Sap Karantinasi Haberleri

Anason çayı faydaları nelerdir? Anason çayı neye iyi gelir?

Geleneksel tıp alanında kullanılan birçok farklı şifalı bitki türü mevcuttur. Anason bitkisi de bu şifalı bitkilerden biridir. Ana yurdu Doğu Akdeniz Bölgesi olan bu bitki, maydanozgiller ailesine mensup olmakla birlikte ortalama 50 -60 metre uzunluğuna sahiptir. Bir senelik otsu bir bitki olarak karşımıza çıkan bu bitkinin sap, yaprak ya da tohum kısımları kullanılarak anason çayı elde edilir. Bu çayın sağlık bakımından birçok yararı vardır. Peki, anason çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 2024-02-13 14:37:11

O ilimizde bulundu... 7 bin 700 yıllık! Bunu özel kılan...

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, sığır şekli verilmiş 7 bin 700 yıllık 'sap düzeltici' bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Özlem Çevik, "Bunu özel kılan hem işlevsel bir nesle hem de aynı zamanda hayvan biçiminde yapılmış bir eser" dedi.

Haber 2023-10-18 10:18:49

Kiraz sapı adet söktürür mü, adet döneminde kiraz sapı içilir mi? Kiraz sapı adet söktürücü olarak kullanılır mı?

Kiraz sapı uzun yıllardır tıbbi ve geleneksel kullanımlarıyla bilinen bir bitki parçasıdır. Kiraz ağacının dallarında bulunan bu ince, yeşil sap, sağlık faydalarıyla dikkat çeken doğal bir bileşendir. Özellikle kadınlar arasında adet düzenlemesi konusunda oldukça popülerdir. Adet söktürücü özelliğiyle bilinen kiraz sapı doğal ve yan etkisiz bir çözüm sunarak kadın sağlığını destekler. Peki, adet döneminde kiraz sapı içilir mi?

Haber 2023-06-14 12:00:19

Sel afetinde çöken yola 35 metre uzunluğunda köprü inşa edildi

2021 yılında Bartın’da meydana gelen sel afetinde Yenihan mevkiindeki sap deresinin taşması sonucu çöken Bartın-Karabük karayolunda inşası tamamlanan 35 metrelik köprü ulaşıma açıldı.

Yurthaber 2023-06-12 15:57:35

Bağlama çalmayı öğrenirken sizi zorlamayacak en iyi kısa sap bağlamalar

Telli çalgılar arasında yer alan kısa sap bağlamalar, eşsiz sesiyle çalanlara da dinleyenlere de huzur veriyor. Siz de kulaklarınızın pasını silecek kalitede müzik üretmeyi başaran kısa sap bağlamalara ilgi duyuyorsanız doğru yerdesiniz. İster profesyonel olun ister amatör; ihtiyacınıza cevap verecek en iyi modeller için yazımızı okumaya devam edin!

Haber 20-01-23 16:12

Kereviz nasıl tüketilir, çiğ olarak yenir mi? Sap kereviz nasıl kullanılır, faydaları nelerdir?

Tüm sebzeler ve meyveler insan sağlığına yararlı birçok özelik içerirler. Kereviz de içerdiği vitaminler ve minerallerle bir şifa deposu olarak bilinir. Güçlü bir antioksidan olan kerevizin kan basıncını da dengelediği bilinir. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavisinde bile fayda sağlar. Kış aylarının gözde sebze yemekleri arasında da yer alan kereniz nasıl tüketilir?

Haber 04-11-22 18:32

Kırıkkale'de arpada 290 bin ton, buğdayda 350 bin ton rekolte bekleniyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz: - "Bu yıl bizim için sap, saman ve her dane son derece önemli. 40 arkadaşımız sahada bu tür kayıpların önüne geçmek için kontrollerini yapacak. Üreticilerimiz de bu konuda bilinçli"

Yurthaber 23-06-22 12:50

Sap sapa ne demek? Sap sapa birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Sap sapa birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Sap sapa ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:53

Sap ne demek? Sap kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sap kelimesinin TDK sözlük anlamı, TDK’nın görevlendirdiği uzman çalışanlar tarafından yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda belirlenmiştir. Kelime anlamları çıkarılırken kelimelerin kökenleri de dikkate alınarak incelemeler yapılır. Zengin bir dil olmasıyla ön plana çıkan Türkçede farklı anlamlara sahip çok sayıda kelime vardır. Dilimizi oluşturan kelimeler arasında bulunan Sap ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:30

Yapışıcı sap ne demek? Yapışıcı sap birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Yapışıcı sap ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Yapışıcı sap TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 18-05-22 22:02

Kök sap ne demek? Kök sap birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Kök sap birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Kök sap ne demektir?

Egitim 17-05-22 23:45

Sap yiyip saman sıçmak ne demek? Sap yiyip saman sıçmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Sap yiyip saman sıçmak şeklindedir. Sap yiyip saman sıçmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:13

Sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner ne demek? Sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:13

Sap gibi ne demek? Sap gibi TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Sap gibi ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Sap gibi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:13

Sap derken saman demek ne demek? Sap derken saman demek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Sap derken saman demek ifadesi de bunlardan biridir. Sap derken saman demek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:13

Sap çekmek ne demek? Sap çekmek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Sap çekmek ne demektir? Sap çekmek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:13

Nisan yağar sap olur, mayıs yağar çeç olur ne demek? Nisan yağar sap olur, mayıs yağar çeç olur TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Nisan yağar sap olur, mayıs yağar çeç olur ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Nisan yağar sap olur, mayıs yağar çeç olur TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:04

Bir baltaya sap olamamak ne demek? Bir baltaya sap olamamak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Bir baltaya sap olamamak sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Bir baltaya sap olamamak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:53

İyi ve kaliteli çay paketi açar açmaz kendini belli eder! Bunu görüyorsanız...

Kaliteli çayı anlamanın bazı yolları var. İyi demlenmiş taze bir çaya kimse hayır demez. Günün her saatine eşlik edebilecek olan çayın iyisini anlamanın çok basit yolları var. Çay paketini boşaltırken yüzünüze toz bulutu gelmemesi lazım. Sap ve liflerin olmaması veya çok az olması lazım. Kırık ve düz partiküllerden oluşmaması lazım. Çayı demledikten sonra renginin parlak olması lazım. Bulanık ve askıda kalan partiküllerin olmaması gerek. İşte çayın kalitesini anlamanın püf noktaları...

Yemek 23-03-22 11:06

Turkcell, SAP Türkiye iş birliğiyle dijital dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı

Nisan 2021'de başlayan proje kapsamında, 5 ülkedeki 36 grup şirketi için SAP'nin merkezi finans çözümünü kullanacak olan Turkcell, bu proje ile finansal operasyonlarını daha hızlı, minimum kullanıcı müdahalesi ile anlık veriye dayalı olarak yönetmeyi hedefliyor

Yurthaber 14-02-22 12:38

Yargıtay, enstrümandaki metal sap davasında faydalı model sahibini haklı buldu

İzmirli enstrüman yapımcısı ve elektrik mühendisi Yavuz Gül, bağlama ve benzeri uzun saplı enstrümanlarda "sap atma" olarak tanımlanan bozulmanın önüne geçmek için faydalı model olarak tescil ettirdiği buluşunun taklit edilmesi üzerine açtığı davayı kazandı - Avukat Salih Nazım Peker: - "Çağdaş fikri ve sınai haklar hukukumuzda, müzik enstrümanına ilişkin ilk dava olduğunu söyleyebilirim"

Yurthaber 04-11-21 11:11

Çiftçilik yaparken kullandığı tarım aletlerinin minyatürünü yapıyor

Zonguldak'ta yaşayan 70 yaşındaki Sabahattin Bütün, evinin alt katında kurduğu atölyede atık ahşap malzemeleri yeniden şekillendirerek yaptığı minyatür tarım aletlerini meraklıların beğenisine sunuyor - Sabahattin Bütün: - "Zamanında karasabanla çok çift sürdüm, sap arabası, boyunduruk, tırmık gibi aletleri kullandım. Şimdilerde atık malzemelerden bunların minyatürünü yapıyorum. Bu işle ilgilenmeyi seviyorum"

Yurthaber 10-09-21 11:16

Çukur'a büyük final öncesi bomba transfer: Sarp Akkaya kadroya dahil oldu!

Show TV'nin sevilen dizisi Çukur'un büyük finaline son üç bölüm kala oyuncu kadrosuna başarılı oyuncu Sap Akkaya dahil oldu.

Magazin 19-05-21 09:10

Koronavirüs sonra talep patladı! Propolis litresi 10 bin liradan alıcı buluyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde arıların çiçeğin yaprak, sap ve öz sıvılarından topladıkları macun şeklinde olan ve bağışıklık sistemini güçlü tutan ‘propolis’in litresi 10 bin TL'den satılıyor. Koronavirüs nedeniyle talep patlaması yaşanan propolis, son 10 yılda çok tüketilen arı ürünlerinin başında gelmeye başladı.

Finans 10-01-21 09:32

Yemeyen bin pişman! Zeytinyağlı kereviz tarifi

Kerevizin uzun zamandır düşük kalorili bir "diyet yemeği" olarak görülmesinin nedeni, sap başına sadece 10 kalori olması gösterilebilir. Ancak kereviz sadece bir diyet yemeği değil her zaman tüketilmesi gereken bir besin kaynağı. Bugün sizin için pek çok faydası bulunan kerevizin zeytinyağlı yemeğini yaptık.

Yemek 05-01-21 12:08

Kimse yüzüne bakmıyordu şimdi satış patlaması yaşanıyor!

Korona virüs vakalarının son dönemlerde yükselişe geçmesi ve mevsimsel olarak grip ve soğuk algınlıklarına karşı vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal ürünlere yöneldi. Arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir ürün olan ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen propolisin pandemi döneminde satışları artarken, doğal ürünlere de ilgi arttı.

Yemek 28-12-20 10:01

Eminevim, iş süreçleri yönetimini SAP ile dijitalleştirdi

Eminevim, hizmet kalitesini artırarak müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine daha hızlı yanıt verecek dijital dönüşümün adımlarını hızlandırdı

Yurthaber 08-12-20 10:26

Takla atıp yan yatan otomobilin alkollü sürücüsü: Hiçbir şeye sap olamadım

Bursa’da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, park halindeki araçlara çarptıktan sonra takla atarak, yan döndü. Kazadan şans eseri yaralanmadan kurtulan ve alkollü olduğu tespit edilen S.G., polis ekiplerine, "Ben bu hayatta hiçbir şeye sap olamadım" dedi.

Haber 20-11-20 01:30

90 yaşındaki baba ve 70 yaşındaki oğlu koronavirüsü yendi

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kovid-19 testleri pozitif çıkan ve Niksar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 90 yaşındaki Şaban Sap ve 70 yaşındaki oğlu Kurteş Sap, tedavilerinin ardından taburcu edildi - Kurteş Sap: - "Allah kimsenin başına vermesin bu hastalığı. Babam yaşlı olduğu için bayağı çekti. Koronayı yendiğimiz için mutluyuz. Bundan büyük mutluluk olur mu?" - "Çok zor bir hastalık o yüzden herkes maskesini taksın, mesafeye dikkat etsin"

Yurthaber 09-09-20 11:19

90 yaşındaki baba ve 70 yaşındaki oğlu koronavirüsü yendi

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kovid-19 testleri pozitif çıkan ve Niksar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 90 yaşındaki Şaban Sap ve 70 yaşındaki oğlu Kurteş Sap, tedavilerinin ardından taburcu edildi - Kurteş Sap: - "Allah kimsenin başına vermesin bu hastalığı. Babam yaşlı olduğu için bayağı çekti. Koronayı yendiğimiz için mutluyuz. Bundan büyük mutluluk olur mu?" - "Çok zor bir hastalık o yüzden herkes maskesini taksın, mesafeye dikkat etsin"

Yurthaber 09-09-20 11:19

Kanı temizliyor, ağız sağlığını koruyor! Bu otu hala kimse bilmiyor...

"Yara otu", "sinirli yaprak", "bağa yaprağı" ya da "ateş yaprağı" gibi isimlerle de bilinen sinirli otun dar yapraklı ve geniş yapraklı olarak iki çeşidi bulunur. Kır yollarında, çimenli tarla kıyılarında nemli arazilerde, bahçe veya parklarda çimenlerin içerisinde ve daha pek çok yerde yetişir. Her iki türün de kök, yaprak, sap ve çiçek ve tohumları kullanılır.

Haber 28-08-20 09:06

Şaphane Kaymakamı anız yakılmaması konusunda uyardı

Kütahya’nın Şaphane Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, biçerdöverle hasat sonrasında tarla üzerinde kalan sap ve anız artıklarının yakılmasının zararları hakkında uyarılarda bulundu.Kaymakam Mahmutoğlu yaptığı açıklamada, ’’Anız yakma esnasında toprağın en üst katmanında sıcaklık yükselmesi sebebiyle organik madde yok olur ve toprak su ve rüzgar erozyonuna açık hale gelir.

Yurthaber 05-08-20 10:23

Günyüzü ilçesinde sap balyaları yandı

Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde bahçede bulunan istiflenmiş sap balyaları yanması sonucu 42 bin liralık maddi zarar meydana geldi.Edinilen bilgiye göre; Recep Küçükşahin’e ait bahçede bulunan sap balyaları bir anda alev aldı.

Yurthaber 27-07-20 11:35

Hasat tespit çalışmaları başladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde buğday hasadının başlamasıyla birlikte biçerdöverlerin çalışma yönetmeliğine uygunluğu ve dane kayıpları ve sap yüksekliği ile ilgili tarlada tespit çalışmaları başladı.Çalışmalar hakkında bilgi veren Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker “İlçemizde buğday hasatının başlaması sebebiyle, biçerdöverlerin çalışma yönetmeliğine uygunluğunun yanında, dane kayıpları ve sap yüksekliği çalışmalarının tarlada tespitleri ile domateste yeşil kurt ve domates güvesindeki (tuta) tuzakların tetkik ve kontrollerinde odamız teknik elamanı Ziraat Mühendisi Mustafa Öz ile birlikte çalışmalara katkı sağladık.”dedi.

Yurthaber 09-06-20 17:01

Tarzan Rıfkı ne zaman çekildi? Tarzan Rıfkı filmi konusu nedir?

Show TV Kemal Sunal filmlerini ekrana getirmeye devam ediyor. 1986 yılında çekilen Tarzan Rıfkı filmi bu akşam yayınlanıyor. Peki Tarzan Rıfkı konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? Sakarlığı ve beceriksizliği yüzünden bir baltaya sap olamayan Rıfkı, kendini Tarzan sanmaktadır ve zamanının büyük çoğunluğu ormanda geçmektedir. İşte, Yeşilçam'ın unuulmaz filmlerinden Tarzan Rıfkı hakkında bilgiler.

Magazin 07-05-20 20:24

Büyük rağbet! Koronavirüs propolis satışlarını artırdı

Türkiye'de koronavirüsün görülmesinin ardından, vatandaşlar alınan tüm önlemlerin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmek için de çeşitli besinler aramaya başladı. Bu sırada arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı tamamen doğal bir ürün olan ve bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen propolisin de satışları arttı.

Finans 17-03-20 09:11

Melikgazi Taekwondosunun yıldızı parlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Projesi kapsamında olan Anadolu Yıldızlar Ligi Şampiyonası’nda Melikgazi Belediyespor Kulübü taekwondo sporcuları, Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası’nda Kayseri’yi temsil edecek.3 Altın 1 Gümüş 1 Bronz madalya kazanılan şampiyonada Talha Burgu, Efe Öztürk ve Hatice Sap şampiyon olurken, Tuğçe Karakoç Kayseri ikincisi, Göktuğ Özmen üçüncüsü oldu.

Yurthaber 03-03-20 11:30

SAP Türkiye'nin büyük veri konusunda eğitim verdiği genç profesyoneller sertifikalarını aldı

SAP Türkiye Genel Müdürü Candan: - "Bu eğitim programında 'büyük veri' ana temasıyla anlattığımız bileşenler artık günü gününe çıkan teknolojilerle örtüşüyor" - ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Alemdar: - "Oluşturduğumuz CoZone etkinlik alanı Ankara'nın teknoloji ve girişim açısından buluşma noktası oldu"

Finans 30-01-20 15:56
SAP

Kenevir ekim izni 1 Nisan’da sona erecek

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, 2020 yılında kenevir yetiştirmek isteyen üreticilerin 01.04.2020 tarihine kadar mutlaka izin müracaatında bulunmaları gerektiği konusunda uyardı.Kenevir yetiştiriciliği ve kontrolü hakkında yönetmelik hükümlerine göre; lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik izinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerin 1 Ocak-1 Nisan 2020 tarihleri arasında yetiştiricilik yapacakları yerin en büyük mülki idare amirliğine başvuru yapmaları gerektiğini hatırlatan İl Müdürü Sarı, Başvuru sahibinin kenevir yetiştiriciliği amacını belirtir başvuru formu, çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine, yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin taahhütname, üretim yılına ait ÇKS belgesi, üretim yerinin toplam yüzölçümü ile ada/parsel numarasını gösterir kroki, kadastro geçmemiş yerlerde ise ÇKS’ye uygun keşif raporu ve nüfus kayıt örneği ile başvuruda bulunmaları gerektiğini, ilgili evraklar İl Müdürlüğü’nün duyurular kısmında ilan edildiğini söyle.

Yurthaber 29-01-20 16:34

Keçiboynuzu ve propolisin beraber kullanımında faydaları

Uzmanlar soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmak için propolis ve keçiboynuzu gibi antioksidanca zengin besinleri önerdi.Propolisin, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünü olduğunu hatırlatan Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Propolis çok güçlü bir antioksidandır.

Yurthaber 11-01-20 11:06

Daha önce hiç gördünüz mü? Tüylü deniz yıldızı

Deniz zambağı görünümüyle dikkat çeken tüylü deniz yıldızı görenleri şaşkına çeviriyor. Bir sap ile denizin dibine sabit şekilde hayatını sürdüren deniz zambağına benzerliği ile dikkat çeken tüylü deniz yıldızını, deniz zambaklarından ayıran tek özelliği ise herhangi bir sapının mevcut olmaması.

Haber 10-01-20 11:50

Bakan Yardımcısı Özkaldı Bolvadin’de incelemelerde bulundu

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı hemşehrileri ile bir araya geldi.Özkaldı, ilçeye bağlı Kemerkaya köyünde proje bedeli 161 bin TL olan ve finansmanı İl Özel İdaresi tarafından karşılanan 2 bin kilogram yem bitkisi tohumu ve yonca, sap, balya makinesinin muhtarlığı teslim törenine katıldı.

Yurthaber 30-12-19 18:10

Türkiye’nin ilk genel bulut tabanlı SAP ERP projesi başlıyor

Türkiye’nin en büyük otomotiv perakendecilerinden ÇETAŞ, itelligence Türkiye’nin rehberliğinde bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk genel bulut ERP projesini hayata geçireceğini duyurdu.

Trend 05-12-19 14:16

Propolis nedir, propolis faydaları nelerdir?

Arıların, bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip olan propolisi uzmanlar, mevsim geçişlerinde de öneriyor. Propolis faydalarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara sizler için detaylandırdı.

Yemek 05-12-19 10:09

Uzmanlardan mevsimsel alerjiye karşı propolis önerisi

Arıların, bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip olan propolisi uzmanlar özellikle mevsim geçişlerinde de öneriyor.Bursa’da gerçekleştirilen, Arı Ürünleri ile Doğal Beslenme Semineri’nde konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof.

Yurthaber 15-11-19 11:35

Gerze’de solucan gübresi üretimi

Tarımsal endüstride organik gübre ve toprak düzenleyici olarak kullanılan solucan gübresi üretim tesisinde pazarlama aşamasına gelindiği kaydedildi.Gerze, Abdaloğlu Köyü Karabayram Mahallesinde Emekli Öğretmen Erol Metinkaya ve oğlu tarafından oluşturulan 120 metre karelik bir kapalı alanda 2018 Mayıs ayından bu yana deneme üretimi yapılan solucan gübresi faaliyetinde artık pazarlama safhasına gelindiğini belirtildi.Metinkaya, tesiste hazırlanan numunelerin ve paketlerin halkımızın daha iyi tanıması için dağıtılmakta olduğunu belirterek, çeşitli organik atıkların hayvan dışkısı, sap, saman, evsel meyve sebze atıkları, bahçe yaprak atıkları, talaş, atık kâğıt gibi maddelerin bazı toprak solucanları tarafından sindirilmeleri sırasında kompostlaştırılması sonucu elde edildiğini, bu gübrenin bitkisel üretimin tamamında rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti.

Yurthaber 06-11-19 18:00

Türk kadın girişimci Anadolu propolisini 13 ülkeye taşıyor

BEE'O Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı: - "Amerika'nın yanı sıra ürünlerimizi Güney Kore, Almanya, Hollanda, Belçika, İsveç, İngiltere, Fransa, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kıbrıs ve Suudi Arabistan'a ihraç ediyoruz" - "Propolisin özütleme yöntemini ilk geliştiren ve patent alan firmayız. Elde etmiş olduğumuz bu yöntem için özel makineler tasarlattık ve imal edildi. Hepsi faydalı model ve özel tasarlanmış, Türkiye'de yerli olarak üretilmiş ekipman" - "Propolis için geliştirdiğimiz inovasyon ödüllü özütleme yöntemi, yaptığımız projeler, geliştirdiğimiz ürünler, Ar-Ge ve ihracat çalışmaları ile ulusal ve uluslararası arenada 29 farklı ödüle layık görüldük" - "Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladıkları güçlü antioksidan etkilere sahip doğal bir arı ürünü. Arılar tarafından kovandaki mikropları yok etmek amacıyla kullanılır"

Finans 01-11-19 11:20

Yeni mezunlar, Türkiye’nin dijital dönüşümüne yön verecek

SAP Türkiye’nin ülkemizde geçen yıl başlattığı Genç Profesyoneller Programı’nın, Gaziantep Sanayi Odası ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin iş birliğiyle Gaziantep’te gerçekleştirdiği 3.

Yurthaber 25-10-19 18:34

Genç profesyoneller sertifikalarını aldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve SAP Türkiye firmasıyla iş birliğinde yeni mezun gençlere yönelik düzenlenen “Genç Profesyoneller Programı”nın sertifika töreni yapıldı.

Yurthaber 25-10-19 16:38