Renault Haberleri Ve Son Dakika Renault Haberleri

Renault Haberleri Ve Son Dakika Renault Haberleri

Renault 1 Ekim 1898 tarihinde kurulmuş olan bir Fransız markasıdır. Louis, Marcel ve Fernand Renault kardeşler tarafından kurulduğu bilinmektedir. Uzun yıllardır araç üretimi yapan firma Avrupa’nın en ünlü markaları arasında yer almaktadır. Şu an 100’den fazla ülkede hizmet vermektedir. Renault; otomobil, motosiklet, tren, traktör gibi kara araçlarının dışında uçak üretimi de yapmaktadır. Otomobil satın almak isteyen kişiler Renault marka araçları, özelliklerini ve fiyatlarını araştırmak isteyebilir. Otomobil sektörünün en önde gelen markalarından biri olan Renault firmasında Clio, Symbol, Master, Megane, Captur, Koleos, Kangoo ve Zoe gibi çeşitli araç modelleri bulunmaktadır. Türkiye’de Oyak ortaklığı ile kurulan Renault otomobil fabrikaları Bursa ilinde yer almaktadır.

Renault Haberleri

Tutkunu oldukları otomobiller için evlerinin terasını garaja dönüştürdüler

Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşayan iki kardeş, bir döneme damgasını vuran ve yıllar önce üretimi duran Tofaş ve Renault marka 7 araç için evlerinin teras katını garaja dönüştürdü.

Yurthaber 19-12-2023 11:19

'Teknolojik değişim ve dijital dönüşüm yaşayan dünyaya hızlı adapte olabilecek nesiller yetiştirme gayretindeyiz'

Can Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Umut Baycan, bünyesinde Bilgi Üniversitesi ile Doğa Koleji'ni barındıran Can Eğitim Kurumları'nın temel eğitim mottolarından birisinin değişime ayak uydurmak olduğunu söyledi. Doğa Koleji'nin bu yıl 16'ncısını düzenlediği t-MBA Zirvesi'nde konuşan Baycan "Çok hızlı teknolojik değişim ve dijital dönüşüm yaşayan, bilgiye erişimin saniyelerle gerçekleştiği bu dünyaya en hızlı adapte olabilecek nesiller yetiştirme gayretindeyiz" dedi.

Haber 06-05-2023 18:45

Dacia'nın Türkiye’deki başarı hikayesi devam ediyor

MAİS AŞ Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş: - "Türkiye'de yakaladığımız başarı, marka felsefesinin Türk tüketicisinin beklentileriyle ne kadar örtüştüğünü ortaya koyuyor. Gelecek yıl marka olarak, Türkiye pazarına girdiğimiz tarih itibarıyla toplamda 500 bininci satışımıza ulaşmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 12-08-2022 15:57

Renault, Megane E-TECH Electric için Goodyear'ı seçti

Megane E-TECH Electric'lerin yaklaşık dörtte üçü fabrikadan Goodyear lastikleriyle çıkacak

Yurthaber 28-07-2022 13:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan Renault Grup CEO'sunu kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Renault Grup CEO'su Luca de Meo'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Haber 06-07-2022 19:41

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı artıyor! İşte en çok tercih edilen model...

Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu ve hizmetin sunulması hakkında usul ve esasları belirleyen yönetmelik Nisan ayında, teknik şartname de geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'de elektrikli araç satışları artarken fiyatından dolayı en çok satılan elektrikli aracın Renault ZOE olduğu belirtildi.

Haber 21-06-2022 12:42

Dev otomobil markasından flaş karar! 1 rubleye her şeyi Rusya’ya verdi

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Renault ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Rus hükümeti ve Moskova belediye yönetimine devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığını bildirdi. Yapılan açıklamada Renault’un Avtovaz’daki payını 6 yıl içerisinde geri alma hakkına sahip olduğu da belirtildi. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 27 Nisan’da yaptığı açıklamada, Renault’un Rusya’daki varlıklarının sembolik “1 ruble” karşılığında devredileceğini duyurmuştu.

Finans 16-05-2022 09:47

Zelenskiy açık açık marka verdi: Rusya savaşının sponsoru olmayı bırakın

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'ya askeri talimatı üzerinden neredeyse bir ay geçti. Dünyanın heyecanla beklediği barış haberi henüz gelmedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy diğer ülkelerle diplomasisini sürdürmeye devam ediyor. En son Fransa Parlamentosuna seslenen Zelenskiy Fransız şirketleri Renault, Auchan ve Leroy Merlin'i Rusya'nın sponsoru olmakla suçlayıp finansal desteklerini geri çekmelerini istedi. Öte yandan Renault, tepkilerin ardından Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı.

Haber 23-03-2022 19:22

Fransız hükümetinden destek aldı! Dev otomobil markasından Rusya kararı: Yeniden...

Otomotiv devleri Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlara destek vererek Rusya'daki üretim üslerini durduracaklarını açıklamıştı. Ancak savaşın henüz birinci ayı dolmak üzereyken kararı bozan ilk marka Renault oldu. Markanın Moskova'daki fabrikalarında üretime yeniden başlandığı ifade edildi. Renault'un kararı alırken Fransız hükümetinden destek aldığı belirtildi.

Finans 22-03-2022 13:34

Üzerindeki örtü artık kalktı! Renault Austral resmen tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Uzun zamandır beklenen yeni elektrikli SUV Renault Austral'in örtüsü resmen kaldırıldı. C segmentinin yeni üyesi Renault Austral'in 2022'nin son çeyreğinden itibaren satışa sunulması planlanıyor.

Haber 08-03-2022 16:41

Renault, yeni SUV modeli Austral'ı tanıttı

Yeni Austral Türkiye'de 2022 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak

Yurthaber 08-03-2022 13:50

Renault'ya iki ödül

Türkiye temsili 12 ilde gerçekleşen araştırma sonuçlarına göre Renault, Tech Brands Turkey’de otomotiv kategorisinde “En Teknolojik Otomotiv Markası” seçildi

Yurthaber 23-02-2022 15:53

Renault'dan Austral hamlesi: Yeni SUV'un iç mekan görüntüleri yayınlandı

Fransız otomobil üreticisi Renault, yeni SUV modeli Renault Austral'in iç mekan görüntülerini yayınladı. Renault Austral'in iç mekan görüntüleri, yeni C-segment SUV modelde neler görülebileceğine dair bir fikir veriyor. İşte Renault Austral'in yeni görüntüleri...

Haber 27-01-2022 15:42

Yeni Renault Austral tasarımıyla öne çıkacak

Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal: - “Yeni modelimizde kalite ilk bakışta hissediliyor. Gövde yüzeyindeki kalite hissini güçlendirmek için akıcı hatları geliştirdik”

Yurthaber 15-01-2022 12:01

Renault da dönüşüyor: Fransız otomobil devi tarih verdi! CEO Luca de Meo'dan dikkat çekici sözler...

Fransız otomobil devi Renault, Avrupa'da tamamen elektrikli bir geleceğe hazırlanıyor. Çıkan bir habere göre, CEO Luca de Meo, Renault'un Avrupa'da elektrikli otomobil markasına dönüşeceği tarihi açıkladı. İşte Renault CEO'su Luca de Meo'nun sözleri ve verilen o tarih...

Haber 14-01-2022 16:41

Renault 22'nci kez binek otomobil lideri oldu

Türkiye otomobil pazarında 2021 yılında da liderliklerini sürdüren Renault, 75 bin 561 adet satış ve 13,45 pazar payıyla 22’nci kez Türkiye otomobil pazarının lideri oldu - Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş: - "Her şeye rağmen Renault MAİS olarak liderlik alanlarımızı korumayı başardık. Her bir çalışanımızın emeğiyle hem operasyonel, hem de finansal anlamda hedeflerimize ulaştık"

Haber 07-01-2022 11:56

Renault araba fiyatlarına zam yaptı mı? 2022 model Renault araçların yeni fiyatları bakın ne kadar oldu!

2022 yılının başlaması ile birlikte pek çok araç markası fiyatlarında değişikliğe gitti. Geçtiğimiz yılın aralık ayındaki kur dalgalanmaları ve dolar kurundaki artış fiyatların belirlenmesinde önemli rol oynadı. Renault araba fiyatlarına zam yaptı mı? fiyatlar ne kadar oldu? İşte Renault yeni Clio, Megane Sedan, Yeni Taliant fiyat listesi.

Finans 05-01-2022 15:18

1979 model! Dededen yadigar kalan otomobile gözü gibi bakıyor: Bırakın Türkiye’yi, bununla Fransa'ya bile gidebilirsiniz

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan Emrah Öztürk, dedesinden yadigar kalan otomobiline gözü gibi bakıyor. 1979 model Renault marka otomobilin tüm parçaları tamamen orijinal. 74 bin kilometrede olan otomobil, görenleri de kendine hayran bırakıyor. Öztürk, ''Benzini konulduğunda ve bakımları yapıldığında bırakın Türkiye’yi, Almanya olsun Fransa olsun istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bu arabadan aldığım zevki hiçbir araçta alamıyorum'' dedi.

Haber 24-12-2021 10:47

Son Dakika: Sıfır otomobil fiyatları güncellendi! Dolar kurundaki sert düşüş sonrası otomobil fiyatı indirimleri peş peşe geldi

Son dakika haberine göre, dolar kurundaki sert düşüş sonrası otomobil fiyatları için peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. 9 otomobil firması sıfır araç fiyatları için indirim yaptı. Renault, Dacia, BMW, Land Rover, Mini Cooper, Hyundai, Citroen, Opel ve Peugeot, yeni kur seviyesine göre otomobil fiyatı güncellemesi yaptı. İşte otomobil fiyatlarında indirimle ilgili son dakika haberinin ayrıntıları!

Finans 21-12-2021 16:56

Otomobil devi Renault 1700 çalışanını işten çıkaracak

Fransız otomobil üreticisi Renault, elektrikli otomobil üretimine dönme planı kapsamında 1,700 çalışanın işine son verecek. Renault tasarruf amacıyla dünya genelinde 15 bin çalışanını işten çıkaracağını geçtiğimiz yıl duyurmuştu.

Finans 14-12-2021 16:59

Renault Zoe, Euro NCAP'ten istediğini alamadı!

Renault'nun elektrikli otomobili Renault Zoe, Euro NCAP testine girdi. Ancak Renault Zoe, Euro NCAP'ten sıfır yıldız ile ayrıldı.

Haber 09-12-2021 17:13

Renault, yeni SUV modelinin ismini açıkladı!

Renault, yeni SUV modelinin isminin “Austral” olacağını açıkladı. Austral, Kadjar'ın yerini almayı amaçlıyor. Peki Renault Austral ne zaman tanıtılacak? İşte yanıtı.

Haber 06-12-2021 14:21

Renault'nun yeni SUV modelinin ismi Austral oldu

Güncel ürün gamındaki Kadjar'ın yerini alması hedeflenen Austral, 2022 baharında tanıtılacak

Yurthaber 06-12-2021 14:01

Renault Megan, Clio, Talitant fiyat listesi! Renault otomobil fiyatlarında güncelleme!

Türkiye’de belki de en çok tercih edilen araba markalarından biri olan Renault, çeşitli kampanyalar yapıyor. Artan döviz kuru ve çip krizinin ardından Renault’nun en sevilen araçları olan Clio, Megan ve Taliant’ta fiyat değişiklikleri oldu. İşte son rakamlar…

Haber 06-12-2021 09:31

Renault Kwid Türkiye fiyatı ne kadar? Renault'un en ucuz modeli Kwid Türkiye'de satılıyor mu?

Renault'un en ucuz modeli olarak bilinen Kwid'in Türkiye'de satışa çıkacağı ve fiyatının da oldukça uygun olacağı iddia edildi. Özellikle pandemi döneminde araç almayı düşünen vatandaşlar Kwid'in fiyatlarını ve Türkiye'de olup olmadığını merak ediyor. Peki Renault Kwid Türkiye fiyatı ne kadar, Türkiye'de satılıyor mu? İşte ayrıntılar...

Haber 02-12-2021 15:18

Otomotivin altın markası: Renault

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Türkiye Altın Marka Ödülleri'nde Renault, "Yılın Otomotiv Markası" seçildi.

Finans 22-11-2021 10:17

Renault, Peugeot, Fiat, Ford... İşte marka marka otomobil fiyatları...

Döviz kurundaki artış hemen her sektörü etkilerken, bu yansımayı en çok hissedenlerden biri otomobil sektörü oldu. Sıfır araçlar cep yakarken, sizler için marka marka otomobillerin güncel fiyatlarını derledik.

Haber 09-11-2021 17:40

LG'nin yeni araç içi bilgi eğlence sistemi, Megane E-TECH Electric ile sunulacak

LG Electronics'in (LG) yeni nesil Araç İçi Bilgi-Eğlence (IVI) sistemi, 2022'de yeni Renault Megane E-TECH Electric ile piyasaya sürülecek.

Haber 02-11-2021 16:21

En çok satan ikinci el otomobiller belli oldu! İşte ilk üçe giren markalar

Indicata'nın ikinci el online pazar raporuna dayanan verilere göre, Türkiye ikinci el araç satışlarında bu ay ağustos ayına kıyasla yüzde 19 azalarak 113 bin 964 (ilandan tamamen kaldırılan araçlar satılmış kabul edildiğinde) oldu. Ağustos ayında ise 140 bin 608 satış gerçekleşmişti. En çok satılan marka 15 bin 755 satışla Volkswagen (VW) oldu. Renault 13 bin 666 satışla ikinci ve Fiat da 10 bin 508 satışla üçüncü sırada yer aldı.

Finans 25-10-2021 15:49

Fransız devinin çip kaybı rekora koşuyor! 500 bin araç daha az üretecek

Otomotiv sektörünü durma noktasına getiren çip sorunu Fransız otomotiv üreticisi Renault'un üretim kaybının tahminlerin de üzerine çıkmasına neden oldu. Şirket Eylül başında 200 bin araç olan yıllık üretim kaybı tahminini yaklaşık 500 bin araca yükseltti.

Finans 22-10-2021 11:20

Renault, Opel, Peugeot, Citroen, Hyundai ve Toyota: 90 bin TL ile 120 bin TL fiyatlarla alıcısını bekliyor...

Pandemi sonrasında otomobil piyasalarındaki fiyatlar yükselişe geçti. Araç almak isteyenler ne yapacağını şaşırırken, sizler için 90 bin TL ve 120 bin TL arasında yer alan araçları bir araya getirdik.

Haber 15-10-2021 17:10

Çip krizi otomotiv devini de vurdu! Bir hafta üretim var bir hafta yok

Otomotiv sektöründe global bazda yaşanan çip krizi Renault'u da etkiledi. Otomotiv devi elektronik bileşenlerin tedarik sorunu sebebiyle Bursa'daki fabrikasında bir hafta üretim yapıp bir hafta yapmayacağını duyurdu.

Finans 14-10-2021 17:02

HYVIA ilk hidrojen prototiplerini tanıttı

Prototipler, bir dizi yakıt hücreli hafif ticari araçla birlikte çevre dostu hidrojen üretimi ve dağıtımı da dahil olmak üzere HYVIA ekosisteminin ilk somut örneğini oluşturuyor

Yurthaber 14-10-2021 13:53

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde son durum! 130 bin işçinin maaşı değişecek

Ford Otosan, Mercedes, Arçelik, Bosch, Renault, Siemens, Tofaş ve TürkTraktör'ün de aralarında olduğu Türkiye'nin önemli iş yerlerini kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesiyle, metal işçisinin mali ve sosyal hakları belli olacak. Dün başlayan müzakerelerin ardından Türk Metal Sendikasından yapılan açıklamada ikinci oturumun 26 Ekim'de yapılacağı belirtildi. Özel sektörün en kapsamlı sözleşmesi olan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi, 179 iş yerinde yaklaşık 130 bin çalışanın maaşını etkileyecek.

Finans 13-10-2021 08:45

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi pazarlığı başladı! 179 iş yeri ve 130 bin çalışanın maaşını etkileyecek

Aralarında Ford Otosan, Mercedes, Arçelik, Bosch, Renault, Siemens, Tofaş ve TürkTraktör'ün de olduğu Türkiye'nin önemli iş yerlerini kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesiyle, metal işçisinin 2021 Eylül ile 2023 Eylül dönemindeki mali ve sosyal hakları belli olacak. Özel sektörün en kapsamlı sözleşmesi olan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi, 179 iş yerinde yaklaşık 130 bin çalışanın maaşını etkileyecek.

Finans 11-10-2021 15:37

Renault'nun konsept otomobillerine iki ödül

Renault, konsept otomobil modelleri Morphoz ve Renault 5 Prototype ile iki ödüle layık görüldü.

Haber 30-09-2021 17:41

Yeni Renault Express Combi ve Express Van Türkiye'de! İşte fiyatlar

Ticari araç ürün gamına da sahip olan Renault, yeni Express Combi ve Express Van modellerini Türkiye pazarında satışa sunuyor. Peki yeni Express Combi'nin ve Express Van'ın fiyatı ne kadar, Renault'nun yeni modelleri ne zaman satışa çıkacak? İşte detaylar.

Haber 21-09-2021 17:22

Faizsiz kredi ile sıfır kilometre araba satışı rekor kırdı! İşte Citroen, Dacia, Renault ve Fiat kampanyaları

ÖTV indirimi ve faizsiz kredi sonrası araç satışlarında rekor kırıldı. Pandemi döneminde artan fiyatlar nedeniyle araç alamayanlar fırsatları kaçırmadı. Sizler için eylül ayındaki kampanyaları ve kaçırılmayacak fırsatları bir araya getirdik.

Haber 15-09-2021 14:56

İkinci el arabada en hızlı satılan ve en çok tercih edilenler belli oldu

Otomobillerde ÖTV oranlarına esas matrah limitleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile değiştirilmişti. Böylelikle bazı modellerde 60 bin TL’ye varan indirimler gerçekleşmişti. İkinci el online oto pazarında en çok tercih edilen otomotiv markası bu yılın ağustos ayında da sırasıyla Volkswagen (VW), Renault ve Ford olurken otomobil kategorisinde en çok VW'nin Passat ve hafif ticaride de en Fiat'ın Doblo modeli satıldı. İşte en çok satılan ilk 10 marka...

Finans 14-09-2021 12:04

Renault, Peugeot ve Dacia'dan eylül ayına özel kampanyalar! İşte sıfır araba indirimleri

Renault ve Dacia eylül ayına özel kampanyalar devam ediyor. Renault'da sıfır faiz, takas indirimleri ve birçok kampanya devam ediyorken, Dacia ise araç sahibi olmak isteyenlere kredi taksit ödemelerini 2022 Ocak ayına kadar erteleme fırsatı bekliyor. Öte yandan Peugeot, tüm Peugeot modellerinde 12 ay sıfır faizli kredi fırsatı sunuyor.

Finans 08-09-2021 14:36

Renault'dan eylül ayına özel kampanyalar

Renault'dan eylül ayına özel kampanyalar

Yurthaber 08-09-2021 13:52

Renault'dan elektrikli hamle: Yeni Megane E-Tech Electric görücüye çıktı!

Fransız otomobil üreticisi Renault, Megane E-Tech Electric adını taşıyan modelini tanıttı. Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ve ön siparişe açılan yeni Megane E-Tech, 0'dan 100 km/s’ye 7,4 saniyede ulaşıyor.

Haber 06-09-2021 17:10

ÖTV indiriminden sonra araç fiyatlarında ne oldu? İşte Fiat, Toyota ve Renault fiyat listesi

Araç almak veya aracını yenilemek isteyenler, ÖTV indiriminden yararlanmak için galerilerin yolunu tuttu. Pek çok kişi beklediği indirimi bulamazken, sizler için Fiat, Toyota ve Renault markalarının uygun fiyatlı araçlarını bir araya getirdik.

Haber 04-09-2021 12:47

ÖTV indiriminin ardından araç fiyatları değişti! İşte Fiat, Renault, Toyota ve Peugeot’un yeni fiyatları

Koronavirüs döneminde en çok etkilenen sektörlerden biri olan otomobil sektörünü canlandırmak adına ÖTV matrah düzenlemesine gidildi. Yapılan indirimle araç fiyatlarında da değişiklik oldu. İşte Fiat, Renault, Toyota ve Peugeot’un yeni fiyatları…

Haber 26-08-2021 17:18

ÖTV indiriminin ardından Renault'tan aşı kampanyası: 2 doz koronavirüs aşısı olana bin lira indirim!

Koronavirüs salgını devam ederken bazı şirketler aşı kampanyası yapmaya başladı. Renault'tan yapılan açıklamada, en az 2 doz yeni tip koronavirüs aşısı olan kişilere özel +1 yıl garanti tutarı kadar indirim verilecek. ÖTV indiriminin ardından, sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlara ek olarak 1.000 TL indirim daha verilmiş olacak.

Finans 20-08-2021 15:11

Renault'dan ÖTV matrah düzenlemesiyle ilgili açıklama

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş ÖTV matrah güncellemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Berk Çağdaş, "Yeni matrah düzenlemesinin baremler arasındaki geçişlerde yüzde 5 - yüzde 17 oranlarında indirim olarak yansıyacağını söyleyebiliriz." dedi.

Haber 13-08-2021 17:34

Renault Mais Genel Müdürü Çağdaş: ÖTV matrah düzenlemesi için müteşekkiriz

"Kararın ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörlerinden otomotivde, ekosistemin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz"

Yurthaber 13-08-2021 16:43

Karsan CEO'su: 800 ilave istihdam yapılacak

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, " Oyak Renault ile yaptığımız iş birliği sayesinde, üretim yelpazemize binek otomobil de ekleniyor. Ülkemiz açısından önemli bir model olan Renault Megane Sedan'ın üretimini üstlenecek olmaktan dolayı çok mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu. Megane Sedan üretimi için proje süresince Oyak Renault adına 210 milyon TL’lik yatırım yapan Karsan’ın ilave olarak 800 kişilik istihdam yapacağı da vurgulandı.

Finans 09-08-2021 11:32

Renault'dan ağustos kampanyası

Renault'dan yapılan açıklamaya göre şirket, ağustos ayında tüketicilere özel otomobil kampanyası sunuyor.

Haber 04-08-2021 14:24