Safvet Hicazi Haberleri

Sivrihisar cinayeti davasına karar çıktı

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde tartıştığı eşini evlerinin bahçesinde 21 bıçak darbesiyle öldüren Hicazi Sülükoğlu, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Hicazi Sülükoğlu (64) tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Haber 2021-03-11 14:14:05

Sivrihisar cinayetinde dava ertelendi

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde tartıştığı karısını evlerinin bahçesinde 12 yerinden bıçaklayarak öldüren Hicazi Sülükoğlu’nun yargılanmasını devam edildi.Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Hicazi Sülükoğlu (63) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Haber 2021-01-21 17:03:33

Sivrihisar cinayeti davasında karar çıkmadı

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde tartıştığı karısını evlerinin bahçesinde 12 yerinden bıçaklayarak öldüren Hicazi Sülükoğlu davasında karar çıkmadı.Olay sonrası polisi arayarak kendini ihbar eden ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüphelinin Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına, sanık Hicazi Sülükoğlu ile avukatı ve öldürülen Aynur Sülükoğlu’nun avukatı hazır bulundu.

Haber 2020-11-26 14:39:04

Mısır'ın eski Dışişleri Bakan Yardımcısından Hedasi Barajı müzakereleri açıklaması

Muhammed Hicazi: - "Etiyopya’nın yeni bir ara bulucu isteyerek, ABD gözetiminde yapılan 5 görüşmeyi boşa çıkaracak bir adım atmasına fırsat verilmemelidir"

Haber 2020-01-13 19:12:05

Mısırlı ünlü dil bilimci Mahmud Hicazi vefat etti

Mısırlı ünlü dil bilimci Mahmud Hicazi vefat etti

Haber 11-12-19 14:56

Filistinli Musa Hicazi’nin ‘Erdoğan’ sevgisi

Filistinli Musa Hicazi, gezmek için geldiği Erzurum’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini dile getirerek, "Recep Tayyip Erdoğan’a Sultan Abdülhamid Han olarak bakıyoruz” dedi.Kadim Kudüs Burj Al Laklak Derneği Başkanı Musa Hicazi ve eşi Reca Hicazi, tarihi yerleri gezmek için Erzurum’a geldi.

Haber 15-09-19 10:02

AA foto muhabiri ailesinden koparılma riskiyle karşı karşıya

Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü Salih Hicazi: "AA foto muhabiri her an sınır dışı edilerek 1,5 yaşındaki kızından ve ailesinden koparılma riskiyle karşı karşıya. İsrail makamlarının Kharouf'un oturum iznini reddetmesi ve asılsız suçlamalara dayanarak sınır dışı etme planı hukuksuz ve acımasızca"

Haber 24-05-19 16:37

İsrail AA foto muhabiri üzerindeki baskısını sürdürüyor

AA foto muhabiri Mustafa Kharouf'un eşi Temam: "Bu basın toplantısına katılmadan yarım saat önce Kharouf beni aradı ve yetkililerin kendisine boş bir kağıt vererek sınır dışı edilip Ürdün'e gitmeyi kabul ettiğini yazmasını istediklerini söyledi. Eşim bunu da geri çevirdi" - Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü Salih Hicazi: "Mustafa hepimizin bildiği gibi bir foto muhabiri ve işi olan gazeteciliği yapmak için özgür olmalı. Hatta gazeteci olduğu için korunmalı" "Kharouf'un da tüm Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler gibi burada (Kudüs) yaşamaya ve ailesiyle birlikte yaşamını sürdürmeye hakkı vardır"

Haber 13-05-19 16:30

GÖRÜŞ - Mehmet Akif ve Bosna-Hersek

İstiklal Marşı şairinin baba tarafından Rumeli kökenli olduğunu, özellikle Bosna-Hersek ve Boşnaklarla sağlam bağlarının olduğunu görebiliyoruz. Mehmet Akif’in bazı yazıları birçok Boşnak âlim tarafından Boşnakçaya tercüme ediliyor ve Boşnak dergilerinde yayımlanıyordu - Bu dergilerde yayımlanan şiir ve yazılardan, aslında Mehmet Akif’in büyük Türk milletinin nasıl bir özgün sesi olduğunu görebiliyoruz. İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitleri’ne şiirlerinde geçen “Türk milleti” kavramı sadece etnik Türkleri değil, Osmanlı İmparatorluğu’nun ve bütün İslam ümmetinin milletlerini kapsıyor - Mehmet Akif İstanbul’da yaşayan Boşnaklarla zaman geçiriyor, Rumeli bölgesi ve Bosna-Hersek hakkındaki haberleri onlardan alıyordu - O devirde onunla aynı veya benzer bir fikriyatı Dr. Safvet Bey Başagiç ve Ali Fehmi Cabiç başta olmak üzere Boşnak şairler, âlimler ve siyasetçiler teşvik edip destekliyordu

Haber 10-04-19 13:54

İzmir'de ilçe belediyesinde grev kararı

Karabağlar Belediyesi Spor AŞ'de TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine şirkete ait işyerlerine grev kararı asıldı - DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Safvet Yahyaoğlu: - "Sayın Kılıçdaroğlu'nun '2 bin 200 lira net asgari ücreti hükümete rağmen uygulayacağız' dediği günümüzde 6 işçimiz hariç tüm üyelerimiz, 2 bin 59 lira net asgari ücrete çalışmaktadır"

Haber 22-02-19 17:38

İzmir'de ilçe belediyesinde grev kararı

Karabağlar Belediyesi Spor AŞ'de TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine şirkete ait işyerlerine grev kararı asıldı - DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Safvet Yahyaoğlu: - "Sayın Kılıçdaroğlu'nun '2 bin 200 lira net asgari ücreti hükümete rağmen uygulayacağız' dediği günümüzde 6 işçimiz hariç tüm üyelerimiz, 2 bin 59 lira net asgari ücrete çalışmaktadır"

Yurthaber 22-02-19 17:36

Mısır’da Müslüman Kardeşler yöneticilerine ilk toplu beraat kararı

Mısır’da mahkeme, aralarında Teşkilat Başkanı Muhammed Bedii’nin de olduğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın 9 üst düzey yöneticisi hakkında beraat kararı verdi.Giza Temyiz Mahkemesi, ’İstikamet Camii’ olayları davasında aralarında Teşkilat Başkanı Muhammed Bedii, Muhammed el-Biltaci, Isam İryan, Mursi hükümetinin Tedarik Bakanı Basim Avde ve Safvet Hicaz’ın da bulunduğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın 9 yöneticisinin beraatına karar verdi.

Haber 30-01-19 10:06

Lübnan'dan İsrail işgalindeki toprakları için sınır tespit çalışması

Lübnan'ın Nebatiye iline bağlı Blida Belde Başkanı Hassan Hicazi, İsrail tarafından işgal edilen topraklar için dava açtı - Nebatiye Mahkemesi, bunun üzerine sınır tespiti için uluslararası bir firmayı görevlendirmeye karar verdi

Haber 29-01-19 18:26

Kaşıkçı cinayetinin 100'üncü gününde adalet arayışı sürüyor

Siyasi analistler, 100 gün önce vahşi bir cinayete kurban giden gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınarak, UCM'ye başvurulmasını gerektiğini belirtiyor - Filistinli siyasi analist ve gazeteci Mahir Hicazi: "Türkiye'nin adaletin yerini bulması için davanın sonuna kadar peşini bırakmaması gerekiyor" - Suriyeli Türkmen analist Bekir Atacan: "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a yakın bazı suçluların gizlendiği yönünde haberler bulunuyor. Tüm bunlar Türkiye'nin en kısa zamanda UCM'ye başvurması gerektiğini ortaya koyuyor" "Bazı ülkeler, delillerin üstünü kapatmaya çalışıyor. Çünkü UCM'ye başvurulması onların lehine değil" - Iraklı araştırmacı yazar Nazir el-Kenduri: "Bu tür suçların tekrarlanmaması için uluslararası boyuta taşınması mutlaka gerekli. Sadece İstanbul'u ilgilendiren bir suç olarak, özel bir mesele gibi bırakılmaması lazım" - Suriyeli gazeteci Ahmed Kamil: "BM Güvenlik Konseyi yararlı olmayabilir. BM Genel Kurulu daha faydalı bir yol olsa da biraz uzun bir süreç. Bu konuda en iyi seçeneğin ABD Temsilciler Meclisi olacağını düşünüyorum"

Haber 09-01-19 14:26

Türkiye Kaşıkçı olayında çok profesyonelce davrandı

Arap siyasi analistler, Türkiye'nin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında çok profesyonelce davrandığını ve iyi bir medya stratejisi izlediğini belirtti - Yemenli siyasi analist Hasan el-Ceberi: "Türkiye, olayın başından itibaren yüksek düzeyde medya stratejisi izledi ve çok profesyonelce davrandı" - Siyasi analist ve gazeteci Faruk Akkari: "Türkiye, Kaşıkçı olayı karşısında dikkatli, profesyonelce ve güvenilir bir şekilde hareket etti" - Filistinli siyasi analist Mahir Hicazi: "Türkiye'nin cinayet olayını basın organlarına nakletmesi için yüksek medya stratejisi vardı. Teknik ve yasal olarak görevini yerine getirebilmesi için medyaya kolaylıklar sağladı"

Haber 03-12-18 11:20

Kerkük'teki Türkmenlerden elle oy sayımı sonuçlarına tepki

Türkmen Avukatlar Birliği Başkanı Safvet Salih: "Kerkük'te Türkmen oylarının çalınması hususunda tüm hukuki yolları deneyeceğiz" "Temyiz mahkemesinden seçim sonuçlarıyla ilgili sunulacak tüm şikayetleri en iyi şekilde gözden geçirmesini ve değerlendirmesini istiyoruz"

Haber 13-08-18 21:15

Gazze'de belediyeler yakıt sıkıntısı nedeniyle hizmet veremiyor

Gazze Belediyeler Birliği Başkanı Hicazi: - "Uyarılarımız kimseye ulaşmamış gibi görünüyor. Şu ana kadar net bir dönüş alamadık. Bu durum kaçınılmaz bir felakete yol açacak"

Haber 11-04-18 20:03

Gazze'de belediyeler hizmet veremiyor

Gazze Belediyeler Birliği Başkanı Hicazi: "Dış yardımların ve finansların durması, belediyelerin en basit hizmetleri bile sunmalarını etkiledi"

Haber 21-02-18 13:40

Gazze'deki insani durumun kötüleşmesi

Gazze Belediye Başkanı Hicazi: "Yapılan yardımların çoğunun durması, başta yakıt temini, temizlik işçilerinin istihdamı ve onarım çalışmaları olmak üzere belediye hizmetlerini olumsuz etkiledi. Tüm bunlar Gazze'de gerçek bir felaketin alarmını veriyor, belediye çalışmalarını tehdit ediyor"

Haber 04-02-18 15:56

Rakka Operasyonu Suriye’de Dengeleri Değiştirecek mi?

YPG sözcüsü Talal Selo’nun, Salı günü Rakka operasyonunun başladığını duyurmasının ardından Kürt güçlerinin komutanı Muhammed Hicazi, Arap medyasına verdiği demeçte YPG’nin ve beraberindeki güçlerin Rakka’nın doğusu, batısı ve kuzeyini kontrol altına aldığını ama güneyinde kontrol sağlanamadığını söyledi.

Haber 08-06-17 15:00

Safvet Koleji’nde Yıl Sonu Gecesi

Bursa’nın İnegöl ilçesine, Özel Nilüfer Safvet Koleji 1. sınıf öğrencileri, yıl sonu gecesinde hünerlerini sergiledi.2014-2015...

Yurthaber 30-05-15 12:06

Özel Nilüfer Safvetli Öğrencilerden İngilizce Gecesi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Nilüfer Safvet Koleji, yoğunlaştırılmış İngilizce eğitiminin meyvelerini almaya devam ediyor.Öğrenciler için yoğunlaştırılmış...

Yurthaber 27-05-15 18:00

Safvet Koleji İki Kategoride Dünya Üçüncüsü Oldu

Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kazakistan Teknoloji Enstitüsü’nün desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlediği “Uluslararası İnformatik...

Yurthaber 16-04-15 12:10

Safvet Koleji Öğrencileri Fidan Dikti

Bursa’da kaliteli eğitim sektörünün öncülerinden olan Nilüfer Eğitim Kurumları, öğrencilere çevre sevgisi aşılıyor. İnegöl’de eğitim...

Yurthaber 07-04-15 16:19

Çanakkale’den Medine’ye Anadolu Gülleri

Bursa’da, Özel Nilüfer Safvet Koleji’nin düzenlediği ’’Çanakkale’den Medine’ye Anadolu Gülleri” programı ilgi gördü.Fem dershanesi konferans...

Yurthaber 27-03-15 16:44

Nilüfer’de Satranç Turnuvası

Bursa’da, Özel Safvet Koleji’nde yapılan Satranç Turnuvası’nda renkli görüntüler yaşandı.Eğitim camiasının çınarı Nilüfer Eğitim Kurumları’na...

Yurthaber 18-03-15 12:30

Turizm Öğrencileri Ucuz İşgücü Görülüyor

Mustafa KOZAK/ANTALYA, Çocuk emeği sömürüsünün devlet eliyle patronlara sunulduğunu iddia eden Mustafa Safvet Yahyaoğlu, turizm otelcilik lise, yüksek okul, fakülte

Yurthaber 06-01-15 10:05

Sandıkçı’dan Başkan Bozkurt’a Ziyaret

Afyonkarahisar Şuhut İlçe Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ilçeye açılacak olan Vakıfbank Şuhut Şube Müdürü Hicazi...

Yurthaber 23-10-14 11:36

Osmanlı Hanedanı, Neslişah Sultan'ın Cenazesinde Buluştu

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han'ın 89 yaşında hayatını kaybeden torunu Safvet Neslişah Osmanoğlu,...

Yurthaber 01-06-14 15:52

Neslişah Sultan'ın Cenazesinde Hırsızlık Şüphesi

Hayatını kaybeden Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu Safvet Neslişah Osmanoğlu'nun cenazesinde oğlu Ömer Reda Osmanoğlu'nun...

Yurthaber 01-06-14 15:06

Safvet Koleji Dünya İle Yarışmaya Devam Ediyor

Uluslar Arası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması Matematik Olimpiyatı sınavının finaline katılan Nilüfer Safvet Koleji 7....

Yurthaber 12-05-14 16:16

Özel Nilüfer Safvet Koleji Dünya İle Yarışıyor

Özel Nilüfer Safvet Koleji, Kenya’nın başkenti Nairobi’de Light Academy Eğitim Kurumlarının düzenlediği Golden Climate International...

Yurthaber 09-05-14 14:23

Safvet Kolejinden Aile Içi Eğitim Semineri

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Özel Nilüfer Safvet Koleji ‘Aile İçi İletişim’ konulu seminer düzenledi.Fatih...

Yurthaber 04-01-14 14:22

İnegöl Nilüfer Safvet Koleji'nden Öğrencilerine İngilizce Kolaylığı

İngilizce eğitimine bir çok konuda öncülük eden Özel Nilüfer Safvet Koleji, öğrencilerine dijital kitap dünyasının...

Yurthaber 23-11-13 15:29

Safvet Öğrencilerinin İngilizce Başarısı Ödüllendirildi

Cambridge Üniversitesi tarafından dünya genelinde İngilizce seviyelerini ölçmek ve belgelendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada başarılı olan...

Yurthaber 07-11-13 15:37

Safvet Koleji Eğitime Erken Başladı

Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren İnegöl Safvet Koleji, okulların açılmasına çok az bir süre...

Yurthaber 05-09-13 15:01

Mustafa Hicazi'den sert açıklamalar!

Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un siyasi danışmanı Mustafa Hicazi, ülke genelindeki darbe karşıtı gösterilerde emniyet güçlerinin gerçek mermi kullanmasıyla ilgili sert açıklamalar yaptı.

Haber 17-08-13 21:08

Evini kendi elleriyle yıktı

Filistinli Münzir Hicazi, İsrail mahkemesinden çıkan yıkım kararına binaen belediyenin uyguladığı yüksek fiyatlı yıkım ücretini ödememek için Kudüs'teki evini kendi elleriyle yıktı.

Haber 23-06-13 00:16

Safvetli Öğrenciler Yılın Yorgunluğunu Yaz Okulu Ile Attı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde eğitim veren Nilüfer Safvet Koleji'nin öğrencileri, yaz okulunda eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadı....

Yurthaber 22-06-13 14:02

Safvet Koleji İngiltere Yaz Okulu Başladı

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları İnegöl Özel Safvet Koleji tarafından düzenlenen 'İngilizce Dil Okulu' çalışmalarının yaz...

Yurthaber 11-06-13 12:05

Özel Nilüfer Safvet Koleji Yönetim Kurulu Başarılı Öğrencilerini Ödüllendirdi

Özel Nilüfer Safvet Koleji yönetim kurulu, okulun cep sineması salonunda düzenlenen programda 2012-2013 eğitim öğretim...

Yurthaber 04-06-13 18:58

Özel Nilüfer Safvet Koleji Senegal’de 16 Su Kuyusu Açtıracak

Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencilerinin Senegal'de su kuyusu açılması için başlattığı kampanyada toplanan 24 bin...

Yurthaber 24-05-13 15:16

Safvet Koleji İngilizce Kasaba Etkinliği Gerçekleştirdi

Özel Nilüfer Safvet Koleji, yıl içinde derslerde öğrenilen teorik İngilizce'yi pratiğe dönüştürmek için, "İngilizce Kasabası”...

Yurthaber 21-05-13 18:15

Safvet Koleji İNEMATO'dan 7 Madalya Aldı

Bursa İnegöl Nilüfer Safvet Koleji ilçe genelinde yapılan ortaokullararası İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO) yarışmasında 4...

Yurthaber 14-05-13 18:13

Özel Nilüfer Safvet Koleji E-Biko'da Dünya 3.sü Oldu

Bursa İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma...

Yurthaber 13-05-13 16:22

Safvet Koleji Matematik Olimpiyatından 1 Altın 3 Gümüş Madalya Ile Döndü

Bursa İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, Kütahya’da faaliyet gösteren Özel Konuralp Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen...

Yurthaber 13-05-13 15:53

Safvet Koleji, Cambridge Üniversitesi'ni İnegöl’e Getiriyor

Özel Nilüfer Safvet Koleji, Cambridge Üniversitesi Sınav Genel Merkezi (UCLES) ve The Britishside işbirliğiyle düzenlenen...

Yurthaber 29-04-13 18:56

İnegöl Nilüfer Safvet Koleji'nden Siyer Yarışması Başarısı

İnegöl’de siyer (peygamberimizin hayatı) konulu liseler ve ortaokullar arasında yapılan yarışmada; Nilüfer Safvet Koleji’nden Ömer...

Yurthaber 25-04-13 14:01