Rusya Disisleri Bakanligi Sozcusu Mariya Zaharova Haberleri

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: Minnettarız

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ukrayna ile Rusya arasında müzakere masasına dönülmesi için üzerine düşen rolü üstlenmeye hazır olduğuna dair sözlerine yanıt vererek, “Erdoğan’a, Ukrayna’da barış inisiyatifi nedeniyle minnettarız” dedi.

Haber 2024-03-20 20:20:23

Rusya'dan Fransa'ya Ukrayna konusunda 'tuhaf' göndermesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna’ya birlik gönderme konusunda "sürekli kendisiyle çelişerek, tuhaf şeyler" söylediğini belirtti.

Haber 2024-03-17 16:17:12

Hastane katliamı sonrası uydu görüntülerini işaret etti! Rusya kanıt istedi, İsrail'den iddialara haritalı yanıt geldi

İsrail'in hastane saldırısına dünyadan çeşitli tepkiler geliyor. Joe Biden'ın bugünkü ziyaretiyle ABD'nin İsrail'e tam desteği pekişti. Son olarak 2022'den beri bir başka savaşın içinde olan Rusya'dan dünkü katliama ilişkin açıklama geldi. Saldırının İsrail tarafından yapılmadığı iddialarını değerlendiren Mariya Zaharova, uydu görüntülerini işaret etti. İsrail ordusu ise iddialarını kanıtladığını ileri sürdüğü bir radar haritası grafiği paylaştı.

Haber 2023-10-18 12:52:10

Rusya'dan NATO'nun Ukrayna kararı için çok sert çıkış! '3. Dünya Savaşı yaklaşıyor'

Rusya'dan NATO zirvesinde Ukrayna’ya silah yardımlarını arttırma kararına çok sert tepki geldi. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, “Bu bir çıkmaz sokak. 3. Dünya Savaşı yaklaşıyor.” dedi. Ukrayna’nın muhtemelen hiçbir zaman NATO’ya kabul edilmeyeceğini savunan Medvedev, Batı’nın “çıldırdığını” vurguladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "başarısız zirve" ifadesini kullandı. İşte çok konuşulacak açıklamalar...

Haber 2023-07-11 23:38:07

Rusya böyle duyurdu: ‘Erdoğan’ın açıklamalarına odaklanıyoruz’

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tüm dünya tarafından yakından takip edilirken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan dikkat çeken bir Türkiye açıklaması geldi. Türkiye ile Rusya ilişkileri hakkında konuşan Zaharova “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber 08-06-23 07:30

Rusya'dan İngiltere'ye sert uyarı! İlk önce kendi adanda dene

Her platformda Ukrayna'ya desteğini yineleyen İngiltere'ye Rusya'dan sert tepki geldi. İngiltere'nin Kiev yönetimine göndermeyi planladığı zayıflatılmış uranyumlu mühimmatlara tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Londra, ilk önce kendi adasında bu konuda deneme yapabilir." dedi.

Haber 23-03-23 21:04

Rusya'dan sert açıklama! 'AB ülkelerinin barış çağrıları ikiyüzlü'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, yaptığı açıklamada Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin barış çağrılarının "ikiyüzlü" olduğunu ifade etti. Zaharova, Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü "özel askeri operasyon" hedeflerinin hayata geçirileceğini de belirtti.

Haber 04-02-23 19:25

Rusya'dan Yunanistan'a S-300 tehdidi! Geç kalmadan tehlikeli planlardan vazgeçin

Yunan basınındaki, "Yunanistan'ın, ABD'nin Patriot füze sistemini Girit adasına yerleştirmesi durumunda, Rusya'dan tedarik ettiği S-300 hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya sevk edeceği" haberlere ilişkin Moskova yönetiminden sert bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Atina, geç kalmadan tehlikeli planlardan vazgeçilebilir. Yunan yönetimini, sorumlu olması gerektiği konusunda uyarıyoruz." dedi.

Haber 19-12-22 21:56

Putin'in en yakınındaki isimlerden Zaharova ağızları açık bıraktı! Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü çilek yiyişi ile sosyal medyayı salladı

Savaşı başlattığından beri tüm dünya Vladimir Putin'i konuşsa da Rus liderin en yakın çevresindeki isimler de bir o kadar dikkat çekiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile hayretler içinde bıraktı. Kameralar karşısına sık sık dünyayı ilgilendiren diplomatik açıklamalar yapmak üzere çıkan Zaharova'nın çilekle geçirdiği ilginç anlar sosyal medyayı salladı.

Haber 06-07-22 09:46

Son dakika: Tahıl koridoru için Türkiye devrede! Rusya'dan açıklama geldi: Hazırız

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu gıda krizinin önüne geçilmesi için Ukrayna'dan tahıl koridoru sağlanması amacıyla Türkiye devreye girmişti. Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen görüşmenin olumlu geçtiği öğrenilirken Ukrayna'dan ayrılan ilk yabancı geminin, Türk kuru yük gemisi olduğu bildirildi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna tahılının yabancı gemiler ile çıkarılmasını sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Haber 22-06-22 12:57

Rusya'dan Almanya'ya tehdit gibi sözler! 'Gerekli yanıtı vereceğiz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Almanya’nın 40 Rus diplomatı sınır dışı ettiğini doğrulayarak, tehdit gibi bir açıklamada bulundu. Zaharova, “Alman siyasi mekanizmasına gerekli yanıtı vereceğiz” dedi. Zaharova ayrıca Litvanya'nın kararına da karşılık verileceğini bildirdi.

Haber 04-04-22 20:43

Antalya'daki Rusya-Ukrayna zirvesinde dikkat çeken olay! Korumaları masanın örtüsünü kaldırarak altına baktı

Türkiye- Rusya- Ukrayna dışişleri bakanlarının bir araya geldiği üçlü zirvenin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın açıklamasında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, toplantı öncesinde, salonda Bakan Lavrov'a soru soracak gazeteciler ve kurumlarıyla ilgili bilgi aldı. Lavrov'un basın toplantısında moderatörlüğü Zaharova üstlendi. Rus bakan salona girmeden önce de korumaları, oturacağı masanın örtüsünü kaldırarak altını kontrol etti.

Haber 10-03-22 16:28

Rusya Dışişleri Bakanlığı: BM, Lavrov’un Cenevre’deki toplantıya gelmesini sağlayamıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa ülkelerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapattığı için Birleşmiş Milletler’in (BM) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlığındaki Rus heyetinin Cenevre’deki İnsan Hakları Konsey toplantısına gelmesini sağlayamadığını bildirdi. Zaharova, BM ve BM Genel Sekreterinin bu konuyu çözmesi gerektiğine işaret etti.

Haber 28-02-22 02:36

Rusya'nın NATO tehdidine İsveç ve Finlandiya'dan yanıt geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının "sonuçları olacağı" uyarısında bulunmuştu. İsveç ve Finlandiya'dan Rusya'ya yanıt geldi. İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, İsveç'in güvenlik politikalarına kendilerinin karar vereceğini belirterek NATO'ya girmeyi düşünmediklerini söyledi. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise Finlandiya'da NATO üyeliği konusundaki tartışmanın "Ukrayna'daki savaşın başlamasının ardından değiştiğini" söyledi.

Haber 26-02-22 10:15

Rusya'dan iki ülkeye daha tehdit! NATO'ya alınırlarsa...

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz devam ederken Rusya'dan çarpıcı bir açıklama daha geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova düzenlediği basın toplantısında, Finlandiya ve İsveç’in olası NATO üyeliklerine dair açıklamalarda bulundu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya alınması halinde "Rusya'nın karşılık vermesinin gerekeceğini" belirtildi. Söz konusu açıklamalara ABD, İsveç ve Finlandiya'dan da yanıt geldi.

Haber 25-02-22 19:41

Gidişat tamamen değişebilir! Rusya gerilimin azalması için şartlarını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna sınırındaki gerilimin azalması için Batılı ülkelere ve NATO’ya şartlarını açıkladı. Zaharova, Ukrayna’ya yapılan silah sevkiyatlarına ve NATO ülkelerinin ortak tatbikatları son verilmesi gerektiğini ifade ederek, Batılı askeri danışman ve eğitmenlerin Ukrayna’dan çekilmelerini istedi.

Haber 10-02-22 09:59

Biden ile Macron, Rusya ile Ukrayna krizini görüştü! NATO müttefikleri vurgusu

Ukrayna-Rusya gerilimi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaşanan krizle ilgili görüşme yaptı. Biden ile Macron görüşmesinde Rusya ile Ukrayna krizinde son durumu değerlendirildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre iki lider, NATO müttefikleri arasındaki koordinasyona vurgu yaptı. Diğer yandan ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, gerilimin azalması için Batılı ülkelere ve NATO'ya şartlarını açıkladı.

Haber 10-02-22 02:34

Gerilimde yeni gelişme! Rusya'dan ABD'ye nota

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz'de "kışkırtıcı eylemlerde bulunduğu" gerekçesiyle ABD'ye protesto notası verildiğini açıkladı.

Haber 09-12-21 07:45

Rusya: ABD, Ukrayna’yı Rusya’ya karşı silah olarak kullanıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Ukrayna’yı Rusya’ya karşı "silah" olarak kullandığını söyledi.

Haber 02-09-21 20:27

Rusya'dan Afganistan açıklaması: Dünya, ABD'nin tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Afganistan'daki durumun, ABD'nin ülke üzerinde yaptığı deneyin sonucu olduğunu belirterek "Dünya, Washington'un tarihi deneyinin sonucunu dehşetle izliyor" açıklamasını yaptı.

Haber 15-08-21 15:37

Rusya’dan, Belarus’a hava sahasını kapatan AB ülkelerine tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ryanair’e ait yolcu uçağının Belarus’un başkenti Minsk’e zorla indirilmesinin ardından Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Belarus’a hava sahasını kapatmalarına tepki göstererek, "Batı’nın siyasi nedenlerle Belarus’a hava sahasını kapatması tam bir sorumsuzluk. Bu karar, yolcuların güvenliğini riske atıyor" dedi.

Haber 28-05-21 22:08

Afganistan’da Rusya’ya ait diplomatik araca bombalı saldırı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Afganistan’da Rusya’ya ait olan diplomatik araca bombalı saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.Afganistan’ın başkenti Kabil’de Rusya Büyükelçiliği’ne ait diplomatik araç seyir halindeyken bombalı saldırıya uğradı.

Haber 01-12-20 22:08

Rusya'dan Türkiye ve Dağlık Karabağ açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “Türkiye ile Dağlık Karabağ konusunda fikir ayrılıklarımız var. Birbirimizi anlıyoruz ve anlaşamadığımız konularda görüşüyoruz” dedi.

Haber 09-11-20 21:43

Avrupa Aleksey Navalnıy skandalını konuşuyor! Arkasında Rusya mı var?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Berlin'de tedavisi devam eden Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın kesinlikle zehirlendiğine dair açıklama yapan Almanya hükümetinden bilgi beklediklerini açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlenerek susturulmaya çalışıldığını söyledi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Alman hükümetinin Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın kesinlikle zehirlendiği yönündeki açıklamasının kanıtsız olduğunu söyledi.

Haber 03-09-20 00:37

Rusya, Navalnıy'ın zehirlendiği yönündeki açıklamanın 'kanıtsız' olduğunu açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Alman hükümetinin Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın kesinlikle zehirlendiği yönündeki açıklamasının kanıtsız olduğunu söyledi.

Haber 02-09-20 22:06

Zaharova'dan, kendisini 'dağ lalesi'ne benzeten Türk takipçisine cevap

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, paylaşımının altında kendisini dağ lalesine benzeten Türk takipçisinin yorumuna cevap verdi.

Haber 22-07-20 15:47

Rusya'dan ABD'nin DSÖ ile ilgili açıklamalarına tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ilişkisini sonlandırmasına ilişkin, "Washington, bu zamanda sağlık alanındaki etkileşimle ilgili uluslararası hukuka darbe vuruyor." dedi.

Haber 30-05-20 00:55

Rusya'dan ABD'nin Açık Semalar Anlaşması açıklamalarına tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Açık Semalar Anlaşması'ndan çekileceğine dair resmi açıklama beklediklerini belirterek, "ABD'nin anlaşmadan çekileceğine dair resmi bir tebligat veya açıklama Rusya tarafına ulaşmadı. Rusya, ABD'nin bu konudaki konumunu netleştirmesini bekliyor." dedi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko ise "ABD'nin bu anlaşmadan çekilmesi, Avrupa'nın istikrarına ve askeri güvenliğine yeni bir darbe olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 21-05-20 22:26

Zaharova'dan 'Gürcü gazeteciler Lavrov'a saldırmaya çalıştı' iddiası

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, Birleşmiş Milletler oturumunda Gürcü gazetecilerin Tiflis’e ziyaret hazırlığında olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a saldırmaya çalıştıklarını iddia etti.

Haber 25-02-20 14:16

Rusya: Sarrac ve Hafter bugün görüşecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Libya Ulusal Mutabakat Hükümet lideri Sarrac ve General Hafter’in bugün Moskova’da görüşeceklerini duyurdu.

Haber 13-01-20 12:39

Rusya'dan ABD'nin Türkiye'ye yaptırım tehdidine tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "Yaptırım aracılığıyla baskı kurma politikası, uluslararası ilişkilerin koordinasyon sisteminde kabul edilemez"

Haber 12-12-19 16:31

Zaharova bu kez NATO’yu Macron’un sözleriyle vurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un NATO ile ilgili sözlerine Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan kahkahalı cevap geldi.Tüm dünyada NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) ile ilgili tartışmalar devam ederken son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, NATO ile ilgili sorgulayıcı ifadeler kullandı.

Haber 08-11-19 09:41

Rusya'dan ABD'ye suçlama: IŞİD'le mücadeleyi bahane ederek Suriye'de petrol kaçakçılığı yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "ABD, kendi yaptırımları üzerinden, Suriye'den ayda 30 milyon dolarlık kaçak petrol çıkarıyor ve bu bölgelerden çekilmek istemiyor" ifadelerini kullandı.

Haber 01-11-19 17:47

Rusya'ya göre NATO, Ukrayna'nın bölünmesini tahrik ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "Kiev'e yönelik NATO'ya girme çağrıları, ülkenin bölünmesini tahrik ediyor" - "NATO, yıkıcı şekilde hareket ediyor ve gerilim derecesini yükseltmek için adımlar atıyor"

Haber 01-11-19 15:39

Trump’ın Türkiye tehdidine Rusya’dan yanıt

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye açıklamalarına ilişkin “Eski ABD başkanlarının aksine yaptıklarını çekinmeden söyleyen ilk ABD Başkanı" ifadelerini kullandı.

Haber 08-10-19 11:15

Trump’ın Türkiye tehdidine Rusya’dan yanıt

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye açıklamalarına ilişkin “Eski ABD başkanlarının aksine yaptıklarını çekinmeden söyleyen ilk ABD Başkanı" ifadelerini kullandı.Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik olası harekatına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Haber 08-10-19 09:55

ABD'li generalin Rusya'ya anında yanıt vermeye hazırız açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "Bunu sorumsuz tehdit olarak nitelendiriyoruz. ABD bunu kendi siyasi konjonktür, belki de seçim süreci hususunda sorumsuzca yapıyor"

Haber 20-09-19 15:02

CNN'in haberi, klasik propaganda

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "(Rusya yönetimi içinde ABD casusu bulunduğu iddiası) CNN'in haberi, klasik propagandadır"

Haber 12-09-19 19:41

ABD, Rusya ile ilişkilerini seçim yarışına kurban ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "ABD, Rusya karşıtı yaptırımlarla, iki ülke arasındaki ilişkilerini seçim yarışına kurban ediyor"

Haber 28-08-19 18:32

Rusya’dan Soçi mutabakatı vurgusu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "İdlib’de hem teröristlerle mücadeleyi sürdürmeyi hem de sivillerin güvenliğini sağlamayı amaçlayan tüm anlaşmalara sıkı bir şekilde uymanın önemli olduğunu düşünüyoruz"

Haber 22-08-19 15:35

Rusya'dan ABD'ye ekonomik terörizm suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "ABD, Venezuela’nın meşru yönetimine yönelik ekonomik terörizme devam ediyor. Venezuela yönetimine yönelik yaptırım sarmalı durdurulmalıdır”

Haber 06-08-19 20:02

Rusya'dan ABD'ye provokasyon suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "ABD, Sergey Skripal ve kızına yönelik zehirlenme tiyatrosunu bahane ederek, Rusya ile ilişkileri kötüleştirmeye çalışıyor"

Haber 02-08-19 22:00

ABD kendini çıkmaza sokuyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "ABD kendini çıkmaza sokuyor. ABD diplomatik araçlarını kullanmak yerine, sadece yaptırım uygulamayı biliyor"

Haber 01-08-19 19:01

Rusya'dan Afganistan İçi Diyalog Konferansı değerlendirmesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "Doha'da düzenlenen ikinci Afganistan İçi Diyalog Konferansı'nın sonuçlarını destekliyoruz"

Haber 09-07-19 19:43

İsrail'in saldırıları, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ihlal ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: - "İsrail'in saldırıları, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ihlal ederken, bölge istikrarına tehlike oluşturuyor"

Haber 02-07-19 19:02

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova’dan Kosova’ya tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kosova-Sırbistan sınırında Kosova Özel Kuvvetleri’nin 13 Sırpı gözaltına aldığını belirterek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Haber 28-05-19 14:56

Rusya'dan ABD'ye çok sert Venezuela tepkisi!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Venezuela'daki politikasına ilişkin, "Bu kesinlikle yumuşak bir güç değil. Bu agresif bir söylem, doğrudan korkutma, şantaj ve tehdit." dedi.

Haber 02-05-19 03:58

Rusya'dan ABD'ye Venezuela tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: "(ABD'nin Venezuela politikası) Bu kesinlikle yumuşak bir güç değil. Bu agresif bir söylem, doğrudan korkutma, şantaj ve tehdit"

Haber 02-05-19 00:32

Rusya: Rus askeri Venezuela’da ihtiyaç duyulduğu sürece kalacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Rus askeri birliklerinin Venezuela’da ihtiyaç duyulduğu sürece kalacağını açıkladı.ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’dan askerlerini Venezuela’dan çekmesi isteğine Moskova’dan cevap gecikmedi.

Haber 28-03-19 17:18