Romanyada Yayin Ulusal Yapan Digi Haberleri

İsrailli Bakan Ben-Gvir şaşırtmadı: Hastane katliamından sonra sosyal medyayı ayağa kaldıran paylaşım!

Gazze'de hastanede yüzlerce sivil bir bombayla öldü, İsrailli bakan akılalmaz sözler sarf etti. El-Ehli Baptist Hastanesinin bombalanması üzerine paylaşım yapan ve Filistinlilere nefretiyle tanınan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, "İsrailli esirler bırakılmadığı sürece bölgeye yardım yerine yüzlerce ton patlayıcı girmesi gerektiğini" savundu.

Haber 2023-10-18 07:36:28

Afrika'da savaş çanları çalıyor: Hava sahalarını kapattılar! Ülkemize saldırı hazırlığındalar...

Nijer'de darbe yapan cunta, askeri müdahaleye karşı hava sahasını kapattı. Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) Sözcüsü Albay Amadou Abdramane, yaptığı açıklamada, "Yabancı bir ülke ECOWAS iş birliğiyle ülkemize saldırı hazırlığında." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-08-07 00:57:44

23 Nisan törenlerinde korkutan provokasyon! Elinde bıçağıyla çocukların olduğu sahneye atladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Maltepe'deki törenlerde yaşanan olay yürekleri ağza getirdi. Çocukların hünerlerini sergilediği anda sahneye atlayan bir kişi elindeki bıçağıyla hem çocukları korkuttu hem de ailelerin paniklemesine sebep oldu. Olayla ilgili açıklama yapan Maltepe Belediyesi, "Bir kişi provokasyon girişiminde bulunmuş, ekiplerimizin müdahalesiyle bir tehlikeye açılmadan sonuçlanmıştır." denildi.

Haber 2023-04-23 20:04:13

Son dakika: TCG Anadolu yola çıktı! İstanbul Boğazı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamlayarak geçti

Son dakika haberi: TCG Anadolu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında vatandaşların alkışlarıyla Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Boğazından geçiş yapan TCG Anadolu gemisini yanında çocuklarla uğurladı.

Haber 2023-04-23 12:05:31

Graınturk Tarım halka arz ne zaman, oransal mı, eşit mi? Graınturk Tarım kaç lot verir? Halka arz tarihleri belli oldu

Graintürk Tarım GRTRK koduyla halka arz ediliyor. Firma bu kodla Yıldız Pazar borsasında işlem görecek. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na yapılan başvurunun kabul edilmesi ile hisselerle ilgilenen vatandaşlar, Graınturk halka arz konusunu araştırmaya başladılar. 2014 yılında İstanbul'da kurulan, ulusal ve uluslararası platformda tarımsal ticaret yapan firma, halka arz için talep topluyor. Peki, Graınturk Tarım halka arz ne zaman, oransal mı, eşit mi? Graınturk Tarım kaç lot verir?

Finans 18-04-23 09:43

Dünya bu olayı konuşuyor! Yunanistan’da örgü dükkanı işleten kadın Rus ajanı çıktı... Meğerse 10 yıl özel eğitim görmüş

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Pangrati bölgesinde yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Pangrati bölgesindeki bir apartman dairesinde yaşayan, amatör fotoğrafçılık yapan ve örgü dükkanı işleten 32 yaşındaki Maria Tsalla isimli bir kadının Rus ajanı olduğu öne sürüldü. Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi (EYP), 2018'den beri Tsalla’nın ülkede gizli şekilde faaliyet gösterdiğini belirtti.

Trend 18-03-23 11:31

Bakan Ersoy, Türkiye Otelciler Birliğinin aylık toplantısında konuştu:

"Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı aracılığıyla 33 ülkenin ulusal televizyon kanalı ile 200 ülkenin global haber kanalları ve dijital mecralarında Türkiye'mizin tanıtımlarını yaptık. Türkiye olarak son 3 yıldır TGA ile dünyada turizm alanında açık ara en yoğun ve en etkili tanıtım yapan ülke olduk" - "Önümüzde Başkent, Beyoğlu, Diyarbakır Kültür Yolu festivalleri var. Gelecek sene ise nisan ayında İzmir'de Kültür Yolu Festivali yapacağız. Adana Portakal Çiçeği Festivali'ni de festivallerimizin zincirine ekliyoruz"

Yurthaber 29-09-22 16:38

James Webb Uzay Teleskobu durmuyor: Şimdi de Tarantula Nebulası'nı görüntüledi! Bakmak için bir dakikanızı ayırın

James Webb Uzay Teleskobu yeni görüntüler göndermeye devam ediyor. Tarihin en pahalı uzay teleskobu olan James Webb Uzay Teleskobu, bu kez Tarantula Nebulası'nı görüntüledi. James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği Tarantula Nebulası'na ait görüntüleri ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yayınladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan NASA, "Tarantula Nebulası'nı daha önce hiç görülmemiş binlerce genç yıldıza bakmak için bir dakikanızı ayırın." ifadelerini kullandı.

Haber 07-09-22 17:52

Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na böyle seslendi! Dikkat çeken 6'lı masa sözleri

Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali kapsamında Ardahan’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6’lı masaya ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dikkat çeken sözlerle seslendi. İmamoğlu, “Altılı masaya, o masanın liderliğini yapan genel başkanımıza buradan söylüyorum. Bu değişimin gerçekleşmesi için bu sürecin en çalışkan neferi ben olacağım. Çok çalışacağız, genel başkanımıza da o sürece de layık olacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 07-08-22 17:51

Son dakika: MİT'ten kritik operasyon! Yunanistan'a bilgi sızdırmaya çalışan casus Ampara yakalandı

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye'ye yönelik casusluk yapan Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara'yı yakaladı. Ampara'nın yürüttüğü casusluk faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı. Casus Ampara'nın faaliyetlerindeki 'Suriyeliler' ve 'FETÖ' detayı dikkat çekti.

Haber 25-06-22 14:54

Ukrayna'nın Azov Taburu, alçak uçuş yapan Rus helikopterini füzeyle vurarak düşürdü

Ukrayna Ulusal Muhafızlarına bağlı Azov Taburu ile Rus güçler arasındaki çatışmalar sürüyor. Azov Taburu, Ukrayna’nın Rus işgali altındaki Zaporijya bölgesinde alçak uçuş yapan Rusya’ya ait Mi-35M tipi helikopteri vurdu. Alev topuna dönen askeri helikopter yere çakıldı. O anlar ise Ukrayna güçleri tarafından kaydedildi.

Haber 17-06-22 00:20

İtalya'da kaybolan helikopterden kahreden haber! Cansız bedenleri bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'da kaybolan ve içinde 4'ü Türk olmak üzere 7 kişinin bulunduğu helikopterin düştüğü bölgenin tespit edildiğini bildirdi. İtalya'da arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu'ndan da konuya ilişkin açıklama geldi. Öte yandan kaza yapan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığı bilgisi aktarıldı. Kazada hayatını kaybeden Türk yolculardan Arif Cez’den gelen acı haber babasına ulaştı. Eczacıbaşı Holding'den de açıklama yapıldı.

Haber 11-06-22 13:46

Ulusal ne demek? Ulusal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilini güzelleştirerek yeni kelimeleri Türkçeleştirmeyi hedefleyen Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamlarıyla birlikte kökenlerini de inceler. Bu nedenle kelimelerle ilgili araştırma yapıldığında kılavuz olarak TDK kabul edilir. 1932 yılından bu yana incelemeler yapan ve kelimelerle ilgili çalışmalar yayımlayan TDK tarafından yapılan araştırmalar içerisinde Ulusal kelimesi de bulunur. Ulusal ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:37

Mısır'da göbek dansı yapan öğretmen işten çıkarıldı

Mısır'da bir öğretmenin göbek dansı yaptığını gösteren viral bir video, kadın hakları ve ülkenin sosyal muhafazakar değerleri arasında ulusal çapta bir tartışmaya yol açtı

Haber 12-01-22 11:21

57 yıldır bunun için karısının sözünden çıkmıyor! ''Gülizar koş derse koşuyorum, uyu derse uyuyorum''

Konya'da, parkurlarda "Dede" lakabıyla tanınan 74 yaşındaki milli koşucu Ali Demirhan, antrenörlüğünü de yapan eşi Gülizar'ın desteğiyle başarıdan başarıya koşuyor. Demirhan, 57 yıllık atletizm hayatında ulusal ve uluslararası turnuvalarda 100'e yakın madalya kazandı, 4 kez Türkiye, 1 kez Balkan rekoru kırdı. 2013'te Türkiye Masterler Turnuvası'nda 2 bin metre engelli koşuda şampiyonluğu kazanıp kategorisinde rekor kırdı.

Haber 08-01-22 09:28

Trump’ın Eski Danışmanı 6 Ocak Komisyonu’na Dava Açtı

Eski Başkan Donald Trump'ın uzun süre ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Michael Flynn, 6 Ocak'ta Kongre binasına düzenlenen ve can kayıplarıyla sonuçlanan baskını soruşturan Temsilciler Meclisi komisyonuna, telefon kayıtlarının alınmasını engellemek amacıyla dava açtı

Haber 22-12-21 03:13

Biden'a Destek Verenler Azalıyor

Tüm anketlerin analizini yapan FiveThirtyEight internet sitesine göre, geçen hafta yapılan bir dizi ulusal ankette, katılımcı seçmenlerin yüzde 49,2'si Biden'ın başkanlığı yürütme biçimini onaylamadı

Haber 12-10-21 18:42

Bakan Karaismailoğlu: Ulusal siber güvenliğimizin sağlanması, hepimizin öncelikli gündemidir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) düzenlediği “Uluslararası Siber Kalkan 2021” tatbikatına katıldı. Tatbikatta açılış konuşması yapan Bakan Karaismailoğlu, “Uluslararası araştırmalara göre, siber saldırılardan kaynaklanan kayıpların maliyetinin 2021 yılında dünya genelinde 6 trilyon doları bulacağı öngörülüyor. Ulusal siber güvenliğimizin sağlanması, hepimizin öncelikli gündemidir” dedi.

Haber 12-10-21 11:50

Irak sınırındaki Çukurca'nın çehresi kamu yatırımlarıyla değişiyor

Son dönemde ulusal ve uluslararası önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Hakkari'nin Çukurca ilçesi, kamu kurumlarının altyapıdan spora, sosyal yaşamdan istihdama birçok alandaki yatırımlarıyla gelişiyor - Kaymakam Hasan Kurt: - "Çukurca'mız bundan sonra devletimizin yaptığı kamu hizmetleriyle adını duyuracak. Artık şehrimizde, bölgemizde huzursuzluk, güvenlik problemi yaşamıyoruz ve bundan sonra da yaşamayacağız" - Belediye Başkanı Ensar Dündar: - "Önümüzde 2,5 yıllık hizmet süremiz var. Düğün salonu, spor alanları, belediye hizmet binası ve buna benzer projelerimiz başlama aşamasında"

Yurthaber 29-09-21 12:34

YÖKAK, Türk Eğitim Derneği Üniversitesine 5 yıl süreyle tam akreditasyon hakkı verdi

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas: - "2020 yılında ilk kez uygulanmaya başlanan Kurumsal Akreditasyon Programı ile Türkiye'deki üniversitelerin ulusal hedeflere katkısını ve dünyadaki görünürlüğünü artırmak amaçlanmaktadır" -"Başvuru yapan 60'a yakın üniversite içerisinden 9 üniversite Kurumsal Akreditasyon Programını başarıyla tamamladı"

Yurthaber 15-09-21 09:28

Eski ABD Yetkilileri Afganistan Sürecini Değerlendirdi

Eski Başkan Donald Trump döneminde Ulusal Güvenlik Konseyi bölgesel danışmanı olan Lisa Curtis ve Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü olarak görev yapan Büyükelçi Nathan Sales, Afganistan'da yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu

Haber 17-08-21 16:04

Ulusal ve uluslararası 23 basın kurumu: Türkiye'nin 'yabancı fonlu' haber mecraları ile ilgili yeni düzenleme önerisi büyük endişe yaratıyor

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti alanında faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası 23 kurum, Türkiye'nin "yabancı fonlu" haber mecralarına dair yasal düzenleme çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaparak, konudan duydukları endişeyi dile getirdi. Basın örgütleri eleştirel haber yapan kurumları hedef gösteren açıklamaları da kınadı.

Haber 23-07-21 16:10

Cem Özay’ın ilk uzun metrajlı filmi Af’tan yeni fragman geldi

Dünya prömiyerini Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde yapan, Cem Özay’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Af’, Türkiye prömiyerini 40. İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünde yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’de ilk kez 7 Temmuz Çarşamba sinemaseverlerle buluşacak filmin yeni fragmanı paylaşıldı.

Trend 06-07-21 10:57

26 Yıllık Diana Röportajı İstifa Getirdi

Prenses Diana’yla 26 yıl önce yapılan röportajın gazetecilik ilkelerinin çiğnenerek yapıldığının ortaya çıkmasının ardından dönemin BBC haber müdürlüğünü yapan Tony Hall, halen devam ettirdiği Londra’daki Ulusal Galeri adlı müzenin yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti

Haber 23-05-21 00:13

Yedi kez Türkiye rekoru kıran Erzincan'ın atıcılık sporcuları hedef büyüttü

Uluslararası başarılar elde etmek için yoğun antrenman yapan atıcılık sporcuları, bugüne kadar katıldıkları ulusal müsabakalarda 400'ün üzerinde madalya ile 75 kupa kazandı, 7 kez de Türkiye rekoru kırdı - Erzincan Havalı-Ateşli Tabanca ve Tüfekspor'un atış antrenörü Tuğrul Karanlık: - "Türkiye Şampiyonası'nda elde ettiğimiz derecelerle bir erkek ve bir kadın sporcumuz milli takıma adlarını yazdırdı. Hedefimiz, uluslararası başarılara ve rekorlara imza atmak"

Yurthaber 01-05-21 11:40

Tuğba Ekinci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı neden kutlamadığını açıkladı

'O Şimdi Asker' ve 'Kondom' adlı şarkılarıyla adını duyurarak müzik sektörüne hızlı bir giriş yapan şarkıcı Tuğba Ekinci, yaptığı açıklamalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Ekinci, '23 Nisan'ı neden kutlamadınız?' sorusuna sosyal medya üzerinden bir cevapla dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

Magazin 24-04-21 08:10

13 yaşındaki Kerime Kaymaz teknik direktör oldu

Adana’da haftada 3 gün antrenman için toplam 100 kilometre git-gel yapan 13 yaşındaki Kerime Kaymaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Adana İdman Yurdu Kadın Futbol Takımı’nın başına geçip ablalarına moral verdi.

Spor 23-04-21 15:46

Covid aşısı: Danimarka, Astra Zeneca aşısının kullanımını durduran ilk Avrupa ülkesi oldu

Danimarka, kan pıhtılaşmasına yol açtığına yönelik kaygılar nedeniyle Oxford-Astra Zeneca aşısının kullanımını durduran ilk Avrupa ülkesi oldu. Açıklamayı yapan Danimarka Ulusal Sağlık Birimi Başkanı Soren Brostrom, bunun gelecekte aşıyı hiçbir zaman kullanmayacakları anlamına gelmediğini söyledi. Brostrom, "Danimarka gelecekte bugünkünden farklı bir konumda olursa ve salgınının üçüncü dalgasından etkilenirse, sağlık yetkilileri aşıyı kullanmak için tereddüt etmeyecek" dedi.

Haber 14-04-21 16:17

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup iş birliği 10. yılını kutluyor

Sanofi Pasteur Türkiye ile Birgi Mefar Grup arasındaki teknoloji transferi sayesinde 2011 yılından bu yana 60 milyon dozun üzerinde aşı üretimi Türkiye'de gerçekleştirildi - 22 milyon çocuk, bu aşılar sayesinde ulusal aşı takviminin kapsamındaki hastalıklara karşı korundu - Sanofi Pasteur Türkiye Levant ve İran Genel Müdürü Karine Labaky: - "Sanofi Pasteur, Türkiye'de aşı üretimine yatırım yapan ilk şirkettir ve Türkiye, bu tür teknoloji transferine sahip ilk Sanofi ülkesidir. Sanofi Pasteur ve Birgi Mefar Grup iş birliği ile 10 yılda 63 milyon doz aşının üretimini Türkiye'de gerçekleştirmiş olmanın gururunu paylaşıyoruz" - Birgi Mefar Grup CEO'su Faik Somer: - "Birgi Mefar Grup üretim tesislerinde, Sanofi Pasteur'ün teknoloji transferi sayesinde Sanofi Pasteur için ürettiğimiz 63 milyon doz aşının yanı sıra diğer kurumlar için de aşı üretiminin yolu açılmış oldu ve 10 yılda 130 milyon dozdan fazla aşı üretimi gerçekleştirdik"

Yurthaber 08-04-21 12:35

Başkan Aslan’dan taziye mesajı

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, annesinin vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.Aslan ailesi adına bir mesaj yayımlayan Başkan Memet Aslan, “Annemizin vefatı dolayısı ile pandemi kurallarına uyarak, uyularak cenazemize ve taziyemize bizatihi iştirak eden, telefonla, SMS yolu ile sosyal medyanın tüm platformlarında paylaşımlar yapan, yerel ve ulusal basın kanalıyla acımıza ortak olan, üzüntümüzü paylaşan, taziyelerini sunan başta valimiz olmak üzere, bakanlarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımıza, milletvekillerimize, önceki dönem bakanlarımıza, valilerimize, milletvekillerimize, ilimizde görev yapan yeni ve eski kaymakamlarımıza ve vali yardımcılarımıza, belediye başkanlarımıza ve daha önceki belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, siyasi partilerimizin değerli il ve ilçe başkanlarına ve parti teşkilatlarına, üniversitemizin değerli akademisyenlerine, sivil toplum örgütlerimizin, odalarımızın, iş örgütlerimizin başkan ve yönetimlerine, kamu kurumlarımızın müdür ve temsilcilerine, OSBÜK Başkanımıza ve sanayi camiasına, değerli basın mensuplarımıza, dostlarımıza, ahbaplarımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza ve tüm halkımıza şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Yurthaber 02-04-21 09:30

İngiltere'de ilk kez bir polis 'terör' davasında suçlu bulundu

Başkent Londra'da görev yapan 22 yaşındaki Benjamin Hannam, yasa dışı neo-Nazi örgüt National Action'a (Ulusal Eylem) üye olmaktan suçlu bulundu. Hannam böylece ülkede "terörden" suçlu bulunan ilk polis memuru oldu.

Haber 01-04-21 17:48

Nihat Hatipoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? İşte Nihat Hatipoğlu biyografisi...

Ulusal televizyon kanallarında dini programları hazırlayıp sunmaya 5 sene Kanal A'da program yaparak başlangıç yapan Nihat Hatipoğlu'nun hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki ATV'de Ramazan ve kandil günlerinde programlar yapan Nihat Hatipoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? İşte Nihat Hatipoğlu biyografisi...

Haber 27-03-21 16:57

Eski Ulusal İstihbarat Direktörü'nden UFO itirafı

Bir dönem Ulusal İstihbarat Direktörü olarak görev yapan John Ratcliffe'den itiraf gibi bir UFO açıklaması geldi.

Haber 22-03-21 09:17

Gümüşhane’de Şehitler günü ve Çanakkale Zaferi programları

Gümüşhane’de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 106.yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törende Valilik, Belediye ve Şehit ve Gaziler Derneği çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlam ve önemiyle ilgili mesajı ve "Çanakkale şehitlerine" temalı şiir yarışmasında birinci olan eserin okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Jandarma Teğmen Mehmet Aydoğan, bağımsızlık ve hürriyetin şehitlere borçlu olunduğunu söyledi.Çanakkale zaferinin Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan bir zafer olduğunu kaydeden Aydoğan, "Çanakkale zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerine Türk milletinin belirleyici ve aktif rol oynadığı ve de kurtuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu yüce Türk milletinin başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesidir" dedi.Gümüşhane Şehit Yakınlarına ve Gazilerine Yardım Derneği Başkanı ve şehit yakını Tugay Şahin ise konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için, al bayrağımız için, ezanımızın dinmemesi için, çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakabilmek için şehit olduk, gazi olduk.

Yurthaber 18-03-21 11:29

Azap Gölü’nde, ekoturizm için harekete geçildi

Aydın’ın Söke ilçesinde bulunan ve birçok kuş türünü ev sahipliği yapan Azap Gölü’nde yapılan incelemelerin ardından, av yasağı ile birlikte nesli tükenmekte olan kuş türlerinin de artması bekleniyor.Söke’nin Avşar ve Yeşilköy Mahalleleri arasında bulunan ve Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak kabul edilen Azap Gölü’nde ekoturizm incelemeleri gerçekleştirildi.

Yurthaber 17-03-21 17:44

İspanyol polisi ev yapımı narko denizaltı ele geçirdi

Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) ve 5 yabancı ülkenin desteğiyle İspanyol Ulusal Polisi tarafından Malaga kentinde düzenlenen geniş çaplı operasyonda uyuşturucu kaçakçılığı için hazırlanan ve iki tona kadar uyuşturucu taşıma kapasitesi bulunan ev yapımı narko denizaltı ele geçirildi.İspanya’nın Malaga kentinde Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) ve 5 yabancı ülkenin desteğiyle İspanyol Ulusal Polisi tarafından uyuşturucu madde üretimi ve dağıtımı yapan bir kartele yönelik film gibi bir operasyon düzenlendi.

Haber 13-03-21 16:41

Bartın Üniversitesi’ndeki söyleşide ‘Akıllı Şehirler ve Ulusal Stratejiler’ ele alındı

Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ‘Akıllı Şehirler ve Ulusal Stratejiler’ konusunda bilgiler verildi.Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘Çarşamba Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Akıllı Şehirler ve Coğrafi Teknolojiler Dairesi Başkanı Yıldırım Dursun Bayar oldu.Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 11-03-21 16:33

AK Parti Ardahan İl Başkanı Koç, basın mensuplarıyla bir araya geldi

AK Parti Ardahan İl Başkanlığına seçilen Kaan Koç, Ardahan’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.Ardahan AK Parti İl Başkanlığına seçilen Kaan Koç, Ardahan’daki basın mensuplarıyla buluştu.

Yurthaber 08-03-21 16:50

Aksaray’da AFAD 150 bin vatandaşa afet farkındalık eğitimi verecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının afet yılı olarak belirlenmesinin ardından İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Aksaray’da 150 bin vatandaşı hedef belirleyerek afet farkındalık eğitimi vermek için harekete geçti.Tuz Gölü Fay Hattı üzerinde bulunan Aksaray’da İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen 2021 Afet Yılı içerisinde kendisine 150 bin vatandaşa afet farkındalığı eğitimi vermeyi hedefleyen AFAD, faaliyetleri öncesi kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yurthaber 03-03-21 13:13

Bakanlıktan Tuşbalı öğretmenlere başarı belgesi

Van’ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülen öğretmenlere başarı belgesi verildi.Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen belge töreninde konuşan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, “Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ulusal ve uluslararası izleme araştırmalarında, saha uygulamalarında, ulusal araştırmalara yönelik sorunların hazırlanmasında, değerlendirilmesinde, puanlamasında ve bunlara ait raporların oluşturulmasında göstermiş oldukları olumlu çalışmalarından dolayı öğretmenlerimiz başarı belgesi ile ödüllendirildiler.

Yurthaber 25-02-21 16:50

Gaziemir’in festival alanı yeni yüzüne kavuştu

Gaziemir Belediyesi; festival, konser ve milli bayram kutlamaları gibi açık hava etkinliklerine ev sahipliği yapan 5 dönüm büyüklüğündeki festival alanını yeniledi.Gaziemir’in adının dünyada duyulmasını sağlayan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin düzenlendiği festival alanı yenilendi.

Yurthaber 23-02-21 11:16

Gazetecilerden Kaymakam Demirer’e ziyaret

Muş’un Malazgirt ilçesinde görev yapan gazeteciler, ilçeye yeni atanan Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer’i makamında ziyaret etti.Malazgirt ilçesinde faaliyet yürüten ulusal ve yerel basın temsilcileri, ilçeye yeni atanan Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Yurthaber 12-02-21 19:07

Bursa jandarmasından siber suçlara yönelik operasyon

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Siber Suçlara yönelik operasyonda çok sayıda çok sayıda yasa dışı bahis sitesine erişim engellendi.Bursa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ocak ayında yapılan denetim ve operasyonlarda, yurt dışı kaynaklı yayın yapan 220 yasadışı bahis sitesi, 140 müstehcen içerikli web sitesine erişim engellendi.Oltalama (Phishing) yöntemiyle vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye çalışan 15 web sitesi USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’ne) bildirilerek erişim engellenmesi sağlandı.

Haber 10-02-21 14:56

İmam Hatip Okulları Eğitim Yöneticiliği Vizyon Semineri

Kütahya’da bulunan İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarına yönelik Zoom üzerinden "İmam Hatip Okulları Eğitim Yöneticiliği Vizyon Semineri" gerçekleştirildi.Seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Rıdvan Acar, il merkezinde bulunan İmam Hatip Okullarının Müdür ve Müdür Yardımcıları katıldı.Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlığın güncel politikaları ve 2023 Eğitim Vizyonu bağlamında "Öğretmen ve Okul Yöneticilerinin Mesleki Gelişimlerinin Yeniden Yapılandırılması" hedefi doğrultusunda ve ilgili mevzuat çerçevesinde, İmam Hatip Okullarında görev yapan okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine katkıda bulunmak, eğitim öğretim hizmetlerinin daha verimli ve nitelikli yürütülmesini sağlamak, okullar arasında işbrliği ve iletişimi güçlendirmek, tecrübe ve örnek uygulama paylaşımı gerçekleştirmek, eğitimdeki ulusal standartların yakalanması ve bu bağlamda iyi örneklerin yaygınlaştırılmasına yönelik değerlendirmeler yapmak amacıyla farklı başlıklarda mesleki ve kişisel gelişim faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Yurthaber 03-02-21 12:14

Ağrı’da gazeteciler güç birliği yaptılar

Ağrı’da görev yapan yerel, ulusal ve internet gazeteciler, kurdukları Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti ile bir araya geldiler.Ağrı il merkezi ve ilçelerinde görev yapan yerel, ulusal ve internet gazeteciliği yapan gazeteciler, Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş dilekçesini Ağrı Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne teslim ettiler.Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Kurucular Kurulu şu ifadelere yer verdi:“İlimizde uzun süredir büyük problem yaşayan alanda haber yapan çalışma arkadaşlarımız yaşadıkları sorunlar karşısında çaresiz kalmışlardır.

Yurthaber 02-02-21 17:38

Kazada yaralanıp çamurlu zeminde mahsur kalan şahsı UMKE kurtardı

Kayseri’nin Felahiye ilçesinde iş makinesinin devrilmesi sonucu yaralanan ve çamurlu zeminde kurtarılmayı bekleyen operatör, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, Felahiye ilçesi Barajlı mevkiinde yol açma çalışması yapan T.A.

Haber 22-01-21 14:42

İl Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı yapıldı

Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesine göre kurulan İl Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik Brifing Salonunda video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, 17 ilçe kaymakamı, belediye başkanları, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.Kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası fonlardan daha etkin yararlanılabilmesi amacıyla oluşturulan İl Danışma Kurulu Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Karadeniz, “Daha önce yayınlanmış olan yönerge doğrultusunda yapılacak faaliyetler ile ilgili genel prensipleri bugünkü toplantımızda konuşacağız.

Yurthaber 20-01-21 16:42

Vali Türker Öksüz basınla bir araya geldi

Kars Valisi Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yurthaber 12-01-21 13:46

Başkan Biçer gazetecileri unutmadı

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, “Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla ilçede görev yapan gazetecileri unutmadı.Başkan Biçer, ulusal ve yerel basın mensuplarının zor şartlarda görev yaptığını belirtti.

Yurthaber 12-01-21 10:52