakteriler agresif prostat kanserinin belirtisi olabilir

İngiliz bilim insanları, agresif prostat kanseri ile bağlantılı idrar bakterilerini belirlediklerini açıkladı. Uzmanlar, keşfin bu tehlikeli tümörleri tespit etme ve önlemede yeni yöntemler sağlayabilmesini umuyor. Bakterilerin kansere mi yol açtığı yoksa sadece ek bir gösterge mi olduğunu söylemek için ise henüz çok erken.

Haber 20-04-2022 14:00

Dünyaca ünlü teknik direktör Louis Van Gaal, kansere yakalandı!

Hollanda Milli Takımı'nın dünyaca ünlü teknik direktörü Louis Van Gaal, prostat kanserine yakalandığını açıkladı ve "Oyuncuların haberi olmadan geceleri hastaneye gidiyordum" dedi.

Spor 04-04-2022 12:50

Et değil adeta kimyasal bomba! Zehir saçıyor

Salam ve sosis gibi işlenmiş etlerin sağlıksız olduğu bilinen bir gerçek. Kuru et, tuzlanmış et, konserve etler de aynı şekilde. Çok sayıda kalp hastalığı ve kanser rahatsızlıklarını işlenmiş etlerin tetiklediği araştırmalarla ortaya çıktı. Taze görünmesi için kimyasal ürünlerle harmanlanan bu etlerin zehir dolu içeriklerini öğrenince uzak duracaksınız.

Haber 17-03-2022 08:34

Çok sık görünüyor: Özellikle 40 yaş üstü erkekler dikkat!

Erkeklerde en sık rastlanan kanser türlerinden olan prostat kanseridir, 40 yaşından sonra tüm erkeklerin yılda 1 defa prostat kanseri muayenesi olması gerekir. Prostat kanserinin sebebi tam olarak belirlenemese de risk faktörlerinin çok iyi biliniyor. Prostat kanseri, akciğer kanserinden sonra erkeklerde en sık görünen kanser türüdür. Risk faktörleri yaş, ırk, çevre ve irsî olarak değişmektedir. Çevre faktörleri değiştirilebilir.

Haber 15-03-2022 11:40

Örümcek ağının mucizevi etkisi! Kanseri…

Örümcek ağları hijyenik görünmediği gerekçesiyle evlerde temizlenip atılıyor. Örümceklerin evinde bulunmasını istemeyen örümceklerden korkan insanlar bu ağlara müdahale ediyorlar. Fakat örümcek ağının kanser üzerindeki mucizevi etkisini biliyor muydunuz? İşte örümcek ağının etkileri…

Haber 14-03-2022 15:25

Tuvalet alışkanlığınız yüzünden canınızdan olabilirsiniz

Herkesin tuvalet alışkanlıkları farklıdır. Hayat tarzı, beslenme şekli ve hareketsizlik sindirim sisteminin nasıl çalıştığına dair en önemli unsurlardır. Ancak uzmanlar bazı durumlarda, normal olduğunu düşünmenize rağmen aslında normal olmayan bazı tuvalet alışkanlıkları konusunda ciddi uyarılarda bulunuyorlar.

Haber 08-03-2022 07:08

Robotik cerrahi ile kan sulandırıcı ilaçları kesilmeden ameliyat edilen hasta sağlığına kavuştu

Robotik cerrahi ile kan sulandırıcı ilaçları kesilmeden ameliyat edilen hasta sağlığına kavuştu

Yurthaber 04-03-2022 15:19

Prostat kanserini erken tespit etmek mümkün!

Prostat kanseri erkeklerin en risk altında olduğu kanser türleri arasında üst sırada yer alıyor. Her hastalıkta olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor. Son çıkan yöntemlere göre prostat kanseri yüzde 95 erken tespit edilebiliyor.

Haber 28-02-2022 11:38

Prostat kanseri idrar testi ile teşhis edilecek! Bu keşifle biyopsiyi tarih olacak

Prostat kanserinde teşhis için idrar testi geliştiren araştırmacılar, biyopsi olmadan kanserin miktarını tespit edebildiklerini açıkladı. Prostat kanseri için geliştirilen idrar testinin İngiltere’de East Anglia Üniversitesi araştırmacıları tarafından pilot çalışma ile gerçekleştirildiği öğrenildi.

Haber 04-11-2021 15:28

Prostat kanseri nedenleri nelerdir, korunmak için ne yapmak gerekir? İşte doğru bilinen yanlışlar

Prostat kanseri her 7 erkekten 1'inin kapısını çalıyor. Prostat kanseri nedenleri kesin olan belirlenemese de obezite, kolesterolden zengin besinlere yönelmenin hastalığa neden olduğu biliniyor. Genetik faktörlerin de risk teşkil ettiği prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen ikinci kanser olarak biliniyor. Bu kadar yaygın olması da konu hakkında merak edilenlerin artmasına neden oluyor. Peki prostat kanserinden korunmak için ne yapmak gerekiyor? İşte prostat kanserinde bilinmesi gerekenler.

Haber 16-09-2021 13:51

Ölüm yıldönümünde anılıyor: Harun Kolçak kimdir? Harun Kolçak neden öldü?

Popüler müziğin unutulmaz isimleri arasında yer alan Harun Kolçak, ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anılıyor. 90’lı yılların sevilen isimlerinden olan Harun Kolçak özellikle, ‘Gir Kanıma’, ‘Gitme Seviyorum’ ve ‘Yanımda Kal’ gibi şarkılarla hafızalara kazındı. 62 yaşında hayatını kaybeden başarılı sanatçı, aynı zamanda iyi bir de söz yazarıydı. Harun Kolçak’ın ölmeden önce sosyal medyada yaptığı son paylaşım ise sevenlerini oldukça üzmüştü.

Magazin 19-07-2021 00:22

Türk doktorun ‘ağrısız biyopsi’ tekniği tıp literatüründe: Prostat kanserinin erken teşhisine bir adım daha yaklaşıldı

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Suat Bolat tarafından uygulanan ‘ağrısız prostat biyopsi’ tekniği, uluslararası tıp dergisinde yayımlanarak, ‘inflate’ adlıyla tıp literatürüne girdi. Doktor Bolat, uygulanan teknik sayesinde, hastaların, biyopsi korkusu ve çekincelerinin ortadan kalktığını, prostat kanserinin erken teşhisine de bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.

Haber 28-05-2021 10:23

Prostat nedir, prostat büyümesi belirtileri nelerdir? Prostat kanseri tanısı ve tedavisi nasıl olur?

Prostat erkeklerde bulunan mesanin altında ve penisin arka bölümümde bulunan bir organdır. Prostatı şekil olarak portakala benzetebiliriz.Kabuğu ve meyve kısmı vardır. Meyve kısmının içeriye doğru büyüyerek yolu kapatmasına ve idrarla yapma ilgili sıkıntıların oluşmasına prostat büyümesi denir. Prostat kanseri, değerlerin yüksek olmasıyla fark edilir. Peki prostat kanseri tedavisi nasıl yapılır? Prostat ameliyatı ne zaman yapılır? İşte konu ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 26-05-2021 14:39

Prostat orgazmı ne demektir?

Çoğu kişinin duyduğu zaman “Prostat orgazmı nedir?” diye sorduğu soruyu bu yazımızda yanıtlıyoruz. Prostat orgazmıyla ilgili her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haber 29-12-2020 11:35