Roskomnadzor Haberleri

Rusya'dan Google kararı! Roskomnadzor detayları açıkladı

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Rusya'nın iletişim denetleme kurumu Roskomnadzor'dan Google açıklaması geldi. Roskomnadzor, Google'a Rus yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle aralarında reklam verilmesinin yasaklanmasının da yer aldığı cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Haber 2022-04-08 10:16:24

Rusya 'yayınlamayın' dedi... İşte Rus muhalif gazetecilerin Zelenskiy ile röportajı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus muhalif gazetecilerle çevrimiçi röportaj yaptı. Röportajın ardından Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’ndan (Roskomnadzor) röportajın yayınlanmaması konusunda uyarı yayınlandı. İşte Zelenskiy'in Rusya'da yayınlanmaması istenen o ropörtajı!

Haber 2022-03-27 22:35:21

Rusya'da basına Ukrayna sansürü! 'Saldırı, istila ve savaş ilanı' olarak yazan medya kuruluşlarını uyardı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri müdahale üçüncü gününde devam ediyor. Tüm dünyanın tepkisini çeken müdahale sonrası Rus devleti operasyonla ilgili haberlere ilişkin basın kuruluşlarına sansür uygulamaya başladı. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu Roskomnadzor, Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırısını “istila ve savaş ilanı” olarak yazan bir dizi medya kuruluşuna erişimlerinin kısıtlanabileceği uyarısı gönderdiğini duyurdu. İşte detaylar!

Haber 2022-02-26 14:26:43

Metaverse gündemden hiç düşmüyor! Rusya'dan endişelendiren uyarı

Metaverse son dönemin yükselen trendi haline gelmiş durumda. Rusya'da kitle iletişim araçlarını izlemekten sorumlu federal kurum olan Roskomnadzor Bilimsel Teknik Merkezi ise metaverse'teki potansiyel riskleri ve olasılıkları değerlendiren uyarı niteliğinde bir rapor yayınladı.

Haber 2022-02-07 09:22:18

Rusya'da Twitter Yavaş Çalışmaya Devam Edecek

Rusya’da ulusal iletişim düzenleyicisi kurum Roskomnadzor, sosyal medya uygulaması Twitter’ın mobil versiyonunun, ülkede yavaş çalışmaya devam edeceğini, kısıtlamanın süreceğini açıkladı

Haber 29-11-21 14:19

Rusya'dan internet devlerine 1 Temmuz'a kadar süre

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) Başkan Yardımcısı Miloş Vagner, Facebook, Twitter ve diğer yabancı platformlara veri tabanlarını yerelleştirmeleri için 1 Temmuz’a kadar süre verildiğini açıkladı.

Haber 26-05-21 15:46

Rusya'dan Facebook'a 26 milyon ruble para cezası

Rusya'nın başkenti Moskova'da yer alan Tagansky mahkemesinde, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından yasaklı içeriklerin kaldırılmasına yönelik açılan davada sosyal medya şirketi Facebook, 26 milyon ruble (3 milyon Türk lirası) para cezasına çarptırıldı.

Haber 26-05-21 09:17

Rusya'dan Google'a yaptırım uyarısı!

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), yasa dışı içerikleri engellemediği gerekçesiyle merkezi ABD'de bulunan teknoloji şirketi Google’a yaptırım uygulanabileceğini bildirdi.

Haber 24-05-21 16:37

Rusya, Twitter'ı yasaklamayacak

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), sosyal medya uygulaması Twitter'a yönelik hız yavaşlatma kararının kısmen kaldırıldığını ve uygulamanın yasaklanmayacağını duyurdu.

Haber 17-05-21 17:39

Rusya, 'yasa dışı içeriği kaldırmadığı' gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlattı

Rusya, "yasa dışı" içeriği kaldırmadığı gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlatma kararı aldı. Medya düzenleme kurumu Roskomnadzor, kararın "Rus vatandaşlarını korumak için alındığını" duyurdu.

Haber 11-05-21 21:59

Rusya, 'yasa dışı içeriği kaldırmadığı' gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlattı

Rusya, "yasa dışı" içeriği kaldırmadığı gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlatma kararı aldı. Medya düzenleme kurumu Roskomnadzor, kararın "Rus vatandaşlarını korumak için alındığını" duyurdu.

Haber 20-04-21 17:04

Rusya, 'yasa dışı içeriği kaldırmadığı' gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlattı

Rusya, "yasa dışı" içeriği kaldırmadığı gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlatma kararı aldı. Medya düzenleme kurumu Roskomnadzor, kararın "Rus vatandaşlarını korumak için alındığını" duyurdu.

Haber 31-03-21 12:50

Rusya Twitter'ı 1 ay içerisinde engelleyebilir

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), sosyal medya sitesi Twitter’ın bir ay içerisinde tümüyle engellenebileceğini açıkladı.

Haber 16-03-21 15:59

Rusya, 'yasadışı içeriği kaldırmadığı' gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlattı

Rusya, "yasadışı" içeriği kaldırmadığı gerekçesiyle Twitter'ı yavaşlatma kararı aldı. Medya düzenleme kurumu Roskomnadzor, kararın "Rus vatandaşlarını korumak için alındığını" duyurdu.

Haber 10-03-21 15:11

Rusya'da Twitter'ın hızı yavaşlatılacak

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), sosyal medya uygulaması Twitter’ın hızının 10 Mart itibarıyla yavaşlatılacağını duyurdu.

Haber 10-03-21 11:11

Rusya Twitter'ı Rus yasalarını kasten ihlal etmekle suçladı

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), sosyal medya sitesi Twitter’ı Rusya’nın yasalarını kasıtlı bir şekilde ihlal etmekle suçladı.

Haber 01-03-21 12:00

Sosyal medya siteleri, Rusya'nın talebiyle protesto içeriklerini silmeye başladı

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), ülkede faaliyet gösteren YouTube, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinin, gençleri izinsiz protestolara katılmaya teşvik eden içerikleri silmeye başladıklarını açıkladı.

Haber 22-01-21 15:45

Rusya’dan TikTok ve Vkontakte’ye “yasa dışı protesto içeriklerini durdurun uyarısı

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), TikTok ve Vkontakte sosyal medya sitelerine uyarı yazısı göndererek, gençleri izinsiz protestolara katılmaya teşvik eden yayınların durdurulmasını talep etti.

Haber 21-01-21 13:41

Rusya Telegram yasağını kaldırdı!

WhatsApp rakibi Telegram bir ülkede daha erişim yasağından kurtuldu. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) Telegram yasağının kaldırıldığını açıkladı. Rus kullanıcılar bundan böyle Telegram kullanabilecek.

Haber 18-06-20 17:56

Facebook ve Google’a siyasi reklam uyarısı

Rusya Federal Radyo ve Televizyon Denetim Kurulu (Roskomnadzor), ülkede hafta sonu yapılacak şehir meclisi seçimleri süresince siyasi reklamların yayınlanmama konusunda sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Google’a uyarıda bulundu.

Trend 06-09-19 21:26

Rusya’dan Google’a Uyarı

Rusya’nın ileteşim düzenleyicisi Roskomnadzor Google’a YouTube’da yayınlanan yasa dışı toplu organizasyonların reklamını önlemek için önlem almasını istedi

Haber 11-08-19 22:25

Rusya'dan Google'a tehdit gibi uyarı!

Rusya’nın devlet medya denetleme kurumu olan Roskomnadzor, Google’dan ülkede devam eden “yasa dışı protestolarla” ilgili reklam yapmayı bırakmasını istedi.

Haber 11-08-19 21:13

Rusya’dan Google’a uyarı

Rusya’nın devlet medya denetleme kurumu olan Roskomnadzor, Google’dan ülkede devam eden “yasa dışı protestolarla” ilgili reklam yapmayı bırakmasını istedi.Rusya’da Eylül ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi bazı muhalif isimlerin adaylık başvurularının reddedilmesi üzerine geçtiğimiz ay başlayan protesto gösterileri aralıksız sürüyor.

Haber 11-08-19 18:08

Rus komünistler Çernobil dizisinin yasaklanmasını istedi

Rusya Komünist Partisi Sovyetler Birliği döneminde yaşanan nükleer felaketi konu alan Çernobil dizisinin Rusya’da yasaklanmasını talep etti.Rusya Komünist Partisi, Rusya Federasyonu Bilgi, Teknoloji ve Bilişim Ofisine (Roskomnadzor) yaptığı resmi başvuru ile tüm dünyada büyük yankı uyandıran ‘Çernobil’ dizisinin Rusya’da yasaklanmasını istedi.

Haber 13-06-19 22:42

Rusya Facebook ve Twitter’a Karşı Yasal İşlem Başlattı

Rus iletişim denetim kurumu Roskomnadzor, Facebook ve Twitter sosyal ağ kurumlarına karşı ülkenin iletişim yasalarına uymadıkları gerekçesiyle yasal işlem başlattı

Haber 21-01-19 23:20

DHA DIŞ - Rusya'dan Twitter ve Facebook'a idari işlem

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Twitter ve Facebook için kişisel verilere ilişkin yasal yükümlülükleri yerine getirmediği gerekçesiyle 'idari işlem' başlattıklarını duyurdu.

Haber 21-01-19 15:38

Rusya'dan Twitter ve Facebook'a idari işlem

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Twitter ve Facebook için kişisel verilere ilişkin yasal yükümlülükleri yerine getirmediği gerekçesiyle 'idari işlem' başlattıklarını duyurdu.

Haber 21-01-19 15:37

Rusya Facebook'a üç gün verdi

Rusya'da haberleşmeden sorumlu denetim kurulu olan Roskomnadzor, intiharı teşvik eden bir sayfa nedeniyle Facebook'a uyarıda bulundu.

Haber 31-03-13 06:50