Refah Sınır Kapısı Haberleri

SON DAKİKA | İsrail bu kez Refah'a saldırdı! 100'den fazla kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi: İsrail, güvenli bölge olduğunu iddia ederek insanları sürdüğü Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah’a saldırdı. Söz konusu saldırıda, 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 12-02-2024 06:47

SON DAKİKA | Mısır ve Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı açıldı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nın Gazze'deki ağır yaralıların tahliyesi için açıldığı bildirildi.

Haber 01-11-2023 11:11

Refah Sınır Kapısı nedir, nerede? Refah Sınır Kapısı açıldı mı?

Refah Sınır Kapısı nedir, nerede gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Tüm dünyanın beklediği haber sonunda geldi. Gazze'ye insani yardım için gereken adım atıldı. İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, Refah Sınır Kapısı'nın açıldığını duyurdu. Peki, Refah Sınır Kapısı nerede? İşte tüm detaylar...

Haber 21-10-2023 10:36

SON DAKİKA | Gazze'ye yardım için Refah Sınır Kapısı açıldı! ABD Büyükelçiliği duyurmuştu

Son dakika haberi: Tüm dünyanın beklediği haber geldi. Gazze'ye insani yardım için gereken adım atıldı. İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, Refah Sınır Kapısı'nın bugün açılacağını duyurdu. Dakikalar sonra sınır kapısındaki yardım tırları Gazze'ye doğru yola çıktı. Mısır Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giren ilk yardım konvoyunun 20 tırdan oluştuğunu açıkladı.

Haber 21-10-2023 09:10

Mısır duyurdu: Refah Sınır Kapısı açık, İsrail Gazze'ye yardımların girmesini kabul etmiyor

Mısır, Gazze Şeridi’nin Mısır’a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın açık olduğunu, İsrail’in bölgeye insani yardımların girişini kabul etmediğini duyurdu. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd "İsrail sınır kapısını (Filistin tarafı) 4 kez vurarak yardımların girişini reddetmesine rağmen, sınır kapısının kapalı olmasından Mısır’ı sorumlu tutuyor" açıklamasını yaptı.

Haber 20-10-2023 17:13

Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısıydı... İsrail insani koridor için açılacak olan Refah Sınır Kapısı'nı da vurdu...

İsrail, Gazze'nin dünyaya açılan tek sınır kapısı olan ve Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nı ikinci kez hedef aldı. Gazze'de İsrail bombardımanı sebebiyle insani dram yaşayan bölge halkının Mısır'a tahliye edilmesi planlanıyordu. İsrail, Refah Sınır Kapısı çevresini 10 Ekim tarihinde de vurmuştu.

Haber 16-10-2023 21:02

Dünyanın gözü kulağı oradaydı... Blinken açıkladı: Flaş Refah Sınır Kapısı kararı!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bölgedeki durumla ilgili konular ele alınırken, Refah Sınır Kapısı'nın durumuyla ilgili de istişare yapıldı. Blinken görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Refah Sınır Kapısı yeniden açılacak" dedi.

Haber 16-10-2023 00:26

Mısır, Refah Sınır Kapısı’nı tek yönlü olarak yeniden geçişlere açıyor

Mısır, 22 Ağustos’ta çift yönlü olarak kapatma kararı aldığı Refah Sınır Kapısı’nı Mısır’dan Gazze Şeridi’ne olan geçişlere tek yönlü olarak yarın yeniden açıyor.

Haber 25-08-2021 21:39