Rehberlik Hizmeti Haberleri

Gastronomi kenti Gaziantep’te 40 TL’ye menü yemek hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen ’Haydi Sofraya Lokantası’nda 40 TL’ye içerisinde 4 çeşit yemeğin bulunduğu menü hizmeti verilmeye başlandı.

Yurthaber 2024-04-19 14:30:45

Tokat'ta depremden etkilenenlere psikososyal destek sağlanıyor

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenenlere yönelik psikososyal destek hizmeti veriliyor.

Yurthaber 2024-04-19 14:03:29

Taciz iddiasıyla tekme tokat dövülmüştü! Uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı: 'Bir şey yapacak olsam...'

Şırnak’ta bir kadını taciz ettiği iddiasıyla darp edilen uzman çavuşun mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. Zanlı, “Yardım edin” diye bir ses duyarak binaya girdiğini ve içerideki kadınların bağırmaya başladığını söyleyerek, "Ben 15 yıldır kamu hizmeti yapıyorum. Böyle bir hareketi yapacak biri değilim. Kesinlikle ne cinsel amaçlı ne de başka bir amaçla müştekiye dokunmadım. Bir şey yapacak olsam tasarlardım ve bu şekilde hareket ederdim" dedi.

Haber 2024-04-18 12:59:12

Bağ-Kur’lular için dikkat çeken açıklama: ‘Risk var’ diyerek anlattı: Prim gününün 7200’e düşürülmesinden sonra…

Esnaf ve sanatkârların prim gün sayısındaki eşitsizlik sorunu gündemde! TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eşitsizliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve sigorta prim teşviklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Esnafın maliyetlerinin artmasıyla birlikte prim ödemelerinde destek sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, “Primi dolan esnaf yaşı beklerken sağlık hizmeti alabilmeli” önerisinde bulundu.

Finans 2024-04-11 10:15:54

Tokat’ta 2 bin yıllık termal su, kurulan merkezle romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Tokat ve çevresine modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa edilen Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yakın bir zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 03-04-24 11:58

Rekabet Kurulu devreye girdi! Yemeksepeti'ne soruşturma başlatıldı

'Yemeksepeti' isimli çevrimiçi yemek siparişi servisinin, platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4 ve 6'ncı maddesini ihlal ettiği iddialarına ilişkin Rekabet Kurulu'nca soruşturma başlatıldı.

Finans 22-03-24 10:13

Malatya'da down sendromlu bireyler bir günlüğüne temsili doktor oldu

Malatya'da, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında doktor önlüğü giyen down sendromlular, temsili olarak sağlık hizmeti verdi.

Yurthaber 21-03-24 14:42

MEB’den son dakika karne kararı! Öğrenci karnelerinde değişikliğe gidildi! İşte detaylar…

MEB öğrenci karneleri için önemli bir adım attı. Karneler için değişiklik kararı alındı. Karnelerde artık sadece ders notları olmayacak. MEB ortaokul öğrencilerinin ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılımlarını, karnelerinde ‘bilimsel’, ‘kültürel’, ‘sanatsal’, ‘sportif’ etkinlikler ve ‘toplum hizmeti’ olarak 5 ana başlıkta değerlendirmeye alacak. Sosyal etkinlikler, karnelerde ‘katılım’, ‘ürün ortaya koyma’, ‘performans gösterme’ ve ‘derece alma’ olmak üzere 4 ana düzeyde işlenecek.

Egitim 21-03-24 13:54

ATA İttifakı'ndan o ilde CHP'ye destek! Yıllardır başarılı belediyecilik örneği

Antalya’da iftarda partililerle bir araya gelen Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam, "Milletimize en iyi hizmeti vereceğini inandığımız rantçı değil halkçı adayları destekleyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu bağlamda Antalya’da yıllardır başarılı belediyecilik örneği sunan mevcut Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i destekleme kararı aldık” dedi.

Haber 20-03-24 22:11

Bakan Koca yeni düzenlemeyi duyurdu! Mecburi hizmeti kaldırıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi Belediyesi'nin Esentepe Mahallesi'nde düzenlediği Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Bakan Koca, yan dal mecburi hizmetiyle ilgili yeni düzenlemenin yolda olduğunu belirtti. İşte haberin tüm detayları!

Haber 17-03-24 09:44

Aladağlar'da facia! Kayak sırasında üzerine kar kütlesi düşen kadın rehber hayatını kaybetti

Niğde'de 6 kişilik Alman turist gruba rehberlik etmek için Aladağlar'a çıkan dağcı, kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti. Ölen dağcının cansız bedenini kurtarma çalışmalarına çığ riski nedeniyle yarın başlanacak.

Haber 10-03-24 20:39

IP TV ve kaçak yayın kullananlar dikkat! Kendinizi bir anda savcı karşısında bulabilirsiniz

Dizi, film ya da maç izleme hizmeti veren yasal platformları kaçak bir şekilde sunan bazı mecralar bulunuyor. Uzmanlar, kaçak yayınların izlendiğinin tespiti halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıyor.

Finans 09-03-24 15:19

Evcil hayvanlar için ilk beslenme danışmanlığı birimi Ankara Üniversitesinde kuruldu

Ankara Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde evcil hayvanlara yönelik beslenme danışmanlık hizmeti sunacak Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi kuruldu.

Yurthaber 04-03-24 11:15

Okulda cinsel ilişki skandalı! Rehber öğretmen ve reşit olmayan öğrencinin ilişkisi ifşa edildi... Tepkiler çığ gibi büyüdü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina bölgesindeki bir okulda rehberlik danışmanı ve voleybol antrenörü olan görev yapan 29 yaşındaki Patrick Finley reşit olmayan bir öğrenciye cinsel tacizde bulunmakla suçlandıktan sonra görevinden istifa etti. Olayın ülkede tepkilere neden oldu.

Trend 02-03-24 15:54

Sağlık hizmeti halkın ayağına gidiyor

Düzce Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Yığılca ilçesinde mobil kanser tarama tırında sağlık taraması yaptı, halkı bilgilendirdi.

Yurthaber 27-02-24 09:44

Seçim öncesi çok konuşulacak protesto! Pankartlar açıp isyan ettiler: Bize sadece dondurma ve döner yedirip gidiyorlar

Beklediği hizmeti alamayan mahalleliler 31 Mart yerel seçimleri için şaşırtıcı ve ses getirecek bir karar aldı. Kayseri'nin Sarımsaklı Mahallesi'nde vatandaşlar isyan etti, "Bize sadece yazları gelip, dondurma ve döner yedirip gidiyorlar" deyip su, doğal gaz gibi altyapı hizmetlerinden dem vurdu. Mahalle sakinleri tepkilerini bir araya gelip pankartlarla protesto gerçekleştirerek de gösterdi.

Haber 26-02-24 07:30

İmamoğlu, 'Bakanlık davet etti' demişti! Bakan Uraloğlu'ndan 'Ekrem İmamoğlu' sorusuna yanıt

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili soruya "Bu dün ve bugün İstanbul’un ve Türkiye’nin gündemine oturdu. Bizim gündemimize oturacak bir konu değil. Biz İstanbul’a nasıl hizmet ederiz onun derdindeyiz. Kim hangi törene nasıl katılacak, kim hangi sırada oturacak, hangi sırada konuşacak derdimiz o değil. Burada güzel bir hizmeti yarın açacağız. Derdimiz İstanbul’a hizmet olmalı" dedi.

Haber 25-02-24 17:25

Valilikten İstanbul Havalimanı açıklaması! 'Video art niyetli olarak çekildi'

İstanbul Valiliği, sosyal medyada, "Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yolcu ve yakınları tarafından 'Refakatli Tekerli Sandalye' hizmeti talep edilmediği belirtilirken, "İstanbul Havalimanı'nda gerekli talep, uçak ekibi tarafından yapılmıştır. Uçuş ekibinin yaptığı talep doğrultusunda vatandaşımıza uçaktan inişinden, Havalimanı çıkış noktasına kadar talep edilen hizmet verilmiştir" denildi.

Haber 18-02-24 19:58

Beşiktaş’ta yaşayan ihtiyaç sahipleri ücretsiz kardiyoloji tedavisi alabilecek

Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayan ve kalp sağlığı hizmeti almak isteyen ihtiyaç sahibi komşuları için Türk Kalp Vakfı ile bir protokol imzaladı.

Yurthaber 16-02-24 13:58

Dubai dünyada uçan taksi hizmeti veren ilk şehir oldu!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Dubai'nin dünyada uçan taksi hizmeti veren ilk şehir olduğunu duyurdu. Açıklamada, pilot ve 4 yolcu taşıma kapasitesine sahip uçan taksinin sıfır emisyonlu olduğu kaydedildi.

Haber 11-02-24 23:03

Sözleşmeli personel ücretsiz izin hakkı: Sözleşmeli personel ücretsiz izin alabilir mi?

Çalışanların çeşitli haklarını savunabilmek adına oluşturulan kanunlar ve kararlar doğrultusunda çeşitli sınıflandırmalar yapılmıştır. Bu sınıflandırmalardan biri de sözleşmeli personel kavramını ortaya çıkartmıştır. Sözleşmeli personellerin de birçok yasal hakkı bulunur. Sözleşmeli personeller, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve kamu hizmeti görevlisi olarak da adlandırılan çalışanlardır.

Haber 05-02-24 16:10

İstanbul'u büyük bir tehlikeden kurtarmış! Kahreden olayın görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Boğazı güney girişinde kılavuzluk hizmeti verilecek gemiye transfer sırasında denize düşen kaptan Oğuz Kök, hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti. Kök'ün denize düştüğü anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Öte yandan Kaptan Oğuz Kök, 2006 yılının Şubat ayında, boğazda dümeni kilitlenen 160 bin ton koreson yüklü Genmar Star gemisini Dolmabahçe önünde demir atarak durduran ve İstanbul'u büyük bir tehlikeden kurtaran kılavuz kaptandı.

Haber 05-02-24 09:55

İstanbul Boğazı’nda kahreden olay! Kılavuz kaptan şehit oldu

İstanbul Boğazı’ndan geçişe hazırlanan yük gemisine kılavuzluk hizmeti vermek için giden kaptan Oğuz Kök, denize düşerek hayatını kaybetti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, "Deniz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve denizcilik camiasına sabırlar diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 04-02-24 11:30

Kocaeli Şehir Hastanesinde günlük ortalama 5 bin acil ve poliklinik hizmeti verildi

Kocaeli'de 368 bin 668 metrekare alanda inşa edilen 1218 yatak kapasiteli Kocaeli Şehir Hastanesi, 9 ayda günlük ortalama 5 bin poliklinik ve acil hizmeti sundu.

Yurthaber 01-02-24 13:47

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan iddiali açıklama: Anketlerde öndeyiz

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Ankara'daki seçim anketlerinde Mansur Yavaş'ın önünde olduğunu söyledi. Altınok, kazanması durumunda Ankara'nın 100 yılda aldığı hizmeti 5 yıl içerisinde alacağını söyledi.

Haber 24-01-24 15:51

Bir yılda 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Hizmet bölgesindeki müşterilerine kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunma hedefiyle faaliyet gösteren TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden 1 milyonun üzerinde çağrı aldı.

Yurthaber 24-01-24 12:08

Ardahan’da Restoran ve kafelere ’fiyat listesi’ denetimi

Ardahan Ticaret İl Müdürlüğü personeli tarafından, yiyecek-içecek hizmeti sunulan işletmelerde fiyat tarifesi ve fiyat listelerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Yurthaber 24-01-24 11:44

Elazığ’da 50 bin depremzedeye psikososyal destek hizmeti verildi

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 13 bin 600 aile ve 50 bin depremzedeye psikososyal destek hizmeti sağlandı.

Yurthaber 24-01-24 09:59

THY'nin yurt içi uçuşlarında ücretli internet hizmeti başladı

Türk Hava Yolları (THY), yurt içi uçuşlarında uçak içi ücretli internet hizmetinin başladığını duyurdu.

Yurthaber 24-01-24 08:42

Trabzon'da Sağlık Turizmi Projesi ele alındı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizmi çalışmalarına ilişkin, "Buradaki potansiyeli bölge ülkelerine gösterip sağlık hizmeti ihtiyacı olan kişileri bölgemize çekmek için çalışmalar yapmaya başladık ve devam ediyoruz." dedi.

Yurthaber 23-01-24 14:05

Milli Eğitim Bakanı Tekin, hastanede eğitim alan öğrencileri ziyaret ederek karnelerini dağıttı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hastanede eğitim hizmeti alan öğrencileri ziyaret ederek karnelerini verdi.

Yurthaber 19-01-24 10:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir için 'Hamza Dağ' dedi! Şebnem Bursalı bu paylaşımı yaptı: 'İzmir hak ettiği hizmeti almaya başlayacak'

AK Parti'de 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'de Hamza Dağ aday olarak gösterilecek. Dağ'ın adaylığı sonrasında AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "İzmir hak ettiği hizmeti 31 Mart’tan sonra AK Parti ile almaya başlayacak" dedi.

Haber 17-01-24 23:03

Bilecik'te doğal taş testlerinin yapıldığı merkez uluslararası standartlarda hizmet veriyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) bünyesinde 3 yıldır doğal taş sektöründeki firmalara analiz ve test hizmeti veren Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (DAUM), Türk Akreditasyon Kurumunca (TÜRKAK) "Uluslararası Akreditasyon Sertifikası" verildi.

Yurthaber 16-01-24 14:04

Yatağa bağımlı Konyalı gazinin hayatı, evde sağlık hizmetiyle kolaylaştırılıyor

Ankara'da vatani görevini yaparken paraşütünün açılmaması nedeniyle düşerek beli kırılan, zamanla da yatağa bağımlı hale gelen 78 yaşındaki Halil Tamak'a 20 yıldır evde sağlık hizmeti sunuluyor.

Yurthaber 15-01-24 11:31

GSB Wifi giriş ve çıkış işlemleri nasıl yapılır?

İnternet, hayatımızın en vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olarak bilinir. Gündelik hayat koşuşturması içerisinde biraz internette gezinmek için kablosuz ağa ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde internet iş yaşamında da son derece önemli bir yere sahiptir. Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından GSB Wifi adıyla bilinen bir internet hizmeti de mevcuttur. Bu internet hizmeti yalnızca KYK öğrencilerine ve personellerine sunulur. Peki, GSB Wifi giriş ve çıkış işlemleri nasıl yapılır?

Haber 13-01-24 19:18

GSB Wi-Fi nedir, nasıl kullanılır? GSB Wi-Fi’yi kimler kullanabilir?

Günümüzde genci yaşlısı fark etmeksizin birçok kişi internet kullanmaktadır. İnternet sayesinde gerek sosyal medya platformlarına giriş sağlanmakta gerek online alışveriş yapılabilmekte gerekse birçok önemli işlem herhangi bir yere gitmeden oturduğumuz yerden gerçekleşmektedir. Tüm işlemlerin yapılması kablosuz ağ olarak bilinen Wi-Fi sayesindedir. Kablosuz ağ ile ilgili GSB olarak isimlendirilen bir Wi-Fi hizmeti de mevcuttur. Peki, GSB Wi-Fi nedir, nasıl kullanılır?

Haber 13-01-24 19:17

Tekirdağ Şehir Hastanesinde üç yılda 3 bin yabancı hasta sağlık hizmeti aldı

Tekirdağ'da 3 yıl önce açılan Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi bugüne kadar aralarında 30 farklı ülkeden 3 bin yabancı hastaya hizmet verdi.

Yurthaber 11-01-24 14:08

Van’da iş yerlerine ‘fiyat listesi’ denetimi

Van’da yiyecek ve içecek hizmeti veren iş yerlerine fiyat listelerine yönelik kapsamlı denetim yapılırken, fiyat listesi olmayan işletmeler için tutanak tutuldu.

Yurthaber 09-01-24 12:21
Van

Van’daki iş yerleri fiyat listelerini asmaya başladı

Van’da yiyecek ve içecek hizmeti veren iş yerleri, yeni düzenleme doğrultusunda fiyat listelerini kapılarının önüne ve masalara koymaya başladı.

Yurthaber 05-01-24 14:21
Van

MESKİ’nin yaşlılar için mobil araç hizmeti sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünce, merkez ilçelerde, ‘Su gibi akar gelirim’ mobil hizmet aracıyla, 65 yaş üstü veya özel gereksinimli bireyler ile toplu aboneliklere yönelik yerinde abonelik hizmetinin devam ettiği bildirildi.

Yurthaber 04-01-24 11:42

Havaist otobüslerinde bir yılda 9 bin eşya unutuldu

İstanbul Havalimanı'na ulaşım hizmeti veren Havaist otobüslerinde 2023 yılında yolcuların unuttuğu toplam 9 bin eşyadan 8 bin 337'si sahiplerine teslim edildi.

Yurthaber 04-01-24 11:02

Konya Şehir Hastanesi 3,5 yılda 7,5 milyon poliklinik ve acil hizmeti verdi

Konya'da fiziki altyapısı ve sahip olduğu yüksek teknolojiyle dikkati çeken, 1250 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi, açıldığı günden bu yana yaklaşık 7,5 milyon poliklinik ve acil hizmeti verdi.

Yurthaber 03-01-24 11:47

Çukurova Belediyesi’den ücretsiz sağlık hizmeti

Çukurova Belediyesi, 60 yaş üzeri olan ve nörolojik ya da ortopedik sorunlarla beraber fiziksel ağrılar çeken hastalara umut oluyor.

Yurthaber 02-01-24 11:27

1 Ocak’tan itibaren 5 yeni uygulama hayata geçiyor! Kiralardan ulaşıma, cep telefonundan menü fiyatlarına… Zorunlu olacak

1 Ocak 2024 beraberinde birçok yeni düzenlemeyi de getirecek. Konut kiralarında fahiş fiyatların önüne geçmek ve arzı arttırmak ve kayıt dışılığı engellemek adına Airbnb evleri için izin belgesi isteyecek. Yolcu otobüslerine araç takip cihazı zorunluluğu gelecek. Lokanta, restoran, kafe gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde fiyatlar kapı girişlerinde bulundurulmak zorunda olacak.

Finans 27-12-23 18:26

Malatya'da 507 bin 538 depremzedeye psikososyal destek verildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, bugüne kadar 507 bin 538 afetzedeye psikososyal destek hizmeti verildiği bildirildi.

Yurthaber 25-12-23 12:36

'Hastayım' diye geldi, hemşireyi taciz etti!

Denizli'nin Babadağ ilçesinde Hüseyin G. (26), kırsal mahallelere gezici sağlık hizmeti veren ekibin içinde yer alan bir hemşireyi elle taciz etti. Jandarma tarafından gözaltına alınan Hüseyin G., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Hüseyin G., tutuklandı. İşte detaylar...

Haber 20-12-23 15:59

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlandı! Restoran, kafe ve pastanelerle ilgili 'fiyat listesi' kararı

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat listesi düzenlemesi geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek içecek hizmeti veren iş yerlerinin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak. Uygulama 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Finans 19-12-23 00:22

Korsan taksi çıtayı yükseltti: 7 dilde hizmet veriyor! Sloganları bile var

Antalya'da korsan taksiciler, internet ve WhatsApp uygulaması üzerinden duyurular ile müşteri çekmeye çalışıyor. 'Konforlu, ucuz, güvenilir hizmet' sloganlarını kullanan, 7 dil seçeneğiyle hizmet verilen internet sitesi açan korsan taksiciler, yarı yarıya ucuz taşımacılık yapıyor. Sitede 25 korsan taksi bayisi, 12 korsan taksi hizmeti ve 1265 korsan taksi bulunduğu bilgisine de yer veriliyor. İşte detaylar...

Haber 18-12-23 10:59

Sivas ambulans helikopterini geri istiyor

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, sağlık alanında önemli bir hizmeti veren ve hastalara kısa sürede ulaşan ambulans helikopterinin iptal edilmesine bir anlam veremediklerini ifade ederek, Sivaslılar olarak ambulans helikopterin tekrar hizmet vermesini talep etti.

Yurthaber 06-12-23 13:49