Rapor Haberleri

Goldman Sachs'tan Türkiye raporu: Portföy çıkışları geçici, seçimden sonra...

Goldman Sachs Türkiye raporunda portföy çıkışlarının geçici olduğunu belirterek seçimden sonra normalleşme olacağını öngördü. Analistler TCMB'nin seçimlerden önce bu ay yapılacak bir sonraki politika toplantısında sermaye çıkışlarını dengelemek için politika faizini daha da yükseltme olasılığının arttığına vurgu yaptı.

Finans 12-03-2024 14:37

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Gözden kaçan 15 gün detayı: Paranızı çekmezseniz SGK'ya iade edilecek!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren, hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parasıyla ilgili gözden kaçan detaylar ortaya çıktı. Kimler bu raporu almaya hak kazanıyor, kaç günde hesaplara yatıyor, hangi sürelerde parayı almalısınız? İşte rapor parasıyla ilgili tüm merak edilenler...

Finans 01-03-2024 09:40

Çalışanlar dikkat! Yargıtay bunu yapanı affetmedi: 2 yıl 1 ay hapis cezası

Yargıtay, tüm çalışanları ilgilendiren emsal bir karara daha imza attı. İşe gitmemek için sahte rapor düzenleyena acil tıp teknisyeni hakkında 'resmi belgede sahtecilik'ten suç duyurusunda bulunuldu ve 2 ay 1 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay'a giden karar eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin sabit olduğu belirtilerek, onandı.

Haber 27-02-2024 12:37

Erzincan’daki altın madeni ile ilgili şoke eden rapor! İşte felaketin nedenleri; Kanadalı o isim de gözaltında…

Erzincan’daki altın madeni faciası ile ilgili skandal iddialar tek tek ortaya çıkıyor. İddiaya göre yerdeki titreşimleri gösteren sinyal sisteminin bozuk olduğunu belirten bir rapor hazırlanmış ve bu rapor Kanadalı İ.T. de dahil tüm şirket yetkililerine iletildi. Bu bilgilerin ortaya çıkmasının ardından Kanadalı İ.T. de gözaltına alındı. Öte yandan toprak altında kalan Şaban Yılmaz ile eşinin son konuşması da felaketin göz göre göre geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber 16-02-2024 08:32

Hile uyarısı geldi: 250 liranın altında satılıyorsa dikkat edin! Sahte raporlarla...

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, son günlerde hakiki zeytinyağı adı altında litresi 80-100 TL civarında satılan karışım zeytinyağlarına karşı vatandaşları uyardı. Çondur, “Litresi 250 TL’nin altındaki yağlardan şüphe duyulmalı. Hileli yağ en basit fiyatından anlaşılır. Aynı zamanda bu tağşiş yağlar uzun vadede kanser yapıcı etkiye sahip” dedi.

Finans 11-02-2024 09:08

Rapor alıp Bodrum'a tatile gitmişti! Fotoğraflar pahalıya patladı! AYM'den işçiye kötü haber

Anayasa Mahkemesi, diş hastanesinden sağlık raporu alıp işe gelmediği dönemde Bodrum'a, Kartalkaya'ya tatile giden ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız şekilde işten çıkarılmasını haklı buldu

Finans 08-02-2024 12:37

Yılın ilk enflasyon raporu yarın açıklanıyor: Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın mesajları ne olacak? 'Senaryodan dönüş yok'

Merkez Bankası yılın ilk enflasyon raporunu yarın açıklayacak. Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Fatih Karahan sunum yapacak. Uzmanlar enflasyon hedefinde büyük bir değişik olmasını beklemezken, yüzde 70-75 zirve ve zirveden dönüş senaryosunun devam edeceğine vurgu yaptılar.

Finans 07-02-2024 13:35

JPMorgan raporunda Türk bankalarıyla ilgili tavsiye

JPMorgan bir raporunda Türkiye'de özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin görece cazibeli olduğunu kaydetti. Raporda yüksek faizlerin kredi talebini tamamen düşürmediğinin de altını çizdi.

Finans 06-02-2024 14:28

BM'den 2024 küresel ekonomi raporu: Dikkat çeken Türkiye detayı

Birleşmiş Milletler (BM), devam eden riskler ve belirsizlikler ortamında küresel ekonomik büyümenin 2024'te yüzde 2,4'e düşeceğini öngördü. Türkiye'de ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginlemek için para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırdığı anımsatılan raporda, ülkede geçen yıl yüzde 3,5 büyüme tahmin edildiği, ekonomik büyüme öngörüsünün bu yıl için yüzde 2,7 gelecek yıl için de yüzde 3,1 olduğu aktarıldı.

Finans 05-01-2024 09:01

Araba kiralayan herkesi ilgilendiriyor! 100 bin TL ceza kesildi, işte dikkat çeken karar

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), araç kiralayan kişiden findeks raporu isteyen ve verilerinin işlenmesine rıza göstermeyen kişiye araç kiralama hizmetinden yararlandırmayan şirketine 100 bin lira ceza kesti. KVKK, veri işlenmesi adına açık rızanın hizmet şartına bağlanamayacağını gerekçe gösterdi.

Finans 28-12-2023 12:02

Detaylar günden güne ortaya çıkıyor, işte çirkin saldırının ardından saha komiserinin raporu! Olaylar koridorlarda da sürmüş Buradan çıkamayacaklar

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan çirkin saldırının yankıları sürerken olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak mücadelenin saha komiserinin raporu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Spor 14-12-2023 16:04

Hayatının şokunu yaşadı! Az kalsın memurluktan oluyordu

Hastalığından dolayı aldığı sağlık raporu izne çevrilmeyen hizmetli, 10 gün mazeretsiz göreve gelmediği gerekçesiyle, memurluktan çıkarıldı. Raporlu olmasına rağmen bir anda memurluktan çıkarıldığını duyan hizmetli, hayatının şokunu yaşadı. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Danıştay, hizmetli olarak görev yapan davacının, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca görevden çekilmiş sayılmasına ilişkin işlemi hukuka aykırı bulan mahkeme kararını onadı.

Finans 05-11-2023 13:34

Bir araştırmada 50 yaş üstünün yaşadığı endişe ortaya çıktı: Yaşlandığımda bana kim bakacak?

İlgilen Bakım Hizmetleri tarafından yapılan bir araştırma raporunda, 50 yaş ve üzeri kişilerin kendileri ile ilgili ‘yaşlandığımda bana kim bakacak’ endişesini yoğun biçimde yaşadıkları ortaya çıktı.

Haber 30-10-2023 17:16

Eskişehir'de bir kişinin öldüğü binadaki patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu belirlendi

Eskişehir'de bir binanın 4. katındaki dairede meydana gelen patlamayla ilgili savcılığın talebi üzerine inceleme raporu hazırlandı.

Yurthaber 12-09-2023 14:21

'Bazı marjinal çevrelerin tesiri altında...' Bakan Tunç'tan Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye' raporuna tepki!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dış İlişkiler Komisyonu'nda kabul edilen Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye rapor taslağına tepki göstererek, "Söz konusu rapor taslağının içeriği incelendiğinde, Türkiye'deki güncel reform çalışmalarını ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmeleri nesnel ve verilere dayalı olarak değerlendirmekten oldukça uzak olduğunu üzülerek görmekteyiz" dedi.

Haber 19-07-2023 11:23

Konya'da kayınpederi ve bacanağını öldüren sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu tespit edildi

Konya'nın Selçuklu ilçesinde kayınpederi ve bacanağını pompalı tüfekle öldüren sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin beklenen rapor geldi.

Yurthaber 27-03-2023 14:07

Doktordan rapor alıp tatile gitti, hayatının şokunu yaşadı! 15 yıla kadar hapsi isteniyor

Konya’da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumdan şüphelenen iş yeri sahibi Mehmet Evrim de, Sait U.'nun hastaneye rapor almaya hiç gitmediğini ve Mersin'de plajda çekilmiş fotoğraflarını tespit edince, suç duyurusunda bulundu. Sait U., 15 yıla kadar, raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve tanıdığı hemşire Esra T., 11’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. İşte olayın detayları!

Haber 26-03-2023 11:30

Kayseri'de depremlerden etkilenen 975 ağır hasarlı yapı tespit edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen 11 bin 390 yapıdan 975'nin ağır hasarlı olduğu bildirildi.

Yurthaber 16-03-2023 08:37

YSK seçim için raporunu verdi! Kulisler hareketlendi; deprem bölgesinde…

Deprem bölgesinde yaşanan yıkımın ardından inceleme yapan YSK heyetinin raporunun hazır olduğu belirtildi. İYİ Parti’nin YSK temsilcisi heyetin afet bölgelerinde tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine yönelik rapor verdiğini belirtti.

Haber 09-03-2023 08:32

AFAD'dan dikkat çeken deprem raporu! İşte ağır yıkımın başlıca nedenleri

AFAD, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine ilişkin saha çalışmaları ön değerlendirme raporunu yayımladı. Rapora göre saat 04.17'deki ilk deprem, Kahramanmaraş ve Hatay'da; saat 13.24'teki ikinci deprem ise özellikle Malatya'da daha etkin oldu. Raporda, 'donatı cinsinin seçimi ve işçilikteki kusurlar' depremlerdeki ağır yıkıma ilişkin başlıca olumsuzluk durumlar olarak gösterildi. Akredite edilmiş usta, kalfa ve inşaat işçilerinin yapı inşaatlarında çalıştırılmasının önemine dikkat çekildi.

Haber 07-03-2023 15:17

Bir yılda 12 kez rapor alınca olanlar oldu! Çalışanlar dikkat... Mahkemeden dikkat çeken karar

Sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. Yaşanan olayda, bir sene içinde 12 kez (69 gün) rapor aldığı için işin aksadığını düşünen işverence kovulan işçiyi, İş Mahkemesi işe iade etti. Ancak karar istinafa götürüldü. Bölge Adliye Mahkemesi, İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçiyi haksız bularak dikkat çeken bir karara imza attı.

Finans 05-03-2023 11:15

Depremde hasar görmüştü... Binaya verilen raporla küplere bindi! Vicdansızlar, bu bina hafif hasarlı olabilir mi?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıkıma neden olduğu illerde hasar tespit çalışmaları sürerken duvarları göçen ve yapısal bozulmalar olan bir binaya az hasarlı raporu verildiği iddia edildi. Konuyla ilgili konuşan bina sakini bir vatandaş, "Yetkililer geldi, bu binaya 'hafif hasarlı' raporu verdi. Vicdansızlar, bu bina hafif hasarlı olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Haber 26-02-2023 21:37

Hatay’da yıkılan hastane binasının deprem raporu ortaya çıktı! ‘Hastaların aşağı düştüğünü gördük’

Kahramanmaraş depreminde yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi ile ilgili şoke eden bir gerçek ortaya çıktı. Hastanenin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 'deprem dayanıklılık testi raporu olumsuz geldiği’ görüldü. Öte yandan Hemşire eşi Sevda Sertkol'un hastane enkazında kaldığı belirten Nafi Sertkol’un olay gününe ilişkin anlattıkları ise dehşete düşürdü.

Haber 13-02-2023 07:27

Rapor alıp izin kullanan işçiler dikkat: Tazminat alamadan kovulabilirsiniz! İşte detaylar...

Çalışan milyonlarca vatandaş sağlık sorunları olduğunda istirahat etmek için doktora gidiyor ve izin alıyor. Çalışamaz durumdaki kişiler rapor kullanıyor ve birkaç gün dinleniyor. Ancak bazı durumlarda işçi, raporlu olduğu halde işten çıkarılabilir. Üstelik tazminat alma hakkı da yanar. İşte tüm detaylar...

Finans 06-12-2022 09:33

Her detayı şaşkına çevirdi! Doktorun sistemini ele geçirip rapor yazdılar... 'Gebe' erkek, 'penis yoksunluğu', 'ölü ve çalışır'

Zonguldak'ta özel bir hastanede görevli doktorun sistemini ele geçiren kişi ya da kişiler, yazdıkları raporlarla herkesi şaşkına çevirdi. Genel Cerrah Opr. Dr. Turgay Tuğ, kendisine gelen telefonlar sonrası sisteme girip geçmişe baktığında, birbirinden alakasız raporları gördü. Hiç tanımadığı insanlara yazılan raporlara bakınca büyük şok yaşayan doktor şikayetçi oldu. Raporların bazılarında, erkek hastalar "gebe" dendiği, birinde ise "penis yoksunluğu" yazıldığı dikkat çekti.

Haber 04-11-2022 15:19

Zonguldak'ta sahte doktor raporu düzenlenmesine soruşturma

Zonguldak'ta özel hastanede görev yapan bir doktorun iş yeri hekimliği bilgi sistemine girilerek farklı kentlerde yaşayan vatandaşlara çeşitli teşhisler konularak rapor düzenlenmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Yurthaber 04-11-2022 14:26

41 işçi hayatını kaybetmişti! Amasra'daki maden faciasında bilirkişi ön raporu açıklandı... Dikkat çeken ifadeler: 'Kaza önlenebilirdi'

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında 41 işçi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından aralarında jeofizik, jeoloji, maden, makine, elektrik mühendisleri ve iş güvenliği uzmanının yer aldığı bilirkişi heyeti, ön raporu açıkladı. Raporda dikkat çeken ifadeler yer aldı. Rapordaki "Metan drenajı uygulaması hayata geçirilmiş olsaydı kaza önlenebilirdi" cümlesi ise yürekleri dağladı.

Haber 31-10-2022 23:08

Başsavcılıktan, baygın halde getirildiği hastanede ölen hamile kadınla ilgili açıklama:

"Antalya Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca hazırlanan ön raporda ölenin vücudunda bizatihi ölüme neden olabilecek darp, cebir izi ya da cinsel saldırıya maruz kaldığına ilişkin travmatik bulguların bulunmadığı tespit edildi"

Yurthaber 10-10-2022 15:56

Mardin'de 20 kişinin öldüğü kazaya ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı

Raporda, art arda yaşanan iki kazada, gübre yüklü iki tırın sürücüsünün seyir sırasında kullanım hatası yaptığı, yola gereken dikkati vermediği, uyarı levhalarını dikkate almadığı, yüksek viteste rampayı inmeye çalışırken hızdan kaynaklı olarak frene "bas çek" yaparak kampanalı fren sistemi elemanlarının aşırı ısınmasına ve devre dışı kalmasına neden olduğu belirtildi

Yurthaber 26-09-2022 14:02

Görenler şaşırıyor: Anüsünden ve midesinden 55 tane pil çıktı!

Dünya üzerinde anüsünden ve midesinden yabancı maddeler çıkan bir sürü hasta bulunuyor. Her ortaya çıkan vakada şaşkınlık yaşanıyor. Yeni yayınlanan rapora göre 66 yaşındaki kadının anüsünden ve midesinden 55 adet pil çıkartıldı.

Haber 21-09-2022 12:02

Adana'da kardeşini öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi

Adana'da kardeşini öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi

Yurthaber 12-09-2022 18:00

Pandemide dünya havacılık sektöründeki 2 milyon çalışan işsiz kaldı

Türkiye Sivil Havacılık Sendikasının raporuna göre, koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen havacılığın işten ayrılmalar, küresel enflasyon, ekonomik sorunlar ve bölgesel savaşlar nedeniyle büyük bir krizin içine doğru sürüklendiği belirtildi - Türkiye'de alınan tedbirler ve sendikaların öncülük ettiği anlaşmalarla işten çıkarmaların yaşanmadığı, sektörün başat oyuncusu THY'nin krizi fırsata dönüştürdüğü vurgulandı

Yurthaber 17-08-2022 11:02

Balıklı Rum Hastanesinin itfaiye raporuna göre, yangının çıkış nedeni belirlenemedi

Balıklı Rum Hastanesinin itfaiye raporuna göre, yangının çıkış nedeni belirlenemedi

Yurthaber 15-08-2022 11:41

Adana'daki ölümlü ve yaralamalı trafik kazasına karışan sürücüye dava

Adana'daki ölümlü ve yaralamalı trafik kazasına karışan sürücüye dava

Yurthaber 29-07-2022 12:11