Rex Tillersonin Turkiye Ziyareti Haberleri

Çavuşoğlu ABD Ziyaretini Erteledi

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevden alınması, Türkiye'yle ABD arasındaki krizi çözme çabalarını da tehlikeye soktu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nın 19 Mart’ta planlanan Washington ziyareti ertelendi

Haber 2018-03-15 23:22:06

Kenya’da, Tillerson ziyareti öncesi sürpriz karar

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ve Muhalefet Lideri Raila Odinga, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un ziyareti öncesi ortak basın toplantısında bir araya gelerek Kenyalıları birleştirme sözü verdi.Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ve Muhalefet Lideri Raila Odinga, ortak basın toplantısı yaptı.

Haber 2018-03-09 15:50:05

Abd Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ortadoğu Ziyareti Kapsamında Ankara’ya Geldi.

IHAAW174240-SIY/15-02-2018 - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ortadoğu ziyareti kapsamında Ankara’ya geldi. 15.02.2018...

Yurthaber 2018-02-15 18:42:41

Başkent’te Tillerson Alarmı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ziyareti nedeniyle Ankara’daki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Tillerson’ın...

Yurthaber 2018-02-15 18:31:12

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye’de

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Amman, Beyrut, Kahire ve Kuveyt ziyaretlerinin ardından Ankara’ya geldi.ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 11-16 Şubat Ortadoğu ziyareti kapsamında Amman, Beyrut, Kahire ve Kuveyt’ten sonra Ankara’ya geldi.

Haber 15-02-18 18:15

Başkent’te Tillerson alarmı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ziyareti nedeniyle Ankara’daki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Haber 15-02-18 17:37

Tillerson: YPG'ye ağır silah vermedik ki geri alalım

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalarda Suriye'deki Kürt silahlı gücü YPG'ye Washington'dan herhangi bir ağır silah desteği verilmediğini söyledi.

Haber 15-02-18 16:16

Ankara ziyareti öncesi Tillerson rezil oldu!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi temaslarda bulunmak için gittiği Lübnan’da büyük bir şok yaşadı.

Haber 15-02-18 15:17

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Türkiye ziyareti neden önemli?

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bugün Türkiye'ye de geliyor. Tillerson'ın bu ziyareti özellikle Türkiye'den gelen sert açıklamaların ve ikili ilişkilerin tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birinin gölgesinde başlıyor.

Haber 15-02-18 09:15

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Türkiye ziyareti neden önemli?

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Orta Doğu ziyareti kapsamında bugün Türkiye'ye geliyor. Tillerson, 11 Şubat'ta başladığı Orta Doğu gezisinde Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, Lübnan, Mısır ve Kuveyt'te temaslarda bulunuyor. Bu, Tillerson'ın göreve başlamasından bu yana geçen bir yıllık süre zarfında Türkiye'ye yaptığı üçüncü ziyaret oluyor.

Haber 15-02-18 09:13

Abd Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye’ye Geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 15-16 Şubat 2018 tarihlerinde Türkiye’ye gelerek, bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.Dışişleri...

Yurthaber 14-02-18 21:00

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye’ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 15-16 Şubat 2018 tarihlerinde Türkiye’ye gelerek, bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 15-16 Şubat 2018 tarihlerinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir.

Haber 14-02-18 20:07

ABD’ye ‘Zeytin Dalı Caddesi’ Mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara ziyareti öncesinde ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu caddenin isminin “Zeytin Dalı” olarak değiştirilmesi yönündeki karar dikkat çekti. Ancak Büyükelçiliğin resmi adresinde “Zeytin Dalı Caddesi” ifadesi yer almayacak. Adreste, ana cadde konumundaki Atatürk Bulvarı yazılı olacak

Haber 13-02-18 18:19

Tillerson: Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerden kaygılıyız

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara ziyareti öncesi Afrin operasyonuyla ilgili konuştu.

Haber 13-02-18 12:20

Tillerson’ı Ankara’da Zorlu Bir Görüşme Trafiği Bekliyor

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara ziyareti öncesinde Amerika ve Türkiye arasındaki ilişkiler Türkiye’nin Suriye’de yürütmekte olduğu Afrin operasyonu nedeniyle iyice gerildi

Haber 12-02-18 19:18

Yıldırım'dan Afrin operasyonuyla ilgili son dakika açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin Harekatı'na yönelik açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyareti öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'ye yönelik sert çıkışının ardından, Başbakan Yıldırım da ABD'ye "Kirli pazarlık içinde olmayız. ABD'nin artık aklını başına alması gerekiyor" diye konuştu.

Haber 12-02-18 14:16

Tillerson Hindistan’da Bölgesel Ortaklığı Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ortadoğu ve Asya turu kapsamında Hindistan’a gitti. Başbakan Narendra Modi ve Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ile görüşen Tillerson’un ziyareti, ABD ile Hindistan arasında stratejik bağların geliştirilmesi için atılan önemli bir adım.

Haber 25-10-17 19:36

ABD'de Erdoğan’ın New York Ziyareti Öncesi Koruma Uyarısı

ABD Temsilciler Meclisi'nin iki üyesi, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a, BM Genel Kurulu için New York’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili mektup gönderdi. Mektupta, Erdoğan'ın korumalarının yeni bir şiddet olayına karışmamaları için diplomatik nota dahil gerekli adımların atılması istendi.

Haber 10-09-17 01:06

Dört Arap ülkesinden ABDKatar mutabakıtına yanıt

Katar'ı boykot eden 4 Arap ülkesinden, ABD ve Katar'ın imzaladığı 'terörle mücadele mutabakatı'na yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Salı günkü Katar ziyareti sırasında iki ülke arasında "terörle mücadele ve terörün finansmanının önlenmesi" konularında işbirliği yapılması üzerine mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Haber 12-07-17 02:22

ABD ve Katar 'terörle mücadele mutabakatı' imzaladı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Katar ziyareti sırasında iki ülke arasında bir mutabakat zaptı imzalandı. ABD ve Katar, "terörle mücadele ve terörün finansmanının önlenmesi" konularında işbirliği yapacak.

Haber 11-07-17 17:24

Abd Ve Katar Terörle Ortak Mücadele Anlaşması Imzaladı

- ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillenson'ın Doha ziyareti sırasında, iki ülke terörizm ve terörün finansmanına karşı ortak mücadele yürütmeyi öngören

Yurthaber 11-07-17 16:48

ABD'den son dakika Katar açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret etti. İki ülke arasında terörizmin finansmanına ilişkin ortak bildiri imzalandı. Doha ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Tillerson, "Katar'ın pozisyonunun oldukça net olduğunu düşünüyorum. Ve bence bu pozisyon çok makul" ifadelerini kullandı.

Haber 11-07-17 16:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'la görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson 22. Petrol Kongresi için dün akşam İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre için İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etti. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 40 dakika sürdü. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye ziyareti öncesi Ukrayna'da temaslarda bulunmuştu.

Haber 10-07-17 01:02

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson İstanbul'da

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın iki gün sürecek Türkiye ziyareti başladı. Hafta başında Almanya'nın Hamburg kentindeki G20 zirvesine katılan Amerikan Dışişleri Bakanı, dün Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüşmeler yaptıktan sonra bugün İstanbul’a geldi.

Haber 10-07-17 00:21

ABD Senatosu'ndan Körfez'e silah satışı blokesi tehdidi

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Corker, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a mektup yazarak, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz çözülene kadar Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerine silah satışlarına izin vermeyeceklerini kaydetti. Corker’in silah satışlarını bloke etmesinin, Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında Riyad yönetimiyle imzaladığı 110 milyar dolarlık silah satışı anlaşmasını etkileyebileceği belirtiliyor.

Haber 27-06-17 01:45

Kuzey Kore, ABD'li öğrenciyi serbest bıraktı

Kuzey Kore'de 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD vatandaşı Otto Warmbier'in serbest bırakıldığı açıklanırken, bu gelişmenin Kim Jong-un'un 'sıkı dostu' NBA oyuncusu Dennis Rodman'ın ülkeyi ziyareti sırasında yaşanması dikkat çekti. Otto Warmbier'in ailesi, çocuklarının 1 yıla yakın bir süredir komada olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Warmbier'in sağlık durumuna ilişkin yorum yapmayı reddetti.

Haber 13-06-17 18:28

Tillerson: ‘Büyükelçilik Önündeki Kavga Kabul Edilemez’

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği Konutu önünde meydana gelen olayları “kabul edilemez” olarak niteledi.

Haber 22-05-17 18:57

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Büyükelçilik önündeki kavgaya 'Türk şiddeti' dedi

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında kendisini protesto etmek için Türkiye’nin Washington büyükelçiliği önünde toplanan grupla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları arasında çıkan kavga hakkında konuştu. Tillerson, ‘Türk şiddeti’ olarak tanımladığı olay için “Basit şekilde kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Haber 22-05-17 15:58

'Lavrov, Trump'la ABD'nin Kürtlere silah yardımını masaya yatırdı'

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, bu hafta Washington'da temaslarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ABD yönetimiyle YPG'ye yapılan ağır silah yardımını masaya yatırdığını söyledi. Düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Lavrov'un ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump'ın YPG'yi silahlandırma kararı konuşuldu mu?" sorusunu yanıtlayan Uşakov, bu konunun Lavrov'un Trump ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmelerde ele alındığını ifade etti.

Haber 12-05-17 17:59

Tillerson, Suriye'deki kimyasal saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Moskova ziyareti sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenlenecek görüşmelerde 'kimyasal silah' sorununun ele alınacağını söyledi. Tillerson, İdlib'de yaşanan kimyasal saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu ve Rusya'nın Suriye'deki 'kimyasal saldırıyı' engellemekte yetersiz kaldığını ifade etti. ABC News televizyon kanalına konuşan Tillerson, "Umarım ki Rusya Hükümeti ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile yapıcı görüşmeler gerçekleştireceğiz" dedi.

Haber 10-04-17 10:51

Tillerson: Kimyasal saldırıya Rusya'nın başarısızlığı yol açtı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya'nın Suriye'deki kimyasal silahların imha edilmesine yönelik sözlerini tutmadığının ortaya çıktığını söyleyerek Çarşamba günü gerçekleşmesi beklenen ziyareti öncesi Moskova'yı eleştirdi.

Haber 10-04-17 07:45

Tillerson'dan Anıtkabir defterine çarpıcı yazı

Türkiye ziyareti kapsamında çeşitli görüşmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, daha sonra Anıtkabir'e giderek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Tillerson, Anıtkabir özel defterine şu cümleleri yazdı: "Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük ve üstün lideri Mustafa Kemal Atatürk'e olan derin saygı ve hayranlığımın bir göstergesi olarak, Amerikan halkının bir temsilcisi sıfatıyla, Türk halkına ve bu büyük lidere saygılarımı sunmaktan derin bir onur duyuyorum.''

Haber 31-03-17 10:21

Abd Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Anıtkabir'i Ziyaret Etti (2)

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI Türkiye ziyareti kapsamında çeşitli görüşmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, daha sonra Anıtkabir'e giderek Anıtkabir Özel

Yurthaber 30-03-17 19:52

Dha Ankara - Abd Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Anıtkabir'i Ziyaret Etti (2)

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI Türkiye ziyareti kapsamında çeşitli görüşmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, daha sonra Anıtkabir'e giderek Anıtkabir Özel

Yurthaber 30-03-17 19:25

Trump Yönetiminden Ankara'ya İlk Ziyaret

ABD Başkanı Donald Trump göreve gelmesi ardından yönetimden Ankara'ya ilk ziyareti Dışişleri Bakanı Rex Tillerson gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabul ettiği Tillerson'un programına son dakikada Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi de dahil edildi.

Haber 30-03-17 14:18

ABD Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti öncesi kritik uyarı

Bugün Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ziyareti öncesi, ABD, vatandaşlarına 'Türkiye'de terörist grupların artan tehditi' gerekçesiyle Türkiye'ye seyahat uyarısında bulundu. Uyarıda, ABD'lilere güneydoğu bölgelerine gitmekten kaçınmaları tavsiye edildi. Tillerson'ın Türkiye ziyaretinden bir gün önce yayınlanan uyarıda, ABD vatandaşları "Türkiye'de terörist grupların artan tehdidi nedeniyle" uyarılırken, güneydoğu bölgelerine gitmekten kaçınmaları tavsiye edildi.

Haber 29-03-17 08:45

Türkiye'de muhalefet Tillerson’ın ziyareti için ne diyor?

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara ziyaretinde görüşmeyeceği muhalefet partilerinden CHP tarafı bunun halk oylaması sürecini etkilememesini ve HDP tarafı ise Kürtler konusunda açık politika izlenmesini talep ediyor.

Haber 29-03-17 01:09

Tillerson’ın Ziyareti TürkAmerikan İlişkilerine İvme Kazandırır mı?

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara ziyaretini Amerika’nın Sesi’ne değerlendiren uzmanlar, Amerikalı Bakanın Ankara’nın taleplerini karşılamayacağı ve tek günlük ziyaretle sadece ilişkileri biraz yumuşatma çabasında olduğu görüşünü dile getiriyor.

Haber 28-03-17 22:27