Robot Sophia Haberleri

Fatih Altaylı'ya konuk olan Oğuzhan Uğur'un Robot Sophia'yla ilgili anlattıkları gündem oldu! 'Yani siz insansınız deyince... Fişini çekelim'

Geçtiğimiz aylarda Habertürk'ten ayrılan Fatih Altaylı şimdilerde YouTube programıyla sık sık gündem oluyor. Son olarak Oğuzhan Uğur'u konuk eden Altaylı, dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan robot Sophia ile ilgili merak edilenleri sordu. Oğuzhan Uğur'un anlattıkları ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Magazin 09-09-2023 16:15

Sosyal medya robot Sophia'nın şoke eden diyaloğunu konuşuyor! O soru yine gündem oldu... Endişeli olmak yerine...

Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan robot Sophia sosyal medyanın gündeminde! Mevzular Açık Mikrofon programına katılan Sophia, programın fragmanına Oğuzhan Uğur ile girdiği 'güç' ve 'zeka' diyaloğu ile damga vurdu. Sophia'nın sözleri sonrası "Yapay zekadan korkmalı mıyız?" sorusu yine gündem oldu. Merak edilenleri ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık yanıtladı.

Haber 28-08-2023 11:29

Sosyal medyada gündem oldu! Robot Sophia, 'Kılıçdaroğlu istifa etsin mi?' sorusuna böyle yanıt verdi... Oğuzhan Uğur ile yaşadığı diyalog şoke etti

Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan Sophia'nın konuk olduğu Mevzular Açık Mikrofon programının fragmanı yayınlandı. Fragmana robot Sophia'nın verdiği yanıtlar damga vurdu. Sophia'nın 'Kılıçdaroğlu istifa etsin mi?' sorusuna verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu. Oğuzhan Uğur ile girdiği 'güç' ve 'zeka' polemiği de sosyal medya kullanıcılarını şaşırttı.

Haber 27-08-2023 10:04

Robot Sophia bebek sahibi olmak istiyor!

Dünyanın vatandaşlık verilen ilk insansı robotu Sophia, anne olmak istiyor. Sophia, verdiği bir röportajda bebek sahibi olmak istediğini söyledi ve ailenin önemini vurguladı.

Haber 14-10-2021 09:44

Robot Sophia

Robot Sophia Hakkındaki Haberler Mynet'te. Robot Sophia Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Robot Sophia’nın NFT eseri 688 bin 888 dolara satıldı

Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından 2016’da üretilen insansı robot Sophia’nın yaptığı tablo, açık artırmada 688 bin 888 dolara NFT (Non-Fungible Token) formatında satıldı.

Haber 25-03-2021 14:44

Robot Sophia NFT çılgınlığına katıldı! Açık artırmaya hazırlanıyor

Dünyanın ilk vatandaşlık alan insansı robotu Sophia da NFT çılgınlığına katıldı. Robot Sophia, İtalyan dijital sanatçı Andrea Bonaceto ile birlikte hazırladığı NFT eserini açık artırma ile satışa çıkartmaya hazırlanıyor. Eserinde insanlardan ilham aldığını söyleyen Sophia'nın makinelerin de yaratıcı olabileceğinden yana bir düşüncesi var.

Haber 22-03-2021 11:33