Pusula Denizanasi Haberleri

Oy zarfa nasıl konulur? Yanlış oy kullanan seçmene yeni pusula verilir mi?

Seçim döneminde oy kullanma hakkına sahip olan bireyler, seçmen olarak tanımlanmaktadır. Seçmenlerin seçim günü sandık başına gidip oy kullanması önemli bir vatandaşlık görevi olarak bilinmektedir. İlk kez oy kullanacak olanların oy kullanımı hakkında bilgi sahibi olması da bu noktada önemlidir. Oyların yanlış ya da hatalı kullanılması ise oyların geçersiz sayılmasına yol açabilir. Peki oy zarfa nasıl konulur, yanlış oy kullanan seçmene yeni pusula verilir mi?

Haber 2024-03-31 05:35:36

Rekor İstanbul'da! Oy pusulası yeniden dizayn edildi, o detay dikkat çekti

31 Mart yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken kullanılacak oy pusulası da kamuoyuyla paylaşıldı. En uzun oy pusulasının 97 santimetre ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için basılan pusula olduğu aktarıldı. AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, İstanbul'da kullanılacak oy pusulasının yeniden dizayn edildiğini belirterek yenilikleri açıkladı.

Haber 2024-03-07 17:45:53

Fatih Portakal’dan canlı yayında oy kullanma provası! İlginç anlar yaşandı: ‘Çarşaf gibi 3 tane oy pusulası var’

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 23 gün kaldı. AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi başta olmak üzere bu seçimde 36 parti yarışacak. Bağımsız adaylar da eklendiğinde her bir pusula yaklaşık 1 metreyi geçiyor. Fatih Portakal da bu duruma dikkat çekmek için canlı yayında oy kullanma provası yaptı ortaya ilginç anlar çıktı. Portakal, ‘Çarşaf gibi 3 tane oy pusulası var gerçekten zor bir iş’ diyerek dikkat çeken uyarılarda da bulundu.

Haber 2024-03-07 09:01:17

İstanbul için 52 aday yarışacak! 31 Mart'ta çarşaf gibi pusula olacak

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için aday listeleri seçim kurullarına teslim edildi. Buna göre İBB için 52 aday seçimde yarışacak.

Haber 2024-02-21 09:59:11

Görenleri şaşırtan anlar! Hırsızlık şüphelisi, bazanın içinden çıktı

Diyarbakır’da ‘Pusula’ adı verilen eş zamanlı hırsızlık operasyonunda, aralarında 19 yıl önce İstanbul’da kuyumcu soygununda o dönem 300 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan şüphelilerden O.G.’nin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin baza içerisinde yakalandığı anlar kameraya yansıdı.

Haber 04-02-24 12:10

Maltepe sahilinde görüldü! Tam 4 metre... Pusulasını şaşıran 'pusula denizanası' için uzmanlar uyardı: Zehirli!

İstanbul'daki Maltepe sahilinde görülen dev denizanası panik yarattı. 4 metre uzunluğundaki denizanasının 'pusula denizanası' olduğunu açıklayan uzmanlar, vatandaşları uyardı. Söz konusu denizanasının zehirli olduğunu belirten uzmanlar, temas halinde yapılması gerekenleri açıkladı.

Haber 18-06-23 08:34

Marmara'da da görülmeye başlandı! Vatandaşlar dikkat: 'Çok zehirli'

Kuzey Denizi ve Akdeniz’de görülen Pusula denizanaları, Marmara Denizi’nde de görülmeye başlandı. Büyükçekmece Sahilinde daha çok rastlanan deniz analarının zehirli oldukları biliniyor. Maltepe sahilinde de metreye ulaşan dev Pusula denizanasına rastlandı.

Haber 15-06-23 13:35

Hangi oylar geçersiz? Yanlış oy kullanan kişi ne yapacak, yeni pusula alabilecek mi? İşte oyların geçersiz sayılacağı haller

Hangi oyların geçersiz sayılacağı hakkında araştırmalar hız kazandı. Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Seçimde bugün yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanacak. Seçimde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor. Peki, Hangi oylar geçersiz olacak?

Haber 28-05-23 13:14

Kadın girişimciler Pusulada dijitalleşecek

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptığı iş birliği kapsamında, dernek tarafından oluşturulan "Pusula Online Girişimcilik Atölyesi"ne "Dijitalleşme Modülü" eklendi.

Yurthaber 25-05-23 12:14

Sahilde görülürse bunu tavsiye ederim diyerek anlattı... Marmara Denizi'nde tedirgin eden 'pusula denizanası' tehdidi! Zehri ona göre daha etkili

Çanakkale Boğazı'nda da görülen zehirli pusula denizanaları, Marmara Denizi'nde de artış gösterdi. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, görüntüsüyle tedirgin eden, bahar aylarında görünürlüğü artan pusula denizanalarıyla ilgili "Zehir olarak diğer Marmara Denizi'nde yaygın olarak görülen beyaz denizanasına göre zehri daha etkili. Mümkünse dokunulmaması, karşılaşılırsa dikkat edilmesi gerekir. Sahilde görülürse dokunulmamasını tavsiye ederim" dedi.

Haber 24-05-23 12:06

Çok sayıda görüntülendi! Dikkat çeken uyarı... Temas edilmemelidir

Balıkesir’in Erdek ilçesinde ve Kapıdağ yarımadası çevresindeki kıyılarda çok sayıda pusula denizanası görüntülendi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Mustafa Sarı'dan ise "pusula denizanası" uyarısı geldi. Sarı, "Bugün 20 metre kıyı şeridinde 73 adet saydım! Balıkları korumaz, kirliliği azaltmazsak benzer başka türlerin artışına da şahit olmak zorunda kalacağız" diyerek uyarıda bulundu.

Haber 16-05-23 15:58

Bu canlı ile sakın temas etmeyin! Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike: Pusula denizanası

Çanakkale Boğazı'nda, zehirli pusula denizanası sayısı son bir yılda hızla arttı. Balık popülasyonunu olumsuz etkileyen bu tür, insan sağlığı için de oldukça tehlikeli. Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu, "Bu tür denizanalarının etoburdur. Daha çok balık yumurtaları ve larvalarla beslendiği için sayıları arttıkça, o bölgedeki balık popülasyonunun zayıflamasına da neden oluyorlar" dedi. Prof. Dr. Türkoğlu, teması halinde pusula denizanalarının insan sağlığı içinde tehlikeli olduğunu belirterek, uyardı.

Haber 02-05-23 17:30

Altın fiyatlarında pusula bozuldu! Ons 2.000 doların üzerine çıktı, gram yükselişte: Dev banka ‘düşüşün habercisi’ diyerek duyurdu…

Ons altın fiyatı yeniden 2000 doların üzerine yükselirken, gram altın fiyatı da bu yükselişten destek alarak 1.225 TL seviyelerine çıktı. Altın, yön bulmakta zorlanırken İngiliz banka Standart Chartered’a göre ons kanadında, tüm zamanların en yüksek seviyelerinin görüldüğü ifade edildi. Ancak uzmanlar görülen bu seviyelerin altın fiyatları için düşüşün habercisi olduğunu dile getirdi. İşte Kapalıçarşı verileri ile gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları ve anlık, canlı, güncel rakamlar...

Finans 04-04-23 13:52

Sabancı Holding'in 6 aylık konsolide net karı 16,3 milyar lira oldu

Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper: - "Sabancı Topluluğu olarak, küresel çapta yaşanan belirsizlikler ve bu belirsizliklerin getirdiği zorlu koşullara rağmen, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeyi pusula kabul ederek yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz"

Yurthaber 12-08-22 10:26

Sanofi Türkiye'nin Hep Birlikte Güçlüyüz projesine Altın Pusula ödülü

Sanofi Türkiye, çalışan memnuniyetini en yüksek seviyede tutmak, çalışanların kariyer ve bireysel gelişimlerini desteklemek, onlara güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sunmak için fark yaratan projeleri hayata geçiriyor

Yurthaber 08-07-22 10:08

Mastercard, Altın Pusula Sürdürülebilirlik ödülünü aldı

Mastercard, Altın Pusula Sürdürülebilirlik ödülünü aldı

Yurthaber 06-07-22 10:26

Sabancı Vakfı'nın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü filmi altın pusula kazandı

Sabancı Vakfı'nın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü filmi altın pusula kazandı

Yurthaber 04-07-22 17:21

Açılış için gün sayan Barbaros Hayreddin Paşa Camisi'ndeki denizcilik simgeleri

Temeli 3 Temmuz 2020'de atılan caminin yıl sonuna doğru hizmete girmesi planlanıyor - Gemi dümeni şeklinde yapılan, 20 bin kişi kapasiteli caminin ana kubbesinde İbrahim Suresi'nin 32. ayetinin üç boyutlu hattı yer alırken, ortada ise pusula figürü bulunuyor

Yurthaber 04-07-22 11:43

Aksigorta’nın Dijital Güvenlik Platformu’na Altın Pusula ödülü

Aksigorta’nın Dijital Güvenlik Platformu’na Altın Pusula ödülü

Yurthaber 01-07-22 14:51

Denizlerin korkulu rüyası ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Temas ederseniz...

Son günlerde Marmara Denizi'nde sıkça rastlanan pusula denizanaları bu kez de Yalova açıklarında görüntülendi. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, zehirli pusula denizanaları ile ilgili vatandaşları uyardı. Müdürlükten yapılan uyarıda, "Gerek kıyıda gerek denizde görüldüğünde temas edilmemelidir." ifadelerine yer verildi.

Haber 09-06-22 18:22

Yalova sahillerinde zehirli pusula denizanası görüldü

Denizanasıyla temas halinde amonyak, sirke veya tuzlu suyla ilk müdahalenin ardından sağlık kuruluşuna gidilmesi öneriliyor

Yurthaber 09-06-22 14:35

İstanbul'da 'pusula denizanası' paniği! 'Vatandaşların şuna dikkat etmesi gerekiyor' diyerek açıkladı

İklim değişikliğine bağlı Büyükçekmece kıyıları başta olmak üzere Marmara Denizi’nde görülen zehirli ‘Pusula Deniz Anası vatandaşları endişelendirdi. Deniz analarının nadir olarak görüldüğünü belirten İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ahmet Yavuz Karaca, "Vatandaşların şuna dikkat etmesi gerekiyor. Denize girdiklerinde bu renkte bir deniz analarından uzak durmaları gerek. Dokunmamaları gerek. Dokundularsa eğer tatlı suya sürmemeleri gerek." dedi.

Haber 08-06-22 10:05

Kolları 1 buçuk metreyi buluyor! Marmara Denizi’nde zehirli pusula denizanası paniği

Marmara Denizi’nde pusula denizanası paniği yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda müsilaj sorunuyla boğuşan Marmara Denizi, şimdi de kolları 1 buçuk metreye kadar uzayabilen zehirli pusula denizanası patlamasıyla karşı karşıya. Tekirdağ ve İstanbul sahillerinde görüntülenen pusula denizanası hakkında bilgi veren uzmanlar, temas halinde o bölgenin sirkeyle yıkanması gerektiğini belirtti.

Haber 02-06-22 10:07

Denizde büyük tehlike! Uzmanlar Pusula denizanalarına karşı uyardı: Sakın dokunmayın

Atlantik Okyanusu'nda, Akdeniz'de, Ege Denizi'nde ve son olarak da Marmara'da görülen Pusula denizanaları Tekirdağ kıyılarında görülmeye devam ediyor. Uzmanlar bu canlılarla karşılaşanları dokunmamaları yönünde uyardı.

Haber 31-05-22 16:30

Dünyanın en zehirli türleri arasında! Tekirdağ'da görüntülendi: Temas edilmesi halinde...

Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahillerinde görüntülenen, dünyanın en zehirli türleri arasında yer alan pusula denizanaları vatandaşlarda endişe uyandırdı. Uzmanlar, zehirli denizanalarına dokunulmaması çağrısında bulundu. İşte haberin detayları...

Haber 25-05-22 17:04

Vokal ne demek? Vokal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Vokal kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Vokal kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:47

Sırsız ne demek? Sırsız kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Sırsız kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Sırsız kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:45

Tahmis ne demek? Tahmis kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Tahmis kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Tahmis kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:44

Pik ne demek? Pik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Pik kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Pik kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:42

Pusula ne demek? Pusula kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türkçe dilini geliştirmek ve bu dil üzerine incelemeler yapmak üzere kurulmuştur. Yabancı kelimelerin Türkçeleştirilmesi için çalışmalar yapan TDK, aynı zamanda kelimelerin kökeni ve anlamı üzerine de incelemelerini sürdürmektedir. Merak edilen kelimelerin anlamında bu nedenle TDK açıklamaları izlenmektedir. Yaygın olarak araştırılan Pusula kelimesi ne anlama gelir? TDK’ya göre Pusula ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:40

Om ne demek? Om kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Om kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Om kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:38

Mandal ne demek? Mandal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Mandal kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Mandal kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:36

Merdane ne demek? Merdane kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Merdane kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Merdane kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:33

Hırsız ne demek? Hırsız kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Hırsız kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Hırsız kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:29

Moskof ne demek? Moskof kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Moskof kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Moskof kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:29

Misket ne demek? Misket kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Misket kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Misket kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:29

Kova ne demek? Kova kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Kova kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Kova kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:27

Kolon ne demek? Kolon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Kolon kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Kolon kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:27

Körfez ne demek? Körfez kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Körfez kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Körfez kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:26

Çökertme ne demek? Çökertme kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan çökertme kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre çökertme kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:22

Didon ne demek? Didon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Didon kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Didon kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:20

Denli ne demek? Denli kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Denli kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Denli kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:20

Ay ne demek? Ay kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Ay kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Ay kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:18

Baklan ne demek? Baklan kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Baklan kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Baklan kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:15

Diril ne demek? Diril kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Diril kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Diril kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:13

Dürü ne demek? Dürü kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Dürü kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Dürü kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:12

Durağan ne demek? Durağan kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Durağan kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Durağan kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:12

Östrojen ne demek? Östrojen kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan östrojen kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre östrojen kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:11

Takık ne demek? Takık kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Takık kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Takık kelimesi ne demektir?

Egitim 24-05-22 10:11