Şanghay Haberleri

Kapılar bir anda kapatıldı! Çin'deki Disneyland parkında çok sayıda kişi mahsur kaldı

Çin'in Şanghay kentinde yer alan Disneyland tema parkı, kentte Covid vakalarının görülmesiyle yeniden karantinaya alındı. Kapıların bir anda kapatılmasıyla çok sayıda kişi parkta mahsur kaldı. Ziyaretçilerin negatif test vermeden parktan ayrılamadığı bildirildi. Disneyland geçtiğimiz yıl da karantinaya alınmış, içerideki 30 bin ziyaretçi iki gün boyunca parktan ayrılamamıştı.

Haber 01-11-2022 00:14

Çin'de darbe mi oldu? Çin'deki askeri darbe girişimi iddiaları doğru mu, Xi Jinping tutuklandı mı?

Çin'de darbe mi oldu? Twitter başta olmak üzere sosyal medyada yer alan iddialar sonrası birçok internet kullanıcısı arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapıyor. Pekin ve Şanghay'da çok sayıda yerel uçuşun iptal edilmesi öne sürülen iddiaları kuvvetlendiriyor. Peki, Çin'de darbe mi oluyor? Çin'deki askeri darbe girişimi iddiaları doğru mu?

Haber 24-09-2022 12:38

Mem u Zin'den etkilenip, evlilik yıl dönümlerinde Çin'den Cizre'ye geldiler

Ahmed-i Hani'nin eserini Çinceye çevirmek için çalışma yapan Şanghay Sosyal Bilimler Akademisinde görevli Dr. Öğretim Üyesi Nurettin Dong, destansı aşk öyküsünün yaşandığı toprakları eşiyle görmek için kilometrelerce yol katetti - 5 yıl önce Müslüman olan Dong: - "Evliliğimizin 1. yılı ve bu ziyaret bizim için çok kıymetli"

Yurthaber 15-08-2022 11:03

Toyota'dan flaş karar! Üretimi askıya alıyor

Japon otomobil üreticisi Toyota, üretimi 6 gün askıya alacağını duyurdu. Toyota, üretimi askıya alma kararını Çin’in Şanghay kentindeki Kovid-19 karantinasının yol açtığı tedarik sorunları nedeniyle aldı.

Haber 11-05-2022 12:40

Şanghay

Şanghay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Şanghay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Covid: Dünya normale dönerken en sert önlemlerin uygulandığı Şanghay, kapanmadan nasıl çıkacak?

Beş haftadır sert bir kapanmanın uygulandığı Çin'in Şanghay kentinde, büyük bir dezenfekte etme operasyonu başladı. Bunu aşamalı olarak açılmanın takip etmesi bekleniyor.

Haber 05-05-2022 12:50

Şanghay'daki kapanma: Evsiz kalan teslimat çalışanlarının zorlu yaşamı

Şangay'da çok sıkı bir şekilde uygulanan kapanma devam ederken kentte yaşayan 25 milyon kişi, teslimat çalışanlarının getireceği gıda ve tüketim malzemelerine bağımlı halde yaşıyor. Ancak bu 20 bin kişilik iş gücü barınma ve güvenlik sorunu yaşıyor.

Haber 02-05-2022 18:18

Şangay’daki önlemler artık insanları deliye döndürdü! Ölmek istiyorum! Kimsenin umurunda değil!

Çin’in en kalabalık şehirlerinden biri olan Şangay kentinde bir aydan uzun süredir ‘Sıfır vaka’ politikası tam gaz devam ederken, bölgede alınan sert önlemler dünyayı dehşete düşürüyor. Son paylaşılan görüntülerde koruyucu kıyafetler içindeki polis memurlarının "Ölmek istiyorum!" diyerek bariyerlere koşan bir adamı yerde sürüklediği anlar görülüyor. Şehirdeki 25 milyon insana Mart salgınından sonra evlerinden çıkmamaları emredildi.

Haber 28-04-2022 15:16

Şanghay’da karantina altında yaşamak: İki parça çürümüş pirzolaya 60 dolar verdim

Çin'in Şanghay şehrinde karantina önlemleri sürerken BBC'ye gönderdikleri mesajlarda insanlar, hem gıdaya hem de sağlık malzemelerine erişimde zorlandıklarını söylüyor. Bazı kanser hastaları ilaç bulamadıklarını ifade ediyor.

Haber 26-04-2022 05:42

Pekin’de tam kapanma endişesi

Şanghay’da dört haftadır devam eden tam kapanma tedbirinin Çin’in başkenti Pekin’de de alınacağı endişesi halkta paniğe yol açtı.

Haber 25-04-2022 13:10

Şanghay'da Covid kısıtlamaları sıkılaştırılıyor: Hastaların kapısına elektronik alarm takılacak

Covid vakalarındaki hızlı artış nedeniyle 3 haftadır karantinada olan Çin'in finans merkezi Şanghay'da artık Covid hastalarının kapılarına elektronik alarm yerleştirilecek. Dalgadan en çok etkilenen bölgelerde evler boşaltılarak dezenfekte edilecek.

Haber 22-04-2022 13:58

Sanki bir distopya! Şangay’dan gelen görüntüler dehşete düşürdü

Çin'in Şanghay kentinde 1 aydan uzun süredir devam eden yoğun bir karantina uygulanıyor. Oldukça sert önlemlerin alındığı bilinen bölgeden gelen son görüntülerde, küçük çocukların koruyucu kıyafetler içinde okula girdiği görülüyor. Bir distopyayı andıran görüntüler, sıfır Covid politikası güdülen bölgedeki durumun boyutu gözler önüne seriyor.

Haber 21-04-2022 08:27

Onlarca kedi çöp torbasında! Çin’de akıllara durgunluk veren olay

Çin'in Şangay kentindeki 1 aydan uzun süredir devam eden yoğun bir karantina uygulanıyor. Testi pozitif çıkan insanlar, sert önlemlerin alındığı karantina kamplarında kalmaya zorlanıyorlar. Bölgeden gelen son görüntülerde, yetkililerin Covid testi pozitif çıkan insanlara ait evcil hayvanları öldürmek amacıyla topladığı görülüyor. Önlemlerin boyutunun bölgede ciddi endişeye yol açtığı bildirildi.

Haber 19-04-2022 08:43

Milyonlarca kişi karantinaya alınmıştı! Şanghay'dan ölüm haberleri geldi

Çin, Şanghay'da pandemi önlemleri kapsamında Mart ayı sonunda alınan karantina kararının ardından, koronavirüs nedeniyle üç kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haber 18-04-2022 09:07

Tesla'nın verdiği üç haftalık ara sona eriyor!

Elon Musk'ın CEO olarak görev yaptığı ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, koronavirüs önlemleri nedeniyle Çin'in Şanghay kentindeki fabrikasında üretime üç hafta ara vermek zorunda kalmıştı. Yakın kaynaklara göre, şirket üç haftalık ara sonrası üretime başlamak için harekete geçti.

Haber 15-04-2022 17:04

Dünyanın gözü Çin'de! Sıkı karantina uygulanan Şanghay'dan yeni haber

Tüm dünya normalleşmeye giderken geçtiğimiz haftalarda alınan şok kararla yeniden karantinaya giren Şanghay'dan yeni haberler geliyor. 25 milyonluk nüfusuyla Çin'in en büyün kenti olan Şanghay'da koronavirüs vakaları nedeniyle uygulanan kapanma kademeli olarak gevşetilmeye başlatılsa da sokağa çıkma yasağı şehrin büyük bölümünde devam ediyor.

Haber 14-04-2022 08:35

Concorde'un Çinli kardeşi yolda! Şanghay'dan New York'a 2 saatte gidilebilecek

Uzay turizmi yarışı gün geçtikçe kızışırken, Çinli Space Transportation şirketi, efsanevi uçak Concorde'un hipersonik bir kardeşini geliştiriyor. Verilere göre bu araç, saniyede bir mil hızla gökyüzünde uçabilecek. "Kanatlı roket" gibi görünen bu uçak ile Şanghay-New York arası uçmanın yaklaşık iki saat sürmesi bekleniyor.

Haber 13-04-2022 11:33

Koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor! 16 milyon kişi karantinaya alındı

Çin, en büyük şehri Şanghay'ın batı bölümünde kademeli karantina uygulaması başlattı. 16 milyon kişinin yaşadığı bölgede artan koronavirüs vakaları nedeniyle 1-5 Nisan'da sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Haber 01-04-2022 08:42

Çin'de sokaklarda dolaşan robot köpek gündem oldu! Tam 16 bin dolar

Çin’in en büyük kenti Şanghay'da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle uygulanan tam kapanma sırasında sokaklarda sırtındaki megafonla salgın kurallarına ilişkin anons yapan robot köpeğin görüntüleri sosyal medyada izlenme rekorları kırdı. Bazı sosyal medyada kullanıcıları gündem olan paylaşıma, "Bu köpeğe söyleyin bize de yemek getirsin" yorumunda bulunurken, bazı kullanıcılar ise robotun boş sokaklarda gezmesini korku filmlerine benzetti. Robotun fiyatının ise yaklaşık 16 bin dolar olduğu öğrenildi

Haber 30-03-2022 09:11

Şanghay’daki Disneyland parkında yaklaşık 34 bin kişi karantinaya alındı

Çin’in Şanghay kentinde yer alan Disneyland tema parkında dün bir koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilmesi üzerine parkı ziyaret eden 34 bin kişi karantinaya alındı. Parka giriş ve çıkışlar kapatılırken, karantinaya alınan ziyaretçilere havai fişek gösterisi altında Covid-19 testi yapıldı.

Haber 01-11-2021 22:56