Psikiyatri Haberleri

Psikiyatri uzmanından önemli tavsiye! 'İlk başta geldiklerinde hep bir endişe olur...'

Kayseri Şehir Hastanesi’nde Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan Dr. Muhammet Emin Dağüstü, psikiyatri hastalarının doktora geldiklerinde hep bir endişesinin olduğunu söyleyerek, “Hepimizin psikiyatriye başvuran hastalar gibi parçaları vardır” dedi.

Kadin 19-02-2024 17:53

Psikiyatri nasıl yazılır? Psikiyatri mi pisikiyatri mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan psikiyatri kelimesi ''psiko'' ve ''atri'' sözcüklerinin birleşmesiyle meydana gelir. Latincede psiko ruh ve bilinç anlamı taşırken, atri de bilim anlamına gelir. Türkçeleştirilirken ruh bilimi olarak çevrilen bu sözcük, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde literatüre girmiştir. Bu bilim dalında uzman olan kişilere ise psikiyatrist denir. Yabancı kökenli olmasından kaynaklı yazılışı sıklıkla merak edilen bir kelimedir. Peki, psikiyatri nasıl yazılır?

Egitim 19-11-2023 18:50

Türkiye'nin konuştuğu FETÖ'cü psikiyatrist skandalında yeni detaylar! Çocuklara yaptıkları dehşete düşürdü, mesajlar ortaya çıktı: Tuvalette kendimi ısırdım

FETÖ'cü psikiyatri profesörünün çocuklara ve ailelere yaptıkları Türkiye'nin gündemine oturdu. 17 yaşındaki bir kızın aylar süren terapide yaşadığı korku filmi gibi süreci arkadaşlarına bir ses kaydı ile anlattığı ortaya çıktı. M.Ç. "Bana Ketamin verip babamın bana tecavüz ettiğine inandırdı. Ben inanmak istemedim direndim. Tuvalete gidip kendi kendimi ısırdım, kollarımı morarttım ama olmadı, direnemedim. Babam kâbuslarıma girmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Haber 20-09-2023 08:00

Özel sağlık sigortası psikolog karşılar mı? Özel sağlık sigortaları psikolog/psikiyatri desteği sağlar mı, neleri kapsar?

Ruh sağlığı için özel sağlık sigortası kapsamında özel bir poliçe oluşturulmuştur. Bu sigorta poliçesinin kapsamı şirketten şirkete değişiklik gösterir. Bu nedenle psikolog giderlerinin limitleri ile ilgili özel sağlık sigortasına dair net bir şey söylenemez. Özel sağlık sigortasının içinde bulunan teminatlara göre psikolog ve psikiyatri masrafları sigorta tarafından belli bir oranda karşılanabilir. Peki, özel sağlık sigortası psikolog karşılar mı?

Haber 02-02-2023 15:20

Psikiyatri

Psikiyatri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Psikiyatri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Konya'da oğlu tarafından darbedilen kişi hayatını kaybetti

Konya'da oğlu tarafından darbedilen kişi hayatını kaybetti

Yurthaber 13-08-2022 22:19