Saglik Ilke Sen Emek Ve Adalet Platformu Haberleri

Memur-Sen Başkanı'nın ilave zam yorumunda 8 bin TL detayı: Beklentileri karşılayacak bir adım daha eklenmeli

Memur -Sen Başkanı Ali Yalçın, dün SSK-Bağkur emeklilerinin maaşlarının ilave zamla memur emeklisi maaş zam oranıyla eşitlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Yalçın, "Devam eden olumlu adımlara kamu görevlisi emeklilerinin beklentilerini karşılayacak bir adım daha eklenmeli" dedi. Yalçın, "Emek verenlerin taleplerine, beklentilerine ve seslerine kulak verilmeli, kamu görevlisi emeklilerini de mutlu edecek müjde gelmelidir." düşüncesini dile getirdi.

Finans 2024-01-24 13:29:39

Türk avukat Kerim Bahadır Şeker'den Manchester United'ın kalecisi Andre Onana hakkında 'dolandırıcılık' iddiasıyla suç duyurusu! Sözünü tutman lazım!

Avukat Kerim Bahadır Şeker, Manchester United'ın kalecisi Andre Onana ve eski futbolcu Dany Nounkeu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 'dolandırıcılık' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Avukat Kerim Bahadır Şeker, "Andre Onana sen bana bir söz verdin. Bu sözünü tutman lazım." ifadelerini kullandı.

Spor 2023-11-20 17:01:40

Konya'da hukukçular, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurdu

Her Yerde Adalet Platformu hukukçuları, Gazze'ye saldırıları dolayısıyla İsrail Devlet Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı hakkında merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvuruda bulundu.

Yurthaber 2023-10-23 15:06:00

SPK'dan yeni ilke kararı: Yatırım ve emeklilik fonları işlemleri durduruldu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) işlemleri ile Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu (BEFAS) işlemlerini durdurdu.

Finans 2023-02-09 07:21:33
SPK

Destekledikleri tek isim Mansur Yavaş! Yeni ittifaktaki son durumu açıkladı: Kendi adayımızı çıkarıyoruz

Türkiye'nin yoğunlaştığı seçim gündeminde yeni ittifaklar da ortaya çıkıyor. HDP'nin öncülüğünde kurulan 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ardından Memleket Partisi lideri Muharrem İnce yeni bir ittifak için Zafer Partisi, Doğru Parti, DSP ve Adalet Partisi ile görüştüklerini duyurmuştu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan da süreçteki son duruma ilişkin açıklama geldi. Kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Özdağ, sadece Mansur Yavaş'ı desteklediklerini dile getirdi.

Haber 10-01-23 13:25

Son dakika: Memur ve emeklilerin gözü bu görüşmedeydi! Memur-Sen Başkanı Yalçın'dan açıklama geldi: Ek zam bekliyoruz

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada "Beklentimiz ek göstergede adalet sağlanması" derken "Vergi matrahı konusunda huzursuzluğumuz var. Son birkaç ay kamu görevlileri matrahlardan kaynaklı olarak aldıkları ücreti kaybediyorlar" diye konuştu. Yalçın ayrıca "Memur olarak ek zam bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Finans 27-12-22 16:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'referandum' mesajı! 'Uzlaşma sağlanamazsa...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu. Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili CHP'nin tutumunu eleştiren Erdoğan, "Sen bir gece çıktın düzenleme yapalım diyorsun, biz de gel diyoruz. Niye kaçak dövüşüyorsunuz?" dedi. Referandumu işaret eden Erdoğan, "Uzlaşma sağlanamaması halinde bu meseleyi milletimizin takdirine sunmanın yollarını arayacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 04-11-22 15:18

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın eğitim sempozyumunda konuştu:

"Bizler hem eğitimciyiz hem de sendikacıyız. Nasıl ki emek konusunda mücadele ediyorsak, eğitim konusunda da küresel elitlerin oluşturduğu sisteme karşı mücadele etmeliyiz"

Yurthaber 01-09-22 11:30

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında zor anları! Sesi titredi, gözleri doldu: Bunu atlayalım İsmail Bey

Son dakika haberi: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomideki gelişmelere değinen Kılıçdaroğlu, akaryakıta gelen zamları eleştirdi. "Yüzde 300 zam mı olur?" diyen CHP lideri, "Cin şişeden çıkmış vaziyette" şeklinde konuştu. Bakan Nebati'ye de sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, "Ne yaptığı belli değil. Biz senin gözüne mi bakacağız? sen git benzin fiyatlarına bak" dedi. Adalet Yürüyüşü konusu sırasında ise gözleri doldu ve sesi titredi

Haber 17-06-22 09:30

Her bir pikselinde emek var! Reddit R Place adeta bir sanata dönüştü: Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı detayı

Sosyal medya platformu Reddit'in ‘1 Nisan Şaka Günü’ (April Fools’ Day) kapsamında başlattığı ‘R Place’ uygulaması dikkat çekmeye devam ediyor. Türk internet kullanıcıları ve Türk Twitch yayıncıları da bu furyaya ayak uydurdu. Verilen emekler sayesinde adeta bir sanata evrilen uygulamada Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı da yerini aldı.

Haber 04-04-22 15:50

Sen Yaşamaya Bak filmi uyarlama mı? Sen Yaşamaya Bak filmi konusu nedir ve oyuncuları kimler? İşte Aslı Enver'in rol aldığı filmin detayları

Sen Yaşamaya Bak filminden ilk fragman yayınlandı. Netflix yapımı olan filmin çekimlerine geçtiğimiz yıl başlanmıştı. Sadece Netflix platformu üzerinden yayınlanacak olan film, hikayesiyle dikkat çekmekte. Filmin yayın tarihi için ise geri sayım başladı. Peki Sen Yaşamaya Bak filmi uyarlama mı? Sen Yaşamaya Bak filmi konusu nedir ve oyuncuları kimler? İşte Aslı Enver'in rol aldığı filmin detayları...

Trend 08-03-22 09:29

Resmî Gazete'deki 'HSK ilke kararları' ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Adalet Bakanlığı tarafından Resmî Gazete'de yayımlanan HSK ile kararları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Bakanlık, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) Resmi Gazete'de yayımlanan sulh ceza hakimlerimin kıdem şartları ile kadastro mahkemesi ve hakimlerine ilişkin ilke kararlarının, İnsan Hakları Eylem Planı'nda (İHEP) yer alan uzmanlaşma ve kişi haklarının korunmasına yönelik iki faaliyeti daha hayata geçirildiğini açıkladı.

Haber 21-01-22 01:41

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Van'da:

"Memur-Sen ailesi sendikacılığı bir ideoloji taşeronluğuna dönüştürmeyen, geniş çerçevede ekmek ve emek mücadelesini onur ve izzet mücadelesi olarak gören dünyanın tamamında mazlumlar, mağdurlar konusunda hassasiyetini asla kaybetmeyen bir kitledir"

Yurthaber 26-10-21 17:47

Barış Günü Kutlamasında Dış Politika Eleştirisi

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Diyarbakır’da yapılması planlanan mitinge valilik izin vermeyince, mitingi organize eden Emek ve Demokrasi Platformu basın açıklamasıyla kutladı. Polis kalabalık grupların bir araya gelmesine izin vermeyince zaman zaman tartışmalar yaşandı

Haber 04-09-21 22:16

Dicle Üniversitesinin farklı dil ve lehçelerde tez yazılmasına olanak sağlayan düzenlemesi olumlu karşılandı

DÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Demirhan: - "Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un talimatları doğrultusunda yönetmelikle yapılan değişiklikle dil sınavı yapılamayan diller ve lehçeler için düzenleme yapıldı. Sadece Kürtçe değil, Zazaca olsun, başka diller olsun. Bütün bunlar için bir düzenleme yapıldı. Artık isteyen tezini Kürtçe de yazabilir" - Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir: - "Dicle Üniversitesini Kürtçe çalışmalara olumlu katkı sunacak bu yaklaşımından ve kararından dolayı tebrik ediyorum" - MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Mahmut Aytekin: - "Bu süreçte bütün emek sarf edenlere teşekkür ediyoruz. Bu ihlalin ortadan kaldırılmasından dolayı da mutluyuz"

Yurthaber 11-08-21 15:34

Ankara’da 1 Mayıs Acil Servis Önünde Kutlandı

Memur-Sen Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Ankara Şehir Hastanesi'nin önünde Corona virüsü salgınıyla mücadele döneminde sağlık çalışanlarına destek olma çağrısıyla kutladı. Sakarya Caddesi'ndeyse polis izinsiz gösteri yapmak isteyenlere müdahale etti

Haber 01-05-21 19:20

Memur-Sen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programını Ankara Şehir Hastanesi'nde düzenledi

Genel Başkan Ali Yalçın: - "Türkiye'de hala sözleşmeli sağlık emekçisi yanlışı var. Bütün kamuda olduğu gibi sağlıkta da sözleşmelilik bitmeli. Sağlık alanında personel eksikliği giderilmeli, iş yükü hafifletilmeli" - "6. Dönem Toplu Sözleşme'de, kamu işvereni cömert bir bakışla, adil bir bütçeyle, kamu görevlilerine ayrılmış özel bir hisseyle masaya oturmalıdır" - "Bu süreç bize, kamu hizmetinin önemini, güvenceli kamu personelinin değerini, kamu personel sisteminin güçlü olmasının emsalsizliğini aksi iddia edilemez bir şekilde ispatladı"

Yurthaber 01-05-21 14:03

Sivas’ta 103 amiral hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Sivas’ta bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bildiri yayımlayan 103 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.Sivas’ta Adalet Sarayı önünde toplanan Memur-Sen il temsilcisi Halil İbrahim Temiz ve üyeler, geçtiğimiz günlerde bildiri yayınlayan 103 emekli amiral hakkında basın açıklamasında bulundu.

Yurthaber 05-04-21 20:10

Uşak’ta 104 amiral hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Uşak’ta Memur-Sen öncülüğünde bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bildiri yayımlayan 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.Uşak’ta adalet sarayı önünde toplanan Eğitim Bir-Sen Uşak İl Başkanı Bilal Kara ve üyeler, geçtiğimiz günlerde bildiri yayınlayan 104 emekli amiral hakkında basın açıklamasında bulundu.

Yurthaber 05-04-21 16:10

Gümüşhane’den o bildiriye sert tepki

Gümüşhane’de çok sayıda STK’dan oluşan Milli İrade Platformu, önceki gece yarısı darbe iması yaptıkları bildiri ile tepkileri üzerine çeken 104 emekli amirali kınayan bir açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulundu.Gümüşhane’de 15 Temmuz Zafer Meydanında AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziya Nas ve STK temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasıyla bildiriye tepki gösterildi.“Milletimizin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın ardından STK temsilcileri Cumhuriyet Başsavcılığına giderek 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.Milli İrade Platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Önder Oğur, “Millet iradesinin yanında, vesayet zihniyetinin karşısındayız, bizler vatan nöbetimizin başındayız hodri meydan” dedi.“Bunlar olsa olsa amiral eskisidir”Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladıklarını kaydeden Oğur, “Millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bu açıklamayla, Silahlı Kuvvetler dâhil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlık açık edildi.

Yurthaber 05-04-21 15:22

Kırşehir Memur-Sen, “Bir gurup emekli asker, vesayet dönemini özlemiş”

Sen üyeleri ve bağlı sendikaların başkanları bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde emekli amirallerce yayınlanan bildiri hakkında suç duyurusunda bulundu.Kırşehir Adalet Sarayına giderek suç duyurusunda bulunan sendikalar, adına konuşan Memur-Sen Başkanı Mehmet Fatih Yavuz, bir güruh emekli askerin vesayet dönemini özlemiş olduğunu söyledi.Yavuz, açıklamasında; “Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiral vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladılar.

Yurthaber 05-04-21 13:37

Sendikalardan emekli amiraller hakkında suç duyurusu

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonları Muş il başkanları, bildiri yayınlayan emekli 104 amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.Muş Adalet Sarayı önünde bir araya gelen Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu üyeleri adına açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mahir Barışan, milletin iradesinin yanında, vesayet zihniyetinin karşısında olduklarını söyledi.

Yurthaber 05-04-21 12:37

Bitlis’te 103 amiralin bildirisine tepki

Bitlis’te Memur-Sen, Eğitime Destek Platformu ve Medeniyet Platformu, bildiri yayınlayan 103 amiral hakkında suç duyurusunda bulundular.Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığında suç duyurusunda bulunulduktan sonra hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, millet iradesinin yanında, vesayet zihniyetinin karşısında olduklarını söyledi.

Yurthaber 05-04-21 12:33

MASİDAP’tan bildiri yayımlayan eski amirallere tepki

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) Dönem Sözcüsü Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner dün toplu bir şekilde bildiri yayımlayan eski amirallere çok sert tepki gösterdi.MASİDAP Dönem Sözcüsü, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner bildiri yayımlayan eski amirallerle ilgili Manisa’daki sivil toplum kuruluşları olarak ortak tepkilerini ortaya koydu."Biz her daim vatan nöbetindeyiz.

Yurthaber 04-04-21 19:57

Dijital mektup nedir ve nasıl gönderilir? Lütfen Platformu nedir?

Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı “Lütfen Platformu” adında yeni bir dijital mektup sistemi hakkında bilgi verdi. Lütfen Platformu’nun temel amacının; sorumluluk, yardımseverlik, adalet gibi kavramlar hakkında öz farkındalık oluşturmak olduğu söylendi.

Haber 14-03-21 21:12

CarrefourSA ve Hektaş iş birliğiyle Türkiye'de İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu dönemi başlıyor

Hektaş İzlenebilir Güvenli Gıda Uygulaması'yla CarrefourSA müşterileri, QR Kod sayesinde ürüne dair üretici bilgisi, yer, zaman ve yetiştirilme şartları ile akredite olmuş kuruluşlardan alınan tüm kalıntı analizlerine anlık olarak ulaşabilecek - CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu: - "Türkiye'de bir ilke imza atmaktan mutluyuz. Gıda perakendeciliğinin öncü bir markası olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" - OYAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık Grup Başkanı ve Hektaş Genel Müdürü Levent Ortakçıer: - "Bu projemizle üreticilerin daha verimli üretim yapmalarına yönelik yapay zeka destekli akıllı tarım teknolojileri üzerine sistemler geliştirirken, gıda güvenliğine dikkat çekerek tüketicilerin tarımsal okuryazarlığını artırmak amacıyla blockchain teknolojisini de kullanıyoruz"

Yurthaber 11-03-21 13:18

Anadil Günü’de Anadil Talebi

UNESCO tarafından ilan edilen 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle anadilde eğitim talebi bir kez daha gündeme geldi. Sendika ve meslek odalarından oluşan Emek ve Demokrasi Platformu, anadiller üzerindeki baskıların kaldırılması çağrısı yaptı

Haber 19-02-21 20:33

Bakan Kurum, İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısında konuştu:

"İklim Kanunu için temel ilke, sorumluluk ve eylemleri içeren kapsamlı bir İklim Değişikliğiyle Mücadele Raporu'nu Meclisimizin takdirine sunacağız. Bu çok detaylı bir çalışma. İnşallah Meclisimizin çıkaracağı İklim Kanunu'na da gerekli altyapıyı sağlayacak ve altlık oluşturacaktır" - "Ülkemizin tamamında sel, heyelan, erozyon, taşkın tehdidi altında bulunan bölgelere yeniden inşa faaliyetine kesinlikle izin verilmeyecektir. Tüm bu risk altındaki yapılar için uygun alanlar belirlenecek ve kamulaştırma ve o alanlarda dönüşüm projeleriyle taşıma süreci başlatılacak" - "Ulusal İklim Değişikliği Platformu ile bilimsel araştırmalarımızın yapılacağı, politikaların belirleneceği ve takip edileceği Ulusal İklim Değişikliği Araştırma Merkezi'ni kuracağız"

Yurthaber 17-02-21 14:19

Bakan Kurum, İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısında konuştu:

"İklim Kanunu için temel ilke, sorumluluk ve eylemleri içeren kapsamlı bir İklim Değişikliğiyle Mücadele Raporu'nu Meclisimizin takdirine sunacağız. Bu çok detaylı bir çalışma. İnşallah Meclisimizin çıkaracağı İklim Kanunu'na da gerekli altyapıyı sağlayacak ve altlık oluşturacaktır" - "Ülkemizin tamamında sel, heyelan, erozyon, taşkın tehdidi altında bulunan bölgelere yeniden inşa faaliyetine kesinlikle izin verilmeyecektir. Tüm bu risk altındaki yapılar için uygun alanlar belirlenecek ve kamulaştırma ve o alanlarda dönüşüm projeleriyle taşıma süreci başlatılacak" - "Ulusal İklim Değişikliği Platformu ile bilimsel araştırmalarımızın yapılacağı, politikaların belirleneceği ve takip edileceği Ulusal İklim Değişikliği Araştırma Merkezi'ni kuracağız"

Yurthaber 17-02-21 14:19

Eğitim Bir-Sen 29 yaşında

14 Şubat 1992 yılında Mehmet Akif İnan öncülüğünde eğitim çalışanlarının mesleki dayanışması, mali, özlük ve sosyal haklarının korunup geliştirilmesi amacıyla kurulan Eğitim Bir-Sen 29’uncu yılına girdi.Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 29’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Eğitim Bir-Sen olarak, kazanımlarla dolu hak, emek ve özgürlük mücadelemizde 29’uncu yılımıza girdik.

Yurthaber 14-02-21 15:12

Eğitim Bir-Sen 29 yaşında

14 Şubat 1992 yılında Mehmet Akif İnan öncülüğünde eğitim çalışanlarının mesleki dayanışması, mali, özlük ve sosyal haklarının korunup geliştirilmesi amacıyla kurulan Eğitim Bir-Sen 29’uncu yılına girdi.Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 29’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Eğitim Bir-Sen olarak, kazanımlarla dolu hak, emek ve özgürlük mücadelemizde 29’uncu yılımıza girdik.

Yurthaber 14-02-21 15:12

Eğitim Bir Sen 29 yaşında

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, kurulduğu günden bu yana emek, özgürlük ve adaletin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, eğitim çalışanlarının hak ettiklerini almasını sağlayacak adil paylaşım için mücadele verdiğini söyleyerek Eğitim Bir Sen’in 29.

Yurthaber 12-02-21 10:16

Manisa’da STK’lardan İstanbul Sözleşmesine tepki

Manisa Sivil dayanışma Platformu (MASİDAP) İstanbul Sözleşmesine tepki gösterdi.Manisa’da 54 sivil toplum kuruluşundan oluşan Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) adına dönem sözcüsü olarak açıklama yapan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, "Aileyi dinamitleyen bu kirli anlayış 3 Kasım 1839 tarihinden başlayıp 17 şubat 1926’da İsviçre’nin katolik laik kanunlarını alıp İslam aile hukuku mecelleyi çöpe atarak devam etmiş, 1985’te CEDAW ile başlayan aile yıkım projesi ile zirve yapmıştır, 2011’de imzalanan ve 10 şubat 2012’de Bakanlar Kurulunca onaylanan İstanbul Sözleşmesi ile daha da gelişerek nesilleri yıkım projesine dönüşmüştür" dedi.Bugün Boğaziçi Üniversitesinde sapkınca eylemler yapan ve kutsallarımızı ayaklar altına alan gençlerin başka ülkelerde yetişmediğini vurgulayan Öner açıklamalarına şu şekilde devam etti:"Bu gençler İstanbul Sözleşmesinin dayattığı normlara göre, Milli Eğitim Bakanlığının her seviyesinde tavizsiz uygulanan Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine uygun müfredatı ile büyüdü.

Yurthaber 10-02-21 23:12

Kütahya ’Kitap Kurdu Yarışması’nda birinci oldu

TÜGVA Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından Türkiye genelinde 46 bin 90 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Kitap Kurdu Yarışması’nda derece alan Kütahyalı öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.TÜGVA Kütahya Şubesinde düzenlenen ödül törenine; Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, TÜGVA Kütahya İl Başkanı Orhan Yener Kaytancı, Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse, öğrenciler ile aileleri katıldı.Yarışma hakkında bilgiler veren TÜGVA Kütahya İl Başkanı Orhan Yener Kaytancı, Kütahya’nın bin 995 başvuruyla yarışmaya en çok katılım gösteren il olduğunu söyledi.Öğrencileri tebrik eden Vali Ali Çelik, kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında emek harcayan herkese teşekkür etti.“Kitap okuma alışkanlığı kazanmalıyız”Hayata hazırlanma ve kişisel gelişimde kitapların rolüne dikkat çeken Vali Ali Çelik, gençlerden kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını istedi.

Yurthaber 09-02-21 12:08

Söylemez, memurlara seyyanen zam istedi

Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı, vergide adalet için oran sabitlenmeli, matrah artmalı” diyerek, memurlara seyyanen zam istedi.Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, memur maaşlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “ Dünyanın ve insanlığın bütününe yönelik etki ve tehdit üreten korona virüs ve ona dayalı pandeminin temel gündem olduğu 2020 yılı; kamu görevlileri açısından Hakem Kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıkları bir yıl olarak da geride kaldı.

Yurthaber 17-01-21 17:52

Çelebi, Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı

Sen ve Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, 2020 yılının kamu görevlileri açısından hakem kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıkları bir yıl olarak geride kaldığını belirterek, “Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı, vergide adalet için oran sabitlenmesi gerekiyor” dedi.Ömer Faruk Çelebi, 2020 yılı bitiminin ardından açıklamalarda bulundu.

Yurthaber 16-01-21 09:32

Memur-Sen İl Temsilcisi Karataş: “Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı, vergide adalet için oran sabitlenmeli, matrah artmalı”

Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, “Dünyanın ve insanlığın bütününe yönelik etki ve tehdit üreten Koronavirüs ve ona dayalı pandeminin temel gündem olduğu 2020 yılı; kamu görevlileri açısından Hakem Kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıkları bir yıl olarak da geride kaldı” dedi.Hakem kararına tepki gösterdiklerini belirten Karataş, “Hakem Kurulu; kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerini yüzdelik olarak 2020 yılında 4+4, 2021 yılında 3+3 şeklinde oransal artış yapılması kararı vermişti.

Yurthaber 15-01-21 16:35

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Aygül’den ‘seyyanen zam’ talebi

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Ali Aygül, “Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı, vergide adalet için oran sabitlenmeli ve matrah arttırılmalı” dedi.Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Ali Aygül, dünyanın ve insanlığın bütününe yönelik etki ve tehdit üreten Korona virüs ve ona dayalı pandeminin temel gündem olduğu 2020 yılının kamu görevlileri açısından Hakem Kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıkları bir yıl olarak da geride kaldığını ifade etti.Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Aygül açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Hakem Kurulu; kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerini yüzdelik olarak 2020 yılında 4+4, 2021 yılında 3+3 şeklinde oransal artış yapılması kararı vermişti.

Yurthaber 15-01-21 13:51

Öner’den seyyanen zam çağrısı

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner; alım gücü düşen kamu görevlileri için seyyanen zam istedi.Gelirde adalet için seyyanen zam yapılması, vergide adalet için oranın sabitlenip matrahın arttırılması gerektiğini vurgulayan Öner, “Kamu görevlilerinin mevcut maaşlarına 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz.

Yurthaber 15-01-21 12:58

Uçak: “Sömürge düzeni sürüyor, insanlık ölüyor”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ilan edilmesinin 72’nci yılında da dünyada insan hakları ihlallerini devam ettiğini açıkladı.Uçak yaptığı yazılı açıklamada, “Bildirge, insan haklarını koruyup gözetmeyi, her insanın, her örgütün ve devletlerin uymak zorunda oldukları temel ilke olarak benimsemiştir.

Yurthaber 10-12-20 12:36

Murat Kiper: “Bilinçle ve erdemle; engelleyen bakışı engelle”

Samsun Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Murat Kiper, “Herkes için engelsiz dünya temennilerimizin karşılık bulmasını umut ediyor, ‘bilinçle ve erdemle; engelleyen bakışı engelle’ diyoruz” dedi.3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Samsun Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Murat Kiper tarafından bir açıklama yapıldı.Murat Kiper yaptığı açıklamada, “Özel bir bakışla, yaratılış ve yaşayış yönüyle insanlar, eşitler arası ve adalet temelli bir hayatın özneleri olmak hakkına sahiptirler.

Yurthaber 02-12-20 21:39

Büro Memur-Sen personelin taleplerini iletti

Sen Düzce Şubesi Adliye’de bulunan üyelerinin sorun ve sıkıntılarını Başsavcı Sedat Çelik ve Adalet Komisyonu Başkanı Mert Gümüşay’ı aktardı.Düzce’de yetkili sendika olarak çalışmalarını sürdüren Büro Memur-Sen Düzce Şubesi, üyelerinin talep, sorun ve sıkıntılarını dinleyerek çözüme ulaştırmak için çalışmalar yapıyor.

Yurthaber 06-11-20 12:19

STK'lerden PKK'lı teröristlerin Hakkari'de 3 işçiyi şehit ettiği saldırıya kınama

Hak-İş Mardin İl Başkanı Eşref Cihan: - "Bu bir tek orada çalışanlara değil, bütün insanlara yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıları nefretle kınıyoruz" - Memur Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı: - "Kaybolan, yok olan PKK, yeniden bir kaos, fitne oluşturmak ve var olduğunu iddia etmek için bu katliamı yapmıştır. Bu katliamı lanetliyoruz" - Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Servet Özdemir: - "Terör örgütü PKK'nın katliamlarına karşı herkesi ses çıkarmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz. Bu cinayetleri kınamayanların suça ortak olduklarını buradan ilan ediyoruz"

Yurthaber 05-11-20 14:29

Başkan Miran’dan internet erişimi talebi

Milli Eğitim Bakanlığının 500 bin tabletin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtımına başlandığını duyurduğunu hatırlatan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Adalet gözetilerek böyle bir çalışma yapılması güzel ancak köylerde ve ücra köşelerde internet bağlantısı da ciddi bir problem teşkil ediyor.

Yurthaber 18-10-20 12:32

Başkan Sarıoğlu üreticilerin talep ve sorunlarını dinledi

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Metin Yavuz ile Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcık Dayanışma Platformu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Bitlis’in Hizan ilçesinde üreticilerin talep ve sorunlarını dinledi.Hizan’ın Altınoluk Mahallesi’nde arı üreticileri ile bir araya gelen Başkan Sarıoğlu, yaklaşık 14 ay önce bir taban hareketi başlattıklarını belirterek, “Türkiye genelinde Tarım, Hayvancılık ve Arıcık Dayanışma Platformu kurduk.

Yurthaber 25-09-20 12:35

Yünkül: Ek ödeme değil, adalet istiyoruz

Ek ödeme değil, adalet istediklerini belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökan Yünkül, sağlık çalışanlarının çifte maaş aldığı yönünde kamuoyunda bir algı oluşturulmak istendiğini, bunu doğru bulmadığını söyledi.Binlerce sağlık çalışanı korona salgınına yakalanırken, onlarcasının da hayatını kaybettiğini belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökan Yünkül, "Korona salgınının meslek hastalığı sayılmadığı ortadayken, maalesef Sağlık Bakanlığı, çalışanlarını anlamadığını gösteren uygulamalara devam ediyor.

Yurthaber 10-09-20 17:49

Manisa Sağlık Sen’den ’ek ödeme’ açıklaması

Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, geçtiğimiz günlerde yayınlanan ek ödeme yönetmeliğinde belirsizlikler olduğunu vurgulayarak, "Virüs sınıf, statü, servis, iş ayrımı yapmazken; maalesef alışıldığı üzere emek içinden emek seçmeye ayarlanmış, performans kılıfında ayrımcılık yapan, hakkaniyetten uzak ve de herkesi kapsamaktan uzak bir genelge ile çalışan motivasyonunu artırmak mümkün değildir" dedi.Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan ek ödeme yönetmeliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yurthaber 10-09-20 16:29

Mütercimler hakkında suç duyurusu

İmam Hatipler Derneği (ÖNDER) Hakkari İl Temsilciliği öncülüğünde imam hatiplere hakaret eden Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.İmam Hatipler Derneği (ÖNDER) öncülüğünde Eğitim Destek Platformu, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Diyanet Vakfı, İnsan ve Medeniyet Harekatı, TÜGVA, Yeni Dünya Vakfı, Hak-Da Platformu, Memur Sen ve bileşenleri Cihannuma, bir programda imam hatiplilere hakaret eden Erol Mütercimler hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Yurthaber 09-09-20 18:55

Sağlı-Sen 2 Nolu Şube’den teşkilat toplantısı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un katılımı ile gerçekleştirilen Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanlığı teşkilat toplantısında konuşan Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emek ve hak mücadelesine sahip çıkan bir sivil toplum hareketi olduğu kadar, aynı zamanda mağdurun, mazlumun yanında olan ve dünyanın neresinde olursa olsun zulmün karşısında duran bir sendikadır" dedi.Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanlığı teşkilat toplantısı, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Yurthaber 21-08-20 14:29