Rahim Kanseri Haberleri

Uzman isimden kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmenin yolu! Hızla ilerleyebilir, on yıllar boyunca hareketsiz kalabilirler

Kanser kendini her zaman bariz belirtilerle ve açık belirtilerle belli etmez. Aslında pek çok kişiye yalnızca rutin tıbbi muayeneler veya diğer sağlık sorunlarına yönelik araştırmalar sırasında tanı konur. Bunun nedeni, hastalığın birçok formunun erken aşamalarda sessizce gizlenmesidir. Kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmek iyileşme oranının da yükselmesini sağlıyor.

Haber 05-04-2024 11:17

Ağlayarak imzaladı, yasak olmasına rağmen apar topar ameliyata alındı: Haberi olmadan yumurtalıkları alındı! İzmir'de tıp merkezinde skandal

Çocuk sahibi olma kararı üzerine gittiği tıp merkezinde Ayla Şahinel'e rahim kanseri olduğu söylendi ve kadın büyük bir skandalla karşılaştı. Apar topar ameliyata alınan Şahinel'in operasyonda iddiaya göre haberi olmadan yumurtalıkları da alınmıştı! Yumurtalıklarından olan Şahinel "Doğurganlığımı, üreme organlarımı elimden aldılar benim" derken gözyaşlarına boğuldu. Üstelik tıp merkezindeki skandal bununla da sona ermemişti.

Haber 20-08-2023 08:40

Meme kanserinin bir numaralı sorumlusu! Her evde var: Hemen kurtulun

Kanser herhangi bir zamanda herhangi birinde ortaya çıkabilir. Ancak tamamen bu sinsi hastalığın insafına kalmış değilsiniz. Yeme içme düzeninize dikkat edip, hayatınızdan alkol ve sigarayı çıkararak kanser riskini önemli oranda düşürebilirsiniz. Bunların yanı sıra her evde bulunan temizlik ürünlerine karşı da çok dikkatli olmalısınız. Çünkü bazı temizlik ürünleri dört kanser türüne davetiye çıkarıyor.

Haber 22-10-2022 20:25

Saçınıza bu işlemi yapıyorsanız hemen vazgeçin: Kanser riskini artırıyor! Brezilya fönü zararlı mı?

Özellikle kadınlar saç bakımına oldukça önem veriyorlar. Saçlarının daha güzel ve bakımlı görünmesi için çeşitli uygulamalar yaptırıyorlar. Kuaförde yapılan brezilya fönü ve keratin bakımı gibi kimyasal içeren düzleştirmeler saçların çok daha bakımlı durmasını sağlasa da kanser riskini artırıyor.

Kadin 18-10-2022 09:47

Rahim Kanseri

Rahim Kanseri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Rahim Kanseri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dikkat! Rahim kanserine yakalanma riskini arttırıyor

Kadın hastalıkları arasında bulunan rahim kanseri ciddi sonuçlara neden oluyor. Rahim kanserinden korunmak için düzenli bir yaşam ve muayene olmak gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre fazla kilo rahim kanserine yakalanma riskini oldukça arttırıyor. Rahim kanserine yakalanma riskinizi azaltmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Kadin 11-05-2022 12:22

Milyonlarca kişinin en sevdiği içeceğin kansere karşı koruyuculuğu bilimsel olarak kanıtlandı

Rahim zarında gelişen rahim kanseri hakkında yapılan yeni bir araştırmada ilginç bulgular elde edildi. Japonya’da yapılan araştırma sonuçlarına göre; kahve içen kadınların içmeyen kadınlara göre rahim kanserine yakalanma riski yüzde 29 daha az.

Haber 22-01-2022 15:45

Bir araştırmaya göre HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. Lancet isimli tıp dergisinde yayımlanan araştırma, aşının İngiltere'de 2008 yılında genç kızlara uygulanmaya başlamasının ardından meydana gelen gelişmeleri inceledi.

Haber 04-11-2021 11:46

Jinekoloji kanserlerinde belirtileri göz ardı etmeyin! Bu öneriler hayat kurtarıyor

Meme kanseri gibi en yaygın görülen kadın kanserlerine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri belirtilerine dikkat çekerek hayat kurtaran önerilerde bulundu.

Haber 08-09-2021 15:53

Gülay kimdir, gerçek adı nedir? Şarkıcı Gülay'ın hastalığı nedir? İşte sağlık durumu

90’lı yılların ünlü isimlerinden Gülay, daha önce iki kez kansere yakalandı. Umudunu hiç Kaybetmeyen Gülay, yakalandığı iki kanseri de yenerek tekrar hayata tutundu. Cesaretin Var Mı Aşka? Şarkısı ile bir döneme damga vuran başarılı sanatçıdan tekrar kötü haber geldi. Ünlü şarkıcı yeniden kansere yakalandı.

Magazin 10-06-2021 18:47

Rahim kanseri nedir? Rahim kanseri belirtileri nelerdir? Risk faktörleri nelerdir?

Menopoz her kadının yaşadığı özel ve doğal bir süreçtir. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkilendikleri bu dönem hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olunması olası risklere karşı hazırlıklı olmak anlamına da geliyor. Özellikle en sık görülen kanser türlerinden biri olan rahim kanseri menopoz sonrasında daha riskli bir noktaya ulaşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 27-05-2021 16:16

Uzmanlardan rahim kanseri uyarısı! Menopoz sonrasında ortaya çıkıyor, sayı hızla artıyor

Rahim kanserinin en sık görülen jinekolojik kanser olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadir Cömert, hastalığın menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda sıkça görüldüğünü söyledi.

Haber 08-03-2021 11:43

Aşırı kilo rahim kanseri nedeni

Kadınlarda rahim kanserinin en önemli nedenlerinden birinin aşırı kilo olduğu bildirildi.

Haber 12-04-2009 12:08

Erken yaşta cinsel ilişki rahim kanserine yol açıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Altıntaş, erken yaşta cinsel ilişkiye giren kadınların rahim kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Haber 05-04-2007 12:04

Rahim kanserini biliyor musunuz?

Kadınlarda adet olmak ve çocuk doğurmak için gerekli olan rahim aynı zamanda bazı kanserlerin de sebebi olabilir. Jinemed Sağlık Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, Mynet okurları için yazdı.

Haber 25-11-2006 00:40

Türkiye'de rahim kanseri neden artıyor?

'Pap smear' kadın kanserlerinde çok önemli bir tarama testidir. Rahim ağzı ve vajinadan dökülen hücrelerin bir fırça yardımı ile toplanıp, özel bazı maddelerden geçirildikten sonra mikroskopla izlenmesi demektir. Jinemed Sağlık Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, Mynet okurları için yazdı.

Haber 16-11-2006 00:35

Rahim kanseri hakkında bilinçlenin

Kadınlarda adet olmak ve çocuk doğurmak için gerekli olan rahim aynı zamanda bazı kanserlerin de sebebi olabilir. Rahmin, rahim ağzı ve rahmin üst kısmı olan 2 tane temel bölümü vardır. Rahim ağzı kanserleri genellikle cinsel ilişkiye geçtikten sonra sperm yaptığı bazı etkilerle olmaktadır. Ne kadar erken cinsel hayata başlanır ve ne kadar doğum yapılırsa riskte o kadar artış söz konusudur.

Haber 21-09-2006 06:29

Rahim kanserini önleyici aşı uygulanacak

Almanya'da gelecek yıldan itibaren rahim kanserini önleyici aşı uygulanacak. Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği tarafından "Gençlik Evi"nde kadın hastalıklarıyla ilgili düzenlenen bir konferansta, 2007 yılından itibaren kanser riskini önleyebilmek amacıyla yeni bir aşının uygulanacağı bildirildi.

Haber 11-09-2006 14:16

Jinekolojik Check-Up nedir? Neleri kapsar?

Senede 1 kere yapılması gereken jinekolojik testlerdir. Özellikle risk grubu kadınlarda kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Risk grubu: anne-baba- kızkardeş-erkekkardeş gibi yakınlarında kanser hastalığı olan kadınlardır.

Haber 28-02-2005 05:44

Domates, rahim kanserini önlüyor

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü, ABD'deki Maryland ve Wayne State Üniversiteleri ile Karmanos Kanser Enstitüsü'nün yaptıkları ortak araştırma sonucu, domatesin, rahim kanserini önlediği tespit edildi.

Haber 30-11-1999 00:00