Safak Tavkul Haberleri

Çizer ve ressam Şafak Tavkul kimdir ve neden öldü? Şafak Tavul'un hastalığı neydi?

Şafak Tavkul eğitim hayatını TED Ankara Koleji, ardından da Mimar Sinan Üniversitesinde tamamladı. Tavkul hayatını kaybetmesinin ardından kariyeri araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tavkul'un ölüm haberini sosyal medyadan paylaştı. Peki Çizer ve ressam Şafak Tavkul kimdir ve neden öldü? Şafak Tavul'un hastalığı neydi? İşte ayrıntılar...

Haber 2021-06-26 11:06:18

Sinema Söyleşileri etkinliği

Yazar Mercan: - "Hollywood sineması ideolojik bir yapıya dayanır ve bilinçaltına efektlerle, prodüksiyonun gücüyle 'ABD ile baş edilemez.' derler. Yani Hollywood sinemasını ABD'nin dış politika anlayışından ayrı tutamayız. Bugün siyasetin dünyada belirleyici gücü öncelikle kültürel güçtür. Bunun olmadığı yerde sert güce başvurulur" - Animatör Tavkul: - "Köklü bir kültüre sahibiz ama ortaya çıkan bir malzeme yok. Aslında çok malzememiz var. Bir hazinenin üzerinde oturuyoruz ama farkında değiliz"

Haber 2018-02-16 10:13:17

Tom ve Jerry'deki bilinmeyen Filistin - İsrail detayı

Ressam-Çizer Şafak Tavkul İsrail ve Filistin çıkmazını ünlü çizgi film karakterleri Tom ve Jerry’e benzetti. Tavkul, “Kastedilen kedi Filistin’dir fare ise İsrail’dir. Biz evin gerçek sahibini değil de dışarıdan geleni seviyoruz. Bu filmler birden akla gelen fikirlerle yapılmıyor” dedi. Tavkul sinemanın dünya genelinde ciddi bir propaganda anlayışı içerdiğine dikkat çekerek özellikle aileleri çizgi film üzerinden uyardı.

Haber 2017-05-12 16:57:16

( Özel Haber) Tom Ve Jerry’deki Bilinmeyen Filistin - İsrail Detayı

Ressam-Çizer Şafak Tavkul İsrail ve Filistin çıkmazını ünlü çizgi film karakterleri Tom ve Jerry’e benzetti....

Yurthaber 2017-05-12 14:07:48

Selendi’de Ahmet Safak Konseri

Selendi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü ve Geleneksel Kültür ve Cirit Festivali kapsamında dün...

Yurthaber 04-09-14 14:46