Sahte Ikamet Belgesi Haberleri

Sosyal medyada sahte hesapla cinsel taciz! 'Senin dudaklarını yerim'

Ankara'da O.S.U. (26), aynı iş yerinde bir dönem çalıştığı Y.I. (35) adlı kadına, sosyal medya platformunda açtığı sahte hesap üzerinden cinsel içerikli mesaj göndererek tacizde bulundu. O.S.U. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, O.S.U.'nun Y.I.'ya gönderdiği mesajlar da delil olarak yer aldı. İşte detaylar...

Haber 2024-04-23 10:59:33

Duşa telefonla girdi, hayatı karardı! Uygunsuz fotoğrafı ona çok pahalıya patladı: Gitti bütün her şeyim

26 yaşındaki genç sosyal medyada bir kadınla tanıştı ve iddiasına göre ona yolladığı bazı özel fotoğraflar başına büyük dertler açtı. Tehdit edildiğini iddia eden Muhammed Yiğit sözde sevgilisine ve sahte avukatına 367 bin lirasını kaptırdı.

Haber 2024-04-19 07:14:22

Kütahya’da trafik denetimlerinde 382 sürücüye cezai işlem uygulandı

Kütahya’da İl Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerinin yapmış olduğu denetimlerde toplam 382 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı, 28 araç trafikten men edildi, 9 sürücü belgesi geri alındı.

Yurthaber 2024-04-18 08:43:27

Piyasada sahte altın alarmı! Kuyumcular peş peşe uyardı: Gerçeğinden ayırt edilemiyor; sahtecilik en çok çeyrek ve gramda

Rengi, ağırlığı, ışıltısı aynı ama dikkat! Altının son aylarda art arda rekor kırması sahtekarların iştahını kabartınca uyarılar peş peşe geldi. Piyasada halihazırda çok sayıda sahte altın var. Üstelik vatandaşın sahtesiyle gerçeğini ayırt etmesi mümkün olmayabiliyor. Peki sahte altın nasıl anlaşılır, gerçek altından nasıl ayırt edilir?

Finans 2024-04-17 08:54:35

Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı

Tüketici dernekleri, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyen vatandaşları, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Finans 16-04-24 12:06

e-Devlet mezuniyet belgesi sorgulama: e-Devlet’ten mezuniyet belgesi nasıl alınır? Mezuniyet belgesi e-Devlet’ten alınır mı?

Gerek çalışma hayatına katılmak için gerekse askerlik gibi vatani bir görevi yerine getirebilmek için bazı evraklara ihtiyaç duyulabilmektedir. Mezuniyet belgesi de bu önemli evraklardan biridir. Günümüzde dijital dünyanın gelişmesiyle birçok işlem online olarak yapılabilmektedir. Mezuniyet belgesi sorgulama işlemi de e-Devlet aracılığıyla yapılabilen online işlemler arasında bulunmaktadır. Peki, e-Devlet mezuniyet belgesi sorgulama nasıl yapılır ve mezuniyet belgesi nasıl alınır?

Haber 11-04-24 19:22

'Hocayım' diye mezarlıkta geziyordu! Polis 'dua oku' deyince foyası ortaya çıktı: Nasıl okuyamadım

Ramazan bayramı arifesinde mezarlıktaki yakınlarını ziyaret eden çok sayıda vatandaş sahte hocalarla karşılaştı. Adana polisi harekete geçerek sahte hocaları mezarlıkta sınava tabi tuttu. Kuran-ı Kerim ile dolaşan şahıslara tek tek önce dua sonra Yasin Suresi okutuldu. Duaları okuyamayanlar mezarlığın dışına çıkarılırken bir sahte hocanın, "Ben dua biliyorum. Nasıl yanlış okudum, doğru okudum. Bana ne kadar para verirlerse o kadar kazanıyorum” demesi dikkat çekti.

Haber 09-04-24 13:00

O vaadi seçimi kazandırdı! Rakiplerine fark attı... Mazbatayı almadan harekete geçti 'Kaybeden belediye başkanları yaptığımızı yapsa sonuç böyle olmazdı'

Bursa’da 31 Mart seçimlerinde ikamet ettiği köyündeki tüm evleri boyama vaadi veren o muhtar adayı açık ara farkla zafer kazandı. Seçime kadar köyde 25 ev ile bir okul ve 2 süt evini boyayan muhtar adayı mazbatasını almadan boyadığı evlerin sayısını 30’a çıkarırken köydeki camiyi de boyamaya başladı. ’Göz boyamadık ev boyadık’ diyen Yamanlı Mahalle Muhtarı Necati Eren, "Seçim kaybeden belediye başkanları halka inip halka iç içe olabilselerdi şimdi durum çok farklı olurdu" dedi.

Haber 06-04-24 10:23

Yalova'da sahte kimlikle başkasına ait tarlayı satmaya çalışan kişi tutuklandı

Yalova'da başkasına ait tarlayı düzenlediği sahte kimlikle satmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 01-04-24 13:56

Fiyatı rekor kırınca sahtecilik de arttı: 5 yıldızlı oteller bile kullanmış!

Zeytinyağı fiyatları rekor kırınca sahtecilik de arttı. KKTC'de incelenen işletmelerde sahte ve tağşişli zeytinyağı kullanıldığı tespit edildi. Uzmanlar restoran zeytinyağının şişesiyle konulup konulmadığına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Finans 01-04-24 09:52

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi? Geçici kimlik belgesi nereden alınır?

18 yaşını dolduran ve seçmen kütüğünde kaydı olan her Türk vatandaşı oy kullanabilir. Seçim günü oy verme hakkına sahip her bireyin bu hakkı kullanması hem vatandaşlık sorumluluğu hem görevidir. Oy kullanımı esnasında bireylerin yanlarında bulundurması gereken kimlik belgesi gibi bazı önemli ve resmî belgeler de mevcuttur. Peki geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi, geçici kimlik belgesi nereden alınır?

Haber 31-03-24 05:34

Yeni evliler kimlik yenilemeden oy kullanabilir mi? Yeni evlendim, kimliğimi değiştirmeden oy kullanabilir miyim?

Seçim gününde oy kullanma hakkına sahip olan kişiler, oy kullanımında gerekli belgeleri, sandık başında görevli olan kişilere göstermek ile yükümlüdür. Kimlik belgesi ya da kimlik kartı ve benzeri resmî belgeler olmadan oy kullanılması mümkün değildir. Yüksek Seçim Kurulu, oy kullanımı esnasında hangi belgelerin gerekli olduğu hususunu resmî web sitesinde açıklamıştır. Peki, yeni evliler kimlik yenilemeden oy kullanabilir mi?

Haber 31-03-24 05:33

Ankara’da ‘sahte pankart’ krizi! Mansur Yavaş cephesinden çok sert tepki geldi

Yerel seçimlere 1 gün kala Ankara’da şehrin çeşitli yerlerine asılan ‘sahte’ pankartlar kriz yarattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili sert bir acıkama geldi. Açıklamada “Pankartları bastıranlar ve asanlar hakkında derhal Savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Haber 30-03-24 14:07

Çanakkale'de sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirilen operasyonda bir zanlı yakalandı.

Yurthaber 29-03-24 09:34

Sahte doktor suçüstü yakalandı

Malatya’da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı.

Yurthaber 28-03-24 15:07

Kapadokya Üniversitesinde üretilen insansız hava aracı tescillendi

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretilen İHA, tescil sertifikası ile sanayi sicil belgesi aldı.

Yurthaber 28-03-24 13:33

169 bin 650 makaron ele geçirildi

Antalya’da kaçakçılık faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmalarda 169 bin 650 adet dolu/boş makaron ve sigara sarma kağıdı, 13 bin 600 şişe sahte alkol, bin 400 paket cinsel içerikli ürün ele geçirildi.

Yurthaber 27-03-24 15:55

Sahte içkiyle 4 kişinin ölümüne neden olduğu öne sürülen 3 sanığa 15 yıla kadar hapis istemi

Kırklareli'nde sahte içki satarak 4 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen 3 sanık, 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Yurthaber 27-03-24 15:01

Hatay’da gümrük kaçağı cep telefonu ve silah ele geçirildi

Hatay’da bir ikamet ve bir iş yerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, fişek ve kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Yurthaber 27-03-24 14:45

Malatya’da 300 bin adet sahte bandrollü makaron ele geçirildi

Malatya’da, 300 bin adet sahte bandrollü makaron ele geçirildi. Olayda 1 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Yurthaber 25-03-24 14:45

Sahte avukatın ifadesi ortaya çıktı! Eski sevgilisine özenmiş: 'Ortamları hoşuma gitti'

Adana’da Betül Sayıcı’nın (37) sahte avukat kimliği ve cübbesiyle kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırdığı belirlendi. Tutuklanan Sayıcı’nın, eski avukat sevgilisine özendiği ortaya çıktı. Sayıcı ifadesinde, “Bir süre yanında yardımcılığını yaptım. Bu dönemde avukatlığa özeniyordum. Avukatların ortamına girmek hoşuma gitti. Dolandırıcılık yapmadım. Sadece kişisel borçlarım vardı, hepsini ödeyecektim” dedi. Sayıcı'nın 4 kişiyi 3 milyon TL dolandırdığı belirlendi. İşte detaylar...

Haber 25-03-24 12:59

125 cc motosikletler için bir düzenleme daha yolda! Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni iddia

A1 sınıfı sürücü belgesi gerektiren motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesiyle de kullanılabilmesine yönelik düzenlemenin kapsamının genişleyeceği öne sürüldü. Buna göre bir başka ehliyet sınıfının daha düzenleme kapsamına alınması söz konusu.

Finans 25-03-24 12:18

Sahte avukat skandalı! Sosyal medya ele verdi, evinden çıkanlar şaşırttı

Adana’da sahte avukat kimliği ve cübbesi ile kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırmaya çalıştığı belirtilen Betül S. (37), adliye koridorunda gezerken yakalandı. Evinde sahte avukat kimliği, cübbe ve ruhsatsız tabanca ele geçirilen Betül S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sahte avukatı, sosyal medya paylaşımları ele verdi. İşte detaylar...

Haber 24-03-24 10:59

Kitabın içine kurduğu düzenek şaşkına çevirdi! Benzin aldıktan sonra...

Samsun’da sahte paralarla yakıt alan 2 şüpheli, gözaltına alındı. Yapılan aramada, kitabın içinde para sığacak şekilde kesilip açılan bölümde 46 adet sahte 200 liralık banknot ele geçirildi.

Haber 23-03-24 17:10

Altına talep patladı, dolandırıcılar kolları sıvadı! Son dönemde piyasada hızla yayıldı, bu detay ele veriyor

Altın yatırımcıları dikkat! Yatırım yapmak isterken hayal kırıklığına uğramayın... Yerel seçim öncesi vatandaşlar altın ve dolara hücum etti. Kuyumcular altında bulmakta zorlanırken dolandırıcılar da harekete geçti. Sahte altını nasıl anlaşılır? Uzman isim detayları anlattı.

Finans 21-03-24 11:10

Tek rakipleri Merkez Bankası! 15 bin lirayı 5 bin liraya satıyorlar: Kalpazanların 'yok artık' dedirten yüzsüzlüğü

Sosyal medyadaki o ilanlar görenleri hayrete düşürdü. Para sayma makinesinden ‘geçer’ güvencesi verip sahte para sattılar, ‘Tek rakibimiz Merkez Bankası’ sloganını kullanarak adeta dalga geçtiler. Ancak polis o kalpazanlara göz yumdurmadı. Hepsi suçüstü yakalandılar.

Finans 20-03-24 14:20

Arkadaş cinayetinde sözde hoca detayı! Büyüyü bozmak için dere kenarına götürüp...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Engin Yılmaz’ın, arkadaşı Burak Yavuz tarafından tabancayla vurularak öldürüldüğü olayın ilk duruşmasında tanık ifadeleriyle yeni detaylar ortaya çıktı. Tanık olarak dinlenen Engin Yılmaz’ın eşi B.Y., kocasıyla aralarının bozuk olduğunu, Burak Yavuz’un aracılığıyla İ.K. isimli sahte hocayla eşinin görüştüğünü anlattı. B.Y, büyüyü bozmak için sözde hocanın kendisini yalnız şekilde dere kenarına götürmek istediğini eşine anlattığını söyledi.

Haber 19-03-24 21:12

Seçmen kâğıdı nereden alınır? Seçmen kâğıdı sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet seçmen kâğıdı sorgulama

Seçmen kâğıdı, seçim dönemlerinde insanların nerede oy kullanacaklarını gösteren bir belgedir. Seçmen kâğıdı, seçmenlerin seçmen kütüğü kaydına göre belirlenmekte ve ikamet adreslerine ilçe seçim kurulları vasıtasıyla dağıtılmaktadır. Bireylerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacakları bilgisi ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmaktadır.

Haber 19-03-24 18:51

Fatih Portakal'dan Gökhan Zan açıklaması! 'Duyduğumda başımdan aşağı su döküldü'

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ı adaylıktan çekmesi gündem oldu. TİP, karar için bir takım iddiaları öne sürerken Gökhan Zan yaptığı açıklamada iddiaların kaynağı olarak gösterilen ses kayıtları için 'Sahte' yorumunda bulundu. Gazeteci Fatih Portakal, Zan'a destek vererek "Yapmaz böyle bir şey, bu Deepfake, sahtedir, halen aynı düşüncedeyim. Umarım doğru söylüyordur" dedi.

Haber 18-03-24 22:17

Kahramanmaraş’ta ikamet yangını

Kahramanmaraş’ta bir ikamette çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Yurthaber 18-03-24 11:20

Bir anlık dalgınlıkla yaptı! O da sıklıkla banka hesabına girmediği için durumun sonradan farkına vardı: Onları buluşturan ise sosyal medya oldu

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yaşayan Mehmet Emin Çelik, yaklaşık 1 ay önce banka hesabına yanlışlıkla 12 bin TL gönderildiğini fark etti. Sıklıkla hesabına girmediği için sonradan farkına vardığını söyleyen Çelik, hesabına gönderilen parayı sahibine iade etmek için durumu ilçedeki sosyal medya hesaplarına aktardı. Çelik, sosyal medya üzerinden aynı ilçede ikamet ettiği paranın sahibini bularak iade etti. Paranın sahibi Veysi Taş, bir an dalgınlıkla işlemi gerçekleştirdiğini söyledi.

Haber 17-03-24 13:09

Kırklareli'nde sahte içkiyle 2 kişinin ölümüne neden olan sanığa 10 yıl hapis

Kırklareli'nde, piyasaya sahte içki sürerek 2 kişinin ölümüne, 3 kişinin ise görme yetisini kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Yurthaber 15-03-24 13:30

Aksaray’da sahte içki üretim ve ticaretine jandarma darbesi

Aksaray’da sahte içki üretimi ve ticareti yapan şahsa yönelik gerçekleştirilen operasyonda 150 litre sahte içki ele geçirilirken, şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yurthaber 15-03-24 11:04

Gaziantep'teki iğrenç olay ABD'den gelen raporla ortaya çıktı! 10 yaşındaki kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaştı

Gaziantep'te Mehmet T. (21), 10 yaşındaki kız kardeşini taciz edip, videoları sosyal medyada paylaştı. Mide bulandıran olay, ABD'den gelen raporla ortaya çıktı. Mehmet T.'nin videoyu sahte sosyal medya hesabından 'aşkım' yazarak paylaştığı tespit edildi. Ayrıca videoda mağdurun şüpheliyi engellemeye çalıştığı ancak şüphelinin eylemine devam ettiği görüldü. Sanığın telefon incelemesinde ise çok sayıda müstehcen içerikli çocuk ve hayvan videolarına da rastlandı. İşte detaylar...

Haber 14-03-24 12:59

Bakanlıktan 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yılın eylül-aralık döneminde 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Finans 10-03-24 13:22

Sosyal medya kullananlar dikkat! Yapay zeka ile 'çıplak' şantaj: Müstehcen videolar hazırlayıp...

Yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesi, yeni bir tehlikenin kapılarını araladı. Son günlerde birçok kişiye yapay zeka ile hazırlanan müstehcen videolarla şantaj yapılmaya başlanırken mağdurlar da giderek arttı. Kişilerin fotoğrafları veya sosyal medyada yer alan bilgileri bir şekilde ele geçiriliyor ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak sahte videolar oluşturuluyor. Uzmanlar, bu kişilerin bir an önce savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Haber 10-03-24 11:59

Tatil planı yapanlar dikkat 'Duyumlar aldık' diyerek açıkladı! 'Sezon öncesindeki 2 - 3 ay içerisinde...'

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti. Bazı güvenilir sitelerin ve otel adreslerinin kopyalanarak dolandırıcıların oyunu haline geldiği belirten Başkan Deliveli, "Özellikle bu dönemde sezon öncesindeki 2,3 ay içerisinde kopya siteler adeta mantar gibi artıyor." dedi.

Haber 09-03-24 12:30

Edirne'de sahte internet sitelerinden 5 ayda 193 kişiyi dolandıran 12 şüpheli tutuklandı

Edirne'de sahte alışveriş ve araç kiralama siteleri üzerinden 5 ayda 193 kişiyi 8 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 16 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Yurthaber 08-03-24 14:55

Altın alayım derken servetleri buhar oldu! Sosyal medyadaki kadın profillerine kandılar, çobanların ağına düştüler

Afyonkarahisar'da bir grup sosyal medya üzerinden kadın profilleri açtı, kendilerini çoban olarak tanıtıp sahte altınları buluntu define ürünü diye sattı. Farklı illerden 5 kişiyi bu şekilde dolandıran 4'ü kadın 19 kişi adliyeye sevk edildi. Dolandırıcıların bu yolla ilk aşamada 1 milyon 325 bin TL vurgun yaptığı belirlendi.

Haber 08-03-24 12:24

Sosyal medya üzerinden sahte altınlarla 1 milyon 325 bin TL’lik vurgun yapan 19 kişi adliyeye sevk edildi

Afyonkarahisar’da sosyal medya üzerinden açtıkları kadın profilleri ile kendilerini çoban olarak tanıtarak kendi yaptıkları sahte altınları satıp 1 milyon 325 bin TL’lik vurgun yapan 4’ü kadın 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Yurthaber 08-03-24 11:54

Samsun’da 1 ton 600 kilo etil alkol ele geçirildi

Samsun’da polis tarafından bir kamyonda yapılan aramada kaçak ve sahte içki yapımında kullanılan 1 ton 600 kilo etil alkol ele geçirildi.

Yurthaber 08-03-24 10:41

Durdurulan motosikletliden çıkanlar şoke etti! Sahte 7 bin dolar...

Malatya’da, polis tarafından yapılan denetimlerde sahte 7 bin dolar ele geçirildi.

Haber 07-03-24 17:48

Sahte içkiden zehirlendi! Hastaneye kaldırıldı... Yer: Çorum

Çorum'da sahte içki zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan kişi, tedavi altına alındı.

Haber 06-03-24 17:21

İstanbul'da 200 milyonluk operasyon! 129 bin şişe sahte parfüm ele geçirildi

İstanbul Bayrampaşa'da ülkeye kaçak yollarla sokulduğu fark edilen sahte parfümleri piyasaya sürmeye çalışan kişilere operasyon düzenlendi. Sanayi sitesindeki bir depoya düzenlenen baskında 200 milyon lira değerinde olduğu tespit edilen 129 bin 386 şişe sahte parfüm elegeçirildi.

Haber 06-03-24 12:38

Kahramanmaraş'ta kaçak altınlara sahte mühür basan 3 şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş'ta, kaçak altınlara sahte darphane mührü basan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 05-03-24 15:44

Gaziosmanpaşa’da sahte alkol iddiası: Bir kişi yapımı devam eden parkta ölü bulundu

Gaziosmanpaşa’da bir kişi, yapımı devam eden parkta ölü olarak olarak bulundu.

Yurthaber 05-03-24 14:22

Bakan Göktaş duyurdu: 8 Mart’ta 4 yıllık yol haritasını açıklanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 2024-2028 yıllarını kapsayan 2. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Bakan Göktaş, etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını söyledi.

Haber 05-03-24 12:09

35 yıldır kalçası tutmuyordu! Çatıdan düşmesi iyileşmesine vesile oldu... Türkiye’de çok ender Erzincan’da da ilk!

Giresun’un Çamoluk ilçesine bağlı Sarpkaya köyünde ikamet eden ve besicilikle uğraşan Ümit Tunç (42) çatıdan düşüp sol leğen kemiği kalça yuvasını (asetabulum kemiğini) kırdı. Tunç’un çatıdan düşüp sol kalça yuvası kemiğini kırması 35 yıldır hareket kabiliyetini yitiren sağ kalça ekleminin Erzincan’da ilk kez gerçekleşen başarılı bir ameliyatla iyileşmesine vesile oldu.

Haber 05-03-24 09:03

Çatıdan düşmesi 35 yıldır tutmayan kalçasının iyileşmesine vesile oldu

Giresun’un Çamoluk ilçesine bağlı Sarpkaya köyünde ikamet eden ve besicilikle uğraşan Ümit Tunç (42) çatıdan düşüp sol leğen kemiği kalça yuvasını (asetabulum kemiğini) kırdı.

Yurthaber 05-03-24 08:07