Psikoloji Haberleri

90 yaşına merdiven dayayan profesör dinçliğin formülünü açıkladı! Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurmuştu

Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 yaşında olmasına rağmen üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün 1 saat yürüyüp, haftada bir gün pilates yapıp gençlere örnek oluyor.

Haber 18-03-2024 13:51

Mevsimsel farklılıklar ruh sağlığını bozuyor! Kadınlarda daha fazla görülüyor

Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, mevsim değişikliklerinin ruh sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Kadin 20-02-2024 10:10

Psikoloji nasıl yazılır? Psikoloji mi pisikoloji mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili sözcük sayısı açısından oldukça zengin bir dil olarak ifade edilmektedir. Türk dili içerisinde yabancı kökene sahip birçok farklı sözcük bulunmaktadır. Bu kelimelerin yazımında yaygın olarak yazım yanlışı görülebilmektedir. Sözcüklerin yazımında hataya düşmemek için sözlük sitelerinden faydalanılması gerekmektedir. Bu noktada yazım şeklinde çoğunlukla hata yapılan sözcüklerden biri psikoloji kelimesidir. Peki, psikoloji nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-01-2024 18:19

Çift terapisi nasıl yapılır? Çift terapisi kaç dakika sürer?

İletişim, insanın hayatı boyunca kendini ifade edebilmesi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Her birey duygu ve ihtiyaçlarının anlaşılmasını ister. Sağlıklı ilişkilerin kurulabilmesi ise sadece iyi bir iletişimle sağlanır. Bazı durumlarda hatalı iletişimden kaynaklanan problemler, bireylerin anlaşılmadığını hissetmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda soruna değil, çözüm aramaya odaklanmak gerekir.

Kadin 16-12-2023 20:18

EMDR terapisi nedir? EMDR tedavisi nasıl yapılır?

Terapi birçok insanın yaşamında olumlu değişiklikler yaratma potansiyeline sahip güçlü bir araçtır. Yaşadığımız zorluklar, stresler ve duygusal yüklerle baş etmek, içsel dengeyi bulmak ve daha sağlıklı bir zihinsel durum elde etmek için terapi, bireylere kapsamlı bir destek sunar. Bu destek sadece zorlukları değil aynı zamanda kişinin içsel gücünü ve potansiyelini keşfetmesini de amaçlar.

Haber 25-11-2023 22:01

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Okunması gereken en iyi psikoloji kitapları 2023

Psikoloji, insanın hem fiziksel hem mental sağlığına büyük oranda etki eden bir bilim dalı. Kişi mental olarak ne kadar iyiyse beden sağlığı da bir o kadar iyi hale gelir. Son yıllarda edinilen bilgilerle birlikte psikolojiye duyulan ilgi de günden güne artıyor. Psikoloji bilim dalını yeterince anlamak için okunması gereken psikoloji kitapları mevcut. Bu kitapları okuyarak farkındalık kazanabilirsiniz. En iyi psikoloji kitapları hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı sonuna kadar okuyun!

Haber 02-03-2023 15:39

Eskişehir'e yerleştirilen depremzedelere uzmanlardan psikolojik destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler, Eskişehir Şehir Hastanesinde oluşturulan "Afet Psikolojik Destek Polikliniği"ndeki uzmanlar tarafından uygulanan tedavilerle yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışıyor.

Yurthaber 24-02-2023 11:46

Çarpıntı, ölüm korkusuna neden oluyor! Uzman isim açıkladı: İşte deprem sonrası psikolojik travmayla baş etmenin yolları

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevresindeki 10 ili de etkileyen yıkıcı deprem tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Birebir yaşayanlar kadar yaşamayanları da derinden üzen, aşırı çaresizlik ve güvensizlik hissini oluşturan asrın felaketinde, psikolojik bunalımların daha kolay atlatılabilmesi için uzman isim açıklama yaptı. İşte deprem sonrası psikolojik travmayla baş etmenin yolları...

Haber 13-02-2023 15:03

Depremi çocuklara nasıl anlatmalıyız? Deprem sonrası psikolojik ilk yardım nasıl yapılır? Uzmanı uyardı: Deprem sonrasında çocukların ruh sağlığını korumak için...

Türkiye 6 Şubat sabahında korkunç manzaralara tanıklık ederek yeni güne uyandı. Yaşanan felaketin sonrasında çocukların ruhsal sağlığını korumak için kişilerin yaklaşımı daha büyük önem taşımaya başladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Doğangün deprem sonrasında çocuklara psikososyal yaklaşımın nasıl olması gerektiğini anlattı.

Trend 13-02-2023 12:09

Deprem sonrası çocuğunuza olan iletişiminiz çok önemli! Önce kendinizden başlayın...

Depremin sarsıcı etkileri psikolojik olarak da birçok probleme sebep olabiliyor. Depremin ardından yaşanan travmaları aşmak adına doğru müdahalelerin yapılmaması kalıcı zararlara neden olabiliyor. Uzmanlar depremden ve deprem görüntülerinden etkilenen çocuklarla kurulan iletişime dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı.

Haber 09-02-2023 15:15

Bu testi yalnızca psikologlar çözebilir!

Psikolojik rahatsızlıklar herkesin başına dönem dönem gelebiliyor. Bizi bu zaman dilimden kurtaran ve sağlıklı bir şekilde yaşamamızı sağlayan kişiler ise psikologlar, terapistler ve psikiyatriler oluyor. Kimimiz onlardan seanslar alıyor ve hayatımızı yoluna koyuyoruz kimimiz ise onların önerileri ile hayatımızı daha da iyi bir hâle getirebiliyoruz.

Trend 29-12-2022 15:35

Anne ve babalar dikkat! Hareketleriniz çocuğunuzda sosyal fobiye neden oluyor

Anne ve baba olmak çok büyük sorumluluk olarak görülüyor. Çocukların hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı için oldukça bilinçli olmak gerekiyor. Gözden kaçan hatalar çocukta geri dönülmez sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar anne ve babaların çocuklarının psikolojisi için uzak durmaları gereken davranışları belirtti.

Haber 22-09-2022 10:16

Birini gerçekten tanımak için dört dakika yeter!

Birinin gerçekten nasıl biri olduğunu bilmek ister misiniz? Onlarla dört dakika sohbet edin! Kısa konuşma, temel kişilik özelliklerini ortaya çıkarabilir. Araştırmacılar, katılımcıların sadece dört dakika boyunca yabancılarla çevrimiçi sohbet etmesini istedi. Sonrasında birlikte iki kişilik stratejik oyun oynamaları istendi. Dört dakika içinde kişilik izlenimi edindiklerini keşfettiler. Ve bu izlenimler, oyunları nasıl oynadıklarını etkiledi.

Haber 03-09-2022 10:24

Senin psikolojini tanımlayan ifadenin ne olduğunu söylüyoruz

Herkesin kendine has takıntıları vardır. Seninkinin ne olduğunu daha önce düşünmediysen yanıtlayacağın bu sorular senin nasıl bir psikolojide olduğunu söyleyecek.

Trend 17-08-2022 16:43

Akıllarda tek bir soru var: Sütyen takmak mı daha sağlıklı takmamak mı?

Eski zamanlardan beri kullanılan sütyenlerin birçok farklı çeşidi bulunuyor. Kadınların birçoğu göğüslerinin daha güzel ve dik görünmesi adına sütyen kullanmayı tercih ediyor. Ancak sütyenden rahatsız olup takmayan da bir sürü kişi bulunuyor. Sütyenin görüntüsünden çok sağlıkla olan ilişkisi merak uyandırıyor. Sütyen takmanın sağlıklı mı sağlıksız mı olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 23-06-2022 09:44

Aklımıza ilk olarak ‘anneler’ gelse de… Babaların çocuk gelişiminde önemli rolü

‘Çocuk gelişimi’ denildiğinde aklımıza ilk olarak anneler geliyor. Bunun nedeni ise hamilelik, doğum ve emzirme gibi süreçlerin anneye ait olması. Ama aynı zamanda toplumsal cinsiyet rolleri de etkili oluyor kuşkusuz. Her kız çocuğunun ilk oyuncağının bebek olmasının yanı sıra kardeşler ile kuzenlerin bakım süreçlerine dahil edilmesi gibi etkenler nedeniyle çocuk bakımı ve gelişiminde anneler daha ön plana alınıyor.

Haber 16-06-2022 13:46

Başarılı ve zayıf karneye doğru yaklaşımda 4’er püf noktası!

Günümüzde aileler çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için akademik başarı ile ilgili maddi manevi yoğun uğraş veriyor. Bu durum çocuklarından derslerle ilgili beklentilerinin de artmasına yol açıyor. Karne ise bu beklentinin en somut bulmuş hallerinden birisi olarak görülüyor. Ancak dikkat!

Haber 15-06-2022 14:00

Dişleri nedeniyle alay konusu olmuştu! Düzelttirmek için...

Diş tüm görünüşü değiştiren en önemli etkenler arasında bulunuyor. Dişin güzel ve sağlıklı olması daha iyi bir görünüm sağlanmasına yardımcı olurken iletişimim bile daha etkili olmasını sağlıyor. Yeni Zelandalı Evan Hill dişlerindeki bozukluk nedeniyle yıllarca zorbalığa uğradı. Dişlerini yaptırmak milyon dolara mal oldu.

Haber 09-06-2022 12:27

Ebeveynler bu durumu göz ardı etmeyin! Çocukların psikolojisini etkiliyor

Çocukların sağlığı ve psikolojileri oldukça önem taşıyor. Bu konuda ebeveynlerin oldukça sorumluluk sahibi olmaları gerekiyor. 2 yaş sendromu çocukların psikolojisi için oldukça etkili bir süreç. Çocuklarda görülen 2 yaş sendromunun belirtilerinin göz ardı edilmemesi ve bu konuya bilinçli yaklaşılması gerekiyor.

Kadin 06-06-2022 17:39

Psikolojinin ve uyku düzeninin bozulmasına yol açıyor

Sıcak havaların gelmesi özellikle bu sene çok büyük bir istekle beklendi. Ancak sıcak havalar oldukça bunaltıcı olabiliyor. Birçok hastalığa sebep olabilen sıcaklıklar nedeniyle psikolojiniz ve uyku düzeniniz bozulabilir. Yaz aylarında görülen bunaltıcı sıcaklıklar suç işleme oranlarında bile artışa neden olabiliyor.

Haber 06-06-2022 15:44

Depresyona, psikolojiye ne iyi gelir? Evde depresyona en iyi gelir, depresyon iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Vücutta fiziksel olarak oluşan hastalıklar, belirli bazı semptomları ortaya çıkardıkları için bu hastalıklara tanı koymak kolaydır. Ancak ne yazık ki insanlar sadece fiziken hastalanmaz. Hastalıkların bir de psikolojik tarafı vardır. Doktorlardan alınan destek dışında depresyona, psikolojiye ne iyi gelir? Evde depresyon tedavisini destekleyen yöntemler var mıdır? Bu noktada ilk akla gelen yöntem besin tüketimidir. Depresyona iyi gelen besinler nelerdir?

Haber 24-05-2022 17:42

En çok görülen psikolojik rahatsızlık! Kadınlarda 2 daha fazla görülüyor

Depresyon çağımızda görülen en büyük psikolojik rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Her yaştan, cinsiyetten, kesimden insan depresyona yakalanabiliyor. Uzun süren depresyon süreci kişinin yaşamını oldukça olumsuz etkiliyor. Uzmanlar kadınların erkeklere oranla 2 kat daha fazla depresyona girdiğini belirtiyorlar.

Haber 25-04-2022 10:15

Anne-bebek ilişkisi yaşam boyu sürüyor! Doğru ilişki nasıl kurulmalıdır?

Bireylerin psikolojik ve sağlık gelişimlerinde en etkili dönemlerden olan 2 yaşa kadar olan süreçte yaşanılanlar tüm hayatı etkiliyor. Bu süreçte ebeveynlerin sorumluluğu çok büyük önem taşıyor. Özellikle anne- bebek arasındaki ilişki tüm yaşamı etkileyen önemli etkenler arasında bulunuyor. Peki annenin bu süreçte bebeği ile ilişkisi nasıl olmalıdır?

Kadin 11-04-2022 17:28

İmdat, evde birileri var, beni öldürecekler Çığlıklar sonrası mahalle ayağa kalktı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde dün gece saatlerinde tüm mahalleyi ayağa kaldıran bir olay yaşandı. 36 yaşındaki M.Y. balkonun demir korkuluklarına çıkarak “İmdat, evde birileri var, beni öldürecekler, kadın öldürüyorlar, kurtarın beni.” diyerek çığlıklar attı. Çığlıkları duyan mahalleli ise seferber oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından balkondan alınan kadının psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Öte yandan evde de kimsenin bulunmadığı ortaya çıktı.

Haber 21-03-2022 21:08

Dikkat! Çocuklarda travmalara neden oluyor

Son günlerde Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kritik savaş tüm dünya tarafından takip ediliyor. Savaşın etkileri merakla ve korkuyla izleniyor. Ebeveynler bu korkularını ister istemez çocuklarına yansıtabiliyorlar. Çocuklar savaş görüntüleri ve anne babalarının kullandıkları ifadeler nedeniyle travmalar yaşayabiliyorlar. Uzmanlar çocukların savaş ile alakalı travmaları hakkında uyarıyor…

Haber 01-03-2022 15:04

Arda Kural kimdir, aslen nereli? Ünlü oyuncu ekranlara mı dönüyor? Arda Kural kaç yaşında?

Seneler önce kariyerine ilk olarak Kral TV'de VJ olarak başlamış olan ve sonrasında Eyvah Kızım Büyüdü, Kuzenlerim, Lise Defteri gibi pek çok dizide rol alan Arda Kural, yaşadığı psikolojik sorunlar ile gündeme gelmişti. Şimdilerde verdiği kilolarla dikkat çeken ünlü oyuncunun eski haline dönmesi dikkat çekti. Peki Arda Kural kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Ünlü oyuncu ekranlara mı dönüyor? İşte hayatı ve merak edilenler...

Magazin 01-03-2022 09:50

Rusya’nın Ukrayna saldırısı herkesi bu hale getirdi! Dikkat edilmezse...

Bir süredir geliyorum diyen savaş Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla patlak verdi. Rusya'nın Ukrayna’yı ateş altında bıraktığına dair haber ve videolarla uyanmak dünyanın her yerinde yaşayan insanlarda birçok duyguyu harekete geçirdi. Uzmanlar, yaşanan pandemi ve şimdi de Ukrayna Rusya savaşıyla insanlarda endişe, korku ve panik duygusuyla birlikte bunalma duygularını tetikleyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haber 25-02-2022 07:46

Kahveyi sade içiyorsanız size kötü bir haberimiz var!

Kahvenizi sütsüz ve şekersiz içmeyi mi seviyorsunuz? Nedense toplumda kahveyi şekersiz ve sütsüz içenler bunu özellikle belirtmeyi seviyor. Artık bu durumu sürekli dile getiremeyebilirler. Son yapılan araştırmalara göre kahveyi sütsüz ve şekersiz tercih edenlerin psikopat ve sadist olma riskinin daha fazla olduğu açıklandı.

Haber 22-02-2022 15:09

Bozuk mental sağlık sporda başarısızlığa neden oluyor

Mental sağlığın bozulması pek çok şeyi etkiliyor. Mental sağlığın bozulması sadece ruhsal olarak değil zihinsel ve fiziksel olarak da yıpratıcı oluyor. Olumsuz etkiler günlük yaşantıyı ve aktiviteleri de etkiliyor. Araştırmalara göre sağlıklı psikolojinin sporcuların başarılı olmasında ve bu başarıyı sürdürmelerinde oldukça önemli bir yeri var.

Haber 21-02-2022 17:10

Alışmak durumları daha kötü hale getiriyor…

Yaşanan olumsuz durumların kabullenilmesi ve bu durumlara alışılması onlardan kurtulmak için çabalanmamasına neden oluyor. Kontrol dışı gelişen olayları umursamamak ve inkar etmek onları daha büyük bir problem haline getirerek çözülmesini zorlaştırıyor.

Haber 21-02-2022 13:18

Travmaları atlatmak için acil...

Travmatik olaylar yaşanmasının ardından kişilerde ciddi sorunlara yol açan psikolojik problemler oluşabiliyor. Bu psikolojik problemleri daha kolay çözmek ve oluşmasını engellemek adına travma sonrasında psikolojik ilk yardım yapılması gerekiyor. Travmatik olaylara anında müdahale edilmemesi daha büyük sorunlara yol açabiliyor.

Haber 21-02-2022 12:45

Estetik yaptırma isteğinin psikolojisi! Nedenine inanamayacaksınız

Günümüzde toplumun estetik operasyonlara olan bakış açısı değişti. Gün geçtikçe kendine estetik müdahalelerde bulunanların sayısı özellikle gençler arasında artış gösteriyor. Bu artışın nedeni büyürken yaşanan kusurluluk ve değersizlik inancı olabilir. Gençler toplum tarafından kabul görmek, sevilmek için estetik operasyon yaptırmaya yöneliyorlar.

Haber 15-02-2022 14:16

Aşırı düşünenler… Psikolojik problem olabilir!

Aşırı düşünmek, ister istemez yapılan kişiye zarar veren davranışlar arasında bulunuyor. İnsanlar aşırı düşünmek ile problem çözme arasındaki farkı kaçırabiliyorlar. Aşırı düşünmek psikolojik bir problem olabilir! Eğer aşırı düşünüyorsanız bu sorunu çözmek için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

Haber 09-02-2022 16:49

Covid-19 psikolojimizi de olumsuz yönde etkiliyor!

Son iki yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sadece fiziksel değil ruhsal olarak da sağlığımızı kötü yönde etkiliyor. Günlük yaşantımızda sıkıntı yaratacak duygu durumlarına sebep olabiliyor. Bu durumlar sadece bizi değil çevremizi de zor durumda bırakıyor.

Kadin 02-02-2022 15:20

Yeni yılda yenilenmenin 12 püf noktası! Mutlu ve huzurlu bir yaşam için...

2022 yılına girmeye sayılı günler kaldı… Hemen hepimiz; heyecan, mutluluk, hüzün, pişmanlık ve umutla geçen yılımızın değerlendirmesini yapıyoruz... Yeni yıl için yeni kararlar alıyor, bu doğrultuda planlarımızı uygulamaya başlıyoruz… Çünkü yeni yıl çoğumuz için yeni bir başlangıç demek! Her yıl hayatımızı yeniden gözden geçirmemizin ise ortak bir nedeni var; daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmek!

Haber 30-12-2021 17:53

Kapıyı açınca gördüğüne inanamadı! Evini ateşe verip salonda uzandı

Şanlıurfa'da psikolojik problemler yaşayan şahıs, evini ateşe verdi. Alevleri görenlerin yardıma koştuğu evden içeri girenler karşılaştığı manzarayla bir şok daha yaşadı. Komşularla birlikte kapıyı açan Ayşegül U., eşinin evi yaktıktan sonra salona geçerek uzandığını gördü. 30 yaşındaki Hasan U.'yu yanmaktan komşuları kurtarırken, evinde kullanılabilecek tek bir eşya bile kalmadığını gören Ayşegül U., büyük üzüntü yaşadı.

Haber 12-12-2021 16:16

Antidepresan ilaç kullanırken bunlara dikkat!

Antidepresan, ekonomik sorunlar, zorlu yaşam koşulları vb sebeplerle yaşanan psikolojik yakınmalar nedeniyle pandemi sürecinde kullanımı artışa geçen ilaçlardan oldu. Ancak antidepresan ilaç kullanılırken birçok kritere dikkat etmek gerektiğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan, antidepresanın yan etkileri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 01-12-2021 14:55

Açken neden sinirli oluruz?

Açlık esnasında yaşanan sinirlilik durumu çoğu kişinin başına gelmiştir. Peki bu neden kaynaklanır? Açken sinirli olma nedeninin reaktif hipoglisemi sorununu işaret edebileceğini söyleyen Diyetisyen Aysima Duygu Aksoy, sorunun aşılması için beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Haber 16-11-2021 10:15

Burun psikolojik soruna da neden oluyor!

Fizyolojik olarak yaşamak için temel zorunluluklarımız arasında yer alan nefes alıp verme, beslenme için koku duyusunu hissetmeyi sağlayan burun, vücudun dışa açılan burun içi kılları sayesinde de vücudu mikroorganizmalardan koruyan bir organdır. Ancak tüm bunların yanı sıra burun, yüzün ortasında bulunan ve çıkıntılı bir organ olduğundan en dikkat çeken noktadır. Bu nedenle de estetik dokunuşlar düşünüldüğünden daha büyük etkiler yaratır.

Haber 28-10-2021 08:52

Norveç'teki korkunç oklu saldırıdan çarpıcı detaylar

Norveç'in Kongsberg kasabasında, dün bir marketin yakınında oklu saldırı düzenleyen Danimarkalı 37 yaşındaki Espen Andersen Brathen'in, yıllardır zihinsel sorunlar yaşadığı ortaya çıktı.

Haber 14-10-2021 22:58

Nevzat Tarhan kimdir, aslen nereli? Nevzat Tarhan ne iş yapıyor ve kaç yaşında?

Türk hekim, psikiyatrist ve nöropsikolog olarak bilinen Nevzat Tarhan'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Üsküdar Üniversitesi'nin kurucu rektörü olarak da bilinen Tarhan, Türkiye'de ilk nöropsikiyatri hastanesinin de yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Peki Nevzat Tarhan kimdir, aslen nereli? Nevzat Tarhan ne iş yapıyor ve kaç yaşında? İşte merak edilenler...

Haber 13-10-2021 23:31

Ümraniye'de ilginç olay! Psikolojim bozuldu diyen İETT şoförü yolcuları indirmek istedi

Ümraniye’de bir İETT şoförü "Ben raporluyum, psikolojim bozuldu" diyerek vatandaşları otobüsten indirmek istedi. Şoförün, kendisine tepki gösteren vatandaşa da "Vergiyi bana mı veriyorsun ulan. Benim kaç tane raporum var biliyor musun" demesi dikkat çekti. Yaşanan tartışma anları cep telefonu kamarasına yansıdı.

Haber 13-10-2021 10:07

Bir elin tamamen bağımsız hareket etmesini tanımlayan nörolojik bir hastalık: Yabancı El Sendromu

Teknolojinin gelişimi ve tıp dünyasındaki ilerleme ile birlikte DNA’nın şifresi keşfedildi. Bu keşif hastalıkların ve genetik bozuklukların nedenleri, semptomları ve olası tedavilerine yönelik çalışmaların hızlanmasını sağladı. Ancak tıp dünyasını halen şaşırtmaya devam eden kimi hastalıklar da mevcut. Bu hastalıklardan biri olan “Yabancı El Sendromu” nadir görülen nörolojik bir rahatsızlık olarak kabul ediliyor.

Trend 12-10-2021 15:40

Pandemide ruh sağlığı bozulan çocuklara nasıl yaklaşılmalı?

Koronavirüs pandemisi yetişkinler kadar çocukların psikolojisini de etkiledi. Arkadaşlarıyla görüşemeyen, sokağa çıkamayan çocuklarda yeme bozuklukları ve ekrana bakma sürelerinde artış yaşandı. Peki pandemi sürecinde yaşam rutini ve ruh sağlığı bozulan çocuklara nasıl yaklaşmak gerekir?

Kadin 11-10-2021 09:44

Obezite nedenleri arasında ruh sağlığı da var! İşte ilişkisi

Obezite beden sağlığını bozarak hastalıklara kapı aralayan bir sağlık sorunudur. Son zamanlarda giderek artış gösteren obezite sorunu, yalnızca fiziksel değil psikolojik zararlar da verir. Kişilerin ruh sağlığını olumsuz etkileyen obezite ile ilgili uyarılarda bulunan Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan, ruhsal hastalıkların kilo ile ilişkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber 30-09-2021 12:32

Pozitif çocuk yetiştirmenin formülü nedir?

Pozitif çocuk yetiştirebilmek için pozitif disiplin yöntemine başvurmamız gerektiğini belirten Eğitimci Can Uysal, mutlu çocuk yetiştirme konusu hakkında bilgilerini aktardı.

Kadin 21-09-2021 08:38

Dikkat çeken araştırma: Koronavirüs geçirenlerin yüzde 75'inde var

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde açılan Post Covid Polikliniği'nde, hastalığı geçiren kişilerin iyileştikten sonra devam eden semptomları ve yaşadıkları psikolojik sorunlar takip ediliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emel Azak Karali "İnceleme yaptığımız hastaların yüzde 75'inin semptomlarının hâlâ devam ettiğini gördük" dedi.

Haber 17-09-2021 12:21

Çocukların okula uyumu konusunda ebeveynlere düşen görevler

Koronavirüs pandemisinde evde zaman geçiren çocuklar 1,5 yıl aranın ardından okula döndü. Pandemi boyunca tüm tehlikelerden korunmaya çalışan çocuklar, artık yeni bir dünyaya adım atıyor. Tüm yıllardan farklı bir okula dönüş süreciyle karşılaşan çocukların uyum konusunda sıkıntı çekmemesi için de en büyük görev ebeveynlere düşüyor. Peki ebeveynlerin bu noktada neler yapması gerekiyor? Psikolog ve Oyun Terapisti İnci Peşkircioğlu konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 06-09-2021 11:55