Sağırlık Haberleri

Temizlemek isterken sağlığınızdan olmayın! Bu hata yüz felcine neden olabilir

Kulaklarımız hassas organlarımız arasında yer alıyor. Kulaklarda biriken kirlerin kötü görünümünü gidermek için kulak çubuğuna başvuruluyor. Ancak kulak çubuğunun yanlış kullanımları sağlığa büyük ölçüde zarar veriyor. Uzmanlar kulak çubuğunun yüz felcine neden olabileceğini belirtiyor.

Haber 31-01-2023 09:04

Önemsiz görmeyin acilen doktora başvurun! Hem sağırlığa hem de yüz felcine neden olabilir

Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.

Haber 27-09-2022 13:49

Türk İşaret Dili Bayramı ne zaman, hangi gün? Türk işaret dili nasıl ortaya çıktı, Türkiye'de ne zamandan beri kullanılıyor?

Türk İşaret Dili Bayramı, günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Türk İşaret Dili (TİD), ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan işitme engellilerin kullandığı bir dildir. Peki Türk İşaret Dili Bayramı nedir, hangi gün kutlanır? Konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde...

Haber 07-06-2022 08:19

Kalıcı problemlere neden oluyor! Bu hastalık için tek çözüm aşı olmak

Meningokok hastalığı daha çok çocuklarda ve genç yetişkinlerde görülmektedir. Bu hastalık için tek çözüm yolu aşı olmaktır. Çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan meningokok aşı ile önlenebilen enfeksiyöz hastalıklardandır. Bu hastalık ile ilgili bilinçli olmak hayat kurtarmaktadır.

Haber 06-06-2022 14:26

Yıllar sonra ortaya çıkan Lassa virüsünün korkutan belirtisi! Lassa virüsü nedir, Lassa ateşi belirtileri nelerdir?

İngiltere büyük panik yaşıyor. Lassa ateşi hastalığı uzun zaman sonra tekrardan görüldü. Batı Afrika’dan dönen iki kişide Lassa ateşi tespit edildi. Açıklamalara göre enfekte olan iki hasta aynı ailenin üyeleri, aileye bağlı bir diğer kişi ise yüksek şüphe nedeniyle takip altına alındı. Lassa virüsünün bulaşma nedenleri arasında fare dışkısı yer alıyor. Lassa ateşi bulaşınca sağırlığa neden olabiliyor. Lassa ateşi hastalığı nedir, nasıl bulaşır?

Haber 10-02-2022 15:56

İnanılmaz talep: Doktora gitti 'beni sağır edin' dedi!

İnsanların nefes alma sesinden rahatsız olduğunu söyleyen bir kadın doktora giderek inanılmaz bir talepte bulundu. Kadın doktordan kendisini sağır etmesini istedi.

Haber 22-02-2021 10:56

Sağırlık virüsle tedavi edilebilir mi?

Bilim insanlarınca hayvanlarda sağırlığı gideren son çalışmalar, insanlarda da bazı sağırlık türlerinin tedavisi yolunda önemli bir dönüm noktası oluşturuyor.

Haber 09-07-2015 14:45

Sağırlık tedavisinde büyük keşif

Amerikan bilim adamları, iç kulakta sesleri algılayan saç kılı şeklindeki reseptörleri yeniden üreterek farelerde sağırlığı tedavi etmeyi başardı.

Haber 10-01-2013 21:14

Tıpta milyonlara umut olacak bir ilk!

Tıpta milyonlarca insana umut olacak yeni bir adım daha atıldı.

Haber 13-09-2012 14:02

Deniz suyu sağırlık yapabilir

Bartın SSK İbrahim Denizcier Hastanesi Kulak, Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Zafer Tezel, deniz ve havuz suyundan bulaşan mikropların kulakta işitme sorunu oluşturduğunu ifade etti.

Haber 30-11-1999 00:00

Gürültü sağır ediyor

Uzun yıllar süresince oluşan 'gürültüye bağlı işitme kaybı' kalıcı olabiliyor. Bu sebeple kişi, eğer gürültülü bir ortamda çalışmak mecburiyetindeyse, 'kulak tıkacı' ve 'kulak maskesi' gibi koruyucular kullanmak zorunda.

Haber 30-11-1999 00:00