Sarin Haberleri

Japonya’da trende kimyasal madde paniği! 2 kişi hastanelik olurken akıllara 1995 saldırısı geldi

Japonya’da seyir halindeki trende kimyasal madde paniği yaşandı. Emniyet kaynakları ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, trenin bir vagonunun zemininde bilinmeyen bir sıvı maddeye rastlandı. Vagonu saran koku nedeniyle yolcular durumu yetkililere iletti. 2 kişi hastanelik olurken, tren seferleri geçici olarak askıya alındı. Yaşanan olay Japonya’da 20 Mart 1995'te yaşanan sarin gazlı metro saldırısını akıllara getirdi.

Haber 2022-06-24 10:56:17

Körfez Savaşı'na giden askerlerin gizemli hastalığının nedeni sarin gazı çıktı

ABD'li bilim insanları, 1991 Körfez Savaşı'nda görev yapan binlerce askerin bilinmeyen semptomlarla hastalanmasının sarin gazından kaynaklandığını açıkladı.

Haber 2022-05-11 15:18:34

OPCW: 2017’deki kimyasal silah saldırılarından Şam rejimi sorumlu

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü bünyesinde oluşturulan İnceleme Komisyonu, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın Latamne’deki üç saldırıda klorin ve sarin kullandığını açıkladı.

Haber 2020-04-08 19:16:08

Nihal Sarin’den büyük başarı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Satranç sporcusu Nihal Sarin, Asya şampiyonu oldu.

Spor 2019-06-25 18:00:30

Nihal Sarin’den büyük başarı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Satranç sporcusu Nihal Sarin, Asya şampiyonu oldu.Yetiştirdiği sporcular, düzenlediği turnuvalar ve elde ettiği başarılarla Türkiye’nin en iyileri arasında yer alan Bursa Büyükşehir Belediyespor Satranç Takımı adından söz ettirmeye devam ediyor.

Haber 25-06-19 17:40

Anne karnındaki torunlarım ilk nefeste sarin gazı soludu

Esed rejiminin 100 sivili öldürdüğü Han Şeyhun kimyasal silah katliamının üzerinden iki yıl geçti - Rejimin halihazırda hedef almaya devam ederek göçe zorladığı ilçenin sakinleri, katliama ilişkin unutamadıkları anılarını AA'ya anlattı - Ailesinden 6 kişiyi kaybeden Cemal Kasım: -"O gün şehit düşenlerin arasında ailemden 6 kişi var. Oğlum, eşi, Kur'an-ı Kerim'in 15 cüzünü ezberleyen kızım, yanımda misafir olan ablam ve gelinimin karnındaki ikiz bebekler. Anne karnındaki torunlarım ilk nefeste sarin gazı soludu. Sonra da öldüler" - Muhammed Ebu Ahmed: -"Bazı insanlar yüksek yerlere, çatılara sığındı ve unutuldu. Birkaç gün sonra cesetler bulundu. Hala nefes daralması yaşıyorum. Öksürük tutuyor ve vücudumda alerjiler oluyor" - Enes Zuhuri: -"İnsanın tüylerini ürpertecek bir sahneydi. Kuşlar, kediler, insanlar hep ölüydü. Korkunç bir gündü"

Haber 03-04-19 11:03

Japonya’daki sarin gazı saldırısının 24. yılı

Japonya’da Aum Shinrikyo tarikatı tarafından sarin gazı kullanılarak gerçekleştirilen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırının üzerinden 24 yıl geçti ancak acılar hala taze.Japonya’da 20 Mart 1995’te ülkedeki Aum Shinrikyo tarikatı tarafından sarin gazı kullanılarak gerçekleştirilen saldırının 24.

Haber 20-03-19 10:38

Belçika’da, Suriye’ye kimyasal madde ihracatı yapan 3 şirkete ceza

Belçika’da, Suriye’ye kimyasal madde ihracatı yapan şirketlere para ve hapis cezası verildi.Belçika’da Anvers Ceza Mahkemesi, gerekli izinleri almadan Suriye’ye kimyasal silah yapımında kullanılabilecek yasaklı kimyasal madde ihracatı yapan 3 Flaman şirkete ve iki yöneticisine para ve hapis cezası verdi.Belçika gümrük yetkililerinin suç duyurusunda bulunmasının ardından üç şirket hakkında Suriye’ye 2014-2016 yılları arasında sarin gazı üretiminde kullanılabilecek yasaklı kimyasal madde ihraç ettiği iddiasıyla açılan davanın son duruşması iki ay önce yapıldı.

Haber 12-02-19 10:37

ABD, İngiltere ve Fransa'dan Esad'a açık tehdit: Harekete geçmekte kararlıyız!

ABD, İngiltere ve Fransa'nın yaptığı ortak açıklamada, "Guta'daki korkunç sarin gazı saldırısının 5. yılında, Esed rejiminin kimyasal silah kullanmasını kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "Esed rejiminin tekrar kimyasal kullanması durumunda harekete geçmekte kararlıyız." mesajı verildi.

Haber 22-08-18 06:57

Japonya'daki sarin gazı saldırısı sorumluları idam edildi

Tokyo metrosunda 1995'teki saldırıyı düzenleyen Aum Şinrikyo kültünün 6 üyesi daha idam edildi

Haber 26-07-18 10:36

Japonya'da tarikat lideri idam edildi

Tokyo metrosunda 1995'te 13 kişinin ölümüne ve 6 bin kişinin zehirlenmesine neden olan sarin gazı saldırısını düzenleyen tarikat lideri Şoko Asahara ve 6 tarikat üyesi idam edildi

Haber 06-07-18 11:19

Japonya, Aum Şinrikyo tarikatı liderini idam etti

Japonya'da, 1995 yılında Tokyo metrosunda sarin gazı saldırısı düzenleyen Aum Şinrikyo tarikatının lideri Şoko Asahara idam edildi.

Haber 06-07-18 10:03

Suriye'de geçen yıl klor ve sarin gazı kullanıldığı doğrulandı

Suriye'de geçen yıl klor ve sarin gazı kullanıldığı doğrulandı

Haber 13-06-18 19:14

İsviçre'nin Suriye'ye yasaklı kimyasal madde ihraç ettiği ortaya çıktı

İsviçre'de bir şirketin, Suriye'ye, sarin gazı yapımında kullanılabilen 5 ton izopropanol ihraç ettiği bildirildi. İsviçre Devlet Ekonomi Sekreterliği, yasaklı kimyasal madde ihracatını doğruladı.

Haber 25-04-18 18:22

İsviçre'nin Suriye'ye yasaklı kimyasal madde ihraç ettiği ortaya çıktı

Ülkede bir şirketin, Suriye'ye, sarin gazı yapımında kullanılabilen 5 ton izopropanol ihraç ettiği bildirildi - İsviçre Devlet Ekonomi Sekreterliği, yasaklı kimyasal madde ihracatını doğruladı

Haber 25-04-18 18:18

Pentagon’dan kimyasal saldırı açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’de vurdukları askeri tesislerde klor ve sarin gazı olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı.

Haber 19-04-18 23:08

Pentagon’dan Suriye açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral McKenzie: - “Cuma akşamı yapılan saldırıda Rus hava savunma sistemleri aktifti. Tarama yapıyorlardı, havada ana hava savunma durum uçakları vardı. Angaje olmamayı seçtiler” - “(ABD öncülüğündeki saldırılarda vurulan alanlar) Tüm alanlarda muhtemelen biraz klor ve sarin vardı” - "Bu saldırılarla Suriye savaşında stratejik bir değişiklik yapma peşinde olduğumuzu düşünmüyorum” - Pentagon Sözcüsü White: - “Esed rejiminin fırlattığı karadan havaya füzelerin tamamı, bizim son füzemiz hedefini vurduktan sonra fırlatıldı”

Haber 19-04-18 22:31

ABD'den Duma açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: "Elimizdeki bilgi saldırı sırasında klor ve sarin gazı kullanıldığını düşünmemizi sağlıyor" -"Bizim güvenilir olarak gördüğümüz kaynaklar, heyetin (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü-OPCW), henüz Duma'ya girmediği yönünde bizi bilgilendirdi"

Haber 17-04-18 23:26

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine saldırısı

ABD Savunma Bakanı Mattis: - "Bu saldırının Suriye rejimini hedef aldığını vurgulamak istiyorum. Sivil ve yabancı kayıplardan kaçınmak için azami özen gösterdik" - "Bu yıl (geçen yılki saldırıya göre) iki katından biraz üzerinde fazla silah kullandık ama bu silahları kimyasal silah hedeflerine münhasır kullandık" - "(Saldırıların devam edip etmeyeceği) Bu, Esed'e bağlı olacak. Gelecekte daha çok kimyasal silah kullanmaya karar vermesine bağlı. Tabii ki Kimyasal Silahların Yasaklanması Anlaşması'na bağlı güçlerin Esed'in bunu ihlal etmesine karşı durmak için sebepleri var ancak bu tek atımlık bir saldırıydı" - ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford: - "Birinci hedef Şam bölgesinde bulunan bir bilimsel araştırma merkeziydi. Bu askeri tesis, Suriye'nin kimyasal ve biyolojik savaş teknolojisinin araştırma, geliştirme ve üretim merkeziydi. İkinci hedef ise Humus'un batısında yer alan bir kimyasal silah depolama merkeziydi. Bunun, Suriye'nin sarin gazının ana yeri ve öncül üretim tesisi olduğunu değerlendiriyoruz. İkinci hedefin yakınlarında yer alan üçüncü hedef ise kimyasal silah ve silah deposu ile bir komuta merkeziydi"

Haber 14-04-18 07:09

Suriye Doğu Guta’da kimyasal saldırının bilançosu artıyor! Can kaybı 80'e çıktı

Tahliyelerin sürdüğü Duma semtini cehenneme çeviren saldırıda yüzlerce kişi de yaralandı. Doğu Guta'dan paylaşılan feci görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı, saldırı BBC'den CNN'e, Al Jazeera'dan Washington Post'a anında dünyada ilk haber oldu. Yerel kaynaklar, helikopterden Sarin gazı atıldığını bildiriyor.

Haber 08-04-18 10:57

ABD yönetiminden Doğu Guta açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: - "400'den fazla sivil, Suriye'de rejim tarafından dehşet bir şekilde öldürüldü ve hepinizin bildiği gibi Rusya ve İran tarafından destekleniyorlar" - "Rusya ve İran, Astana garantörleriydi. Gerilimi düşürecek bölgeler oluşturdular ve Doğu Guta bu bölgelerden biriydi. Gerilimi düşürecek bölge için çok fazla bir şey bu. İnsanları açlığa ittiler, insani yardımların ulaşımını engellediler" - Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Shah: - "Beşşar Esed zaten savaş suçları işledi. Kendi halkına karşı sarin gazı kullandı. Akla gelmeyecek şeyleri zaten yaptı ve bunları Rusya'nın desteğiyle yaptı. Biz bunun devam etmesini istemiyoruz"

Haber 23-02-18 01:32

Mattis: ‘Suriye’de Sarin Gazı Kullanıldığı Yönünde Kanıt Yok’

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye hükümetinin halkına karşı sarin gazı kullandığına dair kanıta sahip olmadıklarını ancak sahadaki kişilerden gelen bu yöndeki iddiaları incelediklerini söyledi

Haber 03-02-18 13:11

Mattis: ‘Suriye’de Sarin Gazı Kullanıldığı Yönünde Kanıt Yok’

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye hükümetinin halkına karşı sarin gazı kullandığına dair kanıta sahip olmadıklarını ancak sahadaki kişilerden gelen bu yöndeki iddiaları incelediklerini söyledi.

Haber 03-02-18 00:51

BM: Esad rejimi Han Şeyhun'da sarin gazı kullandı

Birleşmiş Milletler bilirkişi heyeti Han Şeyhun'da düzenlenen sarin gazı saldırısından Beşar Esad rejimini sorumlu tuttu.

Haber 27-10-17 09:49

Son dakika! BM: Nisan ayındaki Sarin gazı saldırısından Suriye rejimi sorumlu

Birleşmiş Milletler (BM) ile Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından oluşturulan ve Suriye'de kimyasal silah kullanımını araştıran ortak soruşturma misyonu (JIM), 4 Nisan'da İdlib'e bağlı Han Şeyhun beldesindeki kimyasal silah saldırısının Suriye rejimi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Haber 27-10-17 00:28

Ahmet Üzümcü: Suriye'de 30 Mart'ta sarin kullanıldı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Suriye'nin kuzeyindeki bir köyde 30 Mart'ta sarin gazı kullanıldığını açıkladı.

Haber 04-10-17 18:47

BM: Suriye uçağı Han Şeyhun'a sarin gazı attı

Birleşmiş Milletler savaş suçu araştırmacıları, Nisan ayında onlarca sivilin ölümüne yol açan hava saldırısında sarin gazı kullanıldığını açıkladı. Hatırlanacağı üzere, söz konusu saldırıyı rejime ait savaş uçakları gerçekleştirmiş ve muhaliflerin kontrolündeki İdlib kentindeki kasabada, en az 89 sivil yaşamını yitirmişti. Suriye ve müttefiki Rusya, kimyasal saldırı iddialarını reddediyor.

Haber 06-09-17 13:08

Han Şeyhun’da Sarin Gazı Kullanıldığı Doğrulandı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, 4 Nisan’da Suriye’de Han Şeyhun’u hedef alan saldırıda sarin gazı kullanıldığı iddiasını doğruladı. Örgüt ve BM şimdi saldırıdan kimin sorumlu olduğunu araştıracak.

Haber 30-06-17 17:36

BM: Han Şeyhun'daki saldırıda sarin kullanıldı

Birleşmiş Milletler, geçen Nisan'da Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesinde düzenlenen ve onlarca kişinin ölümüne yol açan kimyasal silah saldırısında sarin gazının kullanıldığını açıkladı.

Haber 30-06-17 06:03

(özel Haber) Esad Güçlerinin Attığı Bombanın Kör Ettiği Minik Yasmin’in Yardım Çığlığı

Suriye’de süren iç savaşta evlerine düşen sarin gazı bombası sonucu annesi ve 2 kardeşini kaybeden,...

Yurthaber 17-06-17 10:23

Bir açıklama da Fransa'dan: Esad Suriye'de...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Fransız istihbaratı tarafından toplanan örneklerin, 4 Nisan'da Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşen bir saldırıda Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerin sarin gazı kullandıklarını kanıtladığını söyledi.

Haber 26-04-17 16:12

OPCW: Han Şeyhun saldırısında sarin gazı kullanıldı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), 87 kişinin öldüğü Han Şeyhun saldırısında sarin gazı ya da benzer bir kimyasalın kullanıldığına ilişkin "inkar edilmez" test bulgularına işaret etti.

Haber 20-04-17 03:22

Akdağ'dan Suriye'deki kimyasal saldırı için flaş açıklama

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan, Esad rejiminin kimyasal silah saldırısı ile ilgili flaş açıklama! Akdağ, "Sarin gazı kullanıldığına dair çok net, kesin sonuçlar elde ettik. Otopsi sonuçları da bunlara işaret etti. Adli tabiplik de otopsi sonuçlarını yakında açıklayacaktır. Bütün bu incelemeleri yaparken hem Dünya Sağlık Örgütünün hem de Uluslararası Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütünün elemanlarını da çağırdık, onlar da bütün bu işlemlere refakat ettiler" dedi.

Haber 14-04-17 11:50

Bakan Akdağ'dan Rusya'ya 'sarin Gazı' Yanıtı: Biz Vazifemizi Yerine Getirdik

Zafer KUMRU/ ERZURUM, (DHA) - SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, "İdlib'te sarin gazı kullanıldığı kesin" açıklaması üzerine Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı

Yurthaber 13-04-17 13:33

Dha Yurt:bakan Akdağ'dan Rusya'ya 'sarin Gazı' Yanıtı: Biz Vazifemizi Yerine Getirdik

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, "İdlib'te Sarin gazı kullanıldığı kesin" açıklamasını eleştiren Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı Basın sözcüsü Mariya Zaharova'ya yanıt verirken

Yurthaber 13-04-17 13:14

Bakan Akdağ'dan Rusya'ya 'sarin Gazı' Yanıtı: Biz Vazifemizi Yerine Getirdik

- SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, "İdlib'te sarin gazı kullanıldığı kesin" açıklaması üzerine Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Mariya Zaharova'nın "Kimyasal silah

Yurthaber 13-04-17 13:12

Japonya: Kuzey Kore'nin elinde sarin gazı olabilir

Japonya Başbakanı Şinzo Abe parlamentoda yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin elinde sarin gazlı başlık takılabilecek füzeler olabileceğini söyledi. Bölgede gerginlik artarken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un özel güçlerin yaptığı tatbikatı izledi.

Haber 13-04-17 12:09

İngiltere: Suriye sarin gazı kullandı

İngiltere, İngiliz bilim insanlarının Suriye'nin Han Şeyhun kasabasındaki saldırıdan alınan örnekleri incelediklerinde sarin gazı ve benzeri maddelere rastladıklarını açıkladı.

Haber 12-04-17 20:15

Rusya'dan son dakika 'Türkiye' açıklaması

Son gelen bilgiye göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'ya , 'Türkiye’den gelen ‘Han Şeyhun saldırısında sarin gazı kullanıldığı kesinleşti’ açıklaması soruldu. “Han Şeyhun’daki olayla ilgili tespitleri Türkiye değil, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) yapmalı” şeklinde yanıt veren Zaharova "Türkiye Sağlık Bakanlığı, turizm sezonu öncesi denizleri ve gıda kalitesiyle uğraşsın" dedi

Haber 12-04-17 18:28

Sağlık Bakanı: ‘İdlib’te Kimyasal Saldırı Teyit Edildi’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü’nün uzmanları eşliğinde İdlib’teki saldırıya maruz kalanlara yönelik laboratuvar testlerinin tamamladığını ve sonuçta sarin gazı kalıntılarından kimyasal saldırının teyit edildiğini açıkladı.

Haber 11-04-17 22:27

Sağlık Bakanı Akdağ: Sarin Gazı Kullanıldığı Kesin

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Suriye'nin İdlip kentinde kimyasal silah kullanıldığı yolundaki bulguların labaroratuvar sonuçlarına göre kesinleştiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Recep

Yurthaber 11-04-17 19:07

Sağlık Bakanı Akdağ: Sarin Gazı Kullanıldığı Kesin

- SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Suriye'nin İdlip kentinde kimyasal silah kullanıldığı yolundaki bulguların, labaroratuvar sonuçlarına göre kesinleştiğini açıkladı. Erzurum Palandöken'deki bir

Yurthaber 11-04-17 19:07

Dha Yurt - Sağlık Bakanı Akdağ: Sarin Gazı Kullanıldığı Kesin

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Suriye'nin İdlip kentinde kimyasal silah kullanıldığı yolundaki bulguların labaroratuvar sonuçlarına göre kesinleştiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ,

Yurthaber 11-04-17 18:52

Bakan Akdağ'dan İdlib'de kullanılan silahı açıkladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "İdlib'de Sarin gazı kullanıldığı kesinleşmiştir" dedi.

Haber 11-04-17 16:17

(Görüntülü Haber)Prof. Dr. Bayram: Sarin Gazını Hitler Bile Kullanmadı

Süleyman EKİN- Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya), (DHA) - PROF. Dr. Hasan Bayram, Suriye'nin İdlib kentinde kullanılan 'sarin' gazına maruz kalanların

Yurthaber 08-04-17 16:43

Prof. Dr. Bayram: Sarin Gazını Hitler Bile Kullanmadı

- PROF. Dr. Hasan Bayram, Suriye'nin İdlib kentinde kullanılan 'sarin' gazına maruz kalanların 1 ile 30 dakika içinde öldüğünü belirterek,

Yurthaber 08-04-17 16:39

Esad'ın kimyasal oyunu: Bu silah çok daha fena!

Esad rejiminin kimyasal silahlarla ilgili verdiği sözde durmadığı ortaya çıktı. 300 ton kimyasalın teslim edilmesi anlaşmasına uyulmadığı 'Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü' tarafından açıklandı. El Seyad Silah Üretim Tesisi’nde yapılan incelemede de sarin ve VX üretimine yönelik deliller elde edildi. VX, sarin gazından en az 10 kat daha zehirli bir kimyasal olarak biliniyor. Cilt, göz ve solunum yoluyla insanları etkiliyor.

Haber 08-04-17 09:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “1 Milyon İnsanı Öldüren Katil Esed Bedel Ödemeli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu gece, olan o sarin gazlarını kullanan, klor gazı kullanan katil...

Yurthaber 07-04-17 22:30