Retina Yirti Haberleri

Şeker hastalığından görme kaybı yaşayan hasta, 13 yıl sonra ışığa kavuştu

Şeker hastalığı ve retinadaki damar tıkanıklığına bağlı göz arkasındaki kanama nedeniyle sağ gözünde görme kaybı yaşayan 61 yaşındaki Nihal Gültekin, başarılı bir retina ameliyatıyla 13 yıl sonra yeniden görmeye başladı.

Yurthaber 2024-03-20 11:02:40

Göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Yavuzer, Medical Point Gaziantep'te

Doç. Dr. Yavuzer'in ilgi alanları arasında katarakt, retina hastalıkları, makula hastalıkları, üveit, glokom, oküler travma, kornea hastalıkları, şaşılık ve göz kapağı hastalıkları bulunuyor

Yurthaber 2022-09-16 11:46:05

Yaz aylarında gözde görülen güneş yanığı görme kaybına yol açabiliyor

Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birimi Sekreteri Prof. Dr. Nurten Ünlü: - "Çocuklar ve gençler yaz aylarına ev dışında, parklarda, deniz kenarlarında daha fazla vakit geçirdikleri için 'solar retinopati' dediğimiz gözün ağ tabakasında güneş yanığı görülebiliyor. Bu hastalık sebebiyle gözlerde katarakt oluşabiliyor ya da daha ileri safhada görme kaybı yaşanabiliyor"

Yurthaber 2022-08-09 11:27:33

Retina ne demek? Retina kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Retina kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Retina TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-18 23:43:33

Apple iki cihaz için yayınladı! Eğer ekran parlaklığı böyleyse...

iPhone'ların üreticisi Apple, yeni bir destek belgesi yayınladı. Teknoloji devi, bu belge ile Liquid Retina XDR ekranlı MacBook Pro'da veya Pro Display XDR'da ekran çok ısındığında görünebilen ve parlaklığı sınırlayan uyarı niteliğindeki sembolün nedenini açıkladı ve kullanıcıların bu durumda neler yapabileceklerini paylaştı.

Haber 04-02-22 14:19

Türk bilim insanı, gözün zor bölgelerindeki hastalıkların teşhisi için cihaz geliştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinde geliştirilen cihaz, bugünün teknolojisine oranla en az 1000 kat yüksek hızda görüntü üretmeye olanak sağlıyor - Doç. Dr. Serhat Tozburun: - "Yüksek kalitede görüntü elde ettiğimiz için retina ve göz dibi gibi gözün zor bölgelerindeki hastalıkların teşhisinde bize avantaj sağlayacak. Bunların dışında hastanın makine başında geçirdiği süre kısalıyor"

Yurthaber 05-11-21 12:02

Göz hastalıklarının tedavisinde gelişen teknolojiler başarı oranını yükseltiyor

Medicana International İstanbul Hastanesi'nden göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Zeynep Alkın: - "Doğuştan olan ya da yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan göz bozuklukları ve retina problemlerinin tedavisinde, gelişen teknolojilerin yardımıyla başarılı sonuçlar alabiliyoruz"

Yurthaber 14-10-21 15:19

Retina yırtılması nasıl olur? İşte belirtileri ve tedavisi

Retina yırtılması kalıcı görme kaybına neden olacağından retina hastalıklarının tedavi edilmesi büyük önem taşır. Gözün arkasındaki ışığı algılayan sinirlerden oluşan doku olarak özetlenebilen retina, göze gelen ışığı sinirler vasıtasıyla beyne iletir. Görme oluşmasında en önemli göz yapılarından biri olarak görülen retina ile ilgili en sık rastlanan hastalık retina dekolmanıdır.

Haber 29-07-21 08:10

Göz sağlığında, erken teşhisin önemi büyük

Batıgöz Sağlık Grubu Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek: - "Çocuğunuz ışıktan aşırı derecede rahatsız oluyorsa, gözlerde sulanma ya da göz küresinde büyüme varsa, bu konuda da tedbirli olup göz doktoruna gitmekte fayda var" - "Prematüre bebeklerde göz içindeki retina damarları tam gelişmemiş olduğu için bebek, anne karnından çıkıp dış ortam oksijeniyle karşılaştığında birtakım patalojik sorunlar oluşabiliyor. Bu rahatsızlığın erken teşhis edilememesi, ileride göz kaybına varacak tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor"

Yurthaber 23-04-21 16:35

Retina yırtılması belirtiler vitre dejenerasyonu ile başlıyormuş!

Gözünüzün önünde siyah nokta uçtuğunu görüyorsanız vitre dejenerasyonu yaşıyor olabilirsiniz. Pek çok kişinin göz önünde siyah ve gri cisimlerin uçtuğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, yaşlı- genç ayrımı olmadan yaşanan bu durumu yalnızda dikkatli kişilerin fark ettiğini söyledi. Konuyla ilgili merak edilenleri açıklayan Uzmanı Op. Dr. Atabay göz önünde neden siyah noktalar uçtuğunu gördüğümüzü anlatarak vitre dejenerasyonu ile ilgili bilgi verdi.

Haber 12-01-21 10:07

Sarı nokta hastalığı neden olur? Risk faktörleri nelerdir?

Makula dejenerasyonu olarak da bilinen sarı nokta hastalığı, gözlerde merkezi görmeden sorumlu bir retina hastalığıdır. Belirtileri nelerdir ve kimlerde görülür? Sarı nokta hastalığı ile ilgili tüm merak ettiğiniz soruların yanıtları yazımızda sizlerle!

Haber 23-12-20 10:48

Diyarbakır Özel Bower Hastanesinde retina cerrahisi başarıyla uygulanıyor

Diyarbakır Özel Bower Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.

Yurthaber 04-12-20 10:49

iPhone 12 Pro Max Displaymate'e göre en iyi ekrana sahip telefon oldu!

iPhone 12 Pro Max Displaymate'den ödülle döndü. Super Retina XDR ekrana sahip olan 5G destekli iPhone 12 Pro Max Displaymate'ten ''En iyi Akıllı Telefon Ekranı Ödülü'' kazandı. Displaymate, 6,7 inçlik iPhone 12 modelinin ekranına tıpkı Galaxy Note 20 Ultra 5G gibi A+ derecesi de verdi.

Haber 18-11-20 10:24

Diyabet en çok gözlere hasar veriyor

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin bir komplikasyonu olan "diyabetik retinopati", 20-65 yaş arası önlenebilir körlüklerin en önemli sebebi olarak gösteriliyor - Diyabetin uzun yıllar bulunması ve kan şekeri kontrolünün yeterli olmaması, bu komplikasyonun oluşmasında en önemli risk faktörleri olarak yer alıyor - Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Berker: - "Çok zengin bir damar ağı bulunan retina, kronik kan şekeri yüksekliğinden çok etkilenir. Retina damarlarının tıkanması sonucu kan dolaşımı bozulur ve retina hücreleri oksijensiz kalarak ölmeye başlar, göz arkasında kanamalar, sıvı toplanmaları, yırtıklar oluşur. Zamanında önlem alınmazsa bu süreç kalıcı körlükle sonuçlanır"

Yurthaber 12-11-20 11:02

Sarı nokta hastalığında göz rengi de etkiliymiş!

Sarı nokta hastalığı olarak bilinen yaşa bağlı makula dejenerasyonu gözün retina tabakasıyla ilgili olarak rotaya çıkıyor. Sarı nokta hastalığının ileri yaş körlüğüne kadar gidebildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, sarı nokta hastalığında yaşın yanı sıra göz renginin de etkili olduğunu anlattı. İşte detaylar...

Haber 06-08-20 14:28

'İki gözünü de kaybedebilirsin' denmişti, operasyonla kurtuldu

İstanbul’da yaşayan, 8 yaşından beri miyop olan ve gözlük kullanan İpek Filiz 18 yaşına geldiğinde her iki gözde ani görme kaybı şikâyetiyle doktorlar ona iki gözünü birden kaybedebileceğini söyledi. Dünyası başına yıkılan Filiz, "Çok endişe ettim. O gün çok üzüldüm ve ağladım" diyor. Doğru yöntem kullanılarak yapılan ameliyat sayesinde retina yırtıklarına bağlı dekolmandan kurtulan Filiz, toparlandığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Haber 17-06-20 17:58

Doktor 'iki gözünü kaybedebilirsin' dedi, dünyası başına yıkıldı! 10 binde 1 kişide görülüyor

İstanbul'da yaşayan İpek Filiz, her iki gözde ani görme kaybı şikayetiyle doktora başvurdu. Doktorlar ona iki gözünü birden kaybedebileceğini söyledi. Retina dekolmanı adı verilen hastalığın 10 binde 1 kişide görülen bir hastalık olduğu öğrenilirken, başarılı ameliyatla tedavi edildi.

Haber 16-06-20 10:04

'Göz nezlesi koronavirüsü belirtisi'

Göz nezlesi olarak da bilinen konjonktivitin hem koronavirüsünün yol açtığı hastalığın ilk belirtisi hem de sonradan gelişen bir bulgu olduğunu söyleyen retina cerrahı Müge Kesen özellikle Çin'de yayınlanan son raporlar doğrultusunda sadece göz bulguları gösteren hastaların olduğuna dikkati çekiyor

Haber 26-05-20 16:14

Prof. Dr. Ziya Kapran: Türkiye'de 1 milyon diyabete bağlı körlük riski olan çalışan nüfus var

Türk Oftalmoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Ziya Kapran, diyabetin etkilediği organların başında gözün retina tabakasının geldiğini belirterek, "Türkiye'de 1 milyon diyabete bağlı körlük riski olan çalışan nüfus var. 11 milyon diyabet hastasının yüzde 10'u ağır retina hastalığı olduğu için görmelerini tamamen kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya." dedi.

Trend 09-11-19 09:29

Diyabeti bulunan 1 milyon kişi kör olma riski taşıyor

Türk Oftalmoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Ziya Kapran: - "Türkiye'de 1 milyon diyabete bağlı körlük riski olan çalışan nüfus var. Bu, çevremizdeki ülkelerden yüksek bir oran. 11 milyon hastanın yüzde 10'u ağır retina hastalığı olduğu için görme yetilerini tamamen kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya" - Dernek Genel Sekreteri Prof. Dr. İzzet Can: - "Miyop ilerlemesin istiyorsanız tabletlere, cep telefonlarına çocuğunuzu daha az baktırmalısınız. Çocuğun izleyeceği süre günde 40 dakikayı geçmemeli. Tabletlerin özellikle miyop ilerlemesinde ciddi rol oynadığı araştırmalarla da ortaya kondu"

Yurthaber 09-11-19 09:18

RETİDER genel kurulu yapıldı

Retina Hastaları Dayanışma Derneği (RETİDER) Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.Retina Hastaları Dayanışma Derneği (RETİDER) Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşan Dernek Başkanı Mesut Yurt, halk arasında gece körlüğü diye bilenen retina hastalarını ilgilendiren gen tedavisiyle ilgili önemli çalışmaların yapıldığını ve test yaptıran 4 hasta için girişimde bulunulduğunu belirtti.

Yurthaber 17-08-19 17:30

“Evim olmayan dünyada retina onarımı: Op ruhsoyu” e-kitap olarak yayınlandı

Yazar Alkas Harlan’ın “Evim olmayan dünyada retina onarımı: Op ruhsoyu” eseri, e-kitap olarak yayınlandı.

Haber 09-06-19 16:03

Afyonkarahisar’da RETİDER kuruldu

Afyonkarahisar’da yeni kurulan Retina Hastaları Dayanışma Derneği (RETİDER) tanıtım toplantısı düzenledi.Afyonkarahisar Belediyesine ait Karayolları Parkı’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri ve dernek üyeleri katıldı.

Yurthaber 20-04-19 12:30

Tunç Soyer: Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde retina taramasıyla girilen oda var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mansur Yavaş'ın kendisine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde retina taramasıyla girilen bir oda olduğunu söylediğini aktardı. Soyer, "Sayın Mansur Yavaş 'Belediyenin 12. katında bir oda var, hala oraya giremedim. Göz merceği taranarak girilen bir oda' dedi. O nasıl bir ruh hali? Bu ruh hali ile nasıl belediye yönetilir? Anlaşılır gibi değil gerçekten. " ifadelerini kullanırken, Yavaş'ın odaya henüz giremediğini belirtti.

Haber 17-04-19 07:37

Retina yırtığı nedir, neden olur? Retina yırtığı nasıl tedavi edilir?

Gözün arka bölümünün iç yüzünü örten retina, gözün ışığı algılayan ağtabakasıdır. Retina yırtığı olan kişiler şimşek çakması, flaş patlaması gibi bir görüntü görebilir. Genellikle miyop olan kişilerde ve yaşa bağlı retina incelmesiyle yırtıklar oluşabilir.

Trend 11-04-19 09:49

KAÜ’de ‘Yapay Zeka’ anlatıldı

Kars Kafkas Üniversitesi’nde ’Yapay Zeka’ konulu konferans düzenlendi.Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı tarafından ortaklaşa düzenlenen Konferans Tıp Fakültesi konferans salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.Programda, Göz Hastalıkları ve Medikal Retina Uzmanı Dr.

Yurthaber 28-03-19 11:20

Retinitis Pigmentosa nedir? Retina hastalıklarında kök hücre tedavisi nasıl yapılır?

Bugün ülkemizdeki sayıları 400 bini bulan tavukkarası hastaları ve diğer retina hastalıklarında umut verici bilimsel bir araştırma sonuçlandı. Toplam 57 hasta üzerinde yapılan kök hücre çalışmasının sonuçlarının oldukça olumlu olduğunu ve hastaların görme yetisinde büyük ölçüde fayda sağlandığını belirten Prof. Dr. Ayşe Öner, ‘tedavisi olmayan’ bu hastalıklarda kök hücrenin birkaç yıl içerisinde rutin tedavi olarak uygulanabileceğini söyledi.

Haber 14-01-19 10:19

Alzheimer nedir? Alzheimer göz muayenesi ile teşhis edilir mi?

Çağımızın hastalığı Alzheimer artık sadece göz muayenesi ile erken teşhis edilebiliyor. Sağlıklı bir insandaki retina tabakasıyla Alzheimer olan hastanın retinası karşılaştırıldığında farklılık gözleyen uzmanlar, Optik Koherens Tomografi (OCT) cihazı ile Alzheimer hastalığına erken tanı koymanın mümkün olduğunu söyledi.

Haber 12-12-18 11:11

Retina hücresi naklinde ümit verici bulgu

Nakil yapılan kör farelerin beyinlerinde görme merkezlerindeki nöronların normal işlev görmeye başladığı tespit edildi

Haber 07-11-18 14:39

Retina hastalıkları görme duyumuzu tehdit ediyor

"Retina hastalıkları görme duyumuzu tehdit ediyor"

Finans 17-10-18 12:24

Görme bozukluklarının tedavisi için retina üretildi

Görme bozukluklarının tedavisi için retina üretildi

Haber 12-10-18 12:28

Sarı nokta hastalığı nedir? Sarı nokta hastalığı tedavisi nasıl olur? Sarı nokta hastalığı tedavisinde renkli beslenme nasıl etkiler?

Makula dejenerasyonu yani sarı nokta hastalığı tedavisinde beslenmenin büyük önemi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Barış Sönmez, tedavi için özellikle renkli besinler tüketilmesi gerektiğini anlattı. Gözün arkasında yer alan ve retina tabakasının en önemli bölgesini oluşturan sarı nokta, ileri yaşa bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Diyaber, hipertansiyon gibi hastalıklarda da görülebilen sarı nokta hastalığı teşhisinde kareli kart testi kullanılıyor.

Haber 11-10-18 10:00

Retina Tabakasının Yırtılması Körlüğe Kadar Gidiyor

Prof. Dr. Tansu Erakgün, retina dekolmanının erken müdahale edilmediği takdirde körlükle sonuçlandığı uyarısında bulundu.Retina tabakasının...

Yurthaber 28-08-18 12:55

Korneal dövme nasıl yapılır? Korneal dövme sağlık sorunlarına çare oluyor

Türkiye'de ilk kez dövme ile yapay göz bebeği yapıldı. Baran Gün isimli hastanın retina ameliyatı sonucu yok olan göz bebeği dövme ile yeniden oluşturuldu. Korneal dövme sonucu sosyal hayatını etkileyen bu durumdan kurtulmayı başaran Baran Gün, aynı hastalıktan muzdarip pek çok kişiye umut ışığı oldu. Peki korneal dövme nedir? Korneal dövme nasıl yapılır? İşte Baran Gün'ün yaşadıkları ve korneal dövme ile ilgili merak edilenler...

Haber 16-08-18 10:40

Kombine göz ameliyatı ile 11 yıl sonra görmeye başladı

Geçirdiği operasyonlar nedeniyle uzun yıllar görme kaybı yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Oran'ın dünyası, "kombine kornea nakli ve retina cerrahisi" ile yeniden aydınlandı - Mehmet Oran: "Sol gözümde sadece bir ışık vardı. Sağ gözüm ise tamamen kaybolmuştu. İğnenin ucundaki ışık kadar görebiliyordum. Elimden tutmayan olmazsa yemeğimi bile yiyemiyordum" - "Etrafım şimdi aydınlık, güllük gülistanlık. Dünya çok güzel. Camiye de kendim gidip geliyorum. Hocalarım dünyayı bana gösterdiler" - Prof. Dr. Hakan Durukan: "Her şey yolunda gidiyor ve hastamız ameliyat sonrası birinci ayda yüzde 40 görmeye başladı. Bu cesaretle biz sağ gözüne de ameliyat önerdik. 2 gün önce de sağ gözünü opere ettik ancak bu gözünden birkaç ameliyat daha geçirecek"

Haber 09-08-18 11:25

Diyabete ait retina sorunlarına çözüm

Medicana Çamlıca Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz: -"Şeker hastalığı, retinanın ince damarlarını etkileyerek kan damarları içerisindeki kan akışını bozar böylece iyi beslenemeyen retina tabakasında hasar meydana getirir, retinada yeni damar oluşumlarına, kanama ve sıvı sızmalarına neden olarak görme kaybı oluşturur"

Haber 21-06-18 11:19

Tutkusunu, engelliler için yaşama sevincine dönüştürdü

İZMİRLİ Saldıray Altındağ'ın, 27 yaşında retina rahatsızlığından görme yeteneğini kaybetmesinden sonraki mücadelesi ile engelliler için umut oldu.

Haber 02-06-18 12:22

Görme engelli kardeşlere teleskobik gözlük

ARTVİN'de, kalıtsal retina hastalığı nedeniyle görme kaybı yaşayan Ayten (18) ve Adem (9) Kılıç kardeşlerin maddi imkansızlıklardan alamadığı teleskobik gözlükler için Artvin Valisi Ömer Doğanay devreye girdi.

Haber 06-02-18 17:56

Görme Engelli Kardeşlere Teleskobik Gözlük

Artvin’de Kılıç ailesinin retina hastalığı bulunan 2 çocuğu için valilik tarafından teleskobik gözlük temin edildi.İl...

Yurthaber 06-02-18 17:35

Görme engelli kardeşlere teleskobik gözlük

Artvin’de Kılıç ailesinin retina hastalığı bulunan 2 çocuğu için valilik tarafından teleskobik gözlük temin edildi.İl merkezinde yaşayan Metin ve Ayfer Kılıç ailesinin Ayten (18) ile Adem (9) çocukları kalıtsal retina hastalığına yakalandı.

Haber 06-02-18 16:42

Görme engelli kardeşlere teleskobik gözlük

 ARTVİN'de, kalıtsal retina hastalığı nedeniyle görme kaybı yaşayan Ayten (18) ve Adem (9) Kılıç kardeşlerin maddi imkansızlıklardan alamadığı teleskobik gözlükler için Artvin Valisi Ömer Doğanay devreye girdi.

Haber 06-02-18 14:14

Uzmanlardan “körlüğe Kadar Götürebilir” Uyarısı

Retina tabakasının yırtılması sonucu meydana gelen retina dekolmanının gözün en önemli acillerinden biri olduğunu vurgulayan...

Yurthaber 25-01-18 11:31

Diyabet, 20-74 Yaş Arasındaki Yetişkinlerde Körlüğün Önde Gelen Nedeni

Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birimi Üyesi Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, diyabetin 20-74 yaş...

Yurthaber 21-12-17 14:54

Göz damarları tıkanıklığı görme kayıplarına yol açabilir

- Kudret Göz İstanbul Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sanisoğlu: - "Kalp damar tıkanıklığı gibi yaygın olarak bilinmese de göz damarları da tıkanır" - "Üstelik retina damar tıkanıklığı görme kayıplarının en sık rastlanan nedenlerinden biridir"

Haber 05-12-17 11:24

Retina Hastalıklarında Erken Tanı Uyarısı

Prof. Dr. Tansu Erakgün, ihmal edildiği ve ilerlediği takdirde körlüğe yol açabilecek olan retina dekolmanı...

Yurthaber 21-10-17 13:32

Retina Hastalıklarında Erken Tanı Uyarısı

Prof. Dr. Tansu Erakgün, ihmal edildiği ve ilerlediği takdirde körlüğe yol açabilecek olan retina dekolmanı...

Yurthaber 21-10-17 11:44

Prof. Dr. Murat Karaçorlu: “415 Milyon Olan Şeker Hastasının 1/3’ünde Göz Sorunu Var”

Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birimi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Karaçorlu, ülkemizde şeker...

Yurthaber 11-10-17 13:29

Gözündeki Sorun Yürümeye Başlayınca Anlaşıldı

Retina damarlarının gelişim bozukluğu sorunu olarak bilinen ’Coats hastalığı’ nedeniyle Rizeli 2,5 yaşındaki Muhammed Yusuf...

Yurthaber 11-08-17 12:23