Sagliksiz Sac Haberleri

Porsiyonu 120 lira! Kızgın sac üzerinde 7 saniyede pişiriyor... Talep arttı, son 2 usta kaldı!

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Yemek 2024-02-05 12:05:29

7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor! İlçede sadece 2 ustası kaldı: Eşsiz bir lezzet

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Finans 2024-02-04 09:53:45

Sac bükme makinesine kafası sıkışması sonucu ölen çocuğun cenazesi defnedildi

İstanbul'da, staj yaptığı fabrikada sac bükme makinesine kafası sıkışan ve kaldırıldığı hastanede 7 gün sonra yaşamını yitiren çocuğun cenazesi Giresun'a toprağa verildi.

Yurthaber 2024-01-17 14:28:26

Fabrikada feci ölüm kamerada

Esenyurt’ta 14 yaşındaki çocuk, staj gördüğü demir fabrikasında kafasını sac büküm makinesine sıkıştırıp ağır yaralandı.

Yurthaber 2024-01-16 15:46:32

14 yaşındaki Arda'nın kafası sac büküm makinesine sıkıştı... Dikkat çeken '16 dakika' iddiası! Hala hayati tehlikesi var

Büyükçekmece'de staj gördüğü iş yerinde kafası sac büküm makinesine sıkışan 14 yaşındaki Arda Tonbul ağır yaralandı. Kafası sıkıştığı yerde 16 dakika boyunca kurtarılmayı bekleyen Tonbul, günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Haber 14-01-24 11:30

Tekirdağ'da nakliye dolandırıcılığı operasyonunda yakalanan 4 şüpheli tutuklandı

Zanlılar, 3 traktörü ve 28 ton sac malzemeyi, sahte evraklarla fabrikalardan teslim alıp belirtilen adresler yerine satmak üzere başka yere taşımışlar.

Yurthaber 25-09-23 13:28

MasterChef All Star kaptanlık oyununu kim kazandı, takımlar nasıl oluştu? 4 Eylül 2023 MasterChef'te mavi ve kırmızı takım kaptanı

MasterChef All Star'da kaptanlık oyununun kazananı ve eleme adayları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Heyecanın giderek arttığı yarışmanın 4 Eylül Pazartesi akşamı yayınlanan bölümünde bu haftanın ilk kaptanlık mücadelesi gerçekleşiyor. Yarışmacılar sac tava yemeği yaptı. birçok kişi internette, "MasterChef All Star kaptanlığı kim, hangi takım kazandı? 4 Eylül MasterChef'te eleme adayı kim oldu?" sorularına yanıt arıyor. işte detaylar....

Magazin 05-09-23 07:46

Lokum gibi oluyor: MasterChef sac tava tarifi! Leziz sac kavurma nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Sac tava tarifi, MasterChef programında yer alması nedeniyle merak edildi. Misafir sofralarına çok yakışan sac kavurma tarifi yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor. Püf noktalarına dikkat edildiğinde lokum gibi yumuşacık sac tava tarifini elde etmek mümkün. Peki, sac tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Leziz sac kavurma yapımı...

Yemek 04-09-23 20:09

Saatte 100 kilometre hıza ulaşıyor! “İlk gördüğümde çok tuhaf gelmişti

Rize'nin Ardeşen ilçesinde bakkal Nihat Gürsoy, hurda parçalarından tasarladığı cip ile dere tepe aşıp, yayla yollarını geçiyor. Şanzıman ve motoru bulunan, kaportası hurda sac ve demir parçalarıyla sanayi ustasına tasarlatılan cip, görenlerin de ilgisini çekiyor. Yaklaşık 50 bin lira maliyetli cip, saatte 100 kilometre hıza ulaşıyor. Gürsoy, cipi için “Kendisi ufak ama bizi hiç yolda bırakmadı" derken, Gürsoy'un eşi ise "İlk gördüğümde çok tuhaf gelmişti" ifadelerini kullandı.

Haber 09-04-23 12:02

Depremzede berber kendi imkanlarıyla yaptığı kulübede hizmet veriyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası iş yeri yıkılan Yunus Emre Gül, ailesinin de desteğiyle tahta ve sac parçalarından yaptığı kulübede depremzedeleri tıraş ediyor.

Yurthaber 13-03-23 14:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! 'Kimsenin icazetini aramayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörün her türlüsüne karşı verdiğimiz mücadele sınır içi ve dışında sürecek. Teröristlere karşı müsamaha göstermemizi bizden kimse beklemesin. Bize kimse ders veremez. Türkiye terör stratejisini devam ettirmekte kararlı. Kimsenin icazetini aramayız" dedi.

Haber 25-11-22 16:50

EYT ne zaman çıkacak, son durum ne? EYT’ye staj ve çıraklık sigortası dahil edilecek mi? Kısa sürede 4.5 milyon kişi emekli olacak!

EYT ne zaman çıkacak, sorusunun yanıtı merak konusu olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasının ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Birçok kişi arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapıyor. Üç önemli sac ayağı olacağı ifade edilen düzenlemenin ilk aşamasında 1,5 milyon kişinin emeklilik potasına gireceği düşünülüyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak, EYT'de son durum ne?

Finans 20-10-22 09:57

Lezzet tutkunlarının gözdesi Adana'nın ütü tostu

Sucuk, yumurta, domates ve bol acı pul biber ile sac üzerinde yapılan "ütü tost", Adana'da yaşayanların yanı sıra şehir dışından gelenler tarafından da beğeniyle tüketiliyor - Tostu yiyenlerden Muhammed Zülküf Daş: - "Farklı bir lezzet, böyle bir tat yok. Ben acıyı severim ama tadını daha iyi alabilmek için çok acılı yemedim. Çok lezzetliydi, acısını da tam tutturmuşlar"

Yurthaber 31-07-22 11:01

MasterChef sac tava nasıl yapılır? Sac tava malzemeleri neler?

Leziz tadıyla birçok kişinin favori yemeklerinden biri olan sac tava, MasterChef programında hazırlandı. Bununla beraber sac tava tarifi arama motorlarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Peki MasterChef sac tava nasıl yapılır? Sac tava malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 30-07-22 00:43

Erzincan'da feci olay! Kaldırımda yürüyen kadının başına sac düştü

Erzincan'da şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Kaldırımda yürüyen bir kadının başına rüzgar sebebiyle binanın çatısından kopan sac parçası düştü.

Haber 21-06-22 20:12

Avcılar'da sac yüklü kamyon devrildi

Avcılar'da sac yüklü kamyon devrildi

Yurthaber 21-06-22 12:59

Sac kebabı ne demek? Sac kebabı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Sac kebabı de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Sac kebabı TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 23:21

Sac kavurması ne demek? Sac kavurması birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Sac kavurması ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Sac kavurması TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 18-05-22 23:21

Sac ekmeği ne demek? Sac ekmeği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Sac ekmeği birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Sac ekmeği ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:21

Sac böreği ne demek? Sac böreği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Sac böreği de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Sac böreği ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:21

Sac ne demek? Sac kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta kullanmasak da hafızamızda yer eden pek çok kelime vardır. Televizyondan, internetten ya da günlük hayatta duyduğumuzda dikkatimizi çeken bu kelimelerin anlamları zaman zaman merak uyandırabilir. İnternette aratarak ulaşılan kelime anlamları Türk Dil Kurumu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda yayımlanmıştır. Sac kelimesi de detaylı bir şekilde incelenen sözcükler arasındadır. Sac ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:21

Aydın'da feci kaza! 120 km hızla giderken yoldan çıktı, bahçeye uçtu

Aydın’da gece yarısı, 120 km hızla giderken yoldan çıkan bir otomobil etrafı savaş alanına çevirdi. Kazada, yol kenarındaki sac bariyerleri kırarak incir bahçesine uçan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı.

Haber 07-05-22 07:16

Bursa'da makine parçası üreten meslek lisesi 27 ülkeye ihracat yapıyor

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin atölyelerinde, döner sermaye çalışmaları kapsamında yapılan anlaşma gereği bir firmanın ürettiği sac bükme makinelerinin bazı parçaları imal ediliyor

Yurthaber 06-01-22 11:51

Zara sac ekmeği coğrafi işaretle tescillendi

"Zara sac ekmeği" coğrafi işaretle tescillendi

Yurthaber 21-12-21 12:28

Beylikdüzü’nde fırtınada uçan sac levhadan son anda kurtuldular! Vatandaşların ölümden döndüğü anlar kamerada

Beylikdüzü’nde fırtına sırasında uçuşan sac plakasından kıl payı kurtuluş kameralara yansıdı.

Haber 01-12-21 17:34

Bursa'daki makine fuarlarıyla 1,5 milyar liralık ticaret hedefleniyor

18. Metal İşleme Teknolojileri, 12. Sac İşleme Teknolojileri ile 18. Otomasyon fuarlarını tek çatı altında buluşturan BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları devam ediyor - TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü: - "Son dönemde yurt dışından büyük bir talep aldık. Birçok farklı coğrafyadan, bizim dahi çalışmadığımız coğrafyalardan ziyaretçiler gelmeye başladı. Avrupa Birliği, Kuzey Afrika, Orta Asya, Orta Doğu ve Körfez ülkeleri hedef kitlemiz. Bu coğrafyalar haricinde de ziyaretçiler gelmeye başladı"

Yurthaber 26-11-21 11:04

Kuru incirde 1 ayda 68 milyon dolarlık ihracat

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın: - "Hem ihracatçının hem de üreticinin yüzü gülüyor. İnciri 3 sac ayağı olarak görüyorum. Üretici, esnaf ve tüccar ile ihracatçı. Bizim bu 3 yüzü de güldürmemiz lazım"

Yurthaber 11-11-21 11:09

Beyoğlu'nda otele gittiği kadının telefonlarını çalıp, pencereden atlamak isterken düştü

Beyoğlu’nda tanıştığı kadınla bir aparta giden şahıs, kadının iki adet cep telefonunu çalıp kaçmak istedi. Pencereden atlayacağı esnada sac levhaya basan şahıs aşağıya düştü. Apartın önünde oturan adam ise bir anda yerinden kalkınca yaralanmaktan son anda kurtuldu. Akılalmaz olay kameralara yansırken, yaralı şahıs ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haber 21-10-21 17:42

MasterChef'te yarışmacı Nejdet yaptığı hata sonrası yıkıldı! Gözyaşlarına boğuldu!

MasterChef Türkiye'de yarışmacılar ana kadroya girebilmek için mücadele ediyor. TV8'de ekrana gelen MasterChef'in 18 Ağustos Çarşamba yayınlanan son bölümünde yarışmacılar ilk turda sac tavadaki hünerlerini sergiledi. Ancak tadım öncesinde iki yarışmacı talihsizlik yaşadı. Şeflerin yemeğini tatmayacaklarını söylediği Nejdet gözyaşlarına boğuldu. Büyük üzüntü yaşayan Nejdet'i MasterChef'teki rakipleri teselli etmeye çalıştı.

Magazin 19-08-21 01:23

MasterChef’te ana kadroya kim girdi? Hata yapan yarışmacı ağlama krizine girdi!

TV8’in sevilen yarışma programı MasterChef’in yeni bölümünde yarışmacılar en iyi sac tava yemeğini yapmak için kıyasıya mücadele etti. Final turunun son haftasında ana kadroya girmek için yarışan yarışmacılardan Nejdet ve Atakan ise büyük bir şok yaşadı. Yaptıkları bir hata sonucu ikilinin yemekleri değerlendirilmeye alınmadı. Kısıtlı süre içerisinde yemeğini yetiştirmek için mücadele eden ancak yemeğinden tadım yapılmayan Nejdet ise olay sonrası ağlama krizine girdi.

Magazin 19-08-21 00:52

MasterChef Türkiye'de kim kazandı? İşte 18 Ağustos MasterChef'te ana kadroya giren yarışmacı

MasterChef Türkiye'nin 17 Ağustos Salı ekrana gelen 41. bölümünde yarışmacılar, ana kadroya girebilmek için mücadele etti. İlk turda yarışmacılar sac tava ve pilav yaparak yarıştı. Final turuna kalan isimlere ise ana ürün olarak patlıcan verildi. Yarışmacılar bu turda yemek yaratıcı bir yemek yapmaya çalıştı. Şeflerin tadımları sonrasında ise MasterChef ana kadrosuna giren 14. yarışmacı belli oldu.

Magazin 19-08-21 00:02

Rizeli marangozun ahşap kaplayarak kamyonete çevirdiği 1988 model otomobili ilgi görüyor

Metin Tercan: - "Bu aracın suda ömrü sac arabalardan 1,5 kat fazladır. Bu, 20 yıl suda kalsın, çıkar yine aynı arabadır. Su, kar bozmaz"

Yurthaber 06-07-21 11:15

Osmaniye OSB 7 şirketle İSO 500'de

OSB üyesi Tosçelik Profil ve Sac, Yücel Boru ve Profil Endüstrisi, Baştuğ Metalurji, Tosyalı Toyo Çelik, Koç Metalurji, Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demir ile Beyteks Tekstil, İSO'nun "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması"nda yer almayı başardı

Yurthaber 09-06-21 12:29

Hataylı kadınların geçim kaynağı sac ve tandır ekmeği

Hatay’ın yöresel sade, biberli, çökelekli ve zahterli sac ve tandır ekmeği, ev kadınlarının gelir kaynağı oldu.

Finans 27-05-21 11:23

Sac yüklü kamyon yan yattı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sac yüklü kamyon sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yan yattı.Kaza, ilçeye bağlı Kışla Mahallesi Sanayi girişinde meydana geldi.

Haber 03-03-21 10:35

Sahte şase numarasıyla Suriye’ye giden araç gümrükte yakalandı

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısında, orijinal şasesinin üzeri boyandıktan sonra sahte şase yapıştırılarak Türkiye’yi terk etmeye çalışan bir kişi araç ile birlikte yakalandı.Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü ve Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’den Suriye’ye çıkış işlemleri yapılmak üzere Öncüpınar Gümrük Sahasına gelen Suriye plakalı araçta yapılan kontrolde, aracın ön motor kısmında kazılı bulunan şase numarasından şüphelenmesi üzerine şase numarası kazındığında boyanın altında 15 santim uzunluğunda sac levhanın sonradan kaynak edildiği, levha kaldırıldığında ise orijinal olduğu değerlendirilen başka şase numarasının olduğu belirlendi.

Yurthaber 13-02-21 11:32

Sarp Sınır Kapısı’nda bir minibüste 127 kilogram kaçak bal ele geçirildi

Artvin’in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı’nda bir minibüsünün çeşitli yerlerine zulalanmış 127 kilogram kaçak bal ele geçirildi.Sarp Sınır Kapısı’nda, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Gürcistan vatandaşı V.S’nin kullandığı minibüste şüphe üzerine arama yaptı.Ekiplerce X-Ray cihazından geçirildikten sonra arma hangarında yapılan detaylı aramada aracın marşpiyel üstü ve arka çamurlukların ön ve arka kısımlarındaki kaporta içerisine kaynak ile sabitlenerek metal sac malzeme ile depo oluşturularak gizlenmiş vaziyette 4 adet metal sac depoya zulalanmış vaziyette toplam 127 kilo bal bulundu.

Haber 29-01-21 13:17

4 farklı adresten hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 16 günde 4 farklı adresten hırsızlık yapan 2 şüpheli yakalandı.Alınan bilgilere göre, 4 Aralık tarihinde Yeni Mahalle Gürbüz Sokakta inşaatı devam etmekte olan aparttan 2 adet pense, 7 adet tornavida, 4 adet yan keski, 2 adet matkap ucu, 1 adet sac makası, 1 adet kargaburnu, 4 adet kameranın yanı sıra aynı tarihte aynı sokaktan bir kargo firmasına ait 1 adet el arabasının yanı sıra 18 Aralık’ta da Esentepe Mahallesinde 1 adet bakır süzgeç, 1 adet bakır leğen, 3 adet bakır kazan, 2 adet küçük yastık halısı ve yine 18 Aralık tarihinde Güzelyurt Mahallesi 80.Yıl Bulvarında bir binanın eklentisinde 1 adet matkap, matkaba takılı vaziyette batarya ve 1 adet şarj aleti ile içerisinde 10-15 adet sarı dübelin çalınması olayına karışan şüpheliler M.A.

Yurthaber 22-12-20 15:58

Batman Belediyesi, kaçak yapıların yıkımına devam ediyor

Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, daha önce etrafını sac ile kapatarak yapımı durdurulan kaçak yapının yıkımına başladı.Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde bulunan Çamlıtepe Mahallesi Rihan Caddesi 50 numaralı parsel üzerinde bulunan daha önce etrafını sac ile kapatarak yapımı durdurulan kaçak yapının yıkımına başladı.

Yurthaber 01-12-20 15:08

Oklubalı pazar yeri cephesinin kaplama çalışması tamamlandı

Eskişehir İnönü Belediye Başkanlığı tarafından Oklubalı Mahallesindeki pazar yerinin dış cephe kaplama çalışması tamamlandı.İnönü Belediye Başkanlığı tarafından 2019 yılında Oklubalı Mahallesine kazandırılan pazar yerinin 950 metrekarelik dış cephesi trapez sac ile kaplandı.

Yurthaber 20-11-20 15:17

Sac tava nasıl yapılır? MasterChef sac tava tarifi nedir? İşte sac tava malzemeleri, tarifi ve püs noktası

Sac tava, MasterChef dokunulmazlık oyunundaki menüde yer alan yemeklerden biri oldu. MasterChef'te mavi ve kırmızı takımlar en lezzetli sac tava yemeğini yapmak için yarıştı. Peki sac tava nasıl yapılır? MasterChef sac tava tarifi nedir? İşte sac tava yemeği tarifi ve malzemeleri.

Yemek 19-11-20 22:15

MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: - "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve üç sac ayağı üzerine bina edilen iktisadi gelişim seferberliğini yürekten destekliyoruz. Piyasalara güven telkin edildiği zaman Türkiye’nin güçlü jeopolitik avantajı sayesinde yabancı yatırımcıların gözünde yeniden bir cazibe merkezi haline nasıl geldiğini kısa süre içinde test etmiş olduk"

Yurthaber 19-11-20 13:36

Tahinli ıspanaklı sac böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tahinli ıspanaklı sac böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı!

Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinlerin yarışmacıların hazırlaması gereken günün yemeği tahinli ıspanaklı sac böreği oldu. En yüksek puanı alan yarışmacının çeyrek altın kazanacağı mücadelede Gelinim Mutfakta tahinli ıspanaklı sac böreği tarifi merak ediliyor. Peki, tahinli ıspanaklı sac böreği nasıl yapılır? İşte tahinli ıspanaklı sac böreği malzemeleri ve yapılışı...

Yemek 03-11-20 14:52

Oklubalı pazar yerinin cephesi kaplanıyor

Eskişehir İnönü ilçesi Oklubalı mahallesindeki pazar yerinin dış cephe kaplama çalışması İnönü Belediye Başkanlığı tarafından başlatıldı.İnönü Belediye Başkanlığı tarafından 2019 yılında Oklubalı mahallesine kazandırılan pazar yerinin 950 metrekarelik dış cephesi trapez sac ile kapatılarak, 3 adet otomatik kapı yapım çalışmasıyla birlikte vatandaşların giriş çıkışları sağlanacak.

Yurthaber 12-10-20 16:26

İzmir’de fabrikada yüksekten düşen işçi hayatını kaybetti

İzmir’in Aliağa ilçesinde çalıştığı bir fabrikada yüksekten düşen işçi hayatını kaybetti.Olay, bugün Yenifoça yolu üzerinde faaliyet gösteren Habaş Demir Çelik Sac Fabrikası’nda yaşandı.

Haber 07-10-20 20:53

Van Büyükşehir Belediyesinin sıvat dağıtımı devam ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvan içme suyu ihtiyacını karşılayan sac sıvatların dağıtımını sürdürüyor.Bölgede tarım ve hayvancılık alanında 13 ilçede hizmetlerini sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda büyük ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırladığı sac sıvatların dağıtımına devam ediyor.

Yurthaber 11-09-20 10:44

İzmir’de 77 sığınmacı yakalandı

İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince durdurulan hareketli sac tekne içerisindeki 77 sığınmacı yakalandı.Edinilen bilgiye göre, dün saat 07.30 sıralarında, Karaburun ilçesi açıklarında görevli Sahil Güvenlik Helikopteri ve Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen hareketli sac tekne durdurularak içerisindeki 77 sığınmacı yakalandı.

Haber 03-09-20 20:24

Sac yüklü kamyonun dorsesi yola devrilerek otomobile çarptı

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde kavşaktan dönerken kontrolden çıkan sac yüklü tırın dorsesi devrilerek park halindeki otomobile çarptı.Kaza, 11.00 sıralarında Adapazarı ilçesi Korucu Mahallesi Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü önündeki dönel kavşakta meydana geldi.

Yurthaber 21-08-20 12:57

Konya'nın yöresel tatlıları sac arası ve höşmerim sofraları süslüyor

Tatlı ustası Mehmet Ali Zercü, iki tatlının da püf noktalarını anlattı: - "Sac arasını özel kılan kaymaklı olması ve tereyağı ile kızartılmasıdır" - "(Höşmerim) Yaklaşık 45 dakika un ve kaymağı karıştırıp, kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra kaynatılmış süt ve şekeri ilave ediyoruz. Tatlımız, 2 dakika beklettikten sonra servise hazır hale geliyor"

Yurthaber 30-07-20 11:12