Raynaud Haberleri

El ve ayaklarınızda renk değişimi varsa dikkat! En sık genç kadınlarda ortaya çıkıyor 'Tehlikeli' diyerek uyardı

Bazen stresli günlerde bazen de soğuk havalarda el ve/veya ayak parmak uçlarında oluşan mavi-mor renk değişikliklerin raynaud fenomeni (Sendromu) belirtisi olabileceğini söyleyen Romatoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, önemli uyarılarda bulundu.

Kadin 2024-02-08 15:10:54

El ve ayaklardaki morarmalara dikkat! Nüfusun %10’unda bu hastalık var

Soğuk havalarda özellikle hassas cilde sahip olanların el ve ayaklarında hassasiyet yaşanabilir. El ve ayaklarınızda renk değişiklikleri, solukluk, morarma, kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösteren ve bir dolaşım bozukluğu olan raynaud sendromu yaşıyor olabilirsiniz.

Kadin 2022-01-12 12:10:43

Raynaud fenomeni kimlerde görülür, tedavisi nedir?

Sıkça sorulan Raynaud fenomeni nedir sorusuna genellikle el ve ayak parmaklarında oluşan renk değişimi cevabı verilebilir.

Haber 2020-12-24 12:29:16

Soğuk havaların sinsi hastalığı: Raynaud Fenomeni!

Soğuk havalarda ortaya çıkan Raynaud Fenomeni, el ve ayaklar başta olmak üzere vücudun belli bölgelerinde renk değişimlerine, uyuşma ve ağrılara sebep oluyor. İşte detaylar...

Trend 2019-12-27 11:22:40

'Raynaud fenomeni' hastalığına yakalandı!

Tekirdağ’da yaşayan "raynaud fenomeni" hastası Seval Taşdan, hastalığının etkilerinden korunmak için ihtiyaç duyduğu tiftik eldivenlere Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan sayesinde kavuştu.

Trend 12-09-19 16:29

Raynaud fenomeni hastası tiftik eldivenlerine kavuştu

Tekirdağ'da yaşayan "raynaud fenomeni" hastası Seval Taşdan, hastalığının etkilerinden korunmak için Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan mektupla istediği tiftik eldivenlere kavuştu - Belediye Başkanı Savcı Sayan: - "Türkiye düşmanlarına bu bir ders olsun. Türkiye'nin doğusu da batısı da bir"

Haber 12-09-19 13:40

Raynaud fenomeni hastası tiftik eldivenlerine kavuştu

Tekirdağ'da yaşayan "raynaud fenomeni" hastası Seval Taşdan, hastalığının etkilerinden korunmak için Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan mektupla istediği tiftik eldivenlere kavuştu - Belediye Başkanı Savcı Sayan: - "Türkiye düşmanlarına bu bir ders olsun. Türkiye'nin doğusu da batısı da bir"

Yurthaber 12-09-19 13:40

El ve ayakların çok üşümesine dikkat

El ve ayak parmaklarındaki kan damarlarının soğuğa veya strese geçici olarak aşırı tepki vermesinin Raynaud Fenomeni rahatsızlığı olduğunu açıklayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr.

Haber 29-01-19 15:01

Soğuk havaların en büyük kabusu! reyno (raynaud) fenomeni

Soğuk havalarda el ve ayak parmakları mor ya da mavi renge dönen kişilerde halk arasında ilk olarak kansızlık olduğu düşüncesi ortaya çıkıyor. Ancak gerçek çok farklı. Reyno Fenomeni olarak adlandırılan bir hastalıktan dolayı ortaya çıkan renk değişimi aslında atardamar sistemiyle ilgili bir problemden kaynaklanıyor.

Haber 07-12-18 11:31

Çorapla uyumak faydalı! Cinsel yaşama katkı sağlıyor

Bu zamana kadar çorapla uyumanın sağlığa zararlarını okuduk ancak yeni yapılan araştırmalar çorapla uyumanın aslında yararlı olduğu gösteriyor. Uzmanlar, yatağa çorap girmenin daha kolay uyumaya, Raynaud Hastalığı( Kan dolaşımı bozukluğu) semptomlarının azalmasına, menopozun hafifletilmesine yardımcı olduğunu söylüyor. Hatta bilim insanları daha iyi bir sevgiliye dönüşebileceğinizi de ekliyor.

Kadin 12-03-18 17:07

Ayaklarınız hep üşüyorsa size çözüm önerileri

Bu soğuk havalarda herkes üşümekten şikayetçi. Özellikle de ellerin ve ayakların. Bu yazımızda ayak üşümelerini en aza indirmenin yollarını anlatacağız. Ayak üşümesinin genel nedeni kan dolaşımının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca anemi, kronik yorgunluk sendromu, huzursuz bacak sendromu, periferik nöropati veya sinir hasarı, periferik damar hastalığı, diyabet, hipotiroidi, raynaud hastalığı ve hipotermi gibi diğer sağlık sorunlarınında bir belirtisi olabilir.

Kadin 26-09-17 15:34

Raynaud Belirtisi Romatizmanın Habercisi Olabilir

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları-Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu,...

Yurthaber 09-12-15 12:41

Genç Bayan Hastalığı Reynoya Dikkat Edilmeli

Sıklıkla genç bayanlarda görülen Raynaud (Reyno), parmak damarlarının ısı değişimine verdiği aşırı reaksiyona bağlı olarak...

Yurthaber 25-12-13 13:11

Sürekli eldiven takmalı yoksa...

TIP dilinde Raynaud fenomeni olarak bilinen rahatsızlığa yakalanan bu kadın sürekli eldivenle dolaşmak zorunda...

Haber 20-08-13 14:54