Sanal Gerçeklik Haberleri

Eşsiz bir deneyimin kapısını aralayan Oculus Sanal Gerçeklik Gözlüğü'nü sizin için inceledik

VR teknolojisi özellikle oyun tutkunları ve farklı ihtiyaçlara sahip kullanıcılar için muazzam bir avantaj sunuyor. VR gözlükler sadece sanal ortamları derinlemesine keşfederek heyecan verici deneyimler yaşamamızı sağlayan bir araç değil aynı zamanda hareket kısıtlamaları olan veya belirli zorluklarla karşılaşan insanlar için gerçek dünyanın ötesine geçerek farklı yerlere ulaşma, yeni deneyimler ve etkileşim kaynağı. Oculus Sanal Gerçeklik Gözlüğü'nü sizin için inceledik. İşte detaylar!

Haber 08-01-2024 16:22

Tarihi Frigya görsel tasarımlarla daha iyi tanıtılacak

Tarihi Frig Vadisi'nin uzantılarının yer aldığı Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde kurulan "Frigya Karşılama ve Tanıtım Merkezi"nde 3 bin yıllık medeniyet, interaktif hologram ve sanal gerçeklik teknolojisiyle ziyaretçilere aktarılacak.

Yurthaber 31-07-2023 11:39

Meta yeni sanal gerçeklik başlığı Meta Quest 3'ü tanıttı! Apple'dan önce mi davrandı?

Herkes Apple'ın kendi ürününü açıklamasını beklerken, Mark Zuckerberg'in üst yöneticiliğini yaptığı Meta şirketi, Meta Quest 3 isimli yeni sanal gerçeklik başlığını tanıtarak bir sürprize imza attı. Zuckerberg tarafından yüksek çözünürlükte ve canlı renklerle görüntüler sunma yeteneğine vurgu yapılan Quest 3, önceki modeli Quest 2'ye göre %40 daha ince görünüyor.

Haber 01-06-2023 18:28

İstediğiniz yere ışınlanmanızı sağlayacak 2022'nin en iyi VR gözlükleri

Ev konforunda gerçekçi bir sinema ya da video oyun deneyimi yaşamanızı sağlayan sanal gerçeklik gözlükleri, son yılların en popüler elektronik cihazları arasında yer alıyor. Gözlüğü satın aldıktan sonra video oyunlarda kendinizi âdeta oyun görsellerinin içinde geziyor gibi hissedecek ve oynadığınız oyun keyfini ikiye katlayabileceksiniz. Siz de VR gözlükleri merak ediyorsanız 2022'nin en çok tercih edilen modelleri için yazımızı okumaya devam edin!

Haber 28-12-2022 12:17

Uzun bir zamandır bekleniyor! Apple'ın özellikleri çok merak edilen yeni ürününden kötü haber

Apple'ın AR/VR karma gerçeklik başlığı iddialara göre yeni bir gecikmeyle karşı karşıya. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın uzun zamandır beklenen ve henüz geliştirme aşamasında bulunduğu söylenen karma gerçeklik başlığıyla ilgili kötü bir haber paylaştı. Apple imzalı karma gerçeklik başlığının özellikleri çok merak edilse de, ne zaman tanıtılacağına dair henüz kesin bir bilgi yok.

Haber 05-12-2022 12:19

Bu iddia kafaları karıştırdı: Apple, şimdi de realityOSun adını değiştirmiş!

Apple'ın sanal gerçekliği ve artırılmış gerçekliği bir araya getiren bir karma gerçeklik başlık üzerinde çalıştığı uzun bir süreden beri dile getiriliyor. Apple'ın Apple Watch'tan bu yana ilk büyük yeni ürün kategorisi olacak karma gerçeklik başlığı hakkında çalışmalarını hızlandırdığı söylenirken, kafaları karıştıran bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Apple, başlığa ait işletim sisteminin adını değiştirdi. Sistemin adının realityOS olacağı öne sürülüyordu, ta ki bu iddiaya dek...

Haber 02-12-2022 13:04

iPhone'un ardından 'Appleverse' geliyor! Yeni bir dönemin ilginç başlangıcı: Fiyatı 2 bin ila 3 bin dolar arasında olacak

Apple, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve metaverse... Gelecekte bu 3 teknolojinin hayatımızın en önemli parçalarından biri olacağı düşünülüyor. Apple ise artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik için çalışmalar yapıyor ancak teknoloji devi metaverse'e ise olumsuz yaklaşıyor. Metaverse için planları olmadığına yönelik işaretler veren iPhone'ların üreticisi Apple görünüşe bakılırsa Appleverse dönemini başlatıyor. Bu yeni bir dönemin oldukça ilginç bir başlangıcı olacak gibi görünüyor.

Haber 14-11-2022 10:26

Oyunda öleni gerçekte de öldüren cihaz milyonları korkuttu! Kimse takmaya cesaret edemeyecek

Sanal gerçeklik teknolojisi özellikle oyunseverlerin gözdesi oldu. Ancak bu teknoloji de diğer tüm teknolojiler gibi farklı boyutlara evrildi. Oculus'un kurucusu Palmer Luckey'in oluşturduğu 'NerveGear' adlı cihaz ise milyonları korkutmaya yetti. Herkes bu başlığı takmaya korkacak. Çünkü bu başlık, kullanıcısı oyun sırasında öldüğünde patlıyor ve kullanıcısını sadece sanal hayatta değil, gerçek hayatta da öldürüyor! "Böylesi görülmedi" denilen cihaz şimdiden tartışma yaratmış durumda.

Haber 09-11-2022 12:30

ABD askerlerini hasta eden cihaz! Dünya Bizi öldürebilirlerdi sözüyle çalkalanıyor

ABD basınının eriştiğini duyurduğu bir rapor dünyayı ayağa kaldırdı. İddialara göre raporda, en son saha testlerinde Microsoft'un HoloLens tabanlı karma gerçeklik başlığını test eden ABD ordusuna mensup askerlerin rahatsızlandığı belirtildi. Askerler, baş ağrısı, göz yorgunluğu ve mide bulantısı gibi görevi etkileyen fiziksel rahatsızlıklar yaşadı. Yayınlanan bir haberde yer alan teknolojiyi test eden bir askere ait "Bu cihazlar bizi öldürebilirdi" sözü ise yaşanan endişeyi ortaya koydu.

Haber 14-10-2022 14:07

Mühendis adayları iş hayatını sanal gerçeklikle öğreniyor

Gaziantep Üniversitesinde hazırlanan laboratuvarla öğrenciler, sanal gerçekliği kullanarak tasarımlarını yaptıkları fabrika ve makinelerle teoriği pratiğe döküyor - Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram: - "Katılımcılar, kendi tasarladıkları fabrika, makinalar içerisinde birebir gezme şansı olacak, hatalar varsa düzeltebilecek. Bu sayede bir mühendisin 2 yıllık çalışması aylara düşürmüş olacağız. Bazen de bir günde bir fabrikayı tasarlayacak"

Yurthaber 01-10-2022 13:10

Mark Zuckerberg'i kızdıracak sızıntı: Bu fotoğraflardaki henüz çıkmamış Meta Quest Pro mu?

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in CEO görevini üstlendiği Meta'nın yeni sanal gerçeklik (VR) başlığı 'Quest Pro' görünüşe bakılırsa daha tanıtılmadan sızdırıldı. Ortaya çıkan yeni görüntülerin Meta'nın henüz tanıtmadığı yeni VR başlığını gösterdiği iddia ediliyor. Peki görüntülerdeki cihaz gerçekten de Meta Quest Pro mu? İşte detaylar!

Haber 12-09-2022 12:58

Apple'ın karma gerçeklik başlığı! 'Reality One', 'Reality Pro' ve 'Reality Processor' gün yüzüne çıktı

Apple imzalı karma gerçeklik başlığının söylentileri uzun bir süredir dolaşıyor. Karma gerçeklik başlığı bu kez yapılan ticari marka başvurularıyla gündemde. Dosyalarda 'Reality One', 'Reality Pro' ve 'Reality Processor' adları geçiyor. Başvuruları yapan ise Apple değil. Ancak Apple adına yapıldığını kanıtlayacak bazı ipuçları var.

Haber 29-08-2022 12:19

Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığının fiyatı için çarpıcı iddia! Cepleri yakabilir

Apple denildiğinde şu sıralar akla karma (AR/VR) gerçeklik başlığı geliyor. Apple bugüne kadar başlığı üretip prototipini dahi olsa görücüye çıkarmadı. Ancak merakla beklenen Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığı için birçok iddia ortaya atıldı. Şimdi gelen son bilgiler, Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığının fiyatını ve piyasaya çıkış tarihini ortaya koydu. 2025'te ise bir sürpriz olabilir.

Haber 08-08-2022 18:04

Apple'ın şimdiye kadar tasarladığı en karmaşık ürün ne zaman piyasaya sürülecek?

Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin uzun süredir beklenen AR/VR karma gerçeklik başlığı için tarih tahminini paylaştı. Kuo'ya göre, yıllardır üzerinde konuşulan başlık, büyük olasılıkla Ocak 2023'te piyasaya sürülecek.

Haber 24-06-2022 18:03

Apple CEO'su Tim Cook'tan çok imalı sözler! Bizi izlemeye devam edin, size neler sunabileceğimizi göreceksiniz”

Apple CEO'su Tim Cook'un kısa bir süre önce verdiği bir röportajdaki sözleri gündem oldu. Cook, AR/VR (Artırılmış Gerçeklik/Sanal Gerçeklik) hakkında "Bizi izlemeye devam edin, size neler sunabileceğimizi göreceksiniz” ifadelerini kullandı. Bu sözler, uzun süredir söylentileri dolaşan AR/VR karma gerçeklik başlığına yönelik bir atıf olarak değerlendirildi.

Haber 24-06-2022 15:35

Iron Man'in yönetmeni Apple ile yakın temasta! Peki neden?

Apple, sürpriz AR/VR karma gerçeklik başlığı için Hollywood yönetmenleriyle el ele vermiş gibi görünüyor. Bazı kaynaklar, şirketin başlık için içerik oluşturmak üzere Hollywood yönetmenleriyle çalıştığını iddia etti. Bu isimlerin arasında iddialara göre Iron Man filminin yönetmeni Jon Favreau da var.

Haber 06-06-2022 12:46

Çok ilginç! Gelecekte sanal çocuklar yetiştireceğiz

Aşırı nüfus artışı bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak aşırı nüfus krizi, “sanal çocukların” evrimi sayesinde 50 yıl içinde çözülebilir. Çünkü yapay zeka uzmanı Catriona Campbell'e göre yakında yapay zekalı sanal çocuklar yetiştirebiliriz.

Haber 03-06-2022 10:22

RealityOS ile gelen ipucu: Apple'ın yeni sürprizi çok yakında çıkacak!

Apple'ın yeni canavarı olacak AR/VR karma gerçeklik başlığı merakla bekleniyor. Apple bu cihazı çıkarttığında kendisi için yeni bir dönemi de başlatmış olacak. Ancak şirketin yaptığı bir ticari marka başvurusu, AR/VR başlığın çıkışına yönelik bizlere büyük bir ipucu sağlamış olabilir.

Haber 29-05-2022 17:23

Metaverse'te cinsel tacize uğrayan kadının yaşadıkları şoke etti! İki erkek yanına yaklaştı sonrası kabus gibi

İddialara göre, 21 yaşındaki bir kadın Meta'nın sanal gerçeklik platformu Horizon Worlds metaverse'ünde cinsel tacize uğradı. Bu haberi manşetine taşıyan İngiliz basını, iki erkek avatar yüzünden rahatsız edici anlar yaşayan genç kadının başına gelenleri ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 27-05-2022 12:10

Merakla bekleniyor! Sony'nin planı ortaya çıktı

Playstation VR2, 2016'da ilk PlayStation VR'ı piyasaya süren Sony'nin ikinci sanal gerçeklik başlığı olacak. Bugünlerde Sony PlayStation VR2'nin ne zaman çıkacağı merak edilirken, ilginç bir haber gündeme geldi.

Haber 26-05-2022 16:06

1 değil, 2 değil, 3 hiç değil: Tam 14 kamerası olabilir!

Apple'ın merakla beklenen AR/VR başlığı için yeni bir iddia gündeme getirildi. Yakın bir zamanda tanıtılması beklenen karma gerçeklik başlığın 14 kameraya sahip olduğu öne sürüldü. 14 kameranın nasıl bir işlev sunacağı da anlatıldı.

Haber 20-05-2022 17:54

Yola çıktı geliyor: Apple'ın AR/VR başlığını yönetim kurulu denemiş!

Apple'ın merakla beklenen AR/VR karma gerçeklik başlığı için yeni bir iddia ortaya atıldı. Gelen bir rapora göre, Apple geçen hafta yönetim kuruluna karma gerçeklik başlığını gösterdi. Bu, cihazın duyurusunun yaklaştığını gösteriyor olabilir.

Haber 20-05-2022 10:59

Mark Zuckerberg gizleyerek denedi! Önümüzdeki yıllara damgasını vuracak

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in metaverse hamlesi hala hafızalarda. Metaverse'e büyük yatırımlar yapan Zuckerberg, şirketinin Project Cambria olarak bilinen 'karma gerçeklik' başlığını ilk kez denedi. Önümüzdeki yıllara damgasını vuracak Project Cambria'nın görüntüsünü gizleyen Zuckerberg, bir video paylaşmayı da unutmadı.

Haber 13-05-2022 15:12

Kimsenin tam olarak nasıl görüneceğini bilmediği Meta imzalı sanal gerçeklik başlığı sızdı! İşte fotoğrafları

Metaverse kavramının özellikle de Facebook'un adını Meta olarak değiştirmesiyle yeniden hayatımıza girmesi, sanal gerçeklik başlıklarına önem kazandırdı. Mark Zuckerberg liderliğindeki Meta ise kod adı Project Cambria olan bir sanal gerçeklik başlığı geliştiriyor. Project Cambria'nın tam olarak nasıl görüneceğini ise kimse (Meta çalışanları hariç) bilmiyor. Fakat sızan görüntüler bize bir ipucu verebilir.

Haber 16-04-2022 10:09

Son dönemde çok konuşuluyor! Metaverse ile enerji ihtiyaçları artacak

Son dönemin gözdesi olan metaverse'ün doğaya etkisi konusunda uzmanlar farklı noktalara dikkat çekti. Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ulaşım kaynaklı kirleticilerde yüzde 20'lik bir düşüş olacağını ifade ederken, Bilişim ve Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan ise enerji ihtiyaçlarının artacağına vurgu yaptı.

Haber 03-04-2022 13:45

Metaverse için çarpıcı uyarı: Hukuksal açıklar var, kaybetmeye hazır olmadığınız hiçbir şeyi asla riske atmayın

Metaverse son günlerin en çok konuşulan konularından biri olmaya devam ederken, Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, "Metaverse dünyasında şu anda mülkiyet hakları, telif hakları gibi birçok hukuksal konu hala açık. Kaybetmeye hazır olmadığınız hiçbir şeyi asla riske atmayın” dedi. Sanal bir platformdan bir NFT ya da arsa satın alarak herkesin zengin olma hayali kurduğunu söyleyen Öngel, "hayallerinizin peşinden koşarken dikkatli olun" uyarısında da bulundu.

Haber 25-03-2022 16:26

Apple için RealityOS görüldü! Karma gerçeklik başlığı geliştiren şirketin geleceği realityOS'ta mı olacak?

Apple'ın yeni işletim sisteminin adı realityOS olabilir. İddialara göre kendi karma gerçeklik başlığını geliştiren Apple'ın bu başlığı çalıştıracak AR/VR işletim sistemi "realityOS" için bazı kanıtlar bulundu.

Haber 09-02-2022 16:15

Uzun süredir gündemdeydi! Apple'ın VR/AR başlığından kötü haber

Teknoloji devi Apple'ın uzun süredir AR/VR (artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik) başlığı üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Başlığın haziran ayında düzenlenecek WWDC 2022'de ise tanıtılması bekleniyordu. Ancak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yeni bir iddiaya göre, bir takım sorunlar yaşayan Apple'ın VR/AR başlığı 2023'e kadar ertelenebilir.

Haber 16-01-2022 10:26

As bayrakları! Türkler metaverse'ü fethetti: İleride buralar değerlenir mantığı var

Son dönemde çok konuşulan metaverse'te sanal arsa meselesi de bir çılgınlık haline geldi. Bilişim Hukuku Uzmanı Avukat Murat Keçeciler, dünyanın sanal haritasından arsaların satışa sunulduğu ortamlara en büyük ilgiyi ise Türk internet kullanıcılarının gösterdiğini ifade etti. Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan ise önemli uyarılarda bulundu.

Haber 13-01-2022 12:05

Beklenmedik sonuç: Apple'ın aklında metaverse yok! Meta gibi düşünmüyor

Apple'ın, yeni bir çağı başlatabileceği konuşulan metaverse'e nasıl baktığı merak edilirken, sürpriz bir iddia ortaya çıktı. Görünüşe bakılırsa, Apple'ın karma gerçeklik başlığı ile metaverse'ü benimsemesini beklemek şimdilik doğru değil.

Haber 10-01-2022 15:21

Metaverse ilgili endişelendiren detay! Fırsatların yanı sıra tehditler de ortaya çıkartacak

Sanal bir evreni tanımlamak için kullanılan Metaverse, Facebook'un Meta olarak adını değiştirmesiyle birlikte fazla konuşulur hale geldi. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin ise Metaverse ile ilgili "Fırsatların yanı sıra tehditler de ortaya çıkartacaktır" dedi.

Haber 14-12-2021 12:09

Bill Gates'ten metaverse açıklaması! 2 veya 3 yıl içinde dedi

Microsoft'un kurucu ortağı ve milyarder Bill Gates, bu kez metaverse açıklaması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kovid-19 salgınının en çok tartışılan isimlerinden biri olan Bill Gates, metaverse için ise çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Haber 13-12-2021 11:02

Bu da oldu: Metaverse'te düğün yaptılar!

Meta'nın çalışmaları sonrası daha fazla konuşulan sanal evren metaverse'te ilginç bir olaya imza atıldı. Traci ve Dave Gagnon çifti, metaverse'te düğün yaparak evlendi.

Haber 10-12-2021 17:45

Dijital teknolojiler, şehirlerin geleceğinde büyük rol üstlenecek

Dassault Systèmes Türkiye Ülke Müdürü Elif Gürdal, şehirlerin sürdürülebilirliğine ve dayanıklılığına yönelik sosyal, ekonomik ve çevresel zorluklarla başa çıkma konusunda önemli bir araç haline gelen dijital teknolojilerin, şehirlerin geleceğinde büyük rol üstleneceğine dikkat çekiyor.

Haber 08-12-2021 16:36

Sanal gerçeklik acı ve anksiyete tedavisinde kullanılabilir

İngiltere'de yapılan araştırmalar sonucunda sanal gerçekliğin (VR) acı ve anksiyeteyi azaltmak konusunda etkili olduğu ortaya çıktı.

Haber 07-12-2021 15:04

Apple bu cihazı resmileştirse bile hemen satın alamayabilirsiniz!

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2022'de AR (artırılmış gerçeklik) başlığını piyasaya süreceğini söylemişti. Ancak cihaz resmiyet kazansa da hemen satın almak mümkün olmayabilir. İşte nedeni.

Haber 29-11-2021 15:46

Bir ilk! Barbados, metaverse'te sanal büyükelçilik açacak

Karayip Adaları ülkesi Barbados, sanal gerçekliğe dayanan Metaverse’te büyükelçilik açan ilk ülke olacak.

Haber 16-11-2021 12:12

Metaverse nedir, teknoloji şirketleri neden bu kadar çok yatırım yapıyor?

Mark Zuckerberg'in Facebook'un adını 'Meta' olarak değiştirmesiyle sanal gerçeklik teknolojisi metaverse yeniden gündem oldu.

Haber 29-10-2021 15:29

Nedir bu metaverse?

Facebook’un metaverse adlı büyük yatırımını tanıtmasıyla bu yeni teknoloji bir anda gündem oldu. Peki nedir bu metaverse?

Haber 24-10-2021 14:18

Facebook, sanal evren metaverse için Avrupa'da 10 bin kişi istihdam edecek

ABD'li teknoloji şirketi Facebook, insanların ortak sanal alanlarda varolabilecekleri ve iletişim kurabilecekleri yeni geliştirilmekte olan metaverse adlı sanal dünyanın oluşumunu desteklemek için Avrupa Birliği genelinde gelecek beş yılda 10 bin kişi istihdam etmeyi planlıyor.

Haber 18-10-2021 09:13

Ufkunuzu gerçek anlamda genişleten en iyi VR gözlük modelleri

Teknolojiyle birlikte hayatımıza giren en güzel aletlerden biri de sanal gerçeklik gözlüğü. Bu gözlükler fantastik dünyalara adım atmanızı, okyanuslarda balıklarla yüzmenizi, oyunlarda heyecanın iliklerinize kadar işlemesini sağlayan mükemmel icatlar olarak karşımızda. Satın alırken çeşitlilik nedeniyle seçim yapmak zorlaşabiliyor. Peki "Hangi VR gözlük alınmalı?" ve "VR gözlük ile yapılabilecekler nelerdir?" gibi soruların cevaplarına beraber bakmaya ne dersiniz?

Haber 08-10-2021 10:23

5G hayatımızı nasıl değiştirecek?

5G uğruna Çin’in en büyük şirketlerinden biri olan Huawei’ye karşı büyük bir savaş açılmıştı. Hatta Huawei mobil pazardan neredeyse silinme noktasına geldi. Bu açıdan baktığımızda 5G’nin gelecek için ne kadar önemli olup olmadığı görülebiliyor.

Haber 28-09-2021 11:35

Facebook 'Horizon Workrooms' adlı sanal ofis uygulamasını tanıttı

Sosyal medya şirketi Facebook, kullanıcıların sanal bir ofiste birlikte çalışmasını sağlayacak Oculus Quest 2 sanal gerçeklik başlığı uygulamasını tanıttı.

Haber 20-08-2021 10:16

Facebook'un sanal dünyası diğer şirketleri peşinden sürükleyebilir

Facebook gerçek dünya içinde sanal dünya yaratmak istiyor. Mark Zuckerberg'in açıkladığı projeye göre bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz sanal evrenler gerçek olabilir.

Haber 03-08-2021 11:01

Olmaz dediler oldu: Facebook, reklamları Oculus'un sanal gerçekliğine taşıdı

Facebook, Oculus sanal gerçeklik cihazlarında reklam göstermeye başladı. Oculus'un kurucusu Palmer Luckey ise 2017 yılında reklam göstermeyeceklerini söylemişti.

Haber 21-06-2021 15:34

Çağımızın yeni sorunu! Anne ve babalar sanal istismar tehlikesine karşı dikkat

Pandeminin etkisiyle uzun süredir evde olan çocuklar internette ve çevrimiçi oyunlarda daha fazla zaman geçirmeye başladı. Ancak internet üzerinden yürütülen sosyal medya, uygulamalar ve sanal oyunlar içlerinde pek çok tehlikeyi de barındırıyor. Gerek şiddet içeren oyunlar, gerekse de oyunları kullanmak suretiyle çocuklara hızla ulaşabilen istismarcılar çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Kadin 14-06-2021 16:42

İnternet kafelerin yerini alıyor! Getirisi ve riski yüksek bir sektör

Dr. Öğr. Üyesi Sefer Darıcı bir zamanların popüler internet kafelerinin yerini artık VR (Sanal Gerçeklik) kafelerinin almaya başladığını söyledi.

Haber 11-06-2021 16:25

HTC VR ailesini genişletiyor

HTC bugünlerde çok az sayıda akıllı telefon üretiyor olabilir, ancak Tayvanlı şirket hala VR departmanı ile güçlü olmaya devam ediyor. Şirket 11-12 Mayıs’ta Vivecon etkinliğini düzenleyecek ve etkinlikte iki yeni VR başlığı görmeyi umuyoruz.

Haber 07-05-2021 10:11

Apple'ın VR başlığı nasıl olacak? İşte Ming-Chi Kuo'nun tahmini

Ünlü Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın VR başlığı (karma gerçeklik başlığı) için de bazı iddialarda bulundu. Kuo, yayınlanan kapsamlı raporun bir parçası olarak, Apple'ın AR / VR başlığındaki kamera sayısını paylaştı. Kuo'nun dediklerine bakılırsa Apple'ın başlığı, kameralarla dolu olacak.

Haber 14-04-2021 14:59