Roman Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roman vatandaşlara hitap etti: ‘O kibirli tiplere en güzel cevap olacak’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın başkanlığındaki, “Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı”na telefonla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne gerek Tekirdağ gerekse Kırklareli’nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber 30-03-2024 10:14

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'kolay kolay söz vermem' diyerek açıkladı: Romanları milletvekili olarak görevlendireceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programın kapsamında Romanlarla buluştu. Özel, "Kolay kolay söz vermem. Romanlara söz verdim, bu sözümü somutlaştırarak söylüyorum. Romanları milletvekili olarak görevlendireceğiz. Belediye meclislerinde Roman arkadaşlarımıza önemli yerler vereceğiz. İzmir'de belediye başkanlarımızdan birinin Roman olması çok büyük bir zenginliğe işaret eder. Yeni bir döneme başlıyoruz" dedi.

Haber 22-03-2024 19:18

Yazarlık dünyasına ilk adımını 'Küçük Kırmızı Kuş' ile attı... Serra Alona Saltık: Yazarak sanki iç dünyama ayna tutuyorum

17 yaşındaki Serra Alona Saltık, "Küçük Kırmızı Kuş" romanıyla yazarlık dünyasına ilk adımını attı. Yalnız bir kadının hikayesini attığı romanıyla ilgili konuşan Saltık “Yazarak sanki iç dünyama ayna tutuyormuş gibi hissediyorum. Umarım ilerde daha geniş kitlelere ulaşabilirim” dedi.

Magazin 10-03-2024 13:23

Kütahya'da Milli birlik ve kardeşlik buluşması yapıldı

Kütahya'da Valilik ve Romanlar Konfederasyonu tarafından, "Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Yurthaber 22-01-2024 07:55

Başkanın yakınları öldüresiye dövdü! Roman kadına ‘koordinatör oldun’ dayağı

Gaziantep Valiliği tarafından Roman ailelerin fahri koordinatörü olarak görevlendirilen kadın aldığı bu görev nedeniyle feci şekilde dayak yediğini söyledi. 37 yaşında Duygu İspir, Roman derneği başkanının yakınları tarafından darbedildiğini belirterek “Neden o koordinatör olamadı diye, yakınları öldüresiye dövdü” dedi.

Haber 13-12-2023 14:19

Avukat Zekeriya Çetin'in ilk romanı okuyucuyla buluştu! Sınırlarda yaşanan bir aşk hikâyesi: Uzun Zaman Önce

Avukat Zekeriya Çetin’in İnkılâp Kitabevi’nden çıkan ilk romanı "Uzun Zaman Önce" okuyucuyla buluştu. Çocukluğundan kalma yaraları umursamadan başka bir dünya hayal eden Selim ve Gizem’in hikâyesini ele alan roman çarpıcı bir aşk hikâyesini ele alıyor.

Magazin 02-11-2023 17:23

Hayatınız boyunca mutlaka en az bir kere okumanız gereken kitaplar

Okuduğumuz kitaplar sayesinde hayata farklı bir pencereden bakma imkânına sahip oluruz. Kişisel gelişim kitaplarından klasikleşen romanlara kadar entelektüel birikimimizi artırmamızı sağlayacak birçok eser bulabiliriz. Siz de bu kitapları okuyarak kendinizi geliştirebilir ve pek çok farkındalığınızı artırabilirsiniz. Hayatınızda mutlaka en az bir kere okumanız gereken kitaplar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız gelin, sizin için bir araya getirdiğimiz eserleri beraber inceleyelim.

Haber 24-05-2023 16:00

Kitap kurtlarına müjde! Bir solukta okuyacağınız yeni çıkan kitaplar

Kitap okumayı çok seviyor ama binlerce seçenek arasından ne okuyacağınıza bir türlü karar veremiyor musunuz? Sürekli klasik kitapları öneren listelerden sıkıldıysanız tam olarak doğru yerde olabilirsiniz. Listemizde yeni çıkan, okumaktan keyif alacağınız harika kitap önerileri sizi bekliyor. Gelin, birbirinden güzel kitapların olduğu listemize hep birlikte göz atalım.

Haber 18-05-2023 19:08

Entelektüel birikiminizi artırmak için 30 yaşına gelmeden okumanız gereken en iyi kitaplar

Kitap okumak her yaşta oldukça önemli. Bazı kitaplar ise hayatımızın belirli dönemlerinde okunduğunda bizde daha farklı anlamlar uyandırıyor. Örneğin hem Türk hem dünya edebiyatından önemli yazarların 30 yaşına gelmeden önce mutlaka okunması gereken bazı eserleri var. Meraklandıysanız gelin, 30. yaşınızı devirmeden keşfetmeniz gereken kitaplara beraber bakalım.

Haber 18-05-2023 19:06

Düzyazı nasıl yazılır, düzyazının özellikleri nelerdir? Düzyazı yazarken nelere dikkat edilmelidir, önemli düzyazı örnekleri hangileri?

Bir kişinin duygu, düşünce ya da olayları anlatması için düzyazı yazması mümkündür. Ancak bu doğrultuda düzyazı kapsamına dâhil olan eserlerin türleri, özellikleri ve örnekleri incelenmelidir. Bu anlatım biçiminin detayları keşfedildiği takdirde düzyazının ne olduğu tam anlamıyla öğrenilebilir. Daha sonra düzyazı yazmak isteyen kişiler, temel kuralları dikkate alarak hikaye ya da makale gibi farklı türleri temsil eden eserler oluşturabilir. Peki, düzyazı nasıl yazılmalıdır?

Egitim 18-05-2023 16:29

Tarihe ilgi duyan herkesin okuması gereken en iyi tarihi romanlar

Kitap okumak hem keyifli hem de entelektüel gelişime katkı sağlayan bir aktivite. Eğer siz de kitap okumaktan keyif alıyorsanız tarih konulu romanları okuma listenize dâhil edebilirsiniz. Çünkü gerçek olayların sürükleyici kurguyla aktarılması tarihî olayların akılda kalmasını kolaylaştırıyor. Böylelikle geçmişe dair birçok farkındalık kazanılıyor. Siz de birbirinden başarılı eserleri kütüphanenize eklemek isterseniz en iyi tarihi romanlara yer verdiğimiz listemize göz atabilirsiniz.

Haber 15-05-2023 18:35

Bakan Soylu Romanlarla buluştu: İlle de Roman Olsun şarkısına eşlik etti

İstanbul'da seçim çalışmalarına devam eden İçişleri Bakanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Fatih Karagümrük'te Roman vatandaşlar ile bir araya geldi. Bakan Soylu, sahnede "İlle de Roman Olsun" şarkısını söyledi. İşte haberin detayları...

Haber 06-05-2023 19:51

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ İzmir'deki Roman mahallelerini ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Biz sadece seçim zamanı Romanların kapısını çalan, siyasi çıkar peşinde koşan bir parti değiliz. Bizi CHP ve diğer partilerden ayıran da budur." dedi.

Yurthaber 22-04-2023 07:49

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu istifa etti! Neden listeye koymadınız? diyerek sitem etti: Yüzde 1 bile oy alamayacak partilere...

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu partisinden istifa etti. İstifa kararını TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklayan Purçu, CHP'nin milletvekili aday listelerinde hiçbir Roman vatandaşına yer verilmediğini ve bu nedenle de istifa kararı aldığını ifade etti. Purçu, "Bir tane Roman vatandaşını neden listeye koymadınız? Neden yok saydınız Romanları?" CHP'ye sitemde bulundu.

Haber 19-04-2023 17:52

CHP İstanbul İl Binası önünde hareketli anlar! Romanlar seçimlerin seyrini değiştirecek hamle diyerek tepki gösterdi

CHP'nin milletvekili adayı listesi dün en çok konuşulanlardan biri oldu. Bir grup Roman ise listeye olan tepkilerini göstermek üzere CHP İstanbul İl Binası önünde protesto gerçekleştirdi. Sloganların ardı sıra atıldığı hareketli anlarda İstanbul Roman Platformu sözcüsü İlker Kalay açıklama yaparken İstanbul seçimleri hatırlatılarak "seçimlerin seyrini değiştirecek hamle" olarak sundukları öneriyi açıkladı.

Haber 10-04-2023 08:26

Yeni konut projesi ile ilgili detaylar belli oldu! Bakan Kurum paylaştı! İşte örnek evler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Roman vatandaşlara yönelik sosyal konut projesinin detayları belli oldu. 12 ili kapsayacağı kaydedilen proje hakkında yapılan açıklamada, başta İzmir, Edirne, Çanakkale, Aydın gibi Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde uygun ödeme imkanlarıyla ev sahibi olabilmelerinin önünün açılacağı vurgulandı. İşte yeni konut projesine ilişkin detaylar…

Finans 21-01-2023 12:23

Romanlara konut desteği ne kadar, ne zaman verilecek? Romanlara konut nerede yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde!

Romanlara konut müjdesi detayları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "2023 Roman Buluşması-Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" programında konuştu. Hedeflerinin her Romana bir yuva olduğunu belirten Erdoğan, "Sizlere yönelik özel bir sosyal konut kampanyası başlatıyoruz." dedi. Bu gelişmeyle beraber Roman konutlarına dair detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Romanlara konut desteği ne kadar, ne zaman verilecek? Romanlara konut nerede yapılacak? İşte detaylar...

Finans 20-01-2023 23:53

Sevdiklerinize unutamayacakları bir hediye vermek istiyorsanız bu liste yol göstericiniz olabilir

Yılbaşı yaklaşırken siz de sevdikleriniz için hediye arayışına girmiş olabilirsiniz. Hem yıllarca kullanılabilecek hem unutulmayacak hediye önerileri arıyorsanız bu liste tam size göre! Çünkü benzersiz sürprizler yapabilmeniz için yol gösterici nitelikte olan, birbirinden kullanışlı ürünleri bir araya getirdik. Gelin, o ürünleri beraber keşfedelim!

Haber 06-12-2022 14:14

Samsun'da öğrenciler Kanka ile kenti gezdi

Samsun'da öğrenciler "Kanka" ile kenti gezdi

Yurthaber 29-09-2022 13:35

Roman vatandaşlara yönelik eylem planının hedefleri belirlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanan, 2022-2030 yıllarını kapsayacak Eylem Planı'na göre, yeni sosyal konut projesi hayata geçirilecek, Roman mahallelerinde gençlerin boş vakitlerinde hobi edinmeleri ve kaliteli zaman geçirmeleri için "Genç Ofisler" kurulacak - Türkiye İş Kurumu hizmetlerinden Roman vatandaşların daha fazla haberdar olmaları ve erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla mahalle bazlı çalışmalar gerçekleştirilecek ve Roman kadınların kooperatif kurmaları teşvik edilecek

Yurthaber 01-09-2022 11:46

Geetanjali Shree: Booker Ödülü'nü kazanan ilk Hint yazar

Uluslararası Booker Ödülü'nü bu yıl Hint yazar Geetanjali Shree kazandı. Romanı Hintçe dilinde kaleme alan Shree, bu ödülü kazanan ilk Hint yazar oldu.

Haber 27-05-2022 06:39

Mersin'de Roman vatandaşlar Hıdırellez'i kutladı

Mersin'de Roman vatandaşlar Hıdırellez'i kutladı

Yurthaber 05-05-2022 19:04

Aydın Valisi Aksoy, Romanlara eğitim çağrısında bulundu

Aydın Valisi Aksoy, Romanlara "eğitim" çağrısında bulundu

Yurthaber 08-04-2022 21:48

Aileden gelen müzik yeteneklerini okulda eğitimle pekiştiriyorlar

Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde öğrenim gören Eser Lekesizgöz ve Arif Can Görgen, küçük yaşta ellerine aldıkları kemanı en iyi şekilde çalarak Türkiye'yi yurt dışında da temsil etmek istiyor - Keman eğitimi alan 11. sınıf öğrencisi Lekesizgöz: - "Romanlar okula gitmezler alaylı müzisyen olur diye bir algı var ancak iyi müzisyenlerin çoğu okulludur"

Yurthaber 07-04-2022 11:05

Betül öğretmen yazdığı kitaplarla kız öğrencilerine ilham oluyor

Yaklaşık 12 yılda 3 kitabı yayımlanan, 2 romanı da okuyucuyla buluşmaya hazırlanan Betül Saray Metin: - "Kendim için yazmaya başladım ama bunun kız çocuklarına da ilham olduğunu, büyüyüp kendi ayakları üzerinde duran, kendine yeten kadınlar olma yönünde onları teşvik ettiğini görünce çok mutlu oldum"

Yurthaber 08-03-2022 11:49

RÖPORTAJ - Doç. Dr. M. Güven Avcı, Kemal Tahir'in eserlerinin neden yeniden yayınlanması gerektiğini anlattı:

"Türkiye ve Türk toplumunu anlamak adına Kemal Tahir romanlarının tekrar yayına hazırlanması, kritik edilmesi, yeni metinler üretilmesi çok önemli" - "Eserleri siyasetin farklı kanatlarında kabul gördü. Yazdıkları bir çözüm önerisi niteliğindedir" - "Kemal Tahir'in eserlerinin odağı Türkiye'dir. Bu sebeple Nazım Hikmet'e gösterilen ilgi Kemal Tahir'e gösterilmemiştir yurt dışında" - "Kemal Tahir, romancının görevinin toplumun dramını yansıtmak olduğunu söyler"

Yurthaber 23-12-2021 14:39

Sosyal Dayanışma Merkezlerinden 327 bin Roman vatandaş faydalandı

Sosyal Dayanışma Merkezlerinden 327 bin Roman vatandaş faydalandı

Yurthaber 20-12-2021 11:15

Roman Çalıştayı Kocaeli'de başladı

Çalıştayda Romanların eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve sosyal hizmetler alanında yaşadıkları sorunlar ve buna yönelik çözüm önerileri akademik ortamda masaya yatırılacak

Yurthaber 23-10-2021 13:33

Suç yazarı Nancy Mancuso Gelber, yazılarından ilham alarak kocasının cinayetini planladı

2011 yılının sonlarında Teksas’ta yaşayan 54 yaşındaki Nancy Mancuso Gelber ve kocasının evliliklerinde sorunlar vardı. Bu sorunlar Nancy Mancuso Gelber’i inanılmaz bir plana yöneltti. Bir yandan kaleme aldığı suç romanına ilham olabilmesi için Nancy Mancuso Gelber, kocasını öldürtmek istedi ve bir kiralık katil tuttu.

Trend 26-08-2021 09:29

Teknoloji yazarların kitap yazmasına yardım edebilir mi?

Gelişen teknoloji, yazarların kitap yazma sürecine ve yayımladıktan sonra okurla kurduğu ilişkiye etki edebiliyor.

Haber 09-08-2021 06:45