Roket Ve Havanla Duzenledigi Saldirilar Haberleri

Yeni savaşın ayak sesleri! İsrail '3. aşama' dedi, suikast sonrası olay misilleme iddiası olay: Her gün 1500 İsrailli ölür

Lübnan'ın başkenti Beyrut ve İran'ın Kirman şehrindeki saldırılar sonrası 'bölgesel savaş' tehdidi iyiden iyiye konuşulmaya başladı. Uzmanlar söz konusu saldırı ve suikastin yeni savaşın ayak sesleri olduğu görüşünü bildirirken, taraflardan da peş peşe açıklamalar geliyor. İsrail devlet televizyonu Gazze'de 'savaşın üçüncü aşaması'na geçildiğini duyururken, El Meyadin televizyonun ise Hizbullah'ın günde 6 bin roket ateşlemek için plan hazırladığını iddia etti.

Haber 2024-01-04 14:35:13

SpaceX'e, Elon Musk'ı eleştiren çalışanlarını kovdu suçlaması

ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB), roket ve uydu üreticisi SpaceX'i, şirketin üst yöneticisi (CEO) Elon Musk'ı eleştiren bazı çalışanları işten çıkarmakla suçladı.

Finans 2024-01-04 10:01:47

Türkiye Model Uçak Şampiyonası 2024 yılında Manisa’da yapılacak

Model Uçak ve Model Roket Türkiye Şampiyonasında, Türkiye Şampiyonu olan Alaşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Model Uçak Takımı desteklerinden dolayı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nu ziyaret ederek 2024 yılında Manisa’da yapılacak olan şampiyonada hedeflerinin yine Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Yurthaber 2023-12-08 08:10:24

Kuzey Kore casus uydu fırlattı, ortalık karıştı! ABD'den jet açıklama: 'Gerekli tedbirler alınacak'

Başarısız casus uydu girişimleri sonrasında Kuzey Kore, dün güneye doğru casus uydu taşıyan bir roket fırlattı. Yapılan açıklamada uydunun başarıyla yörüngeye yerleştiği bildirildi. Kuzey Kore'nin hamlesi ABD ve Güney Kore'de paniğe yol açtı. Gelen açıklamalarda bölgedeki halkın güvenliği için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Haber 2023-11-22 09:48:24

İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'nin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz, acı kayıplarımız var!

Gazze'ye yönelik bombardıman devam ederken, İsrail ordusu bugün abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını vurdu. Onlarca ölünün olduğu öğrenildi. İsrail'in başlattığı kara harekatına karşı Hamas'tan da peş peşe sürpriz saldırılar geldi. Lübnan'dan İsrail’e fırlatılan bir roket, Kiryat Şmona kentine düştü. Gazze'nin kenar mahallelerine yaklaştıklarını belirten İsrail Başbakanı Netanyahu ise acı kayıpları olduğunu duyurdu.

Haber 02-11-23 15:54

Gazze'den Tel Aviv'e roket saldırısı! Apartmana isabet etti 3 kişi yaralandı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 21. gününde de sürüyor. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Al Kassam Tugayları bu defa Tel Aviv'i hedef aldı. Tel Aviv’de bir apartmana ve bir parka düzenlenen roket saldırısında 3 kişi yaralandı. Halka bölgeden uzak durma çağrısında bulunuldu.

Haber 27-10-23 16:38

Starlink uydu enkazlarının potansiyel risk oluşturduğu ileri sürülmüştü! SpaceX'ten o rapora itiraz

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, ABD Federal Havacılık İdaresince (FAA) Kongreye sunulan ve şirketin Starlink uydu sisteminin "potansiyel risk oluşturduğu" ileri sürülen rapora itiraz etti. SpaceX, raporun düzeltilmesi çağrısında da bulundu.

Haber 12-10-23 11:34

SON DAKİKA | Hamas'ın verdiği süre doldu! İsraillilere uyarı gelmişti, roketler Aşkelon'a peş peşe ateşlendi! İsrail tam taarruza geçti

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ediyor. Hamas sivillerin hedef alınmasına devam edilmesi halinde İsrailli rehinelerin infaz edileceğini açıkladı. Rehinelerin tünellerde tutulduğu iddia edilirken Hamas söz konusu tünellerin görüntülerini paylaşarak adeta gözdağı verdi. Hamas'ın Aşkelon'dakilere kenti terk etmeleri için verdiği müddet dolunca roket saldırısı başladı. İsrail ordusu ise gece saatlerinde tam taarruza başladı. İşte tüm detaylar..

Haber 10-10-23 11:39

Kanlı festival anında yaşananları Tüm dünya bilmeli diyerek anlattı! 10 saniye içinde çok fazla ölüm gördüm

Hamas'ın cumartesi sabahı İsrail yerleşimlerine yönelik başlattığı saldırıların hedef noktalarından biri de Gazze sınırına yakın bir bölgede gerçekleştirilen müzik festivali oldu. Yahudi bayramı Sukot'u kutlamak için organize edilen Nova Festivali'nin açık bir alanda yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak alana düşen roket ve siren sesleriyle birlikte festival adeta kabusa döndü. 29 yaşındaki Noa Beer The Sun'a çölde yaşadıklarını anlattı.

Trend 10-10-23 09:07

Lakabı: 'Misafir' Hamas'ın İsrail saldırısının ardındaki isim! Her gece farklı evde kalıyor, ismi muamma, bir kolu ve bacağı...

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamış, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığını duyurmuştu. Dünyanın kilitlendiği bu gelişmelerde dikkat çeken detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi de gözler; Hamas'ın askeri kanadının başındaki, lakabı 'Misafir' olan o isme çevrildi.

Haber 09-10-23 10:02

Gönül Dağı Veysel'in o sahnesi yürek parçaladı! Gözyaşları sel oldu 'Bizdeki de kalp be Veysel'

Gönül Dağı dizisi büyük bir ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Cumartesi akşamlarının en çok izlenen yapımı olan Gönül Dağı yeni bölümü ile yine gündem oldu. Dizide amcaoğullarından Veysel'in roket füzesinin patlamasıyla hastaneye kaldırılması ve sonrasında gelişen olaylar izleyicileri oldukça ağlattı.

Magazin 01-10-23 00:15

Roketler Aksaray’da gökyüzüyle buluştu

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde düzenlenen Roket Yarışması, Aksaray Tuz Gölü alanında devam ediyor.

Yurthaber 22-08-23 14:25

Yerli roket testten başarıyla geçti! Çok önemli bir eşiği daha aştık

Savunma Sanayii Başkanlığı, uzaya erişim çalışmaları kapsamında, tüm kritik alt sistemleri Roketsan tarafından geliştirilen yerli sonda roketinin fırlatma testini başarıyla geçtiğini duyurdu. Başkanlık, İğneada'da yapılan fırlatma testinden görüntüler paylaştı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli roket teknolojilerimizde çok önemli bir eşiği daha aştık." ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Roketsan mühendislerini tebrik etti.

Haber 12-08-23 20:55

Kimse ne olduğunu anlayamadı! Tam 2 metre büyüklüğünde... Gizemi çözüldü: Muhtemelen zehirli

Avustralya'nın Orta Batı Sahili'ndeki Green Head yakınlarındaki bir plajda 2 metre yüksekliğindeki metal silindir görenleri şaşkına çevirdi. Yoldan geçen bir kişi tarafından bulunan silindiri tanımlamak için yetkililer adeta harekete geçti. Uzay arkeolojisi alanında uzman olan Dr. Alice Gorman bulunan nesnenin bir roket parçası olduğunu söyledi ve muhtemelen zehirli olduğu için insanların uzak tutulması gerektiğini dile getirdi.

Trend 18-07-23 13:13

Starlink uydularının geçişi Isparta semalarında göründü

Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uydularının geçişi Isparta'dan gözlendi.

Haber 17-07-23 09:07

Starlink uydularının geçişi Isparta semalarında göründü

Amerikan roket, uydu ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uydularının geçişi Isparta'dan gözlendi.

Yurthaber 17-07-23 07:24

Son dakika | MİT'ten Suriye'de operasyon! 11 terörist etkisiz hale getirildi

MİT Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te operasyon düzenledi. Münbiç'ten Fırat Kalkanı harekat bölgesine roket ve havan saldırıları gerçekleştirilen alanın hedef alındığı operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 26-06-23 12:51

Ankara'da, MKE fabrikasındaki patlamada şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu!

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde bir patlama meydana gelmiş ve acı haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurmuştu. Yürekleri yakan olaya ilişkin soruşturma sürerken, patlamada şehit olan işçilerin kimlikleri belli oldu.

Haber 10-06-23 19:59

SON DAKİKA |Ankara'daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama: 5 kişi hayatını kaybetti! Kahreden sözler: 'Ben ölseydim de sen ölmeseydin'

Son dakika haberi: Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. MSB acı haberi "Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur" açıklamasıyla duyurdu. Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin de patlamaya ilişkin açıklama yaptı. "Göçük altındaki tüm işçilere ulaşıldı" diyen Şahin, "Sabotaj olma ihtimali var mı?" sorusunu da yanıtladı. Öte yandan acı haberi alan aileler gözyaşlarına boğuldu.

Haber 10-06-23 15:45

ABD'den Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi!

ABD, Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketi gönderecek. 300 milyon dolarlık pakette, roket sistemi mühimmatı, obüs top sistemi ve mermileri ile anti-tank füzeleri de bulunuyor.

Haber 03-05-23 23:01

İsveç’in fırlattığı roket Norveç’e düştü! Bu, ciddiye aldığımız bir sapma

İsveç, Esrange Uzay Merkezi'nden fırlatılan bir araştırma roketinin arızalanması sonucu Norveç topraklarına düştüğünü açıkladı. Roketin taşıdığı yükün iyi durumda olduğu ve helikopterle Esrange'e geri nakledildiği aktarıldı. Esrange Uzay Merkezi Roket ve Balon Operasyonları Başkanı Marko Kohberg ise yaptığı açıklamada, "Bu, ciddiye aldığımız bir sapma" ifadelerini kullandı.

Haber 26-04-23 07:49

İşte Elon Musk'ın şimdiye kadarki en tuhaf icadı: Görenleri şaşkına uğrattı! Fiyatı ise...

3 milyar dolarlık Starship roketini fırlatamayan Elon Musk'ın şirketi SpaceX, bu hayal kırıklığını şaşırtıcı bir yeni ürünle telafi etti. Ön satışı duyurulan yeni ürün, roket şeklinde bir tür ışın kılıcıvari pürmüz oldu. Ürün, peynir eritmek ve mum yakmak gibi çok sayıda amaç için tasarlandı. Ürünün fiyatı da ortaya çıktı.

Haber 19-04-23 17:08

İsrail-Lübnan hattında gerilim tırmandı! Kimse bizi sınamasın

İsrail ordusu, Lübnan'dan düzenlenen saldırıda, 34 roket atıldığını ve bunlardan 25'inin havada imha edildiğini, en az 5’inin ise topraklarına düştüğünü bildirdi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Lübnan'dan İsrail'e atılan roketlerin ardından, "Kimse bizi sınamasın" uyarısı yaptı. İşte haberin detayları...

Haber 06-04-23 17:59

Son dakika: İsrail polisinden Mescid-i Aksa baskını! 200 Filistinli gözaltına alındı, olaylar büyüyor

Son dakika haberi: İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidi'ne sığınanlara ses bombası, cop ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti. Baskında 200 Filistinli gözaltına alındı. Olay sonrası abluka altındaki Gazze şeridinden İsrail yönüne roket atıldı. İşgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen silahlı saldırıda 1 İsrail askeri yaralandı.

Haber 05-04-23 06:23

Suriye'de sıcak saatler: ABD üssüne roketli saldırı düzenlendi!

Suriye'nin doğusunda bulunan Deyrizor'daki ABD'ye ait bir üsse düzinelerce roket isabet etti. ABD güçlerinin roketlerin geldiği yöne topçu ve roket atışı ile mukabelede bulunduğu bildirildi.

Haber 25-03-23 00:14

Japonya'da H3 şaşkınlığı! Kalkıştan sonra infilak ettirildi

Japonya'da fırlatılan yeni tip H3 roketi, ikinci motorun devreye girmemesi nedeniyle infilak ettirildi. Roket yükünde, Savunma Bakanlığı'na ait İleri Arazi Gözlem Uydusu-3 yer alıyordu. Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı (MEXT) Nagaoka Keiko, duruma yönelik kamuoyundan özür dilerken, "Halk ve ilgili tarafların umutlarını karşılayamadıklarını" belirtti.

Haber 08-03-23 10:52

Çarpışmanın eşiğinden dönüldü! Dünya yörüngesinde endişe yaratan olay...

Alçak Dünya yörüngesinde yaşanan endişe verici olayda, iki hurdaya çıkartılmış uzay nesnesinin (bir roket gövdesi ve casus uydu) birbiriyle çarpışması kıl payı atlatıldı. Uzay çöpleri az kalsın birbirlerine çarpacaktı ancak inanılmaz derecede küçük bir farkla birbirlerini ıskaladılar. Eğer çarpışsaydılar binlerce parça tehlikeli uzay enkazı oluşturmaya sebep olabilirlerdi.

Haber 04-02-23 11:30

NASA ve DARPA, oldukça farklı bir 'nükleer' adımı attı! Testlerine başlanacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) dün, gelecekteki insanlı Mars seyahatleri için ‘nükleer termal roket motoru’ testlerine başlayacağını duyurdu. Amacın uzayın derinliklerine insanlı seyahati hızlandırmak olduğu ifade edildi.

Haber 25-01-23 15:34

Kilis'te sınır bölgesine YPG/PKK’lı teröristlerce atılan roketler düştü!

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden YPG/PKK'lı teröristlerce atılan 6 roket düştü. Sınır kapısındaki tır şoförlerinden Savaş Kutay, sınır bölgesindeyken patlama sesleri duyduklarını ve duvar kenarlarına geçerek korunmaya çalıştıklarını söyledi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, terör hedeflerine yönelik ateş destek vasıtalarıyla yapılan atışlar sonucu ilk belirlemelere göre 11 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Haber 20-01-23 19:11

Suriye'deki teröristler roket ve havanlarla saldırmıştı! Sınır ilçesi Karkamış'ta eğitime 2 gün ara verildi

Geçtiğimiz Pazartesi günü Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan YPG/PKK teröristlerince, Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan terör saldırısı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Biri öğretmen, biri çocuk olmak üzere 2 sivilin hayatını kaybettiği ve 11 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası ilçede eğitime 1 hafta ara verilmişti. Karkamış Kaymakamlığından yapılan yeni bir açıklamaya göre 28-29 Kasım'ı kapsayan tarihlerde de okulların kapalı olacağı duyuruldu.

Haber 26-11-22 20:14

Gaziantep'te okullar tatil mi? Bugün Gaziantep'te okullar kapalı mı? Valilikten 22 Kasım 2022 için 'Karkamış' açıklaması!

Gaziantep'te bugün (22 Kasım 2022) okulların tatil olup olmadığı YPG/PKK terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırıları sebebiyle merak konusu oldu. Geçtiğimiz gün olaya ilişkin yapılan açıklamada atılan roketlerin bir lise, 2 ev ve tıra isabet ettiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin açıklamada bulundu Peki, Gaziantep'te okullar tatil mi? Bugün Gaziantep'te okullar kapalı mı?

Egitim 22-11-22 06:33

Gaziantep Karkamış roket saldırısı son dakika gelişmesi! Karkamış roket saldırısında ölü ve yaralı var mı?

Gaziantep Karkamış'a, terör örgütü YPG/PKK tarafından roket saldırısı gerçekleştirildi. Terör örgütü YPG/PKK Gaziantep'in Karkamış ilçesine 4 roket attı. Suriye'nin kuzeyinden 4 roketin düştüğü olayda roketler ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR'a isabet etti. Peki, Karkamış roket saldırısında ölü ve yaralı var mı? İşte ayrıntılar...

Haber 21-11-22 19:40

SON DAKİKA | Karkamış'a roket saldırısı! Öğretmen Ayşenur Alkan'dan acı haber! Bakan Soylu duyurdu: 2 kişi hayatını kaybetti

Son dakika: Gaziantep'in Karkamış ilçesi, terör örgütü YPG/PKK'lı teröristler tarafından yeniden hedef alındı. Suriye'nin kuzeyinden 10 roketin düştüğü olayda roketler ilçe merkezindeki bir lise bahçesi ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR'a isabet etti. Hain saldırıda 5 yaşındaki çocuk ve 22 yaşındaki öğretmen hayatını kaybederken 10 kişi yaralandı. Öte yandan İlçede eğitime bir hafta ara verildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 21-11-22 11:59

Kilis'te sınır kapısı bölgesine roketli saldırıda 1 asker, 7 polis yaralandı

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine, Suriye'nin kuzeyinden teröristlerce roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralandı.

Yurthaber 21-11-22 07:32

Son dakika: Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı! 7 polis ve 1 asker yaralandı

Son dakika haberine göre, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu ilk belirlemelere göre 7 polis ve 1 asker yaralandı. Roketlerin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atıldığı bildirildi. Öte yandan Gaziantep'in Karkamış ilçesine de roketli saldırı düzenlendi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-11-22 17:26

Büyük gün geldi çattı! NASA, aylardır Beni Ay'a uçurun diyen Artemis 1'i fırlattı: Bu kez oldu

29 Ağustos'ta denediler olmadı... 3 Eylül'de bir kez daha denediler, yine olmadı... Sorunlar ve kasırgalar derken NASA'yı tekrar Ay'a odaklayacak, Uzay Fırlatma Sistemini (SLS) uzaya taşıyacak Artemis 1 programı bir türlü başlatılamamıştı. Bu durum, aylardır "Beni Ay'a uçurun" diyen Artemis 1'e "nazar değdi" şeklinde yorumlara yol açmıştı. Ancak Artemis 1 için büyük gün geldi çattı. Roket sonunda fırlatıldı!

Haber 16-11-22 09:36

ÇİN ROKETİ CANLI TAKİP: Çin roketi düştü mü, nereye düştü? Çin roketi canlı izle

Çin roketi canlı izleme ekranı yoğun ilgi görüyor. Çin, Cadılar Bayramı'nda 21 tonluk roketi uzaya fırlattı. Ancak roket kontrolden çıktı ve yeryüzüne doğru inişe geçti. Vatandaşlar heyecanla roketin ne zaman ve nereye düşeceğini araştırmaya başlamışlardı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Peki, Çin roketi düştü mü, nereye düştü?

Haber 04-11-22 14:58

Tırdan düştü, bir anda doğaya sızmaya başladı! Hidrojen peroksit panik yarattı

Tırdan varille yola düşen ve doğaya saçılan hidrojen peroksit paniğe neden oldu. Erzincan-Erzurum kara yolu üzerinde yaşanan olayda araçtan düşen, tıpta ve roket yakıtı üretiminde kullanılan hidrojen peroksit doğaya sızmaya başladı. Karayolu trafiğe kapatılırken, uzman ekip koruma kıyafetlerini giyinerek içerisinde hidrojen peroksit bulunan varile müdahale etti.

Haber 11-10-22 09:00

'Ömür uzatacak' karar! NASA ve SpaceX, Hubble için el sıkıştı

30 yılı aşkın süredir veri sağlayan Hubble Uzay Teleskobu'nun ömrü dolmak üzere. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Hubble'ın ömrünü uzatmak için çalışma yürütme kararı aldı. Hatta bunun için uzaya bir ekip bile gönderilmesi söz konusu.

Haber 30-09-22 16:12

Jeff Bezos'a ait uzay şirketi Blue Origin'in aracı böyle düştü: Kapsül roketten ayrıldı

İş insanı Jeff Bezos'un sahibi olduğu havacılık ve uzay şirketi Blue Origin'e ait uzay aracında fırlatmadan 1 dakika sonra yaşanan arıza nedeniyle üzerindeki kapsül roketten ayrılıp paraşütle çöle iniş yaptı. Roket ve kapsülün ayrıldığı anlar kameraya yansıdı.

Haber 13-09-22 11:19

Artemis 1'de sona doğru: NASA, yakıt sızdıran contaları değiştirdi

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemis 1 görevi kapsamında 29 Ağustos'ta ve 3 Eylül'de yeni nesil Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketini uzaya fırlatmaya çalışmış ancak yaşanan teknik sorunlar NASA'nın peşini bırakmayınca roket bir türlü fırlatılamamıştı. Yeni gelen bilgilere göre NASA, SLS roketinin onarımını tamamladı. Mühendisler, yakıt sızdıran contaları değiştirdi. Tarihi fırlatmada sona doğru yaklaşıyor olabilir, yakında roketin uzaya çıktığına tanık olabiliriz.

Haber 12-09-22 11:11

Dikey İnişli Roket Yarışması şampiyonu ekibin hedefi, Ay'a inmek

ABD'deki Spaceport America Cup Roket Yarışması'na katılma hakkı kazanan ve ilk kez düzenlenen "Dikey İnişli Roket Yarışması"nda da şampiyon olan AtaUni Rocket Team V takımı, Türkiye'nin uzay çalışmalarına katkı sunmak istiyor - Takım lideri Elif Zeynep Sezaver: - "Türkiye'nin de Ay'a iniş şeklinde bir misyonu var. Bizler de bu alanda ilk adım oluyoruz"

Yurthaber 09-09-22 11:16

Üniversite öğrencileri 3 kilometre irtifaya çıkan roket tasarladı

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Yıldız Roket Grubu'nca tasarlanan ve "SEMRUK" adı verilen roket, 2020 TEKNOFEST'te ikinci olarak kaçırdıkları birinciliği TEKNOFEST KARADENİZ'de elde etmeye çalışacak

Yurthaber 31-08-22 11:02

NASA yeniden Ay'a gitmek için ilk adımı bugün atacak! Yeni dönem başlıyor

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay uçuşlarıyla yakaladığı şöhreti yeniden kazanmak için ilk adımı bugün atacak. Ajans, Florida'da yeni nesil mega roketi Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) ve roketin taşıması için tasarlanan Orion kapsülünü deneme uçuşu için uzaya fırlatacak. Uçuş öncesi Kennedy Uzay Merkezi'nde hazırlıklar tamamlandı. Fırlatmaya hazır bekleyen Artemis 1 roketinin, TSİ 15:33'te fırlatılması bekleniyor. Roket, Ay'ın çevresinde insansız uçuş gerçekleştirecek.

Haber 29-08-22 10:04

Son dakika: Rus ordusu Ukrayna'daki bir tren istasyonunu vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi... Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği roket saldırısında bir tren istasyonunun isabet aldığı bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Chaplyne kasabasında bir tren istasyonunun isabet aldığını, saldırıda en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin de yaralandığını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 24-08-22 22:02

Edirne'de üniversite öğrencilerinin geliştirdiği roket TEKNOFEST'te yarışacak

"Gökdoğan" adı verilen roket, orta irtifa yüksekliğe ulaşabiliyor - Trakya Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi ve takımın kaptanı Bengüsu Şen: - "Roket, insani yardım malzemesi, ilaç, teknik malzeme ya da dron taşıyabilecek. Geliştirildiği takdirde ise silah olarak bile kullanılabilir"

Yurthaber 04-08-22 11:03

Bir Çin roketi korkusu daha! Uzmanlar Dünya'ya düşeceğini tahmin ediyor: Peki ne zaman ve nereye?

Çin'in roketlerinin neden olduğu korkulara bir yenisi daha eklenebilir. 20 tondan ağır bir Çin roketinin kontrolsüz bir şekilde Dünya’ya düşmesi bekleniyor. Roketin düşebileceği yeri ise kimse tam olarak bilmiyor. Ancak iddialara göre gökbilimciler, roketin Dünya'ya düşebileceği tahmini konumu ve tarihi hesapladı. Bu olay sonrası akıllara ise 2021'de kontrolden çıkarak tüm dünyada panik yaratıp Hint Okyanusu'na düşen yine Çin'e ait roket geldi.

Haber 27-07-22 17:47

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, Kilis'te konuştu:

"(6'lı masa) Siz daha iktidara hazırlanmayı beceremiyorsunuz, siz daha bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı becerememişsiniz" - "Biz neden Suriye'deyiz? 'Kilis'e roket düşmesin', terörü kaynağından kurutmak ve bölge istikrar kazansın diye Suriye'deyiz"

Yurthaber 22-07-22 20:06

Rusya, Ukrayna'da 2 binayı yerle bir etti! Ölü ve yaralılar var

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Bakhmut bölgesinde beş katlı 2 bina Rusya’nın roket saldırısı sonucu yerle bir oldu. Saldırı sonucunda 15 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber 11-07-22 10:12