Protez Haberleri

Samsun'da kenevir kumaşından hafif ve dayanıklı protez soketi üretildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ortez Protez Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mahmut Yaran, bir yıl süren araştırma sonucunda kenevir kumaşından, piyasadakilere oranla daha hafif ve daha dayanıklı protez soketi üretti.

Yurthaber 28-02-2024 11:03

Protezleriyle ayağa kalkan Songül, sağlık çalışanı olmak için kolları sıvadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde günlerce enkaz altında kalan, iki bacağı ampute edilen ve Etlik Şehir Hastanesi'nde uygulanan protezleri sayesinde yeniden ayağa kalkan 20 yaşındaki Songül Göksu, sağlık çalışanı olma hayaliyle hastanede üniversite sınavına hazırlanıyor.

Yurthaber 24-01-2024 11:22

20 yıl gençleşmesini sağlayan saç dönüşümüyle hayran bıraktı! Hayatımı tamamen değiştirdi

Saç dökülmesi nedeniyle yaşanan kelleşmenin erkeklerin yaşadığı bir sorun olduğu düşünülse de bu durum kadınlarda da sıklıkla görülüyor. Özellikle yaş ilerledikçe artan saç dökülmesi ve kelleşme çok daha yaşlı görünmeye neden oluyor. 78 yaşındaki Brenda Vickers, saç çıkartma sürecini paylaştı.

Kadin 22-05-2023 09:38

Gaziantep'teki ortez protez atölyesi depremzedeler için mesai yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ortez-Protez Uygulama ve Eğitim Atölyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde uzuvlarını kaybeden afetzedelerin protez ihtiyacını gidermek için çalışma yürütüyor.

Yurthaber 09-03-2023 11:02

Gaziantep'te genç depremzedenin kırılan protez bacağı yenilendi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen yerlerden, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremde protez bacağı kırılan İbrahim Halil Yıldırım'a, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri yardım etti.

Yurthaber 08-03-2023 12:43

Türkiye'de ilk kez bu kadar fazla uzuv kaybı yaşandı! Depremin ardından proteze doğan ihtiyaç giderek artıyor

Depremin ardından yaşanan olumsuzlukların etkisi hala devam ediyor. Enkaz altından çıkartılan birçok depremzedenin uzuv kaybı yaşadığı biliniyor. Türkiye'de ilk kez bu kadar fazla sayıda uzuv kaybı yaşandığını paylaşan Prof. Dr. Evrim Coşkun, depremin ardından artan protez ihtiyacına dikkat çekti.

Haber 06-03-2023 14:25

Bacağı kırılan koyun için yaptılar! Profilciydim, protezci oldum

Bursa’nın İznik ilçesinde bacağı kırılan koyun veteriner tarafından sanayide bulunan profilci dükkanına getirildi. Profil ustası; koyun için özel bir aparat tasarladı. Profil Ustası Mesut Acar, “Profilciydim, protezci oldum” dedi.

Haber 19-01-2023 10:43

Kalça protezi karnından çıktı! Doktorları bile gözlerine inanamadı 'Karnıma girse fark ederim diye düşündüm ama...'

74 yaşındaki Ömer Demir'in başına gelen doktorları bile şaşkına çevirdi. Ağrılarından şikayetçi olan Demir'i, iki kalça protezi operasyonundan sonra doktorlar tekrar ameliyat etmek istedi. Demir istemeyince kalçasındaki protez vücudunda hareket etmeye başladı. Nihayetinde Demir'in protezinin baş kısmı karnından diğer parçası da bacağından çıkarıldı. Demir, "Neredeyse karnına girecek’ dediler, benim tuhafıma gitti. Protez karnıma girse farkında olmam mı dedim, ameliyat olmadım." dedi.

Haber 19-01-2023 10:38

Evde yapacağınız en kolay nail art! Herkes nerede yaptırdığınızı soracak

Kadınlar için ellerinin ve tırnaklarının görünümü oldukça büyük önem taşıyor. Özellikle son yıllarda artan kalıcı ve protez ojeler farklı nail art görünümleri sunuyor. Ancak bu uygulamalara para vermeden evde kolayca nail art yapabilirsiniz. Tırnağınızda gökkuşağı görünümünü kolayca elde edeceğiniz bu yöntemde istediğiniz renkleri uygulayabilirsiniz.

Kadin 15-01-2023 11:42

Rejim saldırısında kollarını yitiren Suriyeli Diyab, protez desteğiyle yaşama tutunmak istiyor:

"Bulunduğum duruma alıştım ancak şu anda protez kola ihtiyacım var. Günümü Kur'an okuyarak ve ders dinleyerek geçiriyorum" - "Telefonu burnumla kullanıyorum. Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını dilimle çeviriyorum"

Haber 27-10-2022 14:49

Doktorlar bile şaşırıyor: Cinsel ilişki sırasında yapılan fanteziler ölümle sonuçlanıyor! En ilginç fantezi deneyimleri

Toplumda bir tabu olarak görülen cinsel ilişki üzeri kapalı bir kutu olarak biliniyor. Seks sırasında yapılan sıra dışı olaylar ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Dünya üzerinde çok farklı cinsel ilişki fantezileri bulunuyor. Doktorlar hastaneye gelen şaşırtıcı seks mağdurlarını kayıt altına alıyor. İşte en ilginç cinsel ilişki fantezileri ve ölümcül sonuçları...

Haber 02-10-2022 08:36

Pençe-Şimşek operasyonu gazisi sporla yaşama bağlandı

Gazi Yusuf Deli: "Her Türk gencinin istediği gibi benim de hedefim milli takımdır. İnşallah Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nda ülkemi temsil etmek istiyorum"

Yurthaber 01-10-2022 11:08

Adanalı 8 yaşındaki Muhammed protez bacakla yürüyecek

Hayırseverlerin desteğiyle protez bacağa kavuşmayı bekleyen Muhammed Erol: - "Protez bacaklarıma kavuştuğumda futbol oynayacağım. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim"

Yurthaber 15-08-2022 19:38