Rumlar Haberleri

Sakarya'da Rumların inşa ettiği değirmen 5 asırdır bölgeye hizmet veriyor

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 480 yıl önce Rumlar tarafından inşa edilen su değirmeni, aradan geçen onca zamana rağmen buğday, mısır gibi ürünleri una dönüştürerek bölge insanına hizmet ediyor.

Yurthaber 2024-03-26 13:23:15

Kıbrıs Barış Harekatı nedir, kaç yılında oldu ve kaç gün sürdü? Kıbrıs Barış Harekatı parolası ve sonuçları ne?

Kıbrıs Barış Harekatı hakkında detaylar yıldönümü sebebiyle araştırılıyor. Kıbrıs'ta Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskı ve zulmün önüne geçmek ve Ada'da barış ve huzuru tesis etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden tam 49 sene geçti. Peki, Kıbrıs Barış Harekatı nedir, kaç yılında oldu ve kaç gün sürdü? Kıbrıs Barış Harekatı parolası ve sonuçları ne?

Haber 2023-07-20 10:51:21

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Erzincan'da Kıbrıs gazileriyle buluştu:

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep 'Kıbrıs'ta eğer adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm olacaksa işte onun için bu mesele egemen eşit temelli olması gerekmektedir.' demiştir. Bu siyaseti sonuna kadar götürmenin kararlılığı içerisindeyiz" - "Onlar (Rumlar) şu anda tek başlarına. Güya, 'Türkiye Cumhuriyeti garantör ülke değil. Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs adasının kurucu bir ortağı değil' şeklindeki bencil anlayışlarıyla şu anda Kıbrıs etrafındaki karbon zenginliklerini tek başına araştırma çalışmaları içerisinde, uluslararası hukuka bana göre yanlış yaparaktan dengeleri alt üst etmiş ve Kıbrıs'tan istikrarsızlığın yegane sorumlularıdırlar"

Yurthaber 2022-10-09 21:05:33

Rumlar KKTC'ye akın etti! Sınırda uzun kuyruklar oluştu

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndekiler daha ucuz benzin almak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) akın etmeye başladı. Euro kurunun yüksekliği ve KKTC'de benzinden daha az vergi alınması nedeniyle sınırda uzun kuyruklar oluştu. Rum Kesimi'ndeki benzin istasyonlarının bu durumdan rahatsız olduğu aktarılırken GKRY Benzin İstasyonu Sahipleri Derneği Sözcüsü Christodoulos Christodoulou, kuzeyden güneye yakıt transferini yasaklayan uygulamanın durdurulmasını istediklerini belirtti.

Haber 2022-09-29 07:28:27

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya'da konuştu:

"Rumlarla bir ortaklık artık geride kalmıştır. Onlar, hiçbir zaman kabul görmemiştir. Çünkü Rumlar, Türklerin iyi niyetlerini her zaman ellerinin tersiyle itmiştir" - "Oynanan oyun, Kıbrıs'ı tamamıyla Avrupa Birliği'ne almak. Kıbrıs federal cumhuriyeti bağlamında, kuzeyiyle güneyiyle Avrupa Birliği'nde, bizleri de Türkiye'den kopartmak. Kimsenin gücü bizim Türkiye ile bağlarımızı kopartmaya yetmez"

Yurthaber 07-09-21 14:53

AK Parti'li Çelik'ten, Mustafa Akıncı'nın, Erdoğan'ın KKTC'deki açıklamasıyla ilgili sözlerine tepki:

"Bu açıklamayı yapan eski Cumhurbaşkanı Akıncı, görev yaptığı dönem içerisinde hiçbir zaman Kıbrıs Türkü'nün tezlerini savunan açıklamalarıyla gündem olmadı" - "Bundan Kıbrıs Türkü'nü savunan hiç kimse rahatsız olmaz. Bakın kim rahatsız olmuştur? Eski Cumhurbaşkanı Akıncı rahatsız olmuş. Rumlar rahatsız olmuş. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin tezlerini savunanlar rahatsız olmuştur. Dolayısıyla Sayın Akıncı'nın kendi dönemi içerisinde KKTC'nin hak ve menfaatlerini koruma konusunda son derece yanlış bir yerde durduğunu, KKTC'nin itibarını savunma konusunda büyük zaaflar içerisinde olduğunu her zaman müşahede ettik" - "Yapması gereken, Kıbrıs Türkü'nün dostu olanlarla, Kıbrıs Türkü'ne destek verenlerle beraber yürümek, Kıbrıs Türkü'nün karşısındaki Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'la yürüyenlere karşı olmaktı ama görüldüğü gibi bir kere daha Kıbrıs Türkü'nü değil, Rum tezlerine destek verenleri sevindirecek bir açıklama yapmıştır"

Yurthaber 21-07-21 17:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı töreninde konuştu: (1)

"Kıbrıs Türk halkının kanıyla, canıyla, şehitlerinin fedakarlığıyla kurduğu devletten vazgeçmesini istiyorlar. 10 yıllardır değişmeyen, kısa sürede de değişmesi beklenmeyen bu nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık bundan sonra geriye dönüş beklemesin" - "Avrupa Birliği mali, idari noktada Kuzey Kıbrıs'a desteklerini verecekti, Verdi mi? Hayır vermedi? Niye? Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. Dürüst değiller" - "Rumlar, Kıbrıs Türkü'nü azınlık olarak görme, eşitlik temelinde çözümü reddetme gafletinden bir türlü uyanamadılar" - "Rum tarafı gerçeklerden kopuk, maksimalist, samimiyetsiz ve şımarık yaklaşımını sürdürmekte ısrarcıdır. Bu yaklaşımlarını değiştirmek, kendilerini sorgulamak, hakkaniyetli çözüm yolunda samimi çaba harcamak gibi bir niyetleri de yoktur" - "(Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) İçlerinde halen 1974 öncesi katliamların özlemini çekenler bulunduğunu görebiliyoruz" - "(Kıbrıs meselesi) Biz haklıyız. Haklı olduğumuz için de sonuna kadar hakkımızı savunacağız"

Yurthaber 20-07-21 11:44

Kıbrıs Barış Harekatı ne kadar sürdü? Kıbrıs Barış Harekatı ve Kıbrıs olayları nasıl başladı?

TRT1'de yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 1 Nisan itibariyle başlamasının ardından Kıbrıs Barış Harekatı da vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki Kıbrıs'ta Türklerin Rumlar tarafından işkence ve zulme uğradığı Kıbrıs savaşı ne kadar sürdü? Kıbrıs olayları nasıl başladı? İşte yanıtı...

Haber 02-04-21 13:54

Dik kayalar üzerinde yer alıyor! Görenlerin büyülendiği yapı: Yüksek Kilise

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde Rumlar tarafından inşa edilen Rahip okulu, tarihe meydan okuyor.1800'lü yıllarda taş oymadan inşa edilen Tunç ve Demir Çağı'na ait Katolik yerleşmelerde Hitit, Roma ve sonraki dönemlere ait izler de bulunuyor. Görüntüsüyle büyüleyen Yüksek Kilise'nin restorasyon sonrası bolca ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Haber 28-02-21 14:06

Güney Kıbrıs'ta halk sokağa döküldü

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yolsuzluklar ve Kovid-19 nedeniyle alınan tedbirlerden bunalan Rumlar sokaklara indi, polisle çatıştı.

Haber 13-02-21 21:17

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan çok sert açıklama: Rumlar Maraş’ı unutsun

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ye iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bayrak Radyo Televizyonu Kurumu (BRTK)’nın canlı yayınına konuk oldu.

Haber 11-02-21 02:11

Rumlar Türk tarafına yürüdü, olayı duyan Kıbrıs Türk halkı bölgeye akın etti

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) Derinya Sınır Kapısı’nda toplanan Rum Anorthosis’in futbol taraftar grubu , ellerinde havai fişekler ile Derinya Sınır Kapısı’nı kırdı, ara bölgeye meşaleler fırlattıp yangın çıkartı.Maraş’ın açılmasına tepki gösteren Rum eylemciler ellerindeki yunan bayrakları ile "Kıbrıs Yunandır" şeklinde slogan atarak Derinya Sınır Kapısına yürüdüler.

Haber 12-10-20 06:10

Rumların KKTC'ye tahriki BM kontrolündeki alanda yangın çıkardı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) Derinya Sınır Kapısı’nda toplanan Rumlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafına havai fişek atmaya çalıştı.

Haber 11-10-20 22:41

Maraş: Kıbrıslı Rumlar 46 yıldır kapalı bölgenin açılması için ne diyor? 'Telafisi olmayan bir acı, korkunç bir gün'

Kıbrıs'ta 46 yıldır kapalı halde duran Maraş bölgesi, dün Türk tarafının kararıyla açıldı. Karara tepki gösteren Rumlar protesto düzenledi. Protestolarda "Türkiye, ellerini Maraş'tan çek" yazılı pankart taşındı.

Haber 09-10-20 10:55

17 yıldır Çiçek Adası’nda yaşıyorlar, bugüne kadar grip bile olmadılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin 22 adasından biri olan ve Hülya Avşar tarafından satın alındığı yönündeki haberlerle gündeme gelen Çiçek Adası’na 17 yıl önce yerleşen Hüseyin ve Ayşe Afacan çifti, modern yaşamdan uzak Rumlar zamanından kalan taş yapılarda yıllardır maceraperest bir yaşam sürüyor.

Haber 04-10-20 10:56

Doğu Akdeniz: Guardian, AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamasını isteyen Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Belarus yaptırımlarını engellemeye çalıştığını yazdı

İngiliz Guardian gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama çalışmaları yüzünden yaşanan gerilim yüzünden Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamasını istediğini yazdı. Gazeteye göre AB'nin şu ana kadar Ankara'ya yaptırım uygulamaması nedeniyle Kıbrıslı Rumlar AB'yi, Belarus'a uygulanması planlanan yaptırımları bloke etmekle tehdit ediyor.

Haber 18-09-20 13:28

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar: Ada'da suları bölersek gerginlik kalmaz

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs'ta artan gerilim hakkında, "Kıbrıslı Rumlar ülkenin karasularını ve sondaj haklarını bizimle paylaşmayı kabul ederse petrol ve doğalgaz arayışından kaynaklanan gerginlikler azalacaktır" dedi.

Haber 03-09-20 16:20

Başkan Çerçioğlu, şehit Yüzbaşı Cengiz Topel’i Unutmadı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet döneminin ilk hava harp şehidi olan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i unutmadı.1964 yılında Türk Hava Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği uyarı uçuşu sırasında, uçağı Rum uçaksavarlar tarafından vurulunca paraşütle atlayarak esir düşen ve Rumlar tarafından şehit edilen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, ölümünün 56.’ncı yıldönümünde anıldı.

Yurthaber 08-08-20 17:25

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Financial Times'a konuştu: Adada kalıcı ayrılığın zamanı geldi

Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar arasında yıllardır yürütülen barış görüşmelerinin sonuç vermediğini belirten Tatar, "Kıbrıs'ta yan yana yaşayan iki devlet olduğu gerçeği var. Kimse bunu inkar edemez" dedi.

Haber 25-03-20 13:37

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Financial Times'a konuştu: Adada kalıcı ayrılığın zamanı geldi

Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar arasında yıllardır yürütülen barış görüşmelerinin sonuç vermediğini belirten Tatar, "Kıbrıs'ta yan yana yaşayan iki devlet olduğu gerçeği var. Kimse bunu inkar edemez" dedi.

Haber 25-03-20 13:35

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Financial Times'a konuştu: Adada kalıcı ayrılığın zamanı geldi

Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar arasında yıllardır yürütülen barış görüşmelerinin sonuç vermediğini belirten Tatar, "Kıbrıs'ta yan yana yaşayan iki devlet olduğu gerçeği var. Kimse bunu inkar edemez" dedi.

Haber 25-03-20 13:35

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar, Financial Times'a konuştu: Adada kalıcı ayrılığın zamanı geldi

Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar arasında yıllardır yürütülen barış görüşmelerinin sonuç vermediğini belirten Tatar, "Kıbrıs'ta yan yana yaşayan iki devlet olduğu gerçeği var. Kimse bunu inkar edemez" dedi.

Haber 25-03-20 13:35

Binlerce yıllık yöntemle günde 1 ton balık yakalıyorlar

Çanakkale'de denize açılmadan günde 1 ton balık yakalayan balıkçılar, binlerce yıllık geleneği yaşatmaya devam ediyor. Lapseki'ye bağlı Çardak beldesinde bulunan kum adasında kullanılan bu sistemi Rumlar kullanıyormuş. Balıkçılar, Rumların kullandığı bir balık yakalama sistemi olan dalyan sistemi sayesinde hiç yorulmadan günde 1 ton balığı tuzağa çekiyorlar.

Haber 19-03-20 10:21

Şehirder: “KKTC Cumhurbaşkanı açıklamalarıyla Türk varlığına ihanet etmiştir

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Yönetim kurulu bir yaptığı yazılı basın açıklamasıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs’ın bağımsızlığı için can veren şühedaya ve tüm gücüyle KKTC’ye destek veren Türkiye’ye karşı ihanet içeren açıklamalarını kınadı.Kıbrıs tabii ki Türktür Türk kalacak!ŞEHİRDER Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle:“Aşağıdaki cümlelerin kim tarafından söylendiğini kapatsak okuyan herkes, buna Rumlar da dahil bu cümlelerin bir Ruma yahut Rum yanlısına ait olduğunu zorlanmadan ifade edecektir.KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, İngiliz The Guardian’a yaptığı açıklamalarda federal çözüme tez zamanda varılmazsa bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceğinden korkması ve ayrıca Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini belirtirken, Türkiye’ye bağlanma ihtimalini ’korkunç’ olarak nitelemesi tam bir skandaldır.

Yurthaber 11-02-20 10:57

Tehlikeli gerilim! Rumlar, Türk topraklarını ihlal edince...

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile sınır noktasında bulunan Yiğitler Burcu Parkı bölgesinde KKTC toprağını ihlal etti. Birleşmiş Milletler askerleri ise seyirci kalmakla yetindi.

Haber 06-02-20 21:42

AP Türk asıllı Rum milletvekilinden skandal Türkiye şikayeti

Kıbrıslı Rumlar adına Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Milletvekili olan Kıbrıslı Türk asıllı Niyazi Kızılyürek, Türkiye'nin 'Ada'nın Kuzeyinin demografik yapısını değiştirdiğini, buna müdale edilmesi' gerektiği yönünde Avrupa Komisyonu’na bir soru önergesi verdi.

Haber 21-01-20 14:35

Rumlar son dakika geçti: Atilla Başbakanının eşi vefat etti

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, böbrek ve akciğer yetmezliğinden 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetmesi Kıbrıs Rum tarafında son dakika haberi olarak yer aldı.

Haber 18-01-20 00:17

KKTC Başbakanı Tatar: Rum tarafının gaspçı tutumuna asla boyun eğmeyeceğiz

"Rum lider, hala uzlaşmaz tutumunu sürdürüyor ve hayal aleminde yaşamaya devam ediyor" - "(Rumlar) Birilerinin de kışkırtmasıyla ekonomik akla uymayacak işler peşinde koşuyorlar"

Finans 02-01-20 17:10

KKTC’den EastMed yorumu: Coğrafi gerçeklere aykırı, ekonomik akla uygun değil

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yunanistan, İsrail ve Rumlar arasında bugün Atina'da imzalanacak olan East-Med doğal gaz boru hattı projesi konusunda açıklama yaptı.

Haber 02-01-20 12:59

Rumlar ile İngiltere arasında 'cinsel istismar' krizi

GÜNEY Kıbrıs'ta 17 Temmuz'da eğlence merkezi Ayia Napa'da 12 İsrailli turistin cinsel istismarına uğradığını iddia eden 19 yaşındaki bir İngiliz kadının, 'yalan beyenda' bulunduğu iddiasıyla suçlu bulunması kriz çıkardı.

Haber 01-01-20 21:28

Barbarlık Müzesi’ni ilk kez ziyaret eden Defne: Çocuklar ölmesin

Tarihe 'Kanlı Noel' olarak geçen Kıbrıs’ın en acı dönemlerinden Aralık 1963’teki olaylardan biri olan 24 Aralık’ta Lefkoşa’nın Kumsal bölgesinde, o dönem Türk alayının tabibi Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi Mürüvvet ve üç oğlu Kutsi, Murat ve Hakan, banyo küveti içinde Rumlar tarafından katledildi. Mürüvvet İlhan ile çocukları Elazığ'da şehitliğe defnedildi. Katliam dünya medyası ve Türkiye gündeminde geniş yer aldı.  'Barbarlık Müzesi'ne dönüştürülen katliam evinde önceki gün anma töreni düzenlendi.

Haber 26-12-19 11:05

TİKA, KKTC’de Rum katliamlarının izlerini taşıyan Barbarlık Müzesi’ni restore edecek

Kıbrıslı Rumlar,  24 Aralık 1963’te emekli Tabip Tuğgeneral Nihat İlhan’ın Lefkoşa'daki Kumsal bölgesinde bir evde bulunan eşi Mürüvvet ve çocukları Kutsi (4), Murat (6) ile 6 aylık Hakan'ı şehit etti.

Haber 20-12-19 14:41

Rumlar, Doğu Akdeniz'de BM ile de ters düştü

Rumlar, Doğu Akdeniz'de BM ile de ters düştü

Haber 13-12-19 22:53

Rumlar itiraz etti, UEFA Halis Özkahya ve ekibini geri çekti!

UEFA, F91 Dudelange ile APOEL arasında oynanacak maça atadığı Halis Özkahya’yı, Kıbrıs Rum Kesimi Federasyonu’nun itirazı üzerine geri çekti ve mücadeleye İtalyan hakem Gianluca Rocchi’yi atadı.UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda 28 Kasım Perşembe Lüksemburg’un F91 Dudelange ile Güney Kıbrıs Rus Kesimi’nin APOEL takımları karşı karşıya gelecek.

Spor 26-11-19 15:29

Mübadele ile boşalan Sazak köyü, 'Kentsel SİT alanı' ilan edildi

İZMİR'in Karaburun ilçesinde 1923 yılında mübadele ile boşaltılmasının ardından defineciler tarafından yağmalandığı ileri sürülen, son zamanlarda klip çekimlerine de ev sahipliği yapan Sazak köyü, İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 'Kentsel SİT alanı' ilan edildi.  Karaburun ilçesine bağlı Sazak köyünde yaşayan Rumlar, 1923 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan mübadele anlaşmasıyla bölgeden ayrılıp, Sakız Adası'na yerleşti.

Haber 25-11-19 11:25

2 asırlık Aziz Nikolaos ayakta kalmaya çalışıyor

Aydın’ın Söke ilçesinde yer alan ve 1920’li yıllarda bir dönem cami olarak da kullanılan 200 yıllık Aziz Nikolaos Kilisesi ayakta kalmaya çalışıyor.Söke Güllübahçe Mahallesi Gelebeç mevkiinde Rumlar tarafından 1821 yılında inşa edilen ve Noel Baba adına inşa edilmiş Türkiye’deki ikinci kilise olan yapı, zamanın ve çevrenin tüm tahribatlarına karşın ayakta kalmaya çalışıyor.

Yurthaber 22-11-19 10:54

KKTC'den sert çıkış: Rumlar silahlanırken, Türkiye'nin garantörlüğü sorgulanıyor

  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Rum tarafında her eve bir silah düştüğünü belirterek, "Kıbrıslı Rumlar, durmadan silahlanırken, 'barış görüşmeleri' adı altında bizlere Türkiye'nin garantisinden garantörlüğünden vazgeç çağrıları yapılmaktadır. Bu ikiyüzlü tutumu bir kez daha buradan kınamak istiyorum" dedi.

Haber 18-11-19 16:10

KKTC'den sert çıkış: Rumlar silahlanırken, Türkiye'nin garantörlüğü sorgulanıyor

  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Rum tarafında her eve bir silah düştüğünü belirterek, "Kıbrıslı Rumlar, durmadan silahlanırken, 'barış görüşmeleri' adı altında bizlere Türkiye'nin garantisinden garantörlüğünden vazgeç çağrıları yapılmaktadır. Bu ikiyüzlü tutumu bir kez daha buradan kınamak istiyorum" dedi.

Haber 18-11-19 16:10

KKTC'den sert çıkış: Rumlar silahlanırken, Türkiye'nin garantörlüğü sorgulanıyor

  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Rum tarafında her eve bir silah düştüğünü belirterek, "Kıbrıslı Rumlar, durmadan silahlanırken, 'barış görüşmeleri' adı altında bizlere Türkiye'nin garantisinden garantörlüğünden vazgeç çağrıları yapılmaktadır. Bu ikiyüzlü tutumu bir kez daha buradan kınamak istiyorum" dedi.

Haber 18-11-19 16:10

Rumlar, KKTC bayrağı yaktı (3)

CUMHURBAŞKANI AKINCI: KINIYORUM, ENDİŞE VERİCİ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Güney Kıbrıs'ta ırkçı, faşist ELAM’cılar tarafından KKTC bayrağı yakılmasını kınıyorum" dedi.

Haber 16-11-19 23:35

Rumlar, KKTC bayrağı yaktı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 36?ncı yıl dönümünde Rum tarafında düzenlenen eylemlerde KKTC bayrağı yakıldı.

Haber 16-11-19 22:01

Rumlar, KKTC bayrağı yaktı (2)

konuşan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Rumları bayrak yakmaları nedeniyle kınadıklarını belirtti.

Haber 16-11-19 21:36

Rumlar, KKTC bayrağı yaktı

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 36’ncı yıl dönümünde Rum tarafında düzenlenen eylemlerde KKTC bayrağı yakıldı.

Haber 16-11-19 21:32

Anket: Rumlar, federal çözüm değil, üniter devlet istiyor

KIBRIS Rum tarafında Avrupa Sosyal Araştırma (ESS) Programı çerçevesinde yapılan bir ankete göre, Rumların yüzde 57,2'sinin 'üniter devletli' bir çözümü istediği ortaya çıktı.

Haber 12-11-19 15:34

Rumlar ilk doğalgaz işletme anlaşmasını imzaladı

Kıbrıs Rum Kesimi, 9.3 milyar dolar değerindeki ilk doğalgaz anlaşmasını Shell, Noble ve Delek şirketleriyle imzaladığını duyurdu.

Trend 08-11-19 17:33

'Rumlar, Ukrayna’nın 5,5 milyar dolarını temizledi'

Organiez Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi (OCCRP), Ukrayna’da batan ve devlet tarafından el konulan bir bankanın paralarının Güney Kıbrıs’ta kurulan bir banka aracılığıyla başka ülkelere aktarılarak kaçırıldığına ilişkin bir rapor hazırladı.

Haber 28-10-19 16:24

Kıbrıs sığınmacı akını ile baş edemiyor

Yaklaşık 20 bin sığınmacı ve göçmene ev sahipliği yapan Kıbrıslı Rumlar, her geçen yıl artan sayı nedeniyle üyesi olduğu Avrupa Birliği’nden yardım talebinde bulundu.

Haber 18-10-19 16:41

Türkiye'nin teröre karşı mücadelesine karşı AB'nin sergilediği tavır üzücü

KKTC Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı: - "Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası hukuk temelinde, güvenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için sürdürdüğü teröre karşı mücadelesine ilişkin AB'nin sergilediği tavır üzücüdür" - "Kıbrıs Adası Kıbrıslı Rumlara ait bir ada değildir. Kıbrıs Adası Kıbrıslı Rumların yönetiminde olan bir ada da değildir ve Kıbrıs Adası'nın geleceğine dair herhangi bir karar da Kıbrıslı Türkler yok sayılarak Kıbrıslı Rumlar tarafından verilemez" - "AB içerisindeki dayanışma, Kıbrıs Türk halkının haklarının gözardı edilmesinin gerekçesi olamaz"

Haber 15-10-19 15:44

KKTC’de katliam kurbanları devlet töreniyle defnedildi

KKTC’de köylerinde 14 Ağustos 1974’te Rumlar tarafından toplu olarak katledildikten sonra toplu mezara gömülen şehitlerden 21’i daha kimlik tespitlerinin ardından devlet töreniyle defnedildi.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Mağusa’ya bağlı Muratağa ve Sandallar köylerinde 14 Ağustos 1974’te Rumlar tarafından toplu olarak katledildikten sonra toplu mezara gömülen şehitlerden 21’i daha kimliklerinin tespit edilmesinin ardından devlet töreniyle Muratağa Sandallar Şehitliği’ne defnedildi.Törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral İbrahim Dağman, bazı milletvekilleri, askeri ve sivil yetkililer, şehit yakınları ve Türkiye’den bir grup gazi katıldı.Defin sırasında, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı gerçekleştirildi.

Haber 07-10-19 15:48