Şahin Alpay Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Şahin Alpay'a taziye ziyareti

Kılıçdaroğlu'ndan Şahin Alpay'a taziye ziyareti

Haber 27-10-2018 15:46

Zaman gazetesi eski yazarları hakkındaki davada karar

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırılan Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'a, iyi hal indirimi uygulanmadı - Tutuksuz sanıklar İhsan Duran Dağı, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Mehmet Özdemir, Nuriye Ural ve Orhan Kemal Cengiz'in tüm suçlardan beraatine hükmeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Ahmet Turan Alkan ve İbrahim Karayeğen'in, Anayasa Mahkemesi'nin "Şahin Alpay kararı"nı dikkate alarak tahliyesine karar verdi - Hakim Abdullah Ok'un muhalefet yazısından: - "Sanıklar FETÖ mensubu olmamakla birlikte FETÖ tarafından uygulamaya konulan 15 Temmuz darbe girişiminin hazırlık aşamalarına yazılarıyla destek vermişlerdir. Kaldı ki örgüt üyesi olma şartı, darbenin asıl failleri içindir ve kastedilen örgüt, darbe oluşumudur. Darbeye yardım eden ya da müşterek fail olarak katılan kişiler için örgüt üyesi olma şartı yoktur"

Haber 06-07-2018 17:52

Kapatılan Zaman gazetesi davasında ceza yağdı!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarının yargılandığı davada, sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay, 8 yıl dokuzar ay, Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal ise 10 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 06-07-2018 16:32

Zaman gazetesi davasında karar verildi! Ali Bulaç tahliye edildi

FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesi eski yazarları hakkındaki davada, Ali Bulaç ve Mehmet Özdemir'in tahliyesine karar verildi. Şahin Alpay'ın ise ev hapsi kaldırıldı.

Haber 11-05-2018 19:03

Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkındaki davada mütalaa

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, aralarında Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın "Anayasa'yı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti - 29 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma", 2 sanığın ise "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep eden savcı, tutuklu 17 sanığın bu hallerinin devamı yönünde karar verilmesini istedi

Haber 05-04-2018 16:20

AİHM, Alpay ve Altan'ın başvurularını karara bağladı

Anayasa Mahkemesine başvuru yolunu halen etkili bir iç hukuk yolu olarak değerlendiren AİHM, başvurucuların sekiz şikayetinden yalnızca ikisinde ihlal tespit etti - AİHM, başvuruculara ihlal nedeniyle 21 bin 500'er avro tazminat ödenmesini kararlaştırdı

Haber 20-03-2018 12:30

AİHM, Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Şahin Alpay ve gazeteci-yazar Mehmet Altan'ın başvurularında, Anayasa Mahkemesine başvuru yolunu halen etkili bir iç hukuk yolu olarak değerlendirdi ve sekiz şikayetten ikisinde ihlal tespit etti.

Haber 20-03-2018 12:23

Alpay hakkındaki ihlal kararının gerekçesi Resmi Gazetede

Alpay hakkındaki ihlal kararının gerekçesi Resmi Gazetede

Haber 19-03-2018 11:10

Şahin Alpay tahliye edildi

Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararının ardından durumu yeniden değerlendirilen ve adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verilen Şahin Alpay, cezaevinden ayrıldı

Haber 17-03-2018 03:10

Şahin Alpay'ın tahliyesine karar verildi

Anayasa Mahkemesince hakkında yeniden ihlal kararı verilen Şahin Alpay'ın tahliyesine hükmedildi - Mahkeme heyeti, sanık Şahin Alpay hakkında ''yurt dışına çıkış yasağı" ve ''konutunu terk etmeme''den oluşan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi

Haber 16-03-2018 23:37

Son dakika! Şahin Alpay'a ev hapsiyle tahliye

Anayasa Mahkemesi'nce hakkında yeniden ihlal kararı verilen Şahin Alpay'ın tahliyesine hükmedildi. Mahkeme heyeti, sanık Şahin Alpay hakkında ''yurt dışına çıkış yasağı" ve ''konutunu terk etmeme''den oluşan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

Haber 16-03-2018 23:17

Şahin Alpay hakkındaki ihlal kararının gerekçesi açıklandı

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun, "Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini" ileri süren kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Şahin Alpay'a yönelik ihlal kararının gerekçesinde, Yüksek Mahkemenin kararlarının kesin olduğu, bu kararların yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağladığı belirtildi - Gerekçeden: - "Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu ihlal kararları başka bir merci tarafından Anayasa'ya veya Kanun'a uygunluk yönünden denetlenemez. Başvurucunun tahliye taleplerini karara bağlayan derece mahkemelerinin aksi yöndeki değerlendirmelerinin anayasal veya yasal bir dayanağı bulunmamaktadır" - "Anayasa Mahkemesinin ihlal kararı verip 6216 sayılı Kanun'un 50. maddesi uyarınca bu ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılmasına hükmettiği durumlarda derece mahkemelerinin görevi, Anayasa Mahkemesinin görev ve yetkilerinin kapsamını değerlendirmek değil, Mahkemece tespit edilen ihlali ve sonuçlarını ortadan kaldırmaktır. Bu zorunluluk, Anayasa'nın 138. maddesi anlamında mahkemelere verilmiş bir emir veya talimatın yerine getirilmesi değil, bir hukuk devletinde mahkemeye erişim hakkının hayata geçirilmesidir"

Haber 16-03-2018 21:57

Şahin Alpay hakkında yeniden ihlal kararı

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, "Anayasa Mahkemesinin verdiği hak ihlali kararının uygulanmaması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini" ileri süren kapatılan Zaman gazetesi eski yazarlarından Şahin Alpay'ın yaptığı bireysel başvuruda yeniden ihlal kararı verdi - Yüksek Mahkeme, Alpay'a 20 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti

Haber 16-03-2018 13:13

AYM'den Şahin Alpay için ikinci kez ihlal kararı!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararı öncesi FETÖ davasında tutuklu yargılanan gazeteci Şahin Alpay için 2. kez ihlal kararı verdi.

Haber 16-03-2018 12:28

Şahin Alpay'ın tahliye talebine ikinci kez ret! 'Anayasa Mahkemesi görev gaspı yaptı'

Gazeteci Şahin Alpay'ın tahliye talebini, perşembe günü AYM kararının kendilerine tebliğ edilmediği gerekçesiyle reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, cuma günü AYM kararını değerlendirerek ikinci kez reddetti.

Haber 12-01-2018 22:59

Son dakika! Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın tutukluluğuna devam kararı

Son dakika haberine göre AYM'nin hak ihlali kararı verdiği tutuklu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

Haber 11-01-2018 22:46

AYM'den tutuklu gazeteciler için emsal karar

Anayasa Mahkemesi'nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay için tahliye kararı vermesi, tutuklu bütün gazeteciler için tahliye umuduna yol açtı.

Haber 11-01-2018 19:52

Mehmet Altan ve Şahin Alpay için son dakika tahliye kararı!

Son dakika haberine göre Anayasa Mahkemesi, Mehmet Altan ve Şahin Alpay için tahliye kararı verdi.

Haber 11-01-2018 16:43

Zaman Gazetesi davasında ara karar açıklandı!

Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerinin yargılandığı davada ara karar açıkladı. Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerine yönelik açılan davada mahkeme heyeti, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanığın tahliye taleplerini reddetti.

Haber 19-09-2017 18:39

Zaman yazarları bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor

Aralarında Şahin Alpay, Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan’ın da bulunduğu, çoğu Zaman gazetesi eski çalışanı veya yazarı olan 30 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Silivri Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda başlayacak.

Haber 18-09-2017 09:51

Zaman Gazetesi eski çalışanlarına tutuklama

Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Haber 31-07-2016 00:15

Zaman Gazetesi'nin eski yöneticilerine operasyon

Zaman gazetesi eski yazar ve yöneticisi 47 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, Şahin Alpay sabah saatlerinde polisler tarafından Etiler'deki evinde gözaltına alındı.

Haber 27-07-2016 08:54