Romatoid Haberleri

Psoriatik Artrit (Sedef Romatizması) nedir? Psoriatik Artrit belirtileri ve tedavisi

Psoriatik Artrit ya da sedef romatizması, psoriazis adı verilen cilt hastalığı ile ilişkili olan ve eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık genellikle psoriazis belirtileriyle birlikte eklem ağrısı, şişlik ve sertlik gibi romatoid artrite benzer semptomlarla karakterizedir. Psoriatik Artrit genellikle genç yetişkinlik veya orta yaş döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.

Haber 2024-03-25 20:35:13

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 2024-03-25 20:20:36

Romatizma çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit romatizma hastalığı var?

Romatizma farklı türleri ve belirtileri olan bir grup hastalığı ifade eder. Romatizma, eklemleri, kasları, kemikleri ve diğer bağ dokularını etkileyebilen genel bir terimdir. Romatizma hastalıkları, otoimmün, dejeneratif veya enfeksiyöz nedenlerden kaynaklanabilir. En yaygın romatizma türleri arasında romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, gut hastalığı, lupus ve fibromiyalji yer alır.

Haber 2023-06-30 22:48:31

En tehlikeli romatizma hangisi? Tehlikeli romatizma türleri

Romatizma, eklem, kas, kemik ve bağ dokusu gibi vücut sistemlerini etkileyen geniş bir hastalık grubunu ifade eder. Romatizma, birçok farklı türde ortaya çıkabilir. Örneğin, romatoid artrit, iltihaplı bir romatizma türüdür ve bağışıklık sistemi hatalı bir şekilde eklem dokusuna saldırır. Osteoartrit ise dejeneratif bir romatizma türüdür ve eklem kıkırdağının bozulmasına neden olur. Peki, en tehlikeli romatizma hangisi?

Haber 2023-06-30 22:47:57

İltihaplı romatizmaya iyi gelmeyen yiyecekler nelerdir? İltihaplı romatizma hastalarına yasak yiyecekler

İltihaplı romatizma eklem, kas, kemik ve bağ dokusu gibi vücut sistemlerini etkileyen otoimmün bir hastalık grubudur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus, sistemik skleroz gibi çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu hastalıkların ortak noktası, bağışıklık sisteminin vücudun kendi dokularını hedef alması ve iltihaplanmaya neden olmasıdır. Peki, iltihaplı romatizmaya iyi gelmeyen yiyecekler nelerdir?

Haber 30-06-23 22:47

Papatyanın faydaları nelerdir, papatya çayı ne işe yarar? Papatya ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Papatya yüzyıllardır çay olarak tüketilen bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Papatya çayı, özellikle uyku sorunu yaşayanlar için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca anti-inflamatuar özellikleri sayesinde adet öncesi sendromu, romatoid artrit, gastrit ve sindirim problemleri gibi birçok rahatsızlık için kullanılabilir. Papatya aynı zamanda antioksidanlar bakımından zengin bir bitkidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, papatya nasıl kullanılır?

Haber 08-05-23 13:19

Tereyağındaki ihtiyacınız olduğunu bilmediğiniz vitamin! K2 vitamini ve muazzam faydaları: K2 vitamini nelerde bulunur?

K2 vitamini, fermente ürünler veya belirli hayvansal ürünler dahil olmak üzere çeşitli gıdalarda doğal olarak bulunabilir. K2 vitamini, tereyağı, yumurta sarısı ve fermente gıdalardan alabileceğiniz bir K vitamini şeklidir. Vitaminin kemik sağlığı için faydaları vardır ve osteoporoz tedavisinde yardımcı olabilir. K2 vitamini ayrıca romatoid artriti iyileştirmeye ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Haber 21-10-22 16:01

Romatizmal hastalıklarda tedavi seçeneği günümüzde hızla artıyor

Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Timuçin Kaşifoğlu: - "Bu hastalıkları son yıllarda daha iyi tedavi etmemizi sağlayan seçeneklerimiz giderek artmaktadır. Romatoid artrit tedavisinde kullandığımız konvansiyonel diye isimlendirdiğimiz ilaçların yanı sıra biyolojik ilaçlar dediğimiz seçenekler mevcut" - "Sigara hastalığın ortaya çıkmasını kolaylaştırdığı gibi daha ağrı seyretmesine de yol açabilir. Bu nedenle ailesel yatkınlığı olduğu da düşünülen bireylerin sigara içmemesi, eğer içiyorsa bırakmaları, ağız hijyenlerinin iyi olması ve diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi, aşırı kilo alımından kaçınılması önerilir"

Yurthaber 10-10-22 11:38

Romatoid artriti kireçlenme ile karıştırmayın uyarısı

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal: - "Romatoid artrit sadece ileri yaşta görülmüyor. İlk semptomlarını 30 ile 50 yaş arasında gösteriyor. Halk arasında kireçleme diye bilinen bir çeşit iltihapsız romatizma olan osteartrit ile romatoid artrit sıklıkla karıştırılır"

Yurthaber 11-08-22 10:13

Kaplıca tedavisinin iyi geldiğini sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz! Romatoid artrit hakkında bilmeniz gerekenler

Eklemlerinizde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlığı var mı? Sabahları eklemlerinizde bir saati bulan katılık sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor musunuz? Bu sorunlar size tanıdık geliyorsa, nedeni, halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen ‘romatoid artrit’ olabilir! Ülkemizde her yüz kişiden 1’ini etkisi altına alan romatoid artrit genellikle el ve ayaklardaki küçük eklemleri tutsa da diz, omuz ve kalça gibi büyük eklemler de sıklıkla hastalık tablosuna ekleniyor.

Haber 02-08-22 09:39

Roche, romatoid artrit hastaları için Hayat Benim Elimde platformunu hayata geçirdi

Roche İlaç Türkiye Medikal Direktörü Mahir Kurt: - "Kesin bir tedavisi henüz bulunmamış kronik bir hastalık olan romatoid artrit günlük yaşamı birçok yönden etkiliyor"

Yurthaber 23-06-22 10:59

Yurt dışında ayak parmakları kesilecekken şifayı Türkiye'de buldu

Romatoid artrit hastalığından 5 yıldır muztarip olan, Bosna Hersek ve Hırvatistan’da tek tedavinin ayak parmaklarının kesilmesi olduğu söylenen Fikreta Krupiç, Medipol Mega Üniversite Hastanesi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla, hem ayak parmaklarının kesilmesinden kurtuldu hem de sağlığına kavuştu - Fikreta Krupiç: - "Özellikle ellerimde ve kollarımda problemlere yol açan bu hastalık yaşam kalitemi düşürüyordu. Yaklaşık 44 gündür Türkiye’deyim ve her şey çok güzel geçti. Tekrardan ayaklarımın üzerinde durmaktan, yürümekten çok mutluyum"

Yurthaber 27-10-21 10:01

Romatoid artrit nedir? Romatoid artrit tedavisi

Romatoid artrit uzun zaman devam eden kronik bir hastalıktır. Her yaş grubunda belirtileri görülebilir. Belirtileri farklı hastalıklar ile karıştırılabilir. Gelişen tıp teknolojisi sayesinde hızlı teşhis konulabilen bir rahatsızlık olarak karşınıza çıkar.

Haber 16-11-20 15:26

Geçmeyen öksürüğün nedeni bu hastalık olabilir! Nefes darlığı da varsa...

Geçmeyen öksürük son dönemlerde ilk olarak Covid 19 virüsünü akla getirse de; tüberküloz, kanser, zatürre ve reflü gibi hastalıkların yanı sıra romatizmal rahatsızlıklara da işaret edebiliyor. Akciğeri tutan sikleroderma, romatoid artrid ve lupus gibi hastalıklar uzun süren öksürüğün önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Haber 21-09-20 11:26

Fransa'da Corona Virüsüne Karşı Yeni Tedavi Yöntemi Umudu

Corona virüsüne karşı tedavi yöntemi geliştirmek için 300'ün üzerinde bilimsel deney devam ederken, ilk karşılaştırmalı deney sonucu Fransa'dan geldi. Çalışma, romatoid artrit tedavisinde kullanılan "tocilizumab" etken maddesinin ölüm vakalarını önemli ölçüde azalttığını gösterdi

Haber 28-04-20 15:25

Romatizma ağrılarının şifasını Ordu’da buldu

İltihaplı romatizma hastası İsmail Aksoy ağrılarını dindirmek için Mersin’den kalkıp geldiği Ordu’da sağlığına kavuştu.El parmaklarında ve ayak bileğinde şiddetli ağrı, şişlik ve tutukluk şikâyeti olan 66 yaşındaki İsmail Aksoy memleketi Mersin’de 2 yıl boyunca iltihaplı romatizma (romatoid artrit) tedavisi gördü.

Haber 16-01-20 14:38

Romatoid artritte yeni tedaviler yüz güldürüyor

MÜ Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevsun İnanç: - "Özellikle son 20 yılda çok daha etkili tedaviler kullanılmaya başlandı. Bu yeni tedavilerle yanıt alma oranı yüzde 75'lere yükseldi. Son dönemde kullanmaya başladığımız biyolojik tedaviler dediğimiz, daha çok hastalığın oluşumuna yönelik hücreleri ve bu hücrelerden salgılanan proteinleri baskılamaya yönelik tedavilerin başarı oranı yüksek" - "Bu tedavilerde dahi hastaların 4'te 1'inden yanıt alamayabiliyoruz. Hastalıkları aktif olarak devam edebiliyor. Tedavi konusunda çalışmalar devam ediyor. Biyolojik tedavilerin de içinde bulunduğu gelişmiş tedaviler dediğimiz bu gruba yeni tedavi ajanları da eklenmeye devam ediyor" - "Son yıllarda birçok hastalığın da sorumlusu tutulmaya başlanan mikrobiyota, özellikle bağırsaklardaki mikrobiyotanın da romatoid artritteki etkisi araştırılıyor"

Haber 14-10-19 11:36

Dr. Başar: “Romatoid artrit zamanında tedavi edilmezse, kalbi, akciğerleri ve böbrekleri de etkileyebilir”

Eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklarla belirti veren romatoid artrit (iltihaplı romatizma) hastalığıyla ilgili uyarılarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.

Haber 12-10-19 11:37

Romatoid artrit sakat bırakabilir

Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilenen ve eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklıkla belirti veren iltihabi eklem hastalığı olan romatoid artritin erken ve etkin tedavi edilmediği takdirde organlarda hasar, fonksiyon kaybı ve sakatlığa neden olabileceği belirtildi.Medical Park Ordu Hastanesi Romatoloji Uzmanı Dr.

Yurthaber 11-10-19 10:40

Romatoid artrit hastalığına heykellerle dikkati çektiler

Adana'da, "El Elden Üstündür" projesi kapsamında, el ve ayaklarda şekil bozukluğuna yol açan romatoid artrite dikkati çekmek amacıyla hazırlanan, hastaların ellerindeki deformasyonu yansıtan heykeller sergilendi - Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Özbek: - "Amacımız, artrit hastalarının, erken teşhis, etkili ve doğru tedaviyle yaşam kalitesini olumlu hale getirmek"

Haber 10-10-19 14:51

Romatoid artrit hastalığına heykellerle dikkati çektiler

Adana'da, "El Elden Üstündür" projesi kapsamında, el ve ayaklarda şekil bozukluğuna yol açan romatoid artrite dikkati çekmek amacıyla hazırlanan, hastaların ellerindeki deformasyonu yansıtan heykeller sergilendi - Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Özbek: - "Amacımız, artrit hastalarının, erken teşhis, etkili ve doğru tedaviyle yaşam kalitesini olumlu hale getirmek"

Yurthaber 10-10-19 14:51

Romatoid artrit ile diş eti rahatsızlığı birbiri ile bağlantılı olabilir

İltihaplı eklem hastalıklarından olan romatoid artrit (RA) ile diş eti rahatsızlıkları arasında, biyolojik bir bağlantı olduğunu söyleyen İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Periodontoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Aykol Şahin, diş eti hastalığı olan kişilerde romatoid artritin daha sık görülebileceğini belirtti.

Trend 31-07-19 10:35
Haber 17-07-19 16:05

(özel) İstanbul’da bulamadığı şifasını Afyonkarahisar’da buldu

sol diz üstü damarlarında tıkanıklık olan ve ayağı kesilecek olan hasta, Afyonkarahisar’da yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.İstanbul da yaşayan 7 seneden beri romatoid artrit, vaskülit ve şeker hastalığı bulunan 71 yaşındaki emekli öğretmen Suzan Elliiki, Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi’nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Ercüment Ayva’nın bu alandaki başarılı çalışmalarını duyarak kendisine ulaştı.

Haber 04-05-19 12:53

İltihaplı romatizma belirtilerine dikkat!

Çocukluk çağından itibaren görülen iltihaplı romatizma (romatoid artrit) bağışıklık sistemini tehdit eden ve zamanla kalıcı hasarlara yol açabilecek bir hastalıktır. Romatoid Artrit tedavisinde ise İmmunoterapi hastaların yaşam kalitesini arttırıyor. Konu ile ilgili İç Hastalıkları ve İmmunoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez önemli bilgiler aktardı.

Trend 17-04-19 14:18

Diyetle eklem tedavisi

Romatoid Artrit ile Osteoartrit arasında ne fark var? Eklem hastalıkları belli gıdalarla tedavi edilebilir mi? Eklem sağlığını korumak için standart bir diyet var mı? Eklem sağlığımızı belli besinler hariç, başka nasıl koruyabiliriz? Eklem ağrılarınız ve eklemlerinizde sertlik varsa, diyetle bu soruna çözüm bulabilirsiniz!

Haber 23-01-19 14:47

Romatoid artiriti hafife almayın

Romatoloji Uzmanı Doç.

Yurthaber 27-10-18 12:00

Hastalığından kurtuldu, tornacılığa devam ediyor

ADANA'da parmaklarında oluşan şişlikle başlayan ağrılar nedeniyle gittiği hastanede 'iltihaplı eklem romatizması' olarak bilinen 'romatoid artrit' hastası olduğunu öğrenen Abdulrezak Atak (63), Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 10 yıllık tedaviyle sakat kalmaktan kurtuldu.

Haber 18-10-18 11:22

Hastalığından kurtuldu, tornacılığa devam ediyor

ADANA'da parmaklarında oluşan şişlikle başlayan ağrılar nedeniyle gittiği hastanede 'iltihaplı eklem romatizması' olarak bilinen 'romatoid artrit' hastası olduğunu öğrenen Abdulrezak Atak (63), Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 10 yıllık tedaviyle sakat kalmaktan kurtuldu.

Haber 18-10-18 10:19

Romatoid artritte, erken teşhisle iyileşme ihtimali var

RADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Kuru: - "Romatoid artritte erken teşhis çok önemlidir. Belirtilerin ortaya çıkmasından itibaren ilk 12 hafta içerisinde doktora gidilmesi ve tedaviye başlanması durumunda hastalığın iyileşme ihtimali var" - "Son 15 yıldır kullanıma giren tedavi ajanlarıyla (biyolojik ajanlar) tedavide çok önemli aşama kaydedildi. Biyolojik ajanlar sayesinde hastaların yarısından fazlasında, romatoid artriti durdurmak mümkün hale gelmiştir"

Haber 10-10-18 14:10

Medical Park Hastaları Bilgilendirdi

Medical Park Gaziantep Hastanesi Romatoloji Bölümü Doç. Dr. Bünyamin Kısacık, romatizma hastalıkları konulu Romatoid...

Yurthaber 02-04-18 14:42

(Özel haber) 40 yıldır yürüyeceği günü bekliyor

Kayseri’de 8 yaşındayken boyun ağrısıyla başlayan şikayetlerinin ardından 16 yaşından itibaren yürüme yetisini kaybeden romatoid artrit hastası kadın, yaklaşık 40 yıldır yürüyeceği günün hayaliyle yaşıyor.Kayseri’de yaşayan 55 yaşındaki Gülşen Naykı, yakalandığı romatoid artrit (eklem romatizması) hastalığı nedeniyle 16 yaşından itibaren ayağa kalkamaz oldu.

Haber 03-02-18 13:22

(özel Haber) 40 Yıldır Yürüyeceği Günü Bekliyor

Kayseri’de 8 yaşındayken boyun ağrısıyla başlayan şikayetlerinin ardından 16 yaşından itibaren yürüme yetisini kaybeden romatoid...

Yurthaber 03-02-18 12:53

40 yıldır yürüyeceği günü bekliyor

Kayseri'de 8 yaşındayken boyun ağrısıyla başlayan şikayetlerinin ardından 16 yaşından itibaren yürüme yetisini kaybeden romatoid artrit hastası kadın, yaklaşık 40 yıldır yürüyeceği günün hayaliyle yaşıyor.

Haber 03-02-18 12:00

Türkiye'den Katar'a 5 milyon avroluk biyoteknolojik ilaç ihracı

- CinnaGen İlaç, Katar'a ilk biyoteknolojik ilaç ihracını gerçekleştirmek üzere, Katar'ın eczacılık sektöründeki en köklü şirketi Ebn Sina Medical ile 5 milyon avroluk anlaşma imzaladı - Anlaşma kapsamında Türkiye'den Katar'a MS, romatoid artrit, antikanser ve kan hastalıkları alanlarında biyoteknolojik ilaç ihraç edilecek - CinnaGen İlaç Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi Farşi: - "Türkiye'de 100 milyon dolarlık bir yatırımla biyoteknoloji üssü kurmaya hazırlanıyoruz, 2018'in üçüncü çeyreğinde pil

Haber 04-01-18 10:12

Erken tanıyla kalıcı hasarların önüne geçilebiliyor

Yaygın olarak iltihaplı romatizma olarak bilinen romatoid artrit, aslında yüze yakın iltihaplı romatizma hastalığından sadece biri. Dünyada her 100 kişiden biri hayatlarının bir döneminde bu hastalıkla karşı karşıya gelebiliyor. Bu denli yaygın olmakla birlikte hastalığı önemli kılan asıl önemli nokta, eklemlerde hasar oluşturarak sakatlığa ve iş gücü kaybına neden olabilmesi.

Haber 11-10-17 14:57

Son Yılların En Sık Rastlanan Hastalığı ‘romatoid Artrit’

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürler, son yılların en sık rastlanan hastalığı romatoid artrit’in erken tanı...

Yurthaber 29-09-17 12:15

Romatoid Artrit Rahatsızlığında Altın Döneme Dikkat

Uzmanlar, bütün eklemleri etkileyen romatoid artrit rahatsızlığının akciğer, böbrek, cilt ve sindirim sistemine de zarar...

Yurthaber 27-07-17 09:34

Romatoid Artrit Tedavisinde Yeni Bir Adım

Diş Hekimliği alanında artrit hastalığında aydınlık ve karanlık ortamlarda salınan hormonal dengelerin durumun saptanması ve...

Yurthaber 12-01-17 10:19

Prof. Dr. Kuru: “erken Tanı İle Romatoid Artrit Hastalığından Kurtulmak Mümkün”

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Romatoloji Bilim Dalı...

Yurthaber 11-10-16 10:04

‘romatoid Artrit’ İş Göremez Yapıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı-Romatoloji Bilim Dalı Başkanı...

Yurthaber 04-01-16 10:35

Türkiye’de her 200 kişiden birinde bu var

Prof. Dr. Ömer Kuru, Türkiye’de 350 bin - 700 bin arasında iltihaplı eklem romatizması olarak bilinen 'Romatoid Artrit' hastası olduğunu söyledi.

Haber 27-09-14 12:17

Türkiye’de Her 200 Kişiden Biri Romatizma Hastası

Romatizma ve Ağrı Derneği (RADER) Başkanı Prof.Dr. Ömer Kuru, “romatoid artritenin (RA)(iltihaplı romatizma)” Türkiye’de her...

Yurthaber 27-09-14 11:59

Maraş Akupunktur Merkezi Hastalara Umut Oldu

Maraş Akupunktur Merkezinden Uzm. Fzt. Hakan Özdemir’in Ankilozan Spondilit ve Romatoid Artrit başta olmak üzere...

Yurthaber 13-09-14 14:09

Yaz sıcakları iltihaplı romatizmaları tetikliyor

Yaz sıcaklarının halk arasında iltihaplı eklem romatizması olarak bilinen "romatoid artit" hastalığını tetiklediği, bu nedenle, hastaların aşırı sıcaktan uzak durması gerektiği bildirildi.

Haber 11-07-14 11:11

Romaroid Artrit Böbreklere Zarar Veriyor!

Fizyoterapist Gökhan Aygül, Romatoid artrit (RA) hastalığının önce ellerde şekil bozukluğu oluşturduğunu sonra ağrılar ile...

Yurthaber 18-04-14 14:44