Rex Tillers Haberleri

Dünya'ya çarpacağı öne sürülmüştü! Osiris-Rex, Bennu asteroidinden topladığı örneklerle döndü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) uzay aracı Osiris-Rex, Bennu isimli asteroitten moloz örnekleri aldıktan sonra 7 yıl süren yolculuğunu tamamlayarak Dünya'ya döndü. Toplanan örneklerle, bilim insanlarının Dünya'nın ve yaşamın nasıl oluştuğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacağı belirtiliyor. Osiris-Rex ekibindeki bilim insanları, Bennu’nun Dünya'nın yörüngesine sürüklenebileceğini ve Eylül 2182'ye kadar gezegene çarpabileceğini öne sürmüştü.

Haber 2023-09-24 19:31:09

NASA'nın tarihi görevinde heyecan dorukta! Geri sayım başladı: 24 Eylül'de...

NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracı, Bennu asteroidinden aldığı örnekleri Dünya'ya getirerek tarihi bir olay gerçekleştirecek. OSIRIS-REx'in topladığı asteroit örnekleri 24 Eylül'de özel bir kapsül ve paraşüt ile Dünya'ya inecek.

Haber 2023-09-19 15:43:12

Film gibi seri katil vakası! 1 metre kalınlığında duvarlar ve ses yalıtımlı oda... 'Gilgo Dörtlüsü'nü öldürdüğü iddia edilen adam yakalandı!

ABD'de filmleri aratmayan bir seri katil vakası yaşandı. 59 yaşındaki adam Gilgo Beach bölgesinde dört kişinin ölümünden sorumlu tutularak yakalandı. Rex Heuermann adlı şahsın evinden çıkanlar polis ekiplerini şoke etti!

Haber 2023-07-24 14:51:15

New York'taki seri katil yakalandı! Çok sayıda kişiyi öldürüp Long Island'daki plaja gömmüş

ABD’nin New York kentine bağlı Long Island'da çok sayıda cinayet işleyen ve kurbanlarını aynı plaja gömen seri katil yakalandı. Mesleği mimarlık olan 59 yaşındaki seri katil Rex Heuermann'ın evini ve yakınındaki küçük gölü çok sayıda FBI ekibi ve yerel polis didik didik arıyor.

Haber 2023-07-14 19:51:10

Penis büyütme videolarıyla tanınıyordu! Sosyal medya fenomeni belden aşağısı çıplak halde evinde ölü bulundu

'Penis büyütme' videolarıyla tanınan YouTuber Leo Rex, Tayland'daki dairesinde belden aşağısı çıplak, ağzı ve burnu kanlar içinde ölü bulundu. Sosyal medya fenomeninin ölümüne ilişkin polis soruşturma başlattığını açıkladı.

Trend 01-02-23 07:40

İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor

Müzede sergilenen, dünyanın ilk klon koyunu Dolly'nin tahniti ile 1,5 tonluk balina kafatası ilgi görüyor - Edison ve Bell'in çalışmalarının yer aldığı müzede, telefonun gelişimi de anlatılıyor - Antik Mısır bölümünde Qurna Kraliçesi’nin tabutunun yer aldığı müzede, 12 metre uzunluğunda, 6 metre yüksekliğindeki T-Rex dinozor iskeleti de sergileniyor

Haber 14-11-21 11:21

Osiris-Rex: 4.5 milyar yaşındaki asteroidden numune alan uzay aracı Dünya'ya dönüşe geçti

Güneşi Sistemi kadar eski olduğu düşünülen kum ve toz parçacıklarını taşıyan bir kapsül, uzayın derinliklerinden gelerek, 24 Eylül 2023 tarihinde ABD'nin Utah kentindeki çöle iniş yapacak. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), bir asteroide indirilen Osirix-Rex uzay aracının görevini bu şekilde sonlandırmasını bekliyor.

Haber 11-05-21 03:50

'T-Rex' dinozor türünün sanılandan oldukça yavaş yürüdüğü belirlendi

Bilim insanları, Tyrannosaurus rex (T-Rex) dinozor türünün sanılandan oldukça yavaş, insanlara yakın bir hızda yürüdüğünü belirledi.

Haber 21-04-21 21:50

Dinozor araştırması: 2 milyon yıl boyunca 2,5 milyar T-Rex yaşamış

Araştırmaya göre dünyada 2,5 milyar T-rex dinozor türü yaşamış olduğu tahmin ediliyor.

Haber 16-04-21 12:02

Araştırmaya göre dünyada 2,5 milyar T-rex dinozor türü yaşamış olduğu tahmin ediliyor

Bilim insanları dünyada 2 milyon yıl boyunca 2,5 milyar T-rex dinozor türünün yaşamış olduğu tahmininde bulundu.

Haber 16-04-21 02:55

OSIRIS-REx'i Bennu'ya gönderen NASA'nın yeni hedefi: 'Kaos Tanrısı'

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Bennu gök taşından örnek toplayan OSIRIS-REx uzay aracı için yeni hedef arayışına girdi. ABD basınındaki bir habere göre OSIRIS-RExiçin en büyük aday 'Kaos Tanrısı' olarak adlandırılan Apofis.

Haber 25-01-21 11:12

Osiris-Rex: NASA'nın uzay aracı, numune toplamak üzere asteroide başarılı bir şekilde temas etti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Osirix-Rex aracı, numune toplamak için Bennu asteroidine birkaç saniyelik iniş yapmayı başardı. Aracın numune toplamayı başarıp başaramadığı birkaç gün içinde belli olacak.

Haber 23-11-20 16:19

Bilim insanlarından ilginç keşif!

NASA ekiplerinin numune toplaması için Bennu'ya gönderdiği OSIRIS-REx uzay aracı ilginç bir keşfe imza attı.

Haber 09-11-20 10:35

Osiris-Rex: NASA'nın uzay aracı, numune toplamak üzere asteroide başarılı bir şekilde temas etti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Osirix-Rex aracı, numune toplamak için Bennu asteroidine birkaç saniyelik iniş yapmayı başardı. Aracın numune toplamayı başarıp başaramadığı birkaç gün içinde belli olacak.

Haber 06-11-20 08:51

OSIRIS-REx uzay aracı gök taşı örneklerini kapsülle Dünya'ya gönderecek

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) uzay aracı OSIRIS-REx, topladığı gök taşı örneklerini Dünya'ya göndermek için bir kapsüle yerleştirdi.

Haber 30-10-20 09:15

Fazla örnek toplayan Osiris-Rex uzay aracı, kapaklarını kapatamadı

NASA’nın uzay aracı Osiris-Rex’in "Bennu" adlı gök taşı üzerinden topladığı numunelerin ardından kapaklarını kapatamaması üzerine topladığı numuneleri kaybedebileceği açıklandı.

Haber 26-10-20 14:54

NASA'nın Bennu'ya inen OSIRIS-REx uzay aracından yeni fotoğraf

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından numune toplaması için Bennu gök taşına gönderilen OSIRIS-REx uzay aracının yeni görüntüleri yayınlandı.

Haber 22-10-20 09:20

Osiris-Rex: NASA'nın uzay aracı, numune toplamak üzere asteroide başarılı bir şekilde temas etti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Osirix-Rex aracı, numune toplamak için Bennu asteroidine birkaç saniyelik iniş yapmayı başardı. Aracın numune toplamayı başarıp başaramadığı birkaç gün içinde belli olacak.

Haber 21-10-20 06:19

NASA tarihi görev için geri sayıma geçti! 101 bin kilometre hızla Dünya'ya yaklaşıyor

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, OSIRIS-Rex uzay aracını bugün Bennu'ya indirmeyi planlıyor. Tarihi görev kapsamında toplanan verilerin 2023 yılında Dünya’ya getirilmesi planlanıyor.

Haber 20-10-20 15:36

Kültür ve Sanat Merkezinin açılışı yapıldı

Uluslarası Göç Örgütü (IOM) tarafından finanse edilen Nihat Ferah Kültür ve Sanat Merkezinin açılışını yapıldı.Nihat Ferah Kültür ve Sanat Merkezinin açılışı Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Başkan Yardımcısı Hüseyin Erkmen, IOM Bolge sorumlusu Rex Arnold Alamban tarafından gerçekleştirildi.Kilis Belediye Başkanı Bulut ile IOM Bolge sorumlusu Rex Arnold Alamban, yeni hazırlanan projeler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Yurthaber 18-08-20 16:02

İngiltere'de T-Rex'in kuzeni yeni bir dinozor türü keşfedildi

İngiltere'nin güneyindeki Wight Adası'nda yeni bir dinozor türü keşfedildi. Southampton Üniversitesi paleontologları geçen yıl Shanklin sahilinde bulunan dört kemiğin yeni bir teropod türüne ait olduğuna inanıyor. Vectaerovenator inopinatus adı verilen dinozorun Tyrannosaurus rex'i (T-Rex) de içeren dinozor grubuna ait olduğu ve moden kuşlarla bağlantısı bulunduğu belirtiliyor.

Haber 12-08-20 10:09

Karantinadaki İspanya’da koronavirüsten korunmak için T-Rex kostümüyle dışarı çıktı

Koronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’da karantina başladı. Herkes virüsten kaçıp evlerine sığınırken, polis kamerasına boş sokaklarda koşturan Tyrannosaurus Rex kostümlü biri yansıdı.

Haber 19-03-20 14:56

Anadolu Ateşi Fransa'da Yandı

Mustafa Erdoğan'ın kurduğu ve sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi, beşinci kez Parisli hayranlarıyla buluştu. Tarihi Rex sinemasındaki gösteri, her seferinde olduğu gibi yine yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla karşılandı

Magazin 08-02-20 21:08

FETÖ'cüler, belge ve evrakları casus kalem ile çalmış

Adalet Bakanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 60 şüpheliden 35'inin itirafçı olması, 600'e yakın örgüt üyesinin deşifre edilmesini sağladı - "T-Rex" ve "Albatros" adı verilen gizli tanıklar ile itirafçıların ifadeleri doğrultusunda, örgüt üyelerinin, bakanlık personelini "Tarak" adı verdikleri bir kodlama yöntemiyle 19 başlık altında fişlediği tespit edildi - Örgüt üyelerinin belge ve evrakları, tarayıcı kalem kullanarak kopyaladığı belirlendi

Haber 24-12-19 15:22

80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda ara tatil yoğunluğu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesinde 80 Binde Devr-i Alem Parkı, okulların bir haftalık ara tatile girmesiyle çocukların ve ailelerinin yoğun ilgisine sahne oldu.Üç farklı konsepti bünyesinde bulundurmasıyla bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 80 Binde Devr-i Alem Parkı öğrencilerin hem dinlenmeleri hem de eğlenmeleri ve öğrenmeleri için çok iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.“Dinlenmek, eğlenmek ve öğrenmek için iyi bir fırsat”Dinozor maketlerinin yer aldığı ‘T-Rex parkı, hayal dünyası kahramanları ve 120 minyatür eseri ile alanında ilk olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın öğrencilerin hem dinlenmeleri hem de eğlenmeleri ve öğrenmeleri için çok iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya’da yaşayan ve Konya dışından gelen tüm öğrencileri ve ailelerini parka davet etti.

Yurthaber 19-11-19 15:58

Tillerson'dan çok konuşulacak iddia: Netanyahu Trump'a yanlış bilgiler verdi

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump'ı ikna edebilmek için birçok kez Trump'a yanlış bilgiler verdiğini ileri sürdü.

Haber 19-09-19 21:29

Netanyahu'nun Trump'a yanlış bilgiler verdiği iddiası

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Trump'ı ikna edebilmek için birçok kez Trump'a yanlış bilgiler verdiğini ileri sürdü - Tillerson: - "Kendisi biraz da Makyavelisttir. Eğer Bibi ile muhatap oluyorsanız söyledikleri hakkında her zaman biraz şüpheci olmanız iyidir" - "(Yanlış bilgiler verme) Bu durumu daha sonra ortaya çıkarıp Başkan'a aktardık, o da durumu anladı; 'sizinle oynadılar' dedik. Bize bu kadar yakın ve bizim için bu kadar önemli bir müttefikin bize bunu yapması beni rahatsız etti"

Haber 19-09-19 20:41

Biz balık yemiyoruz, siz de yemeyeceksiniz!

İngiltere’de bir balıkçı dükkanı işleten Rex Goldsmith, bir hafta içinde Instagram’ın hesabını iki kez engellediğini dile getirerek isyan edince, olayın arkasında veganların olduğu anlaşıldı.

Trend 17-09-19 09:06

Önemli araştırma! Kafataslarında 'klima' var!

T-Rex olarak da bilinen "Tyrannosaurus rex'lerin" kafataslarında, klima işlevi görebilen ve vücutlarındaki sıcaklığı ayarlamaya yardımcı olan deliklerin var olduğu tespit edildi.

Trend 06-09-19 10:37

HTC Vive ile T.rex Evinize Geliyor!

HTC VIVE’ın içerik geliştirme ve dağıtım bölümü olan VIVE Studios ile VIVE Arts, T. Rex: Skeleton Crew adlı yeni etkileşimli eğitim yapımının Viveport’ta yayınlandığını duyurdu.

Trend 25-07-19 02:56

Tillerson'dan Kushner'e paralel diplomasi suçlaması

Eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı Jared Kushner'i, devletin resmi kurumlarının bilgisi ve onayı dışında kendi başına diplomasi yürütmekle suçladı - Tillerson, Kushner'in bazı yabancı ülke liderleri ve yetkilileriyle özel ilişkiler kurduğu, Dışişleri Bakanlığının resmi protokolleri dışında temaslarda bulunduğunu öne sürdü - Eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson: - "(Kushner'ın görevi hakkında) Kimse ne iş yaptığını tanımlayamıyordu. Ben unvanın ne olduğunu daha yeni öğrendim"

Haber 28-06-19 15:36

Kanada'da dünyanın en büyük ve en yaşlı T-rex fosili bulundu

Kanada'nın Saskatchewan eyaletinde, dünyada bugüne kadar keşfedilen en büyük ve en yaşlı Tyrannosaurus rex (T-rex) iskelet fosili bulundu.

Trend 25-03-19 07:21

Kanada'da dünyanın en büyük ve en yaşlı T-rex fosili bulundu

Kanada'da dünyanın en büyük ve en yaşlı T-rex fosili bulundu

Haber 25-03-19 04:27

NASA, Bennu isimli göktaşının en net fotoğrafını paylaştı

NASA, OSIRIS-REx uzay aracı tarafından 17 Ocak tarihinde çekilen Bennu göktaşının, şu ana kadarki en net görüntülerini paylaştı.

Trend 29-01-19 17:01

Dünyada 2018 böyle geçti (1)

Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde TSK ve ÖSO, şubat ve mart aylarında Afrin çevresindeki çok sayıda köyü teröristlerden arındırdı, 18 Mart'ta da Afrin ilçe merkezini direnişle karşılaşmadan ele geçirdi - İran'da ocak ayında başkent Tahran'ın yanı sıra Kermanşah, Senendeç, Zencan, Şiraz, Kum, Şiraz, Ahvaz, Zahidan, Erak ve Hurrem Abad gibi birçok kente yayılan gösterilerde 20'den fazla kişi hayatını kaybetti, binden fazla gösterici gözaltına alındı - ABD ile Rusya'nın 2010 yılında takas ettiği casuslardan Sergey Skripal ve kızı Yulia, Londra'da bir alışveriş merkezinde bilinçlerini yitirmiş halde bulundu - ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ı görevden aldı - Trump yönetimi, Çin'den ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirilmesi kararı aldı

Haber 17-12-18 10:52

NASA, göktaşı Bennu'da su kalıntıları tespit etti

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) uzay aracı OSIRIS-REx, gök taşı Bennu'da su kalıntıları tespit etti.

Trend 12-12-18 13:41

NASA uzay aracı gök taşında su kalıntıları buldu

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay aracı OSIRIS-REx, ‘Bennu’ isimli göktaşında su kalıntıları tespit etti.

Haber 11-12-18 16:59

DHA DIŞ - NASA uzay aracı gök taşında su kalıntıları buldu

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay aracı OSIRIS-REx, ‘Bennu’ isimli göktaşında su kalıntıları tespit etti.

Haber 11-12-18 16:59

Trump’tan Kendisine 'Disiplinsiz' Diyen Tillerson’a: 'Tembelin Tekiydi'

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Başkan Trump arasında son dönemde görüş ayrılıklarının artması Tillerson’ın görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı. Tillerson CBS'e verdiği röportajda Trump’ı içgüdüleriyle hareket eden disiplinsiz biri olarak niteledi. Trump’tan yanıt gecikmedi

Haber 08-12-18 00:32

Eski bakan Tillerson Trump'ı anlattı

Eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson: - "Benim için zor olan şey, disiplinli, oldukça süreç odaklı ExxonMobil şirketinden gelip oldukça disiplinsiz, okumayı sevmeyen, brifing raporlarını okumayan ve birçok şeyin detaylarına bakmayı sevmeyen ve sadece 'ben buna inanıyorum' diyen bir adamla çalışmaktı" - "Fevri davranmak istemiyor aslında. Gerçekten içgüdüleri ile hareket etmeye çalıştığını düşünüyorum" - "Çok sık bir şekilde başkan 'Bunu yapmak istiyorum ve şöyle yapmak istiyorum' derdi. Ve ben de ona 'Sayın Başkan ne yapmak istediğinizi anlıyorum ama bunu yapamazsınız, bu kanunları ihlal ediyor' derdim"

Haber 07-12-18 23:39

GÖRÜŞ - ABD'nin Türkiye politikaları: Vizyonerden miyopa

ABD'li yetkililer ABD'yi İkinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Türkiye'yle bir araya getiren mantığı idrak edemediler yahut, düpedüz, bunun farkında bile değillerdi - Aynı zamanda, ABD'li yetkililer Türkiye'ye bir eşit olarak saygıyla yaklaşmanın gereğini unuttular. Bu haller, ABD'nin Türkiye'ye yönelik politika oluşturma süreçlerinin başına bela olmaya devam ediyor - Türkiye'deki ABD temsilciğinin Türk toplumuna yönelik hassasiyeti ve onlara dair anlayışında son beş senede hiçbir şey değişmedi; Dışişleri Bakanı ister John Kerry, ister Rex Tillerson veya Mike Pompeo olsun ve Kuğulu Park'taki ABD Büyükelçiliğinin en önemli mukimi ister Ricciardone ister Bass olsun, hatta hiç kimse olmasın - Son 20 seneden, ama özellikle de son beş yıkıcı seneden sonra, elimizde olan delillere bakarak ABD'nin "Türkiye'nin yüksek bir refah seviyesine sahip olmasına yönelik duyduğu alakayı sürdürdüğüne" dair inandırıcı bir argüman ortaya koyabilir miyiz? Her geçen ay, her yeni kriz böyle bir argümanın ortaya konulmasını daha da zorlaştırdı

Haber 15-08-18 11:26

Bu iddia Orta Doğu'da deprem yaratır: Arabistan ve BAE'nin Katar'ı işgal planı!

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar ile yaşanan diplomatik krizin ilk günlerinde, Katar'a yönelik askeri müdahale için harekete geçtikleri ancak işgal planının eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson tarafından durdurulduğu iddia edildi. İddiaya göre bu olay, Tillerson'ın görevden alınmasında da etkili oldu.

Haber 02-08-18 15:35

Siber suç çetesi Tayland’da yakalandı

Siber suçlulara savaş ilan eden Europol ve birlikte çalıştığı yerel polis teşkilatları, küresel düzeyde gözaltılar gerçekleştiriyor. Kuruluş son olarak, 2012'den beri faaliyet gösteren bir hack ve siber gasp topluluğu olduğu bilirilen ve latincede “Dünyanın Kralı” anlamına gelen Rex Mundi’ yi hedef aldı.

Haber 25-07-18 08:36

Fransız siber suç çetesi üyesi Tayland’da yakalandı

Avrupa Polis Teşkilatı Europol, "Rex Mundi" adlı siber gasp çetesi üyesi Fransız vatandaşını Tayland’da gözaltına aldırdı.

Finans 23-07-18 12:12

ABD dürüstlük krizine saplandı

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson: - "ABD bir ahlak ve dürüstlük krizine girdi"

Haber 17-05-18 12:42

ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki boş koltukları dolduracak

Bakan Mike Pompeo, eski bakan Rex Tillerson döneminde alınan "işe alımları durdurma" kararını kaldırdı

Haber 15-05-18 20:05

Pompeo, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevden aldığı Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yerine aday gösterdiği CIA Başkanı Mike Pompeo, ABD Senatosu'ndan gereken onayı alarak yeni görevine resmen başladı.

Haber 26-04-18 23:01

DHA DIŞ HABER - POMPEO, ABD'NİN YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevden aldığı Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yerine aday gösterdiği CIA Başkanı Mike Pompeo, ABD Senatosu'ndan gereken onayı alarak yeni görevine resmen başladı.

Haber 26-04-18 23:01

Pompeo’nun Bakanlık Görevi Senato’da Onaylandı

Başkan Donald Trump’ın Rex Tillerson’ı görevden aldıktan sonra yerine dışişleri bakanlığına aday gösterdiği Pompeo, Senato’dan gereken onayı alarak yeni görevine resmen başladı

Haber 26-04-18 21:22