Rohingya Muslim Refugees Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Myanmar’a Yardımı Gözden Geçirecek

Üst düzey dışişleri bakanlığı yetkilisi Arakan (Rohingya) Müslümanları’na yönelik insani yardım programlarınınsa devam edeceğini açıkladı

Haber 2021-02-02 21:17:05

Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların kaldığı kampta yangın

Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların (Rohingya) kaldığı Cox’s Bazar mülteci kampında çıkan yangında 550’den fazla kamp evi alevlere teslim oldu.Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların (Rohingya) Cox’s Bazar kentinde kaldığı mülteci kampında yangın çıktı.

Haber 2021-01-14 14:46:05

Bangladeş Rohingya Müslümanlarını bir adaya gönderiyor

Bangladeş, Rohingya Müslümanı mültecileri bir adaya yeniden yerleştirmeyi sürdürüyor.

Haber 2020-12-28 18:51:05

Son dakika! 'İran Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü' iddiası

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muslim Shahdan, Suriye-Irak sınırında insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürüldüğü iddia edildi.

Haber 2020-11-30 19:47:21

“15 Temmuz Darbe Girişimi” Afrika basınında

Malatya İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi’nin (İNÜAFAM) 15 Temmuz yıldönümü nedeniyle düzenlediği “Afrika Perspektifinden 15 Temmuz Darbe Girişimi” çevrimiçi semineri (webinar), Afrika basınında yer aldı.Nijerya basınından Muslim News Nigeria, İNÜAFAM’ın 15 Temmuz konulu webinarına yer verdi.

Yurthaber 19-10-20 10:48

Almanya'dan Rohingyalara 15 milyon euro ek yardım

Bangladeş’te Rohingya Müslümanlarının kaldığı mülteci kampını ziyaret eden Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, 15 milyon euro ilave yardım sözü verdi.

Haber 26-02-20 23:04

Avrupa Rohingya Konseyi Başkanı Kyaw'dan Türkiye'ye taziye

Avrupa Rohingya Konseyi Başkanı Kyaw'dan Türkiye'ye taziye

Haber 26-01-20 21:20

Malezya'daki seminerde İslam dünyasındaki bölünmeler konuşuldu

Malezya İslam Teşekkülü Danışma Kurulu Başkanı Mohd Azmi Abdul Hamid: - "DEAŞ ve El Kaide gibi yapılanmalar kendiliğinden oluşmadı. Başta ABD olmak üzere Batı güçleri, bu organizasyonları öne sürerek İslam'ı korku dini olarak göstermeye çalışıyor" - Malezya Filistin Kültür Organizasyonu Genel Başkanı Dr. Muslim İmran: - "Eğer ümmet diyalog ve birlikte hareket etmek için fırsatlar oluşturursa, İsrail'in aşırı politikalarının son bulacağını düşünüyorum"

Haber 15-01-20 17:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2. kez 'Küresel Müslüman Kişilik Ödülü'

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da yayımlanan Muslim News Nigeria gazetesince 2019 yılı "Küresel Müslüman Kişilik Ödülü"nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesi kararlaştırıldı.

Haber 11-01-20 00:07

Endonezya'da Arakanlı mültecilerin sorunlarına çözüm arayışı

Makassar Rohingya Forumu Başkanı İkbal Djalil: - ''Birleşmiş Milletler ve Endonezya Uluslararası Göç Örgütü, Arakanlı göçmenlere ilişkin sorumluluklarını yerine getirmeli''

Haber 31-12-19 14:34

Myanmar, 173 Rohingya Müslümanını taşıyan gemiyi ele geçirdi

Myanmar’da zulümden kaçan 173 Rohingya Müslümanının bulunduğu gemiye Myanmar askeri tarafından el koyuldu.Myanmar yetkililerince yapılan açıklamada, ülkenin güney kıyısında 173 Rohingya Müslümanının bulunduğu gemiye el koydukları ifade edildi.

Haber 17-12-19 15:52

Avrupa Rohingya Konseyinden, Nobel ödüllü Su Çii'ye Rohingya tepkisi

Avrupa Rohingya Konseyinden, Nobel ödüllü Su Çii'ye "Rohingya" tepkisi

Haber 13-12-19 23:01

Arakanlı mültecilerden soykırımı inkar eden Suu Çii'ye tepki

Arakan Rohingya Barış ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Muhammed Mohibullah: - "Dünya, soykırım yapılmadığı iddialarını kanıtlar ışığında değerlendirecek" - Arakanlı mülteci Nur Kemal: - "Dünya bunu kabul etmeyecek. Tüm dünya bize yapılan işkencenin seviyesini gördü ve bu hala devam ediyor"

Haber 11-12-19 22:10

Hollanda'da Arakanlı Müslümanlardan Suu Çii'ye tepki

Avustralya Rohingya Aydınlar Topluluğu Vakfı Başkanı Hla Myint: - "Söylediği her şey yalan. Uluslararası hukuk uzmanları bunu zaten kabul etmez çünkü Myanmar hükümetinin yaptığı araştırmalar gerçeği yansıtmıyor" - Avrupa Rohingya Konseyi Eğitim Başkanı Hüseyin Azmi: - "Suu Çii, duruşma salonunda Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım yapılmadığını söyleyerek büyük bir yalana imza attı. Bu yalanları uzun süredir uyduruyorlar fakat duruşmada bu yalanlarla kendini kurtaramaz"

Haber 11-12-19 18:13

Myanmar lideri Suu Kyi, soykırım iddialarını reddetti

Myanmar lideri Aung San Suu Kyi, Uluslararası Adalet Divanında yaptığı savunmada Rohingya Müslümanlarına askerlerin orantısız güç kullanmış olabileceğini söyleyerek soykırım iddialarını reddetti.Myanmar’ın lideri Aung San Suu Kyi, ülkesini Birleşmiş Milletler’in (BM) Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım iddialarına karşı savundu.

Haber 11-12-19 18:13

Nobel Barış Ödüllü Suu Kyi Soykırım İddiasıyla Adalet Divanı Karşısında

Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi, ülkesinin Rohingya müslümanlarına yönelik soykırım yapmadığına dair savunma yapmak üzere Uluslararası Adalet Divanı önüne çıkıyor

Haber 10-12-19 12:34

ANALİZ - Uluslararası hukuk Rohingya testinden geçiyor

Gambiya, 11 Kasım 2019 tarihinde Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırım ve tecavüz suçlarının Myanmar tarafından 1948 tarihli Soykırım Anlaşması’nın ihlali anlamına geldiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı’na müracaat etti - Divan’ın Bosna katliamı ile ilgili içtihadına bakıldığında Arakanlılara karşı işlenen suçların soykırım sözleşmesinin açık bir ihlali olduğunu söylemek mümkün. Bu sebeple Gambiya’nın UAD nezdindeki adımı Myanmar otoritelerini ciddi derecede zorlayacaktır

Haber 05-12-19 12:33

Arakanlı Müslümanları destekleyen aktivistlerden tehdit altındayız açıklaması

Avrupa'daki Arakanlı Müslümanları destekleme kampanyasının öncülerinden iki Myanmarlı insan hakları aktivisti, Myanmar'ın eski Devlet Başkanı General Ne Win'in torunu ve iş insanı Aye Ne Win'in tehditleriyle karşı karşıya olduklarını açıkladı - Özgür Rohingya Koalisyonu'nun Stratejik İlişkiler Koordinatörü Maung Zarni: - " (Aye Ne Win) Myanmar'daki en zengin ve ırkçı kişi olduğu için bunu çok ciddiye alıyoruz"

Haber 30-11-19 21:07

Myanmar'daki isyancı gruplar ortak açıklamada Arakanlı Müslümanlar için Bengalli ifadesini kullandı

Rohingya Dayanışma Örgütü Başkanı Muhammed Eyüphan, ortak açıklamada geçen "Bengalli Müslümanlar" ifadesinin özelde Arakanlıların genelde de Müslümanların duygularını incittiğini söyledi

Haber 30-11-19 15:32

YTB'den Gelecek Nesil Akademisi programı

Programa, 19 ülkeden Rohingya, Filipinler Bangsamoro, Hindistan, Tayland, Endonezya ve diğer kardeş topluluklara mensup 40 genç katılıyor - YTB Başkanı Abdullah Eren: - "Kardeş topluluklarla kapasite geliştirme ve bilinçlenmeyi hedefleyen yeni projeler ortaya koymaya çalışıyoruz"

Haber 18-11-19 13:30

Avrupa Rohingya Konseyinden Myanmar ordusu komutanları için tutuklama talebi

Uluslararası Ceza Mahkemesinin Arakanlı Müslümanlara (Rohingya) karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturma başlatılmasına izin vermesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Başkanı Dr. Hla Kyaw: - "Bu kesinlikle Rohingya meselesi ile ilgili olumlu gelişmelerden biri. Uluslararası toplum Rohingyalara yapılan soykırımı durdurmakta yetersiz kaldı" - "Bu karar Myanmar rejimi ve askeri liderleri üzerinde kesinlikle bir baskı oluşturacaktır, fakat Rohingyaların çektiği ızdırabı hafifleteceğini düşünmüyorum"

Haber 15-11-19 11:04

Bangladeş Rohingyaları sel tehlikesi altındaki adaya yerleştirecek

Bangladeş, komşu Myanmar’dan kaçan Rohingya Müslümanı mültecileri sel tehlikesi altında bulunan Başan Çar adasına yerleştirmeye başlayacaklarını açıkladı.

Haber 21-10-19 16:45

TRT World Forum 2019

Birleşik Krallık Lordlar Kamerası Üyesi Nazir Ahmed: - "Ben Budist dininin dünyadaki en barışçıl din olduğunu düşünüyordum ama Burma’da gördüklerimiz, Rohingya topluluğuna yapılanlar ya da Sri Lanka’da yapılanlar son derece korkutucu" - Pakistan Eski Senatörü ve Eski Devlet Bakanı Javed Jabbar: - "Bireysel haklar, kadın hakları, azınlıklar ve siyahi vatandaşların haklarını korunması için kimlik politikalarının yürütülmesi doğru bir şey. Kimlik politikalarının başkaları üzerinde bir baskı mekanizması haline getirilmesi son derece tehlikeli"

Haber 21-10-19 14:06

BM: Myanmar'daki Rohingyalar hâlâ soykırım tehdidi altında

Birleşmiş Milletler Myanmar’da kalan yaklaşık 600 bin Rohingya Müslümanının “ciddi soykırım tehdidi” altında olduğunu açıkladı.

Haber 16-09-19 18:06

Myanmar hükümetinin soykırım niyeti delillerle pekişti

BM'nin açıkladığı yeni raporda, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara karşı şiddet eylemlerinin "soykırım niyetiyle" yapıldığının yeni delillerle pekiştiği ortaya konuldu - Raporda, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara karşı "sistematik, insanlık dışı eylem ve zulümlerinin" sürdüğü belirtildi - Rapordan: - "Arakan Müslümanların (Rohingya) durumu, misyon için ciddi bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor" - "Misyonun 2018 raporunda yer verdiği, hükümet ve Tatmadaw'ın (Myanmar ordusu) cinayet, tecavüz, toplu tecavüz, işkence, zorla yerinden edilme ve diğer ağır insan hakları ihlallerine katkıda bulunan faktörlerin birçoğu hala mevcut"

Haber 16-09-19 14:06

Bangladeş, Rohingya kamplarında mobil telekom yasağını yeniden başlattı

Bangladeş, Rohingya kamplarında mobil telekom yasağını yeniden başlattı

Haber 02-09-19 18:45

Rohingyalar Myanmar'a dönmek istemiyor

Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanlarının bir kısmını gönüllü olarak ülkelerine geri göndermek için BM ve Dakka hükümetinin başlattığı girişim mültecilerin karşı çıkması nedeniyle sonuçsuz kaldı.

Haber 22-08-19 13:24

Myanmar’da 1 haftada 2 binden fazla kişi evlerini terk etti

Myanmar’da 1 haftadır süren çatışmalarda 2 binden fazla kişi evlerini terk etmeye zorlandığı bildirildi.Myanmar’ın kuzeyinde hükümet birlikleri ile Rohingya halkı arasında geçtiğimiz haftadan beri yaşanan çatışmalar nedeniyle 2 binden fazla kişi evlerini terk etmeye zorlandığı bildirildi.Yardım grupları çalışanları, son olaylarda yerlerinden edilen insanların Shan eyaletine bağlı Lashio kasabası çevresine sığındığın ve yardım beklediklerini açıkladı.

Haber 21-08-19 14:23

Avrupa Rohingya Konseyi’nden açıklama

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC), Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların, gerekli koşullar sağlanmadan Myanmar'daki topraklarına geri gönderilmesini "vakitsiz" olarak nitelendirdi - Konsey, Arakanlı Müslümanlara yönelik kısıtlamaların sürdüğü Myanmar'a geri dönüşün "imkansız" olduğunu belirtti

Haber 20-08-19 00:38

Pakistan’dan Suriyelilere 1.7 milyon dolarlık pirinç yardımı

Muslim Hands Derneği (Müslüman Eller) İdlib kırsalında ve Türkiye’de bulunan Suriyeliler için 81 tır pirinci AFAD ve Türk Kızılayı’na teslim etti.Merkezi Londra’da bulunan “Muslim Hands Derneği (Müslüman Eller) tarafından Güney Afrika, Londra ve Fransa’da bulunan Pakistan kökenli Müslüman yardımseverler, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Türkiye sınırına yakın İdlib kırsalında bulunan Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 81 tır pirinci AFAD ve Türk Kızılayı’na teslim etti.

Haber 08-08-19 14:15

Suriyelilere gıda yardımı

Londra merkezli yardım kuruluşu Muslim Hands tarafından İdlib ve Türkiye'de yaşayan Suriyelilere 81 tır pirinç yardımı yapıldı

Yurthaber 08-08-19 13:58

Suriyelilere gıda yardımı

Londra merkezli yardım kuruluşu Muslim Hands tarafından İdlib ve Türkiye'de yaşayan Suriyelilere 81 tır pirinç yardımı yapıldı

Haber 08-08-19 13:58

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar'ın kendileri için öngördüğü vatandaşlık formülüne karşı

Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar) "sonradan vatandaşlık kazanmış kişiler" gibi ülkede yaşamasına izin vereceğini bildirdi - Arakan delegasyonu lideri M Mohibullah: - "Vatandaşlık garantisi verilmezse tek bir Arakanlı Müslüman dahi Myanmar’a geri dönmeyecek" - Özgür Rohingya Koalisyonundan Nay San Lwin: - "Bizi yabancıymışız gibi sonradan vatandaşlığa kabul etme teklifi, varlığımızı ve tarihimizi silmek anlamına geliyor"

Haber 30-07-19 10:36

ABD’den Myanmar Genelkurmay Başkanına yaptırım kararı

ABD, Rohingya Müslümanlarına yargısız infaz uygulamaktan sorumlu tuttuğu Burma olarak da bilinen Myanmar Ordusu’nun Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ve diğer komutanların ABD’ye girişini yasakladı.Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Myanmar Ordusu Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing’ın vekili Soe Win ve diğer iki üst düzey komutan ve ailesinin ABD’ye girişini yasakladı.

Haber 17-07-19 12:21

Hollanda'da Rohingya halkına ilişkin önerge kabul edildi

Myanmar'ın Arakanlı Müslümanlara karşı yaptığı soykırıma yönelik, Uluslararası Adalet Divanı'nda dava başlatılması için Hollanda hükümetinden bunu destekleyecek ülkeleri bulmasını isteyen önerge kabul edildi

Haber 04-07-19 16:27

Arakanlılar, Uluslararası Ceza Mahkemesinin harekete geçmesini bekliyor

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) Başkanı Hla Kyaw: - "UCM'nin, sorumluluklarını olabildiğince hızlı yerine getirdiğini görmek istiyoruz" - Özgür Rohingya Koalisyonu Kampanya Koordinatörü Nay San Lwin: - "Myanmar'ın bize yaptığı bu adaletsizliğe karşı adalet istiyoruz. Myanmar, UCM'nin üyesi olmasa bile bu suçlardan kaçamaz" - Özgür Rohingya Koalisyonu koordinatörlerinden Myanmarlı insan hakları aktivisti Maung Zarni: - "Hem UCM hem de Uluslararası Adalet Divanı seçeneklerinin Arakanlılara açık olduğunu düşünüyorum. Bu seçenekler adalet peşinde kullanılabilir, kullanılmalı" - İngiltere merkezli Burma Rohingya Örgütü Başkanı Tun Khin: - "Myanmar ordusunun birçok suçu araştırılmalı ve sorumlular hesap vermeli"

Haber 27-06-19 15:49

ASEAN liderlerine Rohingya uyarısı

İnsan hakları grupları, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’ne (ASEAN) üye ülkelerin liderlerinin yaklaşan zirvede Myanmar’ın Rohingya Müslümanlarına yönelik muamelesi konusuna daha ciddi bir yaklaşımda bulunmaları gerektiği konusunda uyardı.Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) Maynmar’ın Rohingya halkına yönelik zulmünü örtbas edeceğine dair bir raporun Fransız medyasına sızdırılmasının ardından insan hakları grupları birliğin liderlerine Rohinya konusuna ciddi yaklaşmaları konusunda uyarıda bulundu.

Haber 19-06-19 14:09

BM, Myanmar’ı Rohingyalı Müslümanların dönüşü için harekete geçmeye çağırdı

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Bangladeş’te mülteci olarak bulunan Rohingya Müslümanlarının Mynmar’a güvenli bir şekilde dönmeleri için Myanmar hükümetine harekete geçme çağrısında bulundu.BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Cuma günü sona eren 5 günlük Myanmar ziyaretinde Devlet Müsteşarı Daw Aung San Suu Kyi ve üst düzey hükümet yetkilileriyle görüştü.

Haber 26-05-19 12:39

Arakanlı Müslümanlar sorunu New York'ta konuşuldu

Araştırmacı-Yazar Azeem İbrahim: - "Peki neden bu sorun (Arakanlı Müslümanlar sorunu) 2017'de bu kadar kötü bir seviyeye ulaştı? Çünkü her soykırım yaklaşırken önce uluslararası toplumun nabzını yoklar. Eğer siz önceki zulümlere ses çıkarmazsanız, sonuç soykırım olur" - Free Rohingya Coaliation New York Başkanı Khin Mai Aung: - "Myanmar'da ordu zamanla daha baskıcı bir hale geldi. Ülkedeki etnik ve dini ayrışma ordu tarafından bilerek siyasi amaçlarla kullanıldı"

Haber 22-05-19 05:34

Etiyopya yerlerinden edilenleri zorla evine geri gönderiyor

Refugees International, Etiyopya hükümetinin etnik çatışmalar nedeniyle yerinden edilenleri baskıyla evlerine geri gönderdiğini açıkladı

Haber 21-05-19 16:14

Hatay’da 300 yetime iftar verildi

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 300 Suriyeli yetime iftar yemeği verildi.Kırıkhan ilçesinde Hatay Hayat Derneği ve Avusturalya’da bulunan Uluslararası Muslim Aid Avusturalya (MAA International) Yardım Derneği tarafından 300 Suriyeli yetim çocuğa iftar yemeği verildi.

Haber 19-05-19 23:37

İsrail saldırısında yıkılan binanın enkazında sevgi ve barış şarkıları

Gazze'de düzenlenen etkinliğin organizatörü Kamil Muslim: "Bazı yerel müzik gruplarının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle, Filistin halkına yönelik işlediği suçları durdurmayan İsrail'in Tel Aviv'de Eurovision Şarkı Yarışması düzenlemesini reddettiğimizi vurguluyoruz"

Haber 14-05-19 21:25

TDV'den Chitungwiza'daki yetimlere iftar

Türkiye Diyanet Vakfı, Zimbabve'nin Chitungwiza şehrinde bulunan "Seke Muslim Yetimhanesi" bahçesinde 200 kişiye iftar verdi

Haber 10-05-19 21:58

Rohingyalı gazetecilerden Anadolu Ajansına ziyaret

YTB ile TRT iş birliğiyle düzenlenen "Rohingya Medya Eğitim Programı" kapsamında Türkiye'ye gelen Rohingyalı gazeteciler AA'yı ziyaret etti

Haber 24-04-19 15:53

YTB’den “Rohingya Medya Eğitim Programı”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ile TRT iş birliğince düzenlenen “Rohingya Medya Eğitim Programı” açılış oturumu Ankara’da yapıldı.Medya alanında tecrübesi olan ve sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan kişilerin davet edildiği programa 12 farklı ülkeden 20 kişi katıldı.

Yurthaber 22-04-19 13:49

Mülteci sorunu öğrencilerin proje konusu oldu

Mülteci sorunu, Türkiye, Hollanda, İtalya, Danimarka ve Yunanistan’da eğitim gören bir grup lise öğrencisinin proje konusu oldu.Çeşme Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Murat Ermez koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ projesi, 24.11.2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiş, Erasmus+ projesi kapsamında, REFUGEES AND FRONTIERS: KEEP EUROPE UNITED (Mülteciler ve Sınırlar: Tüm Avrupa Bir Arada) adlı projenin koordinatör ülkesi Hollanda olurken, diğer stratejik ortak ülkeler ise Türkiye, İtalya, Danimarka ve Yunanistan oldu.Projenin en önemli amacı, ortak ülkelerdeki mültecilere karşı farklı toplumsal ve siyasi yaklaşımların sebeplerinin araştırılması, toplumda mültecilere karşı empati ve anlayış oluşturulması, toplumlar ve ülkeler arasında karşılıklı bir işbirliği için farkındalık oluşturulması olarak belirlendi.Çeşme’de misafir edildilerTürkiye adına Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi projede yer alırken, proje ortağı Hollanda, İtalya, Danimarka ve Yunanistan’dan bir grup lise öğrencisi 8-12 Nisan tarihleri arasında Çeşme’de misafir edildi.

Yurthaber 13-04-19 10:10

BM: “Myanmar ordusu onlarca Rohingyalıyı öldürmüş olabilir

Birleşmiş Milletler (BM), teyit edilmeyen raporlara göre Myanmar ordusunun son saldırısında 30 kadar Rohingyalı Müslüman sivili öldürmüş olabileceğini açıkladı.BM İnsan Hakları Dairesi, Myanmar ordusunun geçen hafta Rohingya eyaletine yaptığı saldırıda Myanmar hükümetinin 6 kişinin öldüğü açıklamasına rağmen onlarca sivilin öldürülmüş olmasından korktuğunu açıkladı.

Haber 09-04-19 12:15

Şiddet içerikli oyunlar İslamofobiyi tetikleyebiliyor

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısının kurgususal olarak şiddet içerikli dijital oyunları çağrıştırdığı ve bu oyunların gelecekte de özellikle gençler ve çocuklar arasında İslamofobi'yi tetikleyebileceği uyarısı yapıldı - Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık: - "Bu oyunlardan en dikkat çekeni Muslim Massacre (Müslüman Katliamı). 2008 yılında Eric Vaughn tarafından geliştirilen bu oyunda çarşaflı kadınlar ve sakallı adamların öldürülmesi isteniyor. Oyun sonunda ise Hz. Muhammed'in öldürülmesi amaçlanıyor" - "28 yaşındaki Brenton Tarrant'ın oyunun sunulduğu dönemde 17 yaşında olduğu düşünülürse bu tarz oyunların etkisinde kaldığını söylemek çok yanlış olmayacak. Zira oyunla yaptığı katliam arasında benzerlikler görülüyor" - "Bu tür şiddet içerikli oyunlar çocukları küçük yaşlarda etkilediği için etkileri gelecekte ortaya çıkıyor. Çünkü, kodlar küçük yaşlarda işleniyor. Dolayısıyla gelecekte bu tür şiddet içerikli dijital oyunların gençler ve çocuklar arasında 'İslamofobi'yi tetikleyeceği düşünülebilir"

Haber 19-03-19 11:11

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik terör saldırısı

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Londra'da anma töreni düzenlendi - Önceki yıl İslamofobik terör saldırısına hedef olan Muslim Welfare Center öncülüğünde düzenlenen törene, İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de katıldı

Haber 16-03-19 01:12