Roket Haberleri

Üniversite öğrencileri tasarladıkları roketle ABD'de yarışacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerinden kurulu Creatiny Roket Takımı, tasarladıkları "FIRTINA-N" adlı roketle ABD'de 17-22 Haziran'da yapılacak Spaceport America Cup'ta yarışacak.

Yurthaber 27-02-2024 12:05

Korku dolu anlar! Türk gazetecilerin yanına roket düştü: O kadar yakınımıza düştü ki...

Gazze sınırına 1 kilometre mesafede bulunan Sderot kentine roket düştü. Roketin düştüğü sıralarda aralarında Türk gazetecilerin bulunduğu basın kafilesi büyük korku yaşadı. Roket saldırısı sonrası yaşanan kaos saniye saniye kaydedildi.

Haber 19-10-2023 17:26

Rus ordusundan Ukrayna'ya roket saldırısı: 8 ölü!

Rus ordusunun Ukrayna’nın doğusunda yer alan Lyman kentine düzenlediği roket saldırısı sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

Haber 08-07-2023 19:43

SON DAKİKA | Suriye'nin kuzeyinden Kilis'e roketli saldırı

Son dakika haberi: Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK'lı teröristlerce 5 roket atıldı. Roketler boş araziye düşerken, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. İşte detaylar...

Haber 11-06-2023 17:45

Kuzey Kore’nin uydu fırlatışı Güney Kore’yi karıştırdı! Siren sesleri bir an bile susmadı... Büyük panik yaşandı

Güney Kore’de yaşayan bir TikTok kullanıcısı Kuzey Kore’nin uydu fırlattığı anların Güney Kore’deki yansımalarını paylaştı. Sabah saatlerinde bir anda dışarından siren sesleri duymaya başlayan ve o anları saniye saniye kaydeden TikTok kullanıcısı yaşadıklarını paniği de paylaştı.

Trend 03-06-2023 10:43

Ertelenmişti! Nuri sonunda başarıyla uzaya fırlatıldı

Güney Kore, geçtiğimiz günlerde uzaya gönderilmesi beklenen "Nuri" adlı yerli üretim roketinin fırlatılışını, teknik sebepler nedeniyle ertelemişti. Ülke, sekiz uyduyu yörüngeye yerleştirecek ilk yerli roketi "Nuri"yi sonunda başarılı bir şekilde fırlattı.

Haber 26-05-2023 09:47

Güney Kore Nuriyi uzaya gönderemedi! Teknik sebepler nedeniyle fırlatma ertelendi

Güney Kore, uzaya göndereceği "Nuri" adlı yerli üretim roketinin fırlatılışını teknik sebepler nedeniyle erteledi. 200 ton ağırlığındaki roketin, ne zaman fırlatılacağına karar vermek üzere tekrar toplantı yapılacağı belirtildi.

Haber 25-05-2023 10:17

Gazze Şeridi'nden İsrail'e 469 roket saldırısı gerçekleştirildi!

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail'e 469 roket saldırısı düzenlendiği belirtildi. Atılan 469 roketten 333'ünün İsrail'e ulaştığı, 107'sinin ise Gazze Şeridi sınırlarında düştüğü ifade edildi.

Haber 11-05-2023 00:24

İsveç’in fırlattığı roket Norveç’e düştü! Bu, ciddiye aldığımız bir sapma

İsveç, Esrange Uzay Merkezi'nden fırlatılan bir araştırma roketinin arızalanması sonucu Norveç topraklarına düştüğünü açıkladı. Roketin taşıdığı yükün iyi durumda olduğu ve helikopterle Esrange'e geri nakledildiği aktarıldı. Esrange Uzay Merkezi Roket ve Balon Operasyonları Başkanı Marko Kohberg ise yaptığı açıklamada, "Bu, ciddiye aldığımız bir sapma" ifadelerini kullandı.

Haber 26-04-2023 07:49

Japonya'da H3 şaşkınlığı! Kalkıştan sonra infilak ettirildi

Japonya'da fırlatılan yeni tip H3 roketi, ikinci motorun devreye girmemesi nedeniyle infilak ettirildi. Roket yükünde, Savunma Bakanlığı'na ait İleri Arazi Gözlem Uydusu-3 yer alıyordu. Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı (MEXT) Nagaoka Keiko, duruma yönelik kamuoyundan özür dilerken, "Halk ve ilgili tarafların umutlarını karşılayamadıklarını" belirtti.

Haber 08-03-2023 10:52

Çarpışmanın eşiğinden dönüldü! Dünya yörüngesinde endişe yaratan olay...

Alçak Dünya yörüngesinde yaşanan endişe verici olayda, iki hurdaya çıkartılmış uzay nesnesinin (bir roket gövdesi ve casus uydu) birbiriyle çarpışması kıl payı atlatıldı. Uzay çöpleri az kalsın birbirlerine çarpacaktı ancak inanılmaz derecede küçük bir farkla birbirlerini ıskaladılar. Eğer çarpışsaydılar binlerce parça tehlikeli uzay enkazı oluşturmaya sebep olabilirlerdi.

Haber 04-02-2023 11:30

Kilis'te sınır bölgesine YPG/PKK’lı teröristlerce atılan roketler düştü!

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK'lı teröristlerce atılan 6 roket düştü. Sınır kapısındaki tır şoförlerinden Savaş Kutay, sınır bölgesindeyken patlama sesleri duyduklarını ve duvar kenarlarına geçerek korunmaya çalıştıklarını söyledi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, terör hedeflerine yönelik ateş destek vasıtalarıyla yapılan atışlar sonucu ilk belirlemelere göre 11 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 20-01-2023 19:11

Roket saldırısında yaralanan vatandaşın o sözleri güldürdü: Acaba bunun için mi beni hedef aldılar?

Gaziantep'in Karkamış ilçesini hedef alan roketli terör saldırısında yaralanan bir vatandaşın sözleri tebessüm ettirdi. Kendisini hastanede ziyaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ile sohbet eden yaralı vatandaş, evlerinin ikinci kez vurulduğunu ifade ederek, "Ben devamlı Cumhurbaşkanımızı paylaşıyorum, acaba bunun için mi beni hedef alıyorlar bunlar?" dedi. Vatandaşın sözleri Milletvekili Ali Şahin'i güldürdü.

Haber 21-11-2022 22:38

Kilis'te sınır kapısı bölgesine roketli saldırıda 1 asker, 7 polis yaralandı

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden teröristlerce roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralandı.

Yurthaber 21-11-2022 07:32

Son dakika: Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı! 7 polis ve 1 asker yaralandı

Son dakika haberine göre, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu ilk belirlemelere göre 7 polis ve 1 asker yaralandı. Roketlerin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atıldığı bildirildi. Öte yandan Gaziantep'in Karkamış ilçesine de roketli saldırı düzenlendi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-11-2022 17:26

Son dakika: Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan köyüne füze düştü! Ülkelerden peş peşe açıklamalar: Şu anda füzeyi kimin attığına ilişkin elimizde net bir kanıt yok

Son dakika haberi... NATO üyesi olan Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Olay dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Polonya'ya düşen füzeyle ilgili ülkelerden art arda açıklamalar gelirken, NATO'nun birliğine vurgu yapıldı. Öte yandan Rusya'dan yapılan açıklamada Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamaların provokasyon olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Haber 16-11-2022 06:18

Çin'e ait olduğu değerlendiriliyor! Filipinler açıklarında bulundu

Çin roketi paniği hala unutulmadı. Dünya'ya doğru düşüşe geçen roket tüm dünyayı endişelendirmişti. Gelen son bir habere göre, Çin'in roket enkazı Filipinler açıklarında bulunmuş olabilir. Çünkü Filipinler açıklarında roket enkazı bulundu. Yapılan açıklamaya göre bulunan enkaz, büyük ihtimalle Çin'den 31 Ekim'de fırlatılan Long March 5B roketine ait parçalardan oluşuyor. Tüm dünyada paniğe yol açan Çin roketi de 31 Ekim'de fırlatılmıştı. Uzmanlar, tüm fotoğrafları incelediklerini açıkladı.

Haber 09-11-2022 17:49

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İzmir depremi, Erdoğan'dan referandum çağrısı, Çin'in roketi, kuduz olan çocuk, Fenerbahçe...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. İzmir depreminde çıkan ses, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum mesajı, Çin'in kontrolden çıkan roketinin düşmesi, kuduz teşhisi konulan çocuk, Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev galibiyeti...

Haber 04-11-2022 21:05

SON DAKİKA | Dünya derin bir nefes aldı! 10 katlı bina yüksekliğindeki Çin roketi parçalanarak Pasifik Okyanusu'na düştü

Son dakika haberi: Kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya doğru yaklaşan Çin'in tonlarca ağırlıktaki roketinin nereye düşeceği endişe yaratmıştı. İspanya da alarm durumuna geçmiş hava sahasını kapatmıştı. Türkiye'nin de üzerinde bulunan rotadan hızla alçalan roketle ilgili tüm dünyayı rahatlatan haber sonunda geldi. Kontrolsüz şekilde Dünya'ya yaklaşan 10 katlı bir bina büyüklüğündeki Long March 5B roketi, Pasifik Okyanusu üzerinde parçalandı. Roket için Çin'den de açıklama yapıldı. İşte tüm detaylar!

Haber 04-11-2022 14:44

23 tonluk Çin roketi Dünya’ya düşüyor! Türkiye de tehlikede mi? Türkiye Uzay Ajansı'ndan (TUA) açıklama geldi

Dünyada Çin roketi alarmı verildi. Pazartesi günü uzay istasyonunun son parçasını göndermek için fırlatılan Long March-5B Y4 roketinin 23 tonluk parçası, kontrolsüz şekilde Dünya'ya doğru düşüşe geçti. Uzmanlar 10 katlı bina yüksekliğindeki roketin nereye düşebileceğini söylemek için erken olduğunu söylüyor, yani roketin nereye düşeceğini henüz kimse bilmiyor ancak ihtimaller arasında Türkiye var. Korkutan bu gelişme akıllara herkesin hatırlayacağı bir olayı getirdi. TUA da açıklama yaptı.

Haber 03-11-2022 17:45

Dikey İnişli Roket Yarışması şampiyonu ekibin hedefi, Ay'a inmek

ABD'deki Spaceport America Cup Roket Yarışması'na katılma hakkı kazanan ve ilk kez düzenlenen "Dikey İnişli Roket Yarışması"nda da şampiyon olan AtaUni Rocket Team V takımı, Türkiye'nin uzay çalışmalarına katkı sunmak istiyor - Takım lideri Elif Zeynep Sezaver: - "Türkiye'nin de Ay'a iniş şeklinde bir misyonu var. Bizler de bu alanda ilk adım oluyoruz"

Yurthaber 09-09-2022 11:16

Üniversite öğrencileri 3 kilometre irtifaya çıkan roket tasarladı

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Yıldız Roket Grubu'nca tasarlanan ve "SEMRUK" adı verilen roket, 2020 TEKNOFEST'te ikinci olarak kaçırdıkları birinciliği TEKNOFEST KARADENİZ'de elde etmeye çalışacak

Yurthaber 31-08-2022 11:02

NASA yeniden Ay'a gitmek için ilk adımı bugün atacak! Yeni dönem başlıyor

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay uçuşlarıyla yakaladığı şöhreti yeniden kazanmak için ilk adımı bugün atacak. Ajans, Florida'da yeni nesil mega roketi Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) ve roketin taşıması için tasarlanan Orion kapsülünü deneme uçuşu için uzaya fırlatacak. Uçuş öncesi Kennedy Uzay Merkezi'nde hazırlıklar tamamlandı. Fırlatmaya hazır bekleyen Artemis 1 roketinin, TSİ 15:33'te fırlatılması bekleniyor. Roket, Ay'ın çevresinde insansız uçuş gerçekleştirecek.

Haber 29-08-2022 10:04

Şanlıurfalı öğrenciler tasarladıkları roketi fırlatılmaya hazırlanıyor

Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri, Tuz Gölü'nde düzenlenecek TEKNOFEST 2022 Roket Yarışları kapsamında yarın "Helyak" isimli roketlerini ateşleyecek - Takım kaptanı Efe Çalışkan:- "Yaklaşık 300 takım arasında son 30 roket arasına kaldık. Umarım dereceyle geri döneceğiz" - Öğrencilerden Ayşenur Gündüz: - "Roketimizi hazırladığımız 6 aylık süreçte hem çok eğlendik hem de çok yorulduk. Sanayide sabahladığımız geceler oldu. Şu an çok heyecanlıyız"

Yurthaber 05-08-2022 11:02

Çin'in fırlattığı roket düştü: NASA Başkanı Pekin'i suçladı, CMSA'dan karşılık geldi

ABD Uzay Kuvvetleri, Çin tarafından 24 Temmuz'da fırlatılan "Long March 5B" roketinin parçalarının dün Hint Okyanusu'na düştüğünü açıkladı. NASA Başkanı Nill Nelson ise roketin düşmesinin ardından bir açıklama yaparak, Çin'i gerekli bilgileri paylaşmamakla suçladı.

Haber 31-07-2022 17:45

Son Dakika: Tel Abyad'da teröristlerden kontrol noktasına roketli saldırı: 4 asker yaralı

Son dakika haberi: Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad kentinde kontrol noktasına PKK/YPG terör örgütü tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu 4 asker hafif yaralandı.

Haber 31-07-2022 15:15

Bir Çin roketi korkusu daha! Uzmanlar Dünya'ya düşeceğini tahmin ediyor: Peki ne zaman ve nereye?

Çin'in roketlerinin neden olduğu korkulara bir yenisi daha eklenebilir. 20 tondan ağır bir Çin roketinin kontrolsüz bir şekilde Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Roketin düşebileceği yeri ise kimse tam olarak bilmiyor. Ancak iddialara göre gökbilimciler, roketin Dünya'ya düşebileceği tahmini konumu ve tarihi hesapladı. Bu olay sonrası akıllara ise 2021'de kontrolden çıkarak tüm dünyada panik yaratıp Hint Okyanusu'na düşen yine Çin'e ait roket geldi.

Haber 27-07-2022 17:47

ABD'den Rusya'yı kızdıracak bir hamle daha! Sahadaki dengeleri değiştirdi

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin önemli gelişmeler yaşanmaya devam ederken ABD'nin de Ukrayna'ya yönelik askeri desteği sürüyor. Son olarak ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin Ukrayna’ya Rusya’nın saldırılarına karşı koyması için 4 adet daha yüksek hareketli topçu roket sistemi (HIMARS) göndereceğini aktardı. Austin, söz konusu sistemlerin sahadaki dengeleri değiştirdiğini söyledi.

Haber 20-07-2022 23:20

ABD sınırlarını aşan NASA bir ilke imza attı! Tarihe geçti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), ilk kez ABD dışında bir yerdeki ticari uzay üssünden roket fırlattı. Ajans Avustralya'nın kuzeyindeki Arnhem Uzay Merkezi'nden üçlü roket gönderdi. Arnhem, ABD dışındaki ticari bir uzay limanından ilk roket fırlatma yeri oldu.

Haber 27-06-2022 13:59

NASA ilk kez ABD dışında bir ülkedeki ticari uzay üssünden roket fırlattı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Avustralya'daki bir ticari uzay üssünden roket fırlattı. Bu, ABD dışındaki bir üsten fırlatılan ilk roket olarak tarihe geçti.

Haber 27-06-2022 13:00

Roket arızalanınca olanlar oldu! NASA şaşkın: Milyonlarca dolarlık kayıp var

NASA'nın başına gelen tabiri caizse pişmiş tavuğun başına gelmedi. Astra isimli bir uzay şirketine ait roket NASA'nın hava durumu izleme uydularından ikisini uzaya taşıyacaktı. Ancak roket arızalanınca olanlar oldu. İki uydu kurtarılamayacak şekilde kaybedildi. Kimsenin beklemediği bu durum milyonlarca dolarlık bir kayba da yol açtı. Roketin arkasındaki şirket ise "pişmanlık" açıklaması yaptı.

Haber 13-06-2022 09:32

En son 1995 yılında gerçekleşmişti! NASA’dan yıllar sonra bir ilk

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yıllar sonra bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Uzay ajansının Avustralya’daki faaliyetlerine yeniden başlayacağı öğrenildi. Üçlü roket fırlatmakta karar kılan NASA, böylelikle 1995'ten beri ilk kez Avustralya’dan roket fırlatacak.

Haber 08-06-2022 16:18

ABD Ukrayna'ya gelişmiş roket sistemleri gönderecek

Joe Biden yönetimi Ukrayna'ya M142 HIMARS orta menzilli roket sistemleri gönderme kararı aldı.

Haber 01-06-2022 08:29

Concorde'un Çinli kardeşi yolda! Şanghay'dan New York'a 2 saatte gidilebilecek

Uzay turizmi yarışı gün geçtikçe kızışırken, Çinli Space Transportation şirketi, efsanevi uçak Concorde'un hipersonik bir kardeşini geliştiriyor. Verilere göre bu araç, saniyede bir mil hızla gökyüzünde uçabilecek. "Kanatlı roket" gibi görünen bu uçak ile Şanghay-New York arası uçmanın yaklaşık iki saat sürmesi bekleniyor.

Haber 13-04-2022 11:33

Zor ama imkansız değil: Uzay roketini helikopter ile yakalamaya çalışacaklar!

SpaceX ve Blue Origin gibi uzaya giden roketlerin yeniden kullanılabilmesi konusunda çalışmalar yapan özel şirket Rocket Lab, yeni bir denemeye hazırlanıyor. Şirket, Electron roketinin dünyaya dönecek parçasını bir Sikorsky S-92 helikopteriyle havada yakalamaya çalışacak.

Haber 06-04-2022 16:13

Rusya'nın uzaya gönderdiği rokette dikkat çeken Z detayı

Ukrayna'ya saldırıların devam ettiği günlerde Rusya, uzaya bir roket gönderdi. Rusya Federal Uzay Ajansı'nın (Roscosmos) ordu için gönderdiği Soyuz 2.1a roketinin üzerindeki detay ise dikkat çekti.

Haber 23-03-2022 07:25

Ay görevine geri sayım: NASA ilk kez fırlatma rampasına taşıyacak! Aylar süren hazırlıkların doruk noktası

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Ay görevi ‘Artemis I’ kapsamında inşa edilen dev roketi (SLS) ve üzerine monte edilen uzay aracı Orion’u ilk kez bugün fırlatma rampasına taşıyacağı açıklandı. NASA'nın aylar süren hazırlıkların ‘doruk noktası’ olarak nitelendirdiği taşıma işlemi 6 ila 12 saat sürecek ve canlı yayınlanacak.

Haber 17-03-2022 16:42

1990'lardan bu yana ABD'ye tedarik ediyorlardı! Rusya'dan dikkat çeken roket motoru kararı

Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırı ile dünya kamuoyunun gündeminde olan Rusya, ABD'ye roket motoru tedarikini durdurdu. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, "Bugün NPO Energomaş'ta üretilen roket motorlarının ABD'ye sevkiyatını durdurma kararı aldık." dedi.

Haber 03-03-2022 14:08

Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'tan Soyuz kararı! Askıya aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesine yönelik Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos) önemli bir karar geldi. Roscosmos, Fransız Guyanası'ndaki Soyuz roketi fırlatmalarını geçici olarak durdurduğunu duyurdu.

Haber 27-02-2022 11:05

Son Dakika: Irak'taki 'Yeşil Bölge'ye roketli saldırı! Peş peşe ateşlediler

Son dakika haberine göre Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Yeşil Bölge’ye saldırı düzenlendi. Yabancı misyonların ve hükümet konaklarının bulunduğu bölgeye yapılan roketli saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken çevredeki bazı araçlar zarar gördü.

Haber 19-12-2021 09:36

Trump, Kuzey Kore liderine verdiği ilginç hediyeyi açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump görevdeyken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a Elton John’un "Roket Adam" şarkısını içeren bir kaset ve onu çalması için bir "makine" verdiğini açıkladı.

Haber 12-12-2021 22:16

NASA, IXPE'yi uzaya gönderdi! En sıra dışı nesneler hakkında bilgi verecek

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) IXPE aracı, SpaceX'in roketi ile Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla uzaya gönderildi. 3 teleskoplu bir gözlem aracı olarak öne çıkan IXPE, NASA'dan Thomas Zurbuchen'e göre uzaydaki en sıra dışı ve heyecan verici nesneler hakkında bilgi verecek.

Haber 09-12-2021 15:03

Elon Musk'ın şirketine Fransa'dan rakip geliyor!

Fransa’nın uzay şirketi ArianeGroup'un, Elon Musk'ın sahibi olduğu Amerikan SpaceX şirketiyle rekabet edebilmek için yeniden kullanılabilir roket fırlatma sistemi üreteceği belirtildi.

Haber 07-12-2021 15:24

Elon Musk'ın şirketi iflas edebilir

Bugüne kadar Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, hakkında birçok fikir yürütüldü. Şimdi ise Musk'ın şirketinin iflas edebileceği öne sürülüyor. Burada iflas edeceği söylenen şirket uzay alanında çalışan SpaceX'in ta kendisi.

Haber 02-12-2021 14:13

Pilotlar kokpitten gördü, FBI devreye girdi! Böylesine tanık olmak istemezdiniz

Los Angeles semalarında uçan pilotlar, kokpitten dışarı baktıklarında şoke eden bir olaya tanık oldular. Üstelik FBI'ı ve Federal Havacılık İdaresi'ni alarma geçiren olaylar silsilesi, birçok kez yaşandı. Yaşananları, Washington Post'tan Jonathan Edwards anlattı.

Haber 04-11-2021 16:54

Bolu'da üretilecek fotodedektörler Türkiye'nin Ay görevinde kullanılacak

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz: - "Ay görevindeki roket sisteminin ateşleyici kısmının veriminin izlenmesinde, yangın söndürmede ve infilak bastırmada kullanılacak sensörlerin üretimini burada gerçekleştireceğiz" - "Proje onaylandı, şu anda bütçesini beklemekteyiz. Bütçesinin gönderilmesinden sonra çalışmalara hızlı şekilde başlayacağız"

Yurthaber 31-10-2021 12:39

Güney Kore Nuriyi uzaya gönderdi

Güney Kore, Naro Uzay Merkezi'nden yerli üretim uzay roketi Nuri’yi fırlattı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ise roketin hızlı bir şekilde yol aldığını ancak uydunun yörüngeye oturtulamadığını açıkladı.

Haber 21-10-2021 15:03

Çin, dünyanın en güçlü katı yakıtlı roket motorunu test etti

Çin, dünyanın en güçlü katı yakıtla çalışan roket motorunu test ettiğini duyurdu.

Haber 20-10-2021 07:51

Rusya, 36 OneWeb uydusunu daha uzaya fırlattı

İngiliz OneWeb şirketine ait 36 uydu daha Rus yapımı Soyuz-2.1B roketiyle uzaya fırlatıldı.

Haber 14-10-2021 16:09