Savunma Sanayi Haberleri

ASELSAN'dan 35 milyon dolarlık yurt dışı satış sözleşmesi

ASELSAN ile Asya-Pasifik bölgesindeki müşterileri arasında yaklaşık 35 milyon dolar tutarında yurt dışı satış sözleşmesi imzalandı.

Yurthaber 28-03-2024 12:17

Adı BARKAN! 2023 sonunda envantere girdi, kar çamur demeden 1000 kilometreyi devirdi... 5 saatten uzun görev yapabiliyor: Kullanıcının güvenini kazandı

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı BARKAN, kar ve çamurlu sahalarda, zorlu coğrafyalarda 1000 kilometreyi geride bıraktı. BARKAN, modüler yapısı ve yük opsiyonlarıyla dikkat çekiyor. Farklı görevleri ileri otonom özellikleriyle yerine getirebilen "orta sınıf 1. seviye insansız kara aracı" saatte 13 kilometreden fazla hıza ulaşıp, 5 saatten uzun görev yapabiliyor. HAVELSAN Ürün Geliştirme Direktörü Veysel Ataoğlu'na göre BARKAN, sahada kullanıcının güvenini kazandı.

Haber 28-01-2024 11:54

Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda en çok savunma sanayisi stantları ziyaret edildi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi desteğiyle Van Yüzüncü Üniversitesi (Van YYÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'na (DAKAF'24) katılan gençler, savunma ve havacılık sanayisindeki çalışmaların anlatıldığı, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silahların sergilendiği stantları gezdi.

Yurthaber 04-01-2024 14:22

Yerli roket testten başarıyla geçti! Çok önemli bir eşiği daha aştık

Savunma Sanayii Başkanlığı, uzaya erişim çalışmaları kapsamında, tüm kritik alt sistemleri Roketsan tarafından geliştirilen yerli sonda roketinin fırlatma testini başarıyla geçtiğini duyurdu. Başkanlık, İğneada'da yapılan fırlatma testinden görüntüler paylaştı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Yerli ve milli roket teknolojilerimizde çok önemli bir eşiği daha aştık." ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Roketsan mühendislerini tebrik etti.

Haber 12-08-2023 20:55

Savunma Sanayi

Savunma Sanayi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Savunma Sanayi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

2023 hedefi 6 milyar dolar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'mührümüzü vuracağız' diyerek açıkladı: 850 farklı projeyi hayata geçiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayi ihracatında bu yıl hedefin 6 milyar dolar olduğunu vurgulayarak hedefin de çok üstüne çıkılabileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayi ürünlerinde tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık. İDEF 2023'te bu anlaşmalara yenilerinin ekleneceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Finans 25-07-2023 11:35

Hollanda'dan Türkiye adımı! O kısıtlama kaldırıldı

Hollanda'da Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Ekonomi ve İklim İşleri Bakanlığı'nın yayımlandığı ortak metinde Türkiye için geçerli olan savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlamanın kaldırıldığı belirtildi. Söz konusu metinde Hollanda savunma sektörünün ekonomik canlılığının ihracata bağlı olduğu vurgulandı. Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan için geçerli olan kısıtlamaların da kaldırılmasına karar verildi.

Haber 18-07-2023 18:56

Çorum'da barut, fişek ve kapsül üretim tesislerinde deneme üretimi başladı

Çorum Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) inşası devam eden barut, fişek ve kapsül üretim tesislerinde deneme üretimi başladı.

Yurthaber 10-05-2023 15:55

Erdoğan, SAHA İstanbul Genel Kurulu'na mesaj gönderdi: 'Türkiye oyun değiştiren teknolojilerle...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 20 yılda savunma sanayisinde gerçekleştirdikleri dönüşümle yüksek teknoloji ürünü yerli ve milli sistemleri hem ordunun hizmetine, hem de dost ve müttefik ülkelerin kullanımına sunduklarını belirterek, "Türkiye artık oyun değiştiren teknolojilerle dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi." ifadesini kullandı.

Finans 06-05-2023 15:46

Kılıçdaroğlu'ndan yeni video: 'Milli Savunma Sanayi' notuyla paylaştı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir video paylaşımı geldi. Kılıçdaroğlu, videosunda "Kirli propagandalar devam ediyor. 'Bay Kemal gelecek, İHA'lar SİHA'lar hangara çekilecek, sosyal yardımlar kesilecek.' Tüm bu yalanları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Biliyorum, büyük bir çoğunluğunuz bunların yalan olduğunun elbette farkında." ifadelerini kullandı.

Haber 04-05-2023 20:36

1 Mayıs'ı işaret edip açıkladı 'Sürpriz yapacağız! Bekleyin' Milli Muharip Uçak kritik öneme sahip

Türkiye'nin en iddialı teknoloji projesi olarak nitelendirilen Milli Muharip Uçak (MMU), yaklaşık 3 bin personelin çabasıyla bu yıl yapılması hedeflenen ilk uçuşa hazırlanıyor. MMU Ürün Baş Mühendisi Emre Yaban, TUSAŞ tarafından yürütülen havacılık projelerine ilişkin 1 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan törenle ilgili "MMU ile ilgili bir sürpriz yapacağız 1 Mayıs'ta. Şimdi açıklamayayım, sürprizimizi bekleyin diyeyim." şeklinde konuştu.

Haber 27-04-2023 11:28

Onu yakalamak çok zor! Yengeç gibi hareket ediyor: Türk zırhlısı AKREP II seri üretime hazırlanıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen AKREP II 4x4 yeni nesil zırhlı araç, seri üretime hazırlanıyor. Düşük silueti, yüksek hareket ve beka kabiliyeti ile modern orduların güncel ve gelecek ihtiyaçlarına cevap verebilmek için geliştirilen AKREP II ailesi, 90 milimetreye kadar silah taşımaya uygun modüler yapısıyla dikkati çekiyor. Savunma sanayinin yeni gözbebeği tüm performans ve dayanıklılık testlerinden ise tam not almayı başardı.

Finans 24-04-2023 15:28

Çalışmalar başlıyor: Türk mühendisler dizayn etti! 36 ayda teslim edilecek...

Türk mühendisleri tarafından dizayn edilen ilk Türk fırkateyni TCG İstanbul'un devamındaki üç fırkateyn için çalışmalar başlıyor. Konuya ilişkin konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Üç geminin 36 ayda teslimi öngörülüyor. Bu modelle üç gemi için teslim süresinde avantaj sağlanacak, sektörün yetenek bazlı büyümesi ve sürdürülebilirliği desteklenecek, ihracat potansiyeli yüksek nitelikli bir ürün ortaya konulacak" dedi.

Finans 23-01-2023 11:44

Kırıkkale'de savunma sanayine yönelik kalifiye eleman yetiştiriliyor

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca özellikle savunma sanayi alanında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman sıkıntısını gidermek amacıyla açılan Mesleki Eğitim Merkezi'de kursiyerlerin eğitimleri sürüyor.

Yurthaber 04-11-2022 11:50

Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları başkentte gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İvedik OSB Teknopark Ankara iş birliğinde ilk defa "Teknopark Ankara-Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları" düzenlendi.

Haber 03-11-2022 07:27

Savunma Sanayi Başkanı'ndan gündem olacak ifadeler! 'Herkes bu işi nasıl yaptığımıza bakıyor'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya dikkat çekti. Bir üniversitenin akademik açılış töreninde konuşan Demir, F-35’ler ile ilgili "F-35 olmazsa milli muharip uçak yaparız. F-16 talebi oldu, olmadı umurumda değil, daha iyisini yaparız" ifadelerini kullandı. İsmail Demir, "İHA’lar SİHA’lardan herkes bahsediyor. Artık dünya markası oldu." dedi.

Haber 27-10-2022 20:10

Türkiye'den peş peşe çok kritik hamle! Karada KAPGAN denizde ise ULAQ... Gören bir daha bakıyor!

Türk savunma sanayisi bünyesinde HAVELSAN tarafından geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN, ilk kez görücüye çıktı. Dün ilk kez sergilenen ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan, kısa sürede sahaya çıkacak. SAHA EXPO 2022'de tanıtımı yapılan KAPGAN, yerli ve özgün yazılımlarının yanı sıra silah sistemiyle de büyük dikkat çekti. Öte yandan Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı "ULAQ"da ikinci üretim başladı.

Finans 27-10-2022 12:31

İnsansız kara aracı KAPGAN ilk kez görücüye çıktı! SAHA EXPO'da tanıtıldı: İşte özellikleri

Türk savunma sanayisi bünyesinde HAVELSAN tarafından geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN, ilk kez görücüye çıktı. SAHA EXPO 2022'de tanıtımı yapılan KAPGAN, yerli ve özgün yazılımlarının yanı sıra silah sistemiyle de büyük dikkat çekiyor. Öte yandan modüler mimarisi sayesinde farklı ihtiyaçlara yönelik farklı boyutlarda ve farklı tiplerde çeşitli görevleri yerine getirebilecek operasyonel konfigürasyon imkanına da sahip olacak.

Haber 26-10-2022 14:28

Türk mühendisler yaptı, 21 ülke satın almak için bekliyor! ‘Şu an dünyada tek’

Akdeniz Üniversitesi, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılması için tüm dünyanın dikkatini çeken bir çalışmaya imza attı. Otomatik yol kapanı için 21 ülkenin sıraya girdiği öğrenildi. Elektrikli kapanın portatif ve mobil olarak kolayca taşınabilir olmasıyla, araçtan indirilip kurulması bir dakika sürüyor. "Uzaktan Komutalı Elektrik Motoru Tahrikli Otomatik Yol Kapanı", Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO envanterine de girdi. İşte otomatik yol kapanı ile ilgili tüm detaylar…

Haber 26-10-2022 07:53

İşte Türkiye’nin ‘Deli’si kamikaze İHA! İlk kez görüntülendi! İsminin hikayesi dikkat çekti…

Türk Savunma Sanayisinden çok önemli konuşulacak bir hamle daha geldi. İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO fuarında ilk kez sergilenen Deli Taktik Kamikaze Sistemi özellikleri ile dikkat çekti. Titra Teknoloji Genel Müdürü Davut Yılmaz, kamikaze drone için ‘deli’ isminin seçilmesinin nedenini de anlattı. İşte isminin dikkat çeken hikayesi ile Türkiye’nin savunma sanayindeki envanterine girmeye hazırlanan ‘Deli’ İHA’nın özellikleri…

Finans 25-10-2022 15:03

Avrupalı bakanın sözleri toplantıya damga vurdu! Ordumuzu donatıyoruz dedi ve ekledi: Türk savunma sanayisine güveniyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Macaristan Savunma Bakanı Kristf Szalay-Bobrovniczky ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Szalay-Bobrovniczky, Macaristan ordusunun modern, NATO'ya uyumlu ekipmanlarla donatıldığını ifade ederek, "Biz bu konuda Türk savunma sanayisine güveniyoruz" dedi. İşte haberin detayları...

Haber 24-10-2022 22:07

Milli savunma, ASPİLSAN Enerjinin ürettiği 21 milyon pil ve batarya ile güçleniyor

Türk savunma sanayisinin önemli aktörlerinden ASPİLSAN Enerji, yaklaşık 1,5 milyar lira yatırımla kurduğu lityum iyon pil tesisinde seri üretimle TSK'nın enerji ihtiyacını karşılıyor - ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy: - "Fabrika yılda 21 milyon pil üretmek üzere kuruldu. Yakın zamanda yatırımlarımızla bu kapasitemizi artıracağız. Yine önümüzdeki dönemde değişik yapıda pilleri üretmek suretiyle ülkemizin savunmadaki ihtiyacını karşılıyor olacağız"

Yurthaber 07-10-2022 11:14

Önemli bir dışa bağımlılık daha sona erdi! Türkiye'de ilk... Nüfuz edici bombaların teslimatı başladı

Savunma sanayisinde nüfuz edici bombanın üretilmesiyle önemli bir dışa bağımlılık daha sona erdi. Bombalar, Hava Kuvvetleri'nin kullanımına sunulmaya başlarken, Türkiye'de yerli kaynaklarla geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. "Sığınak delen" olarak bilinen nüfuz edici bomba yer üstü ve altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlandı.

Haber 25-09-2022 17:36

Emekli SAS komandosunun geliştirdiği bomba imha ekipmanları TEKNOFEST'te sergileniyor

Emekli SAS komandosu Sedat Mesci: - "Görevdeyken kullandığım ve 'Neden millileştirilmiyor?' diye düşündüğüm malzemelerin AR-GE projelerine başladım ve üretim aşamalarını geliştirdik"

Yurthaber 03-09-2022 15:30

Hurdası verilmiyordu, ihracatı başlıyor: Milli deniz topu tamam, sırada yakın hava savunma sistemi var

Temininde yaşanan sorunlar nedeniyle millileştirilen 76/62 milimetre deniz topuna ilişkin MKE AŞ Başkanı Muhsin Dere’den açıklama geldi. Dere, belli ülkelerden tedarikinde ve bazen hurdalarını bile almakta sorun yaşanan 76/62 milimetre deniz topu için, “Ciddi bir ihracat potansiyeli var. Şu anda sırada olan ülkeler var. Deniz topu, Makina Kimya'nın, ülkemizin ihracatına 100 milyon dolarlarca katkı yapacak bir ürün” ifadelerini kullandı.

Finans 31-08-2022 11:26

SSB Başkanı Demir Sayı 170'i geçti diyerek duyurdu: NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladı

Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarıları tüm dünyanın gündeminde geniş yer bulurken Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savunma sanayii ürünü ihraç edilen ülke sayısının 170'i geçtiğini belirten SSB Başkanı Demir, savunma sanayiinde ihraç edilen ürün çeşidinin 230'u aştığını söyledi. Bu doğrultuda Demir, artık NATO ülkelerinin de Türkiye'nin kapısını çalmaya başladığını aktardı. İşte detaylar...

Haber 09-08-2022 22:59