Ramazan Ayı Haberleri

Siirt'te yaklaşık 9 asırlık camide mukabele geleneği

Siirt'te, Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan ve 895 yıl önce inşa edilen ata yadigarı Ulu Cami, geleneksel mukabele geleneğine ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 20-03-2024 10:23

Afyonkarahisar'da ramazan etkinlikleri sürüyor

Afyonkarahisar Valiliğinin düzenlediği ramazan etkinlikleri devam ediyor.

Yurthaber 18-03-2024 07:50

6 ay gece 6 ay gündüz olan yerlerde oruç nasıl tutulur? Kutup bölgelerinde oruç nasıl tutulur?

Ramazan ayı ve oruç ibadeti ile ilgili detaylar her zaman araştırma konusu olmuştur. Oruç ibadetinin gerçekleştirildiği günlerde, farklı coğrafi bölgelerde bulunan Müslümanların ibadet durumları da merak edilmektedir. Bunların başında ise 6 ay gece 6 ay gündüz olan yerlerde, kutup bölgelerinde nasıl oruç tutulacağı yer alır. Peki, kutup bölgelerinde oruç nasıl tutulur?

Haber 15-03-2024 02:25

Güllacın tarihçesi: Güllacın hikâyesi nedir? Güllaç Türk tatlısı mı, neden ramazanda yenir?

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte birçok Ramazan lezzeti marketlerde veya fırınlarda yerini almaya başlar. Bu aya özel lezzet tercihlerinden biri olan güllaç tatlısı, yüzyıllardır ülkemizde ve ramazan ayını yaşayan bölgelerde tüketilmektedir. İftar sofralarında yerini alan, yemekten sonra çay saatlerine eşlik eden güllaç çok sayıda kişi tarafından hafif ve leziz bir tatlı olarak tüketilmektedir. Peki güllacın hikayesi nedir?

Yemek 15-03-2024 02:12

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemine devam ediyor.

Yurthaber 12-03-2024 13:37

Gastronomi kentinin 11 ay beklediği lezzet: Ramazan kahkesi

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Yurthaber 11-03-2024 14:49

Öğrenciler, çalışanlar... Herkes bu haberi bekliyor! Bayram tatili kaç gün olacak: Kritik 'Pazartesi' detayı

11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı. 30 günün ardından mübarek aya bayramla veda edilecek. Tatil yapmak isteyenler, öğrenciler, çalışanlar ise şimdiden bayram tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Turizmciler de konuya dahil olarak 9 günlük tatil istedi. Seçim, bayram, nevruz ve paskalyanın arka arkaya gelmesiyle turizmciler tatil sezonunun erken başlamasını ümit ediyor.

Finans 11-03-2024 10:01

İzmir'de itfaiyeciler ve fırın çalışanları ilk sahuru görev başında yaptı

İzmir'de itfaiye personeli ve fırın çalışanları ramazan ayının ilk sahurunu görev başında yaptı.

Yurthaber 11-03-2024 07:38

Oruç Baba Türbesi nerede? Oruç Baba Türbesi'ne nasıl gidilir? Oruç Baba Türbesi adresi ve yol tarifi

Oruç Baba Türbesi, Müslümanların, bilhassa Ramazan ayının ilk günü ve son haftası sıklıkla ziyaret ederek iftar yaptığı, manevi bir değere sahip mekânlardan sadece birisidir. Oruç Baba'nın hakkında kesin bilgiler olmasa da kendisinin çeşitli hikâyeleri bulunan bir derviş olduğu bilinir. İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Oruç Baba türbesi, Ramazan ayında ise yoğun ilgi görmektedir. Peki, Oruç Baba Türbesi'ne nasıl gidilir?

Haber 10-03-2024 19:15

Oruç Baba kimdir, Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır? Oruç Baba'nın hikâyesi

Fatih'te bulunan Oruç Baba Türbesi, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren dualarının gerçekleşeceğine inanan kişiler tarafından ziyaret edilir. Bu dönem türbe çok kalabalıktır. Ramazan ayının ilk ve son günlerinde şeker, zeytin, sirke ve ekmek gibi bereketi temsil ettiği düşünülen gıdalar ile oruç açılır ve insanlar birbirlerine bu gıdalardan dağıtır. Amaç, bereket getirmesidir. Peki, Oruç Baba kimdir, hikâyesi nedir? Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır?

Haber 08-03-2024 18:05

Ramazan kolisi nedir, kimlere verilir? Ramazan kolisinde ne olur?

Ramazan ayı yardımlaşma ayı olarak da görüldüğünden, bu ay içerisinde gerçekleştirilen hayır işleri de araştırılmaktadır. Ramazan ayında merak edilen ve sorgulanan konular arasında ramazan kolisi de yer alır. Peki, Ramazan kolisi nedir, kimlere verilir? Ramazan kolisinde ne olur?

Haber 08-03-2024 18:03

Ramazan manileri 2024: En güzel, kısa, uzun, komik Ramazan manileri

Ramazan manileri, eski zamanlardan beri sahur saati geldiğinde davulcuların oruca kalkacak olan kişileri uyandırmak adına dizdiği methiyelerdir. Ramazan ayının gelmesi ile Ramazan manileri de araştırılmaya başlanır. Sahur saatinde oruç tutacakları uyandırmak için davul çalan kişiler davul eşliğinde güzel maniler de seslendirir. İşte en güzel, kısa, uzun, komik Ramazan manileri...

Haber 08-03-2024 17:53

Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet bilgisi

Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağı merak ediliyor. Ramazan Bayram'ının sona ermesinin ardından Şevval ayı ve orucu gündeme geldi. Bu oruç, Ramazan'ın ayının hemen ardından tutularak 30 güne 6 gün ekleyerek yapılan bir ibadet şeklidir. Fazileti ve ecri büyük olduğu için bu 6 günlük orucun sünnet olarak biliniyor. Peki, Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir?

Haber 25-04-2023 23:33

Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün sürecek? 2023 resmi tatil ve dini bayramlar!

Ramazan ayının ne zaman biteceği bayram yaklaşırken sorgulanmaya başladı. ''11 Ayın Sultanı'' olarak da anılan Ramazan ayı, 23 Mart Perşembe günü tutulan ilk oruçla başlamış oldu. Ramazan ayında dini görev olan oruç ibadeti yerine getiriliyor. Ramazan ayının bitmesiyle beraber Ramazan Bayramı idrak edilecek. Peki, Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün sürecek?

Haber 29-03-2023 23:56

Hatay'da gönüllü sağlık çalışanları ramazanı ailelerinden uzakta geçiriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden bugüne Hatay'da fedakarca görev yapan UMKE ekipleri, ramazanı ailelerinden uzakta idrak ediyor.

Yurthaber 27-03-2023 13:15

Ramazan ayı toplu taşıma sefer saatleri 2023: Ramazan'da metro, metrobüs, marmaray, otobüs sefer saatleri değişti mi, saat kaça kadar?

Ramazan ayı toplu taşıma seferleri saat bilgisi merak ediliyor. 11 ayın sultanı olarak nitelendirilen ramazan ayı bu yıl 23 Mart Perşembe günü başlayacak ve 29 gün sürecek. Ramazan ayında toplu taşıma kullanmak isteyen vatandaşlar konuya ilişkin sorgulama yapmaya başladı. Metro İstanbul, Ramazan ayı sefer değişikliği listesini yayımladı. Peki, Ramazan'da metro, metrobüs, marmaray, otobüs sefer saatleri değişti mi, saat kaça kadar?

Haber 21-03-2023 20:48

Sahur ya da iftar sofralarında şipşak hazırlayabileceğiniz paketli, kolay yiyecekler

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala sahur ve iftar sofraları için hangi yemeklerin hazırlanacağı da düşünülmeye başlandı. Uzun saatler boyunca aç kalacağınız için yiyeceğiniz yemeklerin dengeli, doyurucu ve besleyici olması çok önemli. Eğer bu iki öğünde besleyici olmalarının yanında pratik bir şekilde hazırlanan yiyecekleri tercih ediyorsanız en lezzetli hazır yemekleri listelediğimiz yazımıza göz atabilirsiniz.

Yemek 21-03-2023 17:27

Ramazan kolisi 2023 fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte BİM, A101, Şok, Migros, Carrefour Ramazan kolisinin içindekiler...

Ramazan kolisi fiyatları ve içeriği merak ediliyor. Geçen yılın Ramazan ayına göre koli fiyatlarına yüzde 131 zam geldi. Zincir marketler Ramazan ayına az bir zaman kala erzak kolilerini satışa sunmaya başladı. Peki, Ramazan kolisi 2023 fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Ramazan kolisinde neler var?

Finans 16-03-2023 08:08

Ramazan ayın kaçında başlıyor, kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak?

On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı, üç ayların ilki olan Recep ayının başlamasıyla birlikte bütün Müslümanları heyecanlandırıyor. Bin aydan daha hayırlı olan, İslam alemi için anlamı yüksek Ramazan ayının ne zaman başlayacağı ise en çok merak edilen konulardan biri oldu. Vatandaşlar ilk orucu ne zaman tutacaklarını araştırıyorlar. Peki Ramazan ayın kaçında başlıyor, kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak? İşte ayrıntılar...

Haber 27-02-2023 09:41

Ramazan ayına kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak? İşte 2023 Diyanet takvimi

Ramazan ayı İslam Alemi tarafından heyecan ve hasretle bekleniyor. Milyonlarca mümin oruç ibadetini gerçekleştirecekleri zamanı araştırıyor. Miraç Kandili sonrasında Ramazan ayı merak edilen konulardan biri oldu. Peki Ramazan ayına kaç gün kaldı? İlk oruç ne zaman tutulacak?

Haber 23-02-2023 21:12

2023 Ramazan ne zaman, hangi ayda? Ramazan Bayramı ne zaman? 2023 Diyanet dini bayram takvimi

2023 Ramazan ne zaman internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Üç Aylar Üç aylar bu yıl 23 Ocak Pazartesi günü başlıyor. Peki Üç Aylardan Ramazan ne zaman, hangi ayda? Ramazan Bayramı ne zaman?

Haber 19-01-2023 11:34

Üç aylar ne zaman başlıyor, hangi tarihte? 2023 Üç Aylar başlangıç tarihi

Üç aylar başlangıç tarihi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini günler takvimi vatandaşlar tarafından internette araştırılıyor. Müslümanlar tarafından mübarek aylar olarak kabul edilen Recep, Şaban ve Ramazan ayı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, Üç aylar ne zaman başlıyor, hangi tarihte? İşte, 2023 Üç Aylar başlangıç tarihi...

Haber 17-01-2023 09:37

Oruç ne zaman başlıyor? 2023 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İlk oruç ve sahur günü

Oruç başlangıcı ile 2023 Ramazan ayı tarihleri yeni yılın yaklaşmasıyla sık sık sorgulanmaya başladı. Müslüman vatandaşların ibadetlerini yerine getirip dualar ettiği Ramazan ayı heyecanla bekleniyor. Diyanet'in paylaştığı dini günler takvimi ile beraber Ramazan Bayramı ve ilk oruç tarihi de belli olmuştu. Peki, Oruç ne zaman başlıyor? 2023 Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İşte ilk oruç ve sahur günü

Haber 21-12-2022 19:59

Oruç ne zaman tutulacak? 2023 Ramazan Bayramı ne zaman? İşte ilk sahur tarihi

Oruç ne zaman tutulacak sorusunun yanıtı milyonlarca Müslüman vatandaş tarafından sorgulanırken yeni yılın yaklaşmasıyla beraber araştırmalar hız kazandı. Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen Ramazan ayının başlangıcı merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 dini günler ve bayramlar takvimini yayınlamıştı. Peki, Oruç ne zaman tutulacak? 2023 Ramazan Bayramı ne zaman? İşte ilk sahur tarihi ve detaylar

Haber 07-12-2022 20:14

Üç aylar ne zaman başlayacak? Recep, Şaban ve Ramazan ayı tarihleri ile 2023 dini günler takvimi

Üç aylar ile 2023 dini günler takvimi yeni yılın yaklaşmasıyla merak edildi. İslam aleminin gündeminde yer alan üç aylar hicri takvimdeki Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsıyor. Bu aylarda Müslüman vatandaşlar ibadetlerini yerine getiriyorlar. Peki, Üç aylar ne zaman başlayacak? Recep, Şaban ve Ramazan ayı tarihleri ile 2023 dini günler takvimi

Haber 02-12-2022 22:34

Oruç ne zaman tutulacak? 2023 Ramazan ayı ne zaman? İşte ilk oruç tarihi

2022'nin sona ermesine kısa bir zaman kala, 2023 Ramazan ayı ve oruç tarihi araştırmaları hız kazandı. Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen Ramazan ayının başlangıcı araştırılıyor. Detaylar, 2023 Dini takvimlerin yayınlanmasıyla belli oldu. Peki oruç ne zaman tutulacak? 2023 Ramazan ayı ne zaman? İşte ilk oruç tarihi...

Haber 30-11-2022 16:55

Ramazan ne zaman başlıyor 2023? İşte Ramazan ayı başlangıç ve bitiş günü ile Ramazan Bayramı tarihi!

Ramazan başlangıç tarihi ile ilgili şimdiden arama motorlarında sorgulama yapılmaya başlandı. Ramazan ayı, Müslümanlar için önemli aylar arasında yer alıyor. Birçok kişi Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiriyor. Peki, Ramazan ne zaman başlıyor 2023? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklama doğrultusunda Ramazan ayı başlangıç ve bitiş günü ile Ramazan Bayramı tarihi...

Haber 22-10-2022 11:11

Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan ayı, üç aylar ne zaman idrak edecek?

Ramazanın ne zaman başlayacağı Müslüman alemi tarafından araştırılmaya başlandı. İslam alemi bu önemli ayı ibadetle geçirecek. 2022'nin sonlarına gelinmesiyle Ramazan ayı aramaları hız kazandı. Peki Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan ayı, üç aylar ne zaman idrak edecek? İşte merak edilenler...

Haber 17-10-2022 14:48

Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2023 Ramazan ayı kaç gün sürecek?

Ramazan ayının Müslüman alemi için büyük önemi bulunuyor. Oruç ayı olarak da bilinen Ramazan bu sene hangi günlere denk geldiği araştırılıyor. 2023 Ramazan ayı için geri sayım başladı. Peki Ramazan ayı ne zaman başlayacak? 2023 Ramazan ayı kaç gün sürecek? İşte merak edilenler...

Haber 12-10-2022 09:08