Referandum Sonuclari Haberleri

Referandum yapıldı, Danıştay onayladı! 34 yıl sonra başka bir ile bağlanıyor…

34 yıl sonra yeniden Giresun’a bağlanıyorlar. Referandumun ardından Danıştay da kararını verdi. Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı olan Üçtaş ve Günyüzü köyleri Giresun’un Doğanket ilçesine bağlandı. Bu kararla birlikte Giresun ve Gümüşhane’de sınırlar yeniden çizildi. İşte detaylar…

Haber 2024-03-06 14:24:40

Referandum yapmışlardı... 34 yıl sonra yeniden o ile bağlanıyorlar

Referandumun ardından, mahkeme kararıyla da onaylanarak Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı olan Üçtaş ve Günyüzü köyleri Giresun’un Doğanket ilçesine bağlandı. Bu kararla Gümüşhane’nin köy sayısı 314’e düşerken, Giresun’un köy sayısı ise 541’e yükseldi.

Haber 2024-03-06 13:01:02

Hollanda'da kritik seçim! Sandık çıkış anketine aşırı sağcı Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi açık ara önde

Hollanda'da düzenlenen erken genel seçimde, sandık çıkış anketine göre Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi açık farkla ilk sıraya yerleşti. Göçmen karşıtı politikaları savunan Wilders, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılması için referandum düzenlemek istiyor. Dilan Yeşilgöz-Zegerius liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) ise 24 sandalye ile üçüncü sıraya geriledi.

Haber 2023-11-23 00:09:50

O ilçe sandık başına gitti! Sandıktan 'hayır' çıktı: Belediye Başkanı hemen talimat verdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde belediye projeleri dahilinde İçmeler Mahallesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk parkına yapımı planlanan çok amaçlı salon projesi için yapılan referandum sonucunda ‘yapılmasın’ sonucu çıktı. Belediye Başkanı Oktay ‘halkın iradesi her şeyden üstündür proje iptal ‘ diyerek o alanı park ve yeşil alan olarak değiştirilmesi direktifini verdi.

Haber 2023-08-17 23:35:27

İçişleri Bakanlığı'na dilekçe gönderip referandum istedi! Birecik ve Halfeti'nin Gaziantep'e bağlanması talebi, Şanlıurfa'yı karıştırdı

Şanlurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep'e bağlanması talebi, 5 yıl sonra yeniden gündem oldu. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, bu kez İçişleri Bakanlığı'na dilekçe gönderdi. Bilgin, Fırat Nehri kıyısındaki 2 ilçenin referandum yapılarak Gaziantep'e bağlanmasını istedi. Söz konusu talep ise 2 ilçede halkı ikiye böldü. Vatandaşların bazıları bu talebi desteklerken, bazıları ise karşı çıktı. İşte detaylar...

Haber 15-08-23 09:30

Erdoğan kaç seçim kazandı, Kılıçdaroğlu kaç seçim kaybetti? İşte iki liderin seçim karneleri...

Son yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de zaferle ayrılarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim karnesi gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılından beri girdiği 15 genel seçim, referandum ve yerel seçimi kazanırken; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, Erdoğan’a karşı girdiği 10 seçimin de kaybedeni oldu.

Haber 29-05-23 15:49

Son dakika: Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun 'referandum' açıklamasına tepki! 'Bu kadar yön değiştirmesi CHP içinde de tartışılıyor'

Son dakika haberi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum açıklamasına tepki gösteren Ömer Çelik, "Baştan beri kendi seçim kampanyasını kendi tutarlığı içinde yürüten cumhurbaşkanımızın tutarlı siyasetiyle, her hafta yön değiştiren Kılıçdaroğlu arasında bir referandum olacak. Kılıçdaroğlu'nun bu kadar yön değiştirmesi CHP içinde de tartışılıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 23-05-23 17:02

Köyde referandum heyecanı! Sandığa gidip oy kullandılar

Tokat'ta Yeşilyurt ilçesine bağlı bulunan Kuşçu köyünde referandum heyecanı yaşandı. 720 nüfuslu köy, mahalle olabilmek için sandığa gitti. Sandıktan, köyün mahalle olması için 176 "evet", 132 "hayır" oyu çıkarken 2 oy da geçersiz sayıldı.

Haber 25-12-22 20:07

Başörtüsü teklifinde sıcak gelişme! Seçimlerde 3 sandık olur mu? AK Partili Yazıcı'dan önemli açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konunun önümüzdeki hafta Meclis'e gelebileceğini belirten Yazıcı, "Referandum için sandığa gidilir mi?" sorusuna "Referandumsuz yasalaşma şeklinde destek alırsa herhalde referanduma gerek kalmaz. Ama 360-400 arasında olursa Anayasa gereği zorunlu olarak bir referandum gerekli." dedi.

Haber 17-11-22 10:29

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İzmir depremi, Erdoğan'dan referandum çağrısı, Çin'in roketi, kuduz olan çocuk, Fenerbahçe...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. İzmir depreminde çıkan ses, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum mesajı, Çin'in kontrolden çıkan roketinin düşmesi, kuduz teşhisi konulan çocuk, Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev galibiyeti...

Haber 04-11-22 21:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'referandum' mesajı! 'Uzlaşma sağlanamazsa...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu. Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili CHP'nin tutumunu eleştiren Erdoğan, "Sen bir gece çıktın düzenleme yapalım diyorsun, biz de gel diyoruz. Niye kaçak dövüşüyorsunuz?" dedi. Referandumu işaret eden Erdoğan, "Uzlaşma sağlanamaması halinde bu meseleyi milletimizin takdirine sunmanın yollarını arayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 04-11-22 15:18

Son dakika | Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu' tepkisi: Bu iftirasının hesabını hukuk önünde soracağız!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Türkiye Yüzyılı programına değinirken, "81 ilimizde her bir ferdimizin düşüncelerini, tekliflerini iletebileceği bir seferberlik başlatıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca başörtüsü meselesiyle ilgili referandum teklifini de yineledi. Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' iddiasına sert tepki gösteren Erdoğan, "İftirasının hesabını hukuk önünde soracağız" diye konuştu.

Haber 02-11-22 12:25

Son dakika | Başörtüsü çıkışından sonra 'seçim ve referandum' iddiası gündem olmuştu! AK Parti'den 'takvim' açıklaması: TBMM'yi işaret etti

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'referandum' çağrısının yankıları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili ortaya atılan 'AK Parti referandum ile seçimleri aynı gün yapmayı planlıyor' iddiası gündeme damgasını vurmuştu. Konuyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama geldi.

Haber 26-10-22 11:35

Erdoğan'ın onay vermesi bekleniyor! AK Parti muhalefete 'Anayasa' teklifiyle gidiyor

Son günlerde Türkiye'de siyasetin en önemli gündem maddelerinden bir tanesi başörtüsü teklifi. İlk adım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yasa teklifi olarak gelmişti. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Anayasa' düzeyinde bir değişiklik sunmuştu. Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum teklif ederek konuyu halka sunmayı gündeme getirdi. Sıcak gelişmelerin yaşandığı konuyla ilgili AK Parti Anayasa değişikliği teklifini muhalefete götürmeyi hazırlanıyor. İşte detaylar...

Haber 24-10-22 23:21

Erdoğan'ın 'referandum' çıkışı büyük ses getirmişti! AK Partili isme sordum diyerek açıkladı: Seçim günü yapılabilir

Siyasetin gündeminin en önemli başlıklarından biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü yaptığı 'referandum' çağrısı oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü meselesine Erdoğan'ın bu karşılığı "Türkiye referanduma mı gidiyor" sorusunu doğurdu. Bir yandan başörtüsü için Anayasa değişikliği çalışmaları sürerken iddiaya göre "AK Parti'nin yasama süreçlerinde oldukça etkin önemli bir ismi" seçim günü referandum da yapılabileceğini açıkladı.

Haber 24-10-22 15:08

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan 'başörtüsü' için referandum çağrısında bulunmuştu! Bakan Bozdağ'dan Anayasa'da değişiklik açıklaması: 'Görüşmeler sonrası karar verildi'

Son dakika haberi: Başörtüsünün yasal güvence altına alınmasıyla ilgili başlayan tartışmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anayasa'da değişiklik çağrısında bulunarak "Arkadaşlarıma talimat veriyorum" demiş, Adalet Bakanlığı çalışmalara başlamıştı. Cumartesi günü ise Erdoğan "Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa kararı millet versin" diyerek referandum çağrısında bulunmuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görüşmeler sonrası tek maddede değişiklik yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Haber 24-10-22 10:42

Erdoğan'ın çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi: Kanun teklifini destekle, ne referandumu…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da yaptığı konuşmada başörtüsü teklifi için CHP lideri Kılıçdaroğlu'na referandum çağrısı yapmıştı. Kılıçdaroğlu da bu çağrıya sosyal medyadan yanıt verdi. "Kanun teklifini destekle" diyen Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslenerek, "Ne referandumu?" karşılığını verdi.

Haber 22-10-22 18:59

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü için referandum' çağrısı! İlk defa bugün açıklıyorum

Son dakika haberi: Malatya'daki toplu açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında yatırımlara değinirken muhalefete tepki göstererek "Bay Kemal, bir hanımefendi, peki bunlar ne yapar? Bunlar buraya geldiği zaman herhalde turist olarak geliyor. Var mı bir yatırımınız, yok" diye konuştu. Erdoğan ayrıca başörtüsü meselesine değinerek "İlk defa bugün Malatya'da açıklıyorum" dedi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'referandum' çağrısında bulundu.

Haber 22-10-22 16:52

Sözde referandumla Rusya'ya katıldılar! Kremlin'den dikkat çeken açıklama: Yeni topraklar...

Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgelerde yapılan sözde referandum sonrası Rusya, 4 bölgeyi ilhak etti. Tüm bölgelerde Rusya Federasyonu'na katılım için evet oyu çıkarken Kremlin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Birçok ülke yapılan sözde referanduma tepki gösterirken Dmitriy Peskov, yeni topraklara yönelik saldırıların "Rusya'ya karşı saldırganlık" kabul edileceğini söyledi.

Haber 30-09-22 14:43

SON DAKİKA| Dünyaya duyurdular! 4 bölge Rusya'ya bağlanıyor

Son dakika: Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken bölgeden yeni bir haber geldi. Kremlin yaptığı açıklamada Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye’nin Rusya'ya bağlanacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde bu bölgelerin Rusya'ya bağlanması yönünde referandum yapılmıştı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 29-09-22 13:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı: (2)

"Çalışmalarımızı gerekli ve uygun gördüğümüz anda kapsamlı bir terörle mücadele harekatına dönüştürmekten asla kaçınmayız" - "(Ukrayna'da Rusya kontrolündeki yerlerde) Keşke böyle bir referanduma gidilmeseydi de bütün bunları bir diplomasi yoluyla çözebilseydik veya çözebilseydiler ama maalesef bu olmadı" - "(Referandum) Sayın Zelenskiy 4 bölgeyle ilgili desteğimizi, Putin'i ikna etmemizi istiyor. Yarın Sayın Putin'le bu konuları etraflıca ele almayı düşünüyorum" - "(Rusya-Ukrayna) Nükleer savaşa gitmenin bedeli felaket. Bunu bırak konuşmayı, düşünmemek gerekir. Diplomasi yoluyla bu işi çözmek, en isabetli adım olacaktır"

Yurthaber 29-09-22 00:37

Zelenskiy, Putin'e kapıları kapattı! 'Konuşacak hiçbir şey olmadığı anlamına gelir...'

Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki Zaporijya, Herson, Donetsk ve Luhansk’ta Rusya’ya katılım için düzenlediği sözde referandum sona erdi. Söz konusu bölgelerde halk Rusya’ya katılıma destek verdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çevrim içi bağlantı yoluyla katıldığı toplantıda sert konuştu. Zelenskiy, "Rusya'nın Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

Haber 28-09-22 00:20

Tüm bölgelerde 'evet' çıktı! Sözde referandumda resmi olmayan sonuçlara göre Rusya'ya katılım desteklendi

Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği topraklarda Rusya Federasyonu'na katılım için sözde referandum yapıldı. Sandık başına giden halk, oylarını kullandı. Sözde referandumda resmi olmayan sonuçlara göre sandıklardan tüm bölgelerde Rusya'ya katılım için 'evet' oyu çıktı.

Haber 27-09-22 19:10

Türkiye, Ukrayna’da ayrılıkçıların tek taraflı referandum girişimlerinden endişe duyuyor

Dışişleri Bakanlığı: - "Ukrayna’nın Rus kontrolü altındaki bazı bölgelerinde tek taraflı referandumlar düzenlenmesi yönündeki girişimlerden endişe duymaktayız"

Yurthaber 21-09-22 22:35

Dışişleri'nden 'referandum' açıklaması: Endişe duymaktayız

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rus kontrolündeki bazı bölgelerde tek taraflı referandum düzenleme girişimlerinden endişe duyulduğu belirtildi. Bu referandumların tanınmayacağı vurgulanan açıklamada, "Diplomatik sürecin canlandırılması çabalarını zora sokacak ve istikrarsızlığın derinleşmesine yol açacaktır." ifadelerine yer verildi.

Haber 21-09-22 22:21

Ukrayna'da tansiyon yükseldi! Referandum kararı sonrası Zelenskiy'den ilk açıklama

Ukrayna'da yaşanan flaş gelişmenin yankıları sürüyor. Dün yapılan açıklamada ayrılıkçı bölgeler Luhansk, Donetsk ve Herson'da, Rusya'ya katılmak için referandum düzenleneceği belirtilmişti. Dünyada yankı uyandıran gelişme sonrası gözler Devlet Başkanı Zelenskiy'e çevrilmişken ilk açıklama da geldi.

Haber 21-09-22 08:13

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Erdoğan'ın KKTC çağrısı, Kılıçdaroğlu'ndan 'bakanlık' sözü, TOKİ'den uyarı, UEFA'nın Rusya kararı

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklama, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Elazığ'a 'bakanlık' sözü, Donetsk ve Luhansk'ta referandum kararı, Toki'den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 'dolandırıcı' uyarısı, UEFA'nın Rusya kararı...

Haber 20-09-22 17:55

Son dakika... Ukrayna'da savaşın seyrini değiştirecek karar! Dünya bu gelişmeyi konuşuyor

Son dakika haberine göre; Rusya yanlısı Donetsk, Luhansk ve Herson'da 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılacak. Burada yaşayan kişiler, Rusya'ya katılmak için referandumda oy kullanacak.

Haber 20-09-22 15:34

ABD 'talimat verildi' diyerek duyurdu! Çarpıcı iddia: Bu haftaya dikkat çekildi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna'da ele geçirdiği bölgelerde kontrolünü resmileştirmek amacıyla referandum ilan edebileceğini açıkladı.

Haber 24-08-22 21:22

İskoçya'nın bağımsızlığı: Johnson hükümetinin karşı çıktığı referandum için İskoç hükümeti yeni bir hamle yaptı

İskoçya özerk yönetiminin başbakanı Nicola Sturgeon, ülkesinin 19 Ekim 2023 tarihinde yeni bir bağımsızlık referandumuna gitmesini önerdi. Johnson hükümeti ise bağımsızlığın karşısında duruyor.

Haber 28-06-22 18:58

Referandum ne demek? Referandum kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Referandum kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Referandum ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:41

Kuzey İrlanda: Sinn Fein'in zaferi sonrası referandum tartışmaları

Kuzey İrlanda'da Birleşik Krallık'tan ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti ile birleşilmesini savunan Sinn Fein'in seçim zaferi referandum tartışmalarını alevlendirdi.

Haber 08-05-22 17:28

Ukrayna dünyaya böyle duyurdu! 'Rus ordusu hazırlıklara başladı'

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi devam ederken Ukrayna tarafından yeni bir açıklama geldi. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Karadeniz kıyısında yer alan ve Kırım'a sınırı olan Herson bölgesinde referandum hazırlıklarına başladığını bildirdi.

Haber 31-03-22 06:51

Luhansk'tan Rusya'ya katılmak için referandum sinyali

Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığı Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk'ın siyasi lideri Paseçnik yakın bir tarihte Rusya'ya katılmak için referandum düzenleyebileceklerini açıkladı.

Haber 27-03-22 13:21

Son dakika | Ukrayna lideri Zelenskiy'nin 'referandum' açıklaması! Rusya'dan tüm dünyanın beklediği açıklama geldi

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in NATO'ya girip girmeme ve Rusya'nın teklifleri konusunda referanduma gidebileceğini açıklaması gündem yarattı. Tüm dünya Ukrayna liderinin bu çıkışı sonrası Rusya'dan gelecek yanıta kilitlenmişken, beklenen açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi. İşte Ukrayna-Rusya savaşının seyrini değiştirebilecek gelişmenin detayları...

Haber 22-03-22 15:08

Zelenskiy'den ateşkes için flaş adım: Referandum çağrısı!

Ülkesi Rus işgali altında olan Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'den kritik bir adım geldi. Zelenskiy Rusya ile ateşkes görüşmelerinin seyrine etki edebilecek bir referandum açıklamasında bulundu.

Haber 21-03-22 22:14

İşte Rusya'nın Ukrayna'daki planı! 'Ukrayna demokrasisini yıkmak için...'

Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinde çatışmalar devam ediyor. Ukrayna topraklarında ilerleyişini sürdürürken ele geçirilen Herson ve Melitopol kentleriyle ilgili ortaya atılan 'referandum' ve 'belediye başkanı' iddiaları dikkat çekti.

Haber 15-03-22 11:23

Rusya'dan yeni hamle! Ukrayna'dan çok sert tepki: Bu planlar uygulanırsa....

Rusya'nın, Herson'da sözde 'Herson Halk Cumhuriyeti'nin kurulması için sahte bir referandum düzenlemeyi planladığına dair haberlere Ukrayna'dan sert tepki geldi. Ukrayna Dışişleri Bakan Kuleba, "Bu planların uygulanması durumunda, Rusya Federasyonu'na karşı güçlü yaptırımlar uygulanmalıdır" dedi.

Haber 12-03-22 22:38

İsveç'te NATO üyeliğini destekleyenlerin oranı artıyor! Başbakan'dan dikkat çeken referandum açıklaması: Her konu halka götürülmez

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi devam ederken Avrupa ülkelerinin güvenlik endişeleri ve NATO'ya üye olmayan ülkelerin üyelik talepleri dünyanın gündeminde. İsveç'te ülkenin NATO üyeliğini destekleyenlerin oranı giderek artıyor. Bu gelişmelerin ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'dan NATO'ya üyeliği için referandum konusunda dikkat çeken bir açıklama geldi. Andersson, referandum ile ilgili tereddütleri olduğunu söyleyerek "Her konu halka götürülmez." dedi.

Haber 07-03-22 18:37

İstanbul’daki Ukraynalıların savaş karşıtı eylemleri! Sahte bir referandum yapıp almaya çalışıyorlar

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken ülkelerindeki savaşı protesto etmek isteyen İstanbul'daki Ukraynalılar da bir kez daha Beyoğlu’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Eyleme katılan ve babasının Türk, annesinin ise Ukraynalı olduğunu söyleyen bir kişi, "Büyük ihtimalle Kherson’da Kırım’da yaptıkları gibi sahte bir referandum yapıp Kherson’u almaya çalışıyorlar. Biz, öyle yaptıklarını düşünüyoruz." dedi.

Haber 04-03-22 19:56

Başka ile geçmek için referandum yapmışlardı! İki köyün talebi reddedildi

Gümüşhane'den ayrılıp Giresun'a bağlanmak isteyen Günyüzü ve Üçtaş köylerinin talebi İl Genel Meclisi üyelerinin tamamının oyuyla reddedildi. 4 Eylül'de Günyüzü ve Üçtaş köylerinde yapılan referandum yapılmış, vatandaşların çoğu ayrılma yönünde "evet" oyu kullanmıştı.

Haber 26-11-21 20:04

Erdoğan dile getirmiş, Bahçeli kapıyı kapatmıştı! Flaş yüzde 50+1 iddiası: Baharda referandum var

Siyasette "yüzde 50+1" tartışmaları sürerken, Gezici Araştırma Merkezi Müdürü Murat Gezici'den dikkat çeken bir iddia geldi. "40+1'lik sistemle yarı başkanlığa dönmeyi planlayan bir iktidar görüyoruz" diyen Gezici, mart ya da nisan ayında bir referandum beklediğini söyledi.

Haber 17-11-21 09:08

Virginia’da Demokratlar İçin Kritik Sınav

2 Kasım'da Virginia eyaletindeki valilik seçimleri Demokratlar için referandum olarak niteleniyor. Son anketlere göre Demokrat adayla Cumhuriyetçi aday arasında başa baş bir yarış görünüyor

Haber 31-10-21 15:20

İsviçre'de aşı sertifikası zorunluluğu tartışması! Referanduma gidiyorlar

İsviçre'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kalabalığın olduğu iç mekanlarda aşı sertifikası gösterme zorunluluğu konusunda, yasal itirazların kabul edilmesinin ardından referanduma gidilmesi kararı alındı. Bu oylamayla İsviçre, demokrasi tarihinde ilk defa, yasalaşan bir kanuna dair 6 aydan az bir sürede iki defa referandum yapacak.

Haber 19-10-21 08:40

Orhan Pamuk'a referandum sorusu! Yetmez ama evet dediği için pişman mı?

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, sosyolog Nilüfer Göle, tarihçi Edhem Eldem, ekonomist Seyfettin Gürsel ve siyaset bilimci Ahmet İnsel, Fransa'da katıldıkları bir panelde, "2010 yılında Anayasa referandumuna 'Yetmez ama evet!' deyip oy vermeleriyle ilgili soruyu yanıtladı.

Haber 06-10-21 09:53

İsviçreliler’den Eşcinsel Evliliğe Yeşil Işık

İsviçre’de Pazar günü düzenlenen referandum seçmenlerin açık arayla eşcinsel evliliklere onay vermeye karar verdiklerini gösteriyor

Haber 26-09-21 15:44

EKOTÜRK Stüdyo VOA 14 Eylül

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Temsilciler Meclisi üyelerinin ardından bugün de Senato üyelerinin, yönetimin Afganistan’dan çekilme süreciyle sorularını yanıtlıyor. Başkan Biden, altyapı paketine destek için Colorado’da. California eyaletinde bugün yapılan referandum, Vali Gavin Newsom’un görevde kalıp kalmayacağını belirleyecek. Nicholas kasırgası Teksas ve Louisiana kıyılarını vuruyor. ABD’de enflasyon yüzde 5’in üzerinde seyrediyor. ABD’de aşı çalışmaları ne durumda? Yakında...

Haber 15-09-21 00:01

California’nın Demokrat Valisi Görevde Kalabilecek mi?

ABD'nin en kalabalık eyaleti California'da, Demokrat Partili Vali Gavin Newsom'un görevden alınıp-alınmayacağına karar verecek referandum oylaması Salı günü sona eriyor.

Haber 14-09-21 19:09

Referandum sonuçlandı! 2 köy başka ile bağlanma kararı verdi

Gümüşhane'den ayrılıp başka bir ile bağlanmak isteği nedeniyle halk oylaması kararı alınan Günyüzü ve Üçtaş köylerinde yapılan seçimde, vatandaşların çoğu ayrılma yönünde "evet" oyu kullandı.

Haber 04-09-21 21:14