Rutte Haberleri

Hollanda Ukrayna’ya 18 adet F-16 savaş uçağı verecek!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Rusya işgaline karşı mücadele eden Ukrayna’ya 18 adet F-16 savaş uçağının gönderileceğini açıkladı. Danimarka, Norveç ve Belçika da ABD’nin verdiği pilot eğitimi tamamlanır tamamlanmaz Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları teslim edeceklerini açıklamışlardı.

Haber 2023-12-22 23:10:40

SON DAKİKA | Ukrayna-Rusya savaşında gerilimi tırmandıracak karar! Danimarka ve Hollanda F-16 gönderecek

Son dakika haberi: Devam eden Rusya-Ukrayna savaşının seyrini etkileyecek kritik bir gelişme yaşandı. İki ülkeden F-16 hamlesi geldi. Kararı Hollanda Başkanı Rutte, duyurdu. Rutte, stoklarındaki F-16 sayısını da açıkladı. Ukrayna lideri Zelenskiy de Rutte ile fotoğrafını paylaşırken almak üzere anlaştıkları F-16 sayısını bildirdi.

Haber 2023-08-20 15:48:24

Son dakika: Hollanda Başbakanı Mark Rutte koalisyon hükümetinin istifa ettiğini açıkladı

Son dakika haberi: Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin göçmen politikalarına ilişkin müzakerelerde anlaşmaya varamaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Hükümetin düşmesinin hiçbir zaman iyi bir şey olmadığını ve süreci tamamlayamadıkları için üzgün olduğunu anlatan Rutte, "Bazen anlaşmaya ulaşmak Hollanda gibi koalisyon ülkelerinde imkansız oluyor." diye konuştu.

Haber 2023-07-07 23:49:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü! İsveç vurgusu dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, İsveç’in NATO üyeliği süreci, Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokatif eylemler ile bölgesel ve küresel meseleler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç için kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Haber 2023-07-05 20:28:47

Hollanda’nın en ünlü dondurmacısı Musa Pekdemir, 67 yaşında hayatını kaybetti

Hollanda’da Binnenhof olarak bilinen siyasi yerleşkenin içinde tam 45 yıldır dondurma satan Türk dondurmacı Musa Pekdemir’in 3 Haziran’da hayatını kaybetmesinin ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte de dahil birçok siyasi başsağlığı mesajı yayınladı.

Haber 05-06-23 21:07

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda Başbakanı Rutte ile kritik görüşme 'Türkiye-AB ilişkileri...'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 23-12-22 17:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Truss ve Hollanda Başbakanı Rutte ile sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Truss ve Hollanda Başbakanı Rutte ile sohbet etti

Yurthaber 06-10-22 20:40

Rutte Srebrenitsa için Hollandalı askerlerden özür diledi

Hollanda Başbakanı Rutte, yaşanan katliam öncesinde Srebrenitsa’da BM Barış Gücü üssüne sığınmaya çalışan Boşnak mültecileri geri çeviren Hollandalı askerlerden özür diledi.

Haber 19-06-22 18:37

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rutte ile görüşmesinde, İstanbul Süreci'nin Ukrayna'daki savaşın sonlanması gayretlerinde en kestirme çıkış yolu olduğunu bildirdi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 22-04-22 19:09

Bu konuda net olmalıyız diyerek duyurdu: Hepimiz biraz daha fakirleşeceğiz

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, artan enflasyon rakamlarını endişe verici olduğunu ve bunun herkesi etkileyeceğini belirtti. Konuşmasının devamın "net olmalıyız" diyen Rutte, "İlerleyen zamanlarda hepimiz biraz fakirleşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 01-04-22 21:20

Rutte'den Türkiye'ye arabuluculuk desteği

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Hollanda Başbakanı Rutte, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya arasındaki arabuluculuk çabalarına destek verdiklerini söyledi. Erdoğan da taraflarla temasların sürdüğünü söyledi.

Haber 22-03-22 20:48

Yıllardır gergin olan Türkiye-Hollanda ilişkilerinde yeni dönem: Başbakan Rutte Ankara'ya gidiyor

Hollanda ile Türkiye arasında 2017 yılından bu yana gergin olan ilişkilerin, Başbakan Mark Rutte'nin salı günü Ankara'ya yapacağı ziyaretle yeni bir aşamaya evrilmesi bekleniyor.

Haber 19-03-22 11:43

Hollanda Başbakanı Rutte Türkiye büyük önem taşıyor diyerek duyurdu! Erdoğan ile görüşmeye gideceğim

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, yaptığı bir açıklamada haftaya salı günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu. Rutte açıklamasında NATO'nun doğu kanadının savunması için Türkiye'nin NATO içinde büyük önem taşıdığını da belirtti.

Haber 19-03-22 01:20

Hollanda Ukrayna'ya verdiği silahları kamuoyuna açıklamayacak

Hollanda hükümeti, Ukrayna'ya gönderilen silahları listesini artık kamuoyuyla paylaşmama kararı aldı. Hollanda Başbakanı Rutte, Ukrayna'nın hangi askeri malzemelere ihtiyaç duyulduğunun Ruslar tarafından bilinmemesi için böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

Haber 11-03-22 16:53

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan arka arkaya kritik temaslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ve Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen ile telefonda görüştü. Görüşmelerde, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları, bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Haber 01-03-22 17:30

Hollanda Başbakanı Rutte'den, Putin için çok konuşulacak sözler! Tam bir paranoyak

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, katıldığı bir televizyon programında, Putin'in Rus ordusuna verdiği Donetsk ve Luhansk talimatına sert tepki gösterdi. Rutte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "tam bir paranoyak" dedi. Gelişmeleri takip etmek için programı yarıda terk eden Rutte, Putin ve destekçilerine ağır yaptırım paketi uygulanması gerektiğini söyledi.

Haber 22-02-22 12:15

Covid: Hollanda önlemleri büyük ölçüde gevşetti, Başbakan Rutte 'Büyük risk aldık' dedi

Restoran, kafe ve barlar 05:00-22:00 saatleri arasında yeniden müşteri kabul etmeye başladı. Kültür-sanat sektörü, eğlence parkları, kumarhaneler de, saat 22:00'ye kadar faaliyetlerine devam edecek. Gevşeme ile büyük bir risk aldıklarını söyleyen Başbakan Mark Rutte, "Umarım birkaç hafta sonra yeniden başa dönmeyiz" dedi.

Haber 16-02-22 15:17

Yeni Hollanda hükümetinde 2 Türkiye kökenli kadın bakan

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte başkanlığında oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde Türkiye kökenli 2 kadın bakan görev yapacak.

Haber 03-01-22 03:16
yen

Dünyada Omicron alarmı! Hollanda'dan tam kapanma kararı

Hollanda, koronavirüs vakalarının artması ve Omicron mutasyonu nedeniyle karantina tedbirlerini sıkılaştırarak, bugünden itibaren zorunlu olmayan tüm işletmelerin 14 Ocak’a kadar kapatılmasına karar verdi. Başbakan Mark Rutte, söz konusu kapanma kararının Omicron mutasyonun neden olduğu salgındaki 5’inci dalga nedeniyle kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Haber 19-12-21 07:43

Son Dakika: Hollanda'da hükûmeti kurma görevi 4. kez Rutte'de

Son dakika haberine göre Hollanda'da Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri Mark Rutte, dördüncü kez ülkede yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Haber 17-12-21 02:27

Hollanda Başbakanı Rutte'den göstericilere: Ahmaklar

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, korona kısıtlamalarına karşı protestolarda şiddete başvuran göstericiler için "ahmaklar" ifadesini kullandı.

Haber 22-11-21 18:23

10 büyükelçiden Osman Kavala açıklaması: Hollanda Başbakanı Rutte, 'Büyükelçimiz geri adım atmadı, aynı uyarıları gelecekte de yapacağız' dedi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 10 ülkenin büyükelçisinin, Osman Kavala'nın serbest bırakılması ile ilgili açıklama konusunda geri adım atmadıklarını söyledi. Rutte, "Gelecekte de benzer uyarıları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber 01-11-21 14:22

Hollanda Başbakanı Rutte'ye saldırı planlamakla suçlanan Türkiye kökenli genç: İçime ne girdi bilmiyorum, pişmanım

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve bakanlar kurulu üyelerine yönelik "terör amaçlı" saldırı planlamakla suçlanan 22 yaşındaki Türkiye kökenli Yavuz O.'nun tutukluluğunun devamına karar verildi. Polisteki ifadesinde, "Silahım olsa Başbakan'ı vururdum" diyen meslek yüksekokulu öğrencisi; mahkemede ifadesini değiştirerek, "İçime ne girdi bilmiyorum, pişmanım" dedi.

Haber 20-10-21 16:20

Hollanda Başbakanı Rutte'ye suikast planladığı öne sürülen Türkiye kökenli genç tutuklandı

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte ve hükümet üyelerine saldırı planladığı, tehdit ve terör amaçlı kışkırtmada bulunduğu gerekçesiyle, Türkiye kökenli olduğu belirtilen 22 yaşındaki bir gencin tutuklandığı açıklandı.

Haber 13-10-21 17:33

Hollanda'da Prenses Amalia bir kadınla evlenirse tahttan feragat etmeyecek

Hollanda hükümeti, Kraliyet tahtının varisi Prenses Amalia'nın bir kadınla evlenmek istemesi durumunda tahttan feragat etmesine gerek olmadığını bildirdi. Başbakan Mark Rutte, bir veliaht prens veya prensesin aynı cinsiyetten biriyle evlenmesi için bir rıza yasasının önünde hiçbir engel görmediğini söyledi.

Haber 13-10-21 02:30

Hollanda Başbakanı Rutte, kokain mafyasının tehdidi sonrası sıkı korumaya alındı

Ofisine gidip gelirken makam aracı yerine çoğunlukla bisiklet kullanmayı tercih eden Hollanda Başbakanı Mark Rutte, organize suç örgütlerinden gelen planlı saldırı veya kaçırma tehdidi nedeniyle sıkı korumaya alındı.

Haber 28-09-21 16:54

Hollanda'da protesto! Mark Rutte dans etmesini bilmiyor

Hollanda’da binlerce gösterici etkinlik ve eğlence sektörünün tekrar açılması için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına karşı protesto yürüyüşü düzenledi. Göstericilerin ellerinde "Mark Rutte dans etmesini bilmiyor", "Birisiyle dans etmek istiyorum" gibi sözlerin yazılı olduğu dövizler taşıdığı görüldü.

Haber 11-09-21 20:09

Hollanda: Türkiye milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapıyor, bölgede Afganların kalabileceği başka ülkeler de var

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Afganistan'dan kaçanların bölge ülkelerinde barındırılması gerektiğini söyledi. Rutte, "Türkiye zaten milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Bölgede Afganların kalabileceği başka ülkeler de var" dedi.

Haber 01-09-21 13:30

Hollanda Başbakanı, Kovid-19 tedbirlerinde erken gevşeme için halktan özür diledi

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ülke genelinde uygulanan tedbirleri 26 Haziran'dan itibaren büyük ölçüde gevşeterek hata yaptıklarını ve bu sebeple halktan özür dilediğini açıkladı.

Haber 12-07-21 23:00

Hollanda'da vaka sayıları günlük 10 bini geçti, Başbakan Rutte erken gevşeme için halktan özür diledi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 26 Haziran'dan itibaren koronavirüs önlemlerinin büyük ölçüde gevşetilmesi nedeniyle hata yaptıklarını belirterek, halktan özür diledi.

Haber 12-07-21 15:52

Tarih verildi! Hollanda'da kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırılıyor

Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında normalleşme planında kapalı alanlarda maske zorunluluğunun da kaldırıldığı dördüncü aşamaya 26 Haziran'da geçileceğini açıkladı. Başbakan Rutte, 26 Haziran itibarıyla normalleşmede büyük bir adım atılacağını ifade ederek, "1,5 metre sosyal mesafeye uymak kaydıyla neredeyse her şey serbest." dedi.

Haber 18-06-21 22:01

Hollanda'da ipi 4'üncü kez Mark Rutte göğüsledi

Hollanda'da koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üç gün süren 150 üyeli Temsilciler Meclisi'nin belirlendiği milletvekili genel seçimlerinden, resmi olmayan sonuçlara göre, Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) zaferle çıktı.

Haber 18-03-21 09:32

Hollanda’da genel seçim öncesi hükümet karşıtı protesto

Hollanda’da 15-17 Mart tarihleri arasında yapılacak olan genel seçimler öncesi Covid-19 kısıtlamaları ve hükümet karşıtı protestolar patlak verdi.Hollanda’da Başbakan Mark Rutte ve kabinesi, meclisin yaptığı soruşturma sonucu çocuk bakım ödeneği alan 30 binden fazla göçmen kökenli aileyi dolandırıcılıkla suçlayıp zarara uğratıldığını ortaya çıkarması ile 15 Ocak’ta istifa etmişti.Rutte hükümetinin istifasının ardından 15-17 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan genel seçimler öncesi protestolar patlak verdi.

Haber 14-03-21 18:43

Hollanda’da hükümet dağıldı

Hollanda’da binlerce ailenin haksız yere çocuk yardımı alarak devleti zarara uğrattığı suçlamalarıyla patlak veren skandalın sorumluluğunu üstlenen Başbakan Mark Rutte ve kabine üyeleri istfa etti.

Haber 15-01-21 19:42

Hollanda Başbakanı Rutte itiraf etti: Hata yaptık!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, hükümetin aşılama stratejisinde birtakım hatalar yaptığını itiraf ederek, "Diğer ülkelerden iki hafta geriden geldiğimiz için gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum" dedi.

Haber 06-01-21 09:41

Milletvekili Yakup Taş genç yazarı tebrik etti

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Türkiye’nin gururu olan Adıyamanlı genç yazar Dilara Bilgiç ve ailesi ile görüşerek tebrik etti.Türk asıllı üniversite öğrencisi Dilara Bilgiç’in, Hollanda’da ki demokrasi ile ilgili yazdığı kitabın ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmüştü.

Yurthaber 24-12-20 16:12

Hollanda Başbakanı Rutte: Erdoğan'ın Wilders'e dava açması kabul edilemez

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasını "kabul edilemez" diye değerlendirdi.

Haber 27-10-20 21:54

Hollanda toplumu kutuplaştıracağı gerekçesiyle kölelik tarihi için özür dilemeyecek

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, toplumda çok fazla kutuplaşmaya yol açacağı gerekçesiyle, ülkesinin kölelik tarihi için özür dilemeyeceklerini söyledi. Hollanda, kölelik geçmişi için özür ve tazminat yerine, 2023'te anma yılı düzenleyecek,

Haber 02-07-20 14:06

Hollanda Başbakanı Rutte, yasaklar nedeniyle ölümünden önce annesini ziyaret edemedi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin koronavirüs salgınında uygulanan ziyaret yasağı nedeniyle, bir bakımevinde kalan ve iki hafta önce ölen annesini görmeye gidemediği açıklandı.

Haber 26-05-20 09:36

Hollanda’da ligler eylül ayından önce başlamayacak

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, korona virüs salgını nedeniyle liglerin eylül ayından önce başlamasının zor olduğunu açıkladı.

Spor 21-04-20 20:59

Koronavirüs - Hollanda Televizyonu: Türkiye kökenli göçmenler koronavirüs konusunda Hollanda'nın değil Türkiye'nin kurallarına uyuyor

Hollanda Televizyonu'na göre, bu ülkede yaşayan Türkiye kökenli göçmenler, koronavirüs önlemlerini Türk televizyonlarından takip ettikleri için, Hollanda'nın uyarılarını dikkate almıyor. Türk vatandaşları, Hollanda Başbakanı Mark Rutte yerine, daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kulak veriyor.

Haber 20-04-20 19:28

Hollanda'dan Türkiye'ye mülteci tepkisi: İnsanlar siyasi mücadele aracı olarak kullanılmamalı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin, ülkesindeki sığınmacıları Yunanistan sınırına gönderdiğinin söyleyerek Ankara'ya tepki gösterdi. Rutte bunun Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşmalara aykırı olduğunu söyledi.

Haber 25-03-20 13:49

Hollanda'dan Türkiye'ye mülteci tepkisi: İnsanlar siyasi mücadele aracı olarak kullanılmamalı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin, ülkesindeki sığınmacıları Yunanistan sınırına gönderdiğinin söyleyerek Ankara'ya tepki gösterdi. Rutte bunun Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşmalara aykırı olduğunu söyledi.

Haber 25-03-20 13:47

Hollanda'dan Türkiye'ye mülteci tepkisi: İnsanlar siyasi mücadele aracı olarak kullanılmamalı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin, ülkesindeki sığınmacıları Yunanistan sınırına gönderdiğinin söyleyerek Ankara'ya tepki gösterdi. Rutte bunun Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşmalara aykırı olduğunu söyledi.

Haber 25-03-20 13:47

Hollanda Başbakanı halka seslendi: 10 yıl yetecek tuvalet kağıdımız var, sakin olun

Koronavirüsü nedeniyle evine stok yapan herkesin soğuk kanlılığını korumasını isteyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, herkesin sakin olmasını istedi. Bu sırada tuvalet kağıdı stoğu yapmak için markete giden bir kişiyle karşılaşan Başbakan Rutte, ülkede herkese 10 yıl yetecek kadar tuvalet kağıdı stoğu bulunduğunu söyleyerek, sakin kalınmaya odaklanılmasını istedi.

Haber 20-03-20 12:00

Hollanda Başbakanı Rutte: DEAŞ'lıları mecbur almak zorundayız

"(DEAŞ'lıların çocukları) Onlar da büyüdüğü zaman risk oluşturabilir. 1 ve 2 yaşındaki bebeklerden değil ileri yaşta olan çocuklardan bahs ediyorum" - "Bu velilerin sorumluluğudur, benim değil. O çocukları Suriye'ye ben göndermedim"

Haber 22-11-19 19:50

Hollanda otoyollarda hız sınırını 100 kilometreye düşürüyor

Hollanda hükümeti, azot salımını azaltmak ve sorun nedeniyle aksayan inşaat projelerinin devamını sağlamak amacıyla otoyollardaki hız sınırını 100 kilometreye düşürme kararı aldı. Başbakan Rutte, bu önlemin iklim değişikliği ile mücadele için gerekli olduğunu söyledi. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Haber 13-11-19 16:16

Hollanda otoyollarda hız sınırını 100 kilometreye düşürüyor

Hollanda hükümeti, azot salımını azaltmak ve sorun nedeniyle aksayan inşaat projelerinin devamını sağlamak amacıyla otoyollardaki hız sınırını 100 kilometreye düşürme kararı aldı. Başbakan Rutte, bu önlemin iklim değişikliği ile mücadele için gerekli olduğunu söyledi. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Haber 13-11-19 16:16

Hollanda otoyollarda hız sınırını 100 kilometreye düşürüyor

Hollanda hükümeti, azot salımını azaltmak ve sorun nedeniyle aksayan inşaat projelerinin devamını sağlamak amacıyla otoyollardaki hız sınırını 100 kilometreye düşürme kararı aldı. Başbakan Rutte, bu önlemin iklim değişikliği ile mücadele için gerekli olduğunu söyledi. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Haber 13-11-19 16:15